- En sista natt i min säng.

Kamera-batteriet, Ipad:en och telefonen sitter på laddning, båda väskorna är packade och jag har sagt hejdå till mamma och mina bästa vänner. 
Var en sväng hem till Ilze förut där jag även träffade Daniel och Albin, pratade lite och sa sedan hejdå. Fortsatte vidare till Rhodos, där jag tillsammans med min familj åt middag. Där blev det också ett hejdå - fast till mamma. Tänk att jag inte kommer träffa mina tryggheter på tre (!!) veckor.
 
Imorgon ringer klockan 5.45 för att duscha och äta frukost, 7.00 rullar jag och pappa mot Arlanda. Det börjar krypa i hela kroppen, men varje gång någon sagt "Imorgon åker du till USA." Har jag fått ett stort smile i facet. Så ska nu krypa under täcket, dock vet jag inte om jag kommer lyckas att somna, vi får väl se. Godnatt.

- Ett tomt tuggummipaket.

Hellu people! Sitter just nu vid köksbordet med bestie, Ilze, och pratar lite, ska strax vidare in till stan för ett sista hejdå till resten av gänget. 
Var en sväng på stan med pappa förut för lite nödvändiga saker, b.la en pannlampa och foppatofflor, lyckades även få med mig en keps med inbyggdlampa, haha. 
Resten av dagen har jag bara packat, fått ned det mesta, bara några saker kvar som jag glömt hos mamma.

Börjar faktiskt bli lite nervös nu, det kryper i hela kroppen, men vill egentligen mest bara träffa dem andra som ska åka, nu, nu, nu!


- Kör på en favorit i repris

Sovit som en stock hela natten men vaknade runt 9. Har precis fått i mig lite frukost, var inte alls sugen på något, tror faktiskt att jag börjar bli lite nervös. Det blev iallafall en favorit i repris - saftiga kardemummamuffins. Så galet gott! Innan det hoppade jag hopprep i 15 minuter.
När pappa vaknar ska vi åka in till stan för att köpa det sista + växla pengarna, sedan packa det sista. Ilze skulle komma förbi en stund tror jag också och rut 15(?) ska jag träffa restan av gänget för ett hejdå.

- American Pie2

Kom hem till pappa och åkte för att handla. Sen efter lite för mycket kycklingsallad och några mariekex (är så äckligt sötsugen, haha) drog jag mig ut för en löparrunda. Det blev en runda på 6,5km, skönt tempo och härligt att rensa tankarna lite.
Skulle ha gjort lite övningar också, men eftersom att det kändes "påtvingat" valde jag att avstå från det och göra det imorgon istället. Vet ni varför jag gjorde så? För att jag tränar på att lyssna på mig själv, jag måste tycka att det är kul att träna (vilket det inte är om det är påtvingat?), annars ska jag inte göra det.
Istället började jag packa och slog sedan på tv:n, så nu sitter jag och tittar på American Pie, men ska strax krypa under täcket för lite sömn. Godnatt.

- Roadtrip



Sitter just nu i bilen på väg hem från Södertälje. Har hunnit med att besöka biltema, media makt och fikat/ätit. Fick med mig lite bra saker som kommer hänga med i min väska på resan, B.la en kamera, magväska och plåsterlåda, men mer om sakerna senare ikväll.
Ska slänga ner lite saker jag har hemma hos mamma i en väska och sedan cykla hem till pappi.

- Ni är så grymt bra!

Att vakna upp efter att ha sovit som en prinsessa och drömt drömmar som man tyckte om och kommer ihåg, till, inte bara ett, utan flera meddelanden och kommentarer om att jag och min blogg inspirerar och har fått folk att röra på sig mer samt äta hälsosammare. Det värmer riktigt mycket ska ni veta. Tack för att ni finns!
 
Igår kväll satt jag och skrev inlägg för de kommande veckorna, så att uppdateringen ändå håller igång de dagarna jag inte kommer att ha tillgång till internet. Jag tror faktiskt att dessa inlägg kan vara riktigt spännande, iallafall för vissa. 
 
Har nu varit vaken i sådär en halvtimma och hunnit äta kvarg med bär, frön och kanel + två finn crisp med äggvita på. Hade tänkt att dra ut och springa och köra lite hemmaträning nu på morgonen, men mamma frågade om jag skulle med till biltema för att titta på lite saker till resan. Så jag hänger med dit och tar träningen senare, ska även börja packa idag.

- Lördagsgodis.

Hellu, allt bra med er?
Var en sväng på bibblan förut men min kort var inte gilltigt längre, så fick inte med mig någon bok. Dock sprang jag in på The phone house för att byta ut min plast på min telefon eftersom att den var hemsk, nu är det som ny, eller jag behandlar den som ny iallafall.
 
Har varit så sjukt sötsugen hela dagen, så när jag var och handlade lite saker till resan, tillät mig själv för första gången på länge att ta en EGEN godispåse, till bara mig, den ni. 
Så nu har jag precis ätit blomkålssoppa och sitter nu med min godisskål bredvid mig. So remember people, godis är inte farligt om man äter det i måttlig mängd lite då och då, jag har börjat inse det nu.
 
Glöm inte att önska ett inlägg HÄR!

- Önskerubrik

Vad är då en 'önskerubrik'?
Jo, nu är det så att jag vet att bloggen inte är perfekt, jag vet att ni saknar något, att det finns någon ni vill att jag ska skriva om men inte skriver. Så nu får ni skriva en såkallad önskerubrik och så skriver jag ett inlägg om det. Det kan vara vad som helst. Typ "Visste du detta om mandlar..?" eller ett annat livsmedel. Det kan vara ett inlägg om min familj, det kan vara ett inlägg om mina åsikter kring något, det kan vara en fråga ni har om träning eller motivation, ja, vad som helst. NI bestämmer.

- 3 freakin' dagar kvar.

Igår kväll komma mammas boyfriend + barn över. Vi spelade kub och åt så galet god mat. "Pulled ytterfile" med massa grösaker och även stekt zucchini (ännu en favorit). Runt 21-tiden smet jag ned till hamnen för att spela volleyboll med Albin och Daniel, sen var det ett gäng som kom och frågade om de fick vara med - såklart. Så för första gången spelade vi med två lag, haha. 
Hamnade sedan hemma hos Albin, pratade, pratade och pratade lite till, innan jag drog hem och somnade.
Det är lördag och ynka tre dagar kvar tills jag lämnar Sverige. Så jag tänkte lyxa till frukosten lite. Idag blev det mandel-och kvargplättar. Gott var det, men inte min favorit. Efter detta inlägg ska jag hoppa in i duschen och ta en sväng på stan, för att kanske få med mig lite nödvändigheter till resen, men även ett besök på biblioteket.
 
Plättarna:
2 äggvitor
50g naturell kvarg
20g havregmjöl
1 msk mandelmjöl
2/3 dl mjölk
1 tsk fiberhusk
 
Hur gör du?
- Blanda ihop alla ingredieser.
- Stek i kokosolja på medelvärme.
- Klart, servera med varma bär och njut!

- Back to the old times.

 Idag skrev jag inte upp egna övningar som jag skulle göra. Utan jag fixade ihop en "spel-lista" på youtube med 6 videos från Blogilates. När jag gick ned i vikt var det övningar från hennes videos + massa pw som hjälpte mig.
Dock körde jag bara 1-2 vidoes om dagen och idag körde jag alltså alla här ovanför. 
 
Det är så sjukt jobbigt och svettigt, speciellt abs-videosen, det bränner som satan, alltså jag skojar inte. Mjölksyran i benen under ben-videosarna är också helt hemsk, men så otroligt skönt efteråt.
Drog mig sedan ut i det molninga vädret och körde backintervaller i en backe med lite trappor i(?) sprang allt vad jag kunde upp och gick sedan ned, gjorde detta 25gånger och har nu en stor hat-kärlek till det. Avslutade med 2,5 km löpning och idag glömde jag inte stretchingen.
Nu pumpar endorfinerna, jag har slurpat i mig 1L vatten, duschat och ätit ett mellanmål bestående av kvarg blandat med varma bär och finn crisp.

- Grillkväll with ma bebes.

Hade ni en bra dag/kväll igår? Det hade jag. Dock blev det lite ändringar. Jag och Daniel var de som kom sist hem till MIG. Möttes av att de andra satt och spelade tv-spel, haha. Åkte och handlade, fixade sedan potatisklyftor och sallad, medans Ilze skötte grillen och Johanna och Daniel bakade. 
Åt grillat kött och grillad lax, Ilze gjorde ett otroligt bra jobb måste jag säga och grillad lax är något jag lätt kommer att äta igen.
Fortsatte kvällen med att titta på när Albin och Daniel trollade, ett lite halvt vattenkrig och sedan en film "Mirrors 2" usch, vad äcklig den var.
Även denna natt har jag sovit otroligt bra. Lyckades även "återdrömma" drömmen jag drömde igår. Den ni. Var inte så jättehungrig när jag vaknade så det fick bli det ni ser på bilderna.
Har hunnit med att städa lite i köket men också pratat lite om resan med mamma. Har faktiskt tänkt att försöka mig på lite konditionsträning idag, då jag inte längre har ont. Men har lovat Ilze att sluta så fort jag känner av något.

- Din soldat

 Har ni hört denna låt? Så otroligt bra!

- My friend is back

[Söta bilder, 10 minuter sedan, haha]
Hela förrmiddagen har jag suttit och skrivit på min packlista. Känns det bra? Nej, jag har säkert glömt något, men det märker jag nog när jag väl börjar packa. Kan ni fatta att det bara är 5 ynka dagar kvar tills jag åker? Det kan inte jag, men är så otroligt förväntansfull.
Hunnit med att äta lunch men även spela lite gitarr ↑ för att lugna ned nerverna lite(?) Strax kommer Daniel och då drar vi vidare hem till pappa för att vänta på de andra.

- Så verkligt och så bra, men bara en dröm

Goooooodmorgon people!
Sovit så sjukt bra inatt, äntligen. Drömde även en otroligt verklig och bra dröm, försökte till och med att somna om för att drömma samma sak. Men icke, det gick inte. Surt, dock gör det inte så mycket.
Gick upp och fixade lite frukost, farovitgröten - efter några dagar med bara kvarg. Provade att toppa med vattenmelon(?) och ja, det var faktiskt gott! Det ni ser på bilden är en del då det blev nåra finn crisp och en helt del vattenmelon mer. 
 
Dagens planer var att träffa en kompis, men ska fixa och trixa lite inför resan och senare ikväll troligen grilla med my friendos. Så det skulle bara blivit en väldigt kort tid, så vi tar det en annan gång. Nej, nu måste jag skriva min packlista. Ha det bra!

- Natten är ung

Vart är vädret som var på skolavslutningen? Surt, men jag står ut. Åt lite köttfärslimpa till middag och satte mig ned för att titta på pretty little liars. Tittade på halva avsnittet innan jag gick över till Albin, lite senare kom även Lucas och Ilze över. Har diskuterat massa olika ämnen, pratat allmänt och spelat fifa.
Just det, för er som hann se ett litet halv konstigt inlägg igår, var det Albin och Lucas som hade varit i farten.
 
Ska se resterande delen av avsnittet och sedan krypa under täcket för lite sömn, ska även dricka ett te från litauen som brukar få mig lugnt så att jag kanske sover lite bättre inatt. Godnatt.

- Hemmaträning nummer 2.

Trots att det är trist att jag inte har gymkortet så är jag glad över att jag faktiskt uppskattar även hemmaträning. Drog på mig sprot-bhn och ett par short för att köra igenom lite övningar. Andra hemma-passet sedan i somras, haha. Har varkligen glömt bort att det kunde bli så svettigt och jobbigt med bara kroppsvikt. 
 
Övningarna jag utförde:
Djupa knäböj 4x25
Sumosquats 4x20
Kissande hunden, åt sidan 5x20 (varje ben)
Kissande hunden, bakåt 6x10 (varje ben)
Dips på bänk 4x10
Armhävningar 4x12
Plankan 1minut x2
Sidoplankan 30sek x2 (varje sida)
Sidorodd 100 st 
Situps 4x40
Ryggresning 3x20
 
Efter lunch gick jag även ut på en pw, hade tänkt att ta det lite lugnt så tänkte att det skulle bli en promenad istället, pga. min benhinna. Men icke, det blev en rask promenad i 1 timma och kommer nu hata mig själv om jag får benhinneinflamation. Dock så gick jag för första gången på väldigt länge i skogen och lyckades gå vilse, men det gjorde inte så mycket med bra musik i öronen. 
Skippade även att ta med pulsklockan och starta träningsappen, för att inte känna någon press och det gick prima, gick där och tänkte lite för mig själv.
 

- Tjugofemte Juni Tvåtusenfjorton

Precis ätit lite lunch. Tonfisksallad som innehöll tonfisk(självklart?), matkorn och olika grönsaker. Jag blev sugen på jordgubbar, så även det la jag till och när jag såg halvan från frukostens grapefrukt, fick även den slinka ned i magen. Jag åt det ni ser på bilden x3 efter att ha kört 50 minuters hemmaträning, övningar för hela kroppen.
 
Hade planerat att köra backintervaller idag, men jag har fått ont i högra benhinnan. Efter att ha pratat med en kompis som har benhinneinflamation så väljer jag att skippa det idag och istället gå ut på en pw istället och försöka ta det lite lugnt. Hellre vila 1-4 veckor än att inte få träna på 1 eller flera år.

- Frukost är gott

Godmorgon!
Låg och vände och vred på mig runt 2.30 inatt. Vaknade upp runt 6, men lyckades somna om till 8.45. Jag ORKAR INTE hur dåligt jag sovit de senaste dagarna. Men tankarna faller återigen på resan, resfeber helt enkelt. 
Var iallafall svinhungrig när jag vaknade så fixade ihop frukost, konstigt? näe. röd grapefrukt, finn crisp med skinka, mandlar, ananas och kvarg toppat med nektarin + citronvatten och grönt te.
 
Igår kväll gick jag över till Albin 1 timma och spelade lite FIFI (ooopsi), innan jag gick hem igen för familjestädning. Fick även med min mamma hem till pappa för att hämta min gitarr, då jag fick något ryck. Så jag satt och spelade i 1,5h innan jag la mig under täcket för att försöka sova.

- En eftermiddag i stallet.

Efter att vi ätit frukost hoppade vi upp på våra cyklar och cyklade den 7km långa sträckan till stallet. Ilze red och även jag fick prova på, haha. Har inte suttit på en häst sen jag var 7 år, det var ju ett ta sedan kan man ju säga. Var nog inte riktigt min grej, men kul att prova på.
Har nu ätit middag, lite rester b.la pastasallad och kall rödbetssoppa. Senare ska vi ha "familje-städning" i lägenheten, tycker att saker som detta faktiskt är lite mysigt.

- Visste ni detta?

 
Känslig. Jag är en otroligt känslig person, reagerar jättestarkt när t.ex mina syskon bråkar.
 
Musik. Jag suger på låttitlar, jag kommer varken ihåg vad en låt heter eller vem som sjunger den. Det enda jag kommer ihåg är den lilla bilden som finns på spotify när låten spelas.
 
Vänner. Jag känner för första gången under, vad jag tror är, mitt liv, att jag tillhör en "grupp" eller alltså att jag har stabila vänner. Kan man säga så? haha. Men alltså, jag har alltid varit personen som är emellan olika gäng. Nu känns det bra.
 
Låtar. Jag skriver egna låtar, men det är typ min familj och Ilze som har hört de senaste.
 
Släktingar. Alla mina släktningar bor i Litauen och jag är galet rädd över att glömma bort språket och inte kunna prata med dem i framtiden.

-Det var ett bra tag sedan

Gårdagens planer som var att träffa Ilze och Anton blev av. Men mot kvällen kom även några till, vi tittade på film och pratade lite. Slutade med att jag och Anton sov kvar hos Ilze. Det var så sjukt länge sedan jag sov över hos någon och insåg då hur mycket träningen har styrt mitt liv (://)
Sov helt ok och vaknade till och från, men vaknade helt runt 11 (!!) 
 
Har nu ätit frukost, kvarg med blåbär och hallon + frön, några finn crisp och riskaka med skinka och grönt te. Strax ska vi hoppa upp på våra cyklar och följa med Ilze till stallet. Ska bli spännande.

- Gör det bästa av det!

Mitt ständiga tjat om att jag inte har kvar mitt gymkort, haha. Känns lite jobbigt att inte ha kvar det, men har gjort det bästa av situationen och skrev upp lite hur jag kunde träna nu sista veckan och kanske möjligtvis i Usa.
Kondition 1: Långdistans, med jämt tempo 5km-10km.
Kondition 2: 15 backintervaller - springa upp allt vad jag kan och jogga saktasakta ned.
Kondition 3: Intervaller, springa 30 sek, gå 10 sek x10 och göra om det 5 gånger.
 
Mellan dessa tre ↑ kommer jag att variera, så att jag inte blir utråkad. Med tiden kommer jag också att öka avståndet och tiden eftersom att jag antagligen kommer att orka mer efter ett tag. Jag menar, konstigt nog tycker jag inte att 10km är jobbigt att springa längre, jag tycker mest att det är kul och skönt.
Efter/innan konditionspasset kommer jag att göra övningar med kroppsbelastning men också med hjälp av föremål som t.ex mjölkpaket.
 
Gårdagens träning blev då alltså:
10km löpning - 50 minuter + 1km pw - 7,5 minuter.
4x20 Knäböj (ryggsäck med mjölk-, juice- och filpaket + vattenflaskor fyllda med vatten)
4x15 Sumosquats (ryggsäck med mjölk-, juice- och filpaket + vattenflaskor fyllda med vatten)
3x30 utfallssteg (15 på varje ben)
4x12 Armhävningar
3x10 Dips på bänk
1 min x2 Plankan
30sek x2 Sidoplankan (30sek x2 på varje sida)
3x40 Situps
 
Glömde dock att stretcha, vilket är så sjukt dåligt av mig, blev jättearg på mig själv när jag upptäckte det. Så nu ska jag stretcha MINST 10 minuter efter varje pass.

- Lunchtime

[Kall rödbetssoppa (en maträtt man äter mycket av i Litauen, såå gott) pastasallad och mandlar + citronvatten.]

- Gos med ljus ju.

[Naturell kvarg blandat med kanel och funlight, toppat med hallon. Finn crisp med kokt skinka och ägg. Grönt te och citronvatten.]
Vaknade runt 8.45 idag. Har sovit så dåligt de senaste dagarna. Okej, inte dåligt men inte bra heller, tror att resfebern börjar ta sig. Bestämde mig för att gå ut på en pw, vilket var jättelänge sedan. Solen sken hela tiden men när jag kom hem blev det mulet, så satte mig och åt en sen frukost med tända ljus. Det är ju riktigt mys. 
Idag är planerna att träffa Ilze och Anton, dock vet jag inte riktigt när och vad vi ska göra. Men det får vi se, vi hittar nog på något skoj.

- Vi lever i en fest

Tjena kompisar! Mega-konstigt väder idag ju? Varit soligt och sedan helt plötsligt började det spöregna, sen sol igen, haha. Aja, jag, pappa och lillebror tog oss iallafall till hamen där vi tog en liten promenix på piren och min broder åt en glass. Hann även med att städa lite på mitt rum innan jag cyklade hem till mamma.
Mamma hade handlat och körde all in gällande kvarg, sista veckan jag är hemma i Sverige, haha. Men klagar inte, det är ju gott! 
Åt även lax (my love) med spenat, rädisor och vitkålssröra + massa jordgubbar till efterätt. Innan jag tog mig ut på dagens träning som blev 10km löpning + 1km pw. Sedan 45 minuter med övningar för hela kroppen. Detta är en schema jag har gjort upp för de veckorna jag inte kommer ha tillgång till gymmet. Ni kommer att få ta del av det, snart.
Har avslutat kvällen hemma hos Ilze med massa prat. Alltid lika mysigt och jag är så galet glad över att jag har henne. 
 

- Svar: "Jag vill gå ned i vikt."

Anonym om - Hip Thrust/rumplyft
Hej, kan inte du skriva lite tips för att gå ner i vikt? Är överviktig just nu och skulle behöva gå ner ca 20 kilo. Jätte tacksam för svar!
Hejsan! 
Jodå, det ska jag försöka få fram, lite svårt är det eftersom att jag bytte metod (haha, kan man säga så?) under tidens gång.
Egentligen kommer allt alla "tips" ha samma "mål" det kommer att vara att förbränna mer kalorier än vad du stoppar i dig, dvs. vara på underskott. Men det är väldigt viktigt att du inte äter för lite, det leder till att när du gått ned det du vill, börjar äta mer och då går upp i vikt igen eller så fortsätter du på samma spår och går ned alldeles för mycket. Det kommer också innebära att du är mycket tröttare. Rekomenderat underskott när man vill gå ned i vikt är max 500kcal mindre/dag. Genomsnittet av en kvinnas kaloriintag/dag är ca 2000, så med -500kcal blir det 1500kcal/dag. Även i viloläge förbränner du energi, eftersom att organ i din kropp arbetar och därför är det viktigt att du inte överstiger denna gräns. 
 
Rör på dig. Varesig du tränar eller inte, rör på dig. Välj att gå istället för att ta bussen eller bilen. Välj att ta en kvällspromenad istället för att sitta i soffan och zappa mellan kanalerna utan att egentligen veta vad du vill titta på. Välj att gå upp 30 minuter tidigare för att ta en promenad innan frukost.  Val som ←↑ kan leda till väldigt bra resultat. 
 
Ät. Att äta är viktigt, speciellt när man vill gå ned i vikt. Ät bra mat, helst utan söningsmedel, konserveringsmedel osv. det är bättre att äta små måtider med 2-3 timmars mellan rum än att äta 3 stora portioner om dagen. Då håller sig ditt blodsocker stabilt, du är mätt hela tiden och ämnesomsättningen ökar eftersom att den hela tiden håller igång - förbränner även då mer.
 
Långsamt. Om du äter långsamt känner du lättare om du är mätt eller inte. Ät tills du inte är hungrig längre men ändå inte är för mätt.
 
Vatten. Det har ni inte hört förut va? Drick mycket vatten, runt 2L om dagen, mer om du tränar. Det ökar b.la ämnesomsättningen men även prestationen under träning.
 
Byt ut. Byt ut Vit pasta, vitt bröd, godis, glass, kakor, produkter med hög fett halt till fullkorns pasta, fullkorns/råris, mörkt bröd eller knäckebröd, kvarg, torkad fruk och produkter med lägre fett halt.
 
Sov. Att sova runt 8 timmar/natt hjälper kroppen att återhämta sig och du orkar röra dig mer, vilket leder till att du förbreänner mer. 
 
Att ha hemma. Åk inte till affären och handla när du är hungrig, köp bra saker som du förvarar i kylen, frysen eller skåpen. Har du bra mat hemma så kommer du helt enkelt att äta bra mat. 
 
Grönsaker. Det finns vitaminer, mineraler och kolhydrater i grönsaker. Fyll halva tallriken med grönsaker och börja med grösakerna vid en måltid för att fylla matsäcken, då blir du mätt "snabbare" och kaloriintagen sjunker.
 
Träning. Hitta en träningsform som du gillar. Gillar du att dansa? gå på t.ex zumba-pass eller om du inte riktigt känner för att dansa bland folk, köp en skiva med zumpa-pass eller sök på youtube. Gillar du att gå? Gå på långa pw eller i intervaller. Samma sak med löpning. Det är också viktigt att variera dig, dels för att inte bli uttråkad men också för att kroppen vänjer sig om du kör samma sak hela tiden och du förbättrar dig inte då.

- Nio dagar kvar.

 [Grand Canyon, en av platserna vi kommer att besöka]
Satan vad jag tjatar om språkresar. Men min blogg, mitt liv right? Resan är just nu det största som händer och kanske, har hänt i mitt liv.
85% av dagen är det enda jag tänker på. Vad ska jag ha med mig? vad ska jag inte ha med mig? vilka kommer jag att att träffa? kommer jag att klara av att förstå och bli förstådd? osv. Det är sådana tankar som snurrar runt i mig huvud.
 
Sedan var det detta med träning och mat, det denna blogg egentligen mest handlar om. Jag har så otroligt många tankar kring maten och träningen. Skrev lite med en som hade varit på resan förra året, han känner mig inte men skrev "Tänk inte på vad du äter, bara ät. Saknar maten så jävla mycket." Så jag har bstämt mig för att köra "clean-vecka" nu sista veckan innan jag åker, haha, och sedan äta allt USA har att erbjuda, jag menar hur ofta åker jag till USA liksom? - Måste ju passa på.  

- Tjugoförsta Juni Tvåtusenfjorton

Har ni haft en bra midsommar? Det har jag. Dock vet jag fortfarande inte riktigt varför man firar midsommar, men ändå. Så man kan egentligen säga att jag umgicks with mina friendos, Albin och Daniel. Åt hamgurgare, rabarberpaj, jordgubbar, nötter, spelade FIFA (♥), pratade, skrattade och tittade på film.
Cyklade hem till mamma runt 03.15 för att sova. Hör och häpna nu gott folk, jag sov till tolv, TOLV (!!) åt frukost och cyklade tillbaka hem till Albin där jag spenderade min dag genom att spela fifa, haha, och bara chillat.
 
Kom hem och har umgåtts med pappa samt skrivit lite med några personer som ska på samma språkresa. Även ätit kakor, glass och choklad. Vet inte, men var så jäkla sötsugen, så jag åt. Men det var gott, så why not liksom? Men har även planerat upp lite utomhusträning, så det är najan. 
Sitter nu och pratar i telefon med Anton men ska strax krypa under täcket för lite sömn och ladda upp inför morgondagen. Godnatt.

- Svar på tal: "Sen då?"

 
Anonym om - Jag går ut 9:an
Vad ska du gå sen?
Jag har sökt Ekonomi-Juridik på Enskilda. När vi fick veta om vi kom in preliminärt fick jag veta att jag kom in, med helt ok marginal. Så nu när jag har höjt mig lite till så hoppas jag på att intagningspoängen inte höjt sig mycket, så att jag kommer in, haha.

- Glad Midsommar.

[Bilde är tagen förra midsommar, men har på mig samma klänning idag.]
 
Startade somsagt denna midsommar med ett pass på gymmet. Tyvärr var magpasset ganska segt och tråkigt, men jag tog mig igenom det och det brände, som jag vet inte vad. Sedan var det dags att ta farväl av crosstrainern på ett tag. Körde mitt intevall-pass och det var sååååå skönt.
Lite töntigt av mig kanske, men blev faktsikt ledsen när jag lämnade gymmet, kände mig typ tom? Men insåg också att jag åker om 11 dagar och blev riktigt skraj, haha. 
 
Har ätit lite lunch och ska umgås lite med pappa innan jag ska åka iväg hem till Albin, där även Daniel kommer att vara och sedan får vi se vad som händer. Hoppas att ni får en riktigt bra midsommar och att ni njuter av god mat och trevligt sällskap.

- Sista ben-passet på länge.

Fick en kommentar för någon dag sedan om att personen ville se/läsa om mina träningspass. Det gör mig så glad att ni visar att ni läser det jag skriver och faktiskt vill se mer om det. Tycker så mycket om att ni säger till när ni saknar något, fortsätt gärna med det!
 
Somsagt, sista benpasset på länge. Med det menar jag att det var sista benpasset på GYMMET på länge. Jag kan ju fortfarande använda mig av övningar ute fast med andra redskap. Detta pass var även första passet på länge jag i princip körde själv. De övningar Ilze inte var med på, dvs.
Det gick iallafall toppenbra och som vanligt på mina benpass var det otroligt svettigt, haha. Provade b.la front squat, något jag kommer fotsätta med i framtiden, helt klart.
 
Passet:
Knäböj
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
1x12 - 50kg
Benspark
6x20 - 35kg (10 sek vila mellan varje)
Adductor
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 40kg
Bencurl
1x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
1x12 - 40kg
Benpress i smith
1x15 - 20kg
1x15 - 40kg
1x15 - 60kg
1x15 - 65kg
Raka marklyft
5x12 - 45kg
hip-thrust/rumplyft
5x15 - 25kg
Benpress
dropset började på 100kg x3
Utfallssteg på löpbandet
ca 100st 11% lutning
 
avslutade med 10 minuters stretch.

- Tjugonde Juni Tvåtusefjorton

[Efter mitt första pass på Nordic, haha.]
Godmorgon kära vänner!
Sovit gott? Jag trodde att jag blivit en vanlig tonåring, men icke. Jag kan inte sova länge helt enkelt. Har precis stoppat i mig lite frukost, kvarg med blåbär, finn crisp med ägg och lite nötter.
Ska strax släng mig upp på hojen för att ta mig till gymmet för sommarens sista pass på Nordic Wellness. Idag är det mage och kondition på schemat. 
Det är ju även Middsommar idag, har ni några planer? Hoppas iallafall att ni får en toppendag!

- Daddy's little girl

Valde att inte träna idag. Bra val enligt mig, då jag ser ut och känner mig som ett misshandlat troll. Har dock inte sett något sådant i mitt liv, men ni förstår nog vad jag menar.
Stannade istället hemma och åt middag tillsammans med familjen, för att sedan åka och handa + införskaffa mig yttligare en vaniljparfym. Detta med beroendet av det, alltså jag vet inte riktigt.
 
Messar just nu lite med mina friendos om morgondagen, men ska strax gå ned till pappa för att titta igenom lite papper inför språkresan och sen ska jag sätta mig ned för att svara på lite kommentarer och mail, så håll ut!

- Helt tom.

Igårkväll spenderade jag min tid med Ilze, Lucas och Johanna i hamnen. Med prat och ett stopp på aktersnurran då de andra var sugna på glass. Men kvällen avslutades hemma hos Albin med bus med Pepzi, hans hund.
 
Imorse efter att ha sovit ganska dåligt plockade jag ihop en liten frukost. Den bestod av keso och kvarg blandat med banan och kakao, några finn crisp, ananas och en smoothie gjord på banan, kiwi, spenat, vatten och ingefära. Åt detta framför ett avsnitt av ghost whisperer innan jag hoppade upp på cykeln till stan där jag gick på ett samtal med min kurator och mamma.
Efter samtalet kände jag mig bra. Jag hade fått, allt jag ville, sagt. Det kändes väldigt skönt. Men jag var så otroligt utmattad efter, det tar verkligen mycket energi, varför vet jag inte, det bara gör det.
Jag och mamma gick för att äta lunch på skafferiet. Gudomligt mat, helt ärligt, så galet gott.
 
Nu har jag legat i soffan sedan jag kom hem, hade tänkt att träna men som ni läst ovanför var jag helt utmattad så jag lyssnade på kroppen och har bara kopplat av. Om jag känner för det drar jag in senare, men just nu ser det inte ut som att jag gör det. 
 

- Too good to be bad

Sitter med en handduk i håret och planerar kvällen. Troligen blir det invigningen av hamnen men Ilze, alt. några fler. Mötte upp Ilze vid gymmet 12.30. Passet gick jättebra, svettigt och galen kontakt. Provade lite nya saker b.la "front squat", satan vad kul det var. Efter USA ska jag lätt lägga in denna övning i mina benpass. 
 
Tog en lång dusch när jag kom hem, det händer inte ofta men idag var det skönt. Vet inte om jag inbillar mig eller inte, men det känns som att jag är helt slut i benen och orkar knappt gå, haha.
Ska nu fixa lite hemmagjorda köttbullar till middad och sedan dra mig mot hamnen. 

- Proteinglass med smak av blåbär

Blev överlycklig när jag fick till en prefekt konsitens på glassen och ännu gladare när den var galet god, haha. Har provat att göra glass förut, men den har ALLTID blivit för rinnig och jag bestämt mig för att det blivit en smoothie istället, men nu jäklar. Denna gång med mer protein också.
 
Du behöver:
1 banan
1 dl frysta blåbär
3 msk naturell kvarg.
1 äggvita
litelitelite kallt vatten
 
Hur gör du?
- Skiva bananen och frys den tills den är genomfryst.
- Mixa bananen och blåbären till småbitar. Tillsätt äggvitan och mixa igen.
- Tillsätt kvargen och OM det behövs tillsätt lite vatten tills rätt konsistens.
- Servera och njut, ät direkt för den smälter fort, haha.

- Artonde Juni Tvåtusenfjorton.

Två dagar kvar tills mitt gymkort går ut. Tolv dagar tills jag lämnar Sverige i tre veckor. Sjuhundrasjuttiofyra dagar kvar tills jag fyller 18. Nice information va?
Älskar dessa nätter när jag sover som en stock och vaknar upp pigg, det har blivit väldigt många av dessa under några månader, även inatt. Suttit framför ett avsnitt av "Ghost Whisperer" och fått i mig en utav mina favoriter till frukost - ugnsbakad pärongröt/päronpaj, kalla det vad ni vill, haha, gott är det iallafall.
 
Ska titta på ett avsnitt till och kanske hinna med att fixa lite hemmagjorda köttbullar till middag, innan jag ska käka ett mellanmål och hoppa upp på mina blåa hoj för att åka till gymmet för mitt sista benpass på några veckor. Det känns helt ärligt helt tragiskt.

- Volleyboll i hamnen.

Kalla fötter, sand i håret och träningsvärk i käkarna efter denna kväll. Cyklade in till hamnen runt 18-tiden för att spela volleyboll with my friendos.
Utöver volleybollen, som jag inte riktigt kan påstå att jag är bra på, så blev det skratt och även sandkrig vid vissa tillfällen. Hade med mig muffins och kakor, som gick åt även här, haha. Har nu precis kommit hem. Sitter med mitt kvälls-te och laddar upp med positiva tankar inför migg ben-pass imorgon, tyvärr det sista på länge.

- Lite har ju iallafall förändrats

[Jag har fått längre hår, jag har blivit brunare och jag har blivit starkare, sen jag började.]
Allt bra med er? Med mig är det toppen just nu. Har bakat kladdkaksmuffins och kolakakor till mina syskon. Förvånade? Nja, men det är det som går åt här hemma, haha.
Drog till gymmet där jag mötte Ilze. Körde mina favoritövningar. B.la benpress i smith, cable crunches och latsdrag i cable. Men måste säga att jag tycker det är roligare att träna en specifik muskelgrupp, men man måste ju testa allt.

- Saftiga och söta kardemummamuffins med blåbär

↑ Dessa + 2 finn crisp, två fkoppar grönt te, 1 glas vatten och 1 tablett B-Vitamin (satan vad konstigt det låter) var min frukost denna morgon. Som jag sa tidigare, detta var super-mega-gott, har sagt det tidigare, men detta slår allt! De var så saftiga och söta - för att inte innehålla rent socker.
 
Du behöver:
3/4 dl fibergryn/havregryn
2 tsk kokosmjöl
2 tsk kokosflingor
1/4 tsk bakpulver
1/3 tsk kardemumma (eller efter smak)
1/2 mosad banan
2 äggvitor (eller 1 helt ägg)
frysta blåbär
alt. 1 msk citronsaft.
 
Hur gör du?
- Blanda gryn, kokosmjöl, kardemumma och bakpulver.
- Tillsätt den mosade bananen och äggvitorna/ägget. Blanda ihop allt.
- Fördela smeten i 3-4 muffinsformar. Jag använde 2 tsk till varje form, det blev då fyra formar.
- Gör ett hål i mitten av muffinsen och tryck ned några frysta blåbär.
- Ställ in i micron på högsta effekt i 1,5-2 minuter eller tills de stelnat.
- Klart, versegod och njut!

- I wanna love you

Goooodmorgon folks!
Njuter ni av sommarlovet? Det kan jag säga att jag gör, försöker lära mig att ta det lugnt, går väl sådär, haha. Passet för rygg+biceps gick igår ovanligt fort, effektivt och bra kontakt, härligt!
Resten av dagen låg jag utslagen i soffan med kliande ögon, varför vet jag inte, har inte riktigt kommit fram till det än.
 
Fick även lite smått ångest över att det känts som jag bara vräkt i mig mat under de senaste dagarna och tänkte dra ett till pass på gymmet.
Men nej, trotsade hjärnspökerna, eftersom att mat är bränsle och det är något vi behöver. Jag skippade passet och träffade Albin och Daniel istället. För vet ni? man behöver inte träna för att må bra, vänner kan få er må minst lika bra!
 
Har sovit som en prinsessa inatt, helt utvilad och glad just nu. Tyvärr är inte vädret det finaste och nästan alla mina vänner jobbar, så funderar på att träna, åka dit för att bara köra mina favoövningar, bara för att jag är så sugen och för att mitt gymkort går ut på fredag. 
Men först har jag käkat en super-mega-god frukost, alltså jag skojar inte. Vad det är, kanske ni sett på instagram, om inte så kommer det recept på det under dagen.
 
Ha det bra!

- Catching up with a friend

 [Från femöre i helgen]
Galen kontakt med tricepsen men fick ont i högra axeln, så gårdagena pass blev helt ok. Spenderade sedan några timmar på badhuset innan jag cyklade vidare hem till pappa, där jag nu har placerat mig.
 
Fick ett sms av Moa där det stod att hon ville hitta på någon under lovet. Men istället för dra ut på det träffades vi redan samma kväll. Gick en promenad som blev runt 85 minuter och pratade om allt som hänt i livet, men även gamla minnen. Moa var den första personen jag träffade här i Nyköping, så det finns en hel del minnen. 
 
Har inte sovit sådär jättebra som jag brukar(?) men är relativt pigg efter att ha fått i mig gröt + maaaaassa vattenmelon. Ska dra på mig träningskläderna och hoppa upp på hojen. Idag står rygg på träningschemat, det är alltid lika kul!

- Bad neighbours

"Emilija, ställ dig mellan dina syskon, vi måste ta kort. Dina syskon har köpt de största menyerna och du står och äter ett äpple." - Ilze Björk.
 
Igår drog jag, mamma, syskonen och Ilze på bio. Vi såg filmen "bad neighbours" med Zac Efron som huvudperson. Jag tyckte att den var lite annorlunda från vad ajg sett tidigare, men den var riktigt bra. 
Har inatt sovit som en stock och har precis fått i mig frukost, favogröten ♥ toppat med apelsin, vattenmelon och mammas hemmagjorda musli.
Har lyckats få med mig Ilze, så strax bär det av till gymmet. För min del är det dags för triceps och axlar. Påbörjar även sista veckan med mitt gymkort, det känns nästan lite tragiskt.
Favogröten: Blanda kanel, linfrön, salt, fibergryn och vatten. In i micron i 2 minuter, ta ut rör om. In i 30 sek till. Ta ut, rör ned äggvitan. Toppa med vad du vill.

- Fjortonde Juni Tvåtusenfjorton

Vädret idag har varit så konstigt, eller alltså det är varmt men det blåser galet kallt. Mamma bestämde att vi skulle ha lite kvalitetstid tillsammans, så vi åkte ut till femöre för picknick. Mysigt. Dock blev jag irriterad på min lillebror, ni som känner mig, är ni förvånade? Skulle inte tro det. Så det förstörde stämningen lite.
 
Nu har jag i någon timma suttit i telefon med min pappa och pratat om språkresan jag ska på om 16 dagar. Det börjar bli lite småläskigt faktiskt, men jag ser framemot det. 

- Variant av kvargplättar

Igår åt jag en supermegagod frukost. En variant av min favofrukost - kvargplättar, denna gång med mandelmjöl och frön. Till detta åt jag även massa finn crisp med kokt skinka (nytt beroende) + te.
 
Du behöver, 1 portion:
2 äggvitor
1 dl naturell kvarg
2,5 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
valfria frön (linförn, sesamfrön, pumpakärnor, solrosfrön)
 
Hur gör du?
- Blanda allt i en bunke
- Fördela smeten i en stekpanna med en matsked.
- Stek på medelvärme.
- Servera med vad du vill. Jag hade frysta blåbär och mer frön.

- Gröna Lund, fredag den 13:e

Hör och häpna. Jag, Emilija Romaite tog inga bilder, förutom ↑ igår. Tragiskt.
Vi kom in på grönan ganska fort, det var någon konsert, med ett band jag aldrig hört talas om tidigare, så det var galet mycket folk. Men vi hade tur, köerna var inte så jättelånga och det regnade inte, dock var det svinkallt, haha. Åt även remmar, glass och nappar, alltså glassen, my new love, typ. Jag hade det iallafall jättekul och trevligt, så när vi kom hem runt 01.30 slocknade nästan direkt.
 
Idag sov jag till 10.00(!!!) och har nu käkat lite frukost. Får se vad jag ska hitta på idag, något ska jag allt göra men det verkar som att resten av min familj fortfarande sover, så ska höra med dem när de vaknar.

- Skolavslutningen 2014

[Alla bilder är tagna av Ilze]
Sorg. Glädje. Frihet. Lycka. Stolthet. Det är så blandade känslor i min kropp just nu. Igår gick jag ut nian. I fyra år har jag spenderat min skoltid med princip samma personer. Det var varit bra stunder och mindre bra stunder. Jag har lärt mig så galet mycket under dessa år och har så otroligt många minnen i huvudet som snurrar. 
Min klass, eller min dåvarande klass, kan jag säga var en otroligt bra klass. Det är klart, jag kommer sakna dem men just nu känns det skönt med sommarlov och sedan kunna börja om på nytt. Vara yngst igen.

- Att hitta en balans.

Ganska lång text, men kan vara bra att läsa - om ni har tid.
 [Vet inte vad det är, men gillar denna bild på något sätt. Den känns så äkta, den var inte planerad]
 
För snart två år sedan hade jag ett mål - gå ned i vikt. Jag klarade det, jag gick ned ca 22kg. För ungefär 6 månader sedan hade jag gått ned för mycket, mina revben syntes och jag var bara spinkig. Efter ett tag blev även jag äcklad av det.
Tillsammans med Ilze skaffade jag mig ett gymkort, jag ville ha muskler. Insåg även någonstans där att jag behövde ändra mina matvanor, t.ex äta mer. Jag har iallafall kommit en bit på vägen, jag har muskler. Men vet ni vad jag vill nu? Jag vill hitta en hållbar balans och vill att min kropp ska må bra. En balans mellan träning och vila. En balans mellan hälsosam mat och onyttigt.
Jag behöver inte träna 7 gånger i veckan, jag behöver inte äta 42 av 42 hälsosamma måltider i veckan, jag behöver inte veta exakt vad det är vi har i maten, osv. Jag behöver ett liv där jag mår bra, där min omgivning mår bra.
 
Jag ska INTE träna för någon annan, det är bara för mig själv jag tränar. Känner jag inte för att träna då ska jag inte träna. 
Fram tills för någon vecka sedan tränade jag för "the dream body" men vet ni vad? Jag är trött på att ställa mig framför spegeln hela tiden och bara hitta något fel med mig själv, något resultat som tar för lång tid eller att jag, tvärtom, har för mycket muskler på ett ställe. Fattar ni? Jag blev aldrig nöjd. Jag tror ingen någonsin blir njöd om man inte bestämmer sig för att bli det. Allt sitter i huvudet.
Nu stället jag mig i spegeln och säger typ "Tjena snygging" nej, men jag har tröttnat på att klanka ned på mig själv. Jag är nöjd och glad över att t.ex att mina ben fungerar perfekt och kan ta mig vart jag vill, antingen genom att gå eller cykla. Jag är glad över att jag kan göra allt möjligt med mina armar. Jag är glad över att jag har min mage, att jag kan äta mycket - för mat är gott och bränsle för kroppen, det behövs. Ja, ni ser, det finns så otroligt mycket jag faktiskt är glad över, och när man tänker på dem sakerna slår det ut det negativa.
 
Nu tränar jag för att jag verkligen tycker att det är kul, visst det är kul att se resultaten men det är inte det jag strävar efter just nu, därför är jag inte heller lika strikt med maten som jag var förut. Jag äter tills jag är mätt och varför inte lite till? Det är ju gott.
Jag har stannat upp, jag vet inte hur många gånger, under mina träningspass och bara: "Gör jag detta för att jag tycker att det är kul? eller finns det någon annan anledning? för då kan jag lika gärna sluta nu." Jag har kommit på mig själv att le precis efter att jag ställt den frågan eftersom att det pirrar i hela kroppen och jag mår bra. MEN så var det detta med att hitta en balans med träning och vila. Jag har ni beslutat att ta bort en dag med styrketräning för att byta ut den mot en promenad eller annan konditionsträning - om jag känner för det, annars blir det en vilodag där. Detta är dock något jag kom fram till med min kurator. 
 
Och maten, jag har slutat bry mig om vad mamma har i, t.ex förut var jag jätterädd över att hon hade i grädde eller lite lite mjöl. Men nu spelar det ingen roll, det är fortfarande bränsle för kroppen som jag behöver. Men självklart tycker jag att det är kul att exprementera med hälsosamma maträtter eftersom att det blir något nytt, spännande och gott.
 
Vet inte ens om det var någon som läste texten ↑ men tror att jag skrev den mest för att motivera mig själv till att inte få ångest över att dra ned på träning, äta lite hur jag vill och att det bara är för mig själv jag gör detta. Men även om ni inte läst texten eller inte vill jag att ni läser detta:
 
- Ställ dig framför spegeln. Vad ser du? Nej, inte en ful och tjock person. Utan du ser en person som är fantastisk och fin på sitt sätt. Du behöver inte träna ihjäl dig, du behöver inte äta helt clean för att vara perfekt för det kommer alltid att finnas personer som älskar dig. Älskar de dig inte för den du är, är de heller inte värda din tid. Det viktigaste är att må bra, andas och njuta. Det måste jag börja lära mig. Tack för mig.

- Jag kanske gör det idag.

Drack upp en Celsius som jag fick av Ilze i påskas, innan mitt mag-pass följt av 30 minuters kondition på crosstrainern. Svettigt, men galet hur endorfinerna pumade - och fortfarande gör. Hemma väntade en hälsosammare variant av lax-och-broccolipaj som mammas värnnina gjort och hade med sig hit. Så otroligt god, ska helt klart fråga om receptet!
Har precis duschat och ska ställa mig i köket för att fixa matlåda till mig och Ilze, tonfisksallad till grönan ikväll. Vädret har blivit lite sämre än vad det var imorse, men det gör mig inget för då kanske det inte är så mycket folk, hihi. 

- Godmorgon sommarlov.

[Visst är det fina blommor?]
Gooodmorgon sommarlov!
Solen skiner och jag har sommarlov, ändå lyckades jag bara sova till 6.50, bra jobbat Emilija. Menmen somnade faktiskt runt 22 igår så det är lugnt. Har precis avnjutit en god frukost på balkongen, dock hade inte solen hunnit ta sig dit än.
Ni får receptet på morgonens exprement senare, för nu ska jag strax sticka iväg till gymmet för mage och alt. kondition. Senare bär det av till Grönalund, såååå kul!
 

- Kind of overkligt

[http://fames.se/bjorkilze/]
Nu är det gjort - jag har gått ut nian, jag har klarat av grundskolan och med bra betyg dessutom. Jag är nöjd. Har dock inte riktigt insett det än, det känns ganska overkligt på något sätt, haha. Men nu har jag 18 dagar med vänner och familj i Sverige sedan lämnar jag landet i 3 veckor för en språkresa genom USA.
 
Eftersom att jag knappt sov något inatt så väntar jag med att fira in sommarlovet tills imorgon, för då ska jag träna kondition och mage. Nej, skoja (dock ska jag göra det också) men imorgon drar jag och det härliga gänget till grönan, såå det tycker jag blir en bra start. Men jag har på ett sätt firat in lovet - med familjen, vi åt lite på chili namnam, mysigt. Dock var maten väldigt stark.
 
Är just nu så trött att jag skulle kunna somna. Ska tvätta bort sminket, som inte kommer att åka på igen på ett tag, för att sedan slå på en film eller sova, vi får se. Hoppas att ni har haft en lika underbar dag som jag.

- Benpasset 11/6-14

Har på senaste tiden känt att det kanske inte är så jätteintressant att läsa vilka övninga/vikter jag kört, men fick en kommentar med en fråga om det så jag kör på ett sådant inlägg ändå. 
Passet igår var somsagt svinbra, med energi, vilja och svett, även massa pepp från varandra.
 
Knäböj
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
1x12 - 50kg
Benspark
6x20 - 35kg, 10 sek vila mellan varje set
Adductor
2x12 - 40kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 35kg
Bencurl
1x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
1x12 - 40kg
Raka marklyft
5x12 - 40kg
Benpress i smith (vikterna vi la på, vet inte hur mycket denna stång väger)
1x15 - 20kg
1x15 - 30kg
1x15 - 40kg
1x15 - 55kg
Rumplyft/hip-thrust
4x15 - 25kg
Benpress
3 dropset där jag började på 100kg
Utfallsseg på löpbandet 
lutning: 10%

- Jag går ut 9:an

Tidspesimisten Emilija har varit i farten. Började locka mitt hår runt 11-tiden och Ilze kom återigen hit för att hjälpa mig. Massa hårspray i håret för så är livet när man har rakt och tråkigt hår. Har även lite smink i ansiktet och klänningen är på. Jag är alltså klar men ska inte till skolan förren om en timma.
 
Kära människor förstår ni? Förstår ni att lilla jag går ut 9:an? Jag kommer ihåg när jag satt på skolavslutningen i 5:an och skulle byta till kunskap efter sommaren och tänkte "Ja, snart sitter jag här igen." och nu ska jag sluta 9:an, jag kommer inte längre vara äldst på skolan, jag kommer inte längre veta allt, jag kommer inte längre. Jag kommer behöva börja om.
 
Nu ska jag iallafall fota lite bilder till mamma (och bloggen, haha) och sedan ladda upp inför avslutningen.

- Varför vara som alla andra?

[Det kan diskuters vad jag gör på denna bild]
Gooodmorgon folket!
Det här med att jag tänk ta sovmorgon sket sig runt 03.30. Alltså jag var så otroligt hungrig att jag mådde illa, men låg kvar i en halvtimma innan jag gick upp för att äta lite för att sedan gå och lägga mig igen. Två timmar senare vaknar jag av samma känsla igen. Så nu har jag ätit min "riktigt" frukost. Ett plus på detta är att grannen hade fest igår så jag hade lite svårt att sova. dvs. har inte fått så mycket sömn denna natt och nu kan jag inte somna om, hehe.
 
aja, dricker lite grönt te just nu så piggnar nog till snart. Ska ta en liten promenix i solen till affären för att köpa kvarg också, hihi. Hoppas att ni får en toppendag och till er som har avslutning - Grattis!

- Elfte Juni Tvåtusenfjorton

[Beskriver nästan det super-mega-bra benpasset]
Passet så jäkla bra. Sådan energi och vilja, från både mig och Tilda. Helt slut i benen och dropseten vi körde kanske blev upp till 100 reps. Awesome ju! 
Var en sväng hos Ilze och hade tänkt att åka till Daniel för att hålla honom sällskap på jobbet. Men har knappt träffat mamma sedan jag kom hit i söndags så valde att stanna hemma för att prata samt umgås med henne. Mys. Nu kom också hennes pojkvän för en stund sedan så har suttit och snackat med dem. 
 
Ska strax fixa lite kvällsmål och starta det senaste avsnittet av pretty little liars. Imorgon har jag sovmorgon, eftersom att vi har samling 14.30 och avslutningen är 16.00. Dock måste jag en sväng på stan innan. Sen mina kära vänner, sen har jag lov.

- #kschallenge2014

[Fullkonsris blandat med tonfisk, sallad, bönor och äpple]
Har nu cyklat runt, vad som känns som, hela Nyköping, tillsammans med William, Hack och Alma. Alla elever på skolan har deltagit i kschallenge som är några stationer där man ska utföra uppdrag för att få en bokstav, svårt att förklara. Men lite kul var det iallafall, dock lite tråkigt att alla inte hjälpte till.
 
Sen att jag blev så sjukt hungrig är ju bara ett plus, för när jag blir hungrig då jävlar blir jag tjurig, så nu har jag nästan bokstavligt stoppat i mig hela köket. 2 portioner av ↑, knäckemackor med jordnötssmör, lite pasta och kvarg. Haha, men jag vet att jag behöver det, för om sisådär 30 minuter är det dags att köra slut på ben/rumpa, alltså vill verkligen verkligen köra slut på benen så jag är otroligt taggad!

- Kvargkaka

Igår åt jag denna till mellis ↑. En kvargkaka med äpple och kanel, (man kan självklart ta bort det eller smaksätta på ett annat sätt). Den var väldigt god och annorlunda, påminner lite om ostkaka.
 
Du behöver:
1 äggvita
2-3 msk kvarg
Smaksättning, jag hade 3/4 river äpple och kanel.
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225*C
- Vispa äggvitan hårt och fluffigt.
- Rör försiktigt ned kvarg och smaksättning. Häll över smeten i en ugnssäker form.
- Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter.
- Klart, låt svalna lite och njut sedan.

- Gårdagen var bra.

Vad passar bättre än en grillkväll en galet varm kväll? Det var precis vad vi gjorde. Grillade, spelade kub, åt, pratade, skrattade och körde andra lekar hemma hos Johanna. Superkul och mysigt, tråkigt nog kunde inte Ilze komma.
Kom hem runt 23.30 (wooops) men är uppe i tid och är pigg och glad. Varför? sista dagen i skolan som ska spenderas ute och sedan är det också dags förben på gymmet, wihoo. Har dock kortat ned passet lite nu eftersom att det blev allt för långt förra veckan.
Hoppas ni får en toppendag med härligt väder och mycket skratt.

- Rygg och Biceps

 [Bild från passet tagen av Ilze]
Nu börjar det ju bli riktigt varmt ute och ibland kan det vara jobbigt att ta sig till gymmet - det tycker jag med. Men jag tackar oftast mig själv under passet och efter, eftersom att jag älskar det och känslan efteråt är helt otrolig.Jag älskar den. 
Igår körde jag ett pass, mest för ryggen, men även lite biceps. Fick en galen kontakt med lats-ryggen, så det var riktigt nice!
 
Passet:
Chins.
3x10 - med hjälpvikt
Latsdrag till bröst.
4x12 - 35kg. på 4:e och 8:e draget stannade jag i 4 sek och drog sakta sakta upp.
Smala latsdgrag.
4x12 - 35kg. på 4:e och 8:e draget stannade jag i 4 sek och drog sakta sakta upp.
Latsdrag i cable. (favooo)
1x12 - 10kg, på båda sidorna
1x12 - 12,5kg, på båda sidorna
2x12 - 15kg, på båda sidorna
Pully - maskin
1x12 -15kg
1x12 - 20kg
2x12 - 25kg.
Skivstångsrodd.
1x12 - 20kg
3x12 - 25kg
Enarmsrodd.
4x12 - 14kg
1x12 - 10kg
 
Sedan några biceps-övningar jag inte antecknade, men körde b.la superset med hummercurl och bicepscurl samt bicepscurl i cable.

- Problem

 Denna låt har fastnat på min hjärna och spelas just nu flera gånger om dagen. Tycker att Ariana har så galet cool och annorlunda röst. Vad tycker ni?

- Svettigt intervall-pass

Ni har antagligen läst att jag på senaste tiden blivit väldigt bra vän med crosstrainern på gymmet. Jag blev lite trött på att bara "gå" helt vanligt i hög hastighet, så jag provade mig fram lite och kom fram till ett väldigt bra intervall-pass, som man egentligen kan bestämma själv hur långt man vill ha det. Men när jag kör kör jag 30 minuter och då ser det ut såhär:
 
Minut 0 - minut 5: nivå 13%, medelhastighet med händerna på "styret"
minut 5 - minut 6: nivå 8%, trampa allt vad du kan, nu ska benen arbeta så lägg händerna på displayen men luta inte armbågarna mot.
minut 6 - minut 7: nivå: 4%, trampa sakta, sakta, försök att få ned pulsen, drick lite vatten.
minut 7 - minut 11: nivå 13%, medelhastighet med händerna på "styret"
minut 11 - minut 12: nivå 8%, trampa allt vad du kan, nu ska benen arbeta så lägg händerna på displayen men luta inte armbågarna mot.
minut 12 - minut 13: nivå: 4%, trampa sakta, sakta, försök att få ned pulsen, drick lite vatten.
minut 13 - minut 16: nivå 13%, medelhastighet med händerna på "styret"
minut 16 - minut 17: nivå 8%, trampa allt vad du kan, nu ska benen arbeta så lägg händerna på displayen men luta inte armbågarna mot.
minut 17 - minut 18: nivå: 4%, trampa sakta, sakta, försök att få ned pulsen, drick lite vatten.
minut 18 - minut 21: nivå 13%, medelhastighet med händerna på "styret"
minut 21 - minut 22: nivå 8%, trampa allt vad du kan, nu ska benen arbeta så lägg händerna på displayen men luta inte armbågarna mot.
minut 22 - minut 23: nivå: 4%, trampa sakta, sakta, försök att få ned pulsen, drick lite vatten.
minut 23 - minut 26: nivå 13%, medelhastighet med händerna på "styret"
minut 26 - minut 27: nivå 8%, trampa allt vad du kan, nu ska benen arbeta så lägg händerna på displayen men luta inte armbågarna mot.
minut 27 - minut 28: nivå 10%, jogga i snabb hastighet.
minut 28 - minut 29: nivå 5%, händerna på "styret och välj själv vilken hastighet.
minut 29 - minut 30: nivå 2% vara ned.
 
Jag visade detta pass för Tilda och hon älskade det också, svetten rinner, det bränner som satan och känslan efteråt är oslagbar.

- Livet är bra nedifrån

[Charmig bild, you know]
Gooooodmorgon folket!
Allt bra med er? Med mig är det toppen. Vaknar upp till ett strålande väder, då varför skulle det inte. Dock ska jag sitta inne fram till 15.00 då vi har tema-dag och ska ha föreläsningar samt titta på teater. Men gör mig inte så mycket då jag och gänget ska till Johanna och grilla ikväll, så det blir mys.
 
Jag vet inte vad som hände, men inatt sov jag så galet djupt och drömde så otroligt mycket samt kommer ihåg det. Runt 6.40 vaknade jag fast öppnade inte ögonen (?) låg och tänkte på vilken dag det var och kom fram till att det var tisdag - vilodag, att jag skulle fortsätta sova eftersom att jag börjar senare ä vanligt idag.
 
Se till att få denna dag toppenbra, det är ju bara 2-3 dagar kvar, sen har vi ungdomar sommarlov, jag vet inte hur det är med er vuxna, har ni tagit något ledigt i sommar?

- I like us better

Fram till 11.30 idag spelade vi brännboll med alla 9:or. Min klass kom 2:a med TRE freaking poäng, aja bättre än 3:a iallafall. Drog hem och åt lite snabbt och fick sedan med mig Ilze till gymmet där jag bockade av ett galet bra pass för ryggen, fick en otroligt bra kontakt med musklerna.
Hämtade sedan ut biljetterna inför grönan på fredag (wihooo) och satte mig sedan på ett cafe med Ilze, Albin, Johanna och Lucas, pratade, skrattade och hade det allmänt mys.
Har även hunnit med en kvällspromenad i hamnen med min bonusbror Jacob, stannade till på utegymmet och Jacob vill ha glass.

- Mowa

 Denna tjej ↑ med en otrolig röst har släppt två låtar som jag tycker att ni ska lyssna på. Denna låt som är här ovanför är typ min nya drog.

- Sommartider hej, hej.

[Frukost imorse ↑ havregrynsgröt tillagat med kanel, linfrön och äggvita, toppat med blåbär och kokosskivor]
 
Halloj!
Det har stått lite tomt här i några dagar. Men jag var tvungen att testa mig själv och se om jag faktisk vill dokumentera i princip allt jag gör. Svaret blev ja, så jag är nu tillbaka. Har sett att jag fått lite kommentarer så ska svara på dem inom en snar framtid. 
Sitter nu i fotbolls-shorts, ett svart linne, håret uppslängt i en toffs och har försökt att smörja in mig med solkräm eftersom att vi idag ska ha brännbollstunering i skolan och igår brände jag mig något otroligt.
 
Jaop, vad jag har då hittat på de senaste dagarna?
Firat mina syskon med massa tårta  men även mat på Rhodos.
Och till mestadel umgåtts med mina friendos. I Lördags var vi här, spelade kort, åt tårta (haha), pratade, skrattade. Igår spenderade vi dagen på badet (där vi alla brände oss galet mycket) och en stund hemma hos Ilze innan jag gick hem för att käka räkor och fira mina syskon igen, fast denna gång med mamma.

- Livet som annorlunda

Har precis kommit hem från badet, där jag var med mina friendos. Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet, men svinkallt i luften, haha, kul var det iallafall. Vi ska strax sticka iväg och äta på Rhodos eftersom att mina syskon valt att de vill äta där.
Jag har dock proppat i mig tårta, haha, jaop. När folk slutar äta sötsaker inför sommaren för att någ "The beachbody" börjar jag äta onyttigt. Livet som annorlunda. Men vafan jag var sugen på det, så why not liksom? 

- Tvillingarnas dag.

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det mina syskons födelsedag. Tvillingarna fyller hela 13 år (känns dock fortfarande som 8,hehe). Gick upp runt 7.30 och fixade våfflor med vattenmelon, äpple och smält choklad till dem, sen sjöng jag och pappa.
Cyklade ned till ica för att köpa ingredienser och har tillsammans med lite hjälp från Silvija försökt mig på att göra tårtor, inte världens finaste, men vi försökte iallafall, haha.

- Blir så irriterad.

Tog mig samman för ett tag sedan och gick in i duschen. Har legat helt utslagen på golvet i ca 1 timma efter att jag kom hem från passet tillsammans med Tilda. Mage+kondition stod på schemat. Det gick faktiskt jättebra, mage och speciellt koditionen, svetten rann som jag vet inte vad.
MEN vi blev otroligt irriterade på var två saker, 1. En tjej tog med sig sina barn/syskon(?) in på gymmet och de sprang runt och störde. 2. Personer som stirrar. Jag känner lite, kom fram och prata med oss istället för att stirra eller sköt din egna träning helt enkelt.
 
Nu är jag äckligt trött, så tackar för mig och kryper under täcket för imorgon fyller mina syskon år och jag ska hitta på någon rolig frukost åt dem. godnatt.

- Det senaste dygnet.

Det senaste dygnet har jag hunnit med en helt del. En halvdag i skolan där jag inte gjorde mycket alls - läste några sidor i en bok. Fortsatte vidare till gymmet tillsammans med Tilda, där vi körde ett litet för långt ben-pass, men som ändå jag hyfsat bra tycker jag - träningsvärk kan jag lova er. 
Resten av kvällen/natten(?) spenderade jag hemma hos mig/mamma tillsammans med mina fina friendos, men kortspelande, nötter, vattenmelon, bad, filmtittade osv.
Vaknade upp imorse och vi fixade pannkakor och gröt till gänget för att sedan cykla ned till hamnen för att titta på Daniels mamma som dansade, men även äta en glass var.
Alltså tycker om dessa personer så otroligt mycket, så svårt att förklara, de är så bra!
 
Nu ska jag strax äta middag för att sedan möta upp Tilda på gymmet, har tänkt att köra slut på både mina magmuskler och Tildas, men även plåga våra ben med träningsvärk genom intervaller på crosstrainern. Tilda kommer hata mig.

- Hip Thrust/rumplyft

Jag ↓ (oj, det visste ni inte)
Denna övning tror jag att både jag och Tilda har hatkärlek till. Men den är riktigt riktigt bra. Den stärker sätesmuskulaturen, rumpan. Genom att stärka rumpmuskeln (Gluteus Maximus) så leder det i sin tur till att en strakare kraftutveckling utveklar och man presterar bättre med tekniken i t.ex knäböj.
 
Hur gör du?
- Ta fram en stadig och lagom hög bänk.
- Ställ fötterna stadigt och höftbrett isär med 90grader. Ha tyngden i hälarna.
- Lägg dig så att skulderbladen ligger mot kanten av bänken.
- Lägg upp vikten själv eller be en kompis att göra det, och lyfter sedan upp med rumpan. Lite högre än vad jag har gjort på bilden.
- Denna övning kör jag förtillfället 4x12 men ska börja köra 5x15 för att min rumpa ska vara mer än död efter ett pass. Har ni inte testat tycker jag verkligen att ni ska göra det!
 
Tilda ↑ om ni vill kan ni följa henne på instagram: tildawistrand

- Vad ska du göra i sommar?

Vad har ni för planer inför sommaren? Skulle vara jättekul om ni ville dela med er eller kanske komma med fler förslag på vad man skulle kunna hitta på.
Tänkte dela med mig om vissa saker som jag har planerat in, är så taggad och pepp på livet när jag tänker på det.
 
♥ Språkresa till USA. Detta är nog det största jag kommer att göra i sommar. Det största jag gjort i mitt 15-åriga liv. Den 1:a Juli, ska jag lämna föräldrar, vänner och mitt hem i tre veckor för att utforska USA. Jag ska på språkresa med företaget STS. Vi ska åka igenom 15 delstater i en minibuss. Bo på olika hotell, campingar osv. Få se helt nya miljöer, träffa nya vänner och skapa minnen, för antagligen, hela livet.
 
♥ Vänner. Självklart kommer jag att umgås med kompisar. Bada, sola, tälta, sena grillkvällar osv. Fatta vad mysigt, haha. Min familj kommer jag också att spendera tid med.
 
♥ Träning. Den 20:e juni går mitt gymkort ut, satan vad trist. Men känner inte att det är värt att köpa ett nytt direkt efter att det gått ut eftersom att jag är iväg minst tre veckor. Så istället kommer jag under sommaren inte träna så mycket styrka utan mest springa och köra lite övningar. Men det är ju inga problem, bara vädret tillåter. Är även väldigt pepp på att springa på stränderna i Usa, hihi.
 
♥ Äta gott. På sommaren finns det så mycket gott man kan äta. Speciellt frukt och bär, så det har jag planer på att äta massor av. Men även glass och annan god mat.
 
♥ Upptäcksfärd. Något jag jättegärna vill göra är att åka till någon annan stad med några vänner. De vet inte riktigt om det än, men tänker dra med dem. Eller kanske till och med bara dra ut på en cykel-utflyckt till något ställe vi inte varit på i Nyköping för att ha en picknick.
 
♥ Träffa nya människor. Jag tänkte lära känna nya personer men även ta upp kontakten med personer jag umgåtts med tidigare. Så har ni lust kan nu ju höra av er. 
 
Fira födelsedagar. Väldigt många av mina vänner och även jag fyller år på sommaren, så födelsedagar kommer jag att fira av några stycken. Men tragiskt nog är jag inte hemma på min bästa väns födelsedag eftersom att jag är i USA. Ska komma med en riktigt jäkla fet present till henne, så att hon förlåter mig, haha.
 
♥ Inte tänka. Att skämma ut sig är ju faktiskt ganska kul, så typ att dansa runt som ett ufo och sjunga in public utan att riktigt tänka efter, är något jag ska göra, haha.

- Sista 'riktiga' skoldagen.

Igår hade jag en toppenbra kväll, med god mat och trevligt sällskap. Är fortfarande helt fachinerad över hur fina alla var. Eftersom att temat för kvällen var gala så då delade de ut priser och titlar till några. Gissa vad jag blev? "Årets träningsfreak" fick även en broccoli som pris, klå den ni. Det var verkligen jättekul iallafall.
 
Inatt har jag sovit som en stock, jag vet inte vad som hände men jag sov så jäkla djupt att det för en gångsskull var väldigt svårt att komma upp. Men det gick, nu är jag uppe men är lite seg, men blir nog pigg senare. Idag är sista riktiga skoldagen, dock är jag klar med allt i en vecka tillbaka, som tur är får vi sluta efter halva dagen idag, så jag och Tilda drar till gymmet för att köra ben, det blir nicee.
Senare ikväll ska jag träffa mina andra friendos, det blir också najan. Hoppas att ni får en toppendag, hur går det med utmaningen förresten?

- Avslutningsmiddag 2014

Sitter just nu med klänning, fixat hår och smink i ansiktet. Det är inte ofta det händer att jag ser ut såhär. Men idag mina kära vänner, idag ska jag byta ut mina nikes till klackskor för har vi på kunskapsskolan avslutningmiddag. Det ska bli jättekul, speciellt att se hur alla klär upp sig. 
Eftersom att jag inte alls är bra på att "fixa" till mig hjälpa min fina bästa vän mig med håret, tack Ilze. Nu kommer pappa strax för att skjutsa mig och jag ska möta upp Emma. Jag ska försöka ha en riktigt bra kväll, hoppas att ni också får det!

- 5 sanningar om mig.

Datum. Jag kommer ihåg datum som inte alls är viktiga som t.ex när någon skrev till mig. Men datum som t.ex min bästa väns födelsedag kommer jag inte ihåg.
 
Kakor och glass. När det gäller kakor och glass kan jag inte riktigt behärska mig. Väljer hellre glass/kakor än godis eller chips. Kind of det bästa som finns.
 
Språkresa. I sommar ska jag på språkresa till Usa. Jag ska åka igenom 15 delstater på 21 dagar i en minibuss tillsammans med männsikor jag aldrig tidigare träffat och utan mina föräldrar.
 
Barnslig. Jag älskar att vara barnslig, orkar inte vara seriös hela tiden. Jag spelar hellre spel med mina vänner än att festa, t.ex.
 
Vänner. Jag har har ingen vän som jag umgåtts med sedan jag var liten. Eller jo det har jag väl, men vi umgås inte alls mycket. Vilket är tråkigt faktiskt. Men jag klagar verkligen inte, för i nuet har jag världen bästa vänner, promies.

- Svar på tal: allt möjligt.

Anonym om: - Mellanmålsmuffins
Kan man ha något annat istället för mandelmjöl? :-)
Ja, det går nog bra att ha vilket mjöl som helst, vill du inte ha vetemjöl kan du ta t.ex kokosmjöl (ta då i litelite vatten också), dinkelmjöl fullkorn eller mixa havregryn till havremjöl. :)
T om: - Monday morning.
Härligt med morgonpromenad. Hur länge brukar du gå på morgonen?
Jaop, jag tycker att det är riktigt härligt. Så pigg resten utav dagen, ett + är ju att kroppen hoppar igång och är aktiv hela dagen. Mina rundor brukar bli runt 50-60 minuter, oftast 6,5km-7km. Men egentligen skulle det räcka med 30 minuter faktiskt.
 
Anonym om: - Instagram
Vilka är dina favoritövningar för rygg? :)
Jag har tre favoritövningar. Men min absoluta favoritövning för ryggen är latsdrag i cable. Det är det ni ser på den första bilden här nedanför, inte den bästa bilden, men för er som inte vet vad det är för övning så ser ni på ett ungefär. Jag ska ta bättre bilder, promies.
Min andra favoritövning är latsdrag till bröst, den övningen ser ni på den andra bilden här nedanför. Det jag älskar med denna ävning är att jag kör 4 "snabba" drag, på det femte drar jag ned och håller det nere i ca 4 sek och sedan drar upp det sakta sakta. sedan gör jag så upp till ca 12 reps, det bränner och tar så otroligt mycket.
Den tredje övningen som är min favorit är ryggresning med viktplatta.
 
Sedan håller jag på att lära mig att göra Chins, så den övningen är också på väg att komma upp i topp tre, haha.  
Finns det några övningar ni vill ha tips på? alltså för en speciell muskelgrupp? för då kan jag fixa det!
Ni har sett bilden tidigare och den är jääääättegammal, men det är denna övning jag menar som är Latsdrag till bröst.

- Att äta är viktigt.

Förut insåg jag, en halvtimma innan min pianolektion, att det var tisdag och att jag skulle på just pianolektion. Hoppade upp på cykeln och cyklade i spöregnet, gissa om jag blev blöt?
Idag blev det korv till middag, men inga hotdogs här inte. Korven innehåller 95%kötthalt. Till det blev det fullkornspasta, sallad och självklart ärtor, haha. 
 
Idag har jag ätit som en häst, jag är nästan helt seriös. Jag tog mer pasta efter att bilden var tagen. Men vet ni vad? Jag mår toppenbra, jag har ingen ångest, jag tänker inte skippa mitt sista mål (som jag ska äta om 5 minuter), min mage är lite svullen men den är fortfarande platt. Så mina kära vänner, lyssna på kroppen när den behöver mat, även på vilodagar så att du imorgon kan köra ett kickass pass. Det ska jag göra, klockan runger 5.30 för att köra backattack på morgonen, av den anledningen att vi ska ha avslutningsmiddag på kvällen. Godnatt.

- Microkaka, äpple och kanel.

Som jag trodde imorse har jag spenderat min dag med att spela spel med 6:orna. skoj, wihoo. När jag cyklade hem hann jag precis innanför dörren innan det började ösa ned. Har fått i mig lite (läs mycket) mellanmål och ska nu ta det lite lugnt, eftersom att jag är otroligt trött, haha, alltid så dem dagarna jag inte tränar.
 
Eftersom att jag har vilodag idag laddar jag upp med extra mycket mat, dels för att musklerna byggs upp under vila (hoppas jag att ni visste, hehe) då behövs det ju energi men också för att ha energi till morgondagens pass. Så snälla, snälla, snälla glöm inte att äta. Jag kan lova er att ↑ bara var en del av mitt mellanmål, åt även rejält med lunch, så hoppas verkligen på ett bra pass imorgon.
 
Äppelpaj med kanel, 1 portion:
1 msk naturell kvarg/yoghurt
1 msk mandelmjöl
1,5 msk kokosmjöl
1 äggvita
2,5 msk vatten eller mjölk
1 msk sötning (jag hade 1/2 msk agavesirap)
1/2 tsk bakpulver
1/2 hackat äpple
kanel
 
Hur gör du?
- Blanda samman alla ingredienser, hacka äpplet och till sätt även det.
- Häll över smeten i en form eller en skål.
- Skär några bitar till av äpplet som du trycker ned.
- In i micron i 1-3 minuter.
- Servera med vad du vill, jag toppade bara med kokosflingor.

- Mellanmålsmuffins.

För några dagar sedan innan jag skulle till min kurator slängde jag ihop några muffins till mellanmål. Hälsosamma? yesbox. Dessa skulle bli med smak av äpple och kanel, men blev även lite banansmak, hehe. Goda blev dem iallafall.
 
Du behöver (ca 8 st):
1 mogen mosad banan
4 äggvitor
2,5msk mandelmjöl
1tsk bakpulver
1 grovrivet äpple
1,5 msk kanel
 
Hur gör du?
- Blanda/mixa/vispa ihop alla ingredienser.
- Fördela smeten i ca 8 muffinsformar.
- In i ugnen i ca 10 minuter på 225grader.
- Klart.

- Tänk om du har fel

Godmorgon finisar, är allt bra med er?
Imorse vaknade jag upp till ett trist väder och träningsvärk i princip hela kroppen. Men känner inte alls för att vara på dåligt humör för det. Så jag har dragit på mig min mysiga kofta från Barcelona och dansar runt till Carolas gamla låtar för att piggna till lite.
 
Jag var inte sugen på något speciellt imorse, så jag provade Emilias recept på microbröd, så galet gott. På ena skivan hade jag ett prefekt kokat ägg och på andra hade jag skinka. Till detta åt jag även några finn crisp, en nektarin och mängder av te.
Jag tror att jag ska spendera även denna skoldag med att spela spel med 6:orna, hoppas på att Jake och Emma också är med, hehe. Ska iallafall försöka göra denna dag till något bra, hoppas att ni gör detsamma trots det tråkigta vädret.

- SH'BAM

 [Fläskkotlett, blomkålsmos, sallad och ärtor]
Sitter just nu och pratar i telefon med en kompis och dricker kvälls-te. Ska strax krypa under täcket för att vila upp mig inför skoldagen imorgon. 
Provade ju på SH'BAM som är ett danspass. Jag tyckte att det var riktigt riktigt kul och kommer att fortsätta med det fram tills att mitt gymkort går ut. Leendet var på topp hela tiden och svetten rann. Konstigt nog så är jag fortfarande otroligt pigg, trots att jag tränat liiiite mer och liiiite hårade än vanligt idag. Kanske är resultatet av att jag dragit ned på träningen lite i veckorna, hehe, vem vet.

- Ett ganska stort steg.

Ojsan, Emilija. Vad hände med uppdateringen? Igår tog jag ett ganska stort steg för att vara mig. Jag valde att skippa mitt magpass på kvällen för att umgås med mina vänner. Jag gjorde det, utan att få ångest. Vi skulle ha spelat vollyboll men slutade hemma hos mamma framför fotboll med te och prat. Kom hem till pappa runt 22.30 (hehe) och slockande direkt.
 
Jag valde imorse istället att bocka av mitt magpass tillsammans med Ilze. Klockan ringde 5.30, men då var jag, konstigt nog, redan vaken. Fick till ett skönt magpass, sedan vidare till skolan där jag har spenderat min dag med att spela spel med 6:orna för att få A i hemkunskap(?). 
Nu är jag precis hemkommen från ett pass för axlar+triceps tillsammans med Tilda. Trots att vi båda inte är så pepp på att träna triceps gick det väldigt bra, provade b.la några "super set". 
 
Strax ska jag servera middagen här hemma och sedan återigen sticka iväg till gymmet, men denna gång för att prova på SH'BAM, något slags danspass. Det ska blir riktigt kul. Kanske blev liiiiite mycket aktivitet på en dag, men jag mår just nu bra, så jag hoppas att min kropp håller med.

- En utmaning, klarar du det?

Berätta för den där tjejen att hon har ett fint leende. Berätta för den där killen att han har en snygg tröja. Berätta för din lärare att du verkligen uppskattar det hon/han lär ut, att personen är en bra lärare. Berätta för dina föräldrar hur mycket du uppskattar dem. Berätta för en främmande människa att du tycker hon/han är cool.
 
Det spelar ingen roll vad du säger eller till vem du säger det till, bara du gör det. Jag utmanar er, här och nu att ge en komplimanger till MINST tre olika personer varje dag under en vecka.
Varför? Jo, för att både du och personen kommer må så bra. Personen kommer bli glad över komplimangen och du kommer bli glad över att du gjort en person glad, för det är alltid en härlig känsla.
 
Ni får även skriva till mig till vem och vad ni har sagt och i slutet av veckan summerar vi en del av det i ett inlägg. Hur tycker ni att det låter? Är ni på?
Vart kan ni skriva till mig om vad ni har sagt? → I kommentarerna, på kik: EmilijaRomaite, mail: [email protected] eller instagram: @EmilijaRomaite / @Healthybyromaite.

- Första Juni Tvåtusenfjorton

Första Juni, det är helt sjukt. Har svårt att ta in att om två veckor har jag lov och att om 30 dagar sitter jag på ett plan på väg till U.s.a. Själv. Utan mina föräldrar. Har även massa andra planer som jag ska gör i sommar, som ni kommer att få ta del av.
 
Denna dag har levt på kvargkeso-röror, kanske inte det bästa, men det är det enda jag varit sugen på, haha. Det var iallfall helt klart värt att dissa crosstrainern idag för en springtur i soliga Nyköping. Jag försökte för andra gången i mitt liv att springa milen. Gissa vad? Jag klarade det, även denna gång under en timma. Såg ut som en tomat ↑ efteråt men det är väl så det ska vara?
Har nu landat hemma hos pappa samt varit och handlat, ska förbereda middagen strax för att sedan dra iväg till gymmet för ett mag-pass, antagligen tillsammans med Ilze.

- Frukostmuffins: Kokos och blåbärs-muffins med chokladfrosting.

Har fått typ en crusch på frukostmuffins, det är så lätt och så praktiskt, har man bråttom kan man ju enkelt ta med sig dem. ↑ Dessa provade jag till frukost i torsdags, de var verkligen jättegoda. Med smak av kokos och blåbär, toppade även två av dem med chokladfrosting.
 
Du behöver (4-5st, 1 portion):
3/4 banan
1/2 dl fibergryn/havregryn
1 msk kokosmjöl
2 msk kokosflingor
1/2 msk kokosolja (helst med kokossmak)
2 äggvitor
1 dl blåbär
 
Frosting:
2 msk naturell kvarg
1,5 msk keso
resterande banan
1/2 msk kakao
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda alla ingredienser för muffinsen i en skål.
- Fördela smeten i 4-5 muffinsformar och ställ in i micron på högsta effekt i 3-5 minuter eller tills de stelnat.
- Under tiden blandar du frostingen.
- Ta ut muffinsen och lite svalna lite innan du lägger på frostingen, annars smälter den, haha.

- En sammanfattning

Kind of sammanfattningen av min dag igår ↑ pannkaksfrukost till syskon, fortsatte vidare till Jogersö för en promenix med mamma och syskon, mötte upp mina firendos för att sedan hamna på Fazana för middag. Spenderade även min kväll hemma hos Daniel med Ilze, Johanna och Lucas, med skräckfilm, kortspelande, godis och cheesecake, börjar bli standart, men det gör mig inget, för jag tycker om det såååå mycket.
Kom hem runt 1 och slocknade direkt.
 
Lyckades på något konstigt sätt sova fram till 9.45 idag, haha? Men vankade iallafall då upp till en feta nice väder, så idag ska jag dissa min bästa vän aka crosstrainer för att gå ut och springa istället. Kommer inte ens ihåg när det var senast jag sprang, så vi får väl se hur det går.