- Svar: Hur min träningsvecka kan se ut.

Hur ser en träningsvecka ut för dig? Hur delar du upp dina pass och vilka muskelgrupper kombinerar du?
 
Just nu försöker jag hitta en balans mellan träning och vila, då jag näääästan insett att jag kanske är lite för aktiv. Det är svårt, men jag försöker. De senaste veckorna har mitt träningsschema sett ut såhär:
Måndag:
- Pw på morognen innan frukost för att kickstarta veckan och få igång magen.
- Axlar + bröst och 1-2 ben-/magövningar på gymmet.
Tisdag:
Vila.
Onsdag:
- Pw/jogg på morgonen innan fruksot för att få igång magen.
- Biceps+triceps och 1-2 mag-/benövningar på gymmet 
Torsdag:
- Idrott i skolan.
( - Om idrotten är inställd har jag tagit en pw på morgonen.)
- Rygg + 2-3 magövningar på gymmet.
Fredag/Lördag:
Beroende på hur mycket energi jag har eller vad jag ska göra under helgen brukar jag variera med att träna ben ena dag och ha en utav dagarna som vilodag. 
Söndag:
- Mage på gymmet.
- Någon slags kondition. Varierar. (Intervaller, långdistans, crosstrainer, wakling osv.)
 
Jag har nu dock börjat fundera på att lägga till triceps på de passen då jag kör bröst+axlar och lägga in biceps på de passen då jag kör rygg. Anledningen till det är att jag ändå tränar biceps litegran när jag kör bröst/axlar och ganska använde bicepsen ganska mycket när jag kör rygg så då kan jag lika gärna köra det all in, om ni förstår vad jag menar. Då har jag också tid till att lägga in ett pass för mage+rumpa/ben. Men ska fundera lite till på den saken så får vi se.
Är det någon utav er som kör dessa kombinationer som jag funderar på? Hur tycker ni att det fungerar för er?

- Näääästan klar

Klirrat ett B för slutbetyg i spanska, lämnat in silversmidet och påbörjat so:n. Effektiv dag i skolan helt enkelt. Precis ätit lite mellis, eller rättare sagt ett stort mellanmål då jag var så otroligt hungrig. 
Funderar just nu på att hoppa in i duschen, bara för att liksom.. För att vila, slappna av och inse att jag har fyra dagar ledigt. 
Runt 16.30-tiden ska jag dra mig mot resturangen Rhodos där jag tillsammans med Ilze, Felicia och Paulina ska inleda Valborg med en middag, det ska bli riktigt mysigt. Senare ska vi träffa några fler och får se vad som händer då. Vad har ni för planer?

- Grow, grow, grow.

- Ser bara mest resultat på axlarna, men men det kanske kommer snart.
Passet igår gick väldigt bra och gick snabbare än vanligt, hade en sån engeri, haha. Det var riktigt kul och jag testade att köra som "intervaller" på vissa övningar, det ska jag fortsätta med för det kändes som satan efter och jag kunde knappt röra på armarna. Så det är något jag rekomenderar att köra "snabba" intevaller mellan två övningar, alltså köra t.ex (hammercurl 3x10 bicepscurl 3x10) x3 utan att vila. Jag körde med lägre vikter då.
 
Passet igår såg ut såhär:
Tricepspress kickbacks.
2x15 - 5kg.
5x15 - 8kg.
Hantelpress. "Bakom huvudet"
5x15 - 10kg.
Push down i cable.
med rakt handtag: 4x12 - 10kg.
med rep: 3x10 - 5kg.
3x10 - 7,5kg.
 
Intervaller mellan hammercurl och bicepscurl.
3x10 hammercurl 3x10 bicepscurl 3x10 hammercurl 3x10 bicepscurl 3x10 hammercurl 3x10 bicepscurl -  4kg i varje hand på båda övningarna.
 
Hammercurl.
4x12 - 7kg x2.
Bicepscurl.
4x12 - 8kg x2.
Höga bicepscurl i cable.
3x12 - 7,5kg x2.
Curl i cable.
4x12 - 12,5kg.
 
Körde några övningar för mage också:
Cable crunches.
3x15 - 32,5kg.
Rumplyft "Ljuset". 3x16
↓↑ Dessa två är magövningar, jag varvade mellan dessa, alltså ett set av ena och direkt efter ett set av det andra, brände riktigt mycket!
Core övning "Cykel". 3x30

- Fredag aka Onsdag.

- Gosade lite med grannens hundar på gårdsstädningen. - 
Idag är det fredag. Nej, skoja det är onsdag, men det visste ni väl redan? Det är Valborg och sista dagen i skolan för denna vecka, hur skönt? Har ni några speciella planer? Jag ska ut och äta med några kompisar och sedan vidare för att träffa lite fler,  det kommer nog bli topbben bra!
 
Igår kväll hade jag så sjukt svårt för att somna, jag har ingen aning om varför men fick ett gulligt meddelande och somnade med ett leende på läpparna.
Nu har jag iallafall lyckats ta mig upp och är relativt utvilad, hunnit med att fixa smoothie till mina syskon och ställt in min proteinfluff i frysen som jag ska äta om sisådär en kvart. Nu ska jag dra på mig lite kläder och sedan se till att få en bra dag i skolan!

- Kvällis är bland det bästa.

Kände att det var länge sedan mina älskade finn crisp fick vara med på bild, hehe. Men nu är det dags för kvällis, ni måste ju hålla med om att det är bland det bästa på dagen? Man bara sitter där och njuter av ett litet mellanmål innan man får en godnattssmön, haha.
Om ni har lite brist på ideer till erat kvällsmål kan ni alltid ta erat favorit bär och tina det för att sedan mixa/blanda det med kvarg och kokosflingor, för det blor så otroligt gott!

- Snart är det långhelg.

Haft en toppen dag? Det har jag med mycket skratt och fått mycket plugg gjort faktiskt. Hann med det jag tänkt i skolan så nu ska jag bara läsa igenom min spanska text tills imorgon sedan är jag ledig för kvällen. 
 
Cyklade upp till gymmet efter skolan och fick till ett riktigt bra pass för biceps, triceps och lite mage. Fortsatte vidare till hälsobutiken "Life" tillsammans med mamma för att köpa lite grejs till mig (det kommer upp senare).
Träffade på Ilze och åter igen satt vi och pratade i ca 40 minuter innan jag cyklade hem för att äta en god köttfärsås som min lillasyster lagat. Nu ska jag kila iväg till affären för att köpa kvarg, hehe.

- Maddi Jane

 

- Ett svar som är ganska jobbigt.

Hej!! Jag undrar ifall du åt precis lika mycket som du gör nu under din viktnedgång? 
Tänkte du på vad du åt konstant, räknade du kalorier mm? 
Jag har gått ner 5kg nu typ. Och då har jag sprungit ungefr 5km VARENDA dag. Väger 52kg men är 1.60. Jag vill gå ner det sista nu..jag var mullig men jag är inte det längre. Har du ett tips? Dem senaste dagarna har jag ätit dåligt och har sjukt mycket ångest över det:/ behöver tips och råd! Jag äter välsigt lite. Frukost, lunch, ett äpple till mellanmål och en liten middag. Riktigt regelbundet och lite. Jag vet inte om jag ska äta mer eller hur jag ska trna just nu... Skulle betyda sjukt mycket om du kunde svara! Du är en riktigt motivation. Keep it up! Kram/ Linda
 
Sista frågan hehe. Har du alltid "nighsnacks"? Är rädd för att äta för mycket så därför jag undrar. Jag tänker typ konstans på vad jag äter och att ifall jag äter mindre kommer jag gå ner mer.. Behöver råd tips! Hur kunde en dag se ut för dig under din viktnedgång. Kan du ge ett exempel på hur och vad du tränade och hur många gånger och hur mycket du åt på en dag. Hade verkligen varit jätte snällt. Behöver en push nu efter de dagar som jag ätit dåligt hehe. Blir le gym imorgon och skulle jätte gärna vilja få läsa hur du lyckades och läsa lite om din resa. Mitt mål är att bli hälsosammare och bli lite "smalare" än vad jag redan är! Öka muskelmassan och minska fettmassan. Kram igen :)
 

Hej Linda! Och alla andra som läser detta, hihi.
Först vill jag bara säga tack. Men också att jag blir lite ledsen när jag läser dina kommentarer, för jag känner igen mig tyvärr. För ungefär exakt ett år sedan började jag läsa på om kalorier, korkat gjort av mig, för jag började ränka dem. Då mådde jag inte bra och därför tänker jag inte heller berätta hur en dag för mig under den hemska perioden såg ut(eftersom att jag inte tycker att det är något bra att göra, för det sitter kvar i en jäkla lång tid), däremot kommer jag här nedan skriva om den bättre delan av min viktnedgång. 
Jag tycker egentligen inte att du ska gå ned mer eller skulle inte heller behövt göra det från början då du ligger runt medelvikten till din längd. Men du gör som du vill, bara du mår bra.
 
Du ska verkligen verkligen verkligen inte ha ångest, jag vet att det är svårt att bara sitta där och läsa "ha inte ångest" det är så sjukt svårt. Men vad är då "har ätit dåligt"? vi alla deffinerar hälsosamt/bra mat på olika sätt. T.ex något jag tycker är hälsosamt kanske någon annan tycker innehåller för mycket / för lite av något.
Om jag nu sitter och jämför min vecka som har varit med tidigare veckor så anser jag att jag också ätit dåligt, men jag mår inte dåligt över det, för jag har intalat mig själv att jag vill må bra och vill jag må bra så äter jag vad jag vill när jag känner för det. Men det är svårt och tar sin tid, jag vet.
 
Du skriver att du äter lite. Hmm.. inte bra faktiskt, speciellt inte om du ska gå ned  vikt, då behöver du mycket mat, men hälsosam mat. Ät hälsosam mat och ät tills du är mätt, tills din kropp är mätt inte din hjärna. För du behöver energi. Vad jag menar med hälsosam mat är att t.ex byta ut vit pasta, vitt ris och vitt bröd till fullkornspasta, fullkorns/rågris och grovt, mörkt bröd. Äta mycket grönsaker och protein i form av t.ex kyckling, fisk och kött.
Om du äter 5-6 mål om dagen så håller din ämnesomsättning igång hela tiden vilket bidrar till att du förbränner hela tiden. Så det är då "bättre" att äta 5-6 mindre portioner än 3 stora portioner under en dag.
 
Nightsnacks, Jaop självklart att jag har det. Nightsnacks och frukost är mina favoritmål på dagen, haha. Jag brukar sitta och njuta av t.ex ägg på finn crisp eller kvarg med någon frukt eller bär i på kvällen.
 
I början när jag gick ned i vikt åt jag mindre kolhydrater, jag gick överallt istället för att ta bussen och jag tog en pw varje morgon innan frukosten. Efter ett tag började jag istället att jogga. På Kvällen eller direkt efter pw, gjorde jag lite övningar för mage och ben.
 
Måltider under en dag kunde se ut såhär:
Frukost: Omelett med skinka eller turkisk yoghurt med blåbär, finn crisp och grönt te.
Mellanmål: (beroende på hur lång tid det var till lunch) en frukt.
Lunch: Grönsaker och Fisk/kyckling/kött.
Mellanmål: Omelett/keso/turkisk yoghurt.
Middag: Grönsaker och fisk/kyckling/kött.
 
Då åt jag dock inget kvällsmål och jag var faktiskt rätt så sträng mot mig själv och åt inga sötsaker under en väldigt lång tidsperiod.
Jag hade inte heller så strukturerat träningsschema, för jag tränade när jag kände för det, tittade på tv och gjorde övningar under reklampausen, typ.
 
För att öka muskelmassan och minska kroppsfettet är intervallet ett bra sätt i både konditionsträning och styrketräning med låga vikter med många reps. Men jag blandar mina pass med både låga och högre vikter och det har fungerat för mig.
 
Jag vet faktiskt inte om jag jag riktigt svarat på dina frågor, men jag skrev det som ploppade upp i mitt huvud när jag läste kommentarerna. En till viktig sak är att du också måste tillåta dig att vila, ha iallafall en vilodaga då du inte är ute och springer eller tränar, du kommer att få bättre resultat eftersom att kroppen då får återhämta sig. 
 
EN SISTA SUPERVIKTIG GREJ: du är värdefull vare sig du äter bra eller dåligt, tränar varje dag, tre gånger i veckan eller aldrig, är större eller lite mindre. Säger någon något annat är personen inte klok för alla är värdefulla på sitt sätt. Jag hoppas verkligen att du tränar för att DU vill inte för att någon annan har sagt att du ska göra det eller för att få någon att tycka om dig. Jag hoppas verkligen att du gör det för din egna skull.
 
Om det nu är så att du eller någon annan vill ha snabbare svar eller funderar över något kan ni nå mig på emilija.blogg@hotmail.com eller på kik: EmilijaRomaite. På kik svarar jag oftast direkt då jag nästan alltid har telefonen på mig.
 

- Tjugonionde April Tvåtusenfjorton.

Godmorgon kära vänner!
Gårdstädningen igår var riktigt mysig, träffade även folk jag inte visste bodde i samma hus, så det var kul. 
Bestämde mig även att skjuta upp min vilodag (som brukar vara på tisdagar) till imorgon då det är valborg och jag har planerat att vara med vänner. Så denna morgon startade jag med en pw på 6km och havregrynsgröt blandat med banan, hallon och blåbär.
Nu ska jag strax mot skolan för att få massa plugg gjort och senare iväg till gymmet för ett pass för biceps+triceps. Mamma ville att vi skulle gå till en hälsobutik för att leta efter vitaminer till mig också. Men nu måste jag börja dra mig bort från datorn, ha en toppen dag!

- Sandys on a sunny day

Hela dagen har varit toppen bra, samma sak med mitt humör. Solen skiner och det är varmt, kan det bli bättre?
 
Fått en hel del gjort i skolan och under lunchen drog jag, Emma och Victoria till Sandys för en varsin god kycklingsallad.  
Fortsatte vidare till ett näst intill tomt gym efter skolan, för att bocka av ett pass för bröst+axlar. Stötte på Ilze efter så stod och pratade med henne i ca 40 minuter, under dessa minuter hann vi också hälsa på massa folk, haha.
Nu ska jag strax äta och sedan är det "städkväll" på gården som står på schemat. Hoppas att ni har haft en lika bra dag som jag!

- 5SoS -> Dotse

 

- Lunch/Middag, grymt tips!

Ska du till gymmet? Har du precis kommit hem? Är du jättehungrig? No problem. För någon dag sedan, innan jag drog iväg till gymmet åt jag en så goooood lunch och det bästa var att den gick så fort att fixa! Så jag tänkte dela med mig.
 
Vad behöver du?
1 burk tonfisk
1 protion pasta
1-2 nävar frysta sommargrönsaker
gurka
bladspenat
kvarg
 
Hur gör du?
- Inte alls svårt, koka pastan (står på paketet hur du ska göra, haha) och när det är ca i minut kvar lägger du i sommargrönsakerna i samma kasstrull.
- Lägg upp tonfisken på en tallrik, skär upp gurka och lägg upp bladspelaten.
- Häll över pastan och sedan toppa med kvarg. Woala klart! Enkelt, men så gott.
(Självklart kan man själv välja vad för grönsaker man vill ha.)

- Ny vecka, nu kör vi.

Gooodmorgon, hur är det med er?
Med mig är det toppen, det är ju ny vecka och vi går bara tre dagar i skolan, hur nice? 
Denna morgon startade jag med en pw på 6,6km i morgonluften, älskar det verkligen och man piggnar till såååå mycket. Åt även mitt nya beroende till frukost, kanelhavregrynsgröt med äggvita, toppat med apelsin och linfrön. 
Solen skiner och det ska bli 20grader idag så jag hoppas att ni får en toppen dag i skolan/jobbet/hemma och senare njuter av solen.

- I don't know

Att köra ett pass med fokus, svett och bara massa glädje, när man verkligen njuter av varje minut även fast den bränner som satan i benen, det är så otroligt hälrigt! Ett sådant pass hade jag igår. Det känns i benen idag kan jag lova.
 
Testade ett lite annorlunda upplägg igår, det såg ut såhär:
Knäböj/squats:
3x12 - 20kg
3x10 - 45kg.
3x10 - 47,5kg.
 
Ben spark - maskin.
4x12 - 47,5kg
 
Bencurl - maskin.
1x12 - 25kg.
4x12 - 40kg
 
Benpress.
3x12 - 110kg.
 
Adductor - maskin.
4x12 - 35kg.
 
Utfallssteg med skivstång.
3x12 - 25kg. (på varje ben.)
 
Stående kickbacks.
3x10 - 5kg (varje ben)
 
Raka marklyft.
5x10 - 40kg.
 
Vadpress.
4x15 - 58kg.
 
Kissande hunden, åt sidan.
8x20 varierade mellan snabba och långsamma. (på varje ben.)
 
Kissande hunden, bakåt.
6x20 varierade mellan snabba och långsamma. (på varje ben)
 
Avslutade med stretch i ca 15 minuter.

- Healthy snack.

Antagligen har ni säkert sett detta på andra bloggar, instagrams eller andra sociala medier. Precis som jag. Jag har alltid tänk att jag ska testa men aldrig blivit av, men igår då jäklar hade jag allt hemma så jag tänkte varför inte?
 
Du behöver:
banan
jordnötssmör
mörkchoklad (jag hade 85%)
 
Hur gör du?
- Skär bananen i "mynt" och lägg upp på en tallrik.
- Ställ in i frysen i ca 1 timma.
- Ta ut och lägg på en klick jordnötssmör på vartannat mynt och lägg sedan på ett mynt som inte har något jordnötssmör.
- Smält chokladen. Jag gjorde det i micron och hade ca 4-5 rutor, kommer inte ihåg.
- Doppa bananen i chokladen och ställ sedan in tallriken i frysen igen i ca 20 minuter så att chokladen stelnar.
- Ta ut och njut.
 
Alltså detta är så galet gott, nya favo helt klart! Ett riktigt bra tips för folk som inte vill äta godis, då mörk choklad faktiskt är riktigt bra i en viss mängd!

- Gurkvatten

Drog iväg till gymmet och fick till ett dundrande bra pass för magen. Det brände ordentligt och var riktigt kul! 

Nu är lunchen i magen, klänningen på och gurkvatten i en Vitamin Well flaska, vi sitter i bilen på väg till Stockholm för ett Litauiskt event. Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad det är, men vi får se, det blir nog skoj!

Hoppas att ni får en underbar dag och njuter av solen. Glöm inte bort att dricka mycket vatten, speciellt nu när det är så varmt. Ett bra tips är att fylla en flaska med kallt vatten och lägga i några gurkskivor, det blir riktigt gott faktiskt.


- Uppe med tuppen.

Goooodmorgon people.. eller jag vet inte det kanske är eftermiddag när ni läser detta?
Jag är iallafall uppe och har fått i mig en mumsig frukost bestående av proteinfluff med smak av apelsin och kokos, finn crisp med skinka och avokado + grönt te.
Anledningen till att jag gick upp lite tidigare är att vi senare ska till Stockholm för något litauiskt-event och jag har en slags hatkärlek till magträning, så ville gärna hinna med det passet idag. Så ska dricka upp mitt te och hoppa upp på min hoj och cykla till gymmet.
 
På senaste tiden har jag fått mycket kommentarer om frågor och funderingar, många är anonyma utan att ha lämnat bloggadress, mailadress osv. Så jag har tänkt att svara på dem i inlägg men det tar lite tid då det är ganska "stora" frågor. Vill du ha snabbare svar kan ni gärna nå mig på emilija.blogg@hotmail.com eller Kik: EmilijaRomaite då jag alltid har telefonen på mig och jag svarar mer än gärna. Men vissa kommentarer svarar jag på bland kommentarerna, just so you know! Uppskattar verkligen att ni läser och kommenterar, ni är så fina!
 
Proteinfluff, 1 portion:
1 äggvita
1/2 banan
1dl kvarg
1/2 apelsin
1msk kokosflingor
 
Hur gör du?:
- Vispa äggvitan hårt och fluffigt i en bunke.
- Tillsätt en mosad banan+kvarg och vispa lite till.
- När du fått till något som liknar vispgrädde pressar du ut juicen ut apelsinen och tillsätter 1msk kokosflingor.
- Vispa lite till så att allt blandas ut och häll upp i en skål som du ställer in i frysen i ca 10 minuter så att det stelnar lite. KLART!

- I just want you to know

Drog på mig ett par short över mina likbleka ben och tog en promenad till ica för att köpa ägg och jordgubbar. Så härligt när solen bränner i ryggen. Kom hem åt middag och drog ut igen för att träffa Ilze och Carro för lite skratt och prat, härliga tjejer detdär!
 
Har nu suttit och tittat på ett avsnitt av suits med jordbubbar, annans, dadlar och "Healthy snack", ni har säkert stött på det förut, om inte kommer det ett inlägg imorgon om det.
Ska strax krypa ned under täcket då jag tänkt att gå upp lite tidigare för att hinna med ett magpass på gymmet innan vi åker till Stockholm imorgon. Godnatt!

- När man inte hinner

"När man inte hinner ställa sig i bryggan innan självutlösaren tar kort"
Sitter nu nyduschad och ska strax ta en promenad till ica i det fina vädret för att köpa ägg. För ca 1 timma sedan kom jag hem från ett riktigt bra benpass. Svettigt, roligt och utan press + att jag nästan var själv på gymmet. Så härligt!
Nu har jag tänkt att njuta av vädret och senare kanske baka något. Ikväll ska jag ta det lugnt antingen med pappa och syskon eller träffa någon kompis, vi får se!

- Jag har de finaste vännerna.

Igår kväll spenderade jag min tid med Ilze, Albin och Daniel. Det blev en lyckad kväll med massa skratt, kortspelande, basketspelade, sallad/pizzaätande(hehe), promenad i hamnen och bevittnade ett bad i vattnet som var 6grader, usch säger jag bara, haha. Men riktigt kul var det iallafall och jag har så fina vänner.
 
Vaknade upp idag helt utvilad och så taggad för mitt benpass om ca 1,5timma.Har hunnit med att äta en god frukost som bestod utav kanel&banangröt toppat med banan, gojibär, torkade blåbär och en blandning av keso, kvarg och kanel. På sidan av hade jag nötter. några bitar anans och finn crisp. Denna morgon har jag också tittat på två avsnitt av suits, alltså bbara tagit det lugnt. Men nu ska jag få i mig lite mat och dra mig mot mitt tredje hem.

- Sofie Woss.

 Denna tjej går på samma skola som jag och är så otroligt begåvad, hon har precis lagt upp en cover som jag lyssnat på flera gånger, tycker verkligen att ni ska lyssna, så duktig!

- Bekännelser

• Jag kan sitta och titta när tvättmaskinen är igång och går runt, runt, runt och runt, ända tills det är klart. Vet inte varför, men det får mig lugn. (därav bilden, haha)
 
• Nu för tiden har jag börjat med att bädda min säng varje dag, gjorde det aldrig förut.
 
• Jag sminkar mig inte, knapp till större festligheter. Anledningen till det vet jag faktiskt inte, men jag trivs inte i smink. Ett + är ju att jag sparar massa pengar och tid genom att minte sminka mig. 
 
• Jag dricker inte alkohol, festar inte och röker inte, har inte heller testat något utav det.
 
• Jag vill bli advokat eller ha ett efet företag när jag blir äldre och har därför sökt Ekonomi-Juridik till gymnasiet.
 
• Jag älskar att ha på min mjukisar, men har det aldrig i skolan för där känns det inte bekvämt att gå runt i det eftersom att jag slappnar av i mjukisar och kan inte rikigt påstå att jag slappnar av i skolan.
 
• Jag har spelat tennis, bowling, basket, innebandy, dansat och gått på gymnastik.
 
• Jag älskar att prata, kan prata med allt och alla utan att tänka på vad de tycker om mig eftersom att det är sån jag är, gillar de inte det eller tycker jag är konstig så är det deras åsikt och de behöver inte umgås med mig. 
 
• Jag har lärt mig spela gitarr själv med hjälp av pappas gamla gitarr och google. Men jag spelar piano på musikskolan men ska sluta nu till hösten.
 
• Jag har inget mellannamn, vilket jag tycker är svintråkigt.
 
• När jag var liten skämmdes jag över att jag stavade mitt namn med J (EmiliJa) men nu älskar jag det och tycker att det är coolt, haha.
 
• Mitt fotoalbum i telefonen är proppad med matbilder.
 
• Mina föräldrar är mina största förebilder i livet, jag älskar dem över allt annat och inspereras så sjukt mycket utav dem båda. Så glad över att de är just mina föräldrar.
 
• Jag tycker om att hjälpa till hemma t.ex laga mat, diska, tvätta, hänga tvätt, städa osv.
 

- Back attack

Passet igår gick helt ok, svettigt var det iallafall, det blev rygg + några magövningar. Känner av träningsvärken i ryggen, haha.
 
Passet såg ut såhär:
Rygg:
Pull down - maskin.
3x12 - 22,5kg.
3x9 - 25kg.
3x12 - 40 kg.
1x6 - 42,5kg.
 
Upperback - maskin.
3x12 - 30kg.
 
Low row - maskin.
2x12 - 20kg.
1x12 - 27,5kg.
4x12 - 32,5kg.
 
Lat machine.
3x10 - 30kg
3x10 - 40kg.
 
Ryggresning med viktplatta.
4x20 - 20kg
 
Enarmsrodd.
2x10 - 5kg. - båda sidorna
3x15 - 10kg. - båda sidorna
1x15 - 14kg. - båda sidorna
 
Skivstångsrodd.
2x15 - 12,5kg.
4x15 - 30kg.
1x15 - 35kg.
 
Raka latsdrag i cable.
4x10 - 12,5kg.
 
Mage:
"harhopp" i roddmaskin.
1x15
5x20
 
Coreövning.
3x30
 
Ljuset
1x16
 
Bergsklättraren
5x20 - 10 sek vila mellan varje set.
 
Cable crunches.
4x12 - 32,5kg

- Krossa hjärnspökerna.

 - Kroatien, Maj förra året. -
Goooodmorgon folks!
Idag är jag så galet bra humör av flera anledningar b.la att det är fredag, jag ska träffa några kompisar senare idag och jag har krossat dagens hjärnspöken. Min dag i skolan idag kommer nog bestå utav silversmide och sveska, så det blir ganska lugnt. 
 
Ang. hjärnspöken jag har idag valt att skjuta upp mitt benpass till en annan dag. Varför? För att visa för mig själv att jag kan prioritera andra saker före gym, i detta fall mina vänner. Mår jag dåligt av det? nej. Det är faktiskt ett stort steg för mig, då jag är väldigt beslutsam av mig och har jag planerat något så måste jag göra det - jag lyssnar inte alltid på min kropp tyvärr, men nu ska det bli ändring på det!
 
Så denna dag kommer nog bli jättebra, hur ser det ut för er?

- Segt internet.

Har nu i en halvtimma försökt att starta internet och det har inte alls gått bra. Men nu är jag inne och får se om inlägget ens publiceras, aja surt är det iallafall.
 
Dagen däremot har varit väldigt bra. Var lite tjurig första tio minuterna så det startade kanske inte på bästa sätt, men sen har humöret bara gått uppåt. Hunnit med att göra klart spanskan som jag får redovisa på onsdag och nästan gjort klart mitt smycke i silversmidet. Hade också en timmas idrott - fridrott som var så sjukt länge sen, men väldigt kul.
Drog vidare till gymmet där jag fick till ett helt ok ryggpass + några övningar för magen.
 
Nu mot kvällen har jag bara tagit det lugnt, ätit middag och kvällsmål samt bakat två olika sorters proteinbars, har dock inte smakat dem än, hihi.
Nu ska jag krypa ned under täcket för att vara utvilad inför imorgon då skola och ben står på schemat, möjligtvis att jag ska träffa några kompisar senare mot kvällen!

- Svar: vad kan jag ta istället?

 
Matilda om - Hemmagjorda proteinbars utan proteinpulver.
Om man inte tycker om dadlar, vad kan man ta istället??
 
Dadlarna är det som gör att proteinbarsen från konsistensen den har. Torkade dadlar ger inte ifrån sig lika mycket smak, då det kan man använda. Men man kan också använda t.ex chaifrön som fungerar som en konsitensgivare om man inte äter det som gel. 
Psylliumfröskal kan man också använda då det gör konsitensen tjockare.
Sedan kan man faktiskt använda avokado också, låter sjukt konstigt men sant. 

- Purple is nice.

Det är ok att egopic:a inne på toan efter ett pass, om man känner för't.
Som jag skrev igår började passet 'stressigt' pga. mycket folk och jag fick en känsla av att folk tittade och dömde mig, men när jag fick bort tankarna slutade det helt ok, kanske nästan väldigt bra faktiskt då mina armar var helt döda efter.
 
Passet:
Tricepspress Kickbacks.
3x16 - 4kg. - Varje arm.
5x15 - 8kg. - Varje arm.
 
Tricepspress med hantel. "Bakom huvudet"
2x12 - 5kg.
1x9 - 9kg
3x15 - 10kg.
 
Push down i cable.
Med rakt handtag: 4x12 - 12,5kg.
Med rep: 1x10 - 7,5kg
3x10 - 5kg
 
Dips på bänk.
3x10
 
Bicepscurl.
3x12 - 4kg - Varje hand.
4x12 - 8kg. - Varje hand.
 
Hammercurl.
3x12 - 4kg.
4x12 - 8kg.
 
Höga bicepscurl.
3x10 - 7,5kg.
 
Bicepscurl i cable.
4x12 - 12,5kg.
 
Knäböj mellan två bänkar med kattlebell.
5x12 - 20kg.
 
Core-övningen + Ljuset
1x30
1x16
1x30
1x16
1x30
1x16
 

- Det är skoj..

..När jag kan vara seriös på bild.
Godmorgon, sov hela 9,5 timmar inatt, hmm.. kanske lite mycket? Eftersom att jag fortfarande är trött, haha. Men sitter med en stor kopp gröt-te så håller på att piggna till lite.
Ska strax gå ned och äta frukost. Idag har jag så jäkla svårt för att bestämma mig vad jag vill ha. Aja, anyway ska försöka få klart min spanka i skolan idag, sen fridrott på idrotten och senare väntas ett ryggpass på gymmet, så dagen blir nog toppenbra ändå!

- För exakt ett år sedan..

.. Satt jag inne i globen och väntade på att Justin Bieber skulle komma in på scenen. Det är ganska coolt men också ganska läskigt att det har gått så fort. Tyvärr är jag inte idag ett lika stort fan som då.
 
Har precis fått i mig det ni ser på bilden, kycklingfile med grönsaker, efter en helt ok dag i skolan medspanka och nationella no-labb, som gick hyfsat bra - fick dock inte använda min egna förberedelse, hehe. 
Drog vidare till gymmet och bam, det var helt fullt? Det är aldrig fullt, men jag tror att det var en skolklass som var där och därför var det så mycket folk.
 
Men jag blir så stressad av att det är mycket folk, jag får då en känsla av att folk tittar och dömmer mig, men fick tillslut bort dem tankarna och fick till ett helt ok pass för biceps och triceps, som nu är helt döda. Ett till - var att min plopp till ena hörluren försvann så kunde inte lyssna på musik ordentligt heller.

- Kokos-mugcake med kiwi.

Jag gjorde en kokos-mugcake, inspirerat av denna blogg. Själva mugcaken tyckte jag om väldigt mycket, det var den god smak, däremot tyckte jag inte om att kiwin som var i, enligt mig blev det inte allt gott. Så nästa gång kommer jag att göra bara mugcaken eller kanske med äpple eller jordnötssmör, vi får se.
 
Du behöver, för en:
1/3 dl kokosmjöl
½ tsk bakpulver
3 msk kvarg
3 msk mjölk
1 äggvita
1 msk kokosflingor
2-3 tsk sötning (jag hade honung)
½ kiwi
 
Hur gör du?:
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt resten av ingredienserna.
(- Skär kiwin i bitar och ha ner det i smeten.)
- Häll smeten i en stor mugg eller en skål och in i micron på högsta effekt i 3 minuter.
- Ta ut och lägg över på en tallrik. Jag åt tillsammans med kvarg och jordnötssmör.

- Paket från mormor.

För er som inte vet det så bor min släkt i Litauen och iblan får vi lite paket därifrån, alltid lika kul. Det hände igen för några dagar sedan.
Det var fyllt med grönt te, smakerna: körsbär och banan-mix, grapefrukt och citron, sen en exsotisk smak. Litauiskt godis, "Nomeda" är såååå gott. Färg till att måla ägg och sedan fick jag också ett par supersnygga och sköna skor!
Otroligt tacksam, så taggad på att smaka te:t, haha.

- Tjugotredje April Tvåtusenfjorton.

Goooooodmorgon kära vänner!
Är på så otroligt bra humör idag, solen skiner och fåglarna kvittrar. Igår gjorde jag proteinbars och hallonbollar. Proteinbarsen blev bra men vill testa med torkade dadlar också, hihi. Hallonbollarna ska jag finslipa receptet på sen delar jag med mig av receptet. 
 
Imorse slog jag upp ögonen 4.45, pigg och glad, låg och vände och vred på mig då jag inte kunde somna om så drog på mig träningskläderna för en Pw som blev en springrunda på 7km pga. överskottsenergi, hihi.
Har nu duschat och fått i mig frukost som bestod utav kanelhavregrynsgröt toppat med apelsin (åh, så gott det var, det trodde jag verkligen inte) finn crisp med skinka och spenat + te. 
Nu ska jag ta på mig lite kläder, packa väskan och dra mig mot skolan för lite plugg. Ha det bra!

- Ohh myy gaash!

Halloj! Allt bra med er?
Med mig är det toppen, lite trött bara. Men det är inte så konstigt, första dagen efter lovet ju. Förutom skolan har jag hunnit med en pianolektion som gick jättebra. Har även hunnit med att fixa nötfärssås
till middag, och oh my gaaaash vad gott det var, så det blev lite till efter denna portion ↑.
Är precis hemkommen från en cykeltur till och från ica, där jag köpte ingredienser, för nu är det så att jag ska baka proteinbars och chokladbollar, hihi.
 
Nötfärssås:
1kg nötfärs
2 gula lökar
1 stor riven morot
500g krossade tomater
6 stora champinjoner
salt
peppar
Kvarg/turkisk yoghurt
 
Hur gör du?
- Hacka löken och fräs i en stekpanna.
- Tillsätt nötfärsen och stek ett tag.
- Tillsätt de krossade tomaterna, lite vatten, en riven morot salt och peppar. Låt puttra ett tag.
- Skär champinjonerna i bitar och tillsätt dem.
- Låt såsen stå och puttra ett tag.
- Ta bort från plattan och blanda med kvarg/turkisk yoghurt.
- Servera och ät.
Gott, snabbt och enkelt!

- Svar: Skola?

 
Anonym om - Glad Påsk!
Vad har du sökt för linjer och skolor till gymnasiet? :)
 
Som förstahandsval har jag valt Ekonomi-Juridik på Enskilda.
Som andrahandsval har jag vart Samhäll-Beteende på Enskilda.
Som tredjehandsval har jag valt Ekonomi-Juridik på Tessin - Nyköpings Gymnasium.
 
Jag vill i framtiden ha ett eget företag eller bli advokat och det är anledningen till att jag valt ekonomi-juridik som första. Men jag vill även väldigt gärna på på Enskilda eftersom att jag tycker det verkar som en riktigt bra skola, där lärarna ser en, om man behöver mer hjälp eller utvecklas, då det är en hyfsat liten skola.
 

- Gaffelkakor med havresmak.

I tisdags bakade jag dessa kakor, de smakade som smulpaj utan ev. frukt/bär typ. Älskar att baka små, torra kakor, det är så kul och blir oftast så bra. Jag använde mig av receptet från boken "Sju sorters kakor".
 
Du behöver:
200g margarin eller smör
4 msk socker
1 1/2dl havregryn
3dl vetemjöl
 
Hur gör du?:
- Smölt fettet och låt det svalna lite innan du rör ihop det med sockret.
- Tillsätt havregryn och mjöl.
- Du har nu fått det till en deg, dela upp det och forma degen till små runda bollar.
- Lägg dem på en plåt som är smord eller klädd i bakplåtspapper.
- Platta till dem med hjälp av en gaffel.
- Strö på ev. toppning (jag hade pärlsocker på vissa)
- Grädd i ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut och lut dem svalna under ett handduk eller ät direkt med ett glas mjölk eller till kaffet.

- Vi klarar detta, tillsammans.

Zumban igår var faktiskt väldigt rolig, trots att instruktren var ganska rörig. Idag är jag helt slut i kroppen så vilodagen faller sig in rätt så bra.
Nu återgår vi också till skolan, men tänk positivt det är bara några dagar kvar, och det är flera helger, lovdagar och annat som gör att det inte alls är mycket kvar. Men jag är faktiskt ganska pepp på att gå tillbaka till skolan bara för att få allt överstökat, haha.
 
För att få upp humöret startade jag denna dag med att lyxa till frukosten med den otroligt goda även nyttiga morotskakan, som jag gjorde för några dagar sedan, dock toppade jag den idag med en blandning av kvarg, keso och kanel. Hoppas att ni ala får en toppendag, för det ska jag försöka att ha!

- Blåbärsfluff

Kommer ni ihåg chokladproteinfluffen jag åt till frukost för några dagar sedan? Jag gjorde iallafall en fluff med smak av blåbär till mellanmål idag, kan inte ens beskriva hur god den var. Det bästa är att man kan äta det som frukost, mellanmål eller kvällsmål men även innan och efter träning då det faktiskt innehåller mycket protein (även fast jag inte använder proteinpulver), vitaminer och bra kolhydrater.
 
Du behöver:
1/2 banan
1 äggvita
1 näve blåbär
1 dl kvarg (jag hade naturell 0,3%)
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitan hårt ett tag, tills det blir vitt och väldigt fluffigt. Med en elvisp, i en bunke.
- Vispa ned bananen och kvarg.
( -Om du har frysta blåbär: tina dem.)
- Blanda ned blåbären.
- Häll över i en skål och ställ in i frysen 5-10 minuter, njut!

- Första gången för i år.

 
Precis ätit grillad fläskytterfile med grönsaker. Provad även att grilla morötterna och det var såååååå gott! För första gånen i år åt vi ute, fortfarande varmt, lite kyligt kanske, men mest skönt.
Nu ska jag strax slänga på mig träningskläderna och ta min hoj (läs återigen cykel) till gymmet för att prova på Zumba, så det blir skoj!

- Danceing in the dark

Halloj! Är nu hemkommen från gymmet. Idag kom jag in eftersom att det var bemanat och det gick riktigt bra. Var helt skakis efter, så härligt! 
Nu har jag stoppat i mig lite påskrester bestående av b.la ägg, rökt lax, räkor och avokado, till lunch. Har även suttit ute i solen ett tag, ska tillbaka dit nu, hihi. 
 
När pappa kommer hem ska vi plantera, wihooo, och senare ikväll ska vi girlla, så mys och sommarkänslor som passar riktigt bra till vädret.
Avlutar senare denna dag och lov med ett zumba-pass på gymmet tillsammans med Ilze. Har bara provat på det en gång tidigare, då var det inte så jättekul, men vi får se helt enkelt.

- Hallonslush

Ni kanske har tänkt på att jag efter varje gång testat att göra något nytt (matväg) inte bara skrivit min åsikt om det utan också någon mer t.ex mamma, Silvija eller pappa. Anledningen till det är att jag inte alltid vet om det är fel på mina smaklökar eller om det faktiskt är gott, haha.
Denna gång är det återigen som Silvija som får ha den andra åsikten för det är så att jag gjorde en hallonslush till henne, som hon sa var väldigt god och hon ville ha mer. Det ser jag som ett bra tecken. Att det är så otroligt lätt att göra, gör det bara ännu bättre. Passar prefekt nu när det börjar bli varmt ute.
 
Du behöver:
kallt vatten
Isbitar
näve frysta hallon.
 
Hur gör du?
- Ta fram en mixer.
- Mixa många isbitar, de frysta hallonen och vatten. Ta inte för mycket vatten, bara tills det blir som slush.
- Klart! Häll upp i ett stort glas eller en glasburk, som jag gjorde, ta ett sugrör och njut.

- Sista dagen på lovet.

Sista dagen på lovet och jag hoppade upp ur sängen med ett toppenhumör. Drog ut på en pw, jogg, intervaller, whatever, morgonmotion i en timma, solen sken och det var sååååå skönt!
 
Till frukost fixade jag havregrynsgröt med rivna blandat med rivna äpplen och toppat med microvärmda äppelbitar och hemmagjort jordnötssmör, som jag satt och ute på baksidan i solen och åt.
Nu ska jag strax hoppa upp på min blåa hoj (läs cykel) för att dra mig mot gymmet för ett pass för mage, axlar och bröst. 
Igår hann vi inte med att plantera så det ska vi också hinna med idag. Hoppas att ni njuter av den sista dagen, hare bra!

- Uppdatering av telefonen

Usch vad arg jag är just nu, haha. Försöker uppdatera min telefon och har nästan raderat allt, det känns så tomt och jobbigt. Nej, sluta vara så töntig nu Emilija. Nu gick det iallafall att hämta den, så får ladda ned alla appar sen igen.
 
Förut cyklade jag till gymmet, men systemet är paj så jag kom inte in, surt, jag som var så taggad. Bestämde mig för att gå ut och springa istället men icke, min kropp mår inte bra efter allt godis så fick så otroligt ont. Eftersom att jag var mitt i skogen så skulle det ta lika lång tid att fortsätta som att vända, så jag tog en långsam promenad hem, stannade och trixade lite för mig själv.
 
Har nu tittat lite på tv, vilat och ätit kvällsmål som bestod av varma hallon blandat med kvarg och kanel, såååå gott. Hoppas iallafall att jag vaknar upp imorgon och kan träna, hihi. Godnatt!

- Why can't I turn off the radio?

Efter gårdagens firande av påken och mammas 37 års-dag med massa mat, kakor, godis och teremisu, gick jag ut för att träffa Albin och Daniel. Spelade lite basket och larvade oss i utegymmet som finns i hamnen. Gick senare vidare hem till Albin och tittade på en skräckfilm som inte var så läskig utan mer äcklig, haha. Kom hem Runt 00.30 och slockande direkt.
 
Denna dag har jag spenderat till att äta massa, mest sötsaker faktiskt även lösviktsgodis, för första gången på jag vet inte hur länge, tyvärr känns det inte värt att ha detta illamående efter detta då, jag inte tyckte att det var såhär jättegott. Men men, gjort är gjort och nu ska jag tillbaka till det vanliga för det är det jag trivs med. Något som däremot var värt detta att jag har 0 ångest över det jag ätit och det är så sjukt skönt!
 
Nu ska vi plantera lite och senare ska jag till gymmet för att jobba på magrutorna. Hoppas att ni har haft en underbar påsk och njutit av mat, godis och sällskap!

- Glad Påsk!

Halloj! Hoppas att ni har det bra med nära och kära.
Här hemma har vi hunnit med att måla ägg, ätit lunch: pulled chicken med massa grönsaker + ägg, mamma har öppnat sin första present som var ett 3D-skal, jag har varit på en promenad och ätit godis och kakor, sista bilden är på en litauisk godis, såååå god!
Hoppas att ni verkligen njuter av all mat och godis, och att ni lämnar ifrån er ångesten om ni har någon. För det har jag gjort, känner ingen ångest eller dåligt samvete alls. Det är så otroligt skönt.

- LOKA, Vanilla IceCream.

Har ni testat de nya smakerna LOKA kommit ute med? Jag har iallafall hunnit med att testa vaniljsmaken. När man dricker smakar det inget, bara vanlig kolsyrat vatten men eftersmaken är väldigt stark, dock blev jag lite besviken för jag tycker inte att den smakade vanlig vanlij, tyckte att det smakade mycket kemikalier, vilket det också är tyvärr. Däremot tyckte Silvija och Ilze om den, så det kanske bara är jag.
 
Den får iallafall: ♥ ♥ ♥ / 5

- Idag är det ingen vanlig dag, för idag..

.. är det min fina mammas födelsedag, 37 år. Så jag tycker att alla kan skriva grattis, hihi. Självklart fick hon frukost på sängen av mig och mina syskon. Ugnsbakad avokado och ägg, frukter med mörkchoklad, en bakelse och surdegsbröd med ost och gurka. Grattis världens bästa mamma!
Jag har sett på instagram hur många gör såkallad "protein-fluff" men då använder de sig av kaseinprotein-pulver, men eftersom att jag inte har det så har jag inte gjort det. Men var så sugen att testa göra en egen variant imorse, utan pulvret och det blev riktigt bra! Med smak av banan och choklad. Det blir väldigt gott speciellt när konsistensen är fluffig, haha.
 
Du behöver:
1 äggvita
1 1/2 dl kvarg
1/2 banan
1 - 1 1/2 msk kakao
 
Hur gör du?:
- Vispa äggvitan hårt med en elvisp tills det blir fluffigt i en bunke.
- Tillsätt försiktigt bananen och forstätt att vispa.
- Tillsätt kvarg och kakao, vispa tills du får till det som en smet.
- Häll över i en skål och ställ in i kylskåpet i några minuter, jag ställde in den i ca 10 minuter.
- Ta ut och toppa med vad du vill eller ha det som topping på gröten. Jag toppade med hallon och kokosflingor.
- Klart, ät och njut!

- Dag 7/10

Det har gått 7 dagar av 10 detta lov. Denna dag spenderade jag 2,5timmar på gymmet, dock bestod 1,5timma av ett benpass, som för mig gick väldigt bra, och sedan 40 minuters letande efter ett påskägg som någon annan hittade, haha.
 
Var ju på gymmet med Ilze och jag fick ett påskägg av henne full med nötter, en celsius och en proteinbar som slank ned i min mage direkt efter passet. Mina favosar. Fick också ett jättefint brev, började gråta, hon är så fin. 
Jag hade också fixat ett påskägg till henne som bestod utav godisglassar och valnötter. Min bästa vän ♥
Eftersom att vi stannade kvar på gymmet och letade påskägg så blev det lite stressigt mot slutet, då jag skulle hinna duscha och äta innan vi åkte vidare till mammas kompis. De bor på en bondgård, det var jättefint där och vi fick sån otroligt god mat, först förrätt som bestod av surdegsbröd, räkor och rökt lax, sedan älgkött med vitvinsås.
 
Med mycket skratt och prat startade vi denna mysiga påskhelg. Dock sjönk mitt blodsocker en aning mot slutet, så blev lite tjurig, hehe. Men nu har jag fått i mig mosad banan med kvarg + massa nötter så nu är jag glad igen. Godnatt!

- Awesome bålövning.

Denna övning är den jag menar när jag skriver "Core-övning", eftersom att jag inte vet vad den heter och hittar det ingenstans. Så jag bad Ilze att fota, haha.
Denna övning är en blåövning, dvs.mest för hållningen men satan i gatan vad den bränner i magen också. Här arbetar hela magen, bålen men även axlarna lite. 
 
Hur gör du nudå?:
1. Ta fram en step-up bräda och lägg en matta på den. Lägg dig ned, ta en viktplatta och stäck upp händerna i luften. Benen ska vara i 90grader både vid höften och knäna. Knäna ska vara ca 1dm ifrån varandra. Absolut ingen svank, då du kan riskera ryggskador. För att inte få svank: pressa naveln mot bröstkorgen, dra in rumpan.
2. Sträck ut ena benet samtidigt som du fäller ned armarna. Fortfarande absolut ingen svank!!
3. Gå tillbaka till grundposition. Fortfarande ingen svank!!
4. Gör samma sak med andra benet. Fortfarande ingen svank!!
Om bu börjar svanka, strunta i att fälla ned armarna, håll dem bara rakt upp och fortsätt att "trampa" med benen.
 
Antingen gör man så länge som man orkar eller så kör du 3x30 och mellan varje set kör du ↓ 15 gånger. Jag kan looooova dig att det bränner som satan.
Rumlyft: Du lufter upp din nedre del av kroppen med dina magmuskler.
 
Dessa övningar kan man även göra hemma och fungerar lika bra att ligga på golvet att göra det, möjligtvis blir det lite svårare att hålla balansen. När det gäller viktplattan, om man inte har någon hemma så kan man ta något man har hemma, t.ex ett mjölkpaket eller så kör man utan helt enkelt.

- Det var nice.

Bilden är jättegammal, haha, men hittade ingen annan..
Igår körde jag mest fokus på rygg men även några magövningar fick jag med. Passet igår var så sjukt skönt, koncentration, kontakt med musklerna och ingen press, har sagt det förut men säger det igen, älskar dessa pass något extra. Det är så det ska vara det är så man njuter av träningen som mest.
 
Rygg:
Pull down - maskin.
3x12 - 17,5kg.
3x12 - 42,5kg.
Upper back - maskin.
2x12 - 30kg.
1x12 - 32,5kg
Low Row - maskin. 
4x12 - 35kg.
Lat machine.
3x10 - 40kg.
Rygglyft med viktplattor.
4x20 - 20kg.
Enarmsrodd.
2x10 x2 - 10kg.
4x15 - 14kg.
Skivstångsrodd.
1x15 - 12,5kg.
4c15 - 30kg.
Raka latsdrag i cable. 
3x12 - 12,5kg.
 
Mage:
Rumplyft "Ljuset". 3x16
↓↑ Dessa två är magövningar, jag varvade mellan dessa, alltså ett set av ena och direkt efter ett set av det andra, brände riktigt mycket!
Core övning "Cykel". 3x30
Bersklättraren 5x20, 10 sek vila mellan varje set.
Cable crunches. 3x10 - 32,5kg

- Legday here I come.

Bäddat sängen, planerat passet, läst igenom ett kapitel i "självkänsla nu!", lunch i magen som blev rester av tonfisksallad samt en fläskytterfile bit + finn crisp med banan på, som förövrigt var rikigt gott, ska även testa med jordnötssmör på, haha. Nu är det dags för att mosa benen, wihoooo!

- Långfredagen och morotskaka.

stämmer in på mitt humör ↓↓↓
Goooodmorgon people!
Idag är jag pigg och glad, hmm.. kanske inte passar så bra in på dagen. Whatever. Vaknade iallafall upp runt 7.30 helt utvilad, så jag bara hoppade upp ur sängen och provade att göra en morotskaka till frukost. Ohh my gaaash, njöt av varje tugga och belv ledsen när den tog slut, haha.
 
Har även hunnit med att diska, i don't know, men jag gillar att göra det, jag blir så lugn och det är såå skönt. 
Nu ska jag bädda min säng och planera upp mitt pass för dagen och sen runt 12 ska jag dra mig mot gymmet och möta Ilze samt köra ett benpass. Är så hyper, pepp och lycklig, älskar detta humör.
Du behöver, för en kaka/frukostportion: 
3/4 havregryn eller havremjöl (mixat havregryn)
1 liten morot
1/2 banan
1 äggvita
1/2 dl mjölk
1 msk kvarg
1/2 msk eller efter smak, kanel
1/2 tsk bakpulver
Ev. sötning. (Jag hade ingen för bananen gjorde den tillräckligt söt)
 
Hur gör du?:
- Riv moroten och mosa bananen, blanda.
- Tillsätt resten utav ingredienserna och rör om till en jämn smet. 
- Häll ned det i en skål eller en liten ugnsform.
- In i micron på högsta effekt i ca 3 minuter.
- Ta ut och låt den svalna lite innan du tar ur den ur skålen/formen och lägger över på en tallrik.
- Blanda ca 1dl kvarg med vaniljpulver eller kanel. (Eller så tar du vaniljkvarg/kesella/yoghurt)
- Häll över kvargblandningen på kakan och toppa med lite rivna morötter.
 
Man kan också ha detta som efterätt, om du vill göra mindre portioner kan du hälla denna sats i t.ex muffins formar.
Detta är inspirerat av denna blogg, men jag har ändrat receptet lite.

- Middagsdejt med mamma.

Förut blev min träningsvärk i armarna så grov, haha, och jag var helt slut i ryggen efter dagen pass. Så jag beslutade mig för att dega i sängen, vilket var otroligt skönt.
Fixade senare middag, fläskytterfile, matvete, morötter, gurka, tomat och stekta champinjoner med tomatpesto, såååååå gott! Det blev en liten middagsdejt med mamma då mina syskon inte var hemma, så det var riktigt mysigt. Pratade lite om allt möjligt och skrattade.
Fick något ryck nu ska ska ställa mig på händerna, haha what?! 

- Fangirlar atm.

Det blev en kokos- och kiwi-mugcake till frukost, recept och mina tankar kring det kommer. Drog iväg till gymmet och hade sån energi och var så pepp. Fick till ett riktigt skönt pass, återigen med koncentration och utan press. Älskar dem passen något extra.
 
Mamma är så snäll, hon hade gjort iordning tonfisksallad till mig imorse innan hon åkte till jobbet, så den stod och väntade på mig när jag kom hem. Den var sååååå god. Har även hunnit med att baka mina kolakakor som var väldigt populära här hemma.
Nu ska jag ta mig ett mellanmål, te och sätta mig framför något avsnitt av Suits.
 
Btw, satt och fangirlade lite förut över att Alexandra Bring favoritmarkerade och retweetade min tweet, då hon är en sån otroligt stor insperation för mig.

- Jag tycker muskulösa armar är snyggt.

Jag skrev inget om det förut men jag fick till ett riktigt skönt pass för biceps och triceps. Vaknade med en ganska skön träningsvärk faktiskt. 
 
Passet:
Tricepspress kickbacks.
3x15 varje sida - 4kg.
4x15 på varje sida - 8kg.
 
Tricepspress med hantel. "Bakom huvudet"
1x10 - 6kg.
4x15 - 10kg
1x9 - 12kg.
 
Push down.
3x10 - 7,5kg
4x12 - 12,5kg.
 
Dips på bänk. 3x10
 
Bicepscurl.
3x12 på båda armarna - 8kg.
 
Hammercurl.
4x12 - 7kg.
 
Höga bicepscurl i cable.
3x10 - 7,5kg x2
 
Curl i cable.
4x12 - 15kg.
 
Körde också:
Rumplyft "Ljuset". 3x16
↓↑ Dessa två är magövningar, jag varvade mellan dessa, alltså ett set av ena och direkt efter ett set av det andra, brände riktigt mycket!
Core övning "Cykel". 3x30
Djupaknäböj på två pallar med en kittlebell. 4x15.

- Ny dag nya tag.

Alltså igår hade jag en sååå dålig dag, var irriterad på nästan allt och alla under hela dagen. Tycker så synd om Ilze och Silvija.. Men jag bad om ursäkt och mot kvällen blev jag på bättre humör, åkte och handlade med mamma, påfyllning i förrådet är alltid bra.
Lite senare hörde Albin av sig och frågade om jag skulle med honom och Daniel och köra fotboll, vilket jag också gjorde. Efter lite fotboll, basket, gungande, prat och en relativlång nattpromenad kom jag hem och slocknade som en stock, haha.
 
Idag vaknade jag åter igen av att solen sken in genom parsienerna, men man ska ju inte klaga. Jag är iallafall utvilad och till skillnad från igår är mitt humör på topp. Nu ska jag testa ett nytt recept till frukost. Hare gött!

- Banan- och jordnötssmörs-paj

Goooodmorgon people!
Den är inte riktigt så god för mig faktiskt, vaknade av att min bror gick runt i lägenheten som en elefant och fick mig på så dåligt humör, att jag blivit irriterad på nästan allt denna morgon, vilket suger.
Vaknade även upp och kände inte för att gå på någon pw, så jag gjorde det helt enkelt inte, istället valde jag att exprementera lite med frukosten, prova något nytt, det gjorde jag. En banan- och jordnötssmörs-paj med insteration av DENNA blogg. Den blev otroligt ful men verkligen jättegod. 
 
Ska fixa lite saker här hemma och efter lunch ska jag till gymmet för att köra biceps och triceps, så hoppas att mitt humör får en vändning då.
Hoppas att ni haft en bättre morgon än jag, haha.
 
Vad behöver du, för en?
3msk havregryn
2msk kvarg
Lite mer än en full msk jordnötssmör
 
Fyllning:
1 banan
2 msk kvarg
 
Hur gör du?
- Blanda ihop de tre övre ingredienserna till en deg och tryck ut i en liten pajform eller en skål.
- Ställ in i micron i ca 2 minuter.
- Mosa halva bananen och blanda med kvarg.. (alt. mixa.)
- Ta ut "Botten" ur skålen och lägg över på en tallrik. Häll över fyllingen i den. Toppa med resten av bananen och njut!

- Underbart bra dag.

Har ni haft en bra dag? Det har jag. Bestämde mig för att baka "gaffelkakor" innan Ilze kom, gjorde det och pratade lite med Silvija när hon vaknade.
Så kom Ilze och med henne har jag umgåtts i princip hela dagen. Det är så mysigt att ha henne här och bara prata och dricka te, typ. Vi tog en liten promenad i solen till affären då jag behövde lite saker, eftersom att jag bestämde mig för att baka kolakakor också, hihi. 
 
Nu mot kvällen har jag inte gjort så mycket, gjort lite påsk-kort tillsammans med familjen och hjälpt mamma med tvätten, ska strax återigen gå ned för att hänga upp det sista. En kopp te skulle också vara gott, så det ska jag nog fixa också, haha, ha det bra.

- Don't stop.

Vakande upp med grov träningsvärk i både bröst och axlar från gårdagens pass, det går bra nu!! Haha, nej men fick till ett riktigt skönt pass igår, ingen stress, ingen press, bara jag, mina taknar och muskler. Tror att dessa vilodagar var riktigt bra för mitt psyke, verkligen. Så glöm INTE att vila, jag säger det till er och måste själv börja tänka på det!
 
Passet igår:
Pull over med hantel. 4x20 - 14kg.
Flyes liggande på bänk. 4x15 - 8kg x2.
Bröstpress i cable. 3x15 - 7,5kg x2.
Kryssdrag i cable. 3x10 - 5kg x2.
Pectoral - maskin. 3x12 - 27,5kg.
 
Pinocchio. 3x12 - 3kg x2
Shrugs. 4x12 - 20kg x2
Axellyft framåt med hantlar. 3x10 - 2kg. 3x10 - 4kg.
Axellyft åt sidan med hantlar. 2x10 - 2kg. 3x10 - 4kg.
Militärpress. 4x12 - 15kg.
 
Djupa knäböj på två pallar med kettlebell. 4x15 - 20kg.

- Vanilj-te är gott.

Att vakna upp av att solen skiner in genom förstret är riktigt härligt. Fast kanske inte 6.30, när jag har lov. Låg iallafall och drog mig i sängen ett tag innan jag tog mig upp för att fixa kvargplättar till mig och syster, som för övrigt fortfarande sover. Men tyvärr blev det inget då stekpannan inte vill sammarbeta med mig. 
 
Fixade istället en hallon-mugcake till mig och en hallon-smoothie till henne, så får se om hon uppskattar den när hon vaknar. 
Dagens planer är att träffa Ilze, men hon kommer inte hit förren någon gång runt 12.00 så jag sitter och funderar starkt på att baka något, dock vet jag inte vad,hihi.
 
Hallon-mugcake:
1dl havregryn
1/2dl vatten
1 äggvita
1 näve frysta, hackade hallon
lite bakpulver
 
Hur gör du?:
- Blanda alla ingredienser i en stor mugg/skål och ställ in i micron på högsta effekten i 2 minuter.
- Ta ut, lossa på "kakan" och lägg över den på en tallrik eller ät helt enkelt ur skålen/muggen. Servera med t.ex kvarg, keso, jordnötssmör eller mer hallon.
 
Insåg nu att den såg väldigt grå och äcklig ut, men kan lova att den var hlt underbar.

- Jag kan för att jag vill.

Den bilden är tagen för några veckor sen och den undre är tagen i somras, ja, vad ska man säga, tycker fortfarande att det är lika kul att stå på händer.
 
Igår fick jag till en galet bra magpass, träningsvärken i magen är galen, har aldrig känt av det så mycket förut. Lite hat-kärlekt till det faktiskt, men det är alltid bra. Vi har fått en ny mag-maskin på gymmet som jag igår fick reda på att jag tidigare gjort fel på, så igår gjorde jag rätt. Jag ogillar den så mycket under tiden man utför övningen men så skön efteråt.
 
Passet såg ut såhär:
Cable crunches. 4x15 - 32,5kg.
Cable crunches. 3x10 - 35kg.
Benlyft liggande på en bänk. 5x25 - 10 sek vila mellan varje set.'
Total abdominal - maskin. 2x50 - 25kg. 4x30 - 42,5kg.
Bålrorator - maskin(den nya). 3x15 x2-åt varje håll - 50kg.
Sneda situps med viktplatta. 4x50 - 10kg.
Bergsklättraren. 5x20 - 10 sek vila mellan varje set.
Core-övningen. 3x25 - 5kg
Plankan. 1 minut x3
Sidoböj. 3x30 x2-varje sida - 20kg.

- Fjortonde April Tvåtusenfjorton.

Återigen en dag då tiden går så otroligt fort. Jag har hunnit med så lite men ändå så mycket. Drog iväg till gymmet och fick till ett skönt pass för axlar + bröst. Satte mig sedan ute i den underbara vädret med en flaska vatten, musik i öronen och en bok i handen.
Runt 15.00 var jag ute och träffade Albin och hans urgulliga hund Pepzi ett tag, sen satte jag mig återigen och läste, haha, boken är såååååå bra.
Har ställt in kyckling i ugnen så ska strax fixa sallad och sedan äta. Hoppas att ni verkligen njutit av vädret och haft en bra dag.

- Bananplättar.

Igår åt jag bananplättar till frukost, om jag ska vara ärlig så har ajg aldrig provat bananplättar/pankakor förut, ganska konstigt faktist. Menmen, nu har ajg iallafall provat och tyckte om det väldigt mycket, kommer helt klart att göras igen!
 
Vad behöver du? (ca 10 st plättar)
1 bana
2 äggvitor
Kanel
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda ihop det med äggen. Häll i kanel i röran. (Alt. mixa allt)
- Värm upp stekpannan på medelvärme, fördela med hjälpa av en matsket i plättar och stek.
- Klart, servera med något gott, jag hade keso, hallon och shamon som ni ser här ovan, men det skulle också fungera med kvarg och jordnötssmör!

- Jag har freaking påsklov.

Min kväll igår + två avsnitt av siuts ↓
Guds gåva till mänskligheten ↑
Goooodmorogn, hoppas ni sovit gott, för det har jag.
Har fått i min guds gåva till mänskligheten, haha, kanel- och banan-havregrynsgröt (?) toppat med kvarg, jordnötssmör och banan, älskar det sååååå mycket. Har också hunnit med att hämta min cykel hos pappa. Vädret är så fint så det är riktigt skönt. 
Nu ska jag sätta mig på cykeln och dra mig mot gymmet för ett pass med bröst och axlar. Vilade både fredag och lördag, det behövdes för mitt psyke så det var bra men så tråkigt, hehe.. Men har lovat mamma att träna lite mindre. 
Ska nu höra med bonussyster om hon vill med, så vi hörs!
 
Gröten:
1/2 banan
kanel
1dl havregryn
2dl vatten
lite lite salt
1 äggvita.
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med kanel.
- Blanda ned vatten, havregryn och salt i bananröran. In i micron i 2 minuter.
- Rör om tills det blir rätt konsistens och rör sedan ned äggvitan.
- Klart! Toppa med Kvarg blandat med jordnötssmör, kanel och banan. Eller helt enkelt något annat du gillar.

- Trettonde April Tvåtusenfjorton.

Halloj. humöret är på topp lika så vädret, det är så härligt. Min dag har inte alls varit speciell, fastklistrad framför "suits" och hunnit med en sväng på gymmet för ett pass - fokus på mage följt av 30 minuters walking. Älskar verkligen det passet och idag gav jag verkligen allt. 
Har också hunnit placera mig hemma hos mamma och ätit god köttfärsås till middag, varit ute en sväng för att plocka vitsippor och börjat läsa boken "Ego girl" av Carolina Gynning. Ska nu ta fram ett kvällsmål och titta på yttligare ett avsnitt av suits.
Hoppas att ni har haft en härlig söndag och får ett fortsatt bra lov.

- Choklad mugcake.

 
Till frukost åt jag en superduper god mugcake med smak av choklad, trodde verkligen inte att den skulle smaka som den gjorde, haha. Till den hade jag shamon, banan, cashewnötter, frysta hallon och keso. Denna var återigen inspirerat av Emilia.
 
Du behöver:
2 msk havregryn
1 msk kakao
2 äggvitor
1/2 tsk bakpulver
1 tsk mandel-eller kokosmjöl
1 mosad banan
1 msk kvarg/turkisk yoghurt/mixad keso
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda det med resten av ingredienserna i en skål.
- In i micron i 3 minuter.
- Servera.

- Nu kan det bara bli bättre.

Imorse vaknade jag tidigt, försökte somna om men det gick inte. Så jag gick upp och gjorde en riktigt god frukost och satte mig nere i soffan framför en serie jag börjat titta på "suits" väldigt bra kan jag lova er.
Har hunnit med ett mellanmål också och det blev bullar som jag bakade igår, jag är så stolt över mig själv pga. av det och varför, får ni veta i ett annat inlägg som kommer inom kort för det är så mycket att skriva om det, hehe.
 
Nu ska jag, pappa och lillebror strax äta lunch och sedan dra ut på en utflykt, vi har inte riktigt kommit fram till vart, men någonstans ska vi. Kolmården kanske? eller Göta kanal? vi får se helt enkelt. Vädret är förövrigt helt underbart vilket passar riktigt bra nu till lovet.

- Kanelbullar & Vaniljbullar


- Att man kan ha så fel.

Dagen blev inte alls som jag tänkt mig. För jag har fått så mycket gjort i både silversmide och matte, men även hunnit med att prata och skratta sååå mycket. Det är så skönt, för jag mådde så bra.
När jag kom hem tänkt jag ta det lugnt framför en film, men det var så tråkigt så cyklade till ica och köpte ingredienser till bullar, och vips så stod jag och bakade bullar samt gjorde middag. Det är nästan sorligt att jag hela tiden måste göra något, annars blir jag rastlös, haha. 
Men nu ska jag faktiskt hålla pappa, som inte mår så bra, sällskap och tror att jag kanske klarar av att titta på en film, men vi får väl se!
Hoppas att ni haft en lika bra dag som jag. Jag vet inte om ni missat det, men nu jäklar har jag lov.

- Your song.

I måndags läste jag på twitter om någon gullig och grymt bra 11-åring som var med och sjöng i talang. Jag hade inte tid med att titta just då så jag la inte mycket energi på det. Men nu var det en facebookvän som länkat denna video.
Herregud säger jag bara, förstår varför många freakade på twitter, han är ju så galet bra? eller vad säger ni?

- Nyttiga scones.

Dessa blev inte fina men de blev goda kan jag lova. Berättade ju tidigare att grundreceptet var gjort av Emilia men jag hade inte alla ingredienser hemma så gjorde om lite och tänkte därför dela med mig av receptet. 
 
Du behöver:
1,5dl fullkorns dinkelmjöl
1,5dl mandelmjöl
2tsk bakpulver
Frön, jag hade linför och solrosfrön (mängden är valfri)
1/2 tsk salt
1 1/2dl lättkvarg 0,1%
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 200grader
- Blanda alla torra ingredienser så att de blandas ut ordentligt.
- Tillsätt kvargen och knåda ihop degen till en stor boll.
- Ta fram 5-6 muffinsformar och dela upp denna stora degklump i små bollar och lägg ned dem i formarna.
- Grädda i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut och servera varma med vad du vill.

- It's not about the money

Sov verkligen jättebra inatt och var utvilad redan innan väckarklockan ringde imorse. Så bestämde mig för att gå upp och fixa frukost. Det var typ den godaste frukosten jag ätit på länge. En blandning av keso, kvarg, kanel och funlight, toppat med kanel. Testade också ett recept på scones som Emilia gjort, men jag ändrade lite, hihi. De blev iallafall riktigt goda!
Tankarna från igår sitter fortfarande kvar och går runt och funderar, så känner att denna dag kanske kommer bli lite halvt seg, men jag ska kämpa mig igenom den och få mycket gjort i skolan för att sedan ta looooov!

- Utan dina andetag.

- Bild från språkresan till Barcelona med tre stycken från min spanska grupp - 
Ikväll är en kväll när jag har för mycket i huvudet, tänker alldeles för mycket. Men jag antar att det är bra ibland. Dricker te, spelar gitarr och går runt i mitt rum och plockar lite. 
 
Dagen har varit  riktigt bra, humöret har varit på topp och jag har varit riktigt pigg. Idrotten idag var somsagt innebandy-tunering som min basgrupp (klass) hamnade på tredje plats på. Efter det cyklade jag mot gymmet för ett ben-pass, tyvärr själv då Tilda är sjuk, men det rullade på och var så skakis efteråt, älskar den känslan. 
Nu ska jag äta kvällsmål, wihoooo, det är gott och typ det bästa på hela dagen?? vilken är eran favoritmåltid? haha.
 
Fick förresten en fråga om hur jag äter grapefrukt, jag äter den som en apelsin typ, skär den i klyftor och äter, haha.
Ha det bra!

- Grapefrukt

Jag har börjat tycka om grapefrukt väldigt väldigt mycket, älskar kombinatioen av surt och sött, dock man man ju självklar ha oturen och köpa en som är för besk. Men det är inte bara gott utan det finns flera bra saker med den.
 
1. När man äter grapefrukt kan man hålla sig mätt en längre period för den minskar hungern.
2. Den sänker dåligt kolesterol med ca 15% och har ett högt innehåll av stärkande antioxidanter där med kan det skydda hjärtat.
3. Den hjälper till att tona ut fläckar i pigmentet i genom en mild syra eftersom att det är så mycket C-vitamin i.
4. Enligt en studie från Nutrition and Metabolic Research Center i Kalifornien kan grapefrukten hjälpa dig att gå ned i vikt genom att äta en halv före varje måltid. I denna studie fick testpersoner göra detta och de gick ned i genomsnitt 1,5kilo mer än personer som inte åt detta innan måltiderna.
5. Grapefrukt innehåller citronsyra som löser upp smuts och saltet som finns rengör ytan. Alltså kan du använda denna frukt som skrubbmedel, bara ta en liten bit och skrubba.
6. Grapefrukten kan motverka rynkor och ge dig en vacker hy. Eftersom att den innehåller mycket C-vitamin.
7. Ökar järnupptaget, vilket är riktigt bra, framförallt för kvinnor.
8. Genom frukten och C-vitaminen förbättras också immunförsvaret och bitterheten bekämpar bakterier och verkar positivt i kroppen. Den har där med en bra effekt mot t.ex influensa, urinvägsinfektion, svampinfektion, öroninflamation, irritation i hals och mun. 
 
Jag har den dock hemma och äter den bara för att det är gott, hehe.

Källa: http://dietguiden.org/frukter/grapefrukt.html

 

- Jag jobbar på det.

Bilden till vänster är från igår och bilden till höger är för 4-5 veckor sedan. Lite skillnad är det iallafall och det gör mig så otroligt glad, verkligen. 
Passet igår var lite segt men i närmare eftertanke gick det faktiskt ganska bra, jag hann väldigt mycket under avsatt tid. Eftersom att jag gjort om mitt upplägg så visste jag inte riktigt hur många övningar jag skulle köra, men det gick bra.
 
Uppvärmning: 5 minuter jogg.
Pull down - maskin. 3x12 - 42,5kg
Upper back - maskin. 3x12 - 30kg.
Low Row - maskin. 4x12 - 32,5kg.
Lat machine - maskin (bilden). 3x10 - 35kg.
Enarmsrodd. 3x20 varje sida - 12kg.
Skivstångsrodd. 4x15 - 30kg.
Rygglyft. 4x20 - 17,5kg.
Marklyft. 4x10 - 30kg.
Chins i maskin med hjälpvikter. 3x10 - (osäker på vikten)
Raka latsdrag. 3x10 - 10kg.
 
Cable crunches. 3x15 - 32,5kg.

- Impossible

Hur jag känner mig idag. Men kämpa, det är bara två skoldagar kvar sedan är det lov. Soooov så otroligt skönt inatt, konstigt? nja.
Men jag är så sjukt hungrig så ska springa ned till köket och fixa något till frukost, tänkte vara lite snäll mot mina syskon och fixa något till dem också eftersom att det var så länge sen.
 
Idag är det torsdag aka legday + innebandy på idrotten - tunering mellan alla basgrupper i 9:an och ett lärarlag, hmm vi får väl se hur det går..

- Kanske lite mycket.

Gissa vem som kommer att slocka direkt efter detta inlägg? Jo, jag.
En riktigt aktiv dag, kanske till och med lite för mycket. No-provet gick nog hyfsat bra iallafall.
 
Drog till gymmet körde mitt rygg-pass i en timma, åt min middag, kvargplättar, pratade med Ilze och sedan var det dags för core. Gillar fortfarande inte instruktören men gillar passet, så evisas med att gå endå. Efter det fortsatte jag med bodybalance i 60 minuter, som var bland det konstigaste, svåraste och tråkigaste jag gjort, detta med väldigt lågintensiv träning är inte riktigt min grej. Men alltid bra och kul att prova något nytt.
 
Har fått i mig ett kvällsmål och ska nu krypa ned under täcket och ladda upp inför en ny dag imorgon, innebandy på idrotten och sedan ben på gymmet, får se om Tilda är frisk eller om jag får köra själv. Godnatt.

- Nytt tränings-upplägg.

Såhär ser mitt nya upplägg ut, jag tror att det kommer att bli bra, ska testa i några veckor och se.

- Microbröd.

Detta bröd går snabbt och smidigt att göra. Mamma tyckte dock inte om det, hon tyckte att det var för "blött" alltså hade jag antagligen haft den i micron för kort tid, men jag tyckte om det och det var väldigt mättande. Men jag tycker ju om det mesta.
 
Du behöver (för 1):
1dl havregryn eller rågflingor
1/2dl riven morot
1 äggvita
1/2dl mjölk
1krm bakpulver
1tsk kanel (valfritt)
1krm salt
linfrön
pumpakärnor
solrosfrön
 
Hur gör du?
- Rör ihop alla ingredienser i en skål.
- In i micron 2,5-3,5minuter.
- Låt svalna lite innan du lossar på det och äter.

- Biceps och Triceps.

I Måndags körde jag ett pass för biceps och triceps, provade lite nya övningar som var riktigt roliga och brände verkligen, haha älskar när det gör det, så ska lätt fortsätta köra dem. 
 
Uppvärming: 5 minuter rask takt på löpbandet.
Triceps:
Tricepspress kickbacks. 5x15 på varje arm - 8kg.
Push down. 4x12 - 12,5kg.
Hantelpress bakom huvudet. 4x15 - 10kg.
Dips mot bänk. 3x10
Arm extension - maskin. 1x12 - 27,5kg. 1x12 - 30kg. 1x12 - 32,5kg.
 
Biceps:
Hammercurl. 3x15 på varje arm - 7kg.
Hantelcurls. 3x15 på varje arm - 8kg.
Höga bicepscurl i cable. 3x12 - 5kgx2
Stående curl i cablemaskin. 4x15 - 12,5kg
 
Extra:
Knäböj på två pallar med kettlebell. 4x15 - 20kg
Rumplyft "Ljuset". 3x15
↓↑ Dessa två är magövningar, jag varvade mellan dessa, alltså ett set av ena och direkt efter ett set av det andra, brände riktigt mycket!
Core övning "Cykel". 3x25

- Neongul utrustning

Denna aktiva dag startade jag genom att trotsa regnet och dra på mig min neongula utrustning för en timmas pw/jogg som slutade på 8km. I början var det äckligt jobbigt och sa till mig själv "du kunde sovit längre" men kom senare på att jag kunde springa baklänges, på sidan osv. för att få de roligare och inte lika mycket motvind. 
 
Har nu duschat och dragit på mig lite kläder, packat väskan med träningskläder, två matlåder, mellanmål och skolsaker, städat lite på rummet och ska strax gå ned för att äta frukost.
I skolan väntas massor av noplugg pga. prov. Efter det ska jag köra igenom ett pass för ryggen, gå på ett 30minuters core-pass och avslutade dagen med bodybalance, äntligen säger jag bara.
 
Känner att det kommer bli en bra dag trots regnet hoppas att ni känner detsamma!

- Är det bara tisdag?

Vet verkligen inte varför bilden är upp- och ned, har försökt att ladda upp den flera gånger, men det går verkligen inte? haha. Det är i alla fall jag och Jacob i somras, ser ni hur kort hår jag hade eller?
Aja anyway. Sitter just nu och tjurar över att det regnar ute, hur töntigt? Men jag får hoppas på att det slutar tills imorgon bitti då jag ska ut på min pw.
Har pluggat massa no, eller massa och massa, läst igenom böckerna och tittat på filmerna, varit på pianolektion, ätit favomiddag - Lax, fixat matlåda (kvargplättar, wihoooo) och gjort slush till Silvija, vilket hon uppskattade.
Satan vad mycket jag hinner göra mellan inläggen. Hare bra!

- Vårt grisiga hav

 
Efter att ha haft nationella i kemi hela förmiddagen fick vi sluta två timmar tidigare. Eller rättare sagt - vi fick hemstudier. Så dessa två timmar som vi behöver arbeta hemma ska jag dricka te och titta på två no-filmer inför provet imorgon, jag har tittat på en och nu återstår den sista + massa sidor i kemi och biologi-böckerna.
Nationella i kemi, vet inte riktigt vad jag känner kring det, det är typ en tom känsla inom mig, jag gillade i alla fall den andra delen då man skulle skriva om mat och näringsämnena, haha. Cyklade också hem i regent, tror inte att jag någonsin cyklat så snabbt, så det var skönt att komma hem och dra på sig ett par mjukisbyxor.

- Kvargplättar, recept.

Här kommer receptet för dessa godingar, helt  klart en ny favorit och full på protein, en bra frukost, ett bra mellanmål eller varför inte göra en bubbelsats och äta det till lunch/middag?
 
Du behöver (för ca 11st):
30g havremjöl
50g kvarg
3 äggvitor
mjölk
 
Hur gör du?
- Mixa 30g havregryn till havremjöl.
- Ta fram en bunke och blanda samman alla ingredienser  tills det blir en smet, lite tjockare än vanlig pannkakssmet. 
- Värm upp en stekpanna och stek på medelvärme. Jag mätte upp med en matsked smet för varje.(då blir det ca 11st)
- Klart! Servera med t.ex varma hallon och blåbär.

- En ny frukost.

Denna regninga tisdagsmorgon gick jag upp lite tidigare, trots vilodag, för att göra kvargplättar och det mina kära vänner var helt klart värt tiden.
Det ser väldigt lite ut på bilden, men dem blev väldigt fylliga och mättande. Det skulle dock fått plats fler i min mage, men ville att pappa också skulle få smaka.
Nu är jag iallafall uppladdad och klar inför nationella, känner mest att det får gå som det går och hoppas på det bästa.

- Am I crazy?

- Ljust fullkornspasta, skinkschnitzel och sallad gjord på bladspenat, majs, gurka, avokado och vitlössktekta champinjoner. -
 
Ni vet den här känslan, när man känner att man har mycket att göra men inte vet vad det är man ska göra? haha. Den känslan känner jag iallafall nu. Så ska sätta mig ned med min te-kopp och plugga lite no inför nationella imorgon.
Efter en dag med mycket pluggande inom so, en so-redovisning som gick helt ok, ett toppenbra biceps och triceps - pass, och en god middag i magen, så är jag helt slut i armarna men annars mår jag toppen.

- Hälsosamma bananmuffins.

Detta är hålsosamma bananmuffins. Dem blev otroligt goda, åter igen sa mamma "Det var faktiskt gott på riktigt denna gång." Alltså blev dem bra, dock tyckte inte min syster Silvija om dem, men det är för att hon inte gillar banan, haha.
 
Du behöver (ca 7st):
1 banan
2 ägg
2msk vatten
4msk fiberhavregryn
2msk kokosmjöl
1/2tsk bakpulver
1,5tsk kanel
Honung
Linfrön
Kokosflingor (topping)
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 200grader.
- Mosa bananen i en bunke.
- Ha i alla ingredienserna, antingen använder du dig av en elvisp eller en matbredare för att vispa/mixa ihop det till en smet.
- Ta fram en plåt och plasera ut 6-8 muffinsformar. Toppa med kokosflingor eller vad som önskas.
- Häll smeten i formarna och in i ugnen i 15-20 minuter, beroende på hur tjock smeten är.
- Låt svala under en kökshanduk.
- Servera med t.ex kvarg, jordnötssmör, grädde, vanlijyoghurt osv.
 

- Bröst och axel-söndag.

Har nu gjort om mitt träningsupplägg lite, och därför blev det axlar+bröst igår, alltså söndag. Passet flöt på bra och det brände rejält. Var en gullig pojke som var med sin pappa som satt bredvid och peppade både mig och sin pappa, så gulligt.
 
Passet såg ut såhär:
Uppvärmning: löpbandet i 5 minuter, hög hastighet.
 
Bröst:
Chestpress - maskin. 1x8 - 32,5kg. 2x12 - 35kg.
Pectoral - maskin. 3x12 - 25kg. 1x6 - 27,5kg.
Bröstpress i cablemaskin. 3x12 - 7,5kgx2
Pull over med hantel liggande på bänk. 4x20 - 14kg.
Flyes liggande på bänk. 4x15 - 8kgx2
 
Axlar:
Pinocchio. 3x12 - 3kgx2
Shrugs. 4x12 - 20kgx2
Militärpress. 3x15 - 15kg.
Hantellyft fram. 3x10 - 4kgx2
Hantellyft åt sidan. 3x10 - 4kgx2
 
Extra:
Squats på två pallar med kattlebell. 6x12 - 20kg.
 
Rumplyft "Ljuset". 3x15
↓↑ Dessa två är magövningar, jag varvade mellan dessa, alltså ett set av ena och direkt efter ett set av det andra, brände riktigt mycket!
Core övning "Cykel". 3x25
 
Avslutade med Walking.

- Kickstart på veckan.

Kickstartade denna vecka med en pw, men kunde inte motstå att jogga lite också. Det blev en runda på 6,7km och efter det satt frukosten i magen riktigt bra!
Idag körde jag på kanel- och äggvitegröt, toppat med banan, kanel och en blandning av jordnötssmör och kvarg. Till det åt jag också finn crisp med kokt skinka och en halv grapefrukt. Sååååå galet gott, 
 
Jääääääääklar vilken träningsvärk jag har sen igår, aldrig haft sån grov träningsvärk i bröstet, haha, men det är härligt. Nu ska jag brosta tänderna och dra mig mot skolan för en dag full av so. Ha det bra!
 
Gröten:
1dl havregryn
2 tsk kanel
2dl vatten
1 nypa salt
1 äggvita
 
Hur gör du?
- Blanda havregryn, salt, kanel och vatten och gör i ordning som vanlig gröt. (micron 2 minuter på högsta effekt)
- Ta ut och rör ned äggvitan. Klart!
- Blanda 1 sked jordnötssmör och 1 sked kvarg i en liten enskild skål, toppa tillsammans med banan och kanel. 
Så enkelt men så gott och proteinrik!

- Foooooooood

Hemma hos pappa nu. Har hunnit med att handla, gjort kycklingsallad till middag, ätit, bakat och gjort iordning matlådor inför veckan. Sitter just nu med mitt träningblock och en kopp te framför mig, planerar veckans träning, men ska strax gå och lägga mig för att orka upp på en pw/springrunda imorgon innan frukost. 
Jag mår allmänt bra och pepp på livet, har sån motivation till träningen. Inte ens massa skolarbete kan få mig på dåligt humör just nu. Godnatt.
 
I matlådorna: Hemmagjorda nötfärsbullar, fullkornsris och sommargrönsaker.
 

- Jag ska följa dig.

Har ni tänkt på att det är riktigt jobbigt att bädda rent en säng? Det har iallafall jag. Körde igenom ett pass för bröst och axlar som flöt på bra, sedan körde jag ett riktigt svettigt och roligt walking-pass. Mår så bra av detta och kan nu bocka av dagens två pass. Kom hem och åt upp resten utav gordagens skinksallad, sååååå gooood!
Ska strax till pappa och har därför nu, i runt en timma städat mitt rum här hos mamma, så att det är fint när jag kommer tillbaka, haha.

- Grow abs, grow.

Det går iallafall framåt, hehe. Igår körde jag ett pass för mage, det var riktigt effektivt och svettigt, gick superbra.
 
Passet såg ut såhär:
Cable crunches. 4x15 - 32,5kg.
Benlyft. 5x25 12 sek vila mellan varje set.
Total abdominal - maskin. 1x50 - 45kg. 1x30 - 45kg. 2x30 - 42,5kg.
Bålrotator - maskin. 1x30 - 30kg. 1x30 - 40kg. 1x30 - 50kg.
Sneda situps med viktplatta. 4x50 - 10kg..
Bergsklättraren. 5x20 - 10 sek vila mellan varje set.
Halva fällknivar. 4x15 - 12 sek vila mellan varje set.
Sen en övning vi gjorde på core-passet, hehe. 4x25 - 5kg.
Sidoböj. 3x35x2 - 20kg.

- Sjätte April Tvåtusenfjorton

Gooooodmorgon! Sovit så otroligt bra och vaknade runt 8. Bestämde mig för att gå upp och göra frukost åt mamma som hon skulle få på sängen, men hon sov så sött så ville inte väcka henne, skrev en lapp och la bredvid på köksbordet istället. Testade på att göra ett microbröd, jag gillade det, vet inte riktigt med mamma, haha. 
Jag själv åt kvarg blandat med kanel och banan, två finn crisp med ett kokt ägg och två koppar te. Nu taggar jag till inför mitt bröst&axel pass, följt av ett walkingpass.

- Lördagsmys

Denna lördagskväll kommer jag att ta det lugnt, klicka runt på olika sociala medier, titta på någon film eller läsa en bok, samtidigt som jag smaskar på detta ovan samt lite övrigt smått och gott.
 
- Choklad, bananmuffins, naturgodis -

- Motormässa

Så galet söta ↓
Älskar somsagt att gå upp tidigt, för att hinna med så mycket som möjligt under en dag. Det kan man helt klart säga att jag gjort. Tränatx2, motormässa, handlat, ätit, bakat och promenerat. Var på gymmet och körde ett galet bra magpass, åkte sedan och handlade då jag ville testa baka hälsosamma muffins. Dem blev så goda och såklart kommer receptet upp så småning om. 
 
Vet inte riktigt vad mer jag ska hitta på, kanske träffa någon eller helt enkelt bara ta det lugnt. Hoppas att ni har haft det blika bra som jag.

- Världens godaste gröt.

Åt verkligen världens godaste gröt till frukost. Var så trött på det vanliga, så ville exprementera lite, vilket resulterade ett galet bra resultat, som jag lätt kommer att göra om. Rik på protein och bra kolhydrater, härlig uppladdning inför en toppendag!
 
Du behöver:
1dl fiberhavregryn
1,5dl vatten
1/2 banan
1 näve frysta hallon
1tsk honung (Jag hade ekologisk hemmagjord från Litauen, haha)
1/4tsk bakpulver
1 äggvita
 
Hur gör du?:
- Mosa bananen och blanda med havregryn.
- Krossa de frysta hallonen och rör ned dem samt honungen.
- Blanda ned vattnet och bakpulver.
- In i micron 1,5 minut, ta ut rör om och rör sedan ned äggvitan.
- Toppa med var du vill och njut.

- Första passet kan jag nu bocka av.

Goooodmorgon people..
..även fast jag varit uppe ett tag. Sov i hela 10 timmar, vilket är mycket för mig. Men ändå var jag uppe redan klockan 8 fär att springa 6,7km innan frukost. Så otroligt fint och skönt väder, hoppas att det håller sig såhär! Skäms på er som tränar kondition inne idag! Haha, nej men passa på att vara ute.
 
Åt världens godaste frukost, verkligen, och hade tänkt gå till gymmet för att träna lite mage, dubbelmoral jaop, men det var för att jag trodde att vi skulle bort ikväll, vilket vi inte ska. Så ska nu istället på någon mässa med familjen och tar gymmet ikväll istället.

- Nu tar jag helg.

En snabb skoldag med silversmide och so. Humöret var inte på topp på förmiddagen men det blev bättre. Kom hem och åt lite snabbt, solen sken och det var så fint ute så klarade inte av att sitta inne, så tänkte dra ut på en liten kort pw. Vilket jag också gjorde, dock när jag gick där och täkte på allt och inget slutade med att jag gått 10km, men det var så skönt.
 
Duschade av mig lite snabbt för att sedan tillsammans med mamma och syskon gå och testa den nya Thai-resturangen som finns här i Nyköping. Så till middag för mig ikväll blev det wokad kycklingfile och grönsaker + cashewnötter. Riktigt gott, och vi hade det mysigt med mycket skratt och prat.
Nu tar jag helg och ska nog ta det lugnt resten utav kvällen, kanske spela något spel med mamma och syskon? vi får se.
 

- The thing about love

 Igår var det dags för ben, en utav favoriterna. Det gick så otroligt bra, pump i musklerna, svetten rann och jag mådde bra. Kan det bli bättre? Nope.
Dessutom satte jag personbästa i både knäböj och benpress, jag tror till och med att jag skulle kunna ta tyngre, men det får bli nästa gång, för just nu är jag nöjd över att det går framåt. Anledningen till att jag gjorde så många set på Bencurl, är för att jag gjorde fel först så gjorde om och gjorde rätt.
 
För er som tycker det är intressant såg mitt pass ut såhär:
Benspark - maskin. 4x12 - 45kg.
Bencurl - maskin. 4x12 - 35kg. 1x12 - 40kg. 3x12 - 35kg.
Adductor - maskin. 4x15 - 40kg.
Benpress. 3x12 - 100kg. 3x12 - 110kg.
Utfallssteg med skivstång. 3x12 på varje ben - 20kg.
Raka marklyft. 5x10 - 40kg.
Knäböj. 3x12 - 20kg.
Knäböj. 3x10 - 40kg.
Knäböj. 3x10 - 47kg. 
Rumplyft på pilatesboll. 4x15 - 10kg på midjan.
Vadpress - maskin. 2x15 - 38kg. 1x15 - 45kg. 1x15 - 52kg. 1x15 - 58kg.
Kissande hunden, åt sidan. 8x20 på varje ben.
Kissande hunden, bakåt. 6x20 på varje ben.
Avslutade med lite stretch.

- Chokladkaka, recept.

I lördags blev jag riktigt sugen på att baka. Denna gång ville jag göra min syster glad, alltså blev det en chokladkaka med fyllig chokladmak. Silvija, som min syster heter, brukar inte gilla det hälsosamma/nyttiga jag bakar, haha. så denna är ett vanligt fikabröd som passa peerfekt när man har gäster eller till kaffet/tet under lördagsfikat med familjen. 
Den blev riktigt god och tillochmed jag åt en bit.
 
Du behöver:
2 dl socker
1 dl kakao
2 dl mjölk
150g margarin/smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver.
 
Hur gör du?
- Börja med att ta fram en kastrull och blanda 1 dl av sockret, kakao och mjölk. Koka upp det och ta bort från plattan så att blandningen svalna.
- Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen (ca1,5L)
- Rör resten utav sockret (1 dl) och rumsvarmt margarin/smör poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Tillsätt chokladmjölken.
- Ta fram en bunke och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör sedan ned det i resten av smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-55 minuter.
- Låt kakan svalna lite innan du skär upp och serverar med vad du vill. Jag bjöd på detta med grädde och jordgubbar.

- Livslust

- "Livslust"- tet ger mig livslust, haha. Nej men det är så jäkla gott. -
Freeeeedag baby! Sov riktigt bra och träningsvärken har börjat sätta sig i benen. Idag är det vilodag så ska ta mig igenom skoltimmarna med lite so och sen så får jag se vad jag ska hitta på. Vädret är också på topp så denna dag ska nog bli bra.

- Tredje April Tvåtusenfjorton

Klarar inte av detta, VART försvinner tiden? Det är redan torsdagkväll och jag hinner göra så mycket men så lite. Denna dag har iallafall varit helt toppen bra, både plugg och träning. Speciellt ben-passet. Åh, är så glad, gick så galet bra och jag satte person bästa i både benpress och knäböj, mer om det i ett annat inlägg.
 
Nu har jag fått i mig kycklingfile med matkorn och grönsaker + en klick kvarg som pricker över i:t. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen hänga upp tvätten tillsammans med systeryster.
 

- Banan- och hallongröt.

Detta mina kära vänner var himmelsk, det är banan- och hallongröt. Tycker absolut att ni ska prova det och därför delar jag med mig av detta.
 
Du behöver:
1/2 mosad banan
1 näve frysta hallon
1dl havregryn
2dl vatten
ev. sötning (honung, stevia, sött proteinpulver)
 
Hur du gör:
- Mosa bananen och hallonen så gott som det går, blanda med havregryn.
- Blanda i resten utav ingredienserna och rör om ordentligt.
- In i micron i 2 minuter. Ta ut, rör om och in igen i 1 minut.
- Ta ut, toppa med vad du vill och njut!

- Biceps, Triceps & Rygg.

 
Passet igår gick superbra, dock insåg jag att jag gjort fel på vissa övningar, men nu så sitter det och känns riktigt mycket när jag utför dem samt är helt slut efteråt.
 
Såhär såg passet ut:
Rygg:
Enarmsrodd. 4x20 x2=med varje arm - 12kg.
Skivtångsrodd. 4x15 - 30kg.
Rygglyft. 4x25 - 15kg
Ryggresning (godmorgonhälsning). 3x15 - 20kg.
+ Core-passet.
 
Biceps:
Hammar curl. 3x10 - 7kg.
Stånde hantelcurl. 3x15 x2=varje arm - 8kg.
Curl i Kablemaskin. 1x12 - 7,5kg. 1x15 - 10kg. 2x15 - 12,5kg.
 
Triceps:
Tricepspress kickbacks på bänk. 1x15 x2 - 6kg.
Tricepspress kickbacks på golvet med 45graders lutning. 4x15 x2 - 7kg.
Hantelpress bakom huvudet. 1x15 - 9kg. 3x15 - 10kg.
Push down i kable. 3x15 - 12,5kg. 1x12 - 10kg.

- Då hittar jag dem aldrig.

- Min frisyr för några dagar sedan, haha.
Tooooorsdag idag, och vi alla vet att för mig menas det leeeeegday på gymmet! Älskar att träna ben, haha. Något som är så otroligt konstig är att jag är mycket tröttare dem dagarna jag vaknar 6.30 än dem dagarna jag vaknar 5.15 för att gå ut på pw. Aja, får dricka lite grönt te och piggna till lite. För idag ska jag verkligen kötta på både idrotten och gymmet, taggad? hmm.. maybe.
Nu ska jag äta min efterlängtade frukost som jag inte riktigt kommit fram till vad det ska vara, vi får helt eneklt vänta och se. Ha det bra!

- 24/seven

Oj, klockan är nästan 21.00, vart har tiden tagit vägen? Dagen har gått så galet fort, med engelska nationella, som kändes riktigt bra, och silversmide. Dock har mina måltider denna dag varit helt weard, haha, men men, eat to grow uknow!
 
Tilda följde med mig hem efter skolan vi fixade en tonfisksallad med fullkornspasta som uppladdning inför gymmet. Var kvar här i någon halvtimma innan vi cyklade till gymmet där jag körde igenom ett pass för biceps, triceps och rygg, det gick så otroligt bra och jag är så glad över att min motivation är tillbaka.
Eftersom att bodybalanc:en var inställd bestämde vi oss för att köra core istället, det var också riktigt roligt och svettigt, men tyckte inte riktigt om instruktören tyvärr. 
 
Nu ska jag kila iväg till affären för att köpa mer bananer då Jacob precis åt upp den sista, sen ska jag sova. Godnatt och sov gott!

- Emilija testar nytt te igen.

"Heta choklad drömmar" får: ♥♥ av fem möjliga.
Jag tyckte inte om detta te så jättemycket, det var ganska starkt och tyckte inte att det smakade choklad. Kombinationen som var i te:t föll mig helt enkelt inte i smaken. Men skulle ni vilja testa så är det från "Tehuset Java".
 
"Livslust" får: ♥♥♥♥ av fem möjliga.
Detta te:t är också från "Tehuset Java", detta tyckte jag dock om mycket mer. Stämmer verkligen in på sitt namn, den ger mig livslust, haha. Det är ett grönt te med smak av mango  och bergamott, bland te-bladen finns det också dekorerat med rosor, blåkling och solrosor. Jag gillar mango så detta passar perfekt för mig, det doftar så otroligt gott också!

- Yes we can.

Goooooodmorgon people! Onsdag idag och jag är ocanligt taggad? Igårkväll gick jag ut på en lång kvällsprommis med mamma, Jörgen och Jacob, trots vilodag. Men det var så mysigt och så otroligt fint runt hamnen, brukar inte gå där på vintern eftersom att det blåser så kallt.
 
Sitter nu och lyssnar på Oscar Zias nya album, därav rubriken, efter att ha varit ute på en Pw på 6,7km och duschat. Ska sätta upp mitt hår i en toffs och sen gå för att fixa något gott till frukost så att jag är uppladdad inför upsatsen i engelska nationella. 
Efter skolan följer nog Tilda med hem hit och vi äter lite, för att sedan dra till gymmet för ett biceps, triceps och rygg pass, hade också tänkt att gå på bodybalance men såg nu att det var inställt, galet trist, ville ju verkligen prova på det. 

- Jag fixar det, bam.

Hemma efter en ganska kort och snabb dag. Pluggade so samt matte på förmiddagen, men fick också veta hur jag låg till inför slutbetyget i musik och historia, resultatet är jag faktiskt nöjd över. Har också fått veta hur nationella i svenska gått, och jag är så otrolig glad men också förvånad, B,B,A. Fattar ni A på uppsatsen? åh, jag är så glad.
Under lunchen gick jag hem för att hämta lite saker och passade på att äta hemma, det ni ser på bilden här ovan. ↑ Det är en mugcake av äpple och kanel toppat med jordnötssmör, himelsk gott! 
 
Nu innan jag kom hem skrev jag ett no-prov, vet inte riktigt vad jag känner kring det, det kändes bra men ändå inte, nu är det bara vänta på nästa prov som hör ihop med detta och ska skrivas nästa vecka. 
Nu mot pianolektionen, hare bra!
 
Vill du göra mugcake?
1dl havregryn
1/2dl mjölk
1 ägg
1/2 rivet/Hackat äpple
kanel
1 tsk bakpulver
salt
 
- Blanda allt och in i micron 2 minuter.
- Antingen lägger du över den på en tallrik eller äter ur skålen.
- Toppa med vad du vill och njut!

- Vill du vara med i TV?

I somras var jag och mina två syskon med som statister i en utav de tyska långfilmerna "Inga Lindström". Vi är medelemmar på DENNA sida och det var där mamma hittade annonsen.
 
Så vill du bli skådespelare, modell, statist eller söker efter något event? Så kan du ju börja HÄR, eftersom att alla börjar på botten och jobabr sig upp. 
Det är en sida som grundades 1990 där du blir medlem och kan hålla utkik efter intressanta jobb, då olika film-, produktionsbolag, castingbolag, reklambyråer, eventbolag och tv-kanaler varje dag söker efter nya personer, alltså finns det massor av jobb.

- Första April Tvåtusenfjorton.

hmm.. är ni lättlurade? Jag vet faktiskt inte riktigt hur det är med mig, om jag är lättlurad. Får helt enkelt vänta och se om jag blir lurad idag, haha. Dock tror jag att klimatet drog ett litet skämt med oss, då det var frost ute när jag vaknade, vill ha sol och värme ju..
 
Har sovit så otroligt bra idag så är utvilad inför en dag i skolan med no, matte och på eftermiddagen ett no-prov, som jag kan de mesta till. 
Till frukost mixade jag varma hallon med kvarg och kanel, toppade med frysta hallon och kokosflingor. Till det åt jag också en halv grapefrukt, två knäckebröd med skinka och två koppar te. Alltid kul med lite variation eftersom att jag oftast äter havregrynsgröt på vardagarna. 
Nu ska jag borsta igenom mitt hår och dra mig mot skolan. Se till att göra denna dag superbra, även fast ni kanske blir lurade.