- Mitt 2013

Har sett att folk gjort detta på sina bloggar, så tänkte att jag också kör på det!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag har börjat träna på ett gym och haft ett förhållande.

Hur har ditt 2013 varit? Det är faktiskt ganska konstigt, jag vet att det har varit vissa dåliga saker under en period under detta år, men jag har knappt någon minne utav det, det är som att jag isolerat mig från det dåliga som hänt detta år. Så jag skulle vilja säga som alla andra, lite upp och ned, men tillmestadels jättebra.

Blev du kär i år? Jag tror det.

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 23 April - Justin Biebber konsert, 16-18 Augusti - "Typ en festival", 13 September  och 24-27 November - Språkresa till Barcelona med skolan.

Vad är din största framgång 2013? Ska jag vara ärlig så är det hur stark och självsäker jag blivit i mig själv, jag kan säga att jag trivs med mig själv nuförtiden. Och att jag kämpat på ordentligt i skolan.

Bästa köpet? Köper somsagt typ aldrig saker, så det måste nog vara gymkortet, haha, dock fick jag det av pappa, men om det måste vara något jag har köpt så är det träningskläder. Lol.Vad spenderade du mest pengar på? Jag spenderade mest pengar på mat, te och tuggummi.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?  Detta kan låta helt sjukt att det gjorde mig glad, men när min mens kom tillbaka efter att ha varit borta ett bra tag. Men det har varit så sjukt mycket som gjort mig glad under detta år, skulle faktiskt kunna skriva en bok, men har inte tid just nu, haha. Men något jag är riktigt glad över att min familj och vänner är friska och mår bra.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013? Kommer inte på några speciella låtar jag lyssnat på men Trumpsta är en låt jag har ett ganska starkt minne till.

Vem har du umgåts med mest? Jag har nog umgåts mest med Ilze & min familj. Men en period var jag mycket med J. Nu mot slutet har jag börjat umgås mycket med Malin igen. Har du haft ett förhållande under 2013? Ja, det har jag.

Vart reste du under 2013?I Maj var jag tillsammans med med mamma, mina syskon, Jörgen och hans barn i Kroatien. I Juli var jag och mina syskon tillsammans med pappa i Litauen i tre veckor för att hälsa på släkten. I Början av November var jag, mamma och syskon i Lettland. I slutet av November var jag på språkresa i Barcelona. Har också varit i Stockholm några gånger, om det räknas som resa?

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014? Jag är faktiskt ganska rädd för att lämna 2013 bakom mig, detta år har varit så fruktansvärt bra och jag är rädd att jag inte klarar av att göra 2014 lika bra, men jag ska heöt klrt försöka. Så nej, jag saknar inget, vill bara att det ska bli minst lika bra.

Vad gjorde du på din födelsedag? Först var jag med Ewe-Lina, Linn-Sofie och Ilze, umgicks och käkade tårta. Hängde sedan med familjen, samlad, på kvällen. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Nej, jag tror faktiskt inte det, jag är somsagt väldigt nöjd över året.

Vem saknade du? Under året har det varit flera personer vid olika tillfällen. 

De bästa nya människorna du träffade? J. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Var positiv och glad, fokusera framåt och ta dagen som den kommer, då kommer allt gå prima.


- Våga vila...

.. Något jag borde säga till mig själv. Jag har inte sovit så bra på några nätter, både jag och pappa tror att det beror på att jag tränat för mycket så jag ska låta kroppen återhämta sig ordentligt nu.
Igår kväll gick vi på bio, "Sune på bilsemester" den var helt ok.
Har nu tittat på några avsnitt av Pll, duschat ätit och ska snart packa lite saker för att åka till mamma där jag ska fira in det nya året med Malin, Ilze och Matilda, det blir skoj. Hoppas att ni också kommer att få en toppenkväll och en bra start på året.

- Kvarg med fun light

Pratade yttligare en gång med min kompis om mat och denna gång tipsade han om kvarg med fun light, jag trodde verkligen inte på honom när han sa att det var gott, men vet ni? Jag älskar det, hehe.
Jag har ätit det till frukost och mellanmål efter träning. Kvargen innehåller inte alls mycket kcal, ca 65 kcal/100g och är dessutom rik på protein. "Fun light" är blandsaft utan kalorier och ger faktiskt mycket smak. Det ända du behöver göra är att lägga upp så mycket kvarg du vill ha och hälla i lute utav saften och blanda, det smakar som yoghurt och skulle man ställa in det i frysen i 30 minuter-1 timma skulle det lätt smaka som glass! 

- Awesome

Känner att det börjar bli lite mycket bilder på min puls-klocka, måste komma på något annat att ta bild på. Men som ni kanske förstår har jag spenderat min förmiddag med Ilze på gymmet, körde helkropps-programmet och lite övningar med fria vikter. 
Sitter nu och tittar på PLL, hmm.. vet inte riktigt om jag fortfarande är lika intresserad, men jag försöker ett tag till.

- Bowling och pretty little liars

Här ovan har ni lite bilder från min dag, har vilodag från träningen idag så har inte gjort såmycket förutom tagit en lång dusch och efter det testat en ansiktsmask mamma hade med sig hem från Thailand, bowling med mamma, syskon, Jörgen + barn, det var kul. Sedan har jag också börjat titta på serien "Pretty little liars", har tidigare sagt att jag inte ska börja titta på den, men vi får se hur längre jag är intresserad av det. Nu ska Malin komma ett tag för lite tjejsnack och sedan ska jag äta middag.
Just det, pappas kompis är här från USA, så jag får passa på att träna på min engelska, passar ju bra nu till att nationella börjar..

- Vad som gör mig glad

Vi alla har något som får oss riktigt glada, visst har vi? Jag skulle vilja veta vilka saker som får andra att bli glada och må bra, så jag tänkt börja med att berätta vad som får mig att må bra och bli glad.
 
• Att träffa nya människor. Att träffa människor som inte dömer en och bara vill träffas spontant är något som är riktigt kul, att träffa och umgås med folk man bara tidigare hälsat på är också riktigt kul. Man träffas och klickar, kan prata om det mesta, det är coolt.
• Umgås med vänner och familj. Visst är det jättekul att träffa nya människor, men vi får inte glömma de personer som funnits där en lång tid tillbaka och får en att må riktigt bra, bara genom att finnas till.
• Lära mig nya saker. Jag tycker att det är riktigt kul att lära sig nya saker, speciellt inom träning, som t.ex när Tilda visade mig övningar med fria vikter, för då utvecklas jag, inte bara fysiskt utan psykiskt också. Saker jag lär mig i skolan är väl också kul ibland, men inte på samma sätt. Det är roligt att lära sig genom praktiskta övningar.
• Att se nära och kära glada. Jag mår bra när jag ser att mina vänner och familj mår bra, och speciellt då när de är glada för att jag gjort något bra som får dom att må bra(?)
• Att lyckas. Ni vet denhäär känslan när man klara något man aldrig skulle klara eller iallafall att det skulle ta ett tag att klara, men klarar det? Den känslan är oslagbar, jag kan gå och le samt vara allmänt glad i flera timmar efteråt.
• Träning. Hmm.. kommer det som en förvåning för er? Skulle inte tro det va. Både under träningen och efter känner jag mig nästan alltid glad och mår bra. Vissa dagar är sämre än andra, men det fungerar alltid.
• Komplimanger. Både att få och ge komplimanger är ju jätteroligt, jag tycker att vi alla borde börja göra det mer i vardagen, typ "Vilken fin tröja du har" det kanske inte är en "stor" komplimang, men det kan vara riktigt betydelsefull, då någon får känna att du faktiskt lägger märke till något hos den personen. Jag personligen gillar mest att få komplimanger om min personlighet eller om jag gör något bra, men visst är det alltid kul att få höra något bra om sitt utseende också.
• Musik. Är någt som påverkar alla på ett eller annat sätt, för mig fungerar det så att så fort jag lyssnar på musik blir jag glad eller peppad, därför lyssnar jag alltid på musik på morgonen t.ex för att kunna vara glad och peppad i skolan.
 
Det finns massor utav flera saker som får mig att må bra, men detta är det jag främst tänker på när jag ställer mig själv frågan "Vad får mig att må bra?". Så nu får ni gärna berätta för mig vad som får er att må bra och gör er glada, lämna en kommentar eller släng iväg ett mail till [email protected]
 
 

- Två dagar kvar.

Helt sjukt, det är bara 2 dagar kvar på 2013? Börjar bli riktigt rädd, tiden bara flyger iväg. Vaknade upp efter en god nattsömn och fixade iordning havregrynsgröt med äpple och testade att ha i jordnötssmör också, och det var faktiskt riktigt gott, såg att vi hade kokta ägg också så jag åt ett av det med. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan får jag se vad dagen har att bjuda på.

- Prinsesstårta

Sitter just nu och pratar med Ilze i min säng, trött och seg. Har hunnit med så mycket idag, en sväng på stan med mamma och hittat en fin klänning till nyår, en stadsvandring i Nyköping, fika hos Jörgen, där alla åt prinsesstårta utom jag som åt två äpplen innan jag drog iväg till gymmet och körde igenom ett heltkroppsprogram samt lite övningar med fria vikter. Kom hem och mamma hade fixat ägg med räcksallad på till förrätt och sedan kyckling med ris till middag, jättegott! 
En kompis sa till mig igår att han gillar jordnötssmör och tyckte att jag skulle testa det, så mamma köpte hem det och jag älskar det!

- Mellandagsrean

Jag måste vara den sämsta människan på denna planet när det gäller att shoppa, detta armband var det ända jag fick med mig från mellandagsrean för några dagar sedan, men jag gillade det så jag slog till för 25kr, lol.

- 28:e December

Har precis startat upp dagen med havregrynsgröt med kanel, äpple, sesamfrön och linfrön + två koppar grönt te. Känns som att det var jättelänge sedan jag åt det, men senast var på julafton. Det var iallafall gott. Ska snart dra på mig lite kläder för att gå och leta efter lite nyårskläder med mammi, efter det ska vi på någon stadsvanndring i Nyköping, fika hos Jörgen och sedan får jag gå till gymmet, wihoooo! 

- Hur kommer man ens över någon?

Brist på rubrik? hm.. ja, kanske. Har nu varit en sväng på gymmet och kört mage samt ben, det gick så otroligt bra och jag klarade tyngre vikter än vad jag gjort tidigare i b.la benpress. Körde också lite kondition, tiden går så fort när jag är där, idag flög 1 timma och 30 minuter bara iväg, men det är ju bara kul. Till lunch hade mamma fixat stekta champinjoner och lax, med avokado och gurka, det var jättejättegott!
Visst är de hjärt-formade skålarna ursöta? ska springa ner på stan någon dag och se om det finns flera kvar.

- Home run.

 
Jag har väldigt svårt för att fastna för filmer, jag brukar starta dem men sedan sitter med telefonen eller gör något annat, istället för att titta på filmen. Men igår så hittade jag filmen "Home run" och jag rörde inte ens telefonen under hela filmen, jag fastnade helt enkelt för den.
 
Den handlar om Cory, som är en basebollstjärna, som har bakgrund där hans pappa också varit en väldigt bra basebollspelare, han var dock fast i ett alkohol och detta fick Cory och hans bror växa upp med. Cory känner mycket press och har också fastnat i ett missbruk, så när detta spårar så tvingar hans agent honom att försöka bli av med detta, då han blivit avstängt från laget. Han åker hem till sin hemstad, där mycket händer, han blir t.ex tvingad till att träna ett pojklag och träffar sin ungdomskärlek. 
 
Jag vet inte riktigt vad det var som fick mig att fastna, men filmer är väldigt bra gjord och man kommer snabbt in i handlingen.
Ni kan titta på filmen här nedanför ↓
 

Home Run (2013) - Home Run (2013)


- Skridskoåkning

Redan 21.45 somande jag igår kväll och vaknade inte upp förren 9.40 imorse, dvs. jag vart väldigt trött igår efter träningen. När jag kom hem från stan låg jag och tittade på en väldigt bra film, gjorde sedan inte mycket mer. 
Nu har jag, mamma och småsykonen precis kommit hem från is-hallen där vi har varit och åkt skridskor, det var så länge sedan och jag hade glömt hur kul det är!
Ska äta lite nu, hjälpa mamma med kvitton och sedan dra mig mot gymmet.

- Att våga.

Har du någonsin backat för att du inte vågat? För att du tror att folk ska döma dig eller skratta åt dig? För att du tror att du ska misslyckas? För att du tror att du gör fel? Jag vet inte om ni har, men jag har det. När jag började att träna och äta ordentligt den 30:e juli 2012 vågade jag inte gå ut och gå/springa själv, jag bad min bror eller mamma att följa med, vet ni varför? För jag trodde att folk tittade på mig och tittade snett, men sen insåg jag, ingen bryr sig, ingen bryr sig ett skit om vad jag gör, det är bara jag som har inbillat mig att de tycker att det är så, att de dömer mig alltså. Jag intalade mig själv att de tittade för att de blev motiverade eller kanske mer imponerade. 
 
När Moa flera gånger frågat mig om jag ville följa med och prova på innebandy, tackade jag nej, för att jag trodde de andra i laget bara skulle skratta åt mig och ogilla mig. Men när Ilze sedan gick dit, valde jag också att prova, för jag tänkte "Men så farligt kan det väl inte vara, jag kan ju inte vara så dålig." Jag gick dit, och lite mer än ett år senare spelar jag fortfarande  och tycker att det är kul.
 
Jag har alltid sagt att jag ogillar att gymma, det har varit för att jag har varit rädd, återigen rädd för att folk ska döma mig, för att jag ska misslyckas. När jag en dag gick till gymmet utan Ilze, var jag rädd, nästan så rädd att jag nästan tänkt att skippa ett träningspass för att jag inte ville eller rättare sagt, vågade inte träna själv. Men jag ställde mig framför spegeln (haha) och sa till mig själv:
"Emilija skärp dig, ingen tittar på dig, ingen dömer dig, du tävlar inte mot någon förutom dig själv, du ska bara vara bättre än dig själv, det spelar ingen roll hur tunga vikter du har, inte heller hur tunga vikter din kompis har, du kommer att komma upp dit, jag menar Zlatan blev ju inte fotbollsproffs under en natt." Jag gick till gymmet med ett glatt leende, hälsade på personalen, gick och bytte om, startade musiken och körde igenom träningspasset.
 
Med detta inlägg vill jag egentligen säga att ni verkligen inte ska bry er om vad andra tycker och tänker, vill du göra något, spela piano, träna, sova, dansa, sjunga, spelar ingen roll vad, vill du göra det så DO IT! Dömer de dig är de bara avundsjuka för att du har klarat av att ta steget till något du vill göra, något du vill bli. Efter att du tagit detta steg kommer du känna dig så bra, så lättad, för du kommer att inse att du har gjort något för dig själv som DU vill göra och du vågar det. Tar du inte steget kommer du nog att ångra dig i framtiden eller så tar du det steget då, men då kommer resultatet också senare, men det är ditt val!
Gag är otrolig glad över att jag vågat vissa saker som jag tidigare aldrig trott att jag skulle våga.

- Det går bra nu.

Ligger nu nyduschad och mätt och väntar på att Tilda ska duscha klart, sedan ska vi ta en sväng och checka in mellandagsrean. En härlig träning var det vad det blev idag, först helkropps-schemat och sedan visade Tilda mig några övningar med fria vikter, vilket jag är jätteglad över, för jag har inte vågat använda fria vikter då jag inte velat skada mig, men nu så!

- Here we go again.

Ska strax knyta löpar-dojjorna för att gå iväg till gymmet och träffa Tilda. Det har gått två dagar utan att jag tränat men har sån träningsabstinens, så det är sjukt. Men det ska bli kul att få röra på sig lite igen. Dagen får vi se vad den bjuder på, kommer iallafall att spenderas med Tilda.

- 25:e December

Har precis drickt te med Ida i några timmar, lite mysigt att bara träffas spontant och prata. Har iallafall haft en yttligare toppendag, som har spenderats med pappa och småsyskon, god mat och julklappar, jättenöjd över allt. Men nu är julen över och tillbaka till den vanliga livsstilen, imorgon ringer klockan 8.15 då jag går upp och käkar frukost, ca en timma senare ska jag möta upp Tilda vid gymmet och kommer sedan att spendera dagen med henne, så det blir skoj! Godnatt.

- 8 sanningar om mig.

Städa kök och andras rum. Jag klarar inte av att vara i ett stökigt kök, eller jo, jag klarar av att vara där, men jag börjar plocka och diska, osv. När det gäller andras rum, tycker jag att det är kul att städa, men mitt egna, pft kan ni fetglömma att jag tycker är kul.
Jag gillar att läsa. Det är kul att läsa, om man inte blir tvingad till det, alltså, om jag hittar en bok som jag tycker är intressant tycker jag att det är väldigt lugnande att läsa, men är det läsa som i att plugga, känner jag mig bara stressad.
Jag köper typ aldrig saker. Sedan jag var liten har jag fått lära mig att spara pengar. Så varje gång jag har tänkt att köpa något tänker jag till ungefär tre gånger innan jag går fram till kassan. 8 av 10 gånger slutar det med att jag hänger/lägger tillbaka det för att jag inser att jag inte behöver det.
♥ Stickade tröjor. Något däremot jag lägger pengar på är stickade tröjor, ca 80% av tröjorna som finns i min garderob är stickade. Tycker att de är så sköna, så varför inte liksom?
Min framtand. En utav mina framtänder är sena, för några år sedan störde jag mig jättemycket på det, men min tandläkare sa att det inte går att göra något åt, så nu har jag slutat att bry mig om det.
Suger på att ljuga. Jag är verkligen usel på att ljuga, såfort jag ens försöker så börjar jag garva eller tittar ned i marken. Så säger nog alltid sanningen, när det är på sms är jag också uppriktig (?) säg som det är, den andre personen uppskattar det, tro mig.
Tungan åker ut. När jag är nervös, peppad eller koncentrerad åker min tunga ut, utan att jag själv ens tänker på det. Detta är iallafall något mina föräldrar samt vänner sagt till mig.
 Framtiden. Jag tänker hela tiden på hur jag ska uppfostra mina barn i framtiden, vad jag ska lära dem osv. Jag tänker också på hur jag vill leva mitt liv om 10 år. Det är faktiskt ganska kul, men också jobbigt när det är den ända jag tänker på.

- Jul för tredje gången.

Vaknar upp efter en ganska sömnlös natt, sov inte så jättebra, men det spelar ingen roll för idag ska jag fira en tredje jul tillsammans med min pappa och syskon. Har nu precis ätit lite frukost och slagit in pappas julklapp, så pappa borde nog komma och hämta oss snart. 
 

- God Jul.

Nu var vi här igen, julafton, helt sjukt var tiden går fort. Detta år var första gången jag inte firade tillsammans med båda mina föräldrar, lite tråkigt men jag har haft en toppenbra dag med god mat och trevligt sällskap. Ligger nu i min säng och nästan ångrar allt jag stoppat i mig för att jag mår så illa, men det går nog snart över, så det var helt klart värt det, för det var gott. Har fått fina julklappar som jag är riktigt glad över, fick blandannat nya träningskläder som jag redan testat då jag var ute på en jul-springrunda på 5km.
Imorgon blir det yttligare ett julfirade, fast med pappa denna gång, det kommer också att bli mysigt! Nu ska jag titta på "tomten är far till alla barn" och fortsätta vara social. Hoppas ni har haft en bra jul och fortsätter att ha det kvällen ut!

- Hur man gör pappersstjärnor - julpyssel.

Jag har fått för mig att det är sjukt kul att göra pappersstjärnor som jag fick lära mig att göra i lågstadiet och det sitter fortfarande kvar, så jag tänkte varför inte dela med mig av det? Man kan hänga upp det i fönstret, ha i granen, ha det som bordsdekoration eller varför inte ge bort som ett jul- eller födelsedags-kort?
Börja med att ta fram papper, sax och tejp/lim. Välj sedan vilka färger du vill ha, jag valde gul och orange denna gång.
Vik sedan ena kanten så att det blir en triangel, som du ser på bilden och klipp sedan vid kanten så att det blir en kvadrat. Vik den yttligare en gång så att du får ett kors i mitten.
Vik in kanterna mot mitten och klipp sedan in en liten bit, som på bilden. Vik sedan alla halvkanter (?) så att de blir som spetsar. Nu har du en halv stjärna, gör nu likadant med ett papper i en annan färg eller varför inte samma. När du har två halva stjärnor tar du fram lim eller tejp, jag hade inget lim för tillfället så att jag använde tejp, då rullade jag ihop tejpen och pressade stjärnorna mot varandra och det blev en helt.
Du kan välja helt själv vilka färger och storlekar du vill göra, Har du tråkigt med en kompis kan ni ju alltid tävla om vem som kan göra den minsta stjärnan.

- Mini-Jul med bestie.

Idag har jag hunnit med allt och inget, städat mitt rum och köket, åkte iväg till Malin lite snabbt bytte julklapp med henne och pratade lite. Runt 17.00-tiden började jag fixa och trixa lite inför en liten mini-julafton med min fina vän Ilze, vi hade det mysigt med lite prat och julklappsbyte. Fick ett doftljus som luktar rosor, luktar så otroligt gott, fick också en tavla(?) med en jättefin text som passar in precis på oss. Sedan fick jag också en stor version av "Have fun"-parfymen som jag anväde förut och massor utav bra hårsnoddar. Jätteglad och tacksam över allt!
Sitter nu i vardagsrummet med mamma och syskon, vi är allmänt osociala mot varandra men vi sitter iallafall i samma rum.

- Julgodis, Rock 'n Roll

När vi var hos mamma förra gången så hade vi adventsfika och då gjorde vi b.la Rock 'n roll, och vi alla tyckte att det var otroligt gott, så jag gjorde det hemma hos pappa också, kom också på att man kan använda sig av ett hälsosammare alternativ. Tänkte dela med mig av båda.
 
Till det första behöver du:
ca 1,5 dl pistagenötter
ca 1,5 dl jordnötter
ca 1,5 dl delad dumle
ca en näve mini marshmallows + några stycken att ha på.
300 g choklad
 
en glasform
bakplåtspapper.
 
Hur gör du?
1. Smält chokladen i ett vattenbad. (häll i vatten i en kastrull, ställ den på en platta och låt det koka, ställ i en skål med chokladen där i så att chokladen smälter.)
2. Skala pistagenötterna och jordnötterna, om de inte redan är skalade.
3. Dela dumlen i tre delar.
4. Ta fram glasformen och bakplåtspappret, behövs det så viker du pappret.
5. När chokladen smält tar du bort bunken/skålen och häller först i nötterna och blandar det med chokladen, sedan har du också i dumlen och till sist mini marshmallows. Blanda ihop allt tills det blir ganska segt, ha sedan ut den på pappret i glasformen, jämna ut det så att det är ungefär lika tjockt överallt, om du vill kan du hälla på lite mini marshmallows ovanpå för att få det se bättre ut och ställ in i kylen ca 2-3 timmar så att det stelnar.
6. När den stelnat tar du ut den och delar upp i valfria storlekar.
Det "Hälsosammare alternativet" gör du precis likadant, bara lite annorlunda ingredienser.
Det du behöver är:
300g Mörk choklad
3 dl valfria nötter
1 msk flytande honung 
1,5 dl valfri torkad frukt
1 näve russin eller valfri torkad frukt
 
Nu gör du precis likadant som den ovanför bara att du byter ut dumlen mot den torkade frukten och russina mot mini marshmallows.
mängden på de olika ingredienserna kan du egentligen bestämma självm men detta är vd jag har använt.

- Julkänsla?

Igårkväll fick jag äntligen en julklänsla, med julbak och ljus samt massa pyssel. Men vaknade upp imorse och känner inget längre, lite tråkigt, dagen innan julafton sådär. Men det är bara att göra det bästa utav situationen, för ikväll ska jag fira lite mini-jul med Ilze, så det blir mys.
Vaknade imorse runt 9.45, och var, för första gången på länge, inte alls hungrig, men har fått in mig lite keso och te, så nu ska jag städa lite och får se vad dagen har att bjuda på.

- Kondition.

Innan mamma kom och hämtade oss gick jag, pappa och lillebror ut på en pw på 7km, dock ville jag ha ett högre tempo så jag sprang de sista 2,5 km själv, utan pappa och lillebror. Kom hem till mamma och pratade lite, älskar att jag pratar med min mamma som om hon vore min bästa vän och inte som min mamma, om ni förstår vad jag menar.
Vid 15.20 gick jag ned mot stan för att köpa den sista julklappen och passade då på att dra till gymmet i en timma, idag blev det somsagt kondition, men också lite mage och rygg. Nu ska jag äta och sedan ska vi återigen julbaka, mys!  

- Lussebullar - ett hälsosammare alternativ

Ville så gärna ha lussebullar, så googlade efter hälsosammare alternativ häromdagen och hittade ett recept som jag trodde skulle fungera, vilket det gjorde också, de blev verkligen goda! Det är ju ändå bara två dagar kvar till Jul nu, så varför inte passa på? Jag hittade receptet HÄR!
Det du behöver är:
  • 75g smör
  • 2,5dl mjölk
  • 1/2 pkt jäst
  • 1/2=ca 125g burk kesella
  • 0,5g saffran (ett pkt)
  • nästan en hel dl stevia (lchf socker)
  • en nypa salt
  • ca 5dl mandelmjöl
  • ca 5dl dinkelmjöl
  • russin att garnera med
  • ett vispat ägg till pensling
Hur gör du?

1. Smula ner jästen(25g) i en bunke, blanda 1 dl Stevia(sockret) och saltet med jästen tills jästen blir flytande.
2. Smält smöret(75g) och häll i mjölken(2,5dl) samt saffranet.
3. När smörblandningen är ca 37grader häller du ned det i jästen.
4. Ha i kesellan (ca 125g) och sedan 5 dl mandelmjölet samt 5 dl dinkelmjölet. Du kan spara ca 1/2 dl av mjölen till knådandet efter att de jäst.
5. Knåda så att degen släpper från bunkens kanter, täck över bunken och låt det jäsa i 1 timma-1,5 timma.
 
6. Knåda degen på ett mjölat bord dela upp den i 16 bitar och forma sedan dessa bitar till lussekatter och lägg upp dem på en plåt.
7. Gradera med russin om du vill det, ingen förutom pappa gillar russin hos oss så jag hade lite pärlsocker på istället.
8. Låt bullarna jäsa i ca 30-35 minuter, sätt på ugnen på 225-250 grader och vispa ett ägg under tiden.
9. Pänsla på det uppvispade ägget.
10. ställ in plåten i ugnen i 5-8 minuter, titta till den ibland så att de inte blir brända.
Ta ut den och sedan kan du njuta av lussebullarna tillsammans med familjen eller vänner med ett stort glas kall mjölk eller en stor kopp varm te.
 

- 22 December.

Jag som aldrig sover länge sov faktiskt till 9.50 idag, har fått i mig lite frukost och ska snart packa lite saker eftersom att jag åker till mamma idag, vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men tänkte dra ner till gymmet senare för att köra ett sista konditions-pass med mitt "prova på-kort" hos Nordic Wellness, som jag har haft i en vecka. Har ca tre julklappar kvar att köpa också, lite sent ute? kanske. Så det får jag ta tag i idag eller imorgon.

- 3 dagar kvar.

Tittade på en ganska ohändelserik A-lagsmatch som Onyx tog hem, kom hem och pappa hade fixat tacos, men eftersom att min kropp inte klarar av tacokryddan så åt jag kassler med grönsaker istället, det var gott det med. Insåg sedan att det är tre dagar, TRE dagar kvar till jul och vi hade ingen knäck hemma, så jag cyklade ner till ica för att köpa knäckformar och ställde mig för att göra knäck. Har sån huvudvärk just nu att jag ska fixa min tredje kopp te för denna timma och bädda ner mig framför en film eller kanske tillochmed gå och lägga mig.

- A-lagsmatch

Ligger nu i min säng nyfixad efter att ha gymmat, duschat och ätit. Det gick väldigt bra idag, klarade tyngre vikter på maskinerna så det går sakta men säkert framåt. Började med uppvärming på löpbandet med 6,5% lutning och hastigheten 9,4-10 km/h i 15 minuter, körde igenom programmet vi har fått, sedan tänkte jag avsluta med cross trainer i 8 minuter på nivå 12, gjorde det men fortsatte också med lite mag och rump-övningar. 
Har somsagt fått i mig lite mat nu och ska dra mig iväg mot bussen för att sedan titta på när A-laget spelar sin sista match för iår, tror jag.

- 21 December

Om jag inte är helt ute och cyklar nu så har alla ungdomar jullov, känns det bra? Jag startade iallafall mitt jullov utmärkt, vaknade upp bredvid två fina vänner, Malin och Matilda. Fortsatte sedan in vidare in till stan tillsammans med bestie och gymmade, det blev ett förjäkligt bra pass, avslutade kvällen med pappa och bror, pyntade granen och bakade lussebullar. 
Har nu varit vaken ett tag, ätit frukost och ska åka in till stan och köra ett pass på gymmet, vet inte om Ilze också ska med, men det får vi helt enkelt se.

- 5:e december.

Nej, usch nu blev det så igen, jag höll bloggen uppdaterad i tre dagar och sedan blev det tyst. Men nu är jag här igen. Under de 2-3 veckorna som gått har jag börjat tränat ordentligt igen, wihoo, utan förkylning och hjärnskaning denna gång.
Vaknade som vanligt imorse, 5.50 och utförde morgonutmaningen som jag har, åt sedan frukost tillsammans med mormor och fixade mig sedan inför skolan. Efter att ha tittat på julkalendern beslutade jag mig för att gå till skolan istället för att ta bussen, så skönt det var! Hade idrott som sista lektion, handboll, tog sedan en yttligare pw hem, passar på nu innan snön kommer. Ska återigen dra på mig mina träningskläder nu och träna lite, äta och sedan plugga inför no-provet som jag ska skriva imorgon.