- Mellomys

Mellomys tillsammans med Tyra och V. Dock så ska jag strax springa till bussen som tar mig hem till fin finaste. Njut av att det är helg och ät lite gott! Puss på er, ni äger.

- Hängt på gymmet i 6 timmar

Tjenare alla glada och mindre glada läsare! Har ni haft en bra lördag?
Jag kom till gymmet runt 11.55 för att vara med på Ericas GRIT-ployo. Det var så otroligt kul, men usch så jobbigt det var. Dessutom kände jag lite i min axel, så kunde inte ge allt. Det sög ju lite. Satt och vilade i ca en timma i sofforna. Pratade med Veronica och Johanna och hade det allmänt bra. Drog sedan på mig mina gymhandskar och körde igång ett dunderbra ryggpass.
 
När 75 minuter susat förbi, var hela min rygg död. Åt lite och försökte i flera timmar att förbereda mig mentalt för att cykla hem. Gick dock inte, så jag var kvar också snackade med alla härliga personer. Lämnade stället med ett stort leende som fortfarande sitter kvar.
Ska vi ens snacka om passet? SÅ JÄVLA GRYMT. Fick massa pepp av Johanna och lyckades få upp 100kg, HUNDRA KILOGRAM!! Fattar ni min lycka? Tenkniken är väl inte världens bästa, så det ska jag verkligen träna på. Klarade det utan handskar på händerna och dragremmar. Trodde verkligen inte att jag kunde. Allt går om man har folk som tror på en. Provade dessutom massa nya roliga övningar som kändes riktigt mycket.
 
Passet:
Marklyft
1x15 - 60kg
1x6 - 80kg
1x1 - 100kg
1x2 - 90kg
1x6 - 80kg
1x8 - 60kg
T-bar row
1x12 - 10kg
1x12 - 15kg
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
Skivstångsrodd
2x12- 30kg
2x12 - 32,5kg
Cable latsdrag
2x12 - 22,5kg
1x12 - 20kg
1x12 - 22,5kg
Latsdrag i cable
1x12 - 12,5kg
3x12 - 15kg
Lats push down
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
2x12 - 10kg
Ryggresning
3x12 - 10kg
 
Avslutade med teknik i stöt. Det börjar faktiskt likna något och det känns om om att det börjar sätta sig. Ska nöta, nöta och nöta ännu mer teknik. Både i mark och stöt.
 

- Taggad på denna lördag

Vaknade bredvid Albin imorse. Som vanligt har vi olika sovrutiner och han klarar att sova såååååå mycket längre än mig. Gick upp och pratade med pappa och hans flickvän samt fixade iordning brunch till mig och Albin. Bananpankakor, kokta ägg och uppskuren frukt. Däremot så orkade inte sömntutan ta sig upp och jag blev hungrig. Detta slutade med att jag åt själv, haha. Det var i allafall bra energi till dagens två pass, trots att bananpankakorna inte var så söta då bananerna var otroligt omogna! 
 
Om någon timma ska jag hoppa upp på cykeln för att först gå på Ericas GRIT-ployo och sedan köra ett ryggpass. Åh vad jag är pepp på denna dag! 

- Gudomlig middag, fisksoppa

Alltså denna fisksoppa är så OTROLIGT god! Har nu ätit den både hos mamma och hos pappa. Det var mamma som gjorde den först och sedan ville jag också försöka mig på det. Så här ska ni få receptet:
 
Du behöver:
Vatten
1-2 fiskbuljong
2 tsk fiskkrydda
ca 5 stora morötter
2 palstenackor
1/2 sötpotatis
250g lax
2 torskfileer
salt och peppar
 
Hur gör du?
- Skala och skär rotfrukterna i kubber.
- Koka dem i vatten, fiskkrydda och fiksbuljong. Koka tills de är nästan genomkokt.
- Under tiden skär du fisken i kubber. När rotfrukterna är nästan genomkokta så tillsätter du fisken, salt och peppar. 
- Låter koka i några få minuter och sedan är det klart. Jag har i naturell kvar (såklart, haha) i min. Samtidigt som pappa hade matlagningsgrädde. Så man får helt enkelt exprimentera sig fram till vad man tycker är gott!

- Fick med mig min barndomsvän

Godmorgon alla solstrålar!
Hoppas att ni har vaknat på rätt sida och att allt är bra med er. Jag har absolut vaknat på rätt sida och denna dag äger redan. Det är fredag, kickstartat morgonen med en pw/intervaller med en barndomsvän, jag och Albin har varit tillsammans i 7 månader och jag har ätit riktigt goda pannkakor till frukost.
 
Sitter för tillfället med en kopp kaffe.Ja, ni läste rätt, kaffe. Tyvärr så tycker jag att det är gott. Försöker varva ned lite, eller kanske tagga till? Jag vet inte riktigt. Tar det lite lugnt nu innan skolan iallafall. Idag är det en kort dag i skolan som avslutas med tre rätters, då min klass vann Hälsoveckan vi hade i skolan. Efter det har jag och Emma planerat in ett magpass på gymmet, så det blir skoj. Kom igen nu Guys, det är fredag, nu kör vi!
Pannkaksfredag, wihoooo! Dessa var riktigt mättande och goda. De smakade inte riktigt som vanliga, men de var ändå otrolgit goda. Speciellt toppat med keso, banan och hallon. Jag rååååkade ta lite för mycket mjölk, så mina blev lite lösa och svåra att vända. Men följer ni receptet så kommer det troligen att bli bra 
 
Du behöver:
1/2dl kokosmjöl
1/2 msk fiberhusk
1/2 msk naturellkvarg
1 ägg
1 + 1/4 dl valfrimjölk (jag hade cashewmjölk)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2tsk psylliumfrön
 
Hur gör du?
♟ Blanda alla torra ingredienser.
♟ Sedan häller du i mjölken och rör om till en jämn smet.
Tillsätt kvarg och tillsist ägg. Blanda samman allt.
♟ Stek på medelvärme och servera sedan med minikeso, hallon och banan.
 
Fick insperation HÄRIFRÅN men har ändrat lite i receptet.
 

- Ännu ett crossfit-pass

Torsdag. Dagen då vi har idrott. Den dagen går så otroligt fort, jag förstår inte. Även idag gick den riktigt fort, utan några större problem. Mötte upp Emma på gymmet, fixade lite med hennes prova-på-vecka-kort och sedan var vi igång. Började med att visa henne passet och övningarna som såg ut såhär:
 
springa med ställning och vikt - 2 längder
boxjumps - 12st
Situps med boll - 10st
Kasta boll i marken + squat - 15st
Detta skulle vi göra 10 varv på under 30 minuter.
"Springa med ställning och vikt - fram och tillbaka på denna gröna matta."
Vi båda klarade det under 30 mintuer, vilket är supergrymt. Emma är en otroligt fin tjej som vill ändra sin livsstil och börja träna. Hon var så otroligt duktigt och verkligen gav allt, jag såg det på henne. Det gillade jag stark. En stor skillnad mellan personer är att vissa verkligen ger allt samtidigt som andra gör det halvdant och säger "Nej, nu är det tungt, jag orkar inte mer." NEJ, NEJ, NEJ, det är så grymt tråkigt att träna med personer som göra så! - Bara så att ni vet liksom.
"Box jumps"
Efter 30 minuter av denna effektiva träning avslutade vi med lite intervaller för att verkligen få ur oss det sista. Vi sprang med vikt och ställningen, ökade vikter för varje runda och gick sedan ned. Den enda vilan vi hade var när den andre sprang. Intervallerna såg ut såhär:
 
Runda 1: ställning+10kg
2: ställning+15kg
3.ställning+20kg
4. ställning+25kg
5. ställning+20kg
6. ställning+15kg
7. ställning+10kg
8. ställning
"Kasta boll i mark + squat"
Trötta och framför allt SVETTIGA slog vi oss ned för att avsluta passet med lite stretching. Vi tackade för oss och jag hoppade upp på min blåa hoj och cyklade hem i mörkret med Albin i telefon. Jag är nöjd och endorfinerna pumpar fortfarande. Vad har ni tränat idag?
"Situps med boll mot vägg"
 

- Det jag fick med mig hem från Ikea

Fick med mig lite nödvändiga saker, inget speciellt, men ändå. Mass doftljus, jag menar, vem gillar inte dem? Jag älskar dem iallafall. Även dessa små schampoo-flaskor är riktigt bra och praktiska, dem ska jag använda när jag tränar innnan skolan. 

- Nyttigt behöver inte vara äckligt

Otroligt god, grym och eknelt mellanmål/pre-workout. Ser ni inte hur smarrigt det ser ut? Detta åt jag iallafall innan jag körde mitt crossfit-pass i lördags. Energirikt och det innehåller i princip allt man behöver. Bra fetter från jordnötssmöret och kokosflingorna, snabba kolhydrater från bananen, proteinet från den naturella kvargen och anioxiadanter från hallonen.

- Himlen är så otroligt mäktig

Den dagen jag slutar älska morgonpws kommer jag att sluta med mitt tjat om kärleken till det. Däremot så är inte den dagen idag. Även denna morgon hade jag ställt fyra alarm, men hoppade upp pigg och glad redan vid första. Drog på mig kläderna, drack lite vatten, kramade om pappa och stoppade hörurarna i öronen. Det är så otroligt värt att gå ut på morgonen för den härliga luften och se den ljusblåa hilmlen komma fram bakom träden.
 
Nu har jag smockat i mig en riktigt god chiapudding.Exprimenterade ihop en liten ny variant. Hör och häpna, den smakade vanlijglass(!!). Riktigt god. Fick även till perfekt kokta ägg + citronvatten. Nu har jag en hel timma på mig att göra lite vad jag vill. Sedan är det dags att hoppa upp på min blåa hoj (läs cykel) för att ta mig igenom tre lektioner innan ett crossfit-pass tillsammans med Emma väntar.
Chiapuddig med smak av vaniljglass (Recept för 1 portion):
2msk chiafrön
1,5dl cashewmjölk
1krm vaniljpulver
1tsk kanel
1dl minikeso
 
Hur gör du?
웃 Blanda alla ingredienser utom keson. Ställ in i kylen minst 4 timmar, men helst under natten. Glöm inte att röra om några gånger innan du går och lägger dig.
웃 På morgonen tar du fram det och blandar med keson. Känner du att det behövs kan du tillsätta lite mer vaniljpulver alt. kanel.
웃 Toppa med banan, hallon och russin. Blir så otroligt gott!

- Havregrynsgrötdejt

Under detta dygn har jag hunnit med att mörda både mina och Veronicas magmuskler. Fick även med lite axelövningar. Lagade fisksoppa till familjen innan jag drog mig in till stan för lite tjejsnack med Ilze. Avslutade sedan dagen i famnen på min fina. Sådan positivenergi från dessa tre, så det är otorligt! 
 
Är så glad då Albin har börjat äta havregrynsgröt och åt det tillsammans med mig imorse, haha. Annars har dagen gått ganska långsamt och varit riktigt seg. Vilodag idag = ingen träning samt lång dag i skolan, ingen bra kombo you know. Hämtade iallafall min blåa hoj (åh, så jag saknat dig!) och fick pussa lite på Albin, så eftermiddagen slutade ändå väldigt bra! Har precis ätit en väldigt god middag bestående av fläskytterfile i tomat/spenatsås med bulgur. Ska maila lite och sedan slå på pretty little liars. Vad har ni hittat på? Har ni tränat för mig idag?

- Supermumsiga köttbullar

Igår stod jag för matlagningen här hemma. Som jag skrev igår blev det köttbullar med sallad och råris. Exprementerade lite smått och trodde att det bara skulle var jag och pappa som åt. Oj så fel jag hade. Det uppskattades av oss alla. Jag blev lite positivt förvånad över smaken faktiskt.
 
I mina köttbullar (nötbullar?) hade jag (ca 6 personer):
800g nötfärs
1 rödlök
2 klyfton vitlök
3-4tsk psylliumfrön
2 ägg
4 tsk grillkrydda
2 tsk svartpeppar
1/2 dl fierhusk
 
Hur gjorde jag?
- Mosade ihop alla ingredierser i en stor bunke så att det blev som en stor boll eller klump.
- Rullade sedan det till mindre bollar och stekte på medelvärme i rapsolja.
- Under tiden som de stekte skar ajg upp salladen som innehöll: tomat, gurka, avokado, sallad och äpple. Samt kokade riset.
 

- Morgoncardio ändrar ditt humör

Åh vad jag älskar att mitt "pepp-på-livet"-humör är tillbaka. Hade ställt FYRA alarm imorse men lyckades ta mig upp på första, pigg och glad. På med träningskläderna, reflexvästen och ut på morgoncardio. Hade tänkt att bara gå en pw, men var så sugen att det blev lite löpning också. Dock "endast" 2,5km innan det började sticka i halsen av kyla. Sammanlagt blev det 5.8km. Det var iallafall en pigg och glad Emilija med massa endorfiner som kom in och började göra fukost, haha.
 
Tänkte göra något superfancy till frukost för att jag hade så mycket tid. Men hör och häpna - jag kände inte för det. Istället så kokade jag min gröt på spisen istället för micron. Lite omväxling iallafall. Idag går jag till 15.00 och sedan är det mage/axlar tillsammans med fina Veronica, som står på schemat! Vad är era planer för dagen?
Fördelar med kondition på morgonen:
 ✰ Avslappnande samtidigt som du piggnar till.
 ✰ Ämnesomsättningen hoppar igång och forsätter bränna även när du sprungit klart.
 
 ✰ Morgonträning utför du oftast. Tränar du på eftermiddagen kan det ofta leda till att andra planer kommer upp och springturen/pw försvinner ur tankarna.
 ✰  Du tränar upp din förmåga att använda fett som bränsle.
 ✰  Du blir gladare under dagen då det släpps ut endorfiner i dina celler. 

- Kickstartat måndagen med ett benpass

 - Hemmagjorda köttbullar, sallad och råris - 
Har ni kickat igånd veckan på ett bra sätt? Haft leendet i ansiktet och humöret på topp? Det kan jag säga att jag har haft. Bockat av tre snabba lektioner i skolan och befann mig sedan på gymmet 5 minuter senare. Ben är vad som stod på schemat och det är vad det blev. 36 set och 588 reps senare ran svetten från hela kroppen och benen var tötta. Idag fokuserade jag alltså på relativt låg vikt och hög rep. Usch, hatkärlek somsagt.
 
När jag kom hem så var jag riktigt sugen på köttbullar. Jag ställde mig och lagade det till hela familjen. Exprimenterade lite, inte mycket, men trodde att det skulle smaka konstigt. Det gjorde det verkligen inte! Det var faktiskt bland de godaste köttbullarna jag ätit. T.o.m min bror, som är jättekinkig, gav det 9 av 10. Resten av kvällen ska jag sträckläsa min engelskabok. Önska mig lycka till!
Passet:
Knäböj (djupa)
3x20 - 35kg
4x20 - 40kg
Benpress (djupa och breda)
1x15 - 70kg
1x15 - 80kg
1x15 - 90kg
2x15 - 100kg
Utfallssteg (viktplatta)
4x12 - 10kg (varje ben)
Benspark
1x12 - 35kg
2x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
Benscurl
1x25 - 30kg
2x25 - 32,5kg
1x25 - 35kg
Knäböj
4x15 - bara stången (20kg)
Höftlyft (superset med sumosquats)
4x12 - 30kg + stång
Sumosquat på bänk med kettlebell (superset med höftlyft)
4x12 - 20kg
 
Tid för passet: 1h + 15 minuter
Känsla under passet: Svettigt, kul och avslappnande
Känsla efter passet: Trött, glad och nöjd!

- Back to school

Igår somnade jag tidigt och vaknade tidigt idag. Dock så var det supersvårt att ta sig upp men det gick. Hunnit med en mumsig mysfrukost tillsammans med pappas flickvän och även gjort mig i ordning. På dagens schema står det 3 lektioner och sedan ett benpass med massa reps. Usch, sån hatkärlek till dessa pass, men jag är otroligt taggad. Vad gör ni idag?
 
För vissa har lovet precis börjat - njut! För andra, som mig, har ett härligt lov precis tagit slut. Vet ni vad? Var inte ledsna över det. Försök att göra dagarna till de bästa. Visa alla ni tycker om hur mycket ni uppskattar dem och få personer att le. Glöm inte det viktigaste - Le du med!
 Idag bestod gröten av:
1dl glutenfria havregryn
2dl vatten
1 tsk psylliumfrön
1,5 tsk linfrön
1 msk solrosfrön
3 torkade persikor
salt och kanel
 
Hur gjorde jag?
- Hackade persikan i bitar och blandade det med alla frön, kryddor (salt&kanel) och havregryn.
- Tillsatte vattnet och ställde in i micron på 2 minuter - högsta effekt.
- Tog ut rörde om lite och ställde in i yttligare 2 minuter.
- Toppade sedan med frysta hallon och mandlar!

- kiwi och russin är gott

Dagens frukost bestod utan bananplättar gjort på 1 mosad banan, 1 helt ägg, kanel och 2 msk havregryn. Toppade plättarna med kiwi, russin, solrosfrön och mandel. Så otroligt gott!

- åh vad jag har saknat er

Godmorgon kompisar! 
Vet ni vad jag gjorde igår? Jag avslutade kvällen med taco- och mello-mys tillsammans med vårt lilla gäng. Åh vad jag har saknat att umgås med dem. Blev inte så mycket mello-tittande men en massa snack och skratt. Kände också att jag var sugen på choklad, så jag åt choklad och lakris. Fan vad gott det var! 

Idag slog jag upp ögonen 9.30, otroligt va? Vaknade upp bredvid Albin och insåg att jag har värsta träningsvärken i hela överkroppen. Alltså det är helt sjukt vad passet tog igår. Det är dock bara kul då det gör mig galet motiverad! 
Nu ska jag vänta en stund för att sedan väcka Albin så att vi kan äta frukost. 

- Dagens tränings-outfit

Rotade lite i min garderob och fick fram mina gamla addidas-shorts, mitt nike-linne och även ett par benvärmare för att få bättre rörlighet då benen behåller värmen. Självklart så var min shaker från fitnessguru och skor från nike med. Ni kanske också ser mitt vita armband jag har på armen? Det är ett energi-armband från Good Balance. Ni har väl inte glömt att ni får 10% rabatt om ni anger "emilijaromaite" i kassan vid köp av dessa godingar. 

- VARFÖR har jag inte provat det förut?

 - Min fina bjöd mig på en Nocco innan passet, bästa! - 
PEOPLE!! Jag har upptäckt crossfit. Varför har jag inte fått upp ögonen för detta tidigare? Helt sjukt vad kul det var. I flera dagar har jag googlat runt för att hitta vad crossfit är och hur man utför det. Igår satt jag och skrev ihop ett litet pass med insperation från DENNA sida. Det blev ett pass med fyra övningar som jag körde 10 rundor.
 
Usch vilken hatkärlek. Svetten bara rann, flåsade som en dåre och blev helt slut i kroppen men glad och pepp på livet. Väldigt mycket explosivträning men även uthållighet. Både styrka och kondition, något som passar mig riktigt bra! Efter 40 minuters crossfit forsatte jag med att nöta lite teknik i frontböj, stöt/frivändningar och ryck. Kanske, kanske vågar mig på att prova med vikt nästa gång!
Den första övningen som stod med på passet var "Ödlan" även kallad "bearcrawls". Det är den övningen ni ser på bilderna här ovan. Den gick jag 2 längder, varav en längd var ca 14m. Den andra som stod på listan var "BoxJump" det är övningen ni ser på bilderna här nedanför. 12st av denna under varje runda.
De resterande två övningarna fick jag tyvärr ingen bild på men den tredje övningen var "situps + boll mot vägg" alltså, samtidigt som man gjorde en situp kastade man bollen mot väggen och innan jag gick ned igen fångade jag bollen. Den övningen utförde jag 10st av, varje runda. Den sista övningen var "kettlebell-swing." Och denna övning utförde jag 12st av, varje runda. 
- Efter 2 PW:s + passet ↑ -
Hela passet kortfattat såg alltså ut såhär:
2 längder bearcrawls
12st boxjumps
10st situps + boll mot vägg
12st kettlebell-sing
10 st rundor helst under 40 minuter. Jag klarade det på 43minuter.
 
Var inte rädda för att prova något nytt. Vem vet? Du kanske kommer älska det. Om inte, så har du iallafall provat. Vill du testa crossfit? Prova gärna detta pass och berätta sedan för mig vad du tyckte!

- Nyttig äppelkaka

Lördag idag. Endast två dagar kvar på lovet för mig och för andra är det bara två dagar kvar till lov. Vaknade upp bredvid mig fina, med grov träningsvärk i magen efter gårdagens effektiva och brutala magpass. Ännu en morgon då jag inte kan sova längre än 9.00 så jag gick som vanligt och fixade frukost. Velade väldigt länge innan jag bestämde mig för att göra en NYTTIG äppelkaka i micro. Hade verkligen inte tänkt mig denna smak. Jag blev alltså positivt överaskad. Även min mamma gillade den, dock så skulle hon vilja haft den lite safftigare. - Det fixar vi till nästa gång.
 
Idag har jag planerat att prova på crossfit, har skrivit upp ett pass som jag ska utföra. Ska även försöka få in lite teknikövning med stöt/frivändningar och ryck. Hinner jag så ska jag nog också gå på ett danspass. Vi får se helt enkelt, jag tar allt som det kommer. Hoppas att ni har en fin lördag, ta hand om er och le!
Äppelkaka i micro 1 portion:
1 msk havregryn
1,5 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 äggvita
1 msk naturell kvarg
2,5 msk vatten eller mjölk
1 msk sötning (jag hade 1/2 msk agavesirap)
1/2 hackat äpple
 
Hur gör du?
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Tillsätt resten av ingredienserna och  hacka äpplet som du redan rör ned.
- Rör om allt och ställ sedan in i micron 3-4 minuter på högsta effekt.
- Toppa sedan med kanel, naturell kvarg och hallon.
 
Detta passar som frukost, mellanmål och t.o.m efterrätt. Om du vill ha det lite saftigare (som min mamma) kan du ta ett väldigt saftigt äpple eller ta mer havregryn och lite mindre kokosmjöl.

- A favorite outfit

//Tröja - H&M // Byxor - Hollister // Skol, Nike ari force - junkyjard//
 
Denna outfit är också en av mina favoriter. (..dock så är inte skorna mina) Älskar hur byxorna formar sig och hur gosig tröjan är, att den är liiiiiite stor.

- Chokladbananpannkakor

Fixade frukost till mamma och Jörgen. Chokladbananpankakor och äggmackor är vad det blev. "Råkade" smaka lite på bananplättarna innan jag severade dem. Åh, vad goda det var. Bananen spädde ut den beska smaken som kakaon ger så det blev väldigt bra. Tänkte dela med mig av receptet:
 
Chokladbananpannkakor 1 portion:
1 mosad banan
2 st äggvitor
1 krm vaniljpulver
1 tsk kako
2 msk havregryn
 
Hur gör du?
✩ Mosa bananen och blanda med vaniljpulver samt kakao.
✩ Tillsätt havregryn och äggvitor. Om du vill så kan du mixa med en stavmixer. Det går också bra att blanda med en gaffel/sked.
✩ Stek på medelvärme och sedan serverar du med hallon, banan och kokosflingor.

- Krämig och proteinrik chiapudding, Vaniljsmak

Godmorogn finisar!
Är allt bra med er? Sovit gott? Jag har sovit lite halvkast faktiskt. Kunde inte somna igår kväll vilket resulterade i att jag låg och mailade, haha. Imorse vaknade jag ändå utvilad runt 7.30. Ingen i huset var vaken så jag började fixa och trixa i kökt. En krämig, proteinrik chiapudding med smak av vanilj, toppat med banan och hallon, blev min frukost. Den blev otrolgit gott, verkligen. Lyxade även till det med en riskaka med kokt ägg. Hjälpte Jacob att fixa lite frukost och sedan satt vi och åt tillsammans.
 
Efter en god frukost bestämde vi oss för att fixa i ordning frukost till Mamma och Jörgen. Chokladbananpankakor, smörgåsar med kokt ägg och te. De sitter just nu framför mig och verkar uppskatta det. Har endast en plan idag och det är ett magpass på gymmet. Resten av dagen får vi se vad som händer.
Chiapudding 1 portion:
2 msk chiafrön
1,5 dl mandelmjölk
1 krm vaniljpulver
1 dl naturell kvarg
 
Hur gör du?
Blanda chiapudding, mandelmjölk och vaniljpulver i en skål som du ställer in i kylen under natten. Blanda om några gånger innan du går och lägger dig så att det inte blir klumpar.
På morgonen tar du ut chiapuddingen och blandar med 1 dl naturell kvarg. Om du vill kan du blanda ned lite mer vaniljpulver. (smaka och se om du tycker att vaniljsmaken har försvunnit under natten.)
Toppa sedan med vanfri frukt och njut av en god frukost.

- Motivationen, du är varmt välkommen tillbaka

...Och DÄR var min motivation tillbaka. Åh, vad härligt. De senaste två veckorna har känts tunga, det har liksom inte varit kul att träna. Det har bidragit till att jag inte alls varit pepp på att köra hårt - vilket jag inte har gjort. Idag däremot - så sjukt kul. Tränade somsagt med Johanna och favoritpasset - rygg stod på schemat. Johanna är en så otroligt härlig och positiv tjej som kör på samma nivå som mig. Det är grymt kul! Det enda som störde mig idag var att jag glömde mina remmar hemma och tappade greppet i vänster hand. Menmen, det fixar jag nästa vecka!
 
Provade även en ny övning som jag gillade starkt (det är den ni ser här nedanför ↓). Vi har även fått en till fristång till gymmet. Den uppskattas väldigt mycket ska jag tala om för er!
Passet idag:
Marklyft
1x20 - 43kg
1x20 - 53kg
1x15 - 63kg
1x10 - 73kg
1x3 - 83kg
1x2 - 83kg
T-Bar row 
1x12 - 15kg+stång
3x12 - 20kg+stång
Enarmsrodd (en sida för sig)
1x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg
1x12 - 18kg
Latsdrag i cable
1x12 - 12,5kg
2x12 - 15kg
1x7 - 17,5kg
Latsdrag till bröst
1x12 - 30kg
2x12 - 35kg
1x9 - 40kg
Smala latsdrag
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x10 - 40kg
Pulley - Maskin
1x12 - 15kg
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
Ryggresning
1x20 - 10kg
2x20 - 15kg
1x15 - 20kg
 
Tid för passet: ca 90 minuter
Känsla under passet: Behagligt, roligt, tungt men "jag är stark" och avslappnande
Känsla efter passet: Glädje, lycka, slut men ändå pigg. 

- En underbar dag i Linköping

- HUR SNYGGA ÄR INTE MIN (lilla)SYSTER?? - 
"Knack, knack. Är du vaken?" Det var min bonusbror Jacob som kom in i mitt rum 7.50. Redan då börjae dagen som vi spenderat i Linköping. Ätit brunchbuffé på Ikea (♥), gått runt på Ikea och även i gallerian bredvid. Haft en riktigt mysig dag och bara mått bra. Humöret har varit på topp och äntligen känner jag mig pepp på livet igen, efter några dagar då allt inte varit som det brukar. Jag är glad över att jag klarade att äta hur mycket jag ville och även bröd. Utan att känna någon ångest och bara ha det bra med familjen.
 
Denna upplevelse är helt klart mer värt än att vara smal och inte må bra! - Missförstå mig inte. Jag anser inte att jag är "Tjock" utan säger bara att jag nu är glad, mår bra och har en balans i livet!
Strax ska jag skaka mina aminosyror och ta mig till gymmet. Idag är det ett ryggpass tillsammans med fina Johanna som står på schemat. Har inte riktigt planerat passet än men det blir nog bra ändå. 

- Outfit of the day

//Skor - eurosko//byxor - dr.demin, carlins//tröja - Cubus//halsband - ur&penn//
 
Jag är absolut inte den personen som tänker 30 minuter varje morgon på vad jag ska ha på mig. Oftast blir det så att jag sätter på mig det första jag hittar. Outfiten ni ser här ovanför är en absolut favorit. Så otroligt mysig, skönt och, enligt mig, snygg! 

- Members Club

Hela dagen har jag endast ätit och ätit lite till. Nej, men det känns nästan som det. Har för det mesta tagit det lugnt, umgåtts lite med både Albin och Ilze. Hjälpte Jörgen med maten, spelade piano och spenderade lite tid med mamma. Just nu sitter jag i sängen och klickar runt på olika sidor. Klickade mig in på aftonbladet och råkade starta en video "Mebers Club" som jag sitter och lyssnar på samtidigt som jag käkar lite ananas (så gott <33).
 
Känner mig nu utvilad, en välbehövlig vilodag helt enkelt. Imorgon väntas brunchbuffé på Ikea, lite vandring i Lindköpings gallerior och ett ryggpass tillsammans med Johanna. Längtar och taggar till lite till. Godnatt! ♥

- Vardagslyx med massa frukt

Godmorgon hörreni!
Det har blivit lite mycket de senaste dagarna. Speciellt igår, det var tungt med skidskolan och det tog på mig både psykiskt och fysiskt. Fortsatte iallafall med ett riktigt roligt benpass tillsammans med en tjej som heter Felicia. Det fick mig på andra tankar och var riktigt skönt.
Avslutade min kväll med en riktigt god middag tillsammans med familjen och sedan filmmys med Albin. Vaknade här hemma bredvid honom. Hade sagt att jag skulle sova länge men klarade inte längre än till 9.00 så gick upp och fixade frukost till allesammans. 
 
Idag är det vila, vila och vila som gäller. Ska fortsätta umgås lite med Albin och sedan tror jag att jag skulle träffa lite en stund. Hoppas att ni har det bra!
 

- Price Tag, Cover

 För er som inte vet, håller jag på med musik också. Idag, när jag har vilodag, passade jag på att spela lite piano och fick ihop en liten video på skoj. Om ni vill lyssna, har ni den här ovan!

- Crazy in love

Drog på mig mina träningskläder och fyllde min shaker med aminosyror. Vandrade sedan mot gymmet för att möta Felicia. Även Ilze hänkade på, vilket var riktigt kul. Detta pass hade inte så jättehögt tempo vilket var lite trist. Jag tror inte att man ska vara fler än två som tränar tillsammans faktiskt. Men utöver det så gick det väldigt bra. Fick lite ont i min axel så tog det lite lugnt efter om och men. Det var iallafall superkul att träna med dessa två otroligta brudar!
 
Passet:
Uppvärmningsövning 3x12 
Axelrotation
3x12 - 4kg
1x12 - 5kg
Axelpress
1x12 - 8kg
1x12 - 9kg
1x12 - 10kg
1x3 - 12kg
Bänkpress
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
2x12 - 30kg
Bröstpress i cable
1x12 - 5kgx2
1x12 - 7,5kgx2
2x12 - 10kgx2
Push Down i cable
1x20 - 7,5kg
2x20 - 10kg
Tricepspress Kickbacks
1x20 - 4kg (båda armarna)
2x20 - 5kg (båda armarna)
Skivstångscurl
1x12 - 12,5kg
3x12 - 15kg
Bicepscurl
1x12 - 5kg
1x12 - 6kg
2x12 - 7kg
Cable Crunches
4x15 - 35kg
Hängande benlyft
12st x4
 
Avslutade med lite pullups och en promenad hem i blåsten.
Tid på passet: ca 100 minuter
Känsla under passet: Roligt, ofokuserat och glad
 
 
 
 

- två av tre planer ä klara

Dagens två av tre planer är avklarade. Började med två timmars skidlektion för 3-5åringar. Kan lova er att det var mycket jobbigare än vad jag trott från början. Fånga, putta, springa och hjälpa de små, när jag själv hade pjäxor på. Däremot så var det väldigt kul och barnen var så gulliga. Som ett plus har jag fått mig ett konditionspass. Mamma var så snäll och kom för att hämta mig i backen. Kan ni gissa vad hon hade med sig? Paleovåfflor. Åh, vad gott det satt i magen som lunch.
 
Jag fick också köra till apoteket för att hämta ut en salva mot mina utslag. Fick prova att köra i en svår korsning, men det gick väl helt ok. Något motorstopp eller två, men vad gör det?Nu ska jag vila lite. Ladda upp batterierna och sedan ta mig till gymmet för ett pass tillsammans med Felicia.

- Skidskola med nybörjare

Att ställa klockan 6.45 på ett lov är ju inte sådär jättekul. När man väl kommer upp är det skönt och man får så himla mycket gjort. Kickstartar detta lov med att hjälpa till på skidskolan i två timmar, så snart blir jag upphämtad. Senare har jag planer på att övningsköra med mamma och genomföra ett överkroppspass tillsammans med en barndomsvän.
 
Imorse när jag vaknade var jag galet hungrig. Kokade lite ägg och havregrynsgröt (1dl havregryn, 2dl vatte, psylliumfrön, linfrön,salt, kanel) som jag toppade med en banan och en näve hallon. Mums! Vad gör ni idag? Har ni lov eller kämpar ni i skolan? Vilket som, kör hårt och var erat bästa jag!

- Idag körde jag i trafik

Hela dagen har varit en riktigt chilldag. Känner att kroppen verkligen har behövt dessa två vilodagar. Däremot så får det vara nog nu. Det kryper i hela kroppen och jag saknar att svettas - alldeles för mycket. När jag övningskörde med pappa idag trodde jag att det skulle bli det vanliga. Icke sa Nicke, idag fick jag prova på att köra i trafik. Åh vad läskigt och spännande det var. Det gick iallafall väldigt bra för att vara första gången!
 
Har nu bosatt mig hemma hos mamma och ätit en megagod Paella, flera portioner faktiskt. Spelade lite piano och spenderade tid med min fina syster. Nu däremot har jag dragit på mig myskläderna och sitter med planering framför mig. Trots att jag har lov vill jag ha lite struktur och rutiner, känner mig mer bekväm med det! Är ni också lite som mig? Vill ha det strukturerat?

- Söndagsfrukost

Imorse fixade jag tillsammans med Tyra massvis med amerikanska pannkakor till hela gänget (+proteinfluff till mig). Tog fram frysta bär, skar upp lite frukt och rostade bröd. Ropade sedan ut pappa och hans flickvän så att vi alla kunde äta frukost tillsammans. Hade det trevlig och spelade ett spel, eller mer pratade. Vi fick ett varsitt kort där det stod en fråga och sedan skulle man svara på den. 
Jag åt proteinfluff med smak av choklad och utan proteinpulver. Har gjort denna förut och det är absolut en av mina favoriter. Toppade med mycket mer frukt utöver det på bilder. Sharon, hallon, blåbär och banan. Vill ni prova? Här kommer receptet:
 
1 stor mosad banan
2 dl natruell kvarg
2-3 äggvitor
1,5 tsk ekologiskt 100% kako
1 tsk psylliumfrön
 
Hur gör du?
♡ Vispa äggvitorna med en elvisp så att det blir ett hårt skumm. Du ska kunna vända bunken upp och ned ♡ utan att det trillar ur.
♡ Mosa bananen och blanda det med kvarg och kakao i en bunke.
♡ Blanda försiktigt samman innehållet i de två bunkarna och häll sedan över i en skål.
♡ Ställ in i frysen i ca 30-40 minuter.
♡ Ta ut, toppa med något gott och njut!

- Valentines Day

Hejsan alla gosisar! Jag har haft fullt upp hela hegen och inte hunnit starta datorn. Hoppas att ni har haft det lika bra som jag. Igår spenderades hela dagen i skidbacken - en aktiv vilodag, och sedan avslutade jag kvällen tillsammans med Albin. Vi gjorde egen pizza och tittade på mello med fruktsallad, proteinglass, chokladbiskvier och en varsin nocco. Hade det extra mysig och allmänt bra. Min fina grabb ♥
 
Nu ska jag och Tyra strax fixa frukost till oss alla och senare ska jag övningsköra med pappi. Vilodag även idag, då jag känner att jag har tagit i liiiiite för mycket i veckan. Vill helst inte att träningen ska bli en drog igen, så detta är mer träning för psyket, men hitills har det gått bra!
 

- Bilder från idag och gårdagen

 
• Igår var hela skolan pyntad med hjärtan och olika kärleksfulla citat • Min klass vann priset för bäst sammanhållning i laget under innebandyturneringen •
 
 
• På kvällen tog vi oss till Heron City för att titta på Fifty Shades Of Grey • Åt en kycklingsallad innan och schyssta nötter • 
 
 
• Idag tog jag en promenad hem från Albin i det fina vädret • Hängt med pappa, hans flickvän och hennes dotter i skidbacken hela dagen • Provade på att åka hund-släde • 
 
 
• Blev glad över att det stod fina blommor på bordet • Efter skidåkningen •

- Ryggpasset och ett svar

Passet igår gck jättebra. Äntligen fick jag använda mina remmar och jag kommer inte tappa greppet i framtiden. Dock så kommer det ta ett tag att lära sig hur jag ska använda dem korrekt.. alltså tappade jag greppet igår ändå, haha. Men det gjorde mig inte så mycket då jag klarade 85kg iallafall och svettades som en gris, verkligen. 
 
Passet;
Plojade runt lite med chins i början
Marklyft
1x20 - 40kg
1x15 - 50kg
1x12 - 60kg
1x10 - 70kg
1x8 - 80kg
1x2 - 85kg
Skivstångsrodd
1x12 - 30kg
2x12 - 25kg
1x12 - 30kg
Enarmsrodd
1x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg
1x12 - 18kg (PB!!!)
Latsdrag i cable
1x12 - 12,5kg
2x12 - 15kg
1x9 - 17,5kg
Latsdrag till bröst (superset med Low Row)
1x12 - 30kg
3x12 - 35kg
Low Row (superset med Latsdrag till bröst)
1x12 - 30kg
2x12 - 32,5kg
1x12 - 35kg
Pulley (superset med ryggresning)
1x12 - 15kg
2x12 - 20kg
1x12 - 25kg
Ryggresning (superset med pulley)
1x20 - 10kg
3x20 - 15kg
 
Avslutade med 10 minuters stretch.
Väldigt gammla bilder, haha ↓
 Q/A:
Vad övade du inför svenska nationella? :)
Vi skulle testa en uppsats som kanske kommer användas i nationella i framtiden. Så vi fick ett ämne som vi skulle skriva en uppsats om. På så sätt fick vi träna en gång till, på att skriva. Så det var inget speciellt egentligen! :)
Update: Är din uppsatsövning en inlämningssak eller hade ni samma tid som på nationella? 3 timmar? :)
Det var en inlämning som vi skrev på tid. Vi hade 3 timmar på oss precis som på nationella. Däremot så hann de flesta klart snabbare :)

- Det visar inte din betydelse.

 
 ↓Tror att jag är glad och tränar för att det känns som om att jag måste. ↑Glad på riktigt och gör det jag älskar.
 
"Ska vi ta och kolla din längd och vikt?" Frågan fick jag när jag var på hälsosamtal hos skolans skolsyster. Följdfrågan med det var "Eller vet du vad du väger?" Jag svarade nej och berättade att jag tidigare vägt mig två gånger om dagen i flera månader. Direkt sa skolsköterskan "Ska vi skita i det då?" Det var som om att något hoppade igång inom mig som sa att jag skulle göra det, bara för att liksom. Så jag gjorde det. Jag ställde mig på vågen och fick se vad jag vägde.
För drygt ett halvår sedan skulle jag bli helt förstörd. Då blev jag helt förstörd om vågen visade några få gram mer än vad det gjort dagen innan. Det kunde förstöra hela min dag och jag kunde bli otroligt ledsen och så osäker. Men då, när jag stod där och såg vad jag vägde, när vågen visade några kilon mer än vad det gjort senast, blev jag glad. Varken ledsen eller besviken. Jag blev glad för att jag  klev upp på vågen (efter två månader) och såg vad jag vägde men gick sedan vidare med mitt liv.
 
Jag vet att det sitter minst fem personer som läser just detta inlägg som väger sig varje morgon, som tänker på vad hen äter och vad det innehåller, hen äter mycket mindre de dagar hen inte tränar och är rädd för fett och kolhydrater. Jag vet att det finns flera personer som går till skolan efter att ha vägt sig och mår dåligt, mår dåligt över vad de väger och hur de ser ut. Det är så otroligt jobbigt för både en själv men också för omgivningen. Jag vet, för jag har varit där. 
 
Det jag vill säga är - vågen visar en siffra men inte din betydelse och maten du äter ger dig energi till att vara ditt bästa jag. Så snälla, fina, rara ni, ät det ni vill och det ni mår bra av. Lev och lär. Om ni har ätit godis idag är det ok, ni behöver inte köra extra hårt imorgon, kör så länge du tycker att det är kul.

- En variant av ugnsbakad gröt

Godmorgon alla puddingar. Hoppas att humöret är på topp och att ni är laddade inför helgen. Det är ju fredag idag, då finns det ju inget annat alternativ än att vara glad, right? Jag vaknade upp med träningsvärk i hela ryggen. Däremot så är jag inte lika slut i kroppen som jag trott att jag skulle vara. Vilket är superskönt. 
 
Lyxade till denna fredag med att göra en ugnsbakad gröt. Den smakade verkligen jättegott och ingredienserna var en kombo som fick smaklökarna att dansa. Ska nu dricka upp mitt te, göra mig i ordning, städa rummet och sedan ta mig till skolan där en inlämning ska skrivas klart och ett matteprov ska genomföras. 
Vi gör detta tillsammans. Kom igen, ge gärnet och visa alla att ni äger, att ni kan och att ni vågar. Pusshej.
Den ugnsbakadegröten - banan och blåbär:
1 banan
3 msk frysta blåbär
1dl havregryn
1,5 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver
1/3 tsk kardemumma
1 tsk psylliumfrön
1 tsk linfrön
1dl mandelmjölk
1 ägg
 
Hur gör du?
♫ Starta ugnen på 200*C
♫ Ta fram en ugnssäkerform/skål.
♫ Mosa bakanen i botten och strö över blåbären.
♫ Blanda samman havregryn, kryddor, bakpulver och frön i en annan skål.
♫ Häll sedan över havregrynsblandningen över bananen/blåbären (Blanda INTE).
♫ Vispa ihop ägg och mandelmjölk som du sedan häller över havregrynen. (Blanda INTE)
♫ Grädda i ugnen i 15-20 minuter eller tills det verkar klart.
 
Jag toppade sedan med en blandning av banan och kvarg + mandlar och tranbär. Det är inte nödvändigt egentligen då man får en väldigt god frukost iallafall!

- Kanske lite för aktiv dag.

När jag nu sitter och tänker tillbaka på dagen, inser jag att det kanske var lite för mycket. Men trots ett grymt ryggpass, en rolig innebandytunering och ett härligt GRIT-testpass, sitter jag nu i min säng och är relativt pigg. Lite konstigt faktiskt men det visar sig att Nooco faktiskt hjälper. Har precis tittat på ett avnitt av pretty little liars och ska gå igenom matten en sista gång. Imorgon är det prov som gäller. 
 
Imorgon är det fullsäckat schema. Skola, ett mag-pass, lite ärenden på stan, hem, åka upp till Stockholm och titta på Fifty Shades Of Grey med favoriterna på bilderna. Ser så mycket fram emot filmen, har höga förväntningar - tyvärr, haha. 
 

- Så påverkas din träning av rökning

När jag var hos skolsyster fick jag veta hur rökning påverkar vår träning lätt rent biologiskt. Många tror att det är på lång sikt vi inte får resultat om vi är rökare, men det påverkar oss faktiskt direkt. Detta är vad som sker:
 
De röda blodkropparna vi har i kroppen är de som tar upp syremolekylerna och sedan skickar det vidare till musklerna som vill ha syre för att kunna arbeta mer. Vi säger att det finns 10 röda blodkroppar. Skulle jag nu inte komma i kontakt med någon som röker, kommer alla 10 röda blodkroppar att ta upp 10 syremolekyler. Om jag däremot skulle tända en cigg eller stå bredvid någon som röker, skulle 7 av 10 röda blodkroppar ta upp syremolekyler och 3 av 10 ta upp nikotinet. Detta leder till att musklerna inte får lika mycket syre och kan då inte pumpa blodet lika bra.  
 
Rökning gör dig tröttare
Ungefär 30% i genomsnitt ökar hjärtfrekvensen om du röker. Detta betyder att ditt hjärta slår snabbare under stimulans och det leder till att det tar din energi. Den energin du egentligen tänkt på att lägga på träning. Därmed leder det till en liten del till varför dina resultat tar längre tid. 
 
Uthålligheten blir sämre
Rökningen bidrar till att uthålligheten blir sämre och leder till att dina reslutat försämras, eller iallafall inte nås när du planerat det. En ickerökare kan göra vissa övningar helt utan problem medans rökare knappt klarar av samma övning. Även din puls försämras av rökning.
 
Gör dig sjuk:
Förämrar ditt immunförsvar eftersom att rökningen påverkar upptaget av antioxidanter. Folk som röker har även större risk för att få frakturer och skador i allmänhet då rökning försämrar skelettet.

Det är faktiskt synd att folk som inte röker påverkas av detta. Rökning dödar folk, varje cigarett minskar persons liv  med 5 minuter och det gör också en massa andra sjukdomar som är mycket farliga för våra kroppar. Om du vill ha bra kondition eller gå ned i vikt. Gör ett val - SLUTA RÖKA! Det är somsagt inte bara du som påverkas utav detta. Även din familj, vänner och ja, främlingar. 

Jag själv röker inte, har aldrig gjort och har absolut inga planer på att börja göra det. På något konstigt vänster har jag inte heller några större problem med att umgås med folk som röker. Däremot står jag helst en bit bort från dem just under den tiden. Tycker det dock är lite äckligt att folk inte visar hänsyn och börjar röka mitt framför en och dessutom framför små barn. Vad tycker ni om rökning?


- Dragremmar från Better Bodies

Nämnde ju igår att jag hade fått ett paket på posten. Vet ni vad det var? Ja, såklart var det mina remmar. Åh vad jag har längtat efter dem. Roj, min kompis, tipsade om dessa när han var här och tränade med mig. Fick även prova dem då och klarade 3 (?) reps på 85kg när jag körde mark. Utan remmarna har jag dock tappat greppet på 80kg, så det suger. Men nu jäklar. Idag ska dessa godingar invigas!
 
Vill du också skaffa dig dessa? 129kr på gymgrossisten. Märket är Better Bodies.

- Krämig och proteinrik chiapudding

De senaste dagarna har jag inte riktigt varit mig själv. Har inte haft samma glädje i kroppen och inte varit lika pigg. Imorse däremot, slog jag upp ögonen med ett leende. Känner på mig att denna dag kommer att bli riktigt bra och jag har tänkt att äga den.
 
Godmorgon på er förresten. Hoppas att ni sovit gott och är riktigt laddade inför denna dag. Endast två dagar kvar till helg, och för mig, till lov. Min morgon startade jättebra. Igårkväll hade jag förberett chiapudding som jag imorse åt. Aldrig provat det förut, men valde att exrpimentera redan första gången. Det blev en krämig och proteinrik chiapudding som smakade riktigt gott! - Något jag ska fortsätta med. Provade även Nocco - Röda bär. Denna smak gillade jag mycket mer än päron!
 
Idag har jag sovmorgon til 12.00 (!!) egentligen är dagen rätt så meningslös då alla våra lektioner är inställda pga. innebandytuneringen vi ska ha. Jag passar därför på att köra mitt ryggpass nu på morgonen, om någon timma, när frukosten har smält.
Chiapudding:
2 msk chiafrön
1,5 dl mandelmjölk (valfri mjölk)
1dl naturell kvarg
0,5-1 msk kanel
 
Hur gör du?
✿ Blanda chiafrön med valfri mjök och ställ in i kylen under natten. Rör gärna om 3-4 gånger innan du går och lägger dig så att det inte blir klumpar.
✿ När du vaknar på morognen har det blivit som ett geleaktigt lager. Blanda detta igen.
✿ Blanda kanel och kvarg för att redan röra ned det i chiapuddingen.
 
Lägg upp i ett fint glas/skål och toppa med goda frukter och/eller bär!

- En vilodag med effektivt plugg

- Mellis tidigare idag. Kvarg med lakrispulver, sharon och mandlar -
Skulle ni frågat mina klasskompisar skulle de svarat att denna dag var onödig. Jag däremot håller inte alls med. Tycker att dagen har varit otroligt effektiv. Skrev nästan klart min juridik och fick öva ännu en gång inför svenska nationella. Har även hunnit med att hämta ett paket hemma hos mamma, som skickats på posten till mig. Äntligen blev så glad.
 
Imorse vaknade jag bredvid min fina. Äntligen, efter två nätter med dålig sömn, sov jag otroligt bra hela natten. Får se om det går lika bra inatt. Känner mig ganska trött så ska lägga mig tidigt idag, trots min långa sovmorgon morgon. Annars har jag bara hängt hemma hela eftermiddagen. Fixade middag och det var bland det godaste jag ätit. Lite för gott kanske.. låg med matkoma efter.

- Riktigt jävla hatkärlek

Känner du för att dö lite extra på ditt benpass? Skoja, klart du gör! Denna övning finns med i princip alla mina pass. Jävlar vilken hatkärlek. Ni har väl sett att jag skrivit "Bulgarian squat" när jag skriver upp mina pass? Mina damer och herrar har ni den.
 
Hur gör du?
♛ Haffar åt dig smith-maskinen och en bänk.
♛ Ställ bänken så att dina ben är ungefär som mina på bilderna.
♛ Sedan går du bara ned i ett utfallssteg/enbensböj 1x12 på varje ben och repetera 4 gånger. Då mina kära vänner, då bränner det.
 

- Q/A, jobb och kvarg

 
Vad jobbar du med? Bokföring eller något stod det? Har du ett jobb nu? :) Får du lön för det?
Min mamma har ett eget företag. KUPEA heter det och ni hittar det HÄR! Förut har jag hjälpt henne med att sortera kvitton osv. Men nu när jag går ekonomi-linjen och har börjat med bokföring så tänkte vi att jag kan börja hjälpa henne med det. Ja, jag får en liten slant för det. Utöver detta har jag inget jobb. Däremot håller jag på att fundera på vart jag skulle kunna söka. Tyvärr så har i princip att gym (där jag gärna skulle jobbat) 18-års gräns och jag fyller endast 17 år iår..
 
Går du ekonomilinjen? Vilken skola i såfall?
Yes, jag går ekonomilinjen och ska välja inriktining juridik. Eller jag är iallafall 95% säker på det. Skolan jag går på heter Nyköpings Enskilda Gymnasium.
 
Varför ska du inte äta smaksatt kvarg? De är ju inte socker i.
Tabba tjena hallå.
Jadu, jag förstod inte riktigt varför. Jag menar, Fia sa att det var ok att äta questbars men helst inte smaksattkvarg. Hon sa att det var för alla tillsatser av olika slag. Förstod dock inte det då det borde finnas minst lika mycket i barsen..? Ska prata med henne, hihi.
 

- Planerat pass med oplanerat sällskap.

Skolan har rullat på väldigt bra. Inte så jättejobbiga lektioner utan mest genomgångar och "lek" på engelskan, sista lektionen.
 
När jag kom till gymmet träffade jag på Johanna i omklädningsrummet och när jag satt med planeringen inför passet frågade hon om hon fick hänga på. Självklart! Överkropp är vad som stod på schemat och det gick riktigt bra. Jag brukar inte bli så jättesvettig under dessa pass, men idag blev jag det.
Otroligt kul att träna tillsammans med någon. Speciellt med någon som är lika intresserad av träning. Hade riktigt kul och fick bra kontakt. Klarade 12kg i axelpress (i varje hand) och det känns så sjukt bra då jag kämpat som satan med styrkan i mina axlar och nu börjar det löna sig.
 
Passet:
Uppvärmningsövning 3x12
Hantellyft 
1x12 - 5kg
2x12 - 6kg
1x12 - 7kg
Axelrotator
1x12 - 4kg
3x12 - 5kg
Axelpress
1x12 - 8kg
1x12 - 9kg
1x10 - 10kg
1x6 - 12kg
Bänkpress
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x11 - 30kg
1x10 - 30kg
Push Down i calbe (superset med hantelpress)
1x20 - 7,5kg
1x20 - 10kg
1x20 - 7,5kg
1x20 - 10kg
Hantelpress (superset med push down)
1x12 - 9kg
3x12 - 10kg
Bicepscurl
2x12 - 7kg
1x12 - 8kg
1x11 - 8kg
Skivstångscurl
1x12 - 12,5kg
3x12 - 15kg
Cable crunches
4x15 - 35kg
Sidoböj
4x12 - 10kg
 
Avslutade på crossen i 20 minuter. Var tredje minut höjde jag motståndet. Svettigt, skönt och härligt!
Känsla under passet: Kul , härligt, "lätt" - inte trött, stark och lycklig
Känsla efter passer:Glad, lycklig, behaglig, stark
 

- Få till ett grymt benpass

För ett tag sedan, ungefär då jag var med i tidningen, hatade jag att köra ben. Nu är det tvärtom, det är en favorit. Anledningen till det kan vara att jag har hittat strategier som passar mig. Tror ni att det fungerar för er med? Här har ni iallfalla mina tips ↓
 
Förbered dig mentalt.
Planera in när du ska ha ditt benpass. Minst två dagar innan ska du börja intala dig att det kommer bli ett bra pass, att det är kul att träna ben trots att det är tungt. Läs HÄR om hur du kan förbereda dig mentalt på enklaste sätt. Tänk på hur du gör en knäböj och hur du känner dig då. Eller varför inte tänka på känslan efter? Få tankarna kring legday till något positivt. Det är viktigt för att psyket annars blir ostabilt och du kopplar ett benpass med ångest.
 
Ha tillräckligt med energi.
Det faller sig ganska bra att ha en vilodag dagen innan ett benpass. Ladda upp med mycket mat och bra kolhydrater (ex: bananer, havregryn, bulgur, sötpotatis, riskakor osv.) så att energin lagras. När det gäller mat kan det vara bra att ha ätit minst två måltider under denna dag. Helst ett stort mål såsom frukost och sedan ett mindre mellanmål tre timmar senare, och  30-60 minuter innan passet. (självklart är det olika för alla, men för mig passar detta). Många säger också att de tränar ben bäst vid 5-6tiden, men där håller inte jag med, då är jag för trött efter skolan.
 
Variera dig.
Inte bara för psykets skull ska du variera dig. Utan även för att musklerna ska bli chockade och få arbeta mer. Ett exempel är: vecka 1 - tunga vikter och få reps. Vecka 2: lätta vikter och många reps. Vecka 3: Blanda set med tunga med få reps och låga med många reps. Att hitta och rova nya övningar är också otrolgit viktig och även kul.
 
Det är inte förmycket.
Lägg inte ifrån dig vikterna efter ett x-antal reps. Varför? Du ska köra tills du inte orkar mer. Jag kör oftast till 12 reps eftersom att det är så mycket som jag orkar, men ibland blir det också upp till 15 och 20 men även endast 8 eller 10. En känsla av trötthet, stolthet och glädje ska gärna kännas efter passet.
 
Att ha roligt.
Förr kände jag press på mig för att jag ville få det ultimata passet och den ultimata träningsvärken. Av den enkla anledningen att det var det jag läste på instagram. Klart att jag också skulle ha det, ellerhur? Nixpix. Absolut inte. Det viktigaste är att ha kul och lyssna på kroppen. Det gör jag nu - har kul och får det ultimata passet samt träningsvärken på köpet eftersom att jag inte längre jämför mig med andra. 
 
Konditionsträning efter ett benpass.
Det är rent ut sagt ett helvete att träna kondition efter ett benpass. Tränar du ett effektivit konditionspass dagen efter förvärrar du träningsvärken x2 eller x3. Dessutom ser du snabbare resultat eftersom att du får en såkallad genomblödning i musklerna. 
 

- Love me like you do

Godmorgon bästa ni. Har ni sovit gott?
Själv har jag sovit dåligt de två senaste nätterna. Drömt massa konstiga och otäcka drömmar. Hoppas att det slutar snart. Kunde inte heller somna igårkväll, så jag låg och lyssnade på Ellinors och Hannas nya podd - Måndagspepp. Fick mig ett litet skatt och lyckades somna efter det.
 
Orkade inte med drömmarna längre så gick upp redan vid 6.00.Skippade morognträningen, tar den efter skolan istället och tar det lite lugnt nu på morgonen. Fixade i allafall i ordning en smarrig frukost i pappas sällskap. Havregrynsgröt (1dl fibergryn, 2dl vatten, 1tsk linfrön, 1 tsk psylliumfrön, salt) toppat med mandlar, apelsin och frön. Har ni inte provat den toppingen så borde ni göra det!! Kokade även ägg till och de blev helt perfekta.  Ska strax packa ned det sista i väskan och ta mig till skolan. Hoppas att ni får en megagrym dag och är erat bästa jag, det ska jag försöka.
 

- Kvällis och juridikplugg

Har verkligen fastnat för avokado fylld med kvarg och frön + massa bär, till kvällsmål. Dock måste jag variera mig lite. Får bli bättre på det. Nu har jag och pappa fixat med elen. Det var spisen som fått kortslutning och slagit ut halva huset. Lite läskigt faktiskt. Fast nu ska fortsätta smaska på mitt kvällsmål samt skriva lite på juridiken. Hoppas att ni haft en trevlig kväll och sover gott. Godnatt. ♥

- Slaktat mina ben och fikat med min fina

Tog en promenad till skolan idag. Otroligt vad fint väder det var, håller ni inte med? Det var iallafal väldigt skönt och kändes nästan som vår. Trots att jag älskar vintern ska jag erkänna att jag saknar lite värme.
 
Dagen i skolan gick otroligt fort. Spanska provet jag skrev kändes också väldigt bra faktiskt, trots att jag i efterhand kom på att jag missade lite i gramatiken, men vi får se. Under lunchen satt jag tillsammans med min klasskompis Linn och åt min matlåda samtidigt som vi pluggade spanska, haha. Provade även nocco - päron och jag kan säga att det verkligen inte föll mig i smaken, det smakade bara tillgjort och inte päron någonstans. Däremot så ska jag prova röda bär en annan dag, hihi.
Sedan var det dags för ett benpass på gymmet. Det var jag och några få till där. Idag fokuserade jag mycket på rumpan, men självklart benen också. Fick ingen bra kontakt i början, men sedan brände det faktiskt på och fokusen var grym. Förut har jag bara till gått ungefär 90* med benen i knäböj, men idag var det djupa "ass to the grass" som man brukar säga. Känner att det tar mycket mer och tror att jag ska fortsätta nöta på detta istället för att höja mig mer i vikter på ett tag, men vi får se.
 
Passet idag:
Uppvärmning - gång på bandet i 6,5km/h 5 minuter + 5 minuter på crosstrainern.
Knäböj - Djupa "as to the grass" bokstavligen.
1x12 - 30kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x10 - 50kg
1x6 - 55kg
Bulgarian squat i smith (ett ben för sig)
1x12 - 26,5kg
2x12 - 29kg (pb!!)
1x10 - 31,5kg (pb!!!)
Benpress - djupa och breda
1x12 - 90kg
1x12 - 110kg
1x5 - 130kg (pb!!!)
1x10 - 120kg
Bencurl (superset med adductor)
1x20 - 32,5kg
3x20 - 35kg
Adductor (superset med bencurl)
2x12 - 35kg
2x12 - 40kg
Höftlyft med fri stång (superset med utfallssteg)
1x12 - 20kg + stång
1x12 - 25kg + stång
1x12 - 30kg + stång
1x12 - 35kg + stång
Utfallssteg med viktplatta framför bröstet
3x12 - 10kg (varje ben)
Sumosquat på pallar med kettlebell
1x12 - 16kg
2x12 - 20kg
1x12 - 24kg
Benpress (lätta vikter)
1x50 - 40kg
1x50 - 50kg
1x30 - 50kg
 
Nöjd efter ett härligt pass duschade jag lite snabbt och mötte sedan upp Albin för en runda på stan samt en fika.
Tid för passet: 1timma 25 minuter ink. uppvärmning.
Känsla under passet: Tungt, svettigt, behögligt, befriande.
Känsla efter passet: "Fan vad stark jag är", glad, hyper, stolt, trött, svettig.

- Min veckoplanering

Det har blivit en rutin att sätta mig ned med en kopp te och planera veckan, på söndagar. Denna vecka har jag massa roliga och mindre roliga saker inplanerat. Även min träningsvecka kommer att se annorlunda ut från vad den har gjort tidigare. Anledningen till det är att jag har insett att jag inte behöver följa "standart strukturen" för en veckas träning. Jag tror dock att jag har kommit på ett hyfsat bra schema. Det enda jag kan göra är att testa och se.'
 
Måndag:
Börjar skolan 9.50 - promenad till skolan
Spanskaprov
Benpass på gymmet
Skriva lite på juridiken
 
Tisdag:
Morgongym - överkropp (axlar, bröst, armar, mage) + 15 minuter kondition
Jobb - bokföring?
 
Onsdag:
Vila från träning
Möjligtvis jobba
Skriva klart juridiken
 
Torsdag:
Morgongym - rygg + 15 minuter kondition
(börjar inte förrän 12.20)
Innebandytunering med skolan fram till 15.30
 
Fredag:
Mage och kondition på gymmet
Får sportlov
Fifty Shades of Gray på bio tillsammans med Ilze och Albin på Heron City.
 
Lördag:
60 minuters Fightpass på gymmet
Alla hjärtans dag-firande tillsammans med min fina
 
Söndag:
Vila och tagga till inför nästa vecka
 

- Bananvåfflor efter en kaosmorgon

Lite kaos denna morgon när strömmen i halva huset har gått. Ringde pappa och vi samarbetade för att fixa det. Nu är det fixat och jag har fått i mig frukost. Kände för att prova något annat idag men ändå detsamma. Nämligen bananvåfflor - istället för bananplättar. Trots att de blev lite misslyckade, smakade de gudomligt. Till nästa gång vet jag hur jag ska göra för att de ska bli bra, så detta måste jag prova igen! 
 
Ska dricka upp mitt te, packa väskan och sedan ta en promenad till skolan. Det väntas endast två lektioner idag, varav ett är med spanskaprov. 13.15 tar jag plats på gymmet och ska slakta min lilla rumpa och mina små ben. Det är en nya vecka, ni kan ta nya tag och göra den grym, det ska jag!
 
Du behöver:
1 mosad banan
2msk havregryn
1,5tsk linfrön
2 äggvitor
Kokossmör/olja
 
• Blanda alla ingredienser förutom kokosoljan.
• Låt smeten stå och svälla mesans du startar våffeljärnet.
• Smörj järnet med kokosoljan/smöret och låt det bli varmt.
• Fördela smeten så att det blir två våfflor. 
• Låt de gräddas i ca 1-2 minuter.
 
Klart, servera med kvarg och bär!

- Bra ljus eller hårt slit? Ingen vet, alla undrar.

- Dagsformen idag efter lunch
Övningskörde en stund med pappa förut. Det gick så bra, det kändes som att det var det enda jag gjort i hela mitt liv. Nej, skoja. Trots att det var halt, mycket is och snö + andra bilar där, så gick det grymt bra. Gjorde endast ett misstag och det var att jag glömde tycka ned kopplingen när jag skulle bromsa. Annars var det inga motorstopp eller felkörningar enligt pappa. Jag är nu värd att vara nöjd eftersom att det var min 3:e (?) körning, haha. 
 
Sedan jag kom hem till pappa har jag spenderat några timmar i köket. Har b.la fixat matlådor till lunchen denna vecka. Anledningen till det → förra veckan hade jag med mig matlåda en dag och kände hur mycket mer energi jag hade under dagen. Jämfört med hur mycket energi jag brukar ha. Därför tänkte jag prova det hela veckan för att se om skolmaten inte ger mig den näring jag faktiskt behöver. Det känns också säkrare att veta vad jag faktiskt äter. 
- Nörfärs med rivna morötter, rödlök och champinjoner + rostade morötter, kålrot och palsternacka -

- Synd att choklad är så otroligt gott

Hej alla gosisar! 
Skrev ju igår att jag velade mellan att stanna hemma och att träffa lite vänner. Tog mig samman och träffade ett litet gäng för att titta på Melodifestivalen, vilket jag verkligen inte ångrar då jag hade superkul! Däremot så var låtarna i gårdagens program urdåliga enligt mig, var tyckte ni? Åt lite frysta bär och mörk choklad som snack, såååå gott det var. 
 
Orkade inte gå hem så jag sov kvar hos Albin. Vaknat till och från inatt, men ändå sovit riktigt bra. Känner mig bara lite seg i kroppen, men det är ju söndag, så antagligen därför. Strax ska jag ut och övningsköra med pappsen. Det var riktigt länge sedan nu, så är lite nervös, men det ska nig gå bra!

- Rosa är en fin färg

Hela dagen har varit upp- och -ned. Humörsvängningar delxu typ, men ni tjejer kanske förstår? Passet jag var på, var utöver det vanliga. Det var så otroligt jobbigt och jag själv var en stor vattenpöl efter. Humöret var på topp och adrenalinet bara pumpade. Riktigt bra pass helt enkelt. Satt kvar med nästan alla deltagare efter passet och bara pratade, stretchade och provade på aeirobicyoga, aldrig gjort tidigare men riktigt kul! Personerna var otroligt härliga och hade mycket att säga.
 
Just nu ligger jag i min säng och kan inte bestämma mig om jag ska stanna hemma eller gå för att träffa lite kompisar. Känner mig ganska instabil så kanske inte är det roligaste personen att vara med för tillfället. Men vi får se. Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör. Pusshej.

- Mysfrukost denna lördagsmorgon

Efter skolan igår fick jag till ett grymt magpass + 35 minuters kondition. Åt en middag tillsammans med hela familjen och fortsatte sedan kvällen hemma hos Ilze med massa prat, saknat den tjejen. Albin följde med mig hem efter det och så somnade runt 23.30. Som alla andra gånger klarade jag inte av att sova längre än till 8.30 imorse, så jag gick upp och fixade i ordning lite frukost som vi nu har ätit framför en otroligt bra film.
 
Till mig själv fixade jag kvargplättar med sharon, hallon och lite mango. Konsistensen blev lite lös idag men de blev riktigt goda. Ska pussas och kramas lite med Albin nu och sedan gå på ett box-pass runt 14.00. Älskar det passet, det är så otroligt kul och grym träning!
Kvargplättarna:
30g glutenfria havregryn
50g naturellkvarg
2 äggvitor / 2/3dl äggvitor
1,5tsk psylliumfrön
 
- Blanda alla ingredienser, smeten ska vara lite tjockare än vanlig pannkakassmet.
- Stek på medelvärme och servera med frukt och bär.
 

- Wake up happy

 Fredagmorgon, har ni vaknat på rätt sida? Det har jag.
Gick upp direkt när klockan ringde, tog på mig varma kläder, stoppade hörlurarna i öronen och gick ut på en pw. Det blev "endast" 35 minuter - 4,5km. Anledningen till det var att jag ville se mig runt i det nya området för att hitta några bra vägar där jag kan gå pw i framtiden. Tyvärr utan någon vidare framgång, får gå ut igen och titta en annan dag. Det var iallafall väldigt skönt, kallt men uppfriskande när den kalla luften slog mot huden.
 
Frukosten smakade iallafall bättre än vanligt när jag kom in.Varje dag denna vecka har jag ätit gröt med frön, så jag tänkte att jag kör på det idag också fast toppat med apelsin. Dock så var jag lite hungrigare än vanligt så tog två kokta ägg till också. Minns för drygt två år sedan, när jag åt endast ETT ägg till frukost. Jag trodde att det var hur bra som helst och att jag skulle bli snyggast (lol). Är dock riktigt glad över att jag lärt mig att det inte alls är så. För nu mår jag så otroligt mycket bättre.
Nu har jag en fråga till er: Varför klickar ni er här? Vilka inlägg är det ni hoppas på att se? Är det inläggen med mina pass? Med min vardag? Med min mat? Med tips på övningar? Skulle vara väldigt intressant att veta för att jag ska kunna ge er mer av det ni mest vill läsa. Sedan vill jag också säga tack, tack för att ni läser, tack för att ni motiverar och tack för att ni kommenterar ♥

- Måste fortsätta på mornarna

Efter en dag i skolan vad det dags för gymmet. Wihooo, var så galet taggad. Påbörjade passet med marklyft. Usch vad arg jag blev, verkligen. Efter uppvärmningen, när jag började köra tungt, började jag tappa greppet och kunde inte utföra mina 12reps som jag planerat. Blev så arg att jag tog i som satan i alla andra övningar, så passet blev ju ändå ganska bra. Föredrar ändå att köra på morgonen. Funderar även på att skaffa mig remmar, för detta med att jag tappar greppet börjar bli väldigt irriterande.
 
Passet idag:
uppvärmningsset mark 1x12 - 40kg
Marklyft
1x12 - 60kg
1x10 - 65kg
1x8 - 70kg
1x5 - 75kg
1x3 - 80kg
Skivstångsrodd 
3x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
Enarmsrodd
1x12 - 10kg
1x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg
Latsdrag i cable
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg
1x12 - 17,5kg (nytt personbästa, wihoooo)
Latsdrag till bröst
2x12 - 35kg
1x7 - 40kg
1x12 - 35kg
Smala latsdrag
2x12 - 25kg
2x12 - 30kg
Ryggresning
2x20 - 10kg
2x20 - 15kg
 
Avslutade sedan med 8 minuters stretch. Det går bra nu, jag håller mitt mål med stretchningen. Hoppas att det håller månaden ut!
'
Känsla: Arg, behagligt, rolig
 

- Idag tar jag nya tag

 Godmorgon mina fina. Det är hela 24 timmar sedan jag hörde av mig här (haha).
Igår var ingen bra dag för mig, sov för lite och matintaget var inte tillräckligt, vilket resulterade i hängig och trött. Det gillar vi inte. Däremot vände det på kvällen av någon anledning, men jag somnade ändå relativt tidigt bredvid Albin.
 
Idag är en ny dag och det känns verkligen. Startade dagen med 20 härliga, kalla minuters promenad hem från Albin för att käka frukost med familjen klockan 7.00. Men ingen var vaken så jag fick äta själv. Sad but true.
Igår var jag så omotiverad på allt men idag kryper det i kroppen och jag bara längtar tills i eftermiddag. när jag slutat skolan, då jag får gå till gymmet för att köra en tung ryggslakt, Kajsa skulle också hänga på idag, skojsi!
Hoppas att ni igår hade en bättre dag än vad jag hade och att ni gör denna dag ännu bättre, jag menar, det är ju ändå snart helg!
Dagens frukost: 1 kokat ägg, 2 dadlar, 5 mandlar, havregrynsgröt (1dl havregryn, 2,5dl vatten, 1tsk psylliumfrön, 1 tsk linfrön, salt, kanel) toppat med en banan och hallon.

- Everybody dancing in the moonlight

 
Påbörjar nedvarvningen nu. Precis ätit kvällens sista mål som bestod utav en halv avokado med kvarg och pumpakärnor samt lite frysta hallon och mango + citronvatten. Har tänkt ljus och dragit på mig mjukiskläderna. Fick även ett par tofflor av Jörgen som är supersköna och som sitter på mina fötter. Så nu ska jag sätta mig och läsa lite, innan Albin kommer hit och over med mig. Godnatt finaste ni.
 

- Idag är en bra da' för jag e gla'

Hej på er finisar. Hoppas att ni har samma energi och glädje i kroppen som jag. Började skoldagen med att jag blev godkänd på första delen av spanskan, fick till och med D på hörförståelsen. Fattar ni chocken samt glädjen, då jag kände att det gick rent ut sagt skitdåligt igår?
 
Efter skolan var det dags för ett efterlängtat benpass tillsammans med härliga Veronica. Fick, om ens möjligt, ännu mer positiv energi av henne. Antecknade varken set, reps eller vikterna idag då jag kände att det inte behövdes. Ville bara köra och umgås. I början kändes fortfarande träningsvärken otroligt mycket, men det la sig sedan. Provade några nya övningar och hade allmänt kul. Fick också väldigt bra kontakt, så det är skojsi. Nu är jag helt slut i benen och får antagligen gå med träningsvärk i några dagar till. Däremot så är det en skön känsla som jag samtidigt hatar.
Passet bestod utav:
Höftlyft i smith
Knäböj (fler set än vad jag vanligen brukar köra)
Bulgarian Squat
Benlyft åt sidan i cable
Höftlyft
Avlsutade med 10-15 minuters stretch. Pluspoäng till oss helt klart!
 
Veronica driver också en blogg. Otroligt bra, som jag följer varje dag. Är ni intresserade? Klicka → HÄR!
 

- Tips, Tips, Tips

Jag var ju och pratade med Fia, en pt. Vi pratade om kost-upplägget och en sak vi kom fram till var att jag behöver äta större mellanmål än vad jag gjort tidigare. Vi kom också fram till att det endast ska vara naturell kvarg och inte smaksatt (surt nu när lindahls släpper sina nya smaker, haha). Jag tycker dock om den naturella kvargen, äter det till allt. Däremot kan det bli lite tråkigt utan variation.
 
Ett mellanmål som jag åt ser ni här ovanför ↑ det är naturellkvarg blandat med ekologiskt lakrispulver. Trodde verkligen inte att det skulle vara så gott, men det var det. Jag kan lätt vänja mig vid att äta detta.  Nästa gång ska jag prova med vaniljpulver.
Lakrispulver kan ni hitta HÄR och vaniljpulver kan ni hitta i vanliga matbutiker.

- Single ladies

Sover verkligen som en prinsessa i sängen hos mamma. Det är så otroligt svårt att komma upp på morgonen. Jag är dock envis, så jag ligger inte kvar allt för länge.
 
Hos Fia igår ändrade vi lite i kostschemat, inte mycket men lite. Därför ställde jag mig och kokade ägg imorse. Dessutom blev gröten ännu mättare än vanligt då jag lagt till fetter i form av frön och tagit bort äggvitan. Nu har jag fått i mig alla näringsämnen jag behöver på morgonen och känner mig proppmätt. Ska strax packa ned dagens mellamål i väskan för att sedan ta mig till skolan i all snö. Planerna för dagen är att jag går i skolan till 15.00 och sedan skyndar mig till gymmet där ett benpass tillsammans med Veronica väntas. Min träningsvärk sen i fredags har ännu inte försvunnit men jag är extrem taggad ändå. Nu kör vi, let's do it!

- Överkroppen har mosats tillsammans med Kajsa.

Somsagt så var det endast ett spanska-prov som stod på schemat i skolan. Vill inte ens prata om hur det gick. Förstår inte. Jag har pluggat som en idiot sen skolan började och ändå förstod jag inte. Däremot så var det ett gammalt nationella och vi har inte läst klart kurse än, men ändå. Får hoppas på att läsförståelsen och uppsattsen går bättre. 
 
Fortsatte vidare till gymmet tillsammans med min vän Kajsa. Ett överkroppspass stod på schemat och jag vissade henne övningarna jag brukar köra. Hon var verkligen jätteduktig och gav mig lite extra energi. Fick väldigt bra kontakt med alla muskler, speciellt i magen, jäklar vad det brände.
 
Passet:
Uppvärmningsövning
3x12 - 2,5kg
Hantellyft
1x12 - 5kg
2x12 - 6kg
1x12 - 7kg
Axelrotator
4x12 - 4kg
Axelpress
1x12 - 8kg
2x12 - 9kg
1x9 - 10kg
Bröstpress i cable
2x12 - 7.5kg
1x12 - 10kg
1x10 - 10kg
Push down (superset med hantelpress)
4x20 - 7,5kg
Hantelpress (superset med push down)
1x12 - 9kg
3x12 - 10kg
Skivstångscurl
1x12 -12,5kg
3x12 - 15kg
Bicepscurl
2x12 - 6kg
2x12 - 7kg
Pullover-crunches
4x15 - 5kg
Cable crunches
3x15 - 35kg
Avslutade med 10minuters stretch. Wihooo, plus poäng till mig som har börjat stretcha.
 
Tid för passet: 90minuter
Känsla under passet: Kul, behaglig, kände mig stark.
Känsla efter passet: Trött, glad och stark.

- Sammanfattning av Januari

Nu är Januari över och jag har suttit och funderat lite på hur det har varit. Hur känner ni att er månad har varit? Vill ni dela med er? Här kommer iallafall min summering.
Träning: Min träningsmotivation har varit på topp 90% av månaden. Det var några dagar då jag bara ville skita i det. T.ex när jag körde tunga marklyft och tappade greppet så att jag inte kunde köra fler reps trots att jag kände att jag skulle orka. Den dagen gick jag ifrån gymmet och var lite besviken, motivationen var borta. Sedan tänkte jag till och ville ha revange till dagen efter. Av träningen denna månad har jag bara mått bra! Dessutom klarat vissa delmål, så som en pullup och chin. 80kg utan remmar i marklyft. Även klarat dips och börjat gå på gruppass.

Mat: Utmanade min kompis Filip att ha en månad utan skräpmat, tillsatt socker, godis och sötsaker. Så det har jag skippat. Visst har jag ätit livsmedel med sötningsmedel men det ingick inte i vår deal. Annars har jag ätit lite som jag har känt för och inte mått dåligt över det alls. Massa nötter har det också blivit. En persiod var jag galen i granatäpple, nu mot slutet av månaden har jag varit galen i frön och hela månaden har jag varit galen i sharon. Det har alltså blivit väldigt mycket frukt.
 
Skolan: Efter jullovet var jag så galet motiverad, bestämde mig för att ge järnet i allt men speciellt spanskan. Det är precis vad jag har gjort. Pluggat spanska nästan varje dag, nu återstår det bara att se. Har 3 spanska-prov inom två veckor.
Socialt: Jag har hunnit ha minst ett tillfälle för "kvalitets tid" med både mamma och pappa. Umgåtts mycket med Albin, däremot inte lika mycket med Ilze då vi har så olika tider pga. praktiken. Jag har börjat ta för mig mer, vågar prata.Har börjat prata med otroligt mycket härlig människor på gymmet. Dock så känns det inte som att jag varit hemma så mycket. Jag har fått lära känna pappas flickvän mer och träffat hennes dotter. Har också hunnit att träna tillsammans med Ilze, Roj, Erica och även Albin.
 
Mående: Jag har mått bra i princip hela månaden, pigg och glad. Det var dock några dagar då jag kände mig lite hängig. Har inte heller tagit det så jättelungt, inte tänkt på mig själv så mycket.
 
Mål inför Februari:
Träning: Forsätta ha kul på gymmet och inte känna stress över att jag behöver gå dit. Klara 85kg i marklyft utan remmar. Klara 70kg i knäböj. Fortsätta gå på Box och även prova på fler gruppass. STRETCHA, minst 5 minuter efter varje pass och även 5 minuter innan jag går och lägger mig. Nu jäklar ska jag bli även smidig.
 
Mat: Här är det lite oklart då jag ska träffa min pt och vi ska snacka lite om det. Ska iallafal forsätta må bra av det jag äter och inte begränsa mig.
 
Skolan: Se till att klara spanskan och även forsätta ha glöden i de andra ämnena. Inte skjuta upp saker.
 
Socialt: Träna tillsammans med nya personer. Börja prata med fler som jag ofta ser på gymmet. Träffa fler vänner på fritiden och spendera lite mer tid hemma.
 
Mående: Ha minst två dagar då jag bara tänker och tar hand om mig själv.
 

- Tar ett nytt tag med pt-besök

Godmorgon kära läsare denna vita måndag!
Ni sitter antagligen i skolan nu, ifall ni inte är som mig - har två inställda lektioner på morognkvisten. Börjar 11.50 och har endast ett spanska-prov att utföra. Sedan är planen att agera lite PT till min kompis Kajsa eller ja, hon ska träna överkropp tillsammans med mig, haha. 
 
Trots att jag börjar sent idag var, det en tidig morgon för mig. För idag är det nämnligen så att jag var på ett samtal med en pt vid namn Fia. Är för tillfället så otroligt motiverad och taggad så att det bara kryper i fingarna på mig. Det ska bli jättekul att jobba tillsammans med henne och hon var verkligen supertrevlig. Det känns bra att ha någon som man kan bolla ideer med, någon som förstår en.
Startade denna morgon med b.la chokladgröt (som för första gången i mitt liv blev god?) toppat med hallon och sharon. Nu måste jag dock sätta igång med att plugga. Så kör 110% i allt ni gör idag och visa att ni äger. Pusshej.
 
Chokladgröten:
1dl glutenfria havregryn
2dl vatten
salt
1tsk kako (ekologisk, 100%)
1krm vanlijpulver
1tsk kokosflingor
1tsk kokosolja
1 äggvita
 
Hur gör du?
ツ Blanda havregryn med kako, vaniljpulver, kokosflingor och salt.
ツ Tillsätt vatten och blanda.
ツ Ställ in i micron i 2 minuter, ta ut blanda och ställ in igen, 2 minuter på högsta effekt.
ツ När gröten har kokat klart blandar du ned äggvitan och sedan kokosoljan.
Klart, toppa med hallon och sharon. Det var en väldans bra kombo!

- Jag hatar att jag saknar dig

Söndag, söndag, söndag. Imorgon börjar en ny vecka. Har mycket roliga saker planerat så jag är supertaggad. Denna dag vet jag dock inte vad jag tycker om. Humörsvängningar-delux typ. Idag kändes det, för första gången på flera månader, jobbigt att byta mellan mamma och pappa. Jag tror är det för att vi idag på riktigt, bor 8 personer under samma tak. Men det kommer nog bli bra, snart vänjer jag mig. Jag och min bonussyster Felicia har iallafall fixat tacos till alla denna ruggiga söndagskväll, satt (nästan) alla tillsammans och åt, så det var mys.
 
Nu har jag tänt massa ljus i mitt rum och ska sätta mig ned för att gå igenom spanskan ännu en gång samt planera veckan lite. Hur laddar ni upp inför nästa vecka?

- Chapter 2 of 12

Nu börjar jag faktiskt bli rädd. Första månaden på 2015 är över och den har gått otroligt fort. Snart står vi där, dagen innan vi har ett långt sommarlov framför oss.
Vaknade i Albins famn imorse. Låg och gosade lite innan vi gick upp för att äta frukost. Pratade även med hans mamma, hon är så snäll och trevlig. 
Har nu kommit hem och ätit lite lunch. Planen är att jag och pappa ska övningsköra, men vi får se hur det blir.
 
Träningsvärk i både mage och ben. Träningsvärken har aldrig tidigare varit så grov, kunde inte ens vända mig ordentligt inatt, hur sjukt? Förr har jag hatat att köra ben av den anledningen att jag läst på t.ex instagram att folk "hade ett brutalt benpass" eller "Inte ens kan ställa sig." (fattar dock vad de menar nu), då har jag känt att jag också måste prestera så grymt bra, osv. Nu på senaste tiden har jag slutat tänka så. nu kör jag ben, bara för att det är kul och har jag inte tillräckligt med energi den dagen, så är jag kvar på lägre vikter. Med detta tänkande blir passen roliga och på köpet blir de brutala.