- In action

Bra pass? Öh, grymt pass! Möte upp Elin på gymmet och satte igång. Började med marklyft, som vanligt, och lyckades köra flera reps på 80kg än vanligt och även på 85kg. Otroligt kul, fast det känns riktigt mycket i både händer och rygg just nu. Även bröst-delen gick bra. Fick grym kontakt och körde långsamt men på samma vikter som vanligt. Det sved hörreni!
 
 Nu ska jag hoppa in i duschen, ta det lite lugnt och sedan är det Valborgsfirande. Börjar med att umgås med familjen och övergår sedan till pojkvän med vänner. Känner på mig att denna kväll kommer bli riktigt bra och jag önskar er en fin kväll med nära och kära.
Marklyft
1x12 - 60kg
1x8 - 70kg
1x10 - 70kg
1x6 - 80kg
1x2 - 85kg
Bänkpress 
2x12 - 30kg
1x10 - 35kg
1x4 - 40kg
T-bar row
1x12 - 15kg 
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x10 - 25kg
Hantelflyes (en hantel i varje hand)
1x12 - 9kg x2
1x12 - 10kg x2
1x12 - 12kg x2
1x10 - 14kg x2
Breda Latsdrag 
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x10 - 45kg
1x10 - 35kg
Armhävningar på handtag 
10st
6st
6st
Latsdrag i cable 
1x12 - 12,5kg
1x10 - 15kg
1x8 - 17,5kg
1x9 - 17,5kg
1x12 - 15kg
Pull ups med gummiband
4set
Ryggresning med viktplatta 
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
1x20 - 10kg (snabbt upp, långsamt ned)
 

- Alla färger

Ready. Set. Go. Nu hoppar jag upp på mina blåa hoj och aminosyror i högsta hugg efter en lite lätt lunch. Rygg och bröst med Elin står på schemat.

- Inte för att vara sån, men jag är ledig

Här ekar det tomt känner jag. Igår vaknade jag upp och var full av känslor. Eller var jag det? Har inte riktigt hunnit lista ut det än. Mådde iallafall inge vidare. Fast efter en skvätt tårar, koffein i kroppen och pepp samt kramar från mamma, blev det bättre. Är så otroligt tacksam över min fin, fina mamma.
 
Denna gråa torsdag vaknade jag upp i en varm famn, tyvärr behövde vi gå upp då han skulle till skolan. Själv är jag ledig och har tagit långhelg. Är ni också lediga? Eller har ni en dag kvar? Lyxrukosten bestod idag av kvargplättar varvat med hallon/banan och det var gudomligt. Har även smaskat i mig ett kokt ägg och några koppar kaffe. Laddar upp inför ett rygg/bröst-pass med Elin och sedan får jag se vart dagen leder mig.
Kvargplättar:
1dl naturell kvarg
2msk mandelmjöl
2 äggvitor
2tsk psylliumfrön
ev. skätt vatten
(använder du naturell kvarg som är över 0,3% fett bör du ha en svätt vatten, annars behöver du inte ha det)
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser så att smeten blir lite tjockare än vanlig pannkakssmet.
- Låt det stå och svälla 5-10 minuter och stek sedan på medelvärme.
- Värm en näve hallon och mosa sedan det med en halv mogen banan (alt. lite vaniljpulver, men det blir tillräckligt sött utan också.). Denna röra varvar du sedan med plättarna. Koka även ett ägg och ät till detta.
 
Passar som frukost eller mellanmål. Vill du äta det till lunch/middag rekomenderar jag att göra en större sats och att äta något mer till! Du får i dig nästan alla näringämnen. Protein - kvarg, ägg, banan. (Bra) Fetter - psylliumfrön, äggulan. Kolhydrater - banan, mandelmjöl. Vitaminer och antioxidanter - hallon, banan

- It's gymtime

Bananplättar, riskakor, ägg och lite mandlar är nere i magen. Ska strax hoppa upp på min blåa hoj och ta mig till gymmet för ett pass. Som tidigare nämnt är det axlar/mage som står på schemat följt av 60 minuter yoga. Är sjukt taggad, trots att jag är Sveriges stelaste människor
 
Bananplättar:
1 mogen mosad banan
1 ägg
2 msk mandelmjöl
kanel
1 tsk psylliumfrön
 
- Mixa och stek på medelvärme.

- Höftlyft. En favo för rumpisen

Denna övning har faktiskt Veronica visat mig. Förut har jag alltid kört med fristång men inte alls lite tungt och seriöst". Fast efter att ha provat och verkligen fått in tekniken så kan jag inte sluta köra denna. Extrem hatkärlek och den står med på i princip alla mina benpass.  
1. Ställ bänken så att du endast har skulderbladen på den och sedan att stången är precis under höftbenet (eller där det känns bäst).
2. Ställ benen så att det känns bra. Ju närmre fötterna är kroppen desto djupare kommer du och desto mer tar det. Jag gillar dessutom att stå lite bredare med benen då det bränner lite extra.
3. Pressa snabbt upp stången med kraft från rumpan och höften. Nästan så att hela din kropp blir som ett rakt sträck från knäna till bröstet.
4. Spänn rumpan när du är uppe tills det bränner och sjunk sakta, sakta ned igen.
5. Upprepa röreslen 10-15 gånger. Vila ca 30sek och kör sedan igen.

- 9 månader

9 månader har gått sedan vi låg där i hans säng och han frågade om jag ville bli hans flickvän. Min fina, fina fina prins.

- Pink and green

 Tisdagmorgon. Endast en riktigt skoldag innan långhelg, kvar. För idag ska alla ekonomer på skolan umgås tillsammans. Denna morgon har överraskat mig med att lämna tillbaka mitt glad humör och jag är mer än pepp på livet igen. Hur skönt? Igår kväll kom Albin hit vilket resulterade i att han faktiskt kämpade sig upp imorse för en pw tillsammans med mig. Är så lyckligt lottad som får leva med denna filur. Bockade av 6,2km mest pw men även några löpsträckor. Nu är även frukosten nere i magen, det gamla vanliga och jag känner för att rocka dagen. En sak är dock annorlunda med min planering. Idag ska jag träna efter middagen istället för efter skolan. Ett mag-/axelpass står på schemat följt av yoga med Elin x2.

- Det vänder med storm

Dagar då jag känner att allt kommer ikapp mig, jag vill gräva ned mig och inte röra mig från sängen. Det är dagar då jag behöver vänner. Precis de vänner som jag har. Humöret sedan imorse har verkligen vänt med storm och jag är för tillfället den lyckligaste personen i världen. Både spanskan och naturen är redovisad, en grymt benpass tillsammans med Elin är avbockat och sedan har mitt hår blivit ca 5cm kortare. Kort och fluffigt men väldigt fräscht. Lite kortare än vad jag är van vid fast jag vänjer mig nog snart. Middagen ligger i magen och nu ska bloggen fixas lite.
Idag tränade jag somsagt med Elin. En supersnäll tjej som jag umgås med. Hon vann en provmånad så vi har nu tränat vårat första pass tillsammans. Trots taknar om att jag blivit svagare i bulgarian squat så gick passet riktigt bra. Du behöver inte alltid ta ut dig till det yttersta, du behöver inte alltid spy. Det enda som spelar roll är faktiskt att du har kul och njuter. Passet bjöd på bra kontakt, rinnande svett och efter skakade benen när jag satt på toa för någon timma sedan. Riktigt kul hade jag också. Tiden bara flög förbi. Elin var dessutom sjukt duktigt. Kämpade hela vägen och klarade vikter hon inte trodde att hon skulle göra, yey!
 
Passet:
Bulgarian squat
1x12 - 31,5kg
2x10 - 41,5kg
1x10 - 45kg
Höftlyft
1x12 - 31,5kg
2x12 - 41,5kg
1x10 - 51,5kg
Liggande benpress i smithen
1x15 - 41,5kg
1x15 - 51,5kg
1x15 - 61.5kg
1x15 - 71,5kg
Kickbacks i liggande bencurl (varje ben för sig)
1x12 - 27,5kg
1x12 - 29,3kg
1x12 - 31,5kg
1x12 - 33,8kg
Sumosquats med kettlebell på bänk (långsamt ned och långsamt upp)
1x12 - 16kg
3x12 - 20kg
Benpress (1x10 Enbenspress på båda benen, 1x10 båda benen, utan att vila) 
- Enbenspress 50kg x3
- Benpress 100kg x3
(Om du klickar på vissa av övningarna så visar jag hur du utför dem)
 
Hör och häpna. Elin fick mig att stretcha och imorgon ska vi på yoga. YOGA (!!) ni anar inte hur stel jag är. Lite nervös är jag faktiskt.

- Kaffepaus

Humöret har växlat om till något bra efter lite fina sms och glada miner i skolan. Har bockat av en redovisning i naturen och har nu ett hål fram tills spanska nationella - uppsats. Kände hur kroppen skrek efter koffein så fick med mig två tjejer från klassen att köpa lite kaffe. Nu sitter vi här i solen och pratar lite om helgens händelser. Så otroligt skönt med sol, vår och dessutom riktigt härliga tjejer!

- Hello Monday

Godmorgon världen! Innan jag la huvudet på kudden och somnade igår, var Ilze här för lite tjejsnack. Så härligt med lite extra positiv energi. Fast imorse skippade jag mogonpw vilket jag ångrar lite nu, då mitt humlör svajar. Försöker tänka lite positivt då det är en kort skoldag och sedan ett benpass tillsammans med Elin. Har fått i mig den vanliga gröten och planerar familjens matschema tillsammans med mamma. Egentligen borde jag packa väskan och rulla mot skolan. Se till att få en bra dag idag, kompisar!

- A breakfast in bed with my love

- Amerikanska pannkakor med jordgubbar på tallriken. Kvarg/keso/banan toppat med hallon och jordgubbar i skålen -
 
"Kan vi inte ligga kvar i sängen hela dagen?" är det första jag frågade Albin när han slog upp sina fina, blåa ögon. Självklart sa jag godmorgon innan, men ni kanske förstår principen? Frågan blev till lag. Om vi bortser från att jag var uppe och fixade frukost till hela familjen så har vi endast legat kvar i sängen, pratat och försökt starta en film utan framgång. Känner mig så seg och trött i kroppen, dessutom känns det lite som att hormonerna spelat mig ett spratt den senaste veckan. Fast efter denna dag med vila, massa pussar och kärlek känner jag mig princip hel igen. Har ni också haft en såhär löjligt mysig dag? 
 
Nu väntas iallafall grillkväll med madre och familjen här, lite planering av veckan och möjligen en liten träff med Ilze, yey.

- Ni vet dagar som dessa

Ni vet dagar då man helst bara vill ligga kvar i den där varma famnen? Well.. Ja, en sån dag var det idag. Fast tog mig till Ilzes jobb och körde några varv på maskinerna de har där. Lite annorlunda från det jag håller på med och kändes inte riktigt som min grej. Däremot var det var kul att se hur hon jobbar. Kände mig bättre i kroppen och fortsatte vidare till mitt 4:e hem för en lunchdejt samt tjejsnack med brudarna. Så mysigt, så härligt, så bra. Avsundat denna kväll med grillad mat med familjen. Bakade även en kladdkaka och gjorde i ordning en fruktsallad. Kan lova er att den var lika god som den ser ut. Blev lite ändrade planer för kvällen och därför sitter jag här hemma med pappa och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Vad gör ni denna fina kväll?
På grillen idag:
- Marinerad fläskytterfile
- Morötter
- Champinjoner
- Paprika
 
Salladen bestod av:
- Mozarella
- Tomat
- Gurka
- Sallad
- Oregano och svartpeppar
 Färsk ananas, färska blåbär, färska hallon, nätmelon och kiwi. Denna kombo var riktigt, riktigt bra!

- Coffetime with my teddy

Keep calm and drink some coffe

- Ett otaggad pass som blev toppen

Efter fredagsfys är det fredagsmys, eller vad säger ni? När jag kom till gymmet blev det deeptalk med brudarna. När de dragit kände jag inte för att träna till en början. Fast sen hände någon. Det var som en dragkraft som drog i mig och jag blev så jäkla taggad. Skulle egentligen kört ben med Veronica men det blev ändrade planer så jag valde istället att köra ett pass med övningar jag kände för. Inget planerat och ingen press. Känner att jag borde ha ett sådant pass varje vecka för att det inte ska bli påtvingat. Ångrar verkligen inte att jag gick in på gymmet för fytusan vad bra det gick. Upptäckte även en nu favorit för rumpisen - sumomarklyft.
 
Har precis ätit massa tacos till middag och sitter i soffan med pappa, väntar på att Ilze ska hämta upp mig för lite fredagsmys med boysen. Let's få denna kväll bra och skratta lite extra!
 
Passet bestod av: 
Sumomarklyft 6set
Höftlyft 5set
Sumosquat 4set
Skivstångscurl 4set
Cablecrunches 4set
Halva fällknivar 4x15
 
Färre övningar än vanligt, flera set än vanligt och riktigt tungt, som vanligt. 

- Rawbars, kanel och russin

Vill du också helst slippa alla tillsatser osv osv. i bars som du vill äta till mellanmål? Jag kände för att expreimentera lite och fick fram supergoda bars. Så goda att jag faktiskt ska prova mig fram lite mer i helgen för fler smaker. Dessa fick bli med smaka av kanel och russin. Gillar ni dessa två ngredienser? Perfekt! Ni kommer att älska detta!
 
Du behöver:
100g (9st) Färska dadlar
65g (1dl) Russin
40g (1dl) Fibergryn  
40g (1 näve) Nötter, naturella
Kanel efter smak
 
Hur gör du?
웃 Mixa dadlar, russin, fibergryn och nötter (jag använde naturell nötmix) till en smet som sedan ska forma sig till en klump. Alla ingredienser ska vara i små bitar.
웃 Tillsätt kanel efter smak och mixa lite till.
웃 Ta ut klumpen ur bunken och forma den i en rektangulär form. Platta till den till den så att den blir ca 2-3cm hög. Fördela sedan, med hjälp av en kniv, formen i 5-6 bitar.
웃 Klä barsen i aluminiumfolié och förvara i kylen tills du vill ta med dig den som mellanmål eller äta hemma. 
 
För mig blev det 5st bars. En innehåller endast 171kcal (för er som dietar och vill veta). Inga konstigheter, inget tillsatt socker och bra näringsämnen. 
 

- One last day

- Havregrynsgröt blandat med keso toppat med jordnötter, jordgubbar och russin -
Att starta upp morgonen med en pw i slutet av soluppgången för att rensa tankarna är så otroligt skönt. Speciellt för tillfället när det snurrar så mycket i mitt huvud. Just nu känner jag mig tömd på känslon och sitter med ett stort glas vatten i handen. Vilket ändå är skönt, nu kan jag ta in mer saker. Det känns som att jag har en evighet på mig tills skolan börjar. Fast så är inte fallet. Om ynka 40 minuter måste jag hoppa upp på min blåa hoj och ta mig till skolan för veckans sista skoldag. Trots att jag har fyra lektioner känner jag ändå hur jag är laddad och ska rocka denna dag. 
 
TIPS: Idag blandade jag ned keso i min färsigkokta gröt. Har ni inte provat det MÅSTE ni göra det! Så galet gott.

- It feels like summer

Precis avslutat ett telefonsamtal med Albin. Vi har hängt ganska mycket denna vecka så att somna själv idag blir nog inte det lättaste. En sväng till affären med pappa har jag också hunnit med. Kvarg, keso och hallon saknades i kylskåpet. Inte bara det fick hänga med utan också jordgubbar samt naturella jordnötter. Det är även det som fick bli mitt kvällsmål. Ska strax krypa ned under täcket och ladda om inför morgondagen. Godnatt!

- Vänskap på olika villkor

Nerverna började spela mig ett spratt när jag satt där med två stiftpennor, en vattenflaska och celsius framför mig. Det var dags för det sista nationella i svenskan, helt ok kan jag ju ändå säga att det kändes. Lunchade på stan med min fina och gick på dagens sista lektion. For ned till gymmet där även Ilze beslöt sig att hänka på. Åh, så kul! Det gick riktigt, riktigt bra och fick värsta kontakten. Insåg väl där och då varför jag älskar styrketräning. Hann även med ca en timmes diskusion med mina gym-buddies i sofforna. Resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt. Vad händer i era liv?
Passet idag:
Marklyft
1x12 - 50kg
1x12 - 60kg
1x12 - 70kg
1x4- 80kg
1x3 - 80kg
Bänkpress
1x12 - 30kg
1x8 - 35kg
1x10 - 35kg
1x6 - 35kg
T-BarRow
1x12 - 20kg
2x12 - 25kg
1x12 - 27,5kg
Hantelflyes på snedbänk
2x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Breda latsdrag
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x7 - 50kg
Hantelpress
2x12 - 10kg (en hantel i varje hand)
1x12 - 12kg (en hantel i varje hand)
Latsdrag i cable
1x12 - 15kg
1x10 - 15kg
1x5 - 17,5kg
Armhävningar på handtag
10st
6st
8st
5st
Högt roddrag
2x12 - 17,5kg
1x10 - 20kg
 
 

- Vill ställa mig upp och dansa.

Dessa låtar är några som jag verkligen fastnat för. Det är dem som får mig att vilja ställa mig upp och bara dansa. Skita i allt och bara tänka på mig, vara pepp på livet. Dessutom är de otroligt peppande. Självklart är de bland de första som spelas under mina pw:s för att få igång stämmningen och så att jag ska dansa runt lite som ett galet litet barn.
The Pussycat Dolls - When I Grew Up
 
Carly Rae Jepsen - I Really Like you
 
Enrique Iglesias - Bailando
 
Walk The Moon - Shut Up And Dance

- A morningpw with a sunset

En pigg, glad och kry Emilija är vad som studdsade imorse, hon fick dock inte med sig sin sömniga pojkvän. Samtidigt som solen gick upp och himlen speglade sig i en rosa/orange färg bockade jag av en 7km lång pw som innefattade ett x-antal löpsträckor. Otroligt skönt att starta upp denna dag, speciellt med en peppande podd i lurarna. Hunnit att ha en lugnt morgon med en mysfrukost med Albin och laddat upp med kolhydrater, protein, fett och vitaminer - havregrynsgröt med apelsin, russin och kokt ägg + några koppar kaffe. Idag är det sista svenska nationella som står på spel. Lycka till alla fina som ska skriva, vi klarar detta!

- Att få veta att jag gör något bra

Tjenare alla glada, ledsna, sura, peppade och mindre peppade. Ja, hur är erat humör just nu? Mitt är på topp. Celsiusen hjälpte. Well.. En Emilija med koffein+mat i kroppen=en glad Emilija. Dessutom skiner solen och min klass är helt underbar. Har även hunnit med att klå Albin i en runda på basket, 21:an. Brukar ni köra det? Jag och Albin körde faktiskt det väldigt mycket i början av våran vänskap (?) för ja, vi var vänner ett bra tag innan vi blev tillsammans. Sitter just nu och fixar lite spännande inlägg som kommer komma upp inom en snar framtid och funderar på att ta en liten promenad. Vi får ju passa på nu när solen är framme.
Fick en kommentar om att ni gillar när jag publicerar mina pass. Åh, så glad jag blev. Ni förstår inte hur mycket jag behövde den bekräftelsen, haha. Självklart, här kommer mitt riktigt grymma pass för axlar samt mage. Träningsvärken är grov. Även i benen.
 
Axelpress 1x12 - 8kg, 1x12 - 9kg, 2x12 - 10kg
+
Axelrotation 4x12 - 4kg
 
Omvända crunches 1x20, 2x25, 1x20
 
Hantellyft åt sidan 3dropset 6kg-2kg
 
En övning för nedremagmusklerna 3x12 - 5kg, 1x12 - 2,5kg (dog)
+
Pullover-crunches 4x15 - 5kg
 
Framåtlyft med viktplatta 4x12 - 5kg
+
Stående Sidoböj med kettlebell 1x30 - 16kg, 2x30 - 20kg, 1x130 - 16kg
 
Högt roddrag 2x12 - 15kg, 2x12 - 17,5kg
 
Plankan 52sek
 
(När det är ett plus mellan två övningar innebär det att det är ett superset.) Ni får självklart prova att köra passen som jag kör. Om ni gör det så skulle det vara superkul om ni berättar om hur det kändes och vad ni tyckte.

- Fruktremmar

Minns ni remmarna jag köpte med mig i lördags? Det är dessa. Nästan som godisremmar fast istället är det fruktremmar. Utan tillsatt socker och konstigheter. Endast fruktos. Perfekt för personer på diet eller personer som bara vill undvika godis. Dessutom smidig att ha med sig i väskan ifall du skulle bli sugen på något gott i skolan eller på jobbet! Det finna att köpa lite överallt men jag köpte dessa på Coop och just nu är favoriten jordgubb eller mango.
 

- Celsius med smak av cola

Efter ett riktigt bra, det bästa mag/axelpasset på länge med nya kombinationer av övningar, cyklade jag hem och lagade ihop en gudomlig improviserad kycklinggratäng till mig och familjen innan jag cyklade hem till min fina i vårvädret. Vi båda var riktigt trötta men innan vi somnade runt 21.30 hann vi med en mysig promenad i hamnen med kvällssolen i ansiktet. Vaknade i en kärleksfull famn imorse och gav mig av till skolan där jag sitter just nu. Har bockat av 2 av 4 lektioner. Är otroligt trött trots 9,5timmars sömn. Dessutom är det vilodag, vilket suger. Fortsätter att kämpa på med leendet på topp och hoppas på att det hjälper att knäppa en celsius. 

- RAWbollar

På mammas kalas uppskattades dessa godingar rejält. Har tidigare delat med mig av receptet men här kommer de igen. Riktigt, riktigt goda och mäktiga så det räcker med att äta 1-2 innan du är nöjd och belåten. Ett tips är dock att inte berätta för folk som är kinkiga att det är dadlar i, haha.. 
 
Du behöver (ca 18st små):
10 färska och urkärnade dadlar
1dl mandlar
1dl kokosflingor
3msk kokosolja
3msk ekologisk kakao
4msk kaffe
1 tsk äkta ekologisk vaniljpulver
 
Hur gör du?
♔ Ta ur kärnan ur dadlarna och mixa dadlar med mandlar tills det blir som en jämn smet.
♔ Tillsätt sedan resten av ingredienserna och fixa igen, tills det blir som en chokladbollssmet.
♔ Rulla till små bollar och rulla dem sedan i hackad mörk choklad, kokosflingor, linfrön eller kakao.
♔  Ställ in i kylen i ca 1 timma innan servering och sedan är det bara att njuta!

- Idag är jag tacksam

Godmorgon tisdag. Tack för att du bjuder på ett soligt väder och värmde mig och Albin med solens varma strålar när vi var ute på en pw - 6,6km. Tack för att jag hade banan, keso, hallon och russin hemma att toppa min gröt med. Tack för livet och allt som det innebär. Tackar mig själv för att jag tror på mig själv och laddar upp inför nationella i svenska. Just idag är jag så tacksam för allt som finns i mitt liv. Ska se till att berätta det för de flesta. Lova mig att ni försöker göra detsamma? Dessutom till alla 1:or på gymnasiet → Lycka till på nationella! TIPS: Ät en banan någon timma innan. Varför? Klicka HÄR för att läsa fördelar med bananer.

- Pink Banana, proteinshake

Dagens sista mål är i magen efter en kvällspromenad i solen till ica tillsammans med min fina och lite RAW-bars bak. Efter en snabb skoldag satte jag foten på gymmet och påbörjade ett riktigt bra benpass. Svetten rann, adrenalinet pumpade och endorfinerna var extrema. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag älskar detta, nu är jag tillbaka. Fick inte riktigt den kontakten jag ville i alla övningar men det gick väldigt bra ändå. Mötte upp Albin efter och det blev även en liten runda på stan. Hör och häpna, jag fick med mig en jacka som är precis i min färg. 
Passet idag: 
UPPVÄRMNING, 5 minuter på cykel
Knäböj
1x12 - 20kg
1x12 - 40kg
2x12 - 50kg
1x12 - 55kg
Utfall i smithmaskin
1x12 - 41,5kg
1x12 - 51,5kg
1x12 - 56,5kg
1x10 - 56,5kg
Höftlyft
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
1x12 - 51.5kg
1x11 - 51,5kg
Raka marklyft
1x12 - 40kg
1x12 - 50kg
1x10 - 50kg
Donkey Kicks i liggande bencurl
1x12 - 27kg
1x12 - 29,3kg
1x12 - 31,5kg
1x12 - 33,8kg
Benpress
1x12 - 100kg
1x12 - 110kg
1x10 - 110kg
Utfallssteg på löpband
100st i lutning 12,5%
 

- Kom igång med ett helkroppspass

8 dagar. 8 dagar har jag varit utan träning, styrketräning. Efter mammas kalas prallade jag och Ilze till gymmet och bestämde oss för att köra ett "kom igång"-pass för hela kroppen. Det gick riktigt bra. Fick bra kontakt i det mesta, endorfinerna pumpade och allt kändes så jäkla bra, trots att jag tog det lite lugnt. Har dock tappat lite styrka i marklyften vilket suger. Däremot så pratade jag med Roj och han sa att det var något med vätskan i kroppen och det skulle komma tillbaka när jag kört en vecka. 
 
Nu är det så att jag vet att vissa av er har det svårt att veta vad ni ska köra på gymmet. Jag vet också att det är några som vill träna 2-3 dagar i veckan och då vill köra hela kroppen. Tänkte skriva upp passet vi körde och sedan ge lite tips på vilka övningar ni skulle kunna variera med osv.
 
Vi värmde upp genom att cykla till gymmet.
Hantellyft åt sidan, 3 dropset
Axelrotation, 4x10-12
Bänkpress i smithen, 4x8-12
Tricepspress Pushdown, 4x20-25
Bicepscurl med skivstång, 4x10-12
Latsdrag i cable, 4x10-12
Marklyft, 4 set
Höftlyft, 4x10-12
Cable crunches 4 set
Övningar du kan välja för axlarna - Axelpress med hantel, högt roddrag, framåtlyft med viktplatta.
Bröst - Bröstpress maskin, bröstpress i cable, pullover, flyes på snedbänk, bänkpress med hantel.
Triceps - Hantelpress, tricepspress kickbacks.
Biceps - Bicepscurl med hantel, hummercurl, bicepscurl i cable, pull ups.
Rygg - Lats: T-Bar row, breda latsdrag, chins, smala latsdrag. Ländrygg: skivstångsrodd, rodd, ryggresning med viktplatta.
Ben - Knäböj mes stång, bulgarian squat, utfall i smithen, utfall med viktplatta, raka marklyft med hantlar, raka marklyft med stång, kickbacks av olika slag t.ex i cable, kissande hunden, liggande benpress, bencurl, benspark.
Mage - Pullover crunches, omvända crunches, bergsklättraren på en halv balansboll, plankan i tabata, hängande benlyft, liggande benlyft, box-crunches.
 
 
Jag skulle rekomendera att du tar två övningar för varje muskelgrupp och kör 3-4 set dvs. omgångar. I varje set kör du sedan 10-12 reps (gånger). Då ökar du uthålligheten i musklerna samtidigt som de blir större eller ja, mer synliga. Senare kan du börja fixa ihop pass för endast en eller två muskelgrupper fast det får ni läsa om i ett annat inlägg. Passet här ovanför är inget pass för att bygga. Det är endast ett pass för att komma igång och som du kan träna om du endast tränar för att må bra eller provar på styrketräning.
Jag klarade det, klart som fan att du också kan!

- It's a beautiful day

Godmorgon mina fina läsare! Har ni sovit gott? Det har jag och redan när jag slog upp ögonen visste jag att denna dag skulle bli bra. Har utnyttjat min sovmorgon till fullo med 10km pw/intervaller mellan lyckstålpar. Att känna hur svettet rinner och hur solens strålar träffar ansiktet, det är få saker som klår den känslan. Banangröten smakade extra gott idag, fick dessutom sälskap av min syster vid frukostbordet. Känns så skönt att vara "tillbaka på bannan" igen efter en massa sötsaker och mycket vila - Nu energi till att köra allt jag kan. Nu ska det fixas lite med bloggen innan jag om en timma ska ta mig till skolan för två lektioner.
 
Det är måndag idag, visst. Fast det är också vår. Solen skiner med starka strålar, gör det du med. Le lite extra idag och ge gärnet. Jag tror på er. Trots att jag inte känner dig som läser detta precis nu så vet jag att du kan!
Banangröt:
1dl glutenfria havregryn
1/2 mogen mosad banan
2tsk psylliumfrön
kanel
2dl vatten
 
- Mosa bananen och blanda med resten av ingredienserna.
- Blanda och ställ in i micron 2 minuter.
- Ta ut, blanda och ställ in i två minuter till.
Toppa med resten av bananen, kanel och kvarg. + kokt ägg.

- Min fina mamma fyller 38år

Gruset är borta, solen står högt på himmlen och idag fyller min fina mamma år. Ja, nu är det officiellt vår. Jag lever, jag lovar. Har bara inte haft en lugn stund sedan igår då jag spenderade kvällen med grillning tillsammans med fina vänner. Imorse slog jag upp ögonen och stutsade ned till köket, efter ynka 4 timmars sömn, för att fixa frukost till mamma. Fortsatte sedan med förberedelserna inför kakabuffen på kalaset. Åh, så gott det var, verkligen. Blev riktigt glad över att RAW-bollarna blev uppskattades. Det var många som frågade om receptet så ska dela det med er i veckan. Har nu avrundat denna snabba helg med ett helkroppspass med Ilze på gymmet och även en kort promenad med pappa i den skäna kvällssolen.
Hoppas verkligen att ni haft en lika bra helg som jag!
 

- Kvalitetstid med min mor

Spenderade precis någon timma i naturens lugn tillsammans med min underbara mamma. Tittade på den fina utsikten, pratade om livet och käkade nötter. En bättre lördags förmiddag, helt enkelt. Nu har jag precis ätit upp min lunch och ska ta mig ned till gymmet för att umgås med födelsedagsbarnet.

- Idag är en bra dag, idag är jag glad

Sovit som en stock inatt men 6.30 vaknade jag med ett ryck och var extremt pigg. Hur jag än vred och vände på mig lyckades jag inte somna om. Drog på mig träningskläderna och tog mig ut på en 10,3km lång pw. ÄNTLIGEN! Ni anar inte hur mycket jag längtat. Har en riktigt härlig känsla i kroppen just nu. Stannade till på affären också för att köpa lite ingredienser då jag har hunnit med att baka raw-bollar till mammas 38års dag imorgon, yey. Dessutom fick jag med mig tre gulliga förpackningar med fruktremmar. Dvs. raw-godis utan tillsatt socker. Smaken jordgubb hamnade i min mage tillsammans med standardgröten till frukost. Nu ska jag umgås lite med mamma och sedan väntas en dag fylld med roligheter. Vad gör ni idag?

- Personerna som gör dig glad

Att umgås med personer som får det att må bra. Ja, det är nog det viktigaste som finns. Det är precis vad jag gjort idag. Min underbara klass, en lekrunda på gymmet tillsammans med mina brudar och sedan lite snabbt med mitt muppgäng. Har en lycka i hela kroppen, värdesätter dessa personer så otroligt mycket. På gymmet blev det endast boxning en stund, men redan där kände jag ruset i hela kroppen och hur jag saknar det efter endast en vecka. Nu ska jag vara ned lite och se till att bli helt frisk, då det blir bättre och bättre för varje dag. Hur är det med er?

- Kycklingfileé fylld med mozarella och soltorkade tomater.

På onsdagar (oftast) hemma hos mamma är det mitt namn som står på den fastklistrade lappen på kylskåpet. Mitt namn står där just för att det är min tur att laga mat. Denna onsdag var kyckling och ris ingredienserna som skulle bli middagen. Fast att bara steka kyckling och äta det med ris är ju inte så värst kul, ellerhur? Istället gjorde jag kind of en gratäng där kycklingen var fylld med mozarella och soltorkade tomater. Detta blev riktigt, riktigt gott! Jag skojar inte, ni måste prova!
 
Jag gjorde för 8 personer men skriver receptet för fyra pers här nedan eftersom att det är så många portioner vi ofta lagar:
4 kycklingfileér
1 paket mozarella
8 soltorkade tomater
Basilka (Jag använde torkad men det fungerar nog med färsk, hackad också)
1 burk lätt créme fraiche 
Salt och peppar
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 200 grader.
- Dela kycklingfileérna på mitten (behövs inte, beroende på tjockleken av kycklingen) och sedan skär du ett snitt i varje.
- Placera 1-2 skivor mozarella och 1-2 soltorkade tomater i varje snitt.
- Lägg ned kycklingfileérna i en ugnssäkerform .
- Blanda créme fraiche med basilika, salt och peppar. Häll sedan över det på kycklingen så att det täcker allt. 
- Tillaga i ugnen i ca 30-35minuter. Kolla till det lite då och då så att det inte är bränt.
 
- Koka under tiden fullkornsris/råris enligt förpackning.
- Skär upp tomat + mer mozarella, stör lite barilika, salt och peppar på.
- Gör en sallad bestående av avokado och gurka.
 
Sätt dig ned tillsammans med vänner eller familj och njut av denna riktigt goda middag.
 

- Yey it's friday!

Det är fredag people och jag har en kjol (!!) på mig. Personer som känner mig, minns nog inte när de såg mig i kjol senast. Idag väntas b.la nationella i spanska och några fler lektioner. Beroende på om hur jag mår kanske jag ävven tränar, eller så gör jag det inte. Vi får se helt enkelt. Under tiden får ni receptet på min frukost denna morgon. Ha det bäst!
 
Bananplättar:
1 mogen banan
2tsk kanel
2tsk psylliumfrön
1 ägg
2msk havregryn
- Mixa och stek på medelvärme.
 
Hallonkrämen:
1dl ljummna hallon (dvs, tinade)
1dl naturell kvarg
1krm vaniljpulver
- Mixa och placera som lager mellan plättarna. 
 
Till detta åt jag även ett kokt ägg då jag inte blev mätt av bara det ni läste ovan. Även en kopp te + vatten.
 

- Det är en härlig känsla

Vädret har ju varit helt underbart idag, lika så mitt humör. Kände redan på idrotten, då jag endast stretchade, att nej, idag ska jag inte träna. Visst satte jag min fot inne på gymmet, men endast för att hänga i sofforna och bara prata. Planerade att träna med Ilze en annan dag i veckan istället. När jag kom hem bjöds det på en riktigt god sprödbakad fisk. Vissa med mandelmjöl och vissa med vetemjöl. Vilket fall som helt - supergott. Mamma hon kan hon. Nu på kvällskvisten har jag vandrat runt med min kära pojkvän på stadens gator i ett lugnt tempo och pratat om allt mellan himmel och jord. Jag värdesätter stunder som dessa lite extra. Varför vet jag inte, men det är en härlig känsla.

- 8 fördelar med bananer

Bananer. Jag kan äta det efter träning, innan träning, frukost, mellanmål osv. DET ÄR SÅ GOTT. Håller ni inte med? Dessutom är det inte bara gott. Utan har även en hel del fördelar. Myter om att bananer inte är bra (som jag gick på) måste bytas ut. Kalorierna är inte toma, de är riktigt bra. 
1. Som en kraftkällaFruktoset i bananen bryts ned lättsamt och förvandlas snabbt till energi som du kan klara dig på ett bra tag. När du ätit två bananer kan du hålla igång 90 minuter fyller på elektrolyter som förloras genom svettning. Denna energin forslas ut till de arbetande musklerna och lindra tröttheten i musklerna.
 
2. En banan dagligen underlättar muskelkramper, möjligen på grund dess höga innehåll av kalium och magnesium.
 
3. Mot illamående: Den innehåller en naturligt hög sockerhalt som kan upprätthålla blodsockernivån, vilket minskar känslan av illamående. Bananer rekommenderas även för gravida kvinnor eftersom det innehåller folsyra, som lätt kan tas upp av fostret genom livmodern.
 
4. Bra för matsmätlningen då kaliumet i bananen hjälper till att rensa tarmarna. Dessutom gör kalium att din puls blir stabilare.
 
5. Tryptofanprotein är ett protein som omvandlas i kroppen till serotonin även kallat ett glädjeämne. Detta protein finns i bananer och gör så att folk blir mer avslappanade och glada.
 
6. Vitamin B6 som det finns mycket av i en banan är bra för blodet. Tryptofan omvanldlas till serotonin och att producera hemoglobin, en viktig del av blodet, med hjälp av Vitamin B6. Dessutom förstärks immunförsvaret och därmet minskar risken för infektioner. Även blodsockret hålls på en stabil nivå då Vitamin B6 hjälper till att omvandla kolhydrater till glukos.
 
7. Enligt en studie som har gjorts visar att elever som ätit en banan någon timma innan provet presterar bättre än de andra. Anledningen till det är bananer är väldigt rika på kalium som är bra för inlärning.
 
8. Orkar du inte åka till affären för att köpa en ansiktsmask? Inga problem. Mosa en banan och blanda det med en skvätt mjölk och honung. Ha det i ansiktet 30-40 minuter varje dag, i 15 dagar för att se något resultat. Då det återuppfriskar huden.
 
Well.. efter dessa fördelar kanske du inte bara äter banan för att det är gott. Utan också för att du vet att det påverkar hela din kropp!
 
Källor: R OCH HÄR
 
Vad kan du göra med banan?
- Använda som topping
- Mosa och blanda med kvarg/keso
- Äta med jordnötssmör
- Healthy snack
- Smoothies
- Äta som mellanmål
- Ha i vissa maträtter
- Baka nyttiga saker b.la hälsosamma proteinbars utan proteinpuler
osv osv.

- Friskförklarar mig själv

Fåglarnas kvitter väckte mig denna morgon. Albin låg bredvid mig men jag lät honom fortsätta sova. Ätit en riktigt kick-ass frukost med min favorittopping (banan och kiwi) just för att denna dag ska bli så galet bra, jag ska kick some asses. Utan speciellt mycket hosta och inte alls täppt i näsan friskförklarar jag här med mig själv. Ska börja med en idrottslektion i skolan och om jag senare fortfarande mår lika bra ska jag bocka av ett lekpass tillsammans med Ilze. Utan press, utan stress och bara ta det lugnt. Tror att de passen som kommer att bli av fram till på måndag är pass som dessa då jag gärna vill köra enligt mitt träningsschema och det kan man ju säga har blivit lite fel denna vecka. Jag gillar det, för då kan jag tagga till extra mycket tills jag kan köra fullt ut igen!
 
Är ni med mig? Ska ni också ha en "kick ass"-dag? Klart ni ska, nu kör vi!

- Tea time

Onsdag. Dagarna jag brukar vara riktigt grinig och trött pga. den långa skoldagen. Men icke. Inte idag. Leendet och skrattet har varit med mig hela dagen, har mått allmänt bra. Trots att hostan fortfarande sitter i och även min gnälliga röst, så känner jag mig på bättrings vägarna. Så otroligt skönt. Har hunnit med att laga en middag till familjen på 8 pers. Det smakade gudomligt och jag kommer inom kort att dela receptet med er. Fast nu ska jag gosa med min fina och få lite sömn, godnatt. ♥

- Ny favorit i frysen

Skrev ju för några dagar sedan att jag och Albin skulle prova de nya smakerna av proteinglassen från lovelohilo. Provade karamell och kokos. Efter första tuggan blev både jag och Albin förälskade i karamellen men kokos kommer på en tät andra plats. Har ni inte provat dem så tycker jag absolut att ni ska göra det! Det kan vara ett alternativ till mellanmål, proteinshake eller varför inte vanlig glass? Utan några konstiga tillsatser och har näringsvärden som en tillsatt keso. Perfa!

- Femtonde April Tvåtusenfemtion

Vaknade upp imorse och bara "What? jag har sovit bra?" haha. Är inte helt frisk men på bättringsvägarna. Är tillräckligt pigg för att gå till skolan men fortfarande ingen träning här inte. Nu är jag faktiskt riktigt sugen på att känna hur pulsen ökar och svettpärlorna bildas i pannan, fast det får tyvärr vänta, iallafall idag. Skola till 15.25 och sedan är det min tur att laga mat. Hur mår ni idag?

- A brunch in bed this Tuesday

Växlar mellan att sova och snegla på avsnitt efter avsnitt av Grey's anatomy. Aptiten är helt borta, hade glömt hur det kändes, haha. För att mina gains inte ska försvinna har jag iallafall fått i mig en brunch som bestod av apelsin/kiwi som mamma skurit upp till mig innan hon åkte, två riskakor (en med skinka och en med kokt ägg), lite cashewnötter, liter av te och dessutom en supergod banan/kanel smoothie. Perfekt uppbladdning med bra fetter, kolhydrater, protein och vitaminer.
 
Banan- & kanelsmoothie:
1,5 stor banan
1,5dl naurell kvarg
2 tsk kanel
1dl iskallt vatten
några isbitar
 
- Mixa och njut!

- Att ta ett stort steg

Redan efter mitt muntilga nationella i svenska igår, som för övrigt gick otroligt bra, kände jag att min kropp inte var helt 100. Därför valde jag för första gången på.. 2-3år (!!) att skippa träningen. Är så otroligt stolt över mig själv (om man nu få säga så i dagens samhälle) att jag klarade att vila utan ångest, tredje dagen i rad. Vissa som läser detta kanske tror att jag är dum i huvudet för att jag är stolt. Men har ni någonsin känt av en stark ångest när ni inte tränat en dag? Har ni lidit av ortorexi? Antagligen inte, men det har jag.
 
Istället spenderade jag några timmar med mitt lilla muppgäng på ett cafe, hade middagsdejt med Albin och svslutade kvällen med timmar av kortspel. Sov även kvar hos Albin, dock så sov jag i princip inget då jag bara mådde sämre. Så dagen idag spenderar jag i sängen med liter av te och Grey's Anatomy. Hoppas att ni mår bra och hänger kvar här på bloggen tills alla träningsinlägg är tillbaka, då jag har några planer. 

- Quescookies

När jag var sjuk hittade jag en questbar i min vänska och blev riktigt sugen. Däremot så tycker jag att det blir för tort och sött när man bara äter baren. I bakhuvudet hade jag ett recept som jag sett för ett bra tag sedan. Questcookies. Trots att de blev brända så blev de riktigt fluffiga och otroligt goda. Dessutom behöver man inte äta upp alla på en gång utan kan låta det ligga i en skål eller något.
 
Du behöver:
1 Questbar i din favoritsmak
 
1. Värm upp ugnen på 200-225*C. (beroende på vad du har för ugn)
2. Skär baren i några bitar. Jag hade ca 20st.
3. Placera ut dem på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. 
4. Ställ in i ugnen i 4-5 minuter (var noga med att titta till dem, så att de inte blir brända.)
5. När du tar ut dem kan du äta dem som de är eller så plattar du till dem så att det blir små söta kakor.
Passar perfekt att äta som just kakor men också som topping på något gott som glass, kvarg eller varför inte gröten?

- Red and green

Havregrynsgröt. Min vanliga havregrynsgröt. Imorse smakade du ovanligt gott. Tack.
 
1dl glutenfrinahavregryn
2tsk psylliumfrön
kanel
2dl vatten
 
Blanda. 2 minuter i micro. Klart!

- Nu rockar vi denna vecka

Luras inte av bilden kära vänner, jag är inte så blek. Fast det kanske jag är? Vem vet? Idag vaknade jag iallafall upp med ett leende trots att regndropparna träffar rutan. Varför? Jo, för jag är frisk. Det har endast gått två dagar men det känns som en evighet. Äntligen ska jag få dra mig till gymmet för att låta benen jobba. Dock så väntas två nationella först. Men vad gör det? Jag ska rocka hela dagen iallafall. Är ni med mig?

- Jag ska rocka detta

Livet som sjuk suger. Fast egentligen är jag ju inte sjuk. Right? Mår mycket bättre och hostar endast lite då och då. Har pluggat in talet och hjälpt mamma i trädgården, sedan har det inte hänt mycket mer. Förstår ni hur skönt det var att komma ut i friska luften efter två dygn, trots att det blåste storm ute? Riktitg skönt. Tog en omväg på cykeln hem till mamma, endast för att jag saknat det så mycket. Nu ska jag dock krypa ned under täcket, ladda upp inför en ny vecka och rocka allt, in i det sista! Godnatt på er finaste ni.

- Nästan där

Sista dagen på lovet viket innebär att det är skola imorgon. Jag hinkar både te och vatten för att få ut mig alla äckliga bakterier. Idag mår jag mycket bättre men väljer att avstå från gymmet just för att bli helt frisk. Trots att jag verkligen saknar den pirrande känslan när jag lyfter något tungt och svettpärlorna i pannan bildas. Ni som ska träna idag, träna lite för mig och kör extra hårt! Hade en mysfrukost med pappa och V. Idag blev det standardgröt toppat med hallon, sharon och kokosflingor. På sidan av: ett kokt ägg på riskaka och lite blodapelsin. Dessutom klunkar jag somsagt vätska. Ska försöka att bli frisk till imorgon och intalar jag mig själv, så blir jag säker det. Haha.
 
Dagens To Do:
❥ Göra klart powerpoint till svenska nationella talet.
❥ Öva på talet.
❥ Plugga lite spanska.
❥ Inlägg inför kommande vecka
❥ Packa och åka till mamma

- Sjukstuga med serier och mat

När planer blir inställda pga. mig så känns det inte sådär jättebra faktiskt. Vi skulle ha åkt upp till Stockholm imorse för att hitta på något. Fast när klockan ringde så kände jag mig inte alls kry. Planerna blev omplanerade och det slutade med att jag tittat på serier, sovit och ätit i princip hela dagen. Förstår inte vad som händer. Jag är aldrig sjuk och hade glömt hur tråkgit det är. Nej, nu vill jag bli frisk så jag ska käka glass. Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör!

- Bring it all Back

Rumpan har fått jobba, hängt på gymmet och ätit grillat för första gången i år. Tycker att det blev en bra sammanfattning av min dag. Genomförde ett väldigt bra pass tillsammans med Veronica och hängde sedan med henne och Johanna i sofforna. Tycker så mycket om mina träningskompisar, de är så härliga och ger mig massa positiv energi. Blir alldeles sprallig i hela kroppen. Ska precis slå igen datorn då jag känner att jag pluggat klart för ikväll. Börjar även känna av lite i halsen. Inte bra, inte bra. Ska fixa lite te, krypa ned under täcket och mysa framför en film i min ensamhet.

- Tionde April Tvåtusenfemtom

Mysmorgon med min fina innan vi skiljs åt i några dagar. Ätit bananplättar med massa topping och pratat om livet. Om drygt en timma ska jag möta upp Veronica för ett, vad jag hoppas på, ett brutalt benpass. Sedan får dagen bli som den blir. Fast lite plugg måste också bockas av. Vad gör ni denna soliga fredag? 
 
Bananplättarna för två:
3 små ekologiska bananer
2tsk kanel
4msk fibergryn
1-2 msk solrosfrön
mandelskivor
2 ekologiska ägg
 
- Mosa, mixa eller blanda allt till en smet och stek sedan på medelvärme.

- Nyköping är ju faktiskt fint

Solnedgångar. Jag älskar solnedgångar. De är så lugna på något sätt. Tankarna sätts igång och allt inom en bara försvinner. Speciellt idag. En promenad på piren med min fina och livet är på topp igen. Ska mumsa på två av lovelohilos nya smaker på proteinglass. Har ni smaka dem? Ska iallafall krypa ned under täcket sen. Godnatt 

- Effektiv dag

Med mat i magen och håret är borstat sitter jag vid mitt nya skrivbord i mitt nymålade rum. Ska strax åka iväg till rusta för att titta på lite lådor tillsammans med pappa och sedan spenderar jag natten hos Albin. Denna dag har jag hunnit med en helt del. Myst (?) med min fina, ett walking-cardio pass tillsammans med Johanna, ett bröst-/ryggpass, plockat lite i mitt rum och övat på min svenska nationella-tal som ska framföras på måndagmorogn, direkt efter lovet.  Well.. Jag gillar effektiva dagar. Vad har ni gjort idag?
Känner att mina pass på senaste tiden blivit ganska ofokuserade. Gillar det verkligen inte och behöver en ändring som jag hoppas på att få imorgon på benpasset tillsammans med Veronica. Idag gick det dock ganska bra, ändrade lite i tekniken i marklyften, men tycker att det känns bättre på det sätt jag tidigare kört! Annars blev det ett bra pass och jag är helt slut.
 
Passet:
Marklyft 
1x12 - 60kg
1x12 - 70kg
2x10 - 70kg
1x8 - 70kg
Bänkpress 
1x12 - 30kg
1x7 - 35kg
1x8 - 35kg
1x6 - 35kg
T-Barrow
1x12 - 15kg
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x12 - 27,5kg
Hantelflyes på snedbänk
1x12 - 8kg
1x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Breda latsdrag till bröst
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x8 - 50kg
Bröstpress i cable
2x12 - 7,5kg
2x12 - 5kg
smala latsdrag
3x12 - 30kg
1x12 - 35kg

- Nötfärs med wokgrönsaker och ljus fiberpasta

Ikväll stod jag för middagen. Nötfärs med wokgrönsaker och ljus fiberpasta med en gnutta smak av kanel. Har ni inte provat det? Ett måste! Annars har jag under dagen hunnit med ett helt ok mag-/axelpass, städat lite, pluggat och tagit det lugnt. Resten av kvällen ska jag spendera med Albin och imorgon väntas b.la ett walking-cardio pass då Johanna tvingat med mig, hehe. Godnatt. ♥
 
Du behöver:
1kg nötfärs
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
peppar
grillgrydda
chilipulver
700g wokgrönsaker
3 rediga msk naturell kvarg
 
Hur gör du?
- Fräs löken och de pressade vitlöksklyftorna i olja.
- Stek sedan nötfärsen tills den nästan är genomstekt.
- Tillsätt de frysta wokgrönsakerna och rör om tills de tinat upp. Låt stå och puttra 5 minuter.
- Häll på kryddorna och tillsätt kvargen. Rör om låt puttra i yttligare fem minuter.
- Koka upp den ljusa fiberpastan enligt förpackning men samtidigt som du tillsätter saltet tillsätter du också en tsk kanel.
Klart. Servera!

- Q/A, spanska lektion

 
Hur kan du gå på lektion under ett lov? Är själv väldigt dåligt på ett ämne så jag skulle också behöva all möjlig extra lektion så att säga. 
Ska du träffa läraren eller gå till skolan eller något? hhehe förklara gärna! :)
 
Jag var inte i skolan. Utan det är så att min systers kompis mormor är spanskalärare på en annan skola. Jag träffade henne för att se om det var annorlunda med en annan lärare och fick lite tips av henne. Däremot så vet jag att på skolan jag gick på förut så kunde man prata ihop sig med sin mentor/läraren man behöver hjälp av och så fixade de så att man kunde komma för att gå hjälp under lovet. :)

- Smilingchashew, mangobar

När jag kom hem till pappa efter en underbar kryssning med Albin hittade jag denna på skrivbordet. Hade fått en oväntad påskpresent av Smilingcashew. Deras nya bar som inte har någora kostigheter. Bara naturliga ingredienser såsom dadlar, havregryn, mango och vatten. Den var faktiskt riktigt god och jag kommer nog att fortsätta köpa den flera gånger i framtiden. Ni har väl inte missat att Smilingcashew inte bara säljer goda produkter för att sälja. De gör det dessutom för en bra grej. Läs mer HÄR!

- Green, Brown and yellow

Kära Nyköping. Även min lilla stad kan vara fin ibland. Speciellt när solen ligger på och träffar mitt ansikte med sina varma strålar. Imorse när jag var ute på en runda 9,3km intervaller/pw så var det redan 10*C. Hur skönt är inte det? Gick och njöt som aldrig förr, släppte loss tankarna samtidigt som tiden bara rann iväg och jag var hemma igen. Det bästa med lovet måste ju ändå vara att jag hinner gå längre på mornarna. Har nu smaskat på en riktigt smarrig frukost. Standard gröten toppat med banan, kiwi, mandlar och kokosflingor. Två ägg, kaffe och vatten. Väntar nu på att min syster ska vakna så att vi kan dra oss mot gymmet. Ska försöka få henne att ge det en andra chans. Well.. idag står det axlar och mage på schemat, hoppas att hon gillar det! Vad tränar ni idag?

- Introducerade gymmet för min syster idag

Benpasset gick svindåligt av olika anledningar. B.la att det krävdes tid till att visa min syster hur man skulle göra och sedan var det några sliskiga killar. Usch för dem säger jag bara. Well Well... Det är bara att lägga detta bakom sig, ta nya tag till nästa benpass och tagga till. Humöret var ändå på topp då jag fick pussa på min fina i solen på vallarna där vi satt och hade det allmänt mysigt i någon timma innan jag cyklade hem för lite middag. Ska strax hoppa upp på cykeln och cykla hem till Ilze för att umgås lite med henne, var riktigt länge sedan. 
Passet idag:
Uppvärmning, cykel 5 minuter
knäböj
1x12 - 50kg
1x10 - 60kg
1x10 - 55kg
1x8 - 55kg
1x15 - 35kg
2x20 - 35kg
1x10 - 35kg
Utfallssteg i smithmaskinen
2x12 - 51,5kg
1x25 - 31,5kg (sneda)
1x20 - 31,5kg (sneda)
Liggande benpress i smithen
1x15 - 51,5kg
1x15 - 61,5kg
1x15 - 71,5kg
1x10 - 81,5kg
Donkey kicks i liggande bencurl
1x12 - 27kg
1x12 - 29,3kg
1x12 - 33,8kg
1x10 - 36kg
Höftlyft i benspark
1x12 - 40kg
1x2 - 45kg
2x12 - 47,5kg
Utfallssteg på löpbandet
10,5% lutning
1,5km/h
103st

- Ni är så fina, så bra

Det var så otroligt skönt att lägga sig ned igår kväll runt 21.30, med tunga ögonlock och en seg kropp. Vaknade tidigt imorse av att solens strålar letat sig in genom fönstret. Hoppade upp och tittade igenom notiserna på telefonen. Fick mig ett leende när jag såg att några av er verkligen uppmärksammar det jag skriver. Ja, jag ska på en spankalektion idag, trots påsklov. Anledningen till det är för att jag lättade vill klara mig igenom kursen då jag har svårt för spanska. Sitter nu i skrivande stund och smaskar på en fluffig vaniljgröt med banan, jordgubbar, russin och mandlar efter en härlig pw på 9km i solen. Med en film i ögonvrån ska jag borsta igenom håret och sedan ta mig mot spankalektionen. Sedan väntas ett benpass på gymmet. Längtar nästan ihjäl mig.

- We are the winners

Tre buffer på två dagar. Fattar ni min energi inför lommande pass denna vecka? Ätit riktigt mycket och även sötsaker. Det känns så otroligt bra att kunna njuta någon gång ibland med personer jag tycker om, utan att tänka. Utan att få ångest. 
 
24 timmar har jag spenderat nästan fastklistrad på Albin. Under dygnet befann vi oss på en kryssning tillsammans med en del av hans släkt. Åh, vad jag tycker om dem. Så fina och så rara. Haft det allmänt bra och tagit vara på tiden. Imorgon väntas en spanskalektion och även tillbaka till det vanliga inom träningsdelen för mig. Trots att denna helg har varit underbar så har jag hunnit börja sakna mitt fjärde hem (???) - gymmet.

- Fancy Grey

Dessa sköna samt snygga löpartights har jag fått med mig hem från Stockholm. Har länge slukat efter ett par gråa då jag tycker att det är så sjukt snygga. Dessutom sitter de helt perfekt och åker inte ned i midjan, vilket jag gillar starkt. 249kr på stadium. 

- Black and white

Sad but true. Jag är beroende av kaffe.

- En ny shaker

Efter ungefär 90 minuters letande, hittade jag äntligen påskägget som Ellinor hade gömt i gymmet. Det låg lite godis i - men det var inte det som intresserade mig. Det som intresserade mig var den där lilla lappen där det stod att jag fick välja en valfri produkt från receptionen och jag valde en shaker. Eftersom att jag bara har en - den från Fitnessguru. Dessutom är denna otroligt smart och smidig. Den är väldigt lätt och vill jag inte ha den "lång" kan jag ta bort de två nedersta delarna.
 
De nedersta delarna är väldigt bra förvaring. Istället för att ha med mig en stor kvargburk som frukost alt. mellanmål efter ett pass kan jag nu ha kvargen i en av delarna samtidigt som jag har nötter/musli/tabletter osv. i det andra. Jag kan också ha mitt aminosyro-pulver där. Hur smart är inte det?

- Q/A, mellanmål?

Hej, jag har några frågor :) 

Tycker du att knäckemackor är ett bättre alternativ än mjuka mackor, eller är de lika "onyttiga"? 

Just nu äter jag smaksatt kvarg (utan tillsatt socker) till frukost, men anser du att vaniljyoughurt är bättre, eller är kvarg ett bättre än ypughurt? 
Är havregrynsgröt det bästa valet av dessa tre? 

Har du något bra tips på mellanmål som man kan ta med sig till skolan?
 
Hallå i stugan, jag ska försöka svara så gott jag kan!
Alla har olika deffinitioner på vad som är nyttigt. Jag personligen tycker att knäckemackor är "nyttigare" än mjuka. Dock beror det helt på. Skulle det vara ett grovt, mörkt, mjukt bröd och sedan ett ljust knäckebröd med massa socker i skulle jag nog valt det gorva mörka brödet - då jag älskar sånt bröd. Däremot så känner jag att jag blir mer mätt på en eller flera knäckemacka (or) än vad jag blir på mjukt bröd. När jag inte blir mätt på ett mjukt bröd blir det fler och fler. 
Förutom ett visst sötningsmedel i kvargen är det inget annat dåligt i. Dessutom har det nästan bättre näringsinnehåll än vad den naturella har. Är du ute efter proteinet så tycker jag absolut att du kan fortsätta att äta kvargen. Här skulle jag faktiskt säga att havregrynsgröt är bäst, haha. Otroligt bra kolhyrater, vitaminer och minerales som gör att du håller dig mätt en längre tid, den sätter även igång ämnesomsättningen. Lägg till lite hallon så får du dit antioxidanter och sedan ett ägg på sidan så får du även med protein och bra fetter. Det kroppen behöver för att må bra helt enkelt.
 
Nu på senaste tiden har jag faktist börjat fundera lite på vad jag kan ta med mig. På förrmiddagen kan det vara bra att ha kolhydrater, då jag ofta har längre lektioner och behöver energi. Det jag kan ha med mig är:
♦ Naturella riskakor
♦ Riskakor med smak av havssalt och chiafrön
♦ Morötter (stavar)
♦ Gurka/paprika (stavar)
♦ Dadlar
♦ Torkad frukt/bär (russin, tranbär t.ex.)
♦ Mandlar och nötter (om skolan tillåter, vilket min inte gör)
På eftermiddagen kan det vara bra att ha någon proteinrikt och kolhydrater, vilket är lite svårt att få med sig:
♦ Det ovanför
♦ 150g kvarg från lindahls
♦ Bananer
♦ Proteinbars
♦ Keso med nötter (finns att köpa förpackningar)
 
Hoppas att du fick en del svar på dina frågor!
 

- Frukostbuffe är bland det bästa

Söndagmorgon aka påskdagen. Snöregn utanför hotellfönstret faller ned. Vakande runt 9.00 gick ut på en kort, kort promenad på 10 minuter i parken här utanför, just för att bara kicka igång dagen lite smått. Sov så galet skönt men vaknade riktigt hungrig. Nu däremot har jag fått i mig ett par koppar kaffe, flera rundor i frukostbuffén och mängder av bananchips. Det serverades b.la fruktsallad, ekologiska riskakor, finn crisp, äggröra och divestivekex. Anar ni matkoman nu eller? Ska strax sätta oss i bilen mot Nyköping igen. Efter ett riktigt bra dygn med tre av mina favosar. Jag ska dock tillbaka hit igen runt 14.00, haha. Denna gång med Albin och hans släkt då vi ska på kryssning. Vilket ska bli otroligt mysigt. Vad är era planer för dagen? 

- Svettat av mig alla tankar

En underbar dag med god mat, skratt och shopping, börjar leda mot sitt slut. Efter riktigt god Thaimat på en otroligt cool och ball resturang drog jag på mig mina nya löpartights för dagens andra pass på hotellgymmet. Svettades som en dåre, rensade tankarna och mådde allmänt bra. Ska strax krypa ned den ovanligt sköna sängen för att få lite sömn, imorgon väntar en ny dag. Hoppas att ni haft en fin påsk med nära och kära! 
 
Passet idag:
✩ 20 minuter på löpbandet: 1minut sprang på 14-15km/h sedan 1 minut gång på 7,5km/h. Körde så varannan minut tills jag kom upp i 20 minuter.
✩ 10 minuter i 15% lutning, 7,5km/h på löpbandet
✩ Halva fällknivar 4x15
✩ Plankan 1 tabata
✩ 5 minuters stretch 

- My bebes they know me

I torsdags fick jag ett sms "är du hemma?" svar: Ja. "Titta utanför dörren.". Vet ni vad som stod där? En låda proppad med chashewnötter, jordnötter, russin och torkad frukt. Ilze hade varit här och lämnat den innan hon åkte iväg igen. Åh blev så otroligt glad. Sedan var jag ju med Albin också. "Du vet att det är påsktid nu va?" svar: Ja. "Vill du göra något roligt?" svar: Ja. "Gå runt och leta efter något, du kommer fatta när du ser det". Förvirrad och lite smått skraj gick jag och letade. Tillslut hittade jag två chokladkakor och en Nocco i favoritsamken. Trots att jag är en person som hellre ger än att får och vill gärna förtjäna det jag får, blev jag riktigt, riktigt glad.
 
Mina två stjärnor. Jag älskar dem.  

- Dag nummer 1 i huvudstaden

Tillsammans med mina två syskon och mamma har jag vandrat på Stockholms gator. In och ut i olika affärer. Trots att jag inte är typen som gillar att shoppa fick jag med mig en kjol, klänning och ett par supersnygga samt sköna träningstights som ni får bättre bilder på om några dagar. Precis ätit några rutor choklad, druckit lite kaffe och ska strax gå ut och äta. Hotellrummet här på Stureplan är otroligt fint och vi är nöjda. Vi firar vår påsk tillsammans här, med spa och gym efter maten. Well.. Vi har det bra helt enkelt. Glad påsk bästa ni! 

- Q/A, skolan

Får du redan komplettera prov nu? Eller hade du inte gjort provet än? Har för mig att jag inte får komplettera än! Går alltså ej på samma skola som dig hehe..
Oj, jag har ingen aning om hur det där fungerar faktiskt. Vet att vi i slutet av alla kurser kommer att få göra uppgifter för att möjligen kunna höja oss. Detta prov vet jag inte varför vi fick komplettera men jag hade fått ett C och eftersom att jag ått A på resten av uppgifterna/proven/inlämningarna så ville jag gärna ha A på även denna, då jag endast missat en sak. Alltså är detta det enda kompletteringsprov jag gjort hittills!
Varför hade du ett möte med spanskaläraren? Förlåt om det är privat :)
Well.. Skulle det vara för privat skulle jag inte skrivit något om det. Däremot så gillar jag att vara öppen, haha, så det är klart att ni får veta.
         På grundskolan fick jag inte alla grundkunskaper. All gramatik, ordföråd osv. Vi hade inte heller så höga krav på oss för att klara spanskan. Jag gick ut 9:an med ett B. Nu när jag har börjat på gymnasiet och steg 3 i spanska kom det fram att vi då inte fått lära oss allt och jag fick i slutet av förra terminen en f-varning. Nu har jag kämpat på som fan men läraren hade inte uppdaterat varningen så jag mådde ganska dåligt kring detta (för att det stod F på ett papper, ja, döm mig inte, haha). Mamma, jag och min mentor tyckte att detta kändes jättekonstigt då jag fått över godkänt på de 4 senaste proven. Så vi var och pratade med läraren. Hör och häpna people. Jag har ingen F-varning längre och mitt liv är complete.    

- Spontantripp till huvudstaden

Solen står högt på himmlen och jag vaknade upp runt 8.15 av fågelkvitter utanför fönstret. Drog mig ut på lite morognträning som bestod av 4km löpning/intervaller och sedan 3,7km pw i solen. Så otroligt härligt, önskar mig fler dagar av dessa.
 
Har precis ätit en påskbrunch tillsammans med mamma och syskon. Självklart var min standard gröt med, men utöver det serverades det målade ägg, räkröra, knäckemackor, rökt lax, jordgubbar och annat gott. Nu är jag mätt och belåten. Ska strax klä på mig och fixa lite till. Igår bestämde vi lite spotant att vi skulle åka till Stockholm för en natt på hotell för att det var så länge sedan vi gjorde något tillsammans. Sagt och gjort, snart är vi på väg! 

- Here we are again

Klockan är knappt 21.30 och jag håller på att slockna. Imorgon ska jag försöka att sova lite längre. Mina ben har iallafall fått sig en rejäl omgång på gymmet och efter passet letade jag efter ett påskägg där som jag även hittade, wihoo! Har även hunnit träffa Albin en stund men mest har jag spenderat tid med mamma. Vi var på en promend till ica i vårsolen för att köpa godis så att jag kunde fixa påskägg till mina syskon och även Albin. Well.. det verkade uppskattas av dem alla tre. Vilket självklart var kul. Nej, nu ska jag faktiskt lägga mig, haha. Godnatt ♥
 
Benpasset idag bestod av:
Bulgarian squat 4set
Frontsquat 4set
Utfallssteg med viktplatta 4x12
Sumosquat på stepup-bräda med kettlebell 4x12
Höftlyft i benspark 4x12
Cable kick backs 3x12

- En ny cover


- Första dagen på lovet

Långfredag, första dagen på lovet och dagen innan påskafton. Vad gör jag? Jo, vaknar 5.45 av mig själv. Det suger, men vad ska jag göra? Var ändå pigg så satt och skrev lite innan jag hörde att några i var i köket. Gick och gjorde iordning kvargplättar som jag sedan åt med jordnötssmör, banan och hallon. Även två riskakor med skinka slank ned. Hör ni vilken bra uppladdning inför benpasset om sisådär 2 timmar? Senare ska vi iväg till Jörgens mamma för att äta lite påsklunch. Vad gör ni idag?

- Yey, påsklov

En bra dag i skolan, ett grymt rygg+bröstpass och jag har fått påsklov. Kan denna dag bli bättre? Ja, absolut! Hela kvällen har jag spenderat med mamma, musik och en gitarr. Otroligt mysigt och även att ha kvalitetstid med mamma är för mig viktigt. Nu ska jag njuta extra mycket på lovet efter ett x antal stressiga veckor. Äta, sova, umgås, träna, hitta på roliga saker och tyvärr plugga lite. Vad ska ni hitta på?
 Passet idag gick superbra. Nästan helt tomt och jag bara körde. Svetten rann och hade bra fokus. Det gillar vi. Passet började med 5 minuters rodd och fortsatte sedan på följande sätt:
 
Marklyft
2x12 - 60kg
1x10 - 70kg
1x4 - 80kg
1x3 - 85kg
Bänkpress
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
1x9 - 35kg
1x5 - 35kg
T-Bar row
1x12 - 15kg
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x12 - 27,5kg
Hantelflyes på snedbänk
1x20 - 7kg
1x12 - 8kg
2x12 - 10kg
Breda latsdrag till bröstet
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x6 - 50kg
Pull over
1x20 - 10kg
2x20 - 14kg
1x15- 16kg
Pull ups med gummiband
4set
Högt roddrag
1x12 - 17,5kg
2x12 - 15kg
 
 

- Skärtorsdagen 2015

Med en slarvig knut i håret, en blommig tröja och mörka byxor, sitter jag med datorn i min nybäddade säng. En varsin portion banangrön har placerat sig i min och Albins magar, efter morgoncardio och beståd av pw till och från skogen och sedan löpning, som han ledde. Tusan vad tungt det var idag, men självklart var det värt det efter, haha. 
       Godmorgon förresten! Hoppas att ni mår lika bra som jag och är glada idag. Det är ju ändå sista dagen innan lov. Så otroligt skönt. Dock ska jag först bocka av en skoldag och möte med spanskaläraren innan det äntligen är dags för ett rygg+bröst-pass. Taggar till redan nu. Tränar ni något skoj idag? 

- Happy day

Klockan är strax över 16.00 och solen står fortfarande högt på himlen, trots att molnen håller på att ta över. Har nu bockat av näst sista dagen innan lov samt sista redovisningen som gick helt ok. Fick även reda på att idrotten är halvt inställd så jagfår sovmorogn imorgon. Hur skönt? Fick värsta kicken av låten (högst upp i inlägget) när jag gick hem, så ska sätta mig ned och sätta upp lite mål. Både långsiktiga och kortsiktiga. Har ni några mål? Tell me. 

- Fluffig och proteinrik vaniljgröt

Ljusblåa jeans som matchar himmlen är på och även så, en stor vinröd skickad tröja. Vaknade upp med träningsvärk i  både axlar och ben, men idag är det vilodag. Mår fruktansvärt bra, speciellt för att vara vilodag. Kan det bero på att det endast är en morgon kvar tills påsklovet börjar? Denna morogn har iallafall varit lugn och behövlig. Dusch, mumsig frukost och sitter nu med det sista i min tekopp. Veckans längsta skoldag väntar och sedan är det min tur att stå för maten i huset. Hur mår ni denna soliga onsdag, som dessutom är första April? Är ni lättlurade?
Min frukost bestod idag av en fluffig och proteinrik gröt. Egentligen är det inget märkvärdigt eller svårt. Tvärtom, det är superlätt och otroligt gott!
 
Fluffig och proteinrik vaniljgröt:
1dl havregryn
1tsk psylliumfrön
1tsk linfrön
1tsk kanel
2dl vatten
 
2äggvitor
1/3 tsk vaniljpulver
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser förutom äggvitor och vaniljpulver. Koka som vanligt.
- Under tiden vispar du äggvitorna så att de blir hårt och fluffigt. Du ska kuna vända bunken upp- och ned utan att det trillar ur. Tillsätt vaniljpulver och blanda försiktigt.
- Häll upp gröten i en skål och blanda sedan med äggvitorna.
- Klart! Toppa nu med det du vill ha!