- Sås till torskryggfile

 
Idag stod jag för matlagningen, det blev torskryggfile med sås, kokta grönsaker och ris, dock skippade jag riset, men de andra åt det.
Verkligen jätteengel och god måltid, börja med att krydda den frysta fisken för att sedan ställa in den i mitten av ugnen på 200 grader. 
Grönaskerna gör du som du vill, jag köpte en färsk brokolli och kokade det tillsammans med skivade morötter, i slutet hälde jag ner frysta ärtor och blomkol, blev ett bra resultat!
 
Till såsen som detta inlägg handlar om:
Du behöver:
2 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
2 dl majonnäs
1/2 pressad citronsaft
dill (bestäm själv hur mycket, det är en smaksak)
salt 
svart peppar
 
Hur gör du?
Du blandar ihop alla ingredienser och sen är det klart!

- KNC.

Jag har varit väldigt oaktiv här i snart två veckor, hänt en massa saker som jag inte tar upp, inte nu iallafall. Har iallafall idag kommit hem ifrån Stockholm/Saltsjöbaden, ni vet där serien "solsidan" spelades in, där har jag varit på KNC (=Kunskapsskolans naturvetenskapliga centrum) vi arbetade med avancerad matematik och naturvetenskap. Men inte bara, vi lärde känna nya människor från Borås och Göteborg, besökte en ica affär med guld vagnar och fick titta på planeten Jupiter. Dessa två dagar har varit en upplevelse som kommer ta lång tid att glömma, då det var så sjukt roligt!

- Body lotion

 
Har du torr hy? normal? eller något annat som stör dig? Jag använder denna body butter/lotion, och den är så sjukt bra ett + är att den luktar gott också, verkligen jätte gott! Jag hittade den på ö&b för 39:- awesome pris för en så bra produkt och den räcker länge!

- Power walk!

Var ute på en power walk med mamma på 4.4 km för ett tag sedan, så skönt var det och pratade ut lite med mamma, alltid lika kul att ha kvalitéts tid med henne. Har tagit en dusch och ska nu smörja in mig min body lotion som luktar gudomligt och mysa mig ner framför tv:n och titta på "Det okända" och sedan lägga mig ner i sängen för att läsa lite tills jag somnar då jag ska upp till basketen imorgon bitti!

- Två dagars läger.

Vet inte om jag har sagt det men det är ett två dagars läger inom basket här i Nyköping med blandade åldrar, tjejer och killar. Jag har alltså fått med mig min bror idag, och imorgon drar jag med honom igen! Gud vad kul det var, ska verkligen börja träna basket igen, snackade med tränaren och hon sa att det var ok. Nu har jag precis ätit lite och ska göra lite mag och rygg övningar, funderar på att göra ett inlägg med "hemma övningar" för folk som inte vill/kan gymma, skulle det bli bra tror ni? 

- Tre rätters

 
- Detta åt vi alltså igår kväll hemma hos mamma!

- Skriva mail på litauiska?

Har precis kommit hem till mamma och ätit tre rätters, varför vet jag inte, men mamma har väl saknat oss. Snart kommer nog Jörgen med sina barn och mammas kompis. Var ju i skidbacken idag, det var inte så jättekul faktiskt för att det snöade så otroligt mycket och min syster glömde sina skidglasögon så jag var snäll nog och lånade ut mina.
Nu ska jag försöka mig på att skriva ett mail till min mormor som bor i Litauen, vi får väl se hur det går!
 
 

- Enkelt men gott!

Kasler med äpple och ost.
 
Du har i första meningen vad du behöver:
Kasler 
äpple
ost.
 
Hur gör du?
  1. skiva kaslern i ovala bitar
  2. lägg dom på en ugnsplåt
  3. skiva äpplet och lägg det över kaslern
  4. skär upp ost, så mycket som du tycker om och lägg det över äpplet
  5. in i ugnen med den på 200 grader i ca 5-10 minuter
  6. ät!
Super enkelt och gott mellanmåls eller lunch tips, väldigt mättande också!
 
 

- Två böcker.

Var och handlade med pappi igår och fick med mig två böcker som föll mig i smaken, började läsa lite smått på "Onda avsikter" och den verkar riktigt bra. Berättar för er när jag läst klart!

- Skidbacken here I come!

Hellu! Precis vaknat och det känns som om att jag aldrig sovit bättre, seriöst. Sitter och får i mig lite frukost, blåbär med turkisk yoghurt, standart. Ska snart bra mig ner för att koka lite ägg då vi drar till skidbacken när min syster vaknar. Senaare i eftermiddag kommer mamma och hämtar oss, eller vi ska iallafall till mamma, så det blir skoj. Känner också att mitt humör är på topp!
 
 
- Lite oseriösa bilder jag tagit med min webbkamera, haha!

 

- Mums.

 
Detta åt vi till middag idag, så sjukt gott och enkelt! Älskar räckor!

- Hur gick det?

Ja hur gick det nu på matchen vi spelade borta mot Strängnes? Vi förlorade dock med 5-3 tror jag att det var, men vet ni? vi var 6 utespelare + målvakt, alltså en avbytare, tränarna tycket att vi gjorde riktigt bra ifrån oss, alltså gick det ändå rätt så bra. Det var bara i slutet då vi släppte in de sista två målen, då var vi helt slut! Jag gjorde det andra målet förresten. Inan matchen laddade vi upp med frukt och Dextro, så vi hade iallafall lite energi.
 

 
Jag är 55 och Ilze är 18!
 

- words


- Veckan's blogg

 
Drar igång med veckan's blogg igen!
Vill du vara med? då kommenterar du bara "Jag är med" så enkelt är det.
Om en vecka, alltså nästa lördag, den 23:e kommer jag att utse tre vinnare.
Lycka till! :)

- Vad hände?

 
- Bild av Ilzes pappa -
Sitter nu klar vaken, hade ställt klockan på 8.45 för att komma upp i tid inför matchen, men nej, klarvaken en timma tidigare. Idag är det iallafall match mot Strägnes, vi är 7 spelare + målvakt, alltså bara två avbytare. Det kommer bli sjukt jobbigt men vi klarar det!

- Köttfärspaj, utan mjöl - recept.

Var inne på denna blogg här om dagen och hittade ett recept, och så var det som sagt min tur att laga maten idag så jag tänkte, men jag kan väl testa.Helt otroligt hur gott det blev, mätt blev man också!
 
Ingredienser för 4 portioner:
Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde/matlagnings grädde
2 msk smör
 
Fyllning:
1 skivad lök (jag använde gullök)
2 skivade vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1/2 dl créme fraiche (Jag använde turkisk yoghurt)
2 dl riven ost
4 tomater
grön sallad
 
Hur gör du?
  1. Starta ugnen på 200 grader.
  2. Smörj in formen med smör.
  3. Vispa ihop grädde med ägg.
  4. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i fem minuter eller tills att det har stelnat lite.
  5. Skiva vitlöken och löken, låt det bryn i stekpannan ett tag.
  6. Häll sedan i färsen och låt den bryn tillsammans med löken.
  7. Efter ett tag häller du i tomatpurén och vattnet.
  8. Låt det puttra tills vätskan kokat bort.
  9. Fördela sedan färsen över hela pajformen.
  10. Ta fram en bunke och blanda, créme fraiche, grädde och ost.
  11. Häll det över hela färsen i formen, skiva några tomater och fördela det överallt och ställ in den i ugnen på 250 grader i ca 10-15 minuter eller tills det börjar få en ljusbrun nyans.
  12. Servera med sallad och njut.
 
Verkligen jättgod och rekomenderar er verkligen att testa er på detta!
Jag hittade alltså receptet hos: http://gladaotto.blogg.se

- Dagens.

 
Körde på en långärmad vit/svart randig tröja idag, mina svarta jeans från H&M och sedan ett par ubermysiga rosa strumpor, enkelt och skönt.

- Sportlov!

 
Kom precis hem ifrån skolan och har nu sportlov, så sjukt skönt! Han med att lämna in svenska 20 idag också så det känns bra. Men jag ska ta och gå ner til ica då det är jag som står för matlagningen idag, så det blir intressant. Lägger upp resultatet sen!

- Teenager, känner igen mig, yes!




 
- Älskar dessa bilder, känner alltid igen mig i dom, haha!
 

 
 

- Sanningar.

 
  • Jag tycker att det är jobbigt med skilda föräldrar.
  • Jag älskar "turkisk yoghurt" med blåbär.
  • Jag skulle kunna leva på frukt & grönsaker.
  • Jag har gått ner i vikt det senaste halvåret.
  • Jag suger på att städa mitt rum.
  • Jag gör oseriösa miner när någon tar fram en telefon/kamera för jag blir inte bra på bild.
  • Jag spelar gitarr & piano.
  • Jag har lärt mig att spela gitarr själv, med hjälp av internet.
  • Jag vill bli vuxen & få inreda min egna lägenhet.
  • Jag borstar tänderna i duschen.
  • Jag har aldrig brutit något.
  • Jag har aldrig haft ett seriöst förhållande.
  • Min släkt bor i Litauen.
  • Jag är rädd för att någon som står mig nära eller jag själv ska dö.
  • Jag har alltid undrat vad folk tycker om mig.
 


- I wish you were here.

 
Hemkommen från innebandy träningen, sitter i handuk och ska snart krypa ner under täcket. Så jäkla bra träning idag. Började med intervaller för musklerna, 20 sek knäböj, vila 10 sek, 20 sek armhävning, vila 10 sek, 20 sek knäböj osv. i 5 minuter. Vi tränade också mycket på skott, från mitten och snabba avslut, avslutade träningen med en match på en kvart. Körde på lite armhävningar när jag kom hem då min broder stod i duschen.. Just det, vi har match i stängnes på Lördag, så det blir skoj!

- Alla hjärtansdag

 
Idag är det alltså alla hjärtans dag, den första bilden ni ser är kortet jag gav till Ilze som alla hjärtans dag-kort, dom satt jag och gjorde igår efter att vi varit och tränat. Skolan idag har gått hyfsat bra, hade spanska Kp första passet, svenska till lunch och sedan matte och musik. Ska ta det lugnt nu fram till träningen, hitta på blir roliga innlägg och så!
 

- Mulltihallen.

 
Hemma, nyduschad och mätt sitter jag här i min säng framför tv:n som visar efterlyst, usch, vilka människor det finns, verkligen synd! Ska gå och lägga mig direkt efter efterlyst då jag är sjukt trött. Va ju i mulltihallen med Ilze förut, joggade ca 2 km och gjorde sedan lite övningar!
 

- Undercover.

Sitter nu framför datorn,funderar på att starta en film innan jag ska dra iväg till multihallen för att träna lite kondition med Ilze. Var hur trött som hels imorse och då hade so-läraren bestämt att vi skulle titta på en film om Hitler och världskrigen i 1,5h, var när på att somna. Annars har jag jobbat mycket med engelska idag. Det har blivit kallt ute igen, delvis bra då man kan åka skidor igen, delvis dåligt då det är så jobbigt.
 
 
 

- Gårdagens.

 
-Sämsta bilderna.

- words


- Snälla, sluta snöa.

gullig mugg, yesbox!
Känner att det kan ta och sluta snöa nu, eller iallafall när jag är ute och går fram och tillbaka från träningar osv. Sitter iallafall nyduschad med en kopp te, standart, efter en riktigt bra träning, bästa på länge!
Imorgon har jag och Ilze tänkt att dra till Multihallen för att träna lite fys, samtidigt som p98 tränar då sprinbanan är ledig då, så det blir super! 

- Träning snart!

Precis hemkommen och håller på att fylla på med energi inför träningen med lite mellis. Jag redovisade matten och det gick grymtbra, dansen vi hade på idrotten gick också bra, samt pianolektionen, allt har gått bra idag. Dock hann jag inte uppdatera imorse då snose-kanppen var min bästavän imorse så försov mig lite. Ska som sagt på träning om sisådär 1,5h och hoppas på att det blir bra!
 
 
 
 

- Summer times!

 180:- HÄR!
150:- HÄR!
949:- HÄR!
 
Har varit inne på Nelly.com, älskar hemsidan. Så otroligt snygga kläder, och nu när somaren "snart" är här så tittade jag lite på bikinis och Gash, vad snygga dom är. Brukar ni hitta något ni gillar hos Nelly.com?

- Vem är bäst?

 
Vem är den bästa sångerskan enligt er?
 

- Todays

 

- I would.

 
Hemma ifrån skolan nu med mellis framför mig, ska slå på filmen "So undercover". Haft en bra skoldag med skratt och mycket gjort i matten. När pappa kommer hem ska jag plugga lite till för att bli klar och kunna redovisa. Funderar också på att dra min ut på en promenad.

- Nothin like us.

 
 
My hero.

 
 
 
 

- Mina favorit app:ar.

"Photojus" appen som jag redigerar mina bilder genom mobilen i, den är gratis och jag älskar den!
 
"Instagram" tror faktiskt att dom flesta använder denna app, men det är iallafall en utav mina favorit appar, dock har det börjat bli lite tråkigt..
"Twitter" mitt älskade Twitter, appen jag uppdaterar var- och varannan minut, älskar att mina kompisar har börjat använda det också! 
"Candy Crush" spelet som slagit ut tempel run. Älskar spelet hehe, men man blir så jäkla frustrerad om man inte klarar en svår bana, som t.ex bana 74.

- Måndag morgon.

Aldrig vaknat så här pigg på en måndags morgon, har iallafall stoppat i mig lite frukost och ska leta fram lite kläder att ha på mig för att sedan dra mig mot skolan där jag ska plugga matte och svenska. Kommer hem runt halv fyra för att min idrotts-grupp ska träna på dansen vi ska visa upp imorgon, så det blir skoj!
 
 

- Söndag kväll.

Har precis ätit perfekt lagad kyckling, den satt verkligen bra i magen som kurrade efter mat för en timma sedan. Sitter och tittar på avsnitt av ghost wisperers som jag missade förra veckan, ska snart bra på min tränings kläderna och träna lite, hoppas ni har haft det lika bra som jag idag! 
 
 

- Rusta - Tips.

Köpte ju somsagt lite saker när vi svängde in på rusta, ja, lite saker som är bra att ha! Min borste gick av på mitten ´haha´ så behövde en ny. Sedan är jag på sätt och vis beroenda av tuggummi så ett paket med 60 stycket är bra att ha!
"Vanilla Blues" är parfymen jag använder, den lycktar så otroligt gott, alltså verkligen! Den håller länge och doften av vanilj sitter kvar hela dagen om inte längre, dessutom kostar den bara 40 kronor!
"Garnier Respons avocado oli & shea butter" shampoo och balsam. Vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig, men det är det bästa shampoot jag använt, på iallafall, en lång tid! Jag har tort hår och det hjälper verkligen att mjukna upp det, för er som har slitet hår är det också bra! Rekomenderas.

- Ingen söndags ångest.

 

Tipp-topp humöret har hållt sig hela dagen, vilket är otroligt skönt. Har haft en toppen dag i skidbacket tillsammans med mina syskon och pappa, åkte ett tag, grillade och sen mot slutet stod jag och vaktade liften med pappa ett tag. Vi svängde förbi Rusta för att insaffa mig lite saker, avslutade sedan den korta bil resan med att tvätta bilen. Sitter nu med min "take away" mugg med te, som jag fick av pappa när han var i Kanada, dock brände jag mig precis så sitter faktiskt med en isklump mot tungan, för att det gör så ont, haha! Juste, känner ingen söndags ångest för det känns som att jag ligger i fas med mitt skolarbete, innan sportlovet.

- Tack för att ni gör mina dagar.

 
 
Det här med vloggare på youtube, jag älskar det! Är det en bra och rolig vloggare kan jag garva så att jag börjar grina. Dessa tre videos över är av keyyo, hennes kanal har jag preci börjat prenumererat på och har tittat igenom alla hennes videos, rekomenderas!

- Motivation, träning.

 
 
 
 
Detta är alltså några få bilder jag får motivation till att träna och äta rätt ifrån. Mitt nyårslöfte är att trivas i min kropp, jag är på god väg ska ni veta och det känns otroligt bra!
 
 
 

 

- Smile. Why? because you can.

Vaknade på ett tipp-topp humör för drygt 45 minuter sedan. Sitter nu och dricker det godaste te:t jag någonsin druckit, verkligen jättegott!
När min syster vaknar så ska vi tillsammans med min bror och pappa dra oss mot skidbacken för att åka lite skidor, möjligtvis vakta liften ett tag. Så jag ska alldeles strax gå ner för att koka lite ägg och fixa resten utav matsäcken.
 
 

- Melodifestivalen.

Så vad tycker ni om dagens bidrag i melodifestivalen? Jag själv tycker att det heöt klart var bättre bidrag idag än förra veckan, dock fann jag ingen favorit. Men ni kanske gjorde? Tycker iallafall att Danny är så otroligt snygg!
 

- Film- och biotips.

Igår var jag på bio med mina mamma och mina syskon, vi såg på filmen "Ego". Jag rekomenderar den verkligen för folk som inte har sett den, för den var verkligen bra, ett + var att huvudpersonen var snygg. Den handlar om ´Sebbe´ som lever på sin pappas pengar, festar nästan varje kväll och försöker få sig ett skivkontrakt. När en "skivkontraktsgubbe" kommer in i Sebbes kompis butik sätter han igång sin demo, han hör av sig och vill skriva ett skivkontrakt med Sebbe. Han vill ut och fira detta med sina vänner, men innan han kommer fram slår han i huvudet och blir blind. Man får sedan följa hur han lever sitt liv som blind. Verkligen jättebra!
 
 
Kännde mig hängig efter skolan igår så jag slog på filmen "The Impossible" , verkligen en rörande film. Den handlar om en familj som var i Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen. Man får då följa deras resa under dessa dagar efter vågen, överlevde alla eller inte? få svaret genom att titta på filmen gratis HÄR! Jag släppte flera tårar under denna film så ja, rekomenderas iallafall.
 
 

- I'm back.

Som rubriken lyder, har jag ett bra tag funderat på att börja blogga igen, har fått massor av insperation sedan sist jag skrev. Så nu har jag tänkt att börja igen. 
Riktigt kul att folk faktiskt fortfarande tittar in här, änen fast jag inte skrivit något på några månader. Men ligger iallafall nu nerbäddad i sängen med myskläder och, ska ta och starta tv:n för att titta på melodifestivalen. vad tycker ni? var det bra bidrag förra veckan? För mig var det inget som föll i smaken, så får väl hoppas på bättre bidrag idag.