- Friendship never ends

Gooooodmorgon people!
Vaknar upp till ett ganska trist väder. Menmen, vad kan jag göra åt saker? Bara hoppas på att det blir bättre så att jag kan gå ut eftersom att jag har vilodag. Träningsvärken från gårdagen smyger sig på mer och mer för varje minut som går, men det är bara najan. No pain no gain, you know. 
Står för tillfället med min tredje kopp grönt te för denna morgon, steker pannkakor som jag ska överraska mina syskon (Det är ju ändå lördag, så tänkte vara extra snäll) och dansar till gamla Carola låtar. En helt ok morgon faktiskt.
Trodde ni verkligen jag hade glömt att äta frukost? Ojojoj, inte bra. Skoja, jag åt denna ↑ otroligt goda skapelse till frukost. Ugnsbakad pärongröt toppat med kvargkesoröra. Detta var jättejättejättegott, ska absolut göra det oftare och även testa fler varianter av ugnsbakad gröt.
 
Du behöver:
1dl fibergryn
1/2 mosad banan
2 äggvitor
2 msk mjölk
1 msk jordnötssmör
1/2 tsk bakpulver
1/2 päron
 
Kesokvargröra:
1 msk keso
1 msk kvarg
1 tsk kanel 
1 tsk kokosflingor
 
Hur gör du?
- Sätt på ugnen på 200*C
- Blanda alla ingredienser för "kakan" och skör päronet i små bitar som du sedan tillsätter i smeten.
- Häll över smeten i en liten ugnssäkerform och ställ in i ugnen i 15-20 minuter, jag hade den inne i 17 minuter.
- Blanda under tiden ihop röran.
- Ta ut gröten och toppa med röran, alt. något mer.
- Servera och njut!

- Vilken jäkla power

[Tilda↑↓Jag]
Vilket jäkla power pass jag och Tilda fick till. Jag skojar inte, det gick så otroligt bra, svetten verkligen rann och endorfinerna pumpade. Fortfarande helt hyper och när jag cyklade hem, brast jag återigen ut i skratt, älskar det, haha. 
Vi provade ett nytt upplägg och provade b.la dropset i både knäböj och benpress, sedan "press-set" (heter det så?) i benspark. Helt otroligt hur mycket det brände och kändes, vi kom överens om att detta är något vi kommer att fortsätta med.
 
Något som var extra peppande idag var att en kille, vi har sett på gymmet förut men inte pratade med, peppade oss samtidigt som vi peppade varandra. Det var riktigt kul faktiskt, man blev, om det var möjligt, ännu gladare!
Är nu helt slut i benen och ska jag vara ärlig orkar jag knappt ta mig till duschen. Men ska ta tag i den nu och ta en långdusch.

- Woop woop, inte långt kvar nu.

Om endast 40 minuter är jag i mitt tredje hem - gymmet, för er som inte förstått det, hehe. Lunchen är i magen tillsammans med fyra stora koppar grönt te (hehe), köket städat, kroppen är fylld av energi och hjärnan med tankar så som "Jag klarar det!" och "Jag är bäst." Alltså det verkligen pirrar i magen, kan inte ens förklara känslan men ni kanske vet?
Ska packa ned mina skor och vattenflaska i väskan, hoppa upp på min blåa hoj och snart är jag där. Hare gött!

- Blev inte riktigt som jag tänkt.

Somade inte 22.00 går, jag somnade runt 00.45 istället. Men jag är vaken, pigg och glad. Har till och med hunnit att cykla till affären för att köpa lite livsmedel och även fixat en galet mättande frukost.
Idag är det fredag men även legday, så otroligt taggad. Ska prova lite nytt b.la dropset i knäböj, som Oscar tipsade om igår. Så att vädret är lite trist gör mig inte så mycket, då kan jag stanna längre på gymmet och verkligen fokusera. 
Ska ladda upp lite extra genom att titta på lite träningsvideos och sedan runt 13.00 möter jag Ilze och Tilda vid gymmet, så det blir najan.
Imorse åt jag en otroligt mättande frukost, alltså verkligen, sitter nu galet mätt. Den var god och även mamma tyckte det. Vet inte riktigt vad jag ska kalla det men typ ugnsbakad kokos-och-blåbärs gröt med kinde of cheesecakalager.
 
Du behöver:
Kakan:
0,75dl fibergryn
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl vatten
1 äggvita
lite salt
torkade blåbär.
 
Överlagret:
Två stora msk naturellkvarg.
1 msk kokosflingor
1 tsk vaniljpulver eller kanel
1/2 msk kokosolja
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225*C
- Blanda alla ingredienser för kakan i en bunke/skål. Häll sedan över till en ugnssäker form. Tänk på att den ska vara ganska liten så att kakan inte blir för torr/tunn.
- Tryck ned några blåbär i smeten.
- Ställ in i ugnen i ca 8 minuter.
- Undertiden blandar du ihop alla ingredienser för överlagret.
- När du tagit ut kakan, låter du den svalna lite lätt och sedan lägger du på över lagret på kakan. Toppa med lite fler torkade blåbär, ät och njut!
 

- Flyttat och varit glad.

Hellu people!
Imorse lyckades jag på något sätt sova längre än vad jag brukar göra. Vaknade av ett sms jag fick av Ilze 8.45. Hoppade upp ur sängen och fixade lite frukost för att sedan gå över vägen där jag hela dagen har hjälpt min bästa vän och hennes familj att flytta, så nu blir vi grannar. Igen, fast på ett annat ställe, så det är najan. Supermysig lägenhet också. 
 
Runt 15.30-tiden kom också Anton. En kompis som jag inte träffat på hur länge som helst, har saknat honom så galet mycket och det var riktigt kul att ses, verkligen. Även fast vi inte gjorde något speciellt hade jag det jättemysigt. 
Men nu ska jag krypa ynder täcket trots att jag är ledig och klockan bara är 22.10, men har varit lite trött hela dagen och vill helst vara utvilad inför ben-passet imorgon. Godnatt!

- That Awkward Moment

That Awkward Moment heter filmen som jag tittade på och fastnade för. Jag har under en lång tid inte klarat av att titta på film själv för att jag blivit så uttråkad. Men jag var så galet trött, orkade inte titta runt på sociala medier så jag tänkte att jag kunde slå på en film bara för att liksom.
Den var så otroligt bra, alltså jag skojar inte, skrattade som jag aldrig tidigare gjort vid vissa scener och jag hängde hela tiden med, rörde inte min telefon, inte ens när jag fick sms.
 
Den handlar om Jason, som spelas av Zac Efron. Han är inte förhållande-typen, han ligger lite med vem som helst. Sedan skiljer sig hans bästa vän och de två + deras tredje vän bestämmer att ingen av dem får ha en förhållande, de ska bara ha kul och ligga med brudar. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig.
 
Rekomenderar denna så stark, så värd att se!
Den får ♥♥/5
Ni hittar den  ↓

That Awkward Moment (2014) - That Awkward Moment (2014)

 
 

- Lite off kanske.

[Kvarg och keso blandat med kanel och rivet päron, toppat med färska jordgubbar = postworkout]
 
Har varit lite smått off idag. Gick för att träffa min kurator, pratade med henne i en timma. Skönt men också jobbigt, kom fram till lite saker som är bra att inse. Skulle ha tränat rygg+biceps tillsammans med Tilda efter, men hon fick förhinder så gick till gymmet själv. Var ganska segt då jag hade massa tankar som snurrade efter samtalet, men kan inte påstå att det var ett dåligt pass för det gick väldigt bra mot slutet.
 
Senare nu mot kvällen har vi firat min bonussyster som fyllde 18år i måndags genom att äta middag på rockbaren, gottis. Fortsatte vidare till gymmet för att bocka av dagens andra pass som blev mage+rumpa. Denna gång tillsammans med Tilda och det gick så jäkla bra, bräde rejält i både rumpa, ben och magen. Har nu precis tittat klart på en galet bra film och ska slå på nästa. Whut? Jag har börjat gilla filmer igen, något otroligt måste ha hänt.

- Frukostmuffins med kine of smak av ballerinakaka.

Igår åt vi zucchini-lasange till middag, senare än vanligt och jag åt så galet mycket. Vilket ledde till att jag missade mitt kvällsmål. Vilket jag lovar er, inte kommer hända igen. Vaknade upp med värsta illamåendet och hungrig som satan. Jag bestämde mig för att lyssna på kroppen, skippa min morognpw och äta frukost. Skulle jag gjort på samma sätt om det var för några veckor sedan? Nej. I'm proud. 
 
Nu sitter jag här, mätt och glad. Har hemstudiedag, har inget kvar i skolan så jag är i princip ledig. Laddar upp inför dagen. Ska på ett samtal med min kurator, träna med Tilda, fira bonus syster som fyllt 18 och sedan träna med Tilda igen, haha. 
 
Dessa muffins var en del av min smarriga frukost. Även några finn crisp, äpple och en knäckemacka med kokt ägg på slank ned i magen. Eat to grow you know. Dessa smakade inte riktigt som ballerinakakor eftersom att jag använde mig av jordnötssmör istället för hasselnötssmör. Receptet är inspererat av denna blogg!
 
Du behöver:
Lager 1
1/2 mosad banan
1/2 dl havregryn
1 ägg
1 msk kakao
2 msk naturell kvarg
1/4 tsk bakpulver
 
Lager 2
1/2 mosad banan
1/2 dl havregryn
1 äggvita
1 msk nötsmör (jag hade jordnötssmör, men med hasselnötssmör smakar det mer ballerina)
1/4 tsk bakpulver
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser för lager 1 i en skål och alla ingredienser för lager 2 i en annan.
- fördela nästan all smet från lager 1 i 4-5 muffisformar.
- Fördela sedan lager 2 i dessa muffinsformar och efter det häller du över resten av lager 1.
- Ställ in i micron i 4-5 minuter.
- Ta ut och njut. Jag hade kvarg blandat med kanel på en utav dem, men det var lika gott utan.

- Hemmaövningar för mage.

Sidoböj.
Denna övning kör jag på gymmet, som ni kanske vet. Då använder jag mig dock av en kettlebell, men är man hemma får man helt enkelt improvisera. Jag valde att ta en vattenkanna som jag fyllde med vatten och utförde övningen.
Hur gör du?
- ställ dig stadigt och axelbrett isär med benen.
- Håll föremålet i ena handen och andra handen på andra höften.
- Utan att böja din antingen framåt eller bakåt, lutar du dig ned mot marken med föremålet.
- Sedan går du upp tillbaka till rakt kroppsläge och utför samma rörelse igen. Gör så några gånger (jag kör 30 gånger) och sedan byter du sida. Jag gör detta x3.
Tänk på att:
- Inte luta dig bakåt eller framåt, utan bara åt sidan.
- Spänn mage, genom att pressa naveln mot bröstkorgen och trycka in rumpan.
- Det är magen som ska arbeta inte armarna.
- Denna övning tränar både raka och sneda magmuskler, även lite rygg.
Hängande sneda knälyft.
Även denna övning kör jag på gymmet. Här hemma hängde jag mig i taket vi har på baksidan. Men kan kan hitta ett lagom högt träd eller annan stång att hänga i.
Hur gör du?
- Häng raklång.
- Lyft upp knäna rakt.
- Raklång igen.
- Sedan lyfter du knäna åt höger, sedan raklång, sedan vänster, sedan raklång osv.
Tänk på att:
- Spänna magen.
- Denna övning tränar raka-och-snedamagmusklerna, axlar och biceps.
Rotation med överkropp - "Sidorodd"
Eftersom att jag fotfarande inte har viktplattor hemma fick ketchupflaskan åka fram igen.
Hur gör du?
- Sätt dig på rumpan, lyft fötterna lite över marken, rak rygg och spänn magen.
- Rotera sida till sida med föremålet.
Tänk på att:
- Inte sätta ned fötterna och inte heller ha dem för högt upp.
- Spänn magen genom hela övningen.
- Lägg inte ned föremålet helt på sidan av dig utan ha den ca 1 cm över marken innan du vänder dig till andra sidan.
- Denna övning tränar senada-och-rakamagmusklerna, ryggen och bålen.
Bergsklättraren
Hur gör du?
- Ställ dig i "armhävnings-position".
- Spänn magen och rak rygg.
- Ta fram benet som på andra bilden.
- Sedan växlar du ben genom att hoppa med benen.
Tänk på att:
- Denna övning tränar hela magen, men även axlar och rygg.
Plankan
Plankan har vi väl alla hört talas om, eller har jag fel? Men den är superbra.
Hur gör du?
- Ställ dig axelbrett isär med benen och även armarna.
- Spänn magen - pressa naveln mot bröstkorgen.
- Tryck fram höften och håll blicken uppe (Vilket jag INTE gör på bilden)
Tänk på att:
- Denna övning tränar raka magmusklerna,sneda magmusklerna, höftböjarna
Sidoplanka
Hur gör du?
- Ligg på sidan på ena underarmen och på ena foten.
- Kroppen skall i detta läge vara så rak som möjligt i alla vinklar.
- Håll i denna position en viss tid och byt sedan håll.
(- Vill du göra det lite jobbigare kan du röra höften upp och ned, som på bilden)
Tänk på att:
- Spänna magen.
- Ha hela kroppen rak genom hela övningen.
- Denna övning tränar övre rygg, rumpa/säte och de snedamagmusklerna. 
Halva fällknivar.
Hur gör du?
- Du reser överkroppen samtidigt som du lyfter upp benen.
Tänk på att:
- Spänna magen genom hela övningen
- Denna övning tränar höftböjarna, raka-och-sneda-magmusklerna.
 
Återigen tackar jag Ilze Björk - http://fames.se/bjorkilze/ för bilderna och alla miner hon har fått med. Men det bjuder jag på. Minerna alltså.

- En ny variant

Fina blommor Emilija, men vad har de med bilden och inlägget att göra? ↓
Imorse var jag så sugen på allt, förutom havregrynsgröt? Whut?! vad hände där? Jag var inte sugen på gröt, ni läste rätt. Istället gjorde jag en knäckemacka med kokt skinka och kokt ägg på. Exprementerade mig även till en ny variant av bananpannkakor, mandel-och-bananpannkakor om man ska vara exakt, som blev galet goda, verkligen.
Till och med min mamma, som inte brukar gilla det jag äter utan socker, haha, sa: "Detta var faktisk gott, på riktigt. Jag blev glatt överraskad!" så det var skoj. En riktigt kickstart på dagen, kan jag lova. Självklart blev det även några koppar te till det.
 
Vad behöver du?:
2 äggvitor
1 banan
2,5 msk mandelmjöl
en skvätt mjölk
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och mixa/blanda sedan alla ingredienser.
- Stek i smaklös kokosolja på medelvärme.
- Toppa med vad du vill. Jag hade 2 msk naturell kvarg blandat med varma hallon.
 
Något jag kommer att göra om, det är ju så enkelt och passar även perfa som ett mellanmål.

- Tjugosjunde Maj Tvutusenfjorton

[Fina mammi och jag för ca 15 minuter sen]
Godmorgon folket!
Tisdag idag, är ni taggade? Jag är. Sista dagen i skolan innan långhelg för oss kunskapare i Nyköping, hehe. Vädret är inte på topp, men det gör mig faktisk inget då jag tar tillfället i akt och drar på mig min otroligt sköna klasströja, eftersom att halva dagen kommer att bestå av film på engelskan.
 
Annars då? Jo, det är ju somsagt vilodag för min del, fortfarande helt öm i kroppen, så det passar nog bra. Ska istället använda dagens fritid till mitt andra stora intresse: musik. Kom igen nu people, gör denna dag bra. Ni är bäst, glöm inte det.

- Det faller sig in rätt så bra.

Träningsvärk i benen. Träningsvärk i magen. Är helt slut i både triceps och bröst efter dagen pass. Jag tror att morgondagens vilodag faller sin in rätt så bra. Dock är det lite tråkigt eftersom att det har gått så jäkla bra på alla pass den senaste veckan och motivationen är på topp. 
 
Idag provade jag på bänkpress. Har tidigare varit så rädd att prova det för att jag inte kunnat tekniken. Men idag insåg jag att "vafan, jag kommer aldrig klara det om jag inte provar." Provade och det var så otroligt kul. Tekniken sitter inte än, men det var ju första gången och jag ska lätt fortsätta med detta.
Har ätit mitt standart "postworkout-meal" och även druckit mitt kvälls-te, ska nu varva ned mig lite genom att läsa i min bok och sedan krypa under täcket för en ny dag imorgon. Godnatt.

- Changed my mind

Whazzzup? Har precis slängt mig i sängen efter att ha stannat kvar i skolan för att komplettera kemi. Så nu kan jag bocka av ett C i slutbetyg och det känns galet skönt. Annars har jag mest suttit ute i solen och pluggat tillsammans med Emma och Victoria hela dagen.
Ska även nu strax gå ut och sätta mig i solen, samt vila upp mig lite inför mitt pass på gymmet senare idag. På schemat står triceps+bröst. Det är najan.

- Carry you home.

 Zara Larsson. Vi alla har nog hört talas om denna brud. Det är helt sjukt hur begåvad hon är. Jag har dock tröttnat lite på hennes låtar men nu när jag hörde denna, fastnade intresset igen. Fysatan vad bra hon är.

- Nike Pro.

Nu när det har blivit så otroligt varmt ute är jag sugen på att klicka hem ett par snygga shorts som jag kan ha på mig när jag är ute och springer.
Har kikat lite på Nike Pro shorts, men är osäker på om de passar mig. Ska kika runt i sportaffärerna vi har här i Nyköping för att se om de har några så att jag kan testa storlekarna och sedan beställa HÄRIFRÅN eftersom att de just nu har 20% rea på väldigt många Nike-varor.

- Monday morning

Wihoo, fancy frukost. Hmm.. kanske inte på bilden, men smaken var det absolut inget fel på, tvärtom, den var fantastisk. Det var faktiskt vanlig havregrynsgröt tillagad i micro tillsammans med äppelbitar, kanel, äggvita och linför - för extra protein. Toppade även detta med resten av äpplet och ännu mer kanel, jag älskar kanel.
 
Flög upp ur sängen imorse och drog på mig mina nytvättade träningskläder för att ta mig ut på en pw i solen. Härlig start på veckan kan man lungt säga, det bästa är nog ändå att jag bara går två dagar i skolan, hihi. 
 
Insåg nu att klockan är 7.45 och jag är inte riktigt klar än så jag måste kila iväg nu. Hoppas att ni får en toppenbra dag! Pusshej.

- Tjugofemte Maj Tvåtusenfjorton.

Dagen har bara flugit förbi. Fått till ett, återigen hehe, bra magpass + kondition. Jaop, jag körde kondition inne på gymmet, när det är fint väder. Men behövde tänka och då är crosstrainern min bästa vän. 
 
Tog en sväng på stan tillsammans med pappa och bror, köpte mammas morsdagpresent som jag spanat in i några dagar. Fick även med mig rosor och när jag kom hit bakade jag stora kladdkaksmuffins som jag överraskade henne med. ↑
 
Har ätit dagens alla mål och varit ute på en promenix i kvällssolen, men är irriterad så funderar på att gå och lägga mig så att jag inte blir för arg på någon, hehe.

- Instagram

 

- Morsdag

Idag är det morsdag. Lite synd att jag är hos pappa eftersom att mamma inte fick vakna till frukost på sängen imorse. Men jag ska hem till mamma senare idag, så det blir mysigt.
Har ätit en äggviteomelett med skinka och champinjoner, sallad och finn crisp. Ska hoppa upp på min hoj för ett mag-pass och sedan vidare hem för att städa rummet och möjligtvis baka något. Ha det toppenbra!

- Det luktar sommar.

Det luktar grillat i hela kvarteret, fåglarna kvittrar och solen skinker. Man kan ju nästan säga att det faktiskt är sommar. Har ätit en god grillad mat till middag och efterrätten blev somsagt yollibox (frozen yoghurt) med smak av magno, massa kakor, jordgubbar, anans och vattenmelon. Älskart't så galet gott!
 
Nu ligger jag i soffan mätt och faktiskt ganska trött, träningsvärken i benen har också börjat smyga sig på, haha. Har fått ett paket på posten av mormor också, så cyklar nog ned till Ica för att hämta ut det lite senare.

- Sunny day

Drog iväg till gymmet och fick till ett awesome ben-pass. Alltså jag älskar att det rullar på så jäkla bra med träningen just nu! Känner också att jag börjar få in tekniken i knäböj samt raka marklyft och det är toppenbra.
Mellanlandade hemma för att äta och duscha, drog sedan vidare till Jogersö tillsammans med pappa, Syster och hennes kompisar. Jag solade, Silvija badade, jag är dock inte riktigt redo för det än, hehe.
 
Nu har vi precis tänt grillen. Åh, grillat två dagar irad, vilken lyx! Så vi ska väl äta strax, och till efterrätt har jag köpt yollibox, det var riktigt länge sedan så ska bli gott. Hoppas att ni njutit av vädret idag.

- Finaste vännerna.

[Lite bilder från gårdagen]
Igår hade, iallafall jag, en väldigt bra kväll, dock skippade vi minigolfen för att titta på fotboll istället. Eller alltså de andra tittade, jag spelade "Don't step on the white block", hehe.
Vi åt grillad kyckling och även en galet god cheesecake som Lucas mamma hade bakat. Det sist nämda tyckte jag faktiskt var lite svårt, men klarade mig sedan utan ångest eftersom att det var så god.
Annars spenderade vi kvällen med massa prat, skratt och film. Cyklade hem tillsammans med Ilze runt 01.15 och slocknade direkt när jag kom hem.
Idag är det lördag aka legday. Vaknade runt 8.30 och laddade upp med en favorit i repris - "Kanellbulle-gröt" men även massa annat som dadlar, jordnötssmör, nötter, chokladen jag gjorde för några veckor sedan (den var mycket godare när den stått i frysen ett tag) och finn crisp. Har tänkt att tillåta mig själv att äta vad jag vill idag också, bara för att visa för mig själv att jag kan liksom.
Men nu ska jag dra på mig träningskläderna och trotsa solen för några timmar och bryta ned lite muskler i ben och rumpa.

- Onsagens ben&mag-pass.

 [Söt bild Emilija, bra att du kan vara seriös]
I onsdags hade jag nog mitt svettigaste pass någonsin, alltså jag skojar inte. Var helt klart lökens moder. Men det är ju bara ett yttligare besvis på att man kämpar på bra. Iallafall, det gick så otroligt bra och jag tänkte dela med mig av passet.
 
Ben/rumpa:
Benpress med två ben.
3x12 - 110kg
1x12 - 120kg (pb!!)
Benpress med ett ben.
2x12 - 60kg (på båda benen)
1x12 - 70kg (på båda benen) Pb!!
Kick backs.
2x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg (Pb!!)
Utfallssteg på löpbandet. (Provade för första gången)
100st - 4 minuter.
 
Mage:
Cable crunches.
4x15 - 35kg.
1x20 - 27,5kg (press)
Hopp i roddmaskin.
5x20 - 10 sek vila mellan varje set.
Sidorodd med viktplatta.
4x50 - 10kg.
Ab dominal - maskin. (Körde press, dvs. snabba)
1x60 - 32,5kg
1x60 - 35kg.
1x60 - 37,5kg.
1x40 - 42,5kg.

- Tropisk proteinfluff utan proteinpulver.


Har fått en grej för tropisk-smak, haha, don't know why. Men imorse åt jag iallafall en "tropisk proteinfluff" utan proteinpulver, eftersom att jag inte äger något, toppat med nötter och torkade blåbär. Jag tyckte att den var galet god faktiskt. Till detta åt jag även en riskaka med skinka och kokt ägg på (ni MÅSTE testa, så sjukt gott) även en nektarin. Så efter detta var jag mätt och glad.
 
Du behöver:
3 äggvitor
1 1/2 dl kvarg (naturell)
3/4 liten mosad mogen banan
2 korkar funligt-tropisk
1/2 msk kokosflingor
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna hårt och fluffigt. När du kan vända på bunken upp och ned är det klart.
- Mosa bananen och blanda det tillsammans med kvarg, funlight och kokosflingor.
- Rör föriktigt ned röran i äggvitorna. Blanda ut det så att allt blandas.
- Häll över i en skål och ställ in i frysen 30-35 minuter.

- Hemmaövningar för ben.

Här kommer några fler övningar som man kan utför hemma eller efter en springtur. Denna gång är det ben och rumpa som gäller. Dessa övningar kör även jag på gymmet fast med vikter.
Knäböj/Benböj även kallat squats.
Denna övning har nog alla hört talas om, inte sant? Den är så galet effektiv. Är man en otränad perosn och bara vill träna lite hemma men tycker att det är för lätt, kan man börja med att göra flera men även ha ett tyngre föremål i famnen.
Hur gör du?
- Ställ dig stadigt och axelbrett isär med benen.
- Tyngden ska vara på hälarna.
- Sträck ut armarna rakt fram för att hitta en balans.
- Böj knäna i samma riktning som tårna är.
- Skjut ut rumpan och fram med bröstkorgen.
Hur kan du göra den på fler sätt?
- Hoppa varje gång du kommer upp.
- Ha ett föremål i famnen.
- På ett ben.
Denna övning tränar:
Framsida lår, rumpa, insida lår.
Sumosquats.
Usch, hatkärlek till denna övning. Den bränner som satan och gör ont om man inte är till räckligt vig, den är däremot rolig att utföra.
Hur gör du?
- Ställ dig brett isär med med benen.
- Trycker dig ned så att benen hamnar i ungefär 90 grader.
- Sedan upp igen.
- Jag brukar använda armarna som på biden, men man kan göra lite som man vill med dem faktiskt. Det viktiga är att du har rak rygg.
Hur kan du göra den på fler sätt?
- Ta hantlar, alt. ett mjöklpaket i handen för att få mer tyngd.
Vad tränar denna övning?
Framsida lår, rumpa, insida lår. + stretching.
Utfallssteg. 
Hur gör du?
- Precis som på bilden. Antingen gör du flera stycken på ett ben eller så byter du ben efter varje gång.
Tänk på att:
- Båda benen ska vara i 90 grader i det nedersta läget.
- Ha rak rygg.
- Knät ska inte nudda marken.
Hur kan du göra övningen på fler sätt?
- Ha ett föremål i händerna.
- Gå samtidigt som du utför övningen.
- Hoppa när du byter ben.
Vad tränar denna övning?
Framsida lår och rumpa.
Utfallssteg från bänk. 
Denna övning är nästan detsamma som den ovanför bara att den är lite effektivare och lite jobbigare, men tränar även baksidalår.
Hur gör du?
- Som på bilden och går ned så lång du klarar, fast knät ska inte nudda marken.
Denna övning tränar:
Framsida lår, baksida lår och rumpa.
 
Bilderna är tagna av Ilze Björk - http://fames.se/bjorkilze/
Kan ju även passa på att Tacka Ilze som fått med alla mina superfina miner :D

18,5*C innan klockan 7.00

 [I Kroatien för ganska exakt ett år sedan.]
När jag gick ned för att duscha såg jag att termometerna visade på 18,5*C och klockan var inte ens 7.00, hur härligt är inte det? Så nu har jag dragit på mig ett par shorts och ett linne och hoppas på att det blir ännu varmare. För idag har jag tänkt att ta en vilodag då jag ska umgås med mina vänner - spela minigolf och girlla, så det blir jättemysigt.
Men hörrni, det är ju fredag idag, wihooo, det hade jag glömt, hehe. Ska äta lite frukost och sedan bocka av timmarna i skolan. Jag är konstigt nog pigg och glad trots att jag inte sovit tillräckligt länge, hehe.
 
Hoppas att ni får en toppen dag och vill samtidigt passa på att tacka er för alla mail, kik-meddelanden, kommentarer osv. Blir så otroligt glad. Ni är bäst.

- Tiden går så fort.

[Det blev tillslut kvargplättar till frukost, receptet hittar du HÄR]
Tiden går så otroligt fort, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjort idag. Jo, det gör jag visst, tog ett klassfoto som alla 9:or i Nyköping kommer kunna se snart, bockade av timmarna i skolan, pluggade ute i det härliga vädret tillsammans med några och fortsatte sedan vidare till gymmet för ett rygg+biceps-pass och återigen, det gick toppenbra.
 
Kom hem och la mig direkt ute i solen ett tag, innan jag fixade en enkel middag bestående av fycklingfile och matkorn samt grönsaker. Var och handlade en snabbis med pappa. Har även hunnit med att planera morgondagen. Men nu mina kära vänner, nu ska jag äta kvällsmål. 

- Tigerkaka i micron.

Jag var inne på http://ffitnessfood.blogg.se och såg att Elin hade gjort en tigerkaka i micron. Självklart såg det så galet gott ut att jag också var tvungen att testa. Jag hade dock inte allt hemma så gjorde om lite, men vill ni ha grundreceptet hittar ni det HÄR!
 
Du behöver:
Lager 1
½ dl fibergryn
½ dl kvarg
En skvätt vatten
1 msk kokosflingor
En äggvita
Lager 2
½ dl fibergryn
½ dl mjölk/yoghurt/kvarg
1 msk agave sirap
1 msk kaffe
En äggula
1 msk kakao
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser för lager 1 i en skål och alla ingresienser för lager 2 i en annan.
- Blanda sedan samman de två blandningarna lite lätt.
- In i micron i 2-4 minuter. Klart!
Så otroligt gott!

- Hemmaövningar för triceps.

Nu börjar det bli riktigt varmt ute, så man kanske inte riktigt känner för att gå till gymmet, eller man kanske inte har ett gymmkort?
Du kanske är en person som vill börja träna lite smått, fast inte på ett gym utan hemma? Jag har iallafall tänkt att börja lägga upp lite hemmaövningar man kan gör hemma efter en springtur t.ex eller var inte bara gör dem?
Börjar iallafall dessa inlägg med två triceps-övningar. ↓
[Det är ju bra att jag ser lite glad ut ":))"]
Hantelpress. "Bakom huvudet"
Denna övning kör jag även på gymmet, då har jag dock tyngre vikter. Men eftersom att jag inte har hantlar hemma så får man helt enkelt improvisera. Denna gång tog jag en ketchupflaska.
Hur gör du?
- Ta tag i föremålet på ett bekvämt sätt, så att resten av handen är över tummarna.
- Sträck upp armarna rakt över huvudet.
- Håll kvar överarmarna parallellt med huvudet samtidigt som du sakta för ned nedredelen(?) av armen så långt som möjligt (se bild)
- Sedan drar du tillbaka armarna på samma sätt. Tänk på att sträcka ut armarna ordentligt när du är på toppen.
 
Tänk på att:
- Håll kvar överarmarna parallellt med huvudet genom hela övningen.
- Du kan utföra denna övning både stående och sittande. För stela personer är den sittande varianten bäst.
- När jag kör den på gymmet kör jag 4x12 men hemma, dvs. med lättare vikter kör jag 4x20 eller fler.
- Denna övning tränar framför allt triceps men också bukmusklerna samt lite axlar.
Dips på bänk.
Jag är inte tillräckligt stark för att kunna göra dips "på riktigt" men inte skippar jag denna övning inte. Den är dessutom väldigt lätt att göra hemma, det är bara att ta fram en stol t.ex.
Hur gör du?
- Sätt dig med benen framför stolen.
- Sätt händerna på stolen.
- Pressa upp kroppen och gå sedan ned så att armarna är i ca 90 grader, rumpan ska inte nudda marken.
- Sedan pressar du åter igen upp kroppen.
 
Tänk på att:
- Denna övning tränar triceps, bröst och axlar.
- Sträck ut armarna ordentligt när armarna ska vara raka.
- Vill du ha tyngre belastning kan du ta fram en yttligare stol och lägga upp fötterna där samt ha ett föremål som t.ex viktplattor eller varför inte ett mjölkpaket och sedan utföra övningen på samma sätt.
 
Foto tagna av: Ilze Björk. Besök hennes blogg: http://fames.se/bjorkilze/

- Bara två dagar.

 [bild av http://fames.se/bjorkilze/]
Torsdag, bara två skoldagar sen är det helg, kämpa min vänner, kämpa. Imorse velade jag mellan att gå en pw eller inte. Tillslut blev det att jag gick ut på en, jag menar, jag hade ju ändå gått upp så why not liksom? Det var lite segt i början men riktigt härligt mot slutet. Solen skinker och fåglarna kvittrar, haha.
Dagen idag kommer bestå av matte-plugg, ett svenska-gramatiksprov och sedan följt av ett rygg-pass på  gymmet. Att träna rygg har blivit en ny favorit, så är galet taggad.
 
Ska strax gå ned och fixa lite frukost, funderar på att göra kvargplättar, men vet inte riktigt. Vi får se. Ha en awesome dag!

- Jag är på topp.

[En del av min post workout. Godaste smaken.]
Dem bra passen bara rullar in en efter en i en veckas tid nu. Det är en så otroligt härlig känsla efter varje pass och jag är på topp. Även dagens pass för rumpa/ben & mage tillsammans med Tilda gick toppenbra. Var lökens moder efteråt och fixade ett nytt personbästa i benpress, hihi. 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan krypa under täcket för lite sömn, så att man ser iallafall helt ok ut på skolfotot imorgon. Godnatt!

- Sunshine

Efter en snabb dag i skolan kom jag hem och satte mig direkt ute i skolan med mellis och citron vatten. Det är så skönt att solen lyser och att det är så galet varmt, älskar't!
Melliset blev naturell kvarg med kanel, toppat med massa frukt och nötter. Helt klart en av mina favoriter. 
 
Jag är en av dem personerna som inte alls tycker om att sola, blir så rastlös. Men idag spelades podcast:en "träningsglädje talks" i lurarna så tiden bara flög förbi. 
Så strax ska jag fixa lite middag för att senare dra mig mot gymmet för ett ben/rumpa och mag-pass. Så det är najan. Hur är det med er? Har i provat frallorna? vad tyckte ni?

- Att improvisera är alltid bra.

Har sagt detta tidigare, men detta var verkligen himmelsk gott, jag skojar inte. Det blir ju ofta ganska bra när man improviserar, det gjorde det även denna gång. Måtten jag kommer skriva i receptet är som det jag använde. Det blev ca 10 stora protioner, möjligtvis.
 
Du behöver:
Flytande margarin/rapsolja
2kg fläskytterfile
1 stor gul lök
3 stora vitlöksklyftor
ca 10 champinjoner
3 medelstora morötter
3 nävar frysta ärtor
kalvbuljong
Bulgur
salt 
peppar
 
Hur gör du?
- Koka bulgur enligt förpackning. (Jag kokade upp för ca 4 portioner)
- Hacka löken och skär fläskfilen i kuber.
- Fräs löken i en stekpanna med flytande margarin/rapsolja. Tillsätt fläskfilen och stek ett tag, tills det nästan är helt genomstekt.
- Häll över ALLT som finns i stekpannan i en stor kastrull och lägg ett lock över.
- Skiva champinjonerna i relativt stora bitar, nästan lika stora som fläskfilen. Stek tillsammans med vitlök.
- Skala och riv morötterna.
- Häll ned champinjonerna i kastrullen, tillsätt även ärterna och de rivna morötterna.
- Ställ kastrullen på en platta, om det inte finns någon vätska i, tillsätt ca 1,5dl vatten.
- Krydda med peppar och salt samt kalvbuljongen, rör om så att allt blandas. Låt puttra ca 10 minuter.
- Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt bulgur, rör om och servera!

- kanelbullegröt



Till frukost improviserade jag igen. Det blev så fult, men så gott och jag kommer helt klart göra det igen. Det blev en gröt med smak av kanelbulle.
 
Du behöver:
1dl fibergryn
2dl vatten
1/2 mogen mosad banan
Lite salt 
1 liten tsk kardemumma 
1 tsk kanel
1 tsk stevia
1 äggvita
 
1 1/2 msk kvarg
lite vatten
smaksättning (kanel, kardemumma, mandelsmör, jordnötssmör, vaniljpulver osv.)
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med havregryn och salt.
- Tillsätt kardemumma, kanel och stevia.
- Blanda i vatten och rör om till en smet. In i micron i 2 minuter på högsta effekt. Ta ut, rör om och in i micron i ca 1 minut till. 
- Ta ut och rör ned äggvitan.
- Blanda kvarg, vatten och smaksättning i en skål så att den blir ganska rinnande och häll över gröten. Jag toppade även med solrosfrön, men annars är det bara att äta och njuta.

- Halva skolveckan har gått.

[En av bilderna Ilze tog på mig igår ↑. Slog vad med Victoria att jag skulle klara att göra detta fram tills julavslutningen i vintras. Jag klarade det och älskar nu att göra denna.]
 
Godmorgon mina fina vänner!
Allt bra med er? Med mig är det toppen. Det är redan onsdag och halva skolveckan har gått vilket är riktigt skönt. Det är också så lätt att komma upp på morgonen nu när det är så ljust ute, eller är det bara jag som känner så? haha.
Startade min morgon med intervaller mellan pw och jogg i 1 timmas tid. Det var riktigt svettigt då solen skiner starkt idag, härligt!
 
Nu ska jag väcka mina syskon och äta lite frukost tillsammans med dem. Hoppas att ni får en toppenbra dag i skolan/på jobbet och att ni njuter av vädret!
Glöm inte att besöka Ilzes nya blogg också: http://fames.se/bjorkilze/

- Hunnit med sååå mycket.

Har hunnit med så mycket idag, skolan, pianolektion, bakat, lagat mat, pratat, skrattat, handlat och även fotat övningar, trost vilodag.
Var och handlade för att jag tänkte baka proteinbars men eftersom att det var så fint väder så tänkte jag att jag kunde dra med mig Ilze ut och fota lite övningar till ett inlägg. Sagt och gjort. Vi fotade ett tag och gick sedan in för att äta kvällsmål. Hittade äntligen en utav de nya smakerna på kvargen när jag var också handlade, såååå god!
 
Lite tidigare idag gjorde jag även pannkakor till mina syskon exprementerade lite med receptet och de verkade tycka om dem, hehe.
Men nu ska jag strax krypa under täcket för att orka med morgondagen, godnatt.
Pannkakor med vanlijsmak (ca10 st)
2,5 dl vetemjöl fullkorn
1/2 tsk salt
3 ägg
6 dl mjölk
1 stor tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
2-3 msk margarin
 
Hur gör du?
- Smält margarinet.
- Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ut till en jämn smet.
- Tillsätt resten av mjölken och kläck samtidigt i äggen. Vispa.
- Ha i vaniljsocker, fiberhusk och margarin. Vispa ut till en smet.
- Stek på medelvärme.
- Klart, servera med vad ni vill. Mina syskon ville ha nutella och jordgubbar.

- You're right

Lyckan efter gårdagens pass var otrolig, var så glad haha. Kan även meddela att jag har träningsvärk, så det är najan! Riktigt roligt och svettigt pass. Train dirty, look pretty, you know!
 
Gårdagens pass för axlar och triceps:
Triceps:
Tricepspress kickbacks.
5x15 - 5kg.
4x15 - 8kg.
Hantelpress, bakom huvudet.
4x12 - 10kg.
2x6 - 12kg.
Pusch down i cable.
4x12 - 7,5kg.
1x7 - 10kg.
4x12 - 12,5kg.
Dips på bänk.
1x10
1x9
1x7 (Fick ont i bröstet, så fortsatte inte.)
 
Axlar:
Pinocchio, 90grader.
1x12 - 4kg
2x12 - 3kg.
Hantellyft åt sidan.
3x12 - 3 kg.
3x12 - 4kg.
Hantellyft fram.
3x12 - 3kg.
3x12 - 4kg.
Militärpress.
4x12 - 15kg.
Shrugs.
4x12 - 20kg i varje hand.

- Nyttiga och proteinrika frukostfrallor

Dessa frallor bakade jag och de blev jättegoda! De är väldigt proteinrika och innehåller bra kolhydrater, de har även en relativ låg fetthalt, så de fungerar också väldigt bra som återhämtning efter ett träningspass. Åt dem både efter träning och till frukost. Fröna gör så att man blir extra mätt, haha. Jag blev inspirerad av denna blogg, men har ändrat lite i receptet.
 
Du behöver (ca 6 st små):
2 dl kvarg (0,3%)
1 äggvita
1 ägg
2 tsk bakpulver
0,75 dl havremjöl (havregyn mixat till mjöl)
0,75 dl dinkelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
3-4 tsk fiberhusk
salt
Valfria frön (Jag hade pumpakärnor, solrosfrön och linfrön)
1 ägg till att pensla
 
!! Om du inte har havremjöl eller dinkelmjöl kan du ta vetemjöl. Du kan också välja att ta 1,5dl havremjöl istället för 0,75dl havremjöl och 0,75dinkelmjöl, eller tvärtom!!
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 200grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Vispa ihop kvarg och ägg/äggvita i en bunke.
- Blanda samman mjöl, salt, bakpulver och fiberhusk i en annan.
- Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och rör om till en deg.
- Fördela degen till så många frallor du vill ha och forma dem till bollar som du lägger på plåten.
- Platta till dem lite lätt med handen, pensla med ägget samt toppa med valfria frön.
- Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. (jag hade 17 minuter)
- Låt svalna lite under en kökshanduk. Servera sedan med va du vill eller förvara i kylskåpet, det ska nog gå bra att frysa in också.
 
För er som inte vill läsa näringsvärdet hoppa över det för det kommer efter dessa två bilder ↓
 
UTAN FRÖNA INRÄKNADE
Näringsvärde för hela satsen:
kcal: 541,6
Kolhydrater: 50,6g
Protein: 47,7g
Fett: 11g
 
Näringsvärde för 1 av 6 st:
kcal: 90
kolhydrater: 8,4g
Protein: 7,9g
Fett: 1,8g
 

- Say what you wanna say.

!! Receptet på frallorna kommer komma upp under dagen så håll utkik !!
Godmorgon folket!
Det var inte bara edorfinnerna som spökade igårkväll för energin och glädjen sitter kvar. Dock är det tyvärr vilodag så ska vara en duktig flicka och lyssna på mamma genom att vila.
 
 
Har dansat runt i köket och fixat frukost till mig och familjen hela morgonen, hehe. Till mig blev det kvarg blandat med kanel och toppat med äpple och solrosfrön, en av mina frallor med skinka och avokado, ett kokt ägg och resterande äpple. Lite annorlunda från vad jag brukar äta men det var gott och nu är jag mätt.
 
Nu har jag lite svårt för att välja vad jag ska ha på mig, vet liksom inte vad det kommer vara för väder. Standart problem varje vår. Men ska slänga på mig något och dra mig mot skolan. Ha en toppen dag bästa ni!

- We could be together.

Efter ett grymt axel+triceps-pass kom jag hem och åt detta ↑ ca 300g kvarg blandat med funlight och kanel, toppat med frön och blåbär, En av mina nybakta frallor (så jäkla goda) och även två finn crisp med ett kokt ägg. Passet gick så jäkla bra, fokus och bra kontakt med musklerna, älskar't.
 
När jag cyklade hem brast jag helt plötsligt ut i skratt och log hela vägen hem. Vet ni varför? För jag insåg att mitt liv är så otroligt bra, har så fina människor runt om mig. Jag har även hittat den riktigt glädjen i att träna, som jag förut trodde att jag hade, nu är den iallafall ännu starkare, glädjen alltså.
 
Sitter nu med min te-kopp med kvällsro-te som i princip varje kväll, ska strax borsta ut mitt halvblöta hår, fläta det och sedan krypa under täcket för en godnatts sömn, hoppas att ni också får det. Godnatt!

- Nittonde Maj Tvåtusenfjorton.

Tjenare kompisar!
Dagen i skolan har rullat på bra, fått lite gjort i matten och har suttit iprincip hela dagen med Emma och Victoria. Fick cykla hem i duggregn vilket inte gjorde mig så mycket då jag mest tycker att det är skönt. 
 
Var så hungrig när jag kom hem att jag slängde mig över mixern och gjorde glass/smoothie till mig själv och ställde mig sedan för att baka kladdkaksmuffins till syskonens friluftsdag imorgon. Lite nyttiga frukostfrallor bakade jag också, recptet får ni när jag smakat och det ska jag göra efter mitt pass på gymmet om några timmar.
Nu ska jag strax fixa middag, ska hitta på något skoj av fläskfile, börjar bli lite tråkigt med att bara tillaga den i ugnen, haha.

- Kycklinggryta med fullkornspasta.

Detta var underbart gott, verkligen! så ni borde testa, hehe.. Dock får ni bestämma måtten själva, då jag inte riktigt vet hur många portioner detta blev.
 
Du behöver:
Tinade kycklingfileér
gul lök
salt
peppar
kycklingkrydda
champinjoner
vitlök
matlagningsgrädde
fullkornspasta
 
Ärtor och broccoli eller andra grönsaker som önskas.
 
Hur gör du?
- Börja med att hacka gullöken och skära kycklingfileérna i kuber.
- Fräs löken och stek sedan kycklingen, krydda med salt, peppar och kycklingkrydda.
- Skiva under tiden champinjonerna och hacka vitlöken.
- Häll över kycklingen och löken i en kasstrull.
- Stek champinjonerna i samma stekpanna tillsammans med vitlöken.
- Häll över champinjonerna i kasstrullen där kycklingen ligger. Tillsätt 1 paket matlagningsgrädde (ca 3dl). krydda efter smak. Låt koka i ca 10-13 minuter.
- Koka pastan enligt förpackningen och förbered grönsakerna.
Nu är det klart, bara att njuta!

- En spöklik morgon.

Gissa hur jag startade min vecka? Yes, du hade rätt. En pw. Jag, bokstavligt, flög upp ur sängen imorse, haha. Det var väldigt skönt, luften var så som jag vill ha den, dock var det spöklikt, väldigt dimmigt, men det försvann med tiden.
Har precis ätit frukost. En favorit i repris - morotskaka gjord i micro, idag toppat med en röra med kvarg, kanel och banan. Testade även att ta en naturell riskaka med kokt skinka och kokt ägg på, det var riktigt gott så det ska jag fortsätta att äta, hihi.
 
Nu ska jag dra på mig lite kläder för att dra mig mot skolan och sedan får jag se vad som händer, tar dagen lite som den kommer. Men är otroligt taggad på triceps+axel-passet ikväll. Ha det bra!
 

- Deep talk

Sitter framför talang tillsammans med pappa och min stora te-kopp. Har placerat mig här hemma hos pappa nu efter att ha varit och tittat på en hus med mamma och även hunnit med att besöka Bernt och Kerstin. Gosi.  
Jag har också haft deep talk med både mamma och pappa. Gråtit, skrattat men även kommit fram till bra saker. Så det var nog behövligt, alltid bra att gråta lite, hehe.
 
Har ni söndagsångest? Inte jag. Just nu ser det bara ut som att jag har lite i matten kvar att göra, sen är jag klar för 9:an. Så resten utav kvällen ska jag bara ta det lugnt, antingen tv-tittande eller läsa lite ur Hamilton-boken jag lånat med mig hem. Godnatt och sov gott, bästa ni.

- Så galet rörande.

 Ni borde titta. Jag ryser.

- Och så var det söndag.

Söndag igen, vilket betyder att jag ska byta boende - hem till pappa. Alltså fick jag improvisera lite till frukost.
Kvarg blandat med kanel och funlight-kiwi&päron, toppat med ett halvt äpple, frysta hallon och lite frön, även en knckäckemacka med kokt ägg på, fick följa med ned i magen, innan jag drog mig vidare till gymmet för magmusklerna fick jobba extramt.  Hoppade upp på crosstrainern också i 25 minuter med varierat motstånd/hastighet.
 
För några månader sedan hatade jag crosstrainern, men nu har den blivit min bästa vän på söndagar (då jag kör högintensig konditionsträning) för jag tänker tillbaka på veckan som varit och planerar den nya, jag typ rensar mitt psyke(?) så tiden bara rinner iväg.
 
Nu ska jag få i mig lite lunch och sedan ska vi på husvisning samt hälsa på några kompisar innan jag bosätter mig hemma hos pappa i en vecka.

- Oj, vad hände med uppdateringen?

Halloj! Allt bra med er? Med mig är det toppen förutom att det känns som att jag har något i det högra ögat så det kliar som satan.
Igår var vädret somsagt galet fint, så efter att jag fått till ett skönt benpass mellanlandadet jag hemma för att äta och duscha, för att sedan dra vidare till hamnen där jag träffade Daniel och Lucas. Chillade lite, spelade vollyboll och basket, tillslut blev vi sugna på fika så vi cyklade/gick hem till mig för att baka kladdkaka och fick då med oss Johanna och Albin.
Senare mot kvällen cyklade vi mot Ilze där vi grillade, pratade, skattade, tittade på film och hade det allmänt bra. Jag tycker om dessa personer såååååå mycket, ni förstår inte, de är så bra!

- It's time for legday

[En lite halv-knasig bild från igår]
Godmorgon världen!
Sovit otroligt bra, dock vaknade jag av att jag hörde en smäll -> det var min arm som krachade in i väggen utan att jag kände det (?) haha.
Nu har jag iallafall fått i mig gröt med äpple och knackemacka med kokt ägg till frukost, för att strax bege mig mot gymmet cuz' it's time for legday! Så galet taggad. Men även solen skiner fint, så efter passet ska jag nog spendera min dag ute. Hoppas att ni får en toppen lördag!

- Lågintensiv träning är nog inte min grej.

Detta med golf är nog inte riktigt min grej, jag gillar när det går fort eller är tungt. Detta var mycket teknik och gick ganska långsamt. Men det var riktigt kul att prova något nytt. Jag och Silvija (min syster) fick gå tillsammans med ett par som tränar golf, de förklarade för oss hur man skulle göra och varför. Så jag har lärt mig lite om det iallafall.
 
Har nu varit och tittat på fotboll tillsammans med Ilze. Jag har tittat på fotboll? haha va? Det var lite kallt men gos att umgås med Ilze. 
Funderar nu på att krypa ned under täcket så morgondagen kan komma snabbare, då jag är äcklig taggad på att köra ben, så godnatt!

- Ska jag golfa?

Idag åkte dessa kläder på ↑, provade även de nya skorna jag fick skickade från Litauen av mormor. Jag tycker att de är så sjukt snygga och som tur var: var det sköna också.
Geografi-nationella kändes ganska dåligt faktiskt, då vi inte läst så mycket om det som denna del gick ut på, men efter att ha pratat med några om det, så insåg jag att jag inte var helt ute och cyklade.
 
Har varit hemma ett tag och ätit massa mellis, var så otrolgit hungrig. B.la chokladbollsröra ↓ med hallon, några finn crsip och resterande banan/äpple med jordnötssmör.
Nu tror jag att jag håller mig till middagen, men däremellan ska jag, mina syskon och mamma prova på att golfa, vi får väl se hur det går. Men alltid lika kul att prova på något nytt.
Den kanske inte ser så smarrig ut, men den var riktigt god. Detta är då ett mellisrecept, men man kan dubbla det eller dela det på hälften, göra lite som man vill, beroende på hur hungrig man är. 
 
Chokladbollsröra med hallon
Du behöver:
0,5 dl fiberhavregryn
0,75 dl kvarg
1 msk kakao
1 krm kaffepulver (eller lite kokat kaffe)
1 msk kokosflingor
1/2 banan
1 näve hallon
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda alla ingredienser.
- Lägg upp på en tallrik.
- Om du vill: toppa med något. Sedan är det bara att äta och njuta!

- Cable crunches.

Cable crunches, visst har ni flera gånger läst om det här i bloggen? Det är iallafall en utav de övningar jag har kört på alla mina mag-pass sedan jag började träna på ett gym. Den tar något otroligt bra och bränner som satan. En riktigt bra mag-övning på gymmet helt enkelt!
 
Vad behöver du?
En cable-maskin
Ett rep eller annat handtag som du önskar.
alt. en matta.
 
Hur gör du?
- Sätt repet/handtaget i nacken och håll det i händerna nära hakan.
- Sätt dig på knäna och luta dig framåt som på → bilden.
- Spänn magen och genom den drar du ned överkroppen mot knäna ←.
- Sedan sagta upp igen till samma position som utgångsläget.
- Så gör du detta så många gånger du bestämmer. När jag kör med lättar vikter kör jag 4x15 och när jag kör med tyngre kör jag oftast 10x4 eller 12x3, beroende på hur mycket energi jag har just den dagen.
 
Tänk på:
• Spänn magen genom hela övningen och försök att undvika svank. Hur kan du göra om du får svank? Pressa in rumpan och försök att pressa naveln mot bröstkorgen. Testa även att sänka vikterna ett snepp.
• Det är magen som ska arbeta och inte armarna.
• Du ska mot knäna och inte ned i marken när du utför detta. Fokusera därför på att nästan nudda pannan i knäna.

- Somna aldrig ledsen.

 [Igår morse]
Gooodmorgon!
Efter middagen igår, som blev rester, drog jag iväg till gymmet. Fick till ett yttligare bra pass, fast denna gång för rygg+lite biceps. Passet var så roligt och endorfinerna pumpade. Så jag var otroligt glad både under och efter passet. När jag varit hemma ett tag hände lite grejs -> jag blev ledsen och somnade. 
 
Det resluterade i att jag idag ser ut som ett vandrande spöke. Menmen, har ställt in min äppel/kanel-fluff i frysen som jag ska äta till frukost strax, för att sedan bege mig mot skolan där yttligare 2 timmars so-nationella ska skrivas.

- Det gick otroligt fort.

En riktigt kort dag i skolan bestod utav första delen av so-nationell i 2 timmar. Jag tycker att det var lite svårt men tror ändå att det gick relativt bra.
 
Åkte hem under lunchen för att byta om och sedan vidare till skogen där vi spenderade tre timmar med att elda, koka te, baka pinnbröd, hugga ved, bygga vindskydd och ställa upp ett tält både med och utan ögonbindel. Det var riktigt kul och faktiskt något jag skulle kunna tänka mig att göra med kompisar, alltså att tälta ute i skogen, haha.
 
Har precis ätit mellanmål, nu ska jag ta det lite lungt och ladda upp inför mitt ryggpass som ska ske efter middagen och även idag är jag äckligt taggad.

- Blåbärsmuffins

I lördags bakade jag blåbärsmuffins. Var de nyttiga? Nja, inte speciellt. Åt jag? Ja, det gjorde jag. Dem blev riktigt goda. Det är egentligen bara vanlig sockerkakssmet med blåbär. Men tänkte att jag kan dela med mig av receptet ändå, så att ni kan testa. Det går ju att göra dem nyttigare om man vill, men jag kände inte för det, haha. Skriver bredvid vad man kan använda istället.
 
Du behöver:
50g margarin (flytande margarin)
1 1/4 mjölk
2 ägg
2 dl socker (alt. 2 dl stevia)
3 dl vetemjöl (jag hade fullkornsvetemjöl, man kan även använda dinkelmjöl)
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (vaniljpulver)
1 dl djupfrysta blåbär
 
Hur gör du?
- Sätt på ugnen på 225grader.
- Smält smöret och blanda sedan med mjölken.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt smör/mjölk-blandningen och vaniljsocker.
- Rör ned vetemjöl blandat med bakpulver.
- Vispa.
- Tillsätt de frysta blåbären, tina dem inte.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 9-10 minuter.

- Bombam bra!

[På väg att göra cable crunches ↑]
Fick somsagt till en dunderbra pass igår. Mage + rumpa/ben, de två passen jag svettas mest på så ni kan ju fatta hur mycket jag lökade när jag körde ett ihopslaget pass för de, haha. Men det känns riktigt bra idag, träningsvärken börjar smyga sig på. Jag som precis blivit av med den i benen, hihi.
 
Passet såg ut såhär:
 
Ben/Rumpa:
Benpress.
Två ben: 3x12 - 110kg.
Ett ben (på varje ben): 1x12 - 50kg.
2x12 - 60 kg.
Kick backs.
3x12 - 7,5kg.
Rumplyft.
4x12 - 17,5kg.
Utfallssteg med skivstång.
3x12(på varje ben) - 25kg
 
Mage:
Cable crunches.
4x15 - 32,5kg.
Hopp i roddmaskin.
5x20 - 12 sek vila mellan varje.
Core-övning.
3x30 - 10kg.
Ljuset.
3x16
Hängande benlyft, rakt fram.
4x12
Hängande benlyft, snett.
3x12 (åt varje sida)

- Jag har iallafall tur med vädret.

[Söt ↑ or maybe not.]
Goooodmorgon! Sovit gott? Det kan jag lugnt säga att jag gjort. Sovit som en prinsessa och är nu fit-for-fight inför 2 timmars so-nationella följt av idrott som kommer bestå av 3 timmars(!!) fridluftsliv. Men vädret verkar vara fint så det kommer nog bli roligt ändå.
 
Har även tänkt att köra rygg idag, och som igår tänker jag köra efter middagen, alltså senare än vanligt, eftersom att det gick så galet bra igår.
Men nu är jag hungrig så ska ta mig till köket och fixa frukost. Hoppas ni får en toppen dag och till alla som har nationella eller annat prov  - Lycka till, vi klarar detta, vi är bäst! Puss hej.

- Att känna sig som ny.

Godkväll people!
Sitter nyduschad med hårborsten i handen och ska borsta ut mitt hår. Hur töntigt detta än låter så är det sant: efter denna dag känner jag mig som en ny människa, haha. Efter samtalet med kuratorn var det något som släppte, något jag inte tänkt på. Så passet för mage och rumpa gick bombam bra! Utan stress, bra kontakt med musklerna och massa skratt med Tilda och Ilze. 
 
Nu ska jag krypa ned under täcket och kanske läsa några sidor i Hamiltonboken jag lånade tidigare idag, sen ska jag sova så att jag orkar md 2 timmars nationella i so följt av 3 timmars friluftsliv. Godnatt!

- Gråtit, skrattat och pratat.

Sitter nu mätt efter en underbart god middag som bestod utav kycklinggryta, fullkornspasta och mitt nya beroende - ärtor. Receptet kommer inom kort.
Skoldagen rullade på bra, lika så mötet jag var på. Mötet som egentligen var ett samtal med en kurator var nog ganska behövligt, även fast jag inte tänkt på det. Så nu har jag gråtit lite, skrattat lite och pratat mycket. Nu har jag massa tankar i huvudet men mår otroligt bra.
Så om jag var taggad på att träna förut är jag tre gånger så taggad nu, så jag sticker strax iväg till gymmet för att kötta lite rumpa och mage 

- Healthy snack nr2.

Visst kommer ni ihåg att jag för några veckor sedan gjorde "healthy snack". Fryst banan, jordnätssmör och choklad. Detta gjorde jag i lördags igen, men testade även med äpple. det blev faktiskt riktigt gott, ni borde prova! Hur ni gör hittar ni HÄR!

- Svar: yoghurt och träning.

Lovisa om - Proteinbars, Emilija testar. 
Vart köpte du Questbar - Cookies & cream?
Jag köpte den i en butik som heter "HälsoKraft" här i nyköping, den ligger mellan Lindex och apoteket inne på västerport, för er som vet vart det är.
 
 
Lovisa om - Orkar inte bry mig.
hej,jag har 2 frågor. 
1. äter du youghurt någon gang och isåfall vilken? 
2. Kan du tipsa om bra övningar som tränar magen? 
kram
 
Hej Lovisa!
Just nu äter jag ingen yoghurt och har inte gjort på ett bra tag. Har faktiskt ingen aning om varför. Men på senaste tiden har jag sett massa smarrigt man kan göra med yoghurt, så någon dag ska jag till en mataffär och kika om jag hittar någon som faller mig i smaken, som jag tycker passar för mig. Då kommer jag självklart att visa upp det här på bloggen.
 
ang. övningar som tränar magen så har jag lagt upp två övningar:
Nummer 1 som jag kallar core-övningen, den kan du hitta HÄR eller genom att klicka på bilden.
Nummer 2 som jag kallar hopp i roddmaskin, min favorit för tillfället, bränner så otroligt mycket. Den kan du hitta HÄR eller genom att klicka på bilden. 
Jag har också tänkt att dra med mig mamma, syster eller någon kompis för att fota ett utav mina magpass, då kommer du att få några övningar, så det kommer snart!
 
Anonym om - Mage & rumpa/ben.
Hur långa är dina pass? 
Jag gymmar och har gjort klart alla min övningar (ca 8st 3ggr)på en halvtimma :/
 
Mina pass varierar lite men mellan 45 minuter - 1,5h brukar de vara. Det beror på vilken dag det är, dvs. vilken muskelgrupp jag kör. Bröst, axlar och triceps - passen brukar bli lite kortare. Anledningen till det kan vara att jag där kör som intevaller mellan övningarna, eller som cirkelträning mellen två övningar.
 
Ben-passen och rygg-passen brukar vara lite längre, eftersom att ben är halva kroppen och ryggen är en väldigt viktig del.
Jadu, vi alla är olika och tar olika lång tid på oss att utföra saker. Jag tycker det är kul att vara på gymmet, älskar miljön och jag kan liksom vara för mig själv och tänka, så för mig gör det inget att jag inte blir klar fort, men har man bråttom så är det ju såklart en fördel. 
 
Har även svarat på vissa kommentarer i kommentarerna eller via mail, så vet ni att ni har kommenterat så får ni gärna kika, för troligen så har ni fårr svar!

- Ännu en onsdagsmorgon.

{Min fina syster och jag igårkväll när vi hade lite tråkigt}
Gooooodmorgon folket!
Blir alltid lika glad när jag loggar in och ser att jag fått nya kommentarer, det betyder så otroligt mycket. Denna morgon har varit riktigt härlig och lugn. Hoppade upp ur sängen när klockan ringde och tog mig ut på en pw vid vattnet. Luften var såhär perfekt kallt, förstår ni vad jag menar? Prefekt morgonluft liksom. 
 
Har hunnit att duscha, packat väskan, klätt på mig och fixa en omelett + kaffe till min fina mamma samt pratat om lite allt och inget. 
Sitter just nu med min te-kopp i högsta hugg och ska strax fixa frukost till mig själv och möjligtvis mina syskon.
 
Idag ska jag prova något jag inte gjort förut, jag ska träna efter middagen istället för direkt efter skolan. Anledningen till det är att jag ska på ett möte runt 16.00, men jag vill också se om det går bättre/sämre att träna senare.
Men nu är jag hungrig, så ni får ha en superduper bra dag!

- Gissa vem som fick äran..?

Efter en dag fylld med svenska-plugg och praktisk musik i både skolan och på pianolektionen, har jag landat hemma i min säng. Jag har klirrat mitt slutbetyg i svenska genom att redovisa min argumenterande text om sociala medier och har även hjälpt en kompis med hans novell. 
Till middag gjorde mamma en favorit i repris, zucchini-lasange. Har sagt det en gång tidigare, säger det igen: älskar det!
 
Något vi också har hunnit med här hemma är familjestädning, dvs. hela famlijen har hjälpts åt att städa lägenheten. Gissa vem som fick äran att städa våra två badrum..?

- Proteinbars, Emilija testar.

Questbar - Cookies & cream. Ni har säkert, som jag, sett på instagram, andra bloggar sett denna skapelse. ↑ Nu har de även börjat sälja dessa här i Nyköping så jag passade på att köpa en. Jag valden den ni ser på bilden eftersom att jag läst så mycket om den. Det var god och smakade kakor, det var väldigt mättande också och får därför: ♥♥♥♥/5
Nutramino, protein, low carb bar - vanilla och almond. Denna köpte jag efter mitt benpass och den smakade såå gott, den smakade nougat, lite vanilj och jag älskade choklad/nötbitarna som var i. denna var också galet mättande. Därför får den: ♥♥♥♥♥/5 
Roo´bar Cacao Almond. Denna tycker inte jag var så jättegod, den smakade lite mycket kakao. Men den var mättande, därför får den: ♥♥/5

- Orkar inte bry mig.

[Tröjan jag har på mig idag, dock är bilden svvvvvingammal.]
Idag är en sådan dag så jag faktiskt inte orkar bry mig om något. Orkade näääästan inte ens bry mig om att äta frukost, men såklart gjorde jag det ändå, hehe. Skulle jag skippa frukost? nono.
 
Har dragit på mig ↑ tröjan och lyssnar på någon akustisk lista på spotify för att kanske lyckas vända på mitt humör.
Det är vilodag från träningen för min del, istället ska jag vara kvar i skolan tillsammans med Linn och göra lite grejs, tänker dock inte berätta vad, det kommer senare!
Nej, men va?! vad hände nu, blev helt plötsligt på bra humör. Humörsvägningar delux? Aja, ha en toppendag!
 
Frukostpaj med smak av hallon och banan toppat med tropisk kvarg, du behöver:
1/2 banan
1 näve frusta hallon
1 dl havregryn
1/2 dl vatten
1 äggvita
lite bakpulver
lite salt
 
Kvarg
kokosflingor
funlight - kiwi&päron
 
Hur gör du?
- Blanda allt (förutom de tre sistnämda) och ställ in i micron i ca 2 minuter.
- Blanda kvarg, kokosflingor och funlight.
- Ta ut pajen och toppa med kvargen, klart.
Inget speciellt egentligen, havregrynsgröt med en konstistens av paj typ, haha.
 

- Du går lite konstigt.

Ang. rubriken: Haha, ja, jag fick den kommentaren idag av Alex. Aledningen till det är att min grova träningsvärk i benen inte släpper, det bara blir värre. Kämpade antagligen på riktigt bra i lördags.
 
Har precis ätit en enkel middag [85%korv, ljus fullkornspasta och sallad + citronvatten], blev dock fler portioner eftersom att jag var så galet hungrig efter det otroligt snabba dagen i skolan och ett hyfsat gymmpass för triceps och bröst.
Om ett tag ska jag bänka mig framför Talang med ett litet kvällsmål. Va, vänta vad händer nu? vadå, ska Emilija titta på tv? Jaop. Folk som känner mig eller följt mig ett tag vet att jag inte är någon tv/film-människa, men idag såg jag något om Talang på Instagram så ska sätta mig och kika på det. 

- Detta är så sjukt..

 .. Men så jäkla coolt.

- Mumsig middag.

Detta ↑ åt jag i måndags till middag och det var sååååå gott! Tänkte dela med mig så att ni kanske testar, som vanligt är det väldigt enkelt, haha. Har dock inga exakta mått.
 
Du behöver:
En bit fläskytterfile
Några klyftor vitlök
grillkrydda
salt
svartpeppar
citronpeppar
Fullkornsris
SALLADEN:
Vattenmelon
lök
fetaost
bladspenat
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 175grader.
- Koka riset enligt förpackningen.
- Blanda grillkrydda, salt och svartpeppar i en skål och salt, svartpeppar och vitronpeppar i en annan.
- Skär upp fläksytterfilen i bitar och gnugga litlöksklyftorna mot dem.
- Strö på kryddblandningen på fläskfilen. (Inte båda på samma, om ni inte vill förstås.)
- Lägg upp bitarna på en plåt och ställ in i ugnen i ca 30-40 minuter.
Salladen:
- Skär vattenmelonen och fetaosten i kuber.
- Skär löken i skivor och blanda allt det. Tillsätt spenatblad och vips så är det klart.
 
Så enkelt men så gott, jag serverade detta med kavrg (såklart, hehe).

- Det var ju faktiskt ganska länge sedan.

Goooodmorgon! Taggade inför en ny vecka? Det är jag.
Startade denna morgon samt vecka med en timmas pw i duggregnet, det var faktiskt riktigt skönt. Träffade även på Erica och andra personer. Så kul att det finns fler folk som orkat sig upp vid denna tid nu när det ändå är ljust ute!
Tänkte försöka jogga en bit också, men icke, träningsvärken i benen, sen passet i fredags är grov, så jag fick hålla mig till att gå idag.
 
Kom hem och fixade ihop favoritgröten  banan/kanel/äggvite-gröt toppat med banan, äpple, kokosskivor och en blandning av kvarg, jordnötssmör och kanel. Tillsammans med det fick två finn crisp med skinka från litauen följa med.
Nu är jag mätt och glad, laddar upp inför en dag i skolan, följt av ett pass på gymmet för bröst+triceps. Ha nu en toppen dag!

- Jag gillar inte söndagar..

.. dock inte av samma anledning som alla andra, söndagsångest. Tvärtom jag ser bara emot en ny vecka med nya möjligheter. Jag tycker inte om söndagar för då flyttar jag från pappa till mamma eller tvärt om, det tycker jag är jobbigt.
 
Har iallafall landat hemma hos mamma, handlat, ätit kycklingsallad till middag och kvarg med äpple och finn crisp med skinka från litauen, till kvällsmål.
Mamma har varit i litauen och mormor hade skickat med henne denna söta pyjamas ↑ till mig, tyvärr lite liten. Jag är så rastlös så trixar runt lite i mitt rum, samt planerar skolveckan. Ska strax dricka lite te och sedan gå och lägga mig för att ladda upp inför veckan, godnatt!

- Mellanmålskaka med banan/kokoskräm.

Packat, städat och dragit på mig myskläderna, sitter och tittar på videos på youtube, det var så sjukt länge sedan. Det regnar suuuuupermycket nu, men när det lugnar ner sig lite ska jag hoppa upp på cykeln och cykla hem till mamma. 
På söndagar brukar kylskåpet eka tomt, vilket det gör idag också. Så mixade ihop en lite choklad-mellanmålskaka med banan/kokoskräm, inspererat av Sofie, men gjorde lite ändringar då jag, somsagt, inte hade allt hemma.
 
Du behöver (1 portion):
1/2 mogen mosad banan
1 äggvita
2 tsk kakao
1 msk havregryn
 
1/2 mogen mosad banan
2-3 tsk kokosflingor
2 msk keso
!! Kan behövas extra sötning!!
 
Hur gör du?
- Blanda 1/2 mosad banan med äggvitan, kakaon och havregynen i en skål.
- Ställ in i micron på högsta effekt i 2 minuter eller tills den stelnat.
- Rör under tiden ihop keso, kokosflingor och 1/2 mosad banan till en röra.
- Ta ut kakan ur skålen, lägg upp på en tallrik (eller ha kvar den i skålen) toppa med krämen.
KLART och njut!
 

- Dag 11 av 31.

Idag är det söndag, en regning söndag tyvärr. Jag har hunnit med att bocka av ett svettig mag- och konditions-pass på gymmet, det gick riktigt bra. Har även fått i mig rester från veckan till lunch. Nu återstår bara att packa väskan för att lite senare åka till mamma, sen ska jag nog bara ta det lite lugnt, titta på någon film kanske? Vad hittar ni på idag?

- Hemmagjord blockchoklad

Fick ett tips av min vän Tilda att göra egen blockhoklad. Testade det, men vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Varken jag eller Ilze kunde sätta fingret på om den var god eller jätteäcklig, så tänkte dela med mig av receptet och om ni testar får ni gärna dela med er om vad ni tyckte.
 
Du behöver:
2 dl kakao
1 dl kokosolja (jag hade inte smaksatt)
3/4 dl agavesirap
1 1/4 dl vatten
1/2 dl kokos
 
Hur gör du?
- smält kokosljan.
- Blanda kakao, agavesirap, kokos och vatten i en bunke med en sked eller elvisp. (Jag använde sked.)
- Tillsätt oljan.
- Rör om och häll ut på en bakplåtspapper och lägg in i frysen i några timmar. (Jag hade en brödform som var kväll i bakplåtspapper och hällde i smeten där, men chokladen blev så tjock, så et rekomenderas inte. )

- Detta med socker alltså..

- Dessa var mina favoritskor för några år sedan - 
Bilden.. I don't know why. Jo, min frukost var varken intressant eller fin. Provade den nya smaken av kvarg-citron&lime, utan tillsatt socker. Den var faktiskt riktigt god. Åt även finn crisp med kokt ägg, champinjoner och lök.
 
Hur är det med er denna regniga söndagsmorgon? Men mig är det väl helt ok. Igår kväll, åt jag somsagt godis, måttligt och mådde bra. Imorse vakande jag dock runt 5 och mådde så illa, haha, så detta med socker är nog inte min grej faktikst. Men somnade om och mår nu bättre, ska strax ta mig till gymmer för att kötta lite mage och om jag känner för det, lite kondition.

- Eurovision 2014

Tidigare idag var jag så otroligt omotivierad till att åka till gymmet för att köra ben. Jag kommer inte ens ihåg hur länge sedan det var jag var så omotiverad. Men vet ni vad? Jag ångrar verkligen inte att jag åkte dit, då jag fick till mitt bästa benpass på jääääättelänge.
Testade också en proteinbar som "post workout". Gissa vem som inte kommer kunna gå ordentligt imorgon?
Jag har även hunnit med att träffa min fina bästa vän Ilze, ätit tacos idag igen, bakat blåbärsmuffint, gjort egen mörk-blockchoklad och "healthy snack".
Sitter nu tillsammans med syster och hennes kompisar och tittar på Eurovision med blåbärsmuffins, choklad, godis och massa annat, haha. Tittar ni också? Ingen av låtarna har tyvärr fallit mig i smaken.

- zucchinilasange

I lördags gjorde mamma lasange. Typ världens godaste zucchinilasange till mig och henne. Denna passar även folk som äter efter LCHF. Varken jag eller mamma gör det dock längre men vi ville ha zucchinilasange, haha, så vi testade och som sagt blev det ett toppenresultat!
 
Du behöver, för 4 portioner:
500g valfri färs (kött, nöt, bland osv.)
1 gullök
1 st Gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 burk Krossad Tomat
1,5 dl Grädde
1 stor Zucchini
100 gr Riven Ost
Oregano, Salt och Peppar
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225grader.
- Skiva zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel. Ta fram en ren handduk och lägg längderna på den för att sedan strö på lite salt.
- Hacka löken och fräs det i olivolja ett tag. Tillsätt sedan köttfärsen, när den är genomstekt tillsätter du de krossade tomaterna samt kryddorna.
- Småkoka under lock i ca 10 minuter.
- Smörj en ungssäker form.
- Lägg hälften av zucchinin så att det täcker botten. Häll på halva färsen, lägg på resten av zucchinin, häll på resten av köttfärsen och avsluta med att hälla på grädden och strö på osten.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Klart, ät och njut!

- Frukostmuffins.

Nämde i förra inlägget att jag åt en riktigt god frukost, men berättade aldrig vad. Imorse åt jag faktiskt muffins till frukost. Muffins med smak av jordnötssmör, banan och kanel. Jag vet att jag säger det ofta, men alltså detta var verkligen himmelsk, speciellt toppat med keso och varma blåbär!
 
Du behöver (3 stora, 1 person):
3/4 fiberhavregryn (fungerar med vanliga också)
2 äggvitor (eller 1 ägg)
1 - 1 1/2 msk jordnötssmör
1 mosad banan
1 msk kanel
1/2 tsk bakpulver
 
Hur gör du?:
- Blanda äggvita, havregryn, kanel och bakpulver i en bunke.
- Mosa bananen och blanda med jordnötssmör i en skål.
- Blanda samman båda bunkarnas innehåll.
- Fördela i 3-4 muffinsformar, beroende på vilken storlek de är.
- Ställ in i micron på högsta effekt i 2-4 minuter.
- Ta ut och ät som de är eller toppa med något du vill ha. Jag rekomenderar verkligen keso och varma blåbär för det var såååååå gott!
 
Återigen vet jag att vissa är intresserade av näringsvärdet pga. dieter eller bara intressant, då jag fått förfrågan om det. Men om ni inte är intresserade kan ni skippa denna bit! ↓
Hela satsen:
kcal: 372
Kolhydrater: 38,84g
Fett: 15,73g
Protein: 17,66g
 
Jag fick det till 3 muffins så närinsvärdet för EN blir:
kcal: 124
kolhydrater: 12,9g
Fett: 5,24g
Protein: 5,88g
 
Blir inte rädda för siffrorna, då det är bra kolhydrater, bra fetter, bra protein och bra engeri, saker för att kroppen ska fungera + att det är gott, och då ska man njuta! Ni borde verkligen verkligen prova!

- Gårdagen.

Halloj! Allt bra med er? Med mig är det toppen.
Sovit ut ordentligt och ätit en riktgit god frukost! Gårdagen spenderade jag somsagt med finfina vänner, det var kul att umgås med dem men blev lite segt mot slutet då jag höll på att somna. Vi gick och handlade och fixade tacos tillsammans. Till efterrätt åt vi äppelpaj som Daniel bakat, jag tyckte att den var jääääättegod! 
 
Vi tog fram en "uno-kortlek"(?) och tänkte att vi kör i några minuter, men det slutade med att en runda tog ca 1 timma, så efter det tittade vi på en film istället och runt 00.30 kom pappa och hämtade mig och Ilze.
Men det är härliga personer att umgås med, så det spelar egentligen ingen roll vad man gör, haha, jag hade trevligt.

- Wooop wooop, nytt.

- Hur många gånger har ni inte sett denna bild? haha -
Woop wooop, återigen har jag ändrat i mitt träningsschema. Anleningen denna gång är att jag tycker att mina axlar och bröstmuskler börjar bli för stora, hehe. Därför tänker jag varannan vecka köra axlar och varannan vecka köra bröst. Har även tänk att få in ett pass extra för mage och rumpa/ben, vilket jag nu kunde fixa med lite fix och trix. Ska testa detta ett tag, blir det inte bra får jag tänka till igen, haha.
 
Måndag: 
- Pw innan frukost.
- Udda veckor: Axlar + triceps.
Jämna veckor: Bröst + triceps.
Tisdag: 
VILA!
Onsdag: 
- Pw innan frukost.
- Mage och rumpa/ben, fokus på teknik och lättare vikter.
Torsdag:
- Walkning innan skolan eller idrott i skolan.
- Rygg på gymmet.
Fredag/Lördag:
- BEN eller vila. Beroende på hur jag mår och hur mycket energi jag har så kör jag ben eller vilar på fredager/lördagar.
Söndag:
- Mage
- Någon slags kondition. 
 
Och vem har inte världens bästa idrottslärare om inte jag?? Fick massa tips om löning/intervaller av honom, så nu är jag typ hyper på att köra kondtion också. Fick även ett häfte som jag ska läsa igenom när jag får tid. 
 

- Ugnsbakade kokos- och choklad-bollar.

Halloj, nu är jag hemma en sväng efter en ganska seg skoldag, men ska skrax iväg igen. Matte-nationella kändes faktiskt riktigt bra, nu är det bara vänta och se.
Något jag däremot fick veta är att jag får B i slutbetyg i bild, det känns nice! Efter nationella var det så sjukt segt att plugga, fick inte så mycket gjort, därav bilderna ↑ på snap.
 
Efter skolan var jag på massage, brukar inte tycka om det, men det var faktiskt skönt och annorlunda, har även hunnit med att äta ett litet mellanmål, ungsbakade kokos- och choklad-bollar ↓. Men nu ska jag dra mig mot bussen och resten av kvällen ska jag spendera med lite skojsigt folk, ha det bra!
Dessa tycker jag blev jättegoda och mättande, passar prefekt som mellanmål eller som snacks framför tv:n en fredagskväll. Återigen, om du är van vid att det är jättesött bör du tillsätt någon salgs sötning, t.ex stevia, agavesirap.
 
Du behöver:
1 1/2 dl havregryn
2 msk kokosmjöl
1 mosad banan
2 tsk mjölk
3 msk kokosflingor
1/2 - 1 msk kakao
 
Hur gör du?
- Blanda alla torra ingredienser.
- Mosa bananen och blanda med mjölk.
- Knåda samman allt och forma till bollar (lika stora som vanliga chokladbollar) och lägg upp på en plåt som är klädd i bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen i 10-12 minuter på 175grader.
- Ta ut och njut, de var riktigt goda varma!
 
 

- Favorit i repris.

Imorse visste jag ju inte vad ajg ville ha till frukost, valde då att köra på en favorit i repris - Choklad och kokos-kaka. Dock med lite ändringar och det blev ännu godare än förra. Satt verkligen och njöt! 
Fungerar också som efterätt då kan man dock fördela smeten i mindre skålar.
Du böehöver, 1 portion:
1 ägg
2 tsk agavesirap
1 msk kakao
1 msk havregryn
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kokosflingor
1/2 banan
2 msk valfri mjölk
Frostning:
1-2 msk jordnötssmör
1/2 banan
3/4 dl yoghurt/kvarg
 
Hur du gör?
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa ägget och agaversirap poröst med en elvisp.
- Mosa bananen och blanda med mjöklen, tillsätt alla "blandningar" i en och samma bunke och vispa ihop till en smet.
- Ta fram en ugnssäker skål/form och häll i smeten, in i micron i 1-1,5 minuter.
(- Frostningen: Mosa bananen och blanda/mixa med jordnötssmör och ev. yoghurt/kvarg.)
- Ta ut kakan ur micron och låt den svalna lite så att den lättare lossnar från kanterna, lägg över på en tallrik och smeta på frostingen och något mer om du vill ha. Jag hade kokosflingor. 
- Klart och njut!

- Healthy cookies, äpple och kanel.

Har ni missat att jag är förälskad i kombinationen av äpple och kanel? Skulle inte tro det va, haha. Därför provade jag att göra nyttiga, enkla och mjuka kakor till kvällsmål, men passar också bra som mellanmål eller tilltugg framför tv:n.
 
Du behöver:
1,5 dl havregryn
1 banan
3/4 äpple
Kanel efter smak.
 
Hur gör du?
- Skär upp äpplet i små bitar.
- Tillsätt alla ingredienser i en mixer och mixa. (Har du ingen mixer går det lika bra att mosa och blanda själv, det blir dock inte lika bra.)
- Fördela smeten i lika stora delar på en talrik med hjälp att skedar.
- In i micron på högsta effekt i ca 7-10 minuter.
- Låt svalna lite och njut.
 
Jag vet att det finns folk som läser min blogg som gärna vill ha näringsvärdet så jag har räknat ut vad denna sats blev och jag gjorde 14 stycken. Så EN innehåller:
Kcal: 25,7
Kolhydrater: 4,71g
Protein: 0,57g
Fett: 0,25g
Inte så jätte proteinrik, men de är goda och innehåller inget tillsatt socker!

- Detta är typ tragiskt..

 - Barcelona 2013 ↑ -
.. jag vet inte vad jag vill ha till frukost.
haha. Nej men, halloj! Efter 10 timmars sömn är jag pigg och gladd, laddar inför matte-nationell, som jag inte riktigt vet vad jag känner för. Idag är det vilodag för min del då jag har andra planer. Jag ska på masage direkt efter skolan och sedan vidare för att träffa några kompisar, så det blir najan!
Nu ska jag titta igenom mina inlägg för att få fram vad jag vill ha till frukost, ha det bra och lycka till på nationella ni som ska skriva det!

- Åttonde Maj Tvåtusenfjorton.

- Fröken Emilija var på egopic humör sisådär 6.30 imorse -
Halloj, allt bra med er? Med mig är det toppenbra faktiskt. Åkte hemifrån i träningskläder och kom hem i träningskläder. Dock har jag haft vanliga kläder på mig, då jag även hunnit med massa i skolan.
 
Det var verkligen jätteskönt att gå på ett walking-pass innan skolan började, dock blev det lite stressigt när duscharna inte fungerade till en början, hehe, men löste sig tillslut. Efter skolan hann jag också med ett pass, denna gång tillsammans med Oscar. Vi körde rygg och det var verkligen jättekul, lärde mig så mycket då han är otroligt duktig!
 
Ilze har varit här ett tag, pratade lite, alltid lika mysigt. Var också på en sväng till Rusta då jag behövde en ny parfym, eftersom att jag är så klantig och tappade min i golvet imorse, haha. 

- Kokosbröd, mums.

Det börjar bli riktigt mycket kokos här på bloggen, men det är så otroligt gott, verkligen. Men promies, ska fixa och trixa och få till något utan också. Jag har iallafall bakat kokosbröd, som var jättejättegott! Fick tipset av Michelle som hade hittat receptet HÄR, men gjorde om det lite. 
 
Du behöver:
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
1/2 dl kokosolja eller 50g smör (jag hade 50g flytande margarin som jag värmde lite)
4 äggvitor
1 ägg
Valfria frön som topping (jag hade solrosfrön, pumpakärnor och kokosflingor)
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 175 grander.
- Blanda de torra ingredienserna: kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt matfettet i blandningen.
- Ta fram en annan bunke, vispa äggen fluffigt. 
- Vispa ihop innehållet i de båda bunkarna.
- Häll smeten i en brödform som är klädd i bakplåtspapper. Toppa sedan med frön.
- Ställ in i ugnen i 23-25 minuter.
- Skär upp i skivor och njut.
 
Har även räknat ut näringsvärdet för hela satsen samt för en skiva.
För hela:
kcal: 722,41
Kolhydrater: 10,47g
Fett: 55,9g
Protein: 31,66g
 
Jag fick ihop det till 11 skivor så en innehåller:
Kcal: 65,7
Kolhydrater: 0,95g
Fett: 5,08g
Protein: 2,87g

- Mage & rumpa/ben.

Har ju somsagt gjort om mitt täningsschema så jag har lyckats få in ett pass extra för mage + rumpa/ben. Det var alltså igår. Det gick superbra och roligt att prova på att kombinera mage + rumpa.
 
Passet:
Mage:
Cable crunches.
4x15 - 32,5kg
4x12 - 35kg
Hopp i rodd-maskin. 
5x20 - 12 sek vila mellan varje set.
Sidorodd med viktplatta.
4x50 -10kg
Fladdrande armar.
30sek arbete, 10 sek vila. x3
Plankan.
1 minut x2.
Hängande benlyft, raka.
4x12.
 
Ben/rumpa:
Kickbacks.
3x12 - 7,5kg. - på varje ben.
Rumplyft liggande med överkroppen på bänk.
4x12 - 12,5kg.
Utfallssteg.
3x12 - 25kg - på varje ben.
Benpress, ett ben i taget.
3x12 - 40kg. - På varje ben.

- Morning cardio

Gooodmorgon fina ni!
Antingen läser ni detta när ni käkar frukost, är i skolan eller ska gå och lägga er. Vad vet jag? Jag har iallafall gått upp och dragit på mig träningkläderna, packat skol/tränings väskan och fixat alla måltilder för dagen. Ska strax bege mig mot gymmet för att köra ett walking-pass med Tilda innan skolan. Har aldrig provat att köra innan skolan, så det blir nog kul.
 
I eftermiddag ska jag träna rygg med Oscar också, han är så otroligt duktig så det kommer nog också blir riktigt kul. Men innan dess ska några skoltimmar bockas av. Gör denna dag grym så hörs vi!
 
Anonym om - matte-nationella
Vart har du köpt jeansen? :-)
Jag har köpt jeansen på H&M :)
:

- Det går bra nuuuu...

Till skilland från gårdagen har denna dag varit riktigt bra, rakt igenom. Kan det ha något med att jag tagit bort twitter från telefonen, att göra? haha.
Matte-nationella kändes iallafall helt ok och sedan har dagen rullat på bra, jag har fått mycket gjort. Även passet för mage + rumpa/ben gick toppenbra.
 
Improviserade till middagen som blev en röra av fläskytterfile och annat smått & gott. Konstigt nog blev det riktigt gott! Har även hunnit med att baka kokosbröd, som jag precis smakat på som kvällsmål och även det blev riktigt gott.
Imorgon har jag tänkt att prova något jag inte gjort tidigare - gå på ett walking-pass INNAN skolan, vi får se hur det går, men det blir nog skoj. Godnatt och sov gott!

- Banan&kokos-kaka.

Halloj!
Frukosten idag blev en banan&koks-kaka. hmm. förälskad i kokos? Yaop. Denna gång är inte kakan gjord i micro och jag blev faktiskt glatt förvånad över reultatet. Det var riktigt gott, iallafall för mig som gillar kokos och banan. Det skulle faktiskt kunna fungera som efterrätt också!
 
Du behöver:
3/4 banan
1 äggvita
1 msk havregryn
1 msk kokosmjöl alt. annat mjöl (mandelmjöl, vetemjöl t.ex)
2 msk kokosflingor
1/2 tsk bakpulver
kanel
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 175grader.
- Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa
- Häll upp smetet i en ugnssäker form/skål. Toppa med resterade banan och kokosflingor.
- Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Ta ut och toppa med , vaniljyoghurt/ kvarg blandat med kanel eller vaniljpulver/ Något du själv vill ha. 
 

- En magövning till.

För tillfället är detta min favoritövning för magen. Den är rolig att utföra och bränner samt tar som satan. 
Det du behöver ha för att utföra övningen är en roddmaskin och en bänk + dig själv såklart. 
 
- Börja med att lägga händerna på bänken och fötterna på "sitsen".
- Ställ dig raklång och spänn magen.
- Hoppa fram eller dra benen mot armarna, hur lång du väljer att dra fram benen är upp till dig själv då du känner att det bränner.
- Åk tillbaka med benen bakåt. (gå ned lite längre än vad jag gjort på bilden för att det ska ta mer.) 
- Gör detta 20 gånger och vila 20-30 sek --> gör om 5 gånger.

- Matte-nationella

 - Valborg -
Regnet hörs mot mitt takfönster, men det verkar som att det dåliga vädret inte kan få mig på dålig humör idag, haha. Trots att jag ska skriva nationella i matte idag, är jag glad och har sovit ordentligt utan mardrömmar om att faila, så det är riktigt skönt. Just nu har jag en banan&kokos-kaka i ugnen som jag ska äta till frukost, första gången jag gör den så får se hur det blir.
 
Igår kväll skrev jag lite med Oscar, vi skrev om videon jag delade igår. Så jag har nu tagit bort min twitter-app i telefonen, för att utmana mig själv och se hur länge jag klarar att vara utan det och se vilken skillnad jag känner.

- 56 dagar kvar.

- Keso-täckt lax, bulgur, ärtor, tomat, gurka och avokado. -
Min dag har faktiskt varit jättedålig, tyvärr. Har varit nedstämd och trött, fram tills jag kom hem till mamma pratade med henne, då humöret vände. Åkte sedan vidare till min pianolektion. Den lektionen var verkligen det bästa jag varit på och jag lärde mig så mycket + att det var så otroligt kul.
 
Nu på kvällen har jag suttit i ett "online-avresemöte" inför språkresan jag ska på i sommar. Har även fått kontakt med några som ska åka samtidigt som jag, så nu är jag så otroligt taggad, pepp osv. haha.
Dock måste jag nu repetera inför matte-nationella imorgon, så godnatt och sov gott!
 

- Look Up.

 Denna video har ni kanske redan sett, då både jag och många andra delat den. Det är helt sjukt hur beroende vi är av telefoner, internet, datorer osv. 
Jag har tittat på videon flera gånger och ryser varje gång, ryser för att jag är arg på mig själv för att jag har blivit så beroende, ryser för att jag kan ha missat så otroligt mycket. Så nu har jag bestämt mig för att inte hålla på med min telefon/internet när jag umgås med familj, vänner osv. för att just spendera tid med dem Hur kan vi mer få en ändring på detta?

- Söndagsfrukost.

Söndagsfrukosten för mig blev finn crisp med zucchini - verkligen jättegott, det trodde jag faktiskt inte. Gjorde även en "ny" smak på proteinfluff utan proteinpulver. Denna och chokladfluffet är lätt mina favoriter. 
 
Du behöver:
2 äggvitor
1 banan
1,5dl kvarg (jag hade naturell)
1/2 rivet äpple
kanel efter smak.
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna hårt och fluffigt med en elvisp. Du vet att det är klart när du kan vända bunken uppochned utan att röran åker ut.
- Ta fram en skål, mosa bananen i den och blanda med kvarg. 
- Riv ned 1/2 äpple och tillsätt kanel i banan röran. Rör om så att allt blandas.
- Häll ned bananröran i äggen och vispa lite till så att allt blandas.
- Häll upp i en skål och ställ in i frysen ett tag. Jag ställde in den i 25 minuter och det blev perfa!
Klart, njut!

- Axlar + Triceps, what?!

Jag har gjort om mitt träningsupplägg lite, hur det är nu och varför kommer i ett inlägg inom kort.
Igår blev det iallafall ett pass för triceps och axlar tillsammans med Tilda. Jag brukar egentligen inte tycka att det är så jätteskönt och kul och träna med kompisar, som andra tycker, för jag blir så stressad och har inte känt att jag då fått ut så mycket. Men nu på senaste tiden har jag börjat uppskatta det mer och tycker att det är kul. Passet gick jättebra, armarna samt axlarna var helt slut efter, skakade tillochmed, haha.
 
Tricepspress Kickbacks.
3x15 - 5kg.
1x15 - 8kg.
5x15 - 9kg.
Hantelpress, bakom huvudet.
1x10 - 7kg.
4x15 - 10kg.
Push down.
Rakt handtag:
 
3x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg.
1x10 - 15kg. 
Med rep(bilden): 
4x10 - 7,5kg.
Dips på bänk.
3x10.
 
Axlar: 
Hantellyft åt sidan.
3x10 - 3kg.
3x10 - 4kg.
Hantellyft fram.
3x10 - 3kg.
3x10 - 4kg.
Militärpress.
4x12 - 15kg.
Shrugs.
4x15 - 20kgx2
Pinocchio.
2x12 - 3kg.
3x12 - 4kg.

- Vaknade hungrig..

Goooodmorgon!
Imorse vaknade jag 5.45 av att jag var svinhungrig, alltså verkligen jättehungrig. Så att somna om var inte alls ett alternativ. Jag gick istället upp och gjorde kvargplättar (hade även med kokos och kanel i smeten så att det blev ännu godare) som jag åt tillsammans med varma blåbär och äpple.
 
Idag är det vilodag för min del, alltid lika tråkigt men idag faller den sig in väldigt bra då jag har träningsvärk i hela kroppen och igår kände jag mig inte så kry, det är dock bättre idag.
Under dagen ska jag hinna med att få något gjort i skolan, gå på pianolektion, online-avresemöte och plugga matte. Så jag har ändå en del saker att göra, haha. Ha det bra!

- Questbars-oskulden tagen.

Wooop woooop, läget med er? Med mig är det toppenbra, livet är på topp. Haha, nej men jag vet inte, är på en fruktansvärt bra humör idag.
Helt ok dag i skolan, iallafall fått ordning på lite grejer. På lunchen smet jag och Tilda iväg till stan för en tur på H&M men även en sväng in på hälsbutiken för att köpa en questbar och aloevera. Här med är min questbar-oskuld tagen, den var så underbart god!
Fick även till ett bra och roligt axel+triceps pass, även det tillsammans med Tilda. Sitter nu mätt och glad efter en galet god middag. När pappa kommer hem ska jag plugga matte, surt, men måste göras!

- LOKA pear ice pop.

När jag var i Stockholm förra helgen köpte jag mig en Loka med smak av päronsplitt för att ha något att dricka i värmen. Denna hade, precis som vanilj, en väldigt stark eftersmak. Eftersom att jag gillar päron så föll denna mig i smaker, kanske till och med bättre än vad vanlij gjorde. Jag tyckte väldigt mycket om denna och kommer att köpa den igen.
Har någon av er testat den? Vad tycker ni? Delar ni åsikt med mig eller säger ni emot?
Av mig får den: ♥♥♥♥/5

- 4/5-14, mage.

Har en hatkärlek till magträning, det är svettigt, jobbigt, roligt, gör ont - på ett skönt sätt och känslan sen efteråt, när magmusklerna är helt döda är galet nice, haha. Men det kanske bara är jag som känner så. Provade vissa nya övningar igår också, tekniken kanske inte sitter så jättebra, men det kommer, det kommer.
 
Passet igår:
Cable crunches.
4x15 - 32,5kg
3x10 - 35kg.
Benlyft liggande på bänk.
5x25 - 12 sek vila mellan varje set.
Total abdominal - maskin.
3x50 - 30kg.
4x30 - 42,5kg.
Hängande benlyft med böjda knän.
Åt sidan: 3x12 - åt varje sida.
Raka: 3x12
Hopp i roddmaskin.
5x20 - 10 sek vila mellan varje set.
Sneda situps med viktplatta.
4x50 - 10kg
Rumplyft "Ljuset". 3x20
↓↑ jag varvade mellan dessa, alltså ett set av ena och direkt efter ett set av det andra, brände riktigt mycket!
Core övning "Cykel". 3x35
Bergsklättraren.
5x20 - 10 sek vila mellan varje set.
Sidoböj.
3x30 - 20kg.
 
Avslutade detta pass med 20 minuter på crosstrainer också. Jag gillar egentligen inte att köra kondition inne på gymmet, förutom gruppassen som finns. Väljer helst att spring, gå, köra intervaller osv. ute. Dels för att jag blir så rastlös inne på gymmet då det enda man ser är sig själv i spegeln och ute ser man så mycket mer så man tröttnar inte och orkar därför längre.
Men iallafall, igår var jag så galet sugen på att köra crosstrainer så jag gjorde det helt enkelt. För några månader sedan tyckte jag att 4 minuter var jobbigt och jättetråkigt. Men igår så kändes 20 minuter relativt lätt och jag älskade det. Samma motstånd och samma hastighet som för några månader sen. Det kändes bra!

- Ny vecka, nya möjligheter.

Förra veckan var bra, riktigt bra. Denna vecka ska också bli bra. Tänker man positivt blir det bra, för då visar man för sig själv att man verkligen vill att det ska vara bra. Testa.
 
Jag är på pepp inför denna vecka då jag b.la ska hjälpa Tilda med hennes träning och sedan har jag planer på att få mycket gjort i skolan, haha.
Startade veckan med en pw i det kalla morgonluften med härlig musik i öronen, följt av "Kanel-banan-äggvitegröt" toppat med banan, linfrön, solrosfrön, gojibär och hemmagjort jordnötssmör. Banangröt är ju somsagt en favogröt hos mig, hehe.
Nu sitter jag nyduschad och har packat väskan, ska dra på mig lite kläder, borsta tänderna och sedan hoppa upp på mina blåa hoj och dra mig mot skolan. Ha nu en toppendag!

- Ett bra avslut.

Är nu hemma hos pappa. Vi har hunnit att äta en riktigt god kycklingsallad till middag och årets första vattenmelon till efterätt som tyvärr inte var så jättegod än, menmen lite god var den iallafall.
Jag och pappa tog också en pw på 6,5km ute i skogen i det härliga kvällsvädret och nu har jag precis ätit kvällsmål.
Kvarg blandat med funlight och kanel, toppat med äpple och solrosfrön, finn crisp och hälsosamma kakor. Mätt och glad, ska jag krypa ned under täcket för att vila upp mig inför denna vecka. Godnatt!

- Fjärde Maj Tvutusenfjorton.

Direkt efter sista inlägget igår ringde Daniel och frågade om jag ville med ut med honom, Albin och Johan. Såklart ville jag det, så gjorde ändå lite igår och låg inte bara inne, hehe. 
 
Imose sov jag till 9.30? Händer detta ens, JAG sov längre än till 8? haha. Fixade ihop en äppel-kanelfluff till frukost och drog mig vidare till gymmet där jag fick till ett riktigt grymt och svettingt magpass men även 20 minuter på crosstrainern.
Länge sedan jag körde kondition inne på gymmet, anledningen till det är att jag tycker det är roligare ute. Men idag var jag så sugen på crosstrainern, haha.

- Svar: Instagram.

Igår fick jag en fråga om vad jag heter på instagram.
Jag har två stycken. En där jag heter "HealthybyRomaite", lägger upp i princip allt jag äter och träningsbilder/resultat, nästan som en notis för bloggen. Ni vet ett notis för en artikel? haha. Så där kan ni följa mig om ni känner för det. Här om dagen fick jag 500 följare, vilket är riktigt kul att det faktiskt finns folk som är intresserade av min mat och träning(?)
 Sedan har vi ju då mitt personliga konto också, där får ni också gärna följa mig. Jag heter "EmilijaRomaite", detta konto har jag som ett konto som nästan alla andra har, för selfies liksom, haha.

- Treatday.

Det enda jag gjort idag är att äta och tittat på suits. Nej förresten, hann med att träffa Ilze ett tag och pratade med henne, det var mysigt. Men dagar som dessa behöver jag, eller iallafall min själ. Jag har nu mot kvällen ätit godis, har jag ångest över det? nope. Känner jag för att gå ut och springa? Nope. Känns det bra? Jaop. Somsagt, dagar som denna behövs.
Bilden ni ser här ovan är på är lakris täckt i choklad och mer lakris, det vari riktigt annorlunda men gott!

- Banan- och kokosplättar.

Idag gör jag ingenting, verkligen ingenting. För första gången, på jag vet inte hur länge, är det riktigt skönt. Jag har vilodag och träningsvärken, jag inte förväntade mig efter gårdagen dåliga pass, har börjat smyga sig på.
 
 
Det enda jag faktiskt gjort idag är att spela lite piano, degat i sängen framför datorn och ätit otroligt god tropisk tidig lunch. Jag har blivit typ helt in love i kokos så dagens lunch blev banan- och kokosplättar med övermogen anans och kanel-och päronkvarg. 
Ska nu fortsätta att dega i sängen, kanske framför suits, vet inte riktigt än. Möjligtvis drar jag också ut och träffar några kompisar senare.
 
Du behöver, 1 portion ca 7 plättar:
1 banan
2 äggvitor
1 msk havregryn
1 msk kokosflingor
kokosolja att steka i.
Kvargröra:
1 dl naturell kvarg (eller så mycket som du vill ha)
kanel
funlight-kiwi & päron.
 
Hur gör du?
- Mosa bananen till en smet, alt. mixa.
- Tillsätt äggvitorna och vispa/mixa.
- Blanda ned kokosflingor och havregryn. 
- Fördela plättarna lika stora (jag fördelade så att varje plätt blev 1 msk) och stek i kokosolja på medelvärme.
- Klart! Blanda ihop kvargröran, servera och njut.

- Kokos- och chokladkaka.

Kvällen igår var jättemysig, förutom vissa delar av den då en viss person förstörde ens humör. Men men, vi åt på rock baren och sedan vidare på en teater "Chocolat" heter den. Den handlar om en tjej som flyttar till en stad som har stränga regler men hon gör lite som hon vill. Den finns även i film, men denna föreställning hade Ungdomsteatern(?) i Nyköping ordnat, den var rikigt bra, verkligen!
Idag är det lördag och jag vaknade tidigt, förvånade? Skulle inte tro det va. Låg och tittade runt på olika recept då jag inte visste vad jag ville ha till frukost och inte riktigt orkade gå upp, blev inspererad och fick ihop en kokos- och chokladkaka med jordnötssmörsfrosting. För mig som är van att äta utan socker smakade denna precis som en vanlig chokladkaka, älskade det.
 
!! Om du inte är van vid att äta utan socker och vill ha det lite mer sött, bör du tillsätta extra sötning t.ex stevia, vaniljpulver, mer banan/honung, socker!!
 
Du böehöver, 1 portion:
1 ägg
Honung (mängd=beroende på hur sött du vill ha det, jag hade 2/3 tsk)
1 msk kakao
1 msk havregryn
1 msk kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kokosflingor
1/2 banan
2 msk valfri mjölk
Frostning:
1-2 msk jordnötssmör
1/2 banan
ev. yoghurt/kvarg
 
Hur du gör?
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa ägget och honung poröst med en elvisp.
- Mosa bananen och blanda med mjöklen, tillsätt alla "blandningar" i en och samma bunke och vispa ihop till en smet.
- Ta fram en ugnssäker skål/form och häll i smeten, in i micron i 1-1,5 minuter.
(- Frostningen: Mosa bananen och blanda/mixa med jordnötssmör och ev. yoghurt/kvarg.)
- Ta ut kakan ur micron och låt den svalna lite så att den lättare lossnar från kanterna, lägg över på en tallrik och smeta på frostingen och något mer om du vill ha. Jag hade kokosflingor. 
- Klart och njut!

- All of me.

 Woop woop, jag är helt förälskad i denna låt, lyssnar på det  i princip hela tiden när jag sitter på mitt rum. Nu har jag också skrivit ut ackord så att jag kan lära mig att spela den på piano, hehe. Den är faktiskt relativt lätt, det är bara det att jag måste lära mig texten ordentligt, haha. 
Vad tycker ni om låten? Gillar ni den?

- Alla har mindre bra dagar.

Hög kött%-korv, kokt ägg, gurka, kvarg och knäckebreöd med banan på var vad jag åt innan passet. Enkelt och gott.
Hemma och nyduschad efter ett ganska bajsigt benpass, vissa övningar gick bra och vissa mindre bra. Det kom även fram en kille som sett att jag gjorde fel och hjälpte mig, så snällt av honom och uppskattar det sååå mycket!
Men ska inte deppa över att passet gick mindre bra, alla har mindre bra dagar. Jag ska nu iallafall dra på mig lite kläder för att sedan gå ut och äta med mina syskon och mamma innan vi ska på en teater, kvalitetstid you know, det blir supermys!

- Back and abs.

Svettiga och utmattade efter gårdagens pass. Som, somsagt, gick otroligt bra och var galet kul. Idag har träningsverkärken börjat smyga sig fram, men det är skönt eller ja, hatkärlek till det med. 
 
Rygg:
Pull down - maskin.
3x12 - 27,5kg.
3x10 - 40kg.
Upper back - maskin.
3x12 - 22,5kg.
3x12 - 32,5kg.
Lat machine.
3x10 - 30kg.
3x10 - 40kg.
Low Row - maskin.
4x12 - 35kg.
Enarmsrodd.
3x10 varje sida - 10kg.
4x15 varje sida - 14kg.
Skivstångsrodd.
4x15 - 35kg.
Ryggresning.
20 vanliga utan vikt.
2x10 snea utan vikt.
4x20 - 20kg.
Chins. (Med hjälpvikt)
1x6 - 44kg
1x5 - 44kg.
1x6 - 35,5kg
 
Mage:
Hopp i roddmaskin.
5x20
Cable crunches.
3x15 - 32,5kg.
Rumplyft "Ljuset". 3x16
↓↑ Dessa två är magövningar, jag varvade mellan dessa, alltså ett set av ena och direkt efter ett set av det andra, brände riktigt mycket!
Core övning "Cykel". 3x30

- Andra Maj Tvåtusenfjorton.

Gooooodmorgon!
Jag har precis planerat klart dagens benpass som ska utföras senare idag, hatkärlek till att träna ben, haha. Har även hunnit med att äta favogröten, banan&kanelgröt toppat med banan och kokosskivor, samt pratat med mamma om livet. 
Hur är det med er idag? Jag är lite trött men annars är det bra. Det är ju super att det är långhelg så att jag kan vila hur mycket jag vill, då jag ändå inte kan sova länge på mornarna. 

- Första Maj Tvåtusenfjorton.

Mitt lyckorus i kroppen påverkade passet för rygg + mage såååå mycket, för det gick så otroligt bra. Det var så kul och Ilze var också med.
Silvija var lite uttråkad när jag kom hem så hon, jag och mamma cyklade för att sola lite, bara för att liksom. Så kom vi fram till att vi inte riktigt orkade laga någon mat så vi köpte med oss lite plocksallad och "ingredienser" som vi gjorde tropisk fruktsallad av: anans, kiwi, mango och apelsin, toppat med kokosskivor. SÅ GALET GOTT, testa!

- Hälsobutiken Life ♥

Jag och mamma var i hälsobutiken Life för att köpa tillskott - vitaminer/mineraler. Jag har brist av några vitaminer och därför behöver extra av det. Anledningen till detta var att jag har fått utslag eller som mamma säger "finnar som inte är verkliga" så nu ska jag äta en tablett, av det ni ser på nedersta bilden, i ca tre månader för att se om något förbättras. 
 
Jag fick också med mig en påse med lite proteinpulver med jordgubbssmak som jag ska prova, men är faktiskt inte så sugen på att börja använda proteinpulver, kanske möjligtvis till bakning, men jag vet inte.
En naturlig "Raw"-bar fick också hänga med och rostade kokosskivor som är så otrolgit gott!
 
Skulle ni vilja se mer av vilket utbud butiken Life har kan ni klicka HÄR! De har massa roliga grejer, iallafall för folk som gillar träning och hälsa. Det kan hända att jag går in i butiken själv, bara för att titta och för att få inspiration, det är ganska coolt faktiskt.

- Otroligt bra kväll.

- Nu är det såhär att jag suger på att ta bilder på i princip allt som rör sig, så det blev bara bilder på mat + Ilze från gårdagen, haha. -
 
Jag hade en otroligt bra kväll, verkligen, som började på Rhodos med Ilze, Paulina och Felicia. Jag åt kycklingspett med sallad, älskar det! Vi åt, pratade och skrattade. Fortsatte sedan vidare hem till Albin där även Lucas och Daniel var. Spenderade i princip hela kvällen där med massa dans, lekar, musik och skratt, tog en liten promenix till hamnen också, dock var vi inte vid någon brasa då vädret inte riktigt tillät det. Synd. Var hemma någonstans mellan 02-02.30 och somnade som en stock direkt.
Vaknade 9.30 och trots att jag inte sovit 8 timmar, vaknade jag glad och utvilad. Har ett lyckorus i kroppen från gårdagen eftersom att den var så bra. Startade även denna Maj månad med en goooood bananpaj till frukost och mamma fick prova på min kokos-mugcake fast med äpple istället för kiwi. 
13.15 ska jag hoppa upp på min blåa hoj och cykla till gymmet för ett pass för rygg + lite mage tillsammans med Ilze. Så denna dag är en bra dag.