- Sista Mars.

Det är sista Mars, tiden flyger iväg, lika så denna dag. Galet. Ett + är ju också att det fortfarande ljust är ute.
 
Dagen i skolan har gått så galet bra, fått mycket gjort i no:n och genomfört engelska nationella muntligt, som gick helt ok. Dagen fortsatte bra när passet för bröst och axlar gick riktigt bra, provade på nya övningar som var roliga och kändes rejält.
Kom hem och pluggade lite, vi fick ett häfte att repetera i inför nationella, så det är riktigt bra. Fixade också i ordning favomaten till middag, lax med matkorn och grönsaker. Nu ska jag sätta mig och titta på talang. Hare gött.

- Ananas-smoothie.

Till frukost i fredags gjorde jag en varsin smoothie till mig och pappa. Den blev så otroligt god och smakade.. exotiskt, kan man säga så? Färgen tycker jag också blev ganska cool, hihi.
 
Du behöver:
1 banan
1/2 färsk ananas (beroende på hur stor den är, vi hade en lite ananas hemma)
1,5 msk kokosflingor
isbitar
kallt vatten
 
Hur du gör:
- Skala ananasen och skär den i ganska små bitar för att lättare kunna mixa det senare.
- Börja med att mixa ananasen, släng i bananen och lite kallt vatten.
- När du fått det till en relativt jämn sörja lägger du i isbitarna, kokosflingor och lite mer kallt vatten om konsistensen inte är den du vill ha. Mixa lite till.
- Häll upp och njut.
 
Ananasen innehåller väldigt mycket mineraler och vitaminer, b.la järn som kan göra så att du får slätare hud, vitamin A, B och C. Ananas hjälper kroppen att rengöra magen och tarmarna, och via bromelinet som bryter ned proteinet så underlättas också matsmältningen. Både bananen och anansen innehåller mycket kalcium som b.la gör att ma får starkare hår och naglar.

- Kvarg med lakris.

Gillar du lakris? Då passar detta perfekt för dig! Igårkväll testade jag att blanda i lite lakrispulver i min kvarg och toppade med varma hallon.
Kan inte riktigt beskriva smaken, men gillar ni hallon-lakris typ demhär döskallarna som är rosa/svarta, så kan jag garantera att ni gillar detta. Det skadar ju aldrig att prova.
 
Detta får ♥♥ av fem möjliga.

- I wanna make money.

Goooodmorgon måndag!
Pigga och glada? För det är jag. Klockan ringde 5.20 imorse tittade ut genom fönstret och det var helt mörk, min första tanke var 'wft?' eftersom att det tidigare faktiskt varit ljust på morgonen, men kom på att klockan ställts fram, hehe. Låg iallafall och försökte komma på bortförklaringar till att inte gå ut på min pw, men icke. Jag gick ut och jag ångrar det verkligen inte, för det var så otroligt skönt dock har det nu börjat snöa, vilket är lite trist.
 
Kan nu iallafall meddela att jag ätit en riktigt god äppelgröt till frukost samt två knäckebröd med skinka och gurka på + två koppar te, efter en pw på 6km. Nu är jag riktigt taggad på att köra järnet med kost och träning denna vecka trots massa prov som jag också ska köra järnet med! 

- Trettionde Mars Tvåtusenfjorton.

Ligger i min säng och lyssnar på en digitalsk kemibok, där dem pratar om övergödning, det jag har prov på, på tisdag. Ska lyssna lite till och kanske skriva lite stödord, för att senare planera upp min träningsvecka samt veckan i skolan, samtidigt som jag äter mitt kvällsmål. 
Åt förresten en galet god middag som mamma gjorde, stekt fläskytterfile och fullkornspasta med stekta champinjoner, broccoli, mozzarella och tomat.
 
Har ni haft en bra dag? Jag har haft det jättebra, aktiv men ändå lugn. Var och handlade med mamma och passade på att lämna ut ytligare lite CV:n och personliga brev, så får hoppas på det bästa nu! 
Nej, nu måste jag fortsätta lyssna och fokusera, ha det bra!

- Länge lever vi.

- Lite från igår - 
Härligt väder och humöret är på topp, ska strax packa ned mina saker för att åka till mamma.
Vart helt förvirrad av att klockan ställts fram imorse, men 9.00 var jag ute på en Pw/löparrunda på 6,85km. Kan med handen på hjärtat säga att jag på senaste tiden börjat älska vartenda löparsteg jag tagit, så härligt!
 
Åt lite frukost och cyklade ned till gymmet där jag skulle möta Tilda, men hon hade också blivit förvirrad av tiden så jag körde igenom mitt magpass själv på 45 minuter följt av 30 minuters walking. Så otroligt kul, och magpasset gick så jäkla bra! Nu är jag nöjd, nu mår jag bra och är glad.

- Äter du aldrig onyttigt?..

Jo, det gör jag. Jag sitter faktiskt just i denna stund och smaskar på en kaka. Efter att ha ätit god grillad mat (första gången för i år!!!), städat och flyttat min säng, bakat en chokladkaka och gjort hälsosam jordgubbsglass, satte jag med ned med pappa vid matbordet och pratade samtidigt som vi stoppade i oss massa gott, b.la chokladkakan, dadlar, jordgubbar och glassen.
Nu ligger jag här, på mitt golv, helt proppmätt. Är så otroligt trött efter denna dag, då jag har hunnit med så sjukt mycket. Men det är det jag gillar med att gå upp tidigt, jag får så mycket gjort. Godnatt.

- Femörefort.

Tidigare idag var jag, min pappa och lillebror ute vid Femörefort och gick lite, så mysigt! Det är så kul, varje gång vi är där berättar pappa om sovjet och andra världskriget och det är alltid lika intressant.
 
Efter lunchen cyklade jag ned till gymmet, tyvärr var det bara jag som anmält mig till Box:en så den blev inställd. Istället körde jag 45minuter mage och anmälde mig till "Bodypump" som var ett pass med låga vikter med många reps, alltså ett styrkepass typ. Det var riktigt roligt, ska nog fortsätta.
 
Nu ligger köttet på grillen och det luktar verkligen sommar, haha, kan man säga så? Aja, jag är iallafall hungrig, vädret är fortfarande galet fint och jag mår toppen bra

- Favolunch.

Har laddat upp inför "Box" med min favolunch ute i solen och sällskap av pappa. Får se om det finns platser kvar av "bodybalance" också för skulle vara så otroligt kul att testa.
 
♦ Lax tillagad i micro • Broccoli • ägg • kvarg • sallad, gurka och tomat 

- Hemmagjorda proteinbars utan proteinpulver.

Provade att göra egna proteinbars igår, de blev så otroligt fula men goda och kladdiga. Passar prefekt innan träning som energikälla eller återhämtning efter träning, då det innehåller mycket protein och kolhydrater, det kroppen behöver efter ett träningspass. Det är också ett bättre, hälsosamare alternativ än godis, glass eller andra sötsaker.
 
Det bästa med dessa är att det är gjort på naturliga ämnen, så det är inga konstigheter i dem och för de som är som mig - skippar proteinpulver, är det inget proteinpulver i, men självklart får man tillsätta det om man känner att man behöver.
 
Du behöver (till 18st små):
13 medelstora färska dadlar (ca 150g)
1 Banan
1,5 dl kvarg (jag använde fetthalt 0,3%)
1 dl valfri mjölk (jag hade mellanmjölk)
1 dl äggvita (ca tre ägg)
1,5 dl havregryn
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
 
Hur gör du?
- Börja med att värma upp ugnen på 200grader.
- Ta ut kärnorna i dadlarna, mixa dadlar och banan så att det blir som en liten deg.
- Blanda havregryn, kakao och bakpulver i en enskild bunke.
- Tillsätt kvarg, äggvita och mjölk, i dadlar- och banandegen, mixa igen till en jämn smet.
- Tillsätt havregryn-blandningen i smeten och mixa tills allt är en jämn och fin smet.
- Häll i i en bakpappers-klädd brödform och täll in i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut och låt den svalna helt innan du tar ur den ur formen och börjar lossa på pappret.
- Skär i storlekar som önskas. Jag gjorde 18st små eftersom att det var första gången.
 Inspererades av DENNA blogg, hennes blev dock mycket finare än mina. Jag tror att jag använde mig utav fel slags form.
 

- En aktiv dag.

Jag vet inte, men jag har börjat älska att vakna tidigt på helger - låter inte alls som en tonåring.
Men jag gillar det, älskar att man hinner med så mycket, nu har jag t.ex hunnit med att äta en god frukost ute i solen bestående av kvarg blandat med kanel och funlight - päron&kiwi, toppat med äpple, solrosfrön och linfrön. Två finn crisp med halvlöskoktägg och skinka. + två dadlar och massa te.
Har också hunnit med att prata lite med min syster.
 
Men nu ska jag dra på mig lite träningskläder för att åka någonstans med pappa och lillebror för att promenera lite, efter det ska jag på ett gruppass på gymmet som heter "Box" aldrig provat på det tidigare, så det blir nog kul. Om jag hinner ska jag också gå på ett pass som heter "Bodybalance" det har jag inte heller provat på tidigare. Har någon utav er provat det? Är det kul/Jobbigt?

- Hej, mitt namn är Emilija...

 - Kvällsmål igår -
Halloj!
Igårkväll somnade jag ganska tidigt efter en dag med humöret som en berg- och dalbana. I skolan stod silversmide på schemat, jag tyckte inte att det var så jättekul men det är ju alltid bra att prova något nytt, blev inte riktigt klar, men får fortsätta nästa vecka. Dagen fortsatte med att lämna ut personliga brev samt CV:n, vilket jag tror jag ska fortsätta med idag, promenad till ica och försökte mig på att baka egna proteinbars utan proteinpulver.
Sen somnade jag, haha, och nu ska ajg ha frukost, ha det bra!

- Happy

 Denna låt är så härlig och får mig just HAPPY. Jag följer också denna tjej på youtube och tycker att hon har lyckats riktigt bra med denna cover, vad tycker ni?

- Yesterday was leg day.

Hade en galen energi på passet igår, men tyckte inte att det brände ordentligt, men jag kan inte påstå att jag var helt slut, haha.
 
Passet såg iallafall ut såhär:
Uppvärming: Cykla från idrotten + denna 3x20 x2
Benspark - maskin. 4x12 - 45kg.
Adductor - maskin. 4x15 - 45kg.
Bencurl - maskin. 2x12 - 42,5kg. 2x12 - 45kg.
Benpress - maskin. 3x12 - 100kg.
Raka marklyft. 5x10 - 40kg.
Knäböj med bara stång (20kg). 3x12
Knäböj med 40kg (stång+20kg.) 3x10
Knäböj med 45kg (stång+20kg.) 3x10
Rumplyft på pilatesboll. 4x15 - 10kg på midjan.
Utfallssteg. 3x12 x2 - 20kg.
Vadpress - maskin. 1x15 - 25kg. 1x15 - 31kg. 1x15 - 38,5kg. 1x15 - 45kg.
Kissande hunden, åt sidan. 7x20x2
Kissande hunden, bakåt. 6x20x2
 
Testade också på liggande bencurl, men vet inte riktigt om vi gjorde rätt. 2x12 - 30kg. 1x12 - 40kg.

- Ett kärleksbrev.

Halloj! Allt bra med er denna fina morgon?
Med mig är allt toppen bra, då jag har sovit bra, är pigg och glad. Idag väntar en heldags silversmide. Har tidigare aldrig provat på något liknande, så det ska bli riktigt kul att prova på. Har alla skisser klara så det är bara att lyssna ordentligt på genomgången så går det nog bra.
Igårkväll skrev jag om mitt CV och mina personligabrev, så eftersom att jag har vilodag så ska jag efter skolan cykla runt och dela ut dem, vilken tur att det är fint väder, haha.
 
Är av någon konstig anledning inte sugen på havregrynsgröt, utan är sugen på kokta ägg och en smoothie, så ska gå ned och se vad jag kommer fram till. Ha nu en toppendag!

- Sjugosjunde Mars Tvåtusenfjorton.

 
Har inte tänkt på det men det är faktiskt 27/3 idag, galet vad tiden går fort. Hinner inte ens med. Under dagen har jag fått lite, ganska mycket gjort i so:n faktiskt. Fick också lite tips av min handledare ang. CV och jobbansökning, så ska strax ändra lite i mitt cv. Idrotten var också rolig, styrketräning - parvis, det gick helt ok.
Efter idrotten mötte jag upp Tilda på gymmet för ett ben-pass, blev frustrerad på mig själv över att jag inte tyckte att det brände i benen, men nu kan jag knappt stå, så något bra måste jag ändå ha gjort, haha.  

- Never afraid

Mitt halvsega pass igår såg ut såhär:
Hopprep i 3 minuter som uppvärmning.
Rygg:
Pull down - maskin. 3x12 - 40kg. 3x12 - 42,5kg.
Enarmsrodd. 4x20 x2=på varje sida - 12kg.
Upper back - maskin. 3x12 - 27,5kg.
Ryggresning. 4x20 - 15kg.
 
Biceps:
Hantelcurl. 3x15 x2 - 7kg.
Curl i cablemaskin. 4x15 - 12,5kg.
Sivstångscurl. 3x10 - 15kg.
 
Triceps:
Tricepspress kickbacks. 4x15 - 6kg. 1x15 - 7kg.
Push down. 2x12 - 10kg. 1x12 - 12,5kg. 1x12 - 15kg.
Hantelpress "Bakom huvudet" - 4x15 - 10kg.
Dips på bänk. 3x10
 
Extra:
Bergsklättraren. 5x20 - 10 sek vila mellan varje.
Halva fällknivar. 4x15 - 12 sek vila mellan varje.
Sneda situps. 4x50 - 10kg.
 
Vi har också fått en maskin till gymmet med "Hjälpvikter" för att göra chins så jag testade och gjorde 3x6 med 42kg(?) tror jag, hehe.
 

- Få upp träningsmotiationen.

- Vi trixade lite under en lunchrast -
 
Ibland kan det vara svårt att hitta motivationen till att träna eller dra sig till gymmet. Jag tänkte dela med mig av några saker som jag brukar göra för att bli mer taggad.
 
♦ Vardagar. På vardagarna bestämmer jag mig för att ta med mig träningskläder och mellanmål till skolan så att jag direkt kan gå till gymmet och behöver inte åka hem emellan. Då jag vet att det finns många som har lätt för att fastna hemma i soffan framför tv:n/datorn om de åker hem emellan, är detta ett bra tips.
 
♦ Variera. Variera, kör inte alltid samma övningar, besök denna sida och leta efter övningar som du tycker verkar roliga och testa dem nästa gång du är på gymmet.
 
♦ Uppdatera. Uppdatera din spellista med massa bra, nya/gamla som är peppande och har ett bra tempo. Ta gärna med låtar du inte hört så många gånger innan, för då blir det liksom som en "överaskning" när du tränar och man blir glad och mer peppad av nya saker.
 
♦ Mål. Sätt upp mål, har du redan ett mål - sätt upp delmål. Det är så mycket lättare när man har något att stärva efter.
 
♦ Fitnessfriends. Prata med en av dina vänner som ligger på ungefär samma nivå som dig inom träning. Träna tillsammans några gånger i veckan, sätt upp mål som ni ska uppnåt tillsammans - utöver era egna, sammarbeta och peppa varandra.
 
♦ Podcast. Nu du konditionstränar på löpbandet kan det vara ganska tråkigt ellerhur? Prova då att lyssna på en podcast istället för på musik, för då lyssnar du och fokuserar du på vad de säger istället för hur lång tid det är kvar eller något liknande.
 
♦ #Hashtag. Gå in på instagram och sök på t.ex "fitness" "Strong" "Healthy" "weightloss" eller vad som, beroende på vad du har för mål. Man får så otroligt mycket insperation och motivation av att titta på andras bilder och ser vad de lyckats med eller vad de har för smarrigt och nyttigt recept att erbjuda.

- Blåbärs- smoothie

Igår var ju Ilze förbi en stund på kvällen och vi fixade i ordning en smoothie och lite finn crisp. Jag tyckte att smoothien var så galet god att jag lätt kommer göra den igen och tänkte dela med mig av den, det är så enkelt.
 
Du behöver:
1 banan
FRYSTA blåbär och hallon, valfri mängd
kallt vatten
 
- Mixa bananen och bären, höll i lite vatten - tills du får konsistensen du vill va.
 
Varför du ska ha frysta bär är för att det blir så galet mycket godare om den är kall, ett + är ju att färgen blir hur ball som helst.

- If you ask me.

Torsdag idag vilket innebär fredag imorgon, wihooo! Har fortfarande en peppande känsla i kroppen sedan igår, är så löjligt glad, haha. Sen att vädret är på topp är ju bara ett extra + i kanten. Idag väntas so arbete med Tida, mototrik på idrotten och sen ett benpass på gymmet. Tror att denna dag kommer att bli riktigt bra eller jag ska försöka få den bra, hihi.
Nu ska jag gå ned och fixa lite frukost, hoppas att ni får en toppendag!

- Dagen blev bara bättre och bättre.

Galet händelserik dag, men ändå inte. Imorse var jag somsagt riktigt seg och trött, men under No-passet fick jag reda på att jag fått ett B på senaste kemiprovet, och jag blev så otroligt glad. Dock gick inte passet på gymmet för biceps, triceps och rygg så bra, men jag körde igenom det och åkte hem för att fixa middag. Basturökt skinka, med rostade morötter, bulgur, kvarg och sallad gjort på spenatblad, majs, avokado och gurka. Det var så otroligt gott, verkligen!
 
Var lite arg på mig själv för att det inte gått bra på gymmet så tänkte att jag skulle dra ut på en springrunda på ca 4km, men det slutade med en runda på 11km. Helt otroligt, hade som mål att klara milen innan sommaren och efter sommaren skulle jag ha klarat milen under en timma, kan redan nu bocka för båda två då jag sprang på 50.06 minuter, det känns så otroligt bra! Lite för vissa, mycket för vissa, men helt perfekt för mig.
 
Ilze kom förbi en stund också, vi åt kvällsmål tillsammans, en galet god blåbärssmoothie och lite finn crisp, pratade lite om allt och inget, så mysigt. Nu ska jag krypa ned under täcket och tagga till inför benpasset imorgon, godnatt!

- Squatchallenge

Jag har antagit denna utmaning som Ida Warg har på sin blogg/Instagram. Tycker att ni också kan vara med. Dock har jag bestämt mig för att jag ska göra 500 stycken utöver det jag gör på gymmet, alltså gör jag 100 stycken varje morgon i 5 dagar, dock är det då utan vikter, men ändå.
Ida gillade förresten en utav mina bilder på mitt konto där jag heter "HealthybyEmilija" (om ni är intresserade utav matbilder kan ni ju följa mig där) och jag fangirlade lite för mig själv, haha.

- Uppvärmning

Ni vet uppvärmningen jag har skrivit om flera gånger, speciellt när jag kört ben? Den som kanske har varit lite svår att förstå, Ilze hjälpte mig iallafall att ta bilder, så det kannske är liiiiiiite lättare att förstå. Detta är en riktigt bra uppvärmning, man blir varm och benen känns inte så stela, ett + är ju att det är kul, både för dig själv och folk som tittar på, haha.
 
Upp med knät, snudda foten i marken och lyft knät åt sidan, gör samma sak med andra benet. Hela tiden ska du stuttsa uppp- och ned!

- Nej, nej, nej, nej.

Hade så svårt för att gå upp imorse, vet inte varför somnade ändå runt 21.15 igår? Gick iallafall upp och gjorde morgonrutiner inom träning - Plankan 1minutx5 10sek vila mellan varje och sedan 100knäböj i #Wargpower.
Har precis duschat, ska slänga på mig lite kläder och sedan äta frukost.
Tittade ut genom fönstret och ser att det snöar, lite trist, men inget att göra åt. Under dagen väntar skolan, suprise? och senare ett pass på gymmet för bicept, triceps och rygg. Känns som att det var 7711år sedan jag var på gymmet, men i själva verket var det i förrigår. Sååååå jag är sååååååå peppad!

- Green, Pink and Yellow.

Förstår inte varför jag är så trött på tisdagar, dagen då jag inte tränar. Haha. Humöret har iallafall varit på topp idag, känner mig allmänt lyckig i kroppen. Nationella i engelska vet jag faktiskt inte, men det gick nog hyfsat bra. Stannade kvar i skolan för att ha PH men fick inte så mycket gjort, några matteuppgifter, innan jag cyklade vidare till mamma där jag drack lite te i väntan på pianolektionen, som förövrigt gick så galet bra.
 
Av någon konstig anledning var jag inte alls hungrig nu mot kvällen men fick ändå i mig lax med ljus fullkornspasta, bladspenat, broccoli, gurka, en ägghalva och kvarg. Lax går alltid ned då det är så galet gott.
Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, plugga lite matte kanske, men funderar faktiskt på att gå en lugn promenad, bara för att liksom.

- Tuttar och Axlar.

Färgen på linnet är lite mer skrikande i verkligheten och jag älskar det, så mycket roligare att träna i färgglada kläder.
Gårdagens pass gick så bra och jag kämpade på allt vad jag kunde, var så trött i kroppen när jag skulle göra de sista övningen som var armhävningar, men pigg och glad psykiskt. Så härligt efter ett pass när man känner att man gjort riktigt bra ifrån sig.
 
Gick 5 minuter i rask takt som uppvärmning.
Axlar:
Militärpress. 4x12 - 15kg.
Shrugs. 4x12 - 20kgx2 (20kg-platta i varje hand)
Hantellyft åt sidan. 3x10 - 4kg.
Hantellyft fram. 3x10 - 4kg.
 
Bröst:
Pull over med hantel. 4x20 - 12kg.
Flyes liggande på bänk. 4x15 - 8kgx2 (8kg-hantel i varje hand)
Chest press - maskin. 3x12 - 32,5kg.
Pectoral - maskin. 3x12 - 25kg. 1x8 - 27,5kg
 
Extra:
Knäböj mellan två pallar med kettlebell. 4x12 - 20kg.
Testade också på "Bröstpress i cablemaskin:" 3x10 - 5kg. Har tidigare bara sett hur andra gjort, så ville också testa, så jag gjorde det helt enkelt. Tittade dock nu på en video och såg att jag gjorde lite fel, inte alls mycket, men ändå, nästa gång gör jag rätt.

- Nytt te!

Mamma och Silvija var på lakrisfestivalen i Stockholm i helgen och köpte med sig lakris-te till mig, jag älskar det, det är så galet gott då det faktiskt smakar riktig lakris.
Sen när jag och pappa var och handlade så hittade jag ett te jag vet funnits ett tag men jag har aldrig hittat det. Grönt te med smak av mandarin och apelsin, det var också riktigt gott. Jag hittade denna på Ica Maxi i Nyköping, så det borde finnas lite överallt.
Lakris-tet: ♥♥/5
Mandarin-tet: ♥/5

- Get ready for fun.

Goooooodmorgon!
Eller jag har faktiskt varit vaken ett bra tag, 5.15 gick jag upp för att göra våfflor till mina syskon, hoppas att de blev glada, hehe. Gjorde även "Green smoothie" till mig och pappa, till det åt jag två kokta ägg på finn crisp. Så nu är jag uppladad inför engelska nationella som vi har på förmiddagen.
Känner av en galen träningsvärk i både bröst och axlar, det är så härligt. Dock är det vilodag som gäller för mig idag, lite lite tråkigt, men bara att vila upp mig inför onsdag.
Hoppas att ni har en toppen dag och till alla 9:or säger jag lycka till på nationella.
 
Våfflor ca 7 st:
3 dl vetemjöl (anvönde fullkorn)
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
 
Hur du gör?
- Vispa mjöl och vaten till en jämn smet
- Vispa vispgrädden och ha ned det i smeten.
- Värm upp våffeljärnet.
- Grädda och servera. Jag skar upp jordgubbar och kiwi, samt vispade lite mer grädde.
 
Green smoothie för två:
Egen önskad mängd ingefära
1 Banan
1 apelsin
2 nävar bladspenat
1 kiwi
1,5 - 2 dl fryst eller färsk mango
 
Hur gör du?
- Mixa allt, toppa med vad du vill, jag hade kokosflingor, solrosfrön och gojibär, NJUT!

- Blame on the disco.

- Var tittar jag ens på den andra bilden? - 
Hoppas att ni har haft en toppen dag, för det har jag. Lite seg gällande plugget på förmiddagen men sen rullade det på och tiden flög iväg. Laddade upp med te och en fullkornsmacka med skinka på innan jag drog iväg till gymmet för ett pass för axlar+bröst i mina nya träningskläder som var så galet sköna och, vad jag tycker, snygga. Passet gick riktigt riktigt bra, var helt skakis efteråt, men det är så det ska vara, höll mig också till avsatt tid, wihooo!
Nu har jag precis fått i mig middag och när pappa ätit klart ska vi ut på en Pw, så det är nice!

- Healthy homemade Ice-cream.

Sugen på glass? Jag gjorde ju efterrätt till mig och mamma, det blev hälsosam jordgubbsglass, jag vet inte vart jag ska ta vägen, det blev så otroligt gott och det är något jag lätt kommer att göra igen. Mamma verkade också uppskatta det då hennes kommentar till Jörgen i telefon var "Emilija har gjort nyttig glass, denna gång blev det gott på riktigt."
 
Vad behöver du för ca 2portioner(det räckte iallafall till både mig och mamma)
1 Banan
4 stora och 5 små frysta jordgubbar
4-5 msk kvarg (jag hade med fetthalt 0,3%)
kokosflingor
vatten (jag hade 1/2dl)
 
Hur gjorde jag?
- Innan jag gick till skola skivade jag en banan och ställde det i frysen.
- Efter ca 10 timmar, rekomenderar typ 8-9, tog jag ut dem och mixade tillsammans med jordgubbarna.
- När det blivit som småbitar hade jag i kvargen, vatten och kokosflingora.
- Mixade allt tills jag fick den konsistensen jag ville ha. Toppade med lite mer kokosflingor och serverade.
 
Inspererat av http:ffitnessfood.blogg.se

- Nu kör vi hårt!

Goooooodmorogn people!!
Vaknade upp med 13 händelser från twitter och det gjorde min dag, min vecka, då det var b.la en tweet om att jag och Oscar inspererar, så galet kul, blev verkligen jättejätteglad!
Så nu dansar jag runt i underkläder i mitt rum till hög musik, oooopsi, efter att ha ätit havregrynsgröt med keso och hallon.
Förra veckan gick superbra med både träning och kost, så kör på samma linje denna vecka med, så otroligt pep. 
 
Efter skolan väntas ett pass på gymmet för bröst+axlar, ska titta igenom appen Nordic Wellness har, kanske hittar något roligt gruppass, vem vet?
Ha nu en toppen dag, ha i minnet att du är awesome!

- Problemen som uppstod.

Ligger nu mätt på mitt golv hemma hos pappa, precis ätit köttfärsås med fullkornspasta med massa grönsaker, mumsigt, riktigt länge sedan faktiskt!
Förut blev det ett mag-pass i 45minuter innan jag tillsammans med Ilze och Nettan gick på walking, de båda passen gick riktigt bra det brände rejält i magen och Walkingen var riktigt rolig och svettig, ska nog fortsätta att gå på det.
Eftersom att jag skulle till pappa idag så var kylskåpet ganska tomt så jag slängde ihop en äppel&kanel-mugcake, så gudommligt gott, tycker verkligen att ni ska testa!
Idag hann jag alltså med 3 pass innan klockan ens slog 13.00, gissa vem som kommer att sova gott inatt? Jaop, jag. Nu ska jag ta det lugnt och spela lite gitarr.
 
Vad behöver du?
1 dl fiberhavregryn
1 dl vatten
1 äggvita
lite lite salt
1 äpple
Kanel.
 
Hur du gör?
- Riv eller skär halva äpplet i bitar.
- Blanda alla ingredienser och ställ in i mircon ca 2,5 minuter.
- Toppa med resterande äpple, mer kanel och något mer om du vill, jag hade kokosflingor.

- Zoat.

 
Skrev ju för någon dag sedan att jag provade "Zoat" till frukost, jag vet inte om det var för att jag inte hade någon aptit eller om det faktiskt inte föll mig i smaken, men jag tyckte inte att det var så jättegott. Men jag vet inte, det jag brukar tycka om brukar ingen annan tycka om, så det kanske är tvärtom, så jag delar iallafall med mig.
 
Vad behöver du?
1 bit zucchini
1dl havregryn
2dl vatten
salt
sesamfrön
 
Topping (som jag hade):
Kvarg
hallon
 
Hur gör du?
1. Sköljer och river ned zucchinin i en skål och blandar med havregryn samt sesamfrön, sedan blanda med salt och vatten.
2. In i micron 2 minuter.
3. Rör om, in i micron 1,5 minut.
4. Toppa md vad du vill ha och ät! :D
 
Man skulle också kunna testa med ett ägg nedvispat, det ska jag nog också prova innan jag utesluter denna maträtt helt!

- Efter solsken kommer värsta regnet.

Vaknade upp imorse runt 5.30 av att jag hade så extremt ont i magen men sov bort det då jag somnade till 9.00, vet inte vad som hände men fick värsta kicken och drog ut på en springrunda på 7,25km i det väldigt fina vädret, hoppas att det håller sig nu. 
Förra sommaren hade jag som mål att springa 5km, det känns så galet bra att nu kunna springa det helt utan problem.
Så har nu fått i mig frukost, lite blandat - omelett-mugcake och kvarg med frysta bär. Nu ska jag mot dagens andra pass: Walking, har ingen aning om vad det är men ska dig med Ilze och Nettan så det blir nog skoj, ska också köra lite mage, antingen innan eller efter, så det blir toppen!

- En underbar dag.

Drog ut och sparkade boll och umgick med Albin ett bra tag, det var riktigt kul. Senare kom mamma och Jörgen hem tillsammans med hans barn, jag och Felicia fixade middagen som blev rostade grönsaker med kycklingklubbor. Ilze kom också och gjorde oss sällskap. Jag och Ilze pratade massor och sedan spelade vi spel med mamma, Jörgen och Felicia samtidigt som vi käkade godis och jag testade yttligare en nyttig glass, men bara jag tyckte om den, haha.
Som ni precis läste hade jag min "äta-vad-du-vill"-dag idag. Men det var gott så jag ångrar det inte.
 
Hela veckan har jag skött kosten och träningen prima, så det känns riktigt bra och imorgon är tillbaka igen och ska göra denna vecka lika bra.
Jag har iallafall haft en riktigt riktigt bra dag. Hoppas att ni också har haft det!

- Now or never.

Jag tror att mina två idrottslärare är några utav de bästa som finns, brukar prata övningar med dem, det är så kul, kommer bli lite tråkigt att inte ha idrott med dem något mer när jag börjar gymnasiet. Men tillbaka till saken, om jag frågar om tips och övningar, så igår när jag och Tilda pratade med dem fick vi tips om hur vi kunde göra b.la cable crunches annorlunda, vilket är riktigt kul och jag testade det igår, det kändes kan jag lungt säga. 
 
Passet såg ut såhär:
Cable crunches. 4x15 - 30kg.
Cable crunches. 3x10 - 32,5kg.
Total abdominal - maskin. 3x50 - 42,5kg.
Benlyft liggandes på bänk. 4x20 - 15sek mellan varje set.
Sneda situps. 4x50 - 10kg.
Bersklättraren. 5x20 - 12sek vila mellan varje set.
Halva fällknivar. 5x15 - 15sek vila mellan varje set.
Situps med vikt på bröstet. 5x15 - 5kg.
Sidoböj. 3x30-varje sida - 20kg.
 

- Tjugoandra Mars Tvåtusenfjorton.

Halloj! Vilodag idag, vilket suger men jag lyxade till frukosten med jordbubbsgröt/jordbubbspaj som var riktigt god, har sedan också stått och städat köket ordentligt i två timmar. Men nu ska vi inte vara tråkigt, för vädret är på topp och jag ska ut för att träffa Albin efter att jag ätit, så det blir skoj. Senare ikväll, om det blir som planerat, ska jag också träffa Ilze. 
 
Vill du göra gröten?
1 dl fiberhavregryn
1/2 dl vatten
5 Hackade jordgubbar
1 äggvita
lite bakpulver
 
Hur du gör?
- Blanda alla ingredienser ooch ställ in i micron på högsta värme i 2 minuter.
- Ta ut, toppa med vad du vill, jag hade jordnötssmör och kvarg + kokosflingor.

- Firday baby.

Halloj! Såååå skönt med fredag, känns verkligen välbehövligt. Gjorde klart startreflektionen till silversmidet, så nu är jag helt förberedd. Började också med so:n tillsammans med Tilda.
Hade tänkt att gå till gymmet tillsammans med Ilze, men hon slutade så sent och jag ville vara hemma när mamma kom hem så jag gick dit själv också körde ett pass för mage och jag höll mig inom avsatt tid, wihooo, en applåd till mig! Det gick faktiskt riktigt bra och det kändes i magen.
 
Till middag åt vi torsk, fullkornspasta, sparris och massa grönsaker, galet gott! Jag har inte haft någon aptit idag, vet inte vad som hände men tyckte inget jag åt idag var gott. Förutom middagen då som jag åt typ bilden x2,5 av, haha. Åt även en hälsosam glass som jag gjort till mig och mamma, till efterrätt. Himmelsk, kommer verkligen att göra det igen!

- Burn, burn, burn.

← Bild från mag- och konditionspasset förra fredagen. → Bild jag snattade från Ilze.
 
Enligt mitt nya träningsupplägg har jag avsatt 1,5h till att träna ben. Igår tog det dock 2h, men anldningen till det var nog att jag och Tilda turades om mellan varje set + att Ilze också var med mot slutet. 
Men annars var det faktiskt ett riktigt bra pass, som somsagt började segt men flöt på galet bra senare. Satte även person bästa i benpress, insåg att jag i princip hela tiden gjort fel och därför inte orkat höja mig, men nu jäklar och det känns såååå skönt!
 
Passet såg i alla fall ut såhär, i ordning:
Uppvämning:
- Hopp med ett knä i luften framåt, samma sak fast åt sidan och sedan samma sak på andra benet. (promies att jag ska ta bild så att ni förstår bättre, hehe)
- Knäböj utan vikt eller stång. 3x20
- Rucha på plats. 4x20sek
 
Ben:
Bencurl - maskin. 2x12 - 42,5kg. 4x12 - 45kg.
Benspark - maskin. 3x12 - 42,5kg.
Adductor - maskin. 1x20 - 35kg. 4x15 - 40kg.
Raka marklyft. 5x10 - 35kg.
Kissande hunden, åt sidan. 6x20 - på varje ben.
Kissande hunden, rakt bak. 5x20 - på varje ben.
Knäböj/Squats med bara stång. (20kg) 3x12.
Utfallssteg. 3x12 - på varje ben 17,5kg.
Knäböj/Squats. 3x10 - 40kg.
Knäböj/Squats. 3x10 - 42,5kg.
Benpress. 3x12 - 90kg. 3x12 - 100kg
Rumplyft på pilatesboll. 4x15 - 10kg.
Vadpress på pall. 4x15 - 25kg. 1x30 - 25kg.
 
Avlsutade med stretching i ca 10 minuter, med lite skratt och prat. Blir så glad av dessa tjejer!

- Somrig känsla.

Idag kör jag på en somrigare tröja, som jag faktiskt köpte i en "Second hand" - butik, för ynka 25kr, den är galet skönt och, vad jag tycker, söt. Jeansen är från H&M och strumporna är min brors, om ni nu ville ha den informationen.

- Kvarg med hallon.

- Mitt kvällsmål igårkväll -
Gooooodmorgon alla fina människor!
Inatt sov jag faktiskt inte så jättebra därmed skippade jag också min planerade Pw så att jag fick sova en extra timma, så nu är jag utvilad, det är alltid bra ibland.
Fredag idag, så otroligt skönt men veckan har väl ändå gått rätt så fort? aja. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska till gymmet idag eller inte, är egentligen galet taggad, men får se, haha.
Nu ska jag dra mig mot köket för att testa "Zoats" till frukost, vad det är och hur det blev får ni veta senare, ha det bra!

- Bom, Bam, jaop.

Rubriken? har ingen aning vad den står för faktiskt, men whatever. Sitter nyduschad i min säng och tänker igenom dagen, som har varit riktigt bra. Uppsattsen i nationella kändes riktigt bra, nu är det bara vänta och se. Fick inte alls mycket gjort på eftermiddagen men drog senare somsagt till gymmet med Tilda och träffade även på Ilzis. Passet gick lite segt i början, men satan vilket flyt jag fick senare och vad peppad jag blev, Tilda och Ilze skämdes nog över mig, haha. Satte för övrigt pb i ben-press, äntligen säger jag bara!
 
Ringde min syster Silvija på väg hem och hon gick för att köpa pizza och kycklingsallad, trodde att hon skulle sitta i köket och äta med mig, men icke, jag fick ha twitter som sällskap. Känner mig så glad och pepp i hela kroppen, så häligt känsla!

- Nya träningslinnen.

Inter sport - 149kr/styck eller 199kr för båda.
Har båda hos pappa, kan knappt vänta tills att jag får träna i dem, färgerna är också galet snygga och de är så otroligt bekväma!

- Rygg, biceps och triceps.

- Jag suger på att ta bilder, jag måste ta nya, haha. -
 
Passet igår såg ut såhär:
Uppvärmning: Hopprep i 3-4 minuter.
 
Rygg:
Pull down - maskin. 3x12 - 40kg.
Enarmsrodd. 2x20 x2 - 12kg. 2x20 x2 - 10kg.
Marklyft. 4x10 - 30kg.
Ryggresning. 4x20 - 14kg.
 
Biceps:
Armcurl. 3x15 x2 - 7kg.
Stående bicepscurl i kablemaskin. 4x15 - 10kg.
 
Triceps:
Tricepspress kickbacks. 1x20x2 - 8 kg. 3x15 x2 - 6kg.
Push down. 4x12 - 12,5kg.
Hantelpress, bakom huvudet. 4x15 - 9kg.
Dips på bänk. 3x10.
 
Mage:
Bersklättraren. 4x20 - 10sek vila mellan varje set.
Halva fällknivar. 5x15 - 15sek vila mellan varje set.
 
Avslutades med 20 minuter pw hem i spöregn.
 
 

- Nästan fredag.

Idag är det torsdag, nästan fredag, för er som inte visste det. Skönt, fast nja inte riktigt, idag står svenska nationella på schemat och vi ska skriva en uppsatts, är inte alls taggad och är sååå nervös. Men har laddat upp med havregrynsgröt toppat med äpple, jordnötssmör och kokosflingor, en utav mina favvosar, så detta ska nog gå bra.
Antingen så får vi sluta direkt efter nationella eller så måste vi gå hela dag, varesig vilket så drar jag och Tilda vidare till gymmet efter skolan och kör ett ben-pass, galet taggad!
Ha en toppendag och för er som ska skriva nationella: Lycka till!

- Into the sky

Halloooooj!
Har precis fått i mig en favorit i repris, zucchini- och morotsplättar, dock denna gång med fiberhavregryn och det blev faktiskt mer mättande. De blev lika goda denna gång!
Hela förmiddagen gick åt till föreläsning i både so och no, på eftermiddagen skrev jag min startreflektion till slöjden och hjälpte William att plugga till so:n.
Drog vidare till gymmet tillsammans med Tilda, körde ett pass i 1 timma för triceps, biceps och rygg, gick galet bra faktiskt! Nu ska jag sätta mig och titta på senaste pretty little liars avsnittet och äta ett kvällsmål för att sedan vila upp mig inför morogndagen då jag ska skriva svenska uppsattsen i nationella + en ben-pass på eftermiddagen med Tilda. Det blir nog toppen!

- Jag önskar...

 
.. Att jag kunde läsa tankar. Fatta vad coolt att kunna läsa vad andra tycker och tänker. Då det inte är många i denna värld som berättar saker för alla, varken om det gör något bra eller dåligt.
 
.. Att det inte var krig i världen. Jag tycker verkligen att det är hemskt med krig, att barn och vuxna varje dag försöker överleva, inte bli dödade, leta efter mat osv. Medans jag sitter här med mer saker än jag behöver. Jag typ skäms över att jag har det så bra.
 
.. Att flera utav mina vänner gillade sällskapsspel. Alla olika slags sällskapsspel älskar jag, tycker det är jätterolig och skulle kunna sitta i timmar och spela. Ska nog fixa i ordning en tjej/kompis-kväll då vi ska spela massa spel med massa goda frukter, nötter och choklad (det jag åt i lördags) Jaop, mina vänner har lärt sig vid detta laget hur det är att leva med ett hälsofreak. 
 
..Att jag visst vad jag vill. Vi alla är/har varit i/kommer att komma in i tonåren, känner ni igen er när jag skriver att jag inte vet vad jag vill? Jag vet inte vad jag vill göra i framtiden, vet inte riktigt vad jag känner och vill, haha.
 
.. Att alla är friska. Jag vill att alla mina nära och kära ska hålla sig friska och leva ett långt liv, så att jag aldrig slipper vara utom dem.
 
.. Att jag skulle kunna flytande spanska och engelska. Visst jag kan det väl hyfsat, men fatta vad kul att kunna prata så bra som jag kan prata svenska Litauiska.
 
.. Att folk tränar för att det tycker är kul och för att må bra. Jag hoppas verkligen att folk tränar för att de tycker det är kul och mår bra av det. Jag tränar för att jag älskar det, och mamma tycker att jag tränar för mycket, men jag tycker om det, och jag tränar för att jag vill, inte för att någon annan ska tycka om min kropp. 

- Wake up and kick as

Sååååå galet pepp på livet och humöret är på topp! Vaknade runt 5.10 av mig själv, drog på mig mina träningskläder och gick ut på en Pw som också blev lite jogg på 6,03km. Det var -4 grader men jag hade på mig tillräckligt med kläder så det var faktiskt mest bara skönt.
Kom hem och gjorde i ordning havregrynsgröt med hallon, banan och jordnötssmör, satt verkligen och njöt samtidigt som jag tittade igenom gårdagens feed på twitter eftersom att jag somnade vid 21.15, haha. 
Nu ska jag gå vidare mot skolan för massa föreläsningar och sedan ett pass på gymmet för biceps, triceps och rygg. Tror att denna dag kommer att bli riktigt bra, faktiskt!

- Ny favoo

Säger bara, funlight, släng dig i väggen. Nej, men testade att ha egen musli (rostade pumpakärnor, sesamfrön, linfrön och solrosfrön) på min kvarg till kvällsmål ikväll istället för funlight och jag kan garanterat säga att detta är min nya favorit.
Har suttit och skrivit CV, personligt brev och sökt jobb, så galet taggad, haha??
Imorgon har jag tänkt att gu upp lite tidigare för att hinna med en PW innan frukost så ska dricka upp mitt te och sedan gå och lägga mig, godnatt!
 

- Taggich på livet.

- Tre finfina bilder från Lettlande i höstas. - 
Såååå galet bra dag.
Lämnat in spanskan, skrivit halva startreflektionen, planerat upp nästan hela mitt träningsupplägg, blivit grymt taggad på olika jobb och hunnit prata samt skratta med Tilda. Humöret är på topp och kommer nog fortsätta vara det då jag senare ska på pianolektion och träffa Ilze.
Nu ska jag dricka lite te och fixa och tria med lite saker.

- Dofter jag använder.

// Parfym - Have Fun, från Ullared // Deo - Pearl & Beauty, hittar du i princip överallt // Parfym - Vanilla Blue, Rusta 39,90kr //

- Hallon och äpple.

Gooooodmorgon!
Sovit som en stock inatt så det var lite svårt att komma upp imorse, men när jag väl gjorde det fixade jag i ordning havregrynsgröt, suprise? till frukost och toppade det med äpple och hallon, det var faktiskt riktigt gott!
Ska idag försöka bli klart med min spanska så att jag kan lämna in den, planera om mitt träningsupplägg, gå på en pianolektion och senare ikväll träffa Ilze. Tror att ni då insett att jag har vilodag, haha.
Men nu får ha en toppendag! 
 

- Sjuttonde Mars Tvåtusenfjorton.

Halloj! Allt bra med er? Med mig är det väl helt ok, har suttit och pratat med mamma om min träning, så ska imorgon, tror jag, åter igen sätta mig ned och planera om mitt upplägg. Kommer skriva en inlägg om varför och hur det blir framöver.
Annars då? Jo, Svenska nationella, jag tyckte faktiskt att det var ganska svårt men jag svarade på alla frågorna så jag är nöjd över det. Drog vidare till gymmet och körde bröst, axlar + 30 minuters kondition, gick hyfsat bra lite segt i början bara. 
Mamma har tagit fram massa böcker till mig så ska bläddra igenom dem och se om jag hittar något intressant, sen ska jag nog lägga mig. Godnatt och ta hand om er!

- Heart Attack.

 

- Har gjort om lite.

 
Jag har gjort om lite i mitt träningsupplägg, tänkte dela med mig utav det.
Måndagar:
- Pw 45 minuter på morgonen innan frukost.
- Axlar+Bröst+ 20-30 minuter kondition + några set knäböj eller annan övning för ben. Efter skolan på gymmet.
 
Tisdagar:
- Vilodag.
- Promenad på morgon/eftermiddag om jag har för mycket energi.
 
Onsdagar:
- Joggingtur innan frukost.
- Armar+Rygg+ några övningar för mage, på gymmet efter skolan.
 
Torsdagar:
- Idrott i skolan.
- Ben på gymmet efter skolan.
 
Fredagar:
- Kondition och mage, alt. prova på nya övningar.
 
Lördagar:
- Vilodag.
- Lugn promenad om jag känner fört.
 
Söndagar:
- Samma som Fredag.
 
Ska testa några veckor och se hur detta upplägg fungerar, dels för att variera mig lite men också för att jag känner att jag kan prestera lika bra när jag kör t.ex bröst när jag har träningsvärk i axlarna. Så testar nu att köra dem samtidigt, det blir nog bra, annars gör jag om det igen!

- It was only just a dream.

Goooodmorgon!
Har egentligen planerat att jag på måndagar ska gå en Pw innan frukost, men eftersom att jag ska skriva nationellaprov i svenska och kände att jag heller ville sova ut så att jag är tillräckligt utvilad och kan prestera så bra som möjligt.
Så jag startade därmed också dagen med havregrynsgröt toppad med äpple, kanel och jordnötssmör, en stadig frukost helt enkelt och är redo. Lycka till, till er andra 9:or och till er som inte ska skriva prov hoppas jag att ni får en toppendag!

- Ett lite senare pass.

Var hemma hos Jörgens mamma ett tag och firade henne med smörgåstårta och våfflor, jag åt dock ett stort äpple, hehe.
Drog hem runt 16.30 då åt jag en bit köttfärslimpa med massa grönsaker och ett ägg. Tog sedan cykeln till mitt favoställe, gymmet, och körde igenom ett pass för mage och kondition. Var lite segt i början men senare gick det prima och blev riktigt svettigt.
Nu kommer jag iallafall att sova gott och laddar upp inför en ny vecka med nya möjligheter. Som pricken över i:t startar jag veckan med svenska nationella som alla andra 9:or i Sverige också gör. Godnatt.

- Q/A

 
Anonym om - ShapeUp.
Är tidningen bra? Ger den bra tips/övningar etc? :-)
Jag  tycker att det var en riktigt rolig och bra tidning. Detta nummer som jag köpt nu är det andra som de har släppt, alltså är tidningen relativ ny. Tidningen handlar inte bara om träning, hälsa och mat utan också relationer, mode, smink osv.
Men detta nummer innehåller b.la övningar man kan köra hemma för rumpan och magen, recept däremot saknade jag lite, det var mest för folk som ville prova vegitarisk mat, om jag fick önska så skulle jag vilja ha lite mer recept på mellanmål eller snacks.
 
Anonym om - ShapUp.
Vart har du köpt nötmixen? Hehe :)
Jag har köpt den på MatExtra här i Nyköping, jag vet inte om den butiken finns i andra städer, gör den det? 
 

- Idag är det söndag.

Vaknade upp i ren panik 6.30 imorse av att jag drömde att det var måndag och att jag försovit mig till nationella, men lyckades somna om till 8.30. Gick upp och fixade i ordning två finn crisp med skinka och sallad, några äppelbitar och den sista kvargen med funlight-päron, kiwi och toppade det med frysta blåbär och mango. Satte mig ute i sole och smaskade på det, så galet gott!
Nu har jag tagit ned tvätten, hängt upp ny tvätt och håller på att packa då jag ska till mamma snart, vi ska hem till Jörgens mamma för att fira henne, så det blir mysigt. Senare drar jag mig mot gymmet för kondition och mage igen, wihooooo, äntligen!

- Lördagsmys med pappi och syster.

Haft lite lördagsmys med pappa och Silvija då Mantas drog ut, men vi alla fyra åt i alla fall middag tillsammans, tacos, men eftersom att jag inte kan äta tacos åt jag istället en omelett med kassler och grönsaker. 
Efter det placerade vi oss framför tv:n, framför CCN för att se på nyheterna om Ukraina, då Balticum troligen står på tur om Ryssland får som de vill, där ingår ju b.la Litauen, där vi har släkt..
Men det var inte så mycket om det så vi spelade istället lite spel och smaskade på det ni ser här ovan, men alldeles för mycket, mår illa, haha, men gott var det! 

- Killed some abs.

Det svettiga och roliga passet jag körde med Tilda igår såg ut såhär:
Uppvärmning: löpbandet 10 minuter med lutning på 15% och hastighet 6,5km/h
 
Mage:
Cable crunches, variant1. 3x12 - 30kg.
Calbe crunches, variant2. 3x12 - 32,5kg.
Benlyft liggande på bänk. 4x20.
Total abdominal - maskin. 3x50 - 42,5kg. (känner att jag måste våga testa tyngre)
Sneda situps. 3x50 - 8kg.
Bergsklättraren. 4x20 - med 15sek vila mellan varje set.
Halvafällknivar. 3x15 - med 15sek vila mellan varje set.
Sidoböj. 3x30x2 - 20kg. Fysatan vad jobbigt det var, men kändes bra efteråt, haha.
 
Kondition/förbränning:
- 45 minuter på löpbandet i lutning 15% och hastigheten mellan 6,5-7km/h. Bytte mellan 6,5 och 7 var 8:e minut.
- Crosstrainern 15 minuter level 11 i hög hastighet.
 
Verkligen mycket mycket roligare att köra ett pass tillsammans med någon än att köra helt själv.

- ShapeUp.

Har i nästa två timmar bara legat och degat i min säng med mjukisbyxor på och tidninge "ShapeUp" i händerna. Har så mycket motivation inom träningen, men är så seg i kroppen och har vilodag, haha, så får vänta tills imorgon med träningen. 
Var på lite ärenden med pappa förut, hittade b.la två nya träningslinnen och, tyvärr, ett par likadana träningtights som jag redan har två stycken utav. Ville hitta några lite mer färgglada, men icke, utbudet är i Nyköping är inte så stort.
Har även fått med oss massa god frukt till vårat lördagsmys, då vi ska spela spel tillsammans och ha lite kvalitetstid ikväll, jag, pappa och mina syskon.

- In mot staden.

Gooodmorogn Lördag!
Idag är det lördag, vilket innebär vilodag för mig, fetta trist, jag har motivationen på topp, haha, men har fortfarande en galen träningsvärk sedan i torsdags då jag körde ben, så det kanske är bra med en vilodag.
Imorse vaknade jag vid 7.00 men lyckades somna om till 9.20, wihooo, gjorde i ordning havregrynsgröt med banan, stora blåbär, hemmagjort jordnötssmör och koskos flingor, det var himmelst absolut den bästa gröten jag ätit, haha. + lite nötter och två finn crisp på det.
Nu ska jag borsta tänderna och dra mig in mot stan med pappa och Silvija, på jakt efter nya träningskläder. Bye!

- På min favoplats med en finfin vän

Sitter just i detta nu och smsar samt tittar igenom lite sociala medier med en handuk på huvudet. Innan jag åkte in till stan/gymmet för att möta Tilda runt 19.00, laddade jag upp med kassler, stekta morötter och zucchini och kvarg, så enkelt men så gott.
Vi började med att värma upp i 10 miuter och körde sedan mage i 1h 20 minuter och kondition i 1h. Vart ett riktigt bra, roligt och svettigt pass, så kul att köra ett pass tillsammans med någon, alltså verkligen tillsammans och inte bara att det är någon man känner på gymmet, så det måste jag verkligen göra oftare.
 
Kom hem och käkade kvarg med stora blåbär och kanel, två finn crisp och lite nötter till kvällsmål, nu är jag nästintill död så ska lägga mig under täcket och sova, godnatt!

- Water with cucumber in the sun.


Sitter hemma just nu, första gången på riktigt länge jag har kommit hem direkt efter att jag slutat, oftast har anledningen varit att jag dragit direkt till gymmet eller stannat kvar för att plugga lite extra. Men denna vecka har det varit så mycket att göra och jag har fått så mycket gjort och ska dessutom träna tillsammans med Tilda ikväll runt 19.00, så jag beslutade mig för att dra hem direkt. Så nu sitter jag här med mitt gurkvatten, vilar, slappnar av och inser att jag faktiskt klarat mig igenom denna helvetesvecka. 
 
Annars så har jag haft en riktigt bra dag, SO-provet tror jag gick hyfsat gjorde lite fel gällande de olika haven, men kom ihåg alla huvudstäder och länder, haha. Fick även svenskan redovisad.
Så nu ska jag bara ta det lugnt och tagga till inför konditions+magpasset, kanske ska försöka mig på att titta på en film?

- Jag klarar det.

Hade som sagt inte världen bästa pass igår, men det var i alla fall hyfsat bra. Satte b.la pb i knäböj, vissa kanske tycker att det är lite och vissa kanske tycker att det är mycket, men för mig är det just nu lagom, det är min pricess ni följer, så ni får stå ut med det, hehe.
 
Uppvärming:
- Löpbandet, lutning: 15% hastighet: 6,5km/h Tid: tio minuter. 
- Knäböj utan vikter 3x20.
- Hoppa med knät upp och fram, hoppa med knät åt sidan, samma sak med andra benet (Ska be Tilda ta kort på det idag, så att ni förstår,haha) 3x20 på varje ben.
 
Ben:
Benspark - maskin. 3x12 - 40kg.
Bencurl - maskin. 2x12 - 40kg. 4x12 - 42,5kg.
Adductor - maskin. 4x15 - 40kg.
Utfallssteg med skivtång. 3x12x2 - 15kg.
Raka marklyft. 5x10 - 30kg.
Knäböj med bara stång (20kg). 3x12
Knäböj med vikt. 3x10 - 40kg. (stången 20kg+10kg på varje sida)
Knäböj med vikt. 3x10 - 45kg. (stången 20kg + 12,5kg på varje sida)
Kissande hunden, åt sidan. 6x20x2
Kissande hunden, rak. 5x10x2
Rumplyft på boll. 4x15 - 10kg.
Knäböj stående på två pallar med kattelbell. 3x12 - 14kg.
Knäböj stående på två pallar med kattelbell. 3x10 - 20kg.
Benpress - maskin. 3x12 - 80kg.

- Today is Firday.

Solen lysen, fåglarna kvittrar och det är fredag, så härligt och välbehövd efter denna vecka. Hade tänkt att gå ut på en PW i morse med pappa men råkade stänga av alarmet och somna om, dock vaknade jag igen 06.05 men beslutade mig för att plugga på lite till på so:n, så den ska nog gå bra nu.
Idag ska jag inte träna efter skolan, utan jag ska ha ett sent konditions+mag-pass med min fina vän Tilda, så det blir skoj och jättemysigt. 
Nu är jag hungrig så ska gå ned och fixa lite frukost, hoppas att ni får en toppedag!

- Belgien, Bulgarien, Cypern...

Halloj!
Precis tagit en liten snabb paus i mitt pluggande, håller på med världskartan, Eu, Sovjet osv. har prov imorgon, detta är så tråkigt, kommer drömma om huvudstäder i olika länder.
 
Dagen har rullat på riktigt fort med mycket gjort i skolan och härligt väder ute. På gymmet var det nästan tomt, vilket också var riktigt härligt, hihi, så jag körde igenom mitt benpass under ca 2 timmar, testade lite nya övningar, därför tog det också lite längre tid än vanligt. Men det gick bra, kanske inte mitt bästa pass men inte heller mitt sämsta.
 
Har precis tryckt i mig middag, stekt kycklingfile med fullkornsris och massa grönsaker, alltså verkligen massa. Detta håller snart inte, haha, äter mer grönsaker än vad min familj gör tillsammans x3, och det är bara till middag, då ska ni se i skolan, haha.
Nej, nu måste jag tillbaka till plugget, see yaaa!

- Bild i repris

- Vi kör på en bild i repris från förra veckan -
Passet igår gick väldigt bra, jag höjde i vikt i vissa övningar så det är jättekul, passet såg i alla fall ut såhär:
Uppvärmning: 10 minuter på crosstrainern, level 12.
Bröst:
Chestpress - maskin. 3x12 - 30kg.
Pectoral - maskin. 3x12 - 22,5kg. 1x18 - 25kg.
Pull over med hantel. 4x15 - 10kg.
Flyes på bänk med hantlar. 3x15 - 6kg x2.
 
Rygg:
Upper back - maskin. 3x12 - 27,5kg.
Pull down - maskin. 3x12 - 37,5kg.
Low Row - maskin. 3x12 - 32,5kg.
Lat machine - maskin. 3x10 - 35kg.
Enarmsrodd. 4x15x2 - 10kg.
Marklyft. 3x10 - 30kg.
Rygglyft. 6x12 - 12kg.
Skivstångsrodd. 2x15 - 30kg. 2x15 - 17,5kg.
Ryggresning "Godmorgon hälsning". 4x15 - 17,5kg.
 
Mage:
Cable crunches. 3x12 - 30kg.
Cable crunches. 3x12 - 32,5kg.
Total abdominal - maskin. 3x50 - 42,5kg.
Liggande benlyft på bänk. 3x20.
Sidoböj. 3x30x2 - 16kg.

- Trettonde Mars Tvåtusenfjorton

Goooooodmorogn alla goa!
Vaknat på ett toppen humör och är så galet taggad till gymmet i eftermiddag då jag ska köra ben, hoppas på att Ilze slutar tidigare så att hon också är där, hihi. Kvälln igår var jättemysig, tycker jag i alla fall, har saknat Ilze så mycket, vi bor så nära men träffas så sällan, så sjukt!
Insåg också att pappa köpt 4 paket kvarg till mig, taaaaack pappi! Men nu ska jag äta havregrynsgröt och ha en awesome dag, jag hoppas detsamma för er! 

- Lax med sommargrönsaker.

- Typ summering av min dag, nej men iallafall med maten. -
Dagen har gått galet snabbt, blev till och med ledsen när klockan blev 14.00 och vi hade samling, då jag hade ett otroligt bra flyt när jag pluggade spanska, blen nästan klar och har fått en redovisningstid till svenskan till på fredag. 
Innan jag drog till gymmet laddade jag upp med en banan, ett proteinbröd och Vitamin Well med smak av melon, min nya favorit, haha. Körde igenom ett pass för rygg, bröst+ lite mage, det gick riktigt bra, det känns i ryggen kan jag säga.
Kom hem och var hungrig så jag gjorde snabbt i ordning lax i micron och åt det med frysta(värmda) sommargrönsaker och kvarg. Nu sitter jag här i mitt rum med Ilze, det var så sjukt länge sedan vi träffades?? så vi sitter och bablar på om massa, så mysigt har saknat henne.

- zucchini- och morotsplättar.

Detta åt jag alltså till middag igår, och jag kan säga till er, jag är helt in love, verkligen! Måste, måste, måste göra detta flera gånger. 
 
Vad du behöver för ca 9 medelstora:
2 ägg
1 msk mjölk
1 morot 
1/2 zucchini
Salt och peppar efter smak
 
Hur du gör:
1. Skala moroten och skölj zucchinin, riv sedan de båda i en bunke eller djup skål.
2. Knäck äggen, ha i mjölken, salt och peppar i samma bunke.
3. Blanda till en smet.
4. Värm upp stekpannan och oljan på en medelvärme.
5. Lägg upp plättarna, jag hade ca 1 1/2 msk för varje. Stek tills ytan blir stabil och du kan vända.
6. Lägg upp på ett fat och servera med t.ex kvarg.
 
Enkelt och gott, fungerar som lunch, mellanmål och middag, eller vad du känner fört helt enkelt.
Jag hade tänkt att ha i havregryn eller dinkelmjöl också, men glömde det, får testa med det nästa gång, hehe.

- Snälla tänk på detta.

Om ni är ute efter att gå ned i vikt, snälla tänk på denna bild. Väg er inte alls ofta, utgå bara ifrån vad ni ser i spegeln istället, det blir så mycket enklare då, man mår också mycket bättre. 
Jag vägde mig varje dag i flera månader och mådde faktiskt inte alls bra över det. Nu har jag slutat att väga mig, väger mig typ aldrig, någon gång ibland kanske, men mår så otroligt mycket bättre.
För det är så att muskler faktiskt väger mer än fet.
 

- Wednesday morning.

Haaaaaalloj! 
Min kväll såg i princip ut så som på bilden, gjorde klart nästan hela svenskan, en liten grej jag inte fatta så ska sätta mig ned med en svenska lärare idag och få det klart, så att jag kan få detta svenska steg redovisat, skulle vara riktigt skönt.
 
Imorse hade jag och pappa tänkt att vi skulle ut och gå, men pappa jobbade sent igår och orkade inte riktigt, jag som då redan gått upp kände att det var onödigt att lägga mig igen, så jag gick ut på en PW/jogg på 7.8km i 55 minuter. Galet skönt och så kul att det äntligen har blivit ljust ute. 
 
Har nu dragit på mig lite kläder och har slängt ihop mitt hår till en toffs, ska strax gå ned för att äta frukost, funderar på havregrynsgröt med jordgubbar, banan och jordnötssmör, men jag vet inte riktigt, hihi. Hoppas att ni får en toppen dag!

- Jaop, en selfie på skoltoan.

Halloooooooj!
Har sån jäkla träningsvärk i vaderna? haha, vet inte riktigt vart det kommer ifrån, springturen från igår morse kanske?
Min dag i skolan har rullat på toppen bra, fått engelskan redovisad och är nästan klar med svenskan. Satt också kvar med William till 16.00 och pluggade so. Cyklade sedan iväg till pianolektionen som gick prima, gick verkligen jättebra och det är så kul.
Har förresten ätit ordentligt idag, det känns, för har så mycket mer energi. B.la till middag åt jag zucchini- och mortotsplättar, så gaaaaaaalet gott, måste verkligen göra det oftare. 
Nu ska jag fixa lite te och sätta mig för att göra klart det sista i svenskan, Ilze kanske kommer senare, vi får se!

- Homemade coconut peanut butter.

Igår insåg jag att mitt jordnötssmör här hemma hos pappa var slut, så jag beslutade mig för att testa göra ett eget. Dock inte bara med jordnötter, utan med kokosflingor också, det blev galet gott. Vill ni också testa? Det är så otroligt enkelt.
Du behöver:
2 dl kokosflingor
3 dl jordnötter, jag hade naturella men ni kan välja själva om ni vill ha saltade/rostade osv.
ev. salt efter smak (jag hade lite då jag hade naturella nötter)
 
Hur du gör?
1. Mixa kokosflingorna tills det blir lite smöraktigt tog 5-7 minuter.
2. Tillsätt jordnötterna och saltet, mixa tills det är klart.
3. Ta fram en glasburk och häll i jordnötssmöret för att kunna förvara, eller så äter du det direkt helt enkelt.
 
Gott och lätt!

- Mitt nya favobröd

Först och främst vill jag tacka för dina fina ord, blev verkligen jätteglad! Sedan så vill jag också be om ursäkt för att det har tagit så lång tid för mig att svara på denna kommentar. 
Ang. övningar, det kommer att komma inom en snar framtid, då jag oftast tränar själv har jag svårt för att ta bilder, men någon dag ska jag be Ilze, mamma, pappa eller någon annan att vara med mig och hjälpa mig att ta bilder, så det kommer snart, lovar. Har faktiskt haft planer på det, är det någon speciell muskelgrupp du tänk dig?
 
Ang. brödet, jag har faktiskt precis hittat ett mjuk bröd som, jag anser, är nyttigt. Då man kan definera "nyttigt" på olika sätt. Detta passar och är i alla fall nyttigt för mig. Det heter "Protein bröd", jag köpte det på en vanlig ica-affär.
Ca näringsvärde per skiva (ca 48g):
kcal: 127
Fett: 6,2g
Kolhydrater: 3,6g
Fibrer: 6,8g
Protein: 10,5g
Det är gjort på olika frön, sojabönor, sojamjöl, vetekli, havrefibrer och det finns inget tillsatt socker. Dvs. rik på protein och fattig på kolhydrater, så det passar bra för både folk som vill bygga muskler, med tanke på proteinerna, och folk som vill gå ned i vikt, med tanke på att den är fattig på kolhydrater. Jag tycker att det är så otroligt gott!
 

- 110314

Goooooodmorgon people!
Somnade som en liten bebis igår runt 21.15 och vaknade av mig själv runt 6.05, men det var skönt. Vilodag som gäller idag, kan vara bra då jag inte är i toppform och idag ska jag äta ordentligt! 
Har tänkt att sitta kvar i skolan tills min pianolektion börjar, för att få lite gjort, så ska strax gå ned för att fixa ett mellanmål.
Min frukost denna morgon blev inte det vanliga, gröten, utan idag åt jag 1 & 1/2 proteinbröd med kokt ägg, två finn crisp med skinka och sallad, och ett stort äpple samt massa grönt te. Riktigt gott faktiskt! Hoppas att ni får en toppen dag, det ska jag försöka att ha!

- Det är så surt.

Halloj! Allt bra med er?
Min dag rullade på riktigt bra fram till lunch, har under dagen fått mycket gjort i både so och svenska. Under dagen har jag också ätit för lite förhållande till hur mycket jag har rört på mig, tyvärr. Det märktes av på gymmet då jag inte kunde prestera lika bra som jag brukar, men jag körde igenom ett segt pass för biceps, triceps och axlar. Kom hem och fixade middag tillsammans med min bror och åt ordentligt. Imorogn kör vi på nya tag, dock har jag vilodag, hehe.
Har nu pluggat och ätit mitt kvällsmål, kvarg med bär och finn crisp. Är riktigt trött så när "talang" är sluta ska jag faktiskt gå och lägga mig. Godnatt!

- Snabba sanningar om mig.

 
♥ Matchande underkläder. Jag är en person som inte riktigt bryr mig om vad jag har på mig, men när det gäller underkläder älskar jag att ha matchande, känner mig så bra då, haha.
 
♥ Planering. Jag planerar allt jag ska göra, vad, hur, när - tid och dag. Blir väldigt lätt irriterad och sur om det inte blir som jag tänkt mig.
 
♥ Sällskapsspel. Att spela sällskapsspel tycker jag är så sjukt kul, kan sitta i flera timmar och spela. Tyvärr är det inte så många utav mina vänner eller personer i min familj som tycker samma sak.
 
♥ Parfym. Jag använder alldeles för mycket parfym, fick en parfym av Ilze den 23:e December 2013, hon har haft en likadan flaska i snart två år, den är inte slut, jag har haft min i ca tre månader och den är nästan slut. Jag använder också för mycket vaniljparfym, har fööööör många toma flaskor, tur att den är hyfsat billig.
 
♥ Bädda sängar. När jag är hos mina vänner och de inte har bäddat sängen gör jag det åt dem, varför vet jag inte, jag bara gör det.
 
♥ Framtiden. Ibland kan jag sitta i timmar och bara fundera på framtiden, hur jag ska bo, med vem jag ska bo, hur jag kommer att jobba, hur jag kommer att träna, hur jag kommer uppfostra mina barn osv.
 
♥ Mina föräldrar. Min mamma är som min storasyster, som min bästa vän, jag säger allt till henne och hon säger det mesta till mig. Min pappa kan jag också prata med allt om. Båda hjälper mig så otroligt mycket och jag ser upp till dem sååååå mycket!
 
♥ Fortkörnings kamera. När jag var yngre försökte jag springa och cykla så fort jag kunde för att bli med på bild av en sånhär fortkörningskamera som finns på vissa ställen.

- Byggarbetaren är tillbaka.

Goooooodmorgon people! 
Ni läste helt rätt, redan 5.00 var jag uppe, drog på mig mina träningskläder samt en reflexväst för att gå ut på en Pw, men hade galet mycket energi, så det blev en springrunda redan från början istället, det blev 4,77km. Så galet kul, älskar det!
Satt utanför ett tag innan jag gick in och gjorde mig en stor frukost med havregrynsgröt med jordgubbar, banan, solrosfrön, två finn crisp med skinka och sallad.+ grönt te. En härlig start på veckan och dagen helt enkelt!
Igår var vi och tittade på Joe Laberos show, alltså så galet det var, fattade verkligen inte vad jag såg så otroligt förrvirad bara över att tänka på vad som hände och hur han kunde göra vissa saker. För er som inte vet vad det är är det en magishow med massa trick, eld och skämt. Hade en väldigt trevlig kväll med mina syskon, mamma och Jörgen. Träffade också Joe efteråt, tog bild med honom och fick en autograf.

- Dagens pass.

Började med att värma upp på löpbandet i lutning 2% hastighet 7.
Körde igenom magpasset:
Cable crunches. 4x12 - 30kg.
Cable crunches. 3x12 - 32,5kg.
Liggande benlyft på bänk. 4x20
Total abdominal - maskin. 3x50 - 40kg.
Sido situps. 100 st.
Sido situps med boll. 4x30 - 8kg.
Halvafällknivar. 3x20. 15 sek vila mellan varje.
Bergsklättraren. 3x20. 15 sek vila mellan varje.
Halvafällknivar på bänk. 3x15. 15 sek vila mellan varje.
Sidoböj. 3x30x2 - 16kg.
Plankan. 2 minuter x2
Plankan, sidan. 30sek x3 x2
 
Avslutade passet med 40 minuter på löpbandet i lutning 15% och hastighet 6,5. + Pw fram och tillbaka från gymmet. 20 minuter x2.
 

- Nionde Mars Tvåtusenfjorton.

Hellu people! Ligger just nu nyduschad i min säng och ska strax packa eftersom att jag åker till pappa senare och sen så ska jag ta fram lite plugg. Har idag hunnit med att äta frukost, varit på gymmet i 2 timamr och körde kondition+mage, vilket gick galet bra och var ett riktigt svettigt pass.
Vädret då? helt sjukt vad skönt det är ute, även om jag gillar vintern så är det riktigt skönt när solen kommer fram.

- Min riktigt första "cheatday"

Gooooodkväll! Sitter ensam här hemma då mamma och Silvija gick hem till Jörgen efter teatern, som var riktigt bra, mycket skratt och ett bra budskap. När jag gick hem kände jag att jag vart sugen på choklad så köpte mig mörk choklad, men när jag kom hem tänkt jag tillbaka på teatern och bestämde mig för att inte bara äta mörk choklad utan att ta något mer som fanns hemma, så det blev också litauiskt godis.
Så har nu officielt haft min första "riktigt cheatday" under 2014, om man kan kalla det så. Under dessa dagar blir jag dock bara mer motiverad till att äta hälsosamt och träna, haha.
Har inget bättre för mig och är ganska trött så ska nog lägga mig. Imorgon ska jag äntligen till gymmet igen och köra kondition+mage, det blir nice!

- Teater om kroppsideal.

Halloj! Precis kommit hem ifrån några kompisar där vi grillade, åt god mat och sparkade lite fotboll. Hade det väldigt trevligt. Ska alldelses strax fixa i ordning en omelett och makrill till middag, för att sedan tillsammans med mamma och Silvija gå på en teater om kroppsideal, jag tror att det kan vara riktigt bra för både mig och silvija, faktiskt.

- Romme alpin.

Om man bortser från den dåliga snön, dimman och motvinden så hade jag en riktigt riktigt bra dag i Romme med härliga personer från skolan. Redan 4.00 var jag upp för att fixa det sista och 6.00 åkte vi ifrån skolan och var hemma runt 20.00, åt lite middag och sedan somnade jag faktiskt.
Vaknade runt 8.30 imorse och hade sovit ut riktigt ordentligt och tittade ut genom fönsteret, fick värsta kicken av att det var så fint väder så jag fixade iordning lite frukost och drog mig ut på en pw i 55 minuter på 7,2km, riktigt härligt dock blåste det ganska starkt. Duschade och fixade iordning ett litet mellan mål bestånde av kiwi, knäckebröd, dadlar och paranötter, det ni ser på bilden helt enkelt. Ska nu borsta igenom mitt hår och sedan åka och grilla hos några familjevänner, yes, ni läste rätt grilla!

- 4 snabba, om hur jag gick ned i vikt.

 
  • Jag drack mycket vatten. För att få igång ämnens omsättningen men också för att rensa kroppen.
  • Kolhydrater. Sötsaker slutade jag äta direkt. Jag tog bort i princips alla kolhydrater i min kost. Dock blev jag ganska trött.
  • Åt regelbundet. Jag åt och äter med 2-3 timmars mellanrum, mindre måltider, för att hålla igång ämnes omsättningen men också för att mitt blodsocker ska hålla en jämn nivå. Skulle jag inte äta regelbundet skulle min kropp efter ett tag ställa in sig på svält och tror att den behöver spara maten och inte förbränna så fort för att den inte vet när den får mat nästa gång.
  • Gick mycket. Jag gick mycket, i princip överallt faktikt, jag slutade köpa busskort och gick fram-och tillbaka till skolan varje dag (3km till skolan från pappa och 1,5 från mamma), när jag skulle någon annanstans gick jag ockå. Ekonomiskt var det också, haha. Utöver det gick jag på mycket PW, började sedan jogga och sedan springa. Så härligt, älskar det!

- Legday was awesome.

När detta inlägg kommer upp åker jag skidor i Romme tillsammans med några från skolan.
Eftersom att mina ben fortfarande skakade tre timmar efter passet så tror jag att jag ångrar att jag körde ben idag, haha. Passet jag körde var iallafall riktigt bra, älskar hur det brände i benen.
 
Eftersom att jag precis hade haft idrott och cyklade som en galning körde jag inte den valiga uppvärmningen, utan jag hoppade med benet fram och sedan åt sidan (kommer visa i något inlägg) och körde knäböj utan stång eller vikter 3x20.
Knäböj. 3x12 - 20kg.
Knäböj. 3x10 - 35kg
Knäböj. 3x10 - 42,5kg.
Benpress - maskin. 3x12 - 80kg.
Benspark - maskin. 3x12 - 40kg.
Bencurl - maskin. 3x12 - 42,5kg.
Adductor - maskin. 4x15 - 35kg.
Raka marklyft. 5x10 - 25kg. (Första gången jag kör, så vill få in tekniken först)
Utfallssteg. 3x13x2 - 15kg.
Kissande hunden, raka. 5x10x2.
Kissande hunden, åt sidan. 6x20x2.
Rumplyft på boll. 4x15 - 10kg.
Vadpress. 4x15 - 25kg.
Knäböj stående på två pallar med kattelbell. 3x10 - 12kg.
 
Mage:
Bergsklättraren. 3x20
Halva fällknivar. 4x15
 

- Go hard or go home.

- Imorse, hehe -
Hela dagen har rullat på bra, jag mår bra och är glad. Har inte fått så jättemycket plugg gjort men det var för att vi hade en idrottslektion i två timmar som bestod utav dans. Men har iallafall påbörjat mina skrisser till silversmidet. Idrotten, dvs. dansen gick jättebra och var riktigt rolig, dansade med Måns, tycker att det gick bra för oss.
Efter det ladade jag upp med en celsius och en banan, cyklade som en galning till gymmet och körde ben. Alltså helt otroligt hur bra det gick, mina ben skakar fortfarande. Kanske inte det smartaste att köra ben dagen innan man ska till romme och åka skridor, men go home or go hard, right?
Har precis ätit middag och ska strax åka till pappa då jag ska sova där inatt.

- Mina favoriter i mello.

 
 
 Dessa är mina tre favoriter som är med i finalen i melodifestivalen 2014, vilka är era favoriter? Vem vill ni helst ska vinna?

- Tangel Tezzer

Denna borste, tangel teezer fick jag i julklapp. Jag visste inte riktigt varför, haha, men jag fick den. Min syster sa att det var riktigt bra och att hon var avis, jag började använda den. Och det är galet, jag älskar den, skulle nog inte klara mig utan den nu. Utan att man känner det kan man borsta ut tovor eller trassligt hår, både vått och torrt hår. Mitt hår har också växt väldigt mycket sedan jag började använda denna, så jag rekomenderar den starkt.
Ni hittar den på DENNA sida eller direktlänk HÄR, den finns även i andra färger.
Den får faktiskt ♥♥♥♥♥/5

- Spökväder?

- Grönalund med mamma och Mantas i somras -
Vaknar upp till ett spökväder, haha? Nej men det är en jättetjock dimma, but who cares? Det är tosdags vilket innebär idrott, dagens pass kommer att vara i två timmar och vi ska dansa pardans, skoooooj! Drar mig sedan vidare mot gymmet för ben, så extremt taggad. Kan ju passa på att säga att gårdagenspass känns i ryggen. 
Nej, men denna dag ska bli bra, pigg och glad, sovit bra så det blir ingra problem, men nu måste jag fixa i ordning lite frukost, ciao!

- Work together.

- Not perfect, but I'm working on it -
Halloj! Allt bra med er? Hos mig är det återigen en toppendag, älskar dessa dagar. Min dag har rullat på bra och jag känner att nationella gick hyfsat bra, nu är det bara att vänta och se. Drog till gymmet vid 15.00 och körde rygg+bröst, gick så galet bra och ett + var att Ilze var där så det blev lite roligare. Provade också att köra marklyft, på ganska låg vikt då jag vill få in tekniken först så att jag inte skadar mig, det var iallafall jättekul. 
När jag kom hem väntade middagen som bestod utav pulled pork med grönsaker + en massa prat med mamma, mys!
 
Mitt pass today:
Uppvärmning: Crosstrainer på nivå 12 i 10 minuter.
Bröst:
Chestpress - maskin. 3x12 - 27,5kg.
Pectoral - maskin. 3x12 - 22,5kg.
Pull over. 4x15 - 10kg.
Flyes liggandes på bänk med hantlar. 3x15 - 6kgx2.
Burpee. 15st.
 
Rygg:
Upperback - maskin. 3x12 - 27,5kg.
Pull down - maskin. 3x12 - 37,5kg.
Low row - maskin. 3x12 - 32,5kg.
Lat machine - maskin. 3x10 - 35kg.
Enarmsrodd. 4x15x2 - 9kg. 1x10x2 - 10kg.
Marklyft. 3x10 - 20kg.
Rygglyft. 6/7x12 - 10kg.
Ryggresning "Godmorgonhälsning" 4x12 - 15kg.
Skivstångsrodd. 4x15 - 25kg.
 

- Jag gillar det.

 Jag brukar inte gillar låtar som dessa, men denna tyckte jag faktiskt om.

- Pink n' blue.

// Tröja - Gina Tricot// Jeans - H&M //
Jag älskar denna tröja (och jeans) men har sån svank i min rygg så jag vet inte om den sitter så bra på mig, hehe. Detta är iallafall gårdagens outfit.
Lalallala, dansade när ajg tog bilderna, därav lite konstiga.

- Nationella prov i Spanska.

 - Ge mig sommar, oki bra -
Goooodmorgon!
Har sovit som en stock inatt, verkligen. Jag brukar inte ha svårt för att gå upp på morgonen, men idag låg jag kvar i 5 minuter, hehe. Vet inte, det kanske beror på att jag ska skriva nationella prov i spanska idag, lite blandade känslor kring det. Ska fixa i ordning lite frukost och ta det lugnt, ladda upp med energi, då jag redan gjort mig i ordning.
Har PH (personlighandledning) idag, så går i skolan till 15.00, drar vidare till gymmet, idag står bröst+rygg på schemat, satt igår och planerade ihop ett pass, så det blir niceeee!
Hoppas ni alla har en bra dag och alla 9:or som skriver nationella idag, lycka till! 

- Hur kommer det sig att..

Goooodkväll people!
Har nu i ca en timma suttit med en karta framför mig och pluggat lite kartkunskap. Pianolektioen gick prima, väldigt kul. Kom hem och fixade i ordning middag, minikorvar(?) 75%kötthalt med rostade grönsaker. Gaaaaaaalet gott! Jag åt det på bilden x2, haha. 
Ska plugga lite till på geografin, läsa igenom spanskan och sedan gå och lägga mig tidigt så att jag har energi till att skriva nationella i spanska imorgon. Goooooooodnatt och sov gott!

- Fjärde Mars Tvåtusenfjorton.

Allt bra med er? Med mig är allt toppen. Älskar dessa dagar då jag är helt sprallig och allmänt lycklig, det är så härligt! Fått relativt mycket gjort i skolan, men också hunnit med att prata med folk som jag tappat kontakten med, riktigt kul. Kom hem och åt ett litet mellanmål, ska strax springa iväg på en pianolektion och senare kommer jag förmodligen sitta och repetera lite spanska och kartkunskap.

- När jag var yngre..

 
 
 Dessa låtar lyssnade jag på när jag var yngre, nu finns de återigen på min spellista då jag tycker att de är riktigt peppande att lyssna på när jag gymmar.

- Stronger, I'm in love.

Klickade runt på lite olika hemsidor och hamnde på http://Stronger.se. De har träningskläder för både tjejer och killar. Jag föll verkligen för de tre första hoodiesarna som ni ser här under, alltså är verkligen helt in love, haha. Men alla som känner mig vet att varken gillar att köpa kläder eller spendera pengar, dvs. är ganska snål. Men jag överväger faktiskt att lägga en 500-lapp på en utav dessa.
 
Hoodiesen andas bra under tung belastning, matrialet är designat så att det passar perfekt till en jogginrunda ute, eller varför inte dra på sig den innan/efter en träning. Den passar också bra till vardagen, för att peppa dig själv men andra också. 
Dessa hittar ni här för 499kr.
Linnena hittar ni här för 299kr.
T-shirts för 279kr hittar ni HÄR.
Hoodies för män, för 499kr hittar ni här.
T-shirts för män, för 279kr hittar du här.
Träningslinnen för män, 299kr HÄR.

- När änglarna går hem.

Goooooodmorgon! Idag är jag pigg och glad, hoppas det håller sig hela dagen, för denna dag ska bli riktigt bra, har jag bestämt mig för. Den började bra när jag vaknade upp med träningvärk i magen och några sms, fixade i ordning en omelett i micron, två knäckemackor med skinka, bladspenat och gurka + massa te och vatten. Dessa knäckemackor är sååååå goda, nästan godare än finn crisp, hehe.
Vilodag idag från träningen, tråkigt men ganska behövlingt, hehe, men ska senare på pianolektion så det blir också bra. Nu ska jag göra mig i ordning och dansa till musiken jag lyssnar på, hare bra!
 
Vill du också göra omelett i micron?
2 ägg
1 msk mjölk
skinka
paprika eller champinjoner (vi hade inte det hemma)
salt
peppar
ev. någon mer krydda
 
1. Blanda allt i en medelstor skål.
2. Ställ in på högsta värme i micron i 3,5-4 minuter.
3. vänd ned "muffinsen" på en tallrik och ät med tillbehör.
 
Man behöver självklart inte ha skinka, paprika eller champinjoner, man kan ha vad man känner för, men det var vad jag brukar ha.

- Har inte tid med detta.

Halloj! Sitter just nu med te och en flaska vatten framför talang. Skolan flöt på galet bra, fick mycket gjort och fick B som betyg för det muntliga nationella i spanska, dock är det bara 1/4 av betyget, men jag kan nog fixa resten på samma nivå.
Kännde mig pepp och pigg när jag drog till gymmet och körde 45 minuters kondition och ca 1 timma mage, det gick jättebra, brände som satan i magen. Kom hem och käkade kyckling med fullkornspasta och grönsaker. Åt mer än vad som syns på bilden, haha, det ser så lite ut, men jag var riktigt hungrig. 
Mamma tror dock att jag har feber, vilket jag inte riktigt har tid med så ska ta det lugnt nu ikväll, därav hoppade jag över innebandyn och imorgon är det vilodag.

- Kondition och mage, 1/3 - 14

- Bilden är inte från detta passa -
 
Kondition: Löpbandet
Minuter                          Lutning             Hastighet
0-2 minuten                       5%                 6,5km/h
2-4 minuten                     10%                5,5km/h
4-5 minuten                      15%                 4km/h
5-7 minuten                      15%                6,5km/h
7-8 minuten                      15%                 4km/h
8-10 minuten                    15%                 6,5km/h
10-11 minuten                  15%                  4km/h
11-13 minuten                  15%                 6,5km/h
13-14 minuten                  15%                  10km/h
14-16 minuten                  15%                  6,5km/h
16-17 minuten                  15%                   4km/h
17-19 minuten                  15%                  5,5km/h
19-20 minuten                  15%                  3km/h
20-22 minuten                  15%                  5,5km/h
22-23 minuten                  15%                  3km/h
23-30 minuten                  15%                  6,5km/h 
30-35 minuten                  15%                  6km/h
35-45 minuten                  15%                  6,5km/h
45-46 minuten                   0%                   6km/h
Sprang sedan också 10 minuter.
 
Mage:
Cable crunches. 4x12 30kg.
Cable cruches. 3x12 32,5kg.
Total abdominal - maskin. 3x50 40kg.
Liggande benlyft. 4x20
Sneda situps med 8kg-boll.
Sneda situps utan vikt. 100st.
Sidoböj. 3x30x2 16kg
Plankan rak. 3 minuter
Plankan på sidan. 1 minut på vardera sida.
"Halva fällknivar" 3x15
"Bergsklättraren" 3x15
 
Ett riktigt bra passa om jag får säga det själv!
 

- Redan inne i Mars..

.. Alltså detta är helt galet, hur fort tiden går. Vi är inne i Mars, vecka 10, nästan 1/5 av detta år. Så sjukt. Somnade riktigt tidigt igår pga. grova magsmärtor, dock är de som bortblåsta nu, konstigt men skönt. Åt havregrynsgröt med äpple till frukost, äpplet var det största jag någonsin sett, så åt bara halva, hehe. 
Startar upp denna intensiva vecka med muntliga nationella i spanska, vet faktiskt inte vad jag känner inför detta, är varken nervös eller peppad.

- R som i Romaite.

Jag körde biceps, triceps och axlar på en söndag?? va, haha. Det känns så förvirrande, men fick förra veckan veta att vi slutar senare imorgon och vill helst inte stressa med min träning, och eftersom att jag har innebandyträning imorgon så blir det lite tajt, så jag körde detta pass idag istället och kör på lite kondition+mage imorgon, så blir det nice!
 
Uppvämning var som vanligt 10 minuter på löpbandet.
Triceps:
Tricepspress kickbacks. 2x12 4kg
Tricepspress kickbacks. 4x12 7kg
Tricepspress med hantel (bakom huvudet). 3x15 8kg.
Push down. 4x12 12,5kg
Arm extension - maskin. 1x12 20kg 
Arm extension - maskin. 3x12 27,5kg
Dips på bänk. 3x12
 
Biceps:
Koncentrationscurl på boll. 3x15x2 7kg
Hantelcurl. 3x15x2 8kg
Skivstångscurl. 3x15 15kg
Armcurl - maskin. 2x12 10kg
 
Axlar:
Militärpress. 3x12 12,5kg
Shrugs 1. 3x12 25kg
Shrugs 2. 3x12 25kg
Hantellyft åt sidan. 3x10 3kgx2
Hantellyft framåt. 3x10 3kg
 
+Knäböj 5x10 15kg+stång (dvs.35kg)

- Äta bör man annars dör man.

Känns som att denna dag varit seg men den har gått så galet fort, förstår inte riktigt, haha. Berättade igår att jag kände mig förkyld med det försvann helt när jag var och tränade förut, vilket var så otroligt skönt. Dock så vill inte min mage sammarbeta med mig idag, den gör så ont. Så det ni ser på bilen här ovan var mitt mellanmål för dagen och sedan fick jag också i mig lite havregrynsgröt till middag, bättre än inget helt enkelt.
 
Ska jag vara helt ärlig ser jag inte alls framemot denna veckan, har så mycket att göra och startar hela veckan med muntligt nationella i spanka imorgon 9.30, nice va? Så ska fixa lite te och plugga lite glosor samt grammatik. 

- Busy Doin' Nothin

Goooooodmorgon Söndag!
Galet hur bra jag sovit inatt, slockande runt 22.30 efter att ha smsat lite samt spelat Quizkampen, haha. Vaknade upp i morse med lite hosta, men annars mår jag faktiskt bra vilket är sååååå bra då jag är riktigt taggad på att cykla in till gymmet.
Har precis fått i min lite frukost, havregrynsgröt med banan, hallon, kanel och kokosflingor, till det, tre frysta vindruvor och två finn crisp med skinka och sallad + massa grönt te och vatten. 

- Cardio n' abs.

Hejsan! Allt bra med er? Allt är bara bra med mig, känner dock av lite halsont, inte alls bra, får fixa lite te med ingefära! Har precis ätit lite middag och ska nu fixa lite inlägg till veckan. Var iväg till gymmet förut körde 1 timmas kondition och ca 50 minuter mage, tog även cykeln in och hem, har man vantar så är det bara skönt, inte alls jobbigt, att cykla.
Ikväll är det andra chansen på te, ska ni titta? Jag ska, har laddat up med torkad frukt, nötter och kvarg, haha, så det blir toppen, dock vet jag inte ens vilka som gått vidare till andra chansen så vet inte riktigt vem jag vill ska gå vidare.

- Tre små flickor och två hundar.

Halloj! Ber om ursäkt för den sega uppdateringen men direkt efter solan igår åkte jag hem till Carro där jag spenderade kvällen, natten och denna morgon tillsammans med henne, hennes hund Leo, Ilze och Ilzes hund Inca. Vi gjorde i ordning tacos, var ute med hundarna, åt nötter, pratade och skrattade massor, avslutade kvällen med mys framför premiären av let's dance. Imorse fixade vi i ordning frukost, som dessutom såg godare ut än vad den brukar göra, haha. Har i alla fall haft det riktigt kul och mysigt, det var välbehövt efter denna vecka. 
 
Ska strax dra på mig mina träningskläder och hoppa upp på cykeln för att cykla in till gymmet och köra lite kondition samt mage. Jag ska också hinna med att städa undan på mitt rum och kanske plugga lite, men ska mest spendera lite tid med pappa och syskon denna kväll.