- Grapefrukt

Jag har börjat tycka om grapefrukt väldigt väldigt mycket, älskar kombinatioen av surt och sött, dock man man ju självklar ha oturen och köpa en som är för besk. Men det är inte bara gott utan det finns flera bra saker med den.
 
1. När man äter grapefrukt kan man hålla sig mätt en längre period för den minskar hungern.
2. Den sänker dåligt kolesterol med ca 15% och har ett högt innehåll av stärkande antioxidanter där med kan det skydda hjärtat.
3. Den hjälper till att tona ut fläckar i pigmentet i genom en mild syra eftersom att det är så mycket C-vitamin i.
4. Enligt en studie från Nutrition and Metabolic Research Center i Kalifornien kan grapefrukten hjälpa dig att gå ned i vikt genom att äta en halv före varje måltid. I denna studie fick testpersoner göra detta och de gick ned i genomsnitt 1,5kilo mer än personer som inte åt detta innan måltiderna.
5. Grapefrukt innehåller citronsyra som löser upp smuts och saltet som finns rengör ytan. Alltså kan du använda denna frukt som skrubbmedel, bara ta en liten bit och skrubba.
6. Grapefrukten kan motverka rynkor och ge dig en vacker hy. Eftersom att den innehåller mycket C-vitamin.
7. Ökar järnupptaget, vilket är riktigt bra, framförallt för kvinnor.
8. Genom frukten och C-vitaminen förbättras också immunförsvaret och bitterheten bekämpar bakterier och verkar positivt i kroppen. Den har där med en bra effekt mot t.ex influensa, urinvägsinfektion, svampinfektion, öroninflamation, irritation i hals och mun. 
 
Jag har den dock hemma och äter den bara för att det är gott, hehe.

Källa: http://dietguiden.org/frukter/grapefrukt.html

 


hur äter du den?

2014-04-10 // 15:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback