- Lysekil och Fjällbacka

 
Hej bästa ni! Allt bra med?
Jag sov riktigt skönt första natten här i Ramsvik, dock var det väldigt kallt. Vi sover i små stugor med 3-5 personer i varje, jag bor tillsammans med Clara och Alicia, härliga tjejer!
Startade morgonen med en springtur i soluppgången, det går inte ens att förklara hur fint det var. Springturen var riktigt skön, dock var det massa nedförsbackar och jag fick så jäkla ont i benhinnorna så när det gick nedför, gick jag.
Nu sitter vi i bussen på väg tillbaka till Ramsvik efter att ha varit i Lysekil på ett museum, havets hus. Senare åkte vi vidare till Fjällbacka där vi varit på ett högt berg och tittat på utsikten för att sedan gå ned till vattnet där vi fiskade grabbar som senare fick vara med på krabbrace som förövrigt min klass vann!

- Mot Ramsvik

Tjenixen
Haft en toppenstart på denna vecka med en timmas pw/löprunda som avslutades med tabataintervaller. Satt sedan i lugnt och ro, njöt av frukosten som bestod utan kvarg-lime/citron blandat med keso och kanel, toppat med hallon. Två finn crisp med skinka och sedan en kopp grönt te. Super gott, något jag lätt rekommenderar.

För tillfället sitter jag i bussen med Jolin, Elin och Sophie på väg till Ramsvik med skolan, där vi ska spendera de närmsta 4 dagarna för att påbörja nya kurser men även lära känna varandra. Det blir nog skojsi.


- Axlar, triceps och lite bröst. 23/8-14

Passet rullade på jättebra, tröttade ut musklerna i axlarna och även triceps helt. Riktigt skön känsla. Körde lite bröst också men det var för att det var kö, hehe.
 
Passet:
Hantellyft fram
1x12 - 4kg
2x12 - 5kg
Hantellyft åt sidan
1x12 - 4kg
1x12 - 5kg
1x12 - 4kg
Militärpress
2x12 -12,5kg
2x12 - 15kg
"En ny övning jag inte kan namnet på"
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
2x12 - 15kg
90*C
3x12 - 4kg
 
Tricepspress kickbacks
2x15 - 6kg (stannade upp var 5 och höll kvar i 5sek)
2x15 - 8kg ( -||- )
1x15 - 10kg
Hantelpress
1x12 - 8kg
1x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Dips på bänk
3x10
Push down
1x12 - 10kg
1x10 - 12,5kg
2x12 - 10kg
Arm extension - maskin
1x12 - 20kg
1x12 -22,5kg
1x12 - 30kg
 
Pull over
1x20 - 8kg
 
Avslutade med tabataintervallet på löpbandet i 11 minuter i hastighet 14km/5. Sprang 20 sekunder och vilade 10 sekunder. 
Riktigt kul, så det ska jag alltså fortsätta med, dock ska jag göra det lite svårare och ändra lite saker till nästa gång.

- "Jag känner dig Emilija."

Antar att rubriken stämmer. Det var en mening Albin sa igår när jag sa att jag hade tänkt att inte träna idag och han svarade "Det kommer du att göra ändå, jag känner dig." Vaknade imorse av mitt alarm klockan 7.00 som jag glömt att stänga av och kunde inte somna, var även sjukt hungrig. Så jag gick upp och gjorde mig mandel-och-bananplättar, så sjukt fula men så sjukt goda.
Ångrar inte att jag drog iväg till gymmet då passet för axlar, triceps och lite bröst gick prima och jag provade även på tabataintervaller på löpbandet, det kommer jag lätt att fortsätta med då det var så sjukt roligt och jobbigt. 
Annars då? Vad har jag hunnit med? Var nere på Hertig Karls marknad med mamma, Jörgen, syster och bonusbror, tittade runt lite innan jag gick ut och gungade med Albin (haha) hans kompisar skulle överaska honom och behövde få bort honom från lägenheten.
 För tillfället har jag precis ställt in en tigerkaka i ugnen som jag tänkte bjuda på ikväll, då vi ska grilla på en elgrill på balkongen, haha.

- Fredagskväll som för 10 veckor sedan

Det känns verkligen att skolan börjat igen, för jag är så sjukt seg och trött i kroppen. Funderar faktiskt på att gå och lägga mig, haha. Stack iväg till gymmet förut och fick till ett riktigt bra magpass + en svettigt intervallpass på crosstrainern. Svängde förbi Albin efter att jag ätit och umgåtts med honom sen dess. 
Nej, tänker faktiskt gå och lägga mig nu, en ny dag imorgon. Godnatt och ha det bra!
 Passet:
 
Calbe crunches
1x15 - 27,5kg
1x15 - 30kg
1x15 - 32,5kg
1x15 - 35kg
1x15 - 37,5kg
Benlyft 
5x20 - var femte stannade jag till i 10sek
Sidorodd
4x50 - 10kg
Bergsklättraren
5x20 - 10sek mellan varje
Situps på boll
3x50
Sidoplankan
30sek x3
Crunches
4x15
Cable crunches
1x15 - 27,5kg
2x15 - 35kg
 

- Dag nummer 2 är nu avklarad.

 - Bild från i somras, hos Jörgens föräldrar -
Tjenare kompisar!
Är nu hemkommen från skolan men ska strax packa träningsväskan och bege mig mot gymmet för ett magpass + kondition. Dag nummer 2 är avklarad, men vi gick bara halva dagen så det är chill. Tittat på bilder, tagit en gruppbild och planerat mat inför Ramsvik. Jag trivs väldigt bra i min klass, så detta kommer nog blir toppen. 
Nej, nu vill jag inte ligga kvar här, nu ska jag ta och svettas lite, hehe. Hoppas ni haft en toppendag! 

- Känner du igen dig..?

.. I do. 

- Typ hög på livet.

Godmorgon finisar!
Mitt leende är på topp, lika så mitt humör, trots att klockan startade 6.30 för att hoppa in i duschen. Igår kväll kom Albin förbi i några timmar, pratade och gosade lite. Han är så fin.
Tre dagar i rad har jag vaknat upp till fina kommentarer här på bloggen, ni förstår nog inte hur glad jag blir och att der i princip gör mina dagar, haha.
Precis ätit lite havregrynsgröt med bär samt finn crisp med kokt skinka, mandlar och grönt te. Ska strax iväg för min andra dag på gymnasiet, idag kommer det bli mycket snack om Ramsvik tror jag, så det blir skoj!

- I wanna be like you

Hello my babes!
Hur har eran dag varit? Hur var det för er som började på en ny skola? Åh, för mig var det så sjukt nervöst när jag skulle gå in, men stötte på Wilhelm så det gick bra. Vi alla 1:or stod på en altan och såg hur 2:or och 3:or samlades en våning upp och tittade ned på oss. Fick sedan reda på klasserna, som faktiskt verkar riktigt bra. Fick lite information och material, slutade strax innan 13.00.
 
Mötte upp Ilze på stan, hör ni?? jag gick på stan och fick faktiskt med mig lite smått och gott. Hittadde äntligen ett par byxor som passade.
Fortsatte vidare hem till Albin som fyller 17 idag, så ett stort grattis till honom. 
Precis hemkommen från resturangen Rhodos där vi, jag, mina syskon och mamma firade att vi överlevt första skoldagen.

- nike lunarglide 6, pink

Dessa supersnygga och sköna skor fick jag med mig hem från USA, dock har jag bytt ut skosnöret till ett lite coolare!

- Då kör vi.

Godmorgon folket!
De flesta sitter nog just nu i skolan eller har några dagar kvar av sommarlovet. Jag börjar idag, men inte förren 11.00. Vaknade upp denna morgon med träningsvärk i benen från gårdagen, men tog mig ändå ut på en en pw med bästa vän och hennes vovve. Riktigt skönt.
 
 
Duschade av mig och fixade iordning en megagod frukost som bestod av "green smoothie", knäckemacka med kokt skinka, en skiva osötad valnötsbröd med skinka och en kopp grönt te. Har dragit på mig lite kläder och ska slänga upp håret i en toffs, sen mina kära vänner, sen är jag redo för första dagen på gymnasiet. 

- Imorgon börjar jag 1:an igen..

..fast denna gång är jag 9 år äldre. Har tagit vara på de senaste dagarna genom att umgåtts med vänner, familj och pojkvän, hunnit med att träna rygg med Daniel, kondition+lite mage med Ilze och ben (idag) själv, sedan har jag sovit ut på mornarna, väldigt skönt faktiskt om ni frågar mig.
Den absolut sista dagen på sommarlovet, alltså idag, startade jag upp bredvid Albin, umgick med honom ett tag innan jag cyklade vidare till gymmet för ett benpass, gick lite segt, men kom igenom det och sitter nu helt slut i benen.
 
Känner inte att uppdateringen varit den bästa de senaste veckorna, har inte varit så motiverad gällande bloggen och träning, men nu jäklar är jag tillbaka. Tack för att ni stannat ♥

- Snart är det slut



Ligger just nu lite för mätt efter lite för mycket mat, i min säng. Vaknade upp bredvid albin runt 12.00 imorse, åt frukost i sägen (fett gos) och gick sedan hem till honom för att ta en promenad med Pepzi. Spenderade några timmar tillsammans med dem och gick sedan över till Ilze för att baka. Då hennes mamma fyller år idag. GRATTIS NETTAN! 
Vet ni hur glad jag är över att min pojkvän OCH bästa vän bor på samma gata som mig när jag är hos mamma?

Ska strax iväg för att träna, men inte som vanligt då jag ska träna med Daniel och dessutom på ett ett annat gym, så det blir megaskoj!

- Homeless

 
 

- Försöker få tillbaka rutinerna

Nu kan jag iallafall säga godmorgon, för det är det ju. Somnade igår runt 23.15 efter att ha spelat sims i två timma, haha. Ställde klockan på 7.30 för att få tillbaka min dygnsrytm, börjar ju skolan om 5 dagar, helt sjukt. Sitter för tillfället och planeraar upp mitt pass för axlar och triceps. Satan vad taggad jag är, typ längtar efter träningsvärken i axlarna??
Avslutade mig mejrifria vecka igår, då jag var sugen på kladdkaka, så jag åt det. Så imorse till frukost fanns det återigen smör på mina finn cisp som jag åt till min havregrynsgröt.

- Alltid kul med nytt folk

- Oskarpa och halvt mysko bilder, men vafan, det var kul -
Tänkte skriva godmorgon, men insåg att klockan strax är åtta, så godkväll. Runt 16.00 igår drog jag till Oskar för en grillkväll/18-års firande, vet inte riktigt vad man ska kalla det. Men kul hade jag, med grillad mat, fotboll, volleyboll, nya personer, musik och skratt. Kan även tillägga att jag sov i en vattnsäng, vilket är något nytt. Har ni provat? vad tycker ni om det? Jag rörde mig ovanligt mycket just denna natt, anledningen till det vet jag inte, men det gungade ganska mycket, haha.

- It tells me I'm a freak,

 

- River Rafting, språkresan

"Nu kommer de att ta kort, så att ni får se era miner precis när ni får reda på vad ni gett er in på."
Dessa bilder är tagna av företaget vi körde river rafting i Mississippi river med. Några bilder är från när vi precis ser vad vi ska ta oss igenom och några är från när vi "arbetar". Detta var bland det coolaste jag gjort.

- Ännu en smoothie

Denna smoothie var lite annorlunda, men satan vad god den var!
Du behöver:
♥ Apelsin
♥ Banan
♥ Kiwi
♥ Ananas
♥ Hallon
♥ kokosolja (ca 1 msk)
♥ isbitar
♥ kallt vatten tills önskad konsistens
 
- Mixa allt.

- 14/8-14, mage.

Mötte upp Ilze vid gymmet runt 15.15 för att köra ett pass för mage. Fattar inte, det gick väldigt segt, men jag kände mer än vanligt i magen, så det var ändå ett ganska ok pass, enligt mig. Sen när jag ställde mig på crosstrainern för intervaaller så kom energin tillbaka, höjde motståndet och körde på tills benen värkte mer än de gjort innana passet.
 
Passet:
Cable crunches
1x15 - 27,5kg
1x15 - 30kg
1x15 - 32,5kg
2x15 - 35kg
Benlyft
5x20 - var 5:e höll jag kvar i 5sek
Hängande benlyft
4x12
Hopp i rodd
1x20 - utan vikt
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
2x20 - 15kg
Sidorodd
4x50 - 10kg
plankan
1 minut x2
sidoplankan
30sek x3 - båda sidorna
korscrunches
3x15
 
Avslutade med detta intervallpass, dock med annorlunda motstånd.

- Glitter nails

Jag vet inte om jag sagt det tidigare här i bloggen, men jag biter på naglarna. Äckligt och jag hatar det, men ni som också gör det vet hur svårt det är att sluta, ellerhur? Jag kommer inte ens ihåg varför och hur jag började, så jag har gjort det sedan jag var liten. 
Under nyår sa jag att jag skulle sluta, jag har det alltså som nyårslöfte. Så igår när Malin sa att hon och Emma skulle fixa lösnaglar och frågade om jag skulle med, sa jag ja. Eftersom att jag då inte biter och hoppas på att sluta, haha. Önska mig lycka till!

- Love you guys

Lovar, det finns havregrynsgröt under hallonen och nektarinen ↓
Godmorgon finisar!
Vill börja med att säga tack för att ni klickar er in här och kommenterar, trots att uppdateringen har varit lite konstig de senaste dagarna. Tack, jag tycker om er såååå mycket!
Anlednningen till uppdateringen igår var för att det inte gick helt enkelt, gick inte att ladda upp bilder eller inlägg, menmen, nu fungerar det!
 
Min tränings-vecka tog slut igår med ett pass för mage och sedan 30 minuters kondition, härligt! Idag är det fredag, valde att ta en sovmorgon, vaknade upp med ett leende och bra humör + att jag sitter för tillfället med min andra stora kopp te. Ska strax iväg till affären och handla lite för att sedan bara ta det lugnt. Ikväll ska jag iväg till någora kompisar, det blir nog skoj!

- Träffar folk hela tiden

Fick till ett svinbra benpass på gymmet, hade lagt upp det lite annorlunda och blandade med att göra flera reps med låga vikter och färre reps med högre vikter. Skakade som satan efter och hade svårt för att ta mig hem, haha. 
Åt detta till lunch ↑ fläskfile med en sallad gjort på avokado, nektarin, bladspenat och tomat, inte testat? ni MÅSTE!
 
Har även hunnit med en sväng hem till min vän Carl för att prata lite, vi gick i samma klass förut och har inte pratat på hela sommarlovet, så det var skoj. Sitter för tillfället med mina stora te-kopp, med grönt te, jag fick av Ilze i födelsedagspresent och ska strax ställa in laxen i ugnen för att sedan spendera min kväll with my friendos på bion, det blir myspys!
 
Passet:
Knäböj
1x12 - stången (20kg)
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 50kg
Raka marklyft
1x10 - 30kg
2x10 - 40kg
2x10 - 45kg
Benpress i smith (+stången)
1x15 - 20kg 
1x15 - 30kg
1x15 - 40kg
1x10 - 60kg
Benspark
5x20 - 25kg vila 8sek mellan varje set
Bencurl
1x20 - 25kg
3x20 - 27,5kg
Kickbacks
1x12 - 5kg (båda benen)
2x12 - 7,5kg (båda benen)
Utfallssteg med viktplatta
3x24 - 10kg
 
sedan gjorde jag två övningar som är för ben+kondition, dock vet jag inte vad de heter, men de var riktigt roliga så ska fota och visa er.

- En mejrifri-vecka

Denna vecka har jag tänkt att utmana mig själv genom att skippa mejri-produkter, dvs. produkter som mjölk, kvarg (whuuuut?!), smör, grädde, yoghurt, ost, osv. Varför? Av den anledningen att jag vill utmana mig själv att klara något, för t.ex sötsaker är inte längre svårt. Sedan vill jag även se hur min kropp reagerar på detta.
Så om jag inte nu äter smör på mina finn crisp eller kvarg med bär till frukost, vad har jag då ätit? Jag har dryckit smothies och antingen frukt eller ägg till det. Här nedanför kommer två stycken som jag provat. ↓ 
Den första jag provade, när jag la ned ingredienserna trodde jag inte att den skulle vara så god som den faktiskt var, mättande var den också.
Du behöver:
♥ 1/2 avokado
♥ 1/2 äpple
♥ 1 liten banan
♥ några frysta broccoli
♥ 1dl fryst mango
♥ 1 liten bit färs ingefära
♥ 1 näve bladspenat
♥ kallt vatten tills konstistensen blir bra.
Denna var också riktigt god. Dock om ni ska prova denna ska ni veta att den sätter igång omsättningen ganska ordentligt.
Du behöver:
♥ 1 avokado
♥ 1 banan
♥ 2dl frysta hallon
♥ 1msk kokosolja
♥ isbitar
♥ vatten tills rätt konsistens (egentligen ska man ha osötad kokosmjölk)

- Forgive me

Vaknade upp av mitt alarm 8.30 efter en lite hemsk dröm. Anledningen till att den var hemsk var att det var en tråkigt sak som hände, det kändes så verkligt, så nu vet jag inte riktigt som det verkligen var en dröm. Men det lär jag märka senare idag.
Ska strax dra på mig mina träningskläder, vet dock inte om jag ska a shorts eller löpartights, svårt val, hu? Har iallafall laddat upp med havregrynsgröt tillagat med linfrön, banan, kanel och äggvita, toppat med frysta hallon, mandlar och nektarin. Vid sidan om hade jag riskakor med bara kokt skinka på, varför? Det får ni läsa i nästa inlägg. För nu bör det av till gymmet för legday!

- Njuter av det sista.

Augustikvällarna blir svalare, mörkare. Bara 9 dagar kvar och sedan börjar jag 1:an. Lilla jag börjar på gymnasiet. Otroligt.
Har inte haft orken till att ens starta datorn sedan jag kom hem till pappa, eller jag har inte haft viljan. Jag njuter in i det sista av sommarlovet, men härliga pass på gymmet och senare kvällar med vänner och pojkvän. Mår så otroligt bra. Satt förut och tänkte på att jag idag har allt som jag önskade mig för ett år sedan, ändå rätt coolt?

- Megagos

Hellu folket!
Har ni haft det bra? Det har varit lite dött här de 24 senaste timmarna. Varför? I fredags morse drog jag, mamma och syskon till en camping i Kolmården för att spendera en natt i tält där, bara för att komma bort från verkligheten och spendera lite kvalitetstid. Tycker att det gick jättebra och var supergos.
På väg hem igår, stannade vi till på skärgårdsvåfflan och åt lite lunch. Kön var sjukt lång, tror att vi stod i kö i mer än en timma men vi hittade ett bra bord så det var lugnt.
När vi kom hem drog jag nästan direkt till gymmet för ett magpass som gick superbra, följt av 30 minuters intervaller på crosstrainer och 15 minuter uppförsbacke på löbandet. Kan lugnt säga att jag var lagom svettig efter det.
På kvällen kom Jörgen och hans barn över på en liten mini kräftskiva, såååå gott men luktade så illa efter, tyvärr. Spenderade sedan resten av kvällen samt natten hemma hos Albin. Ska strax iväg till mammas kompis och senare ikväll ska jag köra triceps, axlar och lite bröst, tror att Ilze skulle med också, så det blir najjan!

- New York, del 2


 

- Melonslush

Nu är det ju varmt ca hela tiden, så vet ni vad jag gjorde? Frös in en halv vattenmelon som jag skurit i bitar och gjorde egen slush till mig, syster och pappa. Det var så gott, svalkande och hade inget tillsatt socker. Prima ju!
 
Du behöver bara:
valfri fryst mängd vattenmelon
kallt vatten
 
Hur gör du?
- Mixa melonen och häll på vatten tills du får rätt konsisten.
KALRT

- Some birthday gifts

Fick en supergullig nalle av Ilze, sov med den första natten jag fått den och sov som en stock, den är så mjuk och gosig. Fick också denna "take away" - mugg som jag kan använda när jag har ont om tid men ändå vill ha mitt te.
Av pappa fick jag b.la dessa silversmycken. Ett halsband med en form av klöver + matchande örhängen, älskar det. Tycker att det är så otroligt fint.
En tavla med citat om att leva livet.
Önskade mig skålar (haha, är typ den enda tonåringen som vill ha det(??)) och fick det av Ilze, en hjärtformad och en där det står "Breakfast" på, perfekt storlek till min frukostgröt. Fick även en te-mugg som var större än frukostskålen och sedan massa gröt te. Min bästa vän vet vad jag gillar och jag älskar henne, är så tacksam över henne.
Av Albino fick jag en megagullig hjärtformad ljuslykta. Såå gulligt.
 
Helt ärligt hade jag inte förväntat mig något av någon, då jag var på språkresan och inte behöver något annat då jag är nöjd med allt just nu, har världens bästa familj, vänner and boyfriend, det räcker gott och väl. Men är så galet tacksam och glad över sakerna jag fått. 

- Det finns inget som hete "för mycket topping"

Godmorgon finisar! Är allt bra med er?
Jag valde igår att inte ställa klockan eftersom att vi ska åka till First Camp - Kolmården idag. Så jag tog en sovmorgon som inte blev så lång, då jag somnade ganska tidigt igår, när jag nästan slocknade hemma hos Jacob - där jag var barnvakt. Men vaknade och kände mig utvilad, så det känns skönt, speciellt när träningsväken i benen känns.
Startade morgonen med en skål chokladgröt toppat med massa, några finn crisp med räkost på, mums! Satt faktiskt inte framför twitter medans jag åt idag. Idag hade jag tidningen framför mig och läste om våldtäcksmanen som går lör i Nyköping, lite creepy!
Chokladgröt:
1 liten mogen mosad banan
1dl havre/fibergryn
2dl vatten
en nypa salt
1tsk kakao (ekologisk 100%)
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med kakaon.
- Häll på havregryn, blanda och häll på vatten. Häll ned lite salt.
- In i micron på högsta effekt i 2 minuter, ta ut rör om, in igen i 1,5 - 2 minuter.
- Ta ut och toppa med vad du vill. Jag hade hallon, blåbär, aprikos, mandlar, banan och naturell kvarg.

- En eftermiddag med familjen

Halloj kompisar!
Precis ätit massor till middag. Var så hungrig (och tjurig) efter att ha varit ute i solen hela eftermiddagen tillsammans med syskon och mamma. Vi var vid ett kalktbrott vid Råby. Så jäkla coolt och vackert. Jag kunde inte bada idag, megasurt, men tog lite bilder på miljön men även mina familjemedlemmar. Förutom att jag blev lite sur, hehe, så hade jag det trevligt.'
 
Ska strax sticka iväg hem till Jörgen då jag ska sitta barnvakt åt min bonusbror, Ilze kanske svänger förbi också. Hoppas att ni haft en toppendag och att kvällen fortsätter lika så.

- Banan och mandel.

Detta åt jag till brunch för någon dag sedan, älskar det verkligen, det är så otroligt gott och mättande.
 
Du behöver:
3 äggvitor
1 medelstor mogen banan
1 msk havregryn
1 msk mandelmjöl
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda ned alla ingredienser.
- Stek i kokosolja på medelvärme.
- Klart, servera med varma hallon och naturell kvarg.

- Helt skakis i benen.

 
Om man jämför med tidigare dagar så kom hem hem ganska tidigt igår. Tittade på film med mamma och Mantas innan jag somnade riktigt skönt. Hade ställt klockan på 8.30 imorse för lite frukost och taggat upp mig för ben-passet jag skulle köra. Planerade det och la upp det på ett annorlunda sätt från tidigare. Vet ni? Mina ben skakar fortfarande och det var flera timmar sedan jag var på gymmet, haha. Så det känns bara skönt. Klarade även 50kg i knäböj, vilket jag gjorde innan USA. Nu mina kära vänner, nu är jag tillbaka.
 
Passet:
Knäböj
1x12 - stången (20kg)
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 50kg
Benpress i smith (stången är inte inräknad då jag inte vet hur mycket den väger)
1x15 - 15kg
1x15 - 25kg
1x15 - 35kg
1x10 - 60kg
Raka marklyft
5x10 - 45kg
Ufallssteg från pall (båda benen)
3x12 - 20kg
Benpress - maskin
1x12 - 80kg
1x12 - 90kg
1x12 - 100kg
Rumplyft på bänk
4x15 - 20kg
Adductor - maskin
1x12 - 30kg
2x12 - 35kg
1x10 - 40kg
 
Avslutade med 10 minuters stretch

- Hallon och vattenmelon passar inte

Godmorgon folket!
Sovit gott? Det har jag. Igår kväll spenderade jag min kväll med Albin, Johan och Emma. Gjorde inte så mycket satt och snacka samt tog en nattpromenad till max då vissa blev hungriga, haha. När jag kom hem beslutade jag mig för att inte ställa klockan, för att ta en sovmorgon och det var precis vad jag gjorde. Sov till ca 11 och insåg då att jag måste ta en vilodag idag, mitt psyke vill träna men jag är inte i form fysiskt, så eftersom att jag lärt mig lyssna på kroppen så tar jag en vilodag idag, varesig jag vill det eller inte. Och vet ni? Det är ok.

- Det var länge sedan jag var så slut

Precis duschat efter att jag ätit 95%-korv, massa grönsaker, finn crisp och vattenmelon till lunch. Är helt slut i ryggen efter dagens pass. Men det är riktigt skönt, då det var väldigt länge sedan jag hade just denna känsla. Kände redan vid första övningen, som var chins, att jag fick bra kontakt med latsen, så det var najan. Ilze, som har problem med ryggen, kämpade på riktigt bra. Alltså älskar att träna rygg, haha.
Förstår inte, det går i perioder, först är jag supertrött i en timma, sen blir jag pigg och sen blir jag trött igen. Så surt, men ska lägga mig och vila och se om det blir bättre.
Passet:
Chins (med hjälpvikt)
44(3) - 10st
44(2) - 8st
44(1) - 8st
Latsdrag till bröst
1x12 - 30kg
2x12 - 35kg
1x12 - 40kg
Smala latsdrag
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
Latsdrag i cable (båda sidorna)
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg
Pulley - maskin
1x12 - 15kg
1x12 - 20kg
2x12 - 25kg
Enarmsrodd (varje arm)
1x12 - 9kg
1x12 - 10kg
2x12 - 12kg
Skivstångsrodd
4x12 - 25kg
Ryggresning 
3x20 - 10kg
 
Hammercurl
1x12 - 4kg
1x12 - 5kg
1x12 - 6kg
Bicepscurl i cable
1x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
1x12 -10kg
 
Avslutade med stretching och lite lek, hehe.

- Du tror jag bryr mig, huh?

Spenderade eftermiddagen med Emma, Ilze och Ian på badet, innan jag fick ont i huvudet och drog hem för att äta, samt städa lite.
Åt middag tillsammans med mamma, satt och småpratade om vad som händer under veckan. Gick över till Albin och även Ilze kom över en stund. Pratade mest men tittae senare på Wallander, dock är jag så snäll, så att jag somnade, hehe. När jag kom hem slockande jag direkt.
Var så äckligt trött när jag vaknade, fattar inte varför?? Sovit i 8 timmar ju. Har precis ätit vanlig havregrynsgröt (var så sjukt länge sedan) toppat med äpple och kanel. Till det åt jag flatbröd med ett kokt ägg på + massa fler med kokt skinka, hehe. Ska strax iväg till gymmet för att köra lite rygg med Ilze, så det blir najan.
 

- Svar på frågestunden.

När började du märka resultat i din träning?
När jag gick ned i vikt såg jag det ganska snabbt, iallafall på vågen. Men när jag började styrketräna började jag se resultat efter ca 2 månader då jag den första månaden inte åt tillräckligt mycket.
Har du kille, eller haft under dessa år du tränat? Eller tog träningen över för mycket?
Jag har pojkvän nu och jag hade ett förhållande i slutet av förra året också. Fast ja, under en period tog träningen över mitt liv fööööör mycket.

Tränar någon annan i din familj?
Inte som jag gör. Min syster träning innebandy, min pappa är ute och går mycket samt tränar på itrim ibland. Min mamma är ute och går en hel del. 
 
Vem klickade du bäst med under språkresan?
Jonas, Ablin och Ella I think.
 
Har du någon annan hobby än träning och hälsa? 
Jaop, jag spelar gitarr, piano, sjunger + gillar att lägga puzzel.
 
När ni spelade kort och så pratade ni engelska då?:)
Första veckan - nej, bara om Italinarna var med eller om ledarna frågade oss något. Andra veckan blev det lite svengelska och tredje veckan blev det automatiskt att vi pratade engelska. Fast ändå försökte vi att komma ihåg att prata engelska, hehe.

Har du något tips på hur man hittar en bättre balans så att träningen inte tar över? 
Åker till USA i tre veckor, nej skämt å sido. 
Jag tycker att man ska hitta en till hobby, något mer man tycker är kul. T.ex, jag håller på med bloggen, spelar olika instrumment och umgås mycket med kompisar.
Nu har jag insett att det inte var speciellt mycket som förstördes under de tre veckor jag var borta, alltså, resultatet av min träning. Så nu vet jag att om jag inte tränar på 2-3 dagar kommer det inte göra något. Så att ha i baktanken att man kan vara lugn, du behöver inte träna 5-7 gånger i veckan för att hålla resultatet kvar, det räcker med 2-3. Bara man mår bra av det.

Hur mycket kostade din språkresa totalt?
Vill inte ta upp det här på bloggen, så får tyvärr be dig gå in på STS hemsida och kolla om du vill veta. Där står det ungefär. 
 
Campade ni alla nätter under språkresan eller sov ni någon natt på hotell
 De två nätterna i Los Angeles, natten i Las Vegas och natten i New Orland bodde vi på hotell. De två nätterna i New York bodde vi på ett hostell. Annars campade vi.
Shoppade du mycket? Kan du visa bilder?
Trots att jag var i New York blev det faktiskt inte så jättemycket. Köpte de saker jag kände att jag behövde, b.la skor och byxor. Men ja, självklart kan jag visa i bilder, jag kan fortsätta med inläggen som jag lagt upp några av. Köpte även saker till familj and some friends.

Hur många syskon/halvsyskon har du? 
Jag har två riktigt syskon, Silvija och Mantas, de är tvillingar och har fyllt 13 år. Sen har jag 3 bonussyskon. Felicia, 18år. Julius, 15år. och Jacob snart 8år. 

Har du något husdjur? Om inte, skulle du vilja ha något? 
Jag har inget för tillfället men jag har haft flera stycken b.la hamster, hund och fiskar. Men skulle jag skaffa mig ett husdjur nu skulle det nog vara hund, men det kräver tyvärr så otroligt mycket tid.
Tycker du det ska bli roligt att börja gymnasiet? 
 åh, ja. Pratade med en tjej som heter Moa, för några dagar sedan och hon går på det gymnasium jag ska gå på. Hon berättade massor med roliga och bra saker om skolan, så jag är faktiskt riktigt taggad på att börja.

Vad prioriterar du först, familj, vänner, skola eller träning?
Vet inte riktigt hur eller vad jag ska svara på frågan faktiskt. Jag är en person som planarar ca allt jag gör. Så jag får till det att jag får lika mycket tid till allt. Men självklart om någon i familjen eller någon av mina vänner behöver mig blir det mer tid där. Dock är skolan så otroligt viktig, hehe, så jag ser till att jag har hyfsade betyg.
 
Har du alltid varit intresserad av träning? 
Nja, eller när jag var liten tränade jag massa olika sporter som t.ex tennis, baseboll och bowling, men jag hatade att springa.
 
Hur spenderar du helst en fredagskväll? 
Med mina friendos.
Favoritcitat? 
"Everything will be okay in the end. If its not okay, its not the end."
 
Vilken slags musik lyssnar du helst på? 
Jag lyssnar på i princip allt. Men helst lyssnar jag på akustiska låtar.

Finns det något du önskar att du verkligen hade? 
Nope, jag har allt jag behöver. Möjligtvis i just denna skrivande stund - frukost.

Vilken är din favorithögtid, och varför? 
Julen. Varför vet jag inte, men tycker att det är riktigt mysigt, god mat och trevligt sällskap. Några år har det hänt att mina föräldra firat tillsammans, kanske därför. 
var du nära på att få en ätstörning tidigare då du tappade som mest vikt?
Ja, eller alltså jag tänkte så äckligt mycket på vad jag stoppade i mig, så det blev nog tyvärr lite så.
 
Vilken affär i Nyköping köper du kvarg med smaken persika-passion?
 Matxtra!
 
Vem är Albin? 
My boyfriend 

Favoritfärg? 
 Ljusgrönt eller turkost 
 
Kan inte du göra ett inlägg där du visar ditt rum, både hos mamma och pappa?
Tack för iden! Det kan jag fixa.

- Tränat i färgglatt

Precis hemkommen från gymmet där jag tillsammans med Ilze körde ben och mage. Tycker att det gick helt ok, men hade tyvärr inte det bästa passet. Hade lite svårt att få kontakt med musklerna och jag tror att det var för varmt. Men det är inget att deppa över, bara att ta nya tag och få till det bättre nästa gång.
Något som störde mig otroligt mycket var att en man, som förövrigt inte tränade, stod och stirrade, kan inte påstå att han gjorde det diskret heller.
 
Var så hungrig och sugen på något kallt när jag kom hem, så det blev kalkon, grönsaker, vindruvor, banan och mandlar + naturell kvarg.
Nu ska jag strax sticka iväg till badet med Ilze för att bada. Hoppas att ni har det toppen.
 
Passet:
Knäböj
1x12 - 20kg
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
Benpress i smith (inte stången inräknat)
1x15 - 10kg
1x15 - 20kg
1x15 - 30kg
1x15 - 40kg
Enbenspress (båda benen)
2x12 - 50kg
1x12 - 60kg
Kickbacks
1x12 - 5kg
2x12 - 7.5kg
 
Calbe Crunches
1x15 - 27,5kg
1x15 - 30kg
2x15 - 32,5kg
1x15 - 35kg
Benlyft
5x20
Hopp i rodd
5x20
Sidorodd
4x50 - 10kg
 
Det känns så bra att jag börjar komma upp i de vikter där jag slutade innan jag åkte till USA. Så somsagt, man ska inte deppa över att man tappat mycket, bara man försöker så är man snabbt där igen!

- Monday morning

När jag igår fick veta att det skulle bli sommarens varmaste dag idag, ställde jag klockan på 7.45. Varför? För att jag kände att det var länge sedan jag var ute på en pw och ville göra det. Så när klockan ringde drog jag på mig mina shorts och ett linne, samt stoppade in hörlurarna i öronen. Gick en timmas pw med en vattenflaska och Mathildas och Andreas podcast, så härligt och perfekt varmt ute.
 
Har precis ätit världens godaste gröt, vet inte om det verkligen var så eller om det var om jag hungrig. Men gott var det iallafall. Om ca 20 minuter ska jag dra md mig Ilze till gymmet för att köra ben+mage. Hoppas ni får en toppendag i värmen!
 
 
Gröten:
3/4 mogen banan
kanel
salt
1dl fibergryn
2dl vatten
1 äggvita
 
"Frosting/sås"
1/4 banan
1dl naturell kvarg
1 msk kokosflingor
kanel
lite kallt vatten
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med kanel.
- Häll på fibergryn, salt och vatten.
- In i micron på 2-2,5min
- Gör under tiden "såsen", Mosa bananen och blanda med resten av ingredienserna.
- När gröten är klar, ta ut den och rör ned äggvitan tills den blir tillagad.
- Häll på frysta hallon på gröten och sedan såsen på hallonen och toppa med mandlar eller andra nötter/frön.

- I know people make promises

Hela dagen har jag bara legat hemma och degat, känt mig allmänt äcklig, haha (?) så hoppade in i duschen lite snabbt innan jag cyklade hem till mamma. Ilze kom över, vi pratade lite med mamma och sedan drog vi vidare till gymmet. Passet tycker jag gick väldigt bra och var roligt, kändes som att det gick väldigt fort, men det kanske var för att Ilze var med och det blev roligare? Träffade även på Gustaf som gick i samma klass som jag, det var också lite skoj.
 
Kom hem och mamma hade gjort en galet god sallad som bestod av b.la selleri och gröna vindruvor. Till det åt jag kalkon och kvarg. Blev lite irriterad och arg på vissa saker, så drog med mig hörlurarna och drog ut på en kort promenad - det hjälpte. Satt sen och tittade på Juno med mammi och syster, megagos.
 
Dagens pass, Axlar + Triceps:
Hantellyft ått sidan
1x12 - 3kg (varje arm)
2x12 - 4kg (Varje arm)
Hantellyft fram
1x12 - 3kg
1x12 - 4kg
Shoulder press- maskin
2x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
Militärpress
4x12 - 12,5kg
Shrugs
1x12 - 10kg (varje hand)
3x12 - 20kg (varje hand)
 
Tricepspress kickbacks
1x15 - 5kg (varje hand)
2x15 - 7kg   -||-
1x15 - 8kg   -||-
1x15 - 9kg   -||-
Hantelpress "Bakom huvudet"
1x12 - 8kg
2x12 - 9kg
1x11 - 10kg
Push down
1x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
2x12 - 10kg
1x8 - 12,5kg
Dips på bänk
10st x3
 
Avslutade med 15 minuter på crosstrainern.

- Mage & rumpa/ben.

Fick en fråga om jag kunde börja med att skriva ut mina pass igen. Visst kan jag det. Jag ska även variera, var tredje vecka, mellan pass med tyngre vikter och färre reps och sen löttare vikter med fler reps, för att chocka kroppen och för bättre resultat.
Jag trodde att jag tappat otroligt mycket under USA men när jag försökte gick det att komma upp i ungefär samma vikter, men det kommer, ingen press Emilija eller någon annan, det kommer.
 
Ben & mage, Måndag den 28:e Juli 2014:
Knäböj/squats 
1x12 - 20kg
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
Benpress i smith
1x15 - 20kg
1x15 - 30kg
1x15 - 40kg
1x15 - 50kg
1x15 - 55kg
Enbenspress
2x12 - 50kg (varje ben)
1x12 - 60kg (varje ben)
Kickbacks
1x12 - 5kg (varje ben)
2x12 - 7,5kg (varje ben)
 
Cable crunches
1x15 - 25kg
1x15 - 27,5kg
1x15 - 30kg
2x15 - 32,5kg
Hopp i Roddmaskin 5x20
Sidorodd
4x50 - 10kg
Core-övning
3x30 - 5 kg

- Andra och sista dagen.

Kom hem från Albin runt 14.00 för att umgås lite med pappa. Pratade och tittade på film, megagos. Sen gjorde vi middag tillsammans innan jag återigen cyklade ned på stan för dag två på Nyköpingsfestdagar. Igår var helt klart roligare än i fredags. Träffade massa personer jag inte träffat sen skolavslutningen och sedan hade jag det allmänt trevligt.
 
När jag sen mot kvällen skulle cykla hem vägrade Albin och Co. att låta mig cykla själv, så de gick med mig 5km hem i spöregn. Gulligt ändå.
Nu har jag precis käkat lite frukost, ska packa mina saker och sen dra vidare till mamma. Ikväll har jag planerat in ett pass på gymmet tillsammans med Ilze, äntligen. 

- Livet som morgonmänniska


Detta med att jag blivit svindålig på att ta kort. Bilden ovanför är den enda jag har från igår, tragiskt. Nyköpings festdagar, gårdagen var lite seg men rolig ändå, om jag ska vara ärlig. Träffade gamla kompisar vilket var supergos. Senare drog jag hem till Albin, satt på hans balkong och pratade med honom och hans kompisar.
Somnade här, och sov till typ 10.00 - morgonmänniska, men alla andra sover så ska fortsätta att titta igenom sociala medier för att låta de andra sova ett tag till.

- Första Augusti Tvåtusenfjorton.

Tiden går fort och vi är redan inne i Augusti, helt sjukt. Snart börjar skolan igen och lilla jag börjar gymnasiet, måste erkänna att det är lite nervöst.
Igår träffades mina friendos hemma hos mamma, vi åt tårta, muffins, kakor och drack saft, haha. Tittade på när killarna trollade, pratade och skrattade. Fick superfina saker, b.la en supergosig nalle och stor te-kopp av Bestie, så glad, så tacksam! Har haft en riktigt bra födelsedag.
Nu startar Nyköpingsfestdagar, så om några timmar drar jag mig mot stan för att träffa lite kompisar, lyssna på musik och bara gå runt. Det blir gos.
Idag har jag även hunnit med ett magpass + 30 minuter på crosstrainern. Mådde så illa under magpasset att jag var nära på att ge upp, men glad över att jag inte gjorde det, då jag mådde så sjukt mycket bättre efter konditionspasset.