- Bloggar jag läser

Jag läser inte sådär jättemånga "stora" bloggar men jag läser väldigt många. Nu tänke jag tipsa er om tre stycken.
 
Veronica. Min träningskompanjon. Hon driver en modeblogg där hon visar upp outfits, deltaljer och skriver gryma texter. Inspireras av henne varje dag. Både inom träning och att skriva. → http://VVeronicas.com
 Riktigt bra träningsboll som drivs av Alexandra Bring. Härligt humör och grym tjej som dessutom är riktigt snygg. Hennes blogg hittar du → http://imactive.se/alexandrabring/
 Till sist - Mathilda. Jag läser hennes blogg framför allt då jag också gillar att baka. Fick upp ögonen för henne när jag började lyssna på podden som hon har tillsammans med Andrea. Lyssnar ni på den? Bloggen hittar ni → http://mathilda.devote.se/

- Snygg nyans av grå

Bara någon dag innan jag åkte till Litauen köpte jag med mig en sport-bh från stadium Outlet. Det är den ni ser på bilden. Förutom att den är i en galet snygg nyans av grå, är den äckligt bekväm och jag skulle kunna gå runt i sen dygnet runt. Fast det gör jag såklart inte, istället tog jag på mig den imorse för en runda på 5km med pw och i intervaller. Solen strålade så skönt i ansiktet på mig och jag bara njöt med en podd i lurarna. Med frukost i magen sitter jag nu tillsammans med min syster och väntar på att pappa ska komma hit. Det är nämligen så att vi ska titta på delfiner idag, hur kul? 

- Mina top 5 favoritrecept för frukost

Svårt att komma på något hälosamt att äta till frukost? No problem. Här nedanför kommer jag att skriva mina Top 5 favoriter. Dessutom har jag satt in en direktlänk till respektive rätt. Både varma och kalla frukostar så att det passar oavsätt väder. Hoppas att ni fastnar för något och provar!
 
Nummer 1: Banangröt
Ibland spelar vi något som heter Kahoot i skolan. Där brukar jag döpa mig själv till "Banankvinnan". Varför? Jag älskar bananer. Då är det ju inte mer än rätt att min favoritfrukost är just banangröt. 
- Innehåller:
Banan (obviously)
Havregryn
Psylliumfrön/Linfrön
Vatten
Kanel
Nummer 2: Saftiga kardemumma muffins
Åh absolut en av favoriterna. Den saftiga smaken blandat med lite smått surt från blåbären är himelsk. Även vänner/syskon som smakat tycker om dessa!
- Innehåller:
Havregryn
Kokosmjöl
Kokosflingor
Bakpulver
Kardemumma
Mosad banan
Ägg
Blåbär
Nummer 3: Chokladproteinfluff utan proteinpulver
Inte speciellt hungrig men vill hålla dig mätt iallafall? Denna proteinbomb är riktigt mättande och framför allt god!
- Innehåller:
Äggvitor
Naturell Kvarg
Banan
Kakao
Nummer 4: Chokladbollsröra
Sugen på choklad men vill fortfarande vara hälsosam och äta en mättande frukost? Här har du svaret.
- Innehåller:
Havregryn
Banan
Naturell kvarg
kakao
kaffe
kokosflingor
Nummer 5: Blåbärsglass 
Passar perfekt en varm sommardag eller varför inte mitt i vintern när du längtar efter sommaren? Den lite sura smaken från blåbären blandat med sötman från bananen är som en dans för smaklökarna. 
- Innehåller:
Banan
Blåbär
Naturell kvarg
Kallt vatten
 

- Vad gör jag inte för min syster?

Måndagmorgon och en ny vecka. En vecka kvar i Litauen. Om exakt en vecka är jag i Sverige igen. Längtar faktiskt lite, saknar alla där hemma. Ringde upp Albin igår och började grina som en liten bebis, haha. Hur som helst startade jag denna morgon med lite löpning, intervaller och träning i utegymmet. Ska jag vara ärligt kändes det tungt idag men jag tar nya tag senare idag eller imorgon. För det ska fan bli kul att löpa igen, vill hitta löparglädjen igen. Fortsatte med en frukostdejt med min syster - ett halvt paket finn crisp med olika pålägg. T.ex litauisk färskost (aka keso) med mosad banan, avokade och skinka med gurka. Obeskrivligt gott, skulle kunna äta ännu mer men det fick räcka för den gången då jag började må illa. 
 
Om drygt 50 minuter kommer vår kusin och hämtar upp oss för en tur till ett köpcentrum där vi ska strosa runt lite. Ni som känner mig vet att jag avskyr sånt, men vad gör jag inte för min syster? 

- Tea o'clock

Bästa med Litauen är att de dricker mängder av te och äter denna gudomliga skinka. Passar perfekt som pålägg eller äta som ett litet snack till tet. 

- Zara Larsson

Zara Larsson. Tjejen som tagit världen med storm har gjort det igen. Videon är så enkelt samtidigt som den är löjligt bra. Jag sitter och tittar gång på gång och bara tycker att det är.. bra? Eller alltså missförstå mig inte, den är riktigt bra. Vad tycker ni?

- Konditiondträna med hopprep

Något jag nu inser att jag har missuppfattat är att det inte krävs supertunga och intensiva pass hela tiden för att må bra. Variation är nyckeln till att få träningen till något roligt och inget tvång. Idag fick jag med mig pappa ut på en löprunda på 2,5km. Sedan fortsatte jag med 500 hopp med hopprep och sedan ännu mer hopprep fast i tabataform x2. Alltså arbetade jag 20sek, vilade 10sex x8. Vilade någon minut och upprepade detta. Det räckte för att jag skulle känna mig nöjd och avslappnad efter. 
 
Tabata-intervaller är nog min bästa vän här (inom träningen) då det tar och ger så fruktansvärt mycket. Har aldrig tidigare tänkt på att hoppa hopprep i sådan form, men det var verkligen superkul och ansträngande. Nu ska jag äta lite lax och umgås med min faster. Kramis på er!

- Stretching två timmar senare

För några veckor sedan fick jag lära mig att det absolut bästa stretchingen är två timmar EFTER ett styrkepass. Självklart är det bra med lite rörlighetsträning när du fortfarande är varm, men två timmar efter passet så har muskeln hunnit dra dig ut lite, alltså är den inte lika ihopdragen som den är när den precis har blivit tränad. Jag har nu börjat stretcha 10-20 minute/dag och tänkte därför dela med mig av mina favoriter för benen och en för rygg/skulderbladen.
Denna för ljumskarna/insidalår. Tänk på att sitta rak i ryggen och helst ha fötterna ihop. Tryck ned knäna i golvet så mycket som det går.
För framsidalår ←. Tänk på att skjuta fram höften så tar det riktigt mycket. → Baksidalår.Well.. själv är jag galet stel så än kan jag inte ha helt raka ben men meningen är att man ska ha det.
Rumpan och löparknät. Denna är riktigt bra för personer som löptränar mycket, det stärker på något sätt knät samtidigt som det stretchat rumpan en hel del.
Baksidalår. Glöm inte att andas.
Ryggen/skuldebladen. Ta motsatt hand på utsidan av motsatt fot. Sedan låtsas du att du trycker på en gaspedal, alltså vinklar du sakta och försiktigt ned foten så att handen hänger kvar. Denna övning visade Ilze mig och den är så fruktansvärt skön då den jag svinont men ändå hjälper otroligt mycker.
 
Dessa övningar brukar jag köra 30sex x2 ibland längre och ibland fler gånger. Vilka är era favoriter?

- Vattenmelon med sked

Besökt farfar på kyrkogården, ätit ur en megastor vattenmelon med en sked och träffat en kusin. Vädret är fortfarande uselt här och jag hoppas att det är bättre hos er. Har för mig att det är sol, stämmer det? Passet jag körde igår gav resultat = träningsvärk i både mage och ben. Blev riktigt glad då jag får det bevisat att det faktiskt går att träna utan vikter, när det också ger.
 
Nu har mängder av bananplättar med litauisk färskost landat i min mage. Även liter av te, finn crisp med egenodlad gurka och skinka, har tagit plats. Om någon halvtimma ska jag och pappa ta oss till ett löpspår för ett konditionspass. Har jag internet kommer jag att dela med mig av passet. Kramis på er. 

- Twixkaka till midsommar

Ni vet godisen twix? Jaaa, den. Visst är den supergod? Till midsommar var jag otroligt sugen på att baka något gott, så jag bakade b.la det ni ser på bilden. Twixkaka. Som twix-godiset fast i kak-form. De tre olika lagerna passar perfekt med varandra och bildar smaken som smakar i princip likadant som godiset. Hur bra är inte det? Det finns en hake med detta.. den är inte nyttig. Eller jo, för själen är den ju det!
 
Du behöver:
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
 
Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
 
Garnering:
200 gram choklad
 
Såhär gör du:
1. Ställ ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Smöret ska inte smältas.
3. Tryck sedan ut degen i en ugnsform (20x30) och grädda i ca 20 minuter.
4. Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme. Rör om då och då. (Gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg).
5. Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
6. Smält sedan chokladen över ett vattenbad och sedan breder du ut detta som ett tredje och sista lager.
7. Skär bitar med en vass kniv så fort kakan stannat till sig. Den ska inte bli för kall, då kan det bli svårt att skära fina bitar. Ställ sedan svalt!
 
MINA BLEV LITE FÖR TJOCKA I BOTTEN, anledningen till det är att jag itne hade någon form som var 20x30. Löste detta genom att skära bort en bit av botten när jag väl skulle äta kakan.
Receptet hittade jag HÄR!
 

- Workout in Lithuania

Stark, pigg och glad är vad jag känner just nu. Pass nummer 1 för resan är avbockad - ben+mage med egen kroppsvikt. Glatt överraskad över att det faktiskt tar riktigt mycket, svetten rinner och det bränner galet mycket. Blev att jag körde själv pga. att pappa behövde köra sina ryggövningar och min syster inte sovit bra. Det gjorde mig dock inget då hon höll mig sällskap och agerade fotograf. Passet bestod till mestadels av tabataintervaller men även några "vanliga" set.
 
Just nu när jag är här, tränar jag inte för att bygga muskler, förlora fett eller något annat som har med målsättning att göra. Jag tränar för att röra på mig och för att jag mår så fruktansvärt bra av det! Dessutom har mitt trötta-jag som blev när jag började med p-piller försvunnit så det är riktigt skönt.
- "cykel" -
 
Uppvärmning: 3 varv runt huset i behagligt tempo. 
Hoppande utfall - tabata
Plankan - tabata
Hoppande knäböj - tabata 
Box-crunches - tabata
Sumosquats med järnstång - tabata
Bergsklättrare/planka/sidoplanka - tabata
Rumplyft på bänk - 3x12
Liggande benlyft - 4x15
Kissande hunden - 5x20 på varje ben
"Cykel" - tabata

- Framme i Litauen

Godmorgon finisar!
Kul att ni tittar in här trots att uppfateringen inte är på topp. Har iallafall placerat oss hos farmor efter en helt problemfri resa. Ätit en riktigt stor frukost, tittat på fiskmåsar och sovit i en, förvånansvärt, skön säng. Hur som helst är det, för tillfället, endast jag som är vaken och ska strax gå upp för att fixa lite frukost då jag är utsvulten.  Annars kommer vi att ta dagarna som de kommer men jag ska hinna med ett tabatapass för mage och ben idag, får se hur det går - uppdaterar er senare! Puss.

- Om our way to Lithunia

Tjugofjärde Juni Tvåtusenfemton. Slog upp ögonen bredvid min fina, hade en mysfrukost tillsammans innan han gav sig av - helt vanlig havregrynsgröt blev det pga. ett tomt kylskåp. Packade ihop det sista till Litauen, hoppade upp på min hoj och tog mig till gymmet för ett dunderbra, effektivt och roligt magpass. Sedan träffade jag även min pingla en snabbis. Åh va dag kommer sakna mina favoriter. 
 
Nu iallafall, efter en massa krångel, sitter vi i bilkön in till färjan som ska ta oss till Riga. Därifrån ska vi sedan åka bil till Litauen. Som ni hör kommer det att bli nästan två hela dagar med resande, så det var riktigt skönt att starta dagen med ett bra pass. Dessutom har jag planerat upp ett träningsschema för mig, pappa och möjligtvis min syster, inte så tungt men ändå så att vi rör på oss lite. Vi får se hur det blir med det. Bloggen kommer att uppdateras med iallafall 1 inlägg om dagen så ni kan vara lugna! Ha det bäst och glöm inte att le, världens finaste ni.
Trodde aldrig på världskartan att jag skulle kunna få till ett bra magpass på endast 30minuter. Vet ni vad kära vänner? Gör man rätt så bränner det rejält och magen är som slaktad i slutet. Hemligheten? Superset och tabata. 
 
Superset:
Cablecrunches 3set 
Sidoböj med kettlebell 3set
Superset:
Hängande benlyft 4set
"Cykeln" 4set
 
Tabata (arbeta 20sek, vila 10sek x8 på varje övning):
• Slag mot höft (översta bilden)
• Plankan
• Situps 
 

- Chokladgröt och trötta ögon

I mina svarta samt skogsgröna kläder igår bockade jag av ett arbetspass, följt av ett riktigt dunderbra benpass. När jag sedan kom hem till Albin var ögonlocken så tunga att jag höll på att somna. Trots det gick det inte, jag låg och vände på mig. Samma sak var det när jag vaknade mitt i natten. Detta resulterade i att nattens sömn inte var något vidare. Däremot befann jag mig på gymmet 6.50 för ett gruppass "styrkeklass" som förra veckan och det gav mig en riktigt kick! Energin från den tjejen klår det mesta inom träning.
 
Har nu mumsat i mig världens godaste chokladgröt som har en liten smak av banan. Don't be afraid - även två kokta ägg, skinka och dadlar hamnade i min mage. Nu måste jag packa klart mina saker till Litauen, spela in frågestunden (så ni har nu 1 timma på er att ställa frågorna ni vill, klicka HÄR) och stretcha lite. I eftermiddag väntas även ännu en arbetspass. Kramis på er!
1dl havregryn
1 mosad banan
1 tsk psylliumfrön/linfrön
1tsk kakao
1,5tsk kokosflingor
2dl vatten
 
- Mosa bananen och blanda samman alla ingredienser. Kom ihåg att tillsätta vattnet sist!
- In i micron på 2 minuter, klart!
 

- Time for som work

Laddat upp riktigt ordentligt för denna dag. Somnade, snabbt samt tidigt, in igår och har sovit så otroligt bra, så bra att jag vaknade innan mitt alarm som ringde 6.30 - dags för en pw. Solen kikade fram och det var allmänt skönt att svettas lite samtidigt som en podd spelades upp i lurarna. Sedan var det dags för det bästa målet på dagen - frukost. Eftersom att jag ska jobba min första jobbdag idag vet jag inte hur det kommer bli med lunch osv. Därför la jag på extra mycket protein i mitt mål för att hålla mig mätt. Återigen blev det banangröt med hallon, dock så blev den fluffig idag då jag hade i TVÅ vispade äggvitor. Muma! Dock så är jag riktigt mätt nu. Ska dubbelchecka så att jag har allt med mig nu och sedan vandra bort till bussen. Är riktigt nervös men ser ändå fram emot detta sååå mycket. 
 
Glöm inte att vara erat bästa jag idag, le och skratta. Det är en ny vecka, ny dag och du har olika möjligheter framför dig, ta vara på dem. Säg ja mer än nej, häng med vännerna och bada eller varför inte ta en roadtrip till ett fint ställe med din kärlek? 

- Nya arbetsskor

Trampar runt i mina nya arbetsskor och sjunger på låtar jag precis lärt mig spela på gitarr. Ögonlocken börjar bli tunga och sängen skriker mitt namn, det är ju ändå sovdags snart. En fullspäckad dag är över och imorgon börjar en ny vecka som endast består av två arbetsdagar, sedan drar jag mig mot Litauen. Är riktigt taggad på att få börja jobba, för det är en riktigt rolig arbetsplats trots massa stress. Hoppas dessutom att det är fint väder. 
 
Det var planerat att jag skulle kört armar+bröst med Lucas idag men det slutade med att jag körde själv. Kanske var det bra då jag hade en jäkla fokus och kan nu knappt lyfta mina små armar. Tycker att armar och bröst är det tråkigaste att köra, därför kör jag ALLTID superset där - vilket tar som tusan. På något sätt blir det då roligare. Har ni provat? Vad tycker ni om superset? 

- Bucket list for today

Hoppas verkligen att ni hade en bra midsommar trots att regnet öste ned. Jag själv spenderade kvällen med mina vänner, massa mat, sötsaker, dans, prat, kortspel och skratt. Hade det väldigt trevligt innan jag somnade in i Albins famn runt 2-tiden. Igår blev jag däremot sängliggande i princip hela dagen då jag inte alls mådde bra. Till skillnad från igår är jag idag på topp.
 
Kickade igång dagen med en lerig runda i skogen. 6,8km blev det, varannan km var pw och varannan löpning. Superskönt! Frukosten har landat i magen, med hjälp av pappa har jag löst hur jag ska komma till jobbet imorgon och strax ska vi iväg till stan. Har mycket att stå idag, så ska sätta igång redan nu. Kramis!
Bucket list for today:
☐ Skriva 5 tidsinställda-inlägg för Litauenperioden
☐ Köpa alla presenter till släktingarna
☐ Hämta ut p-piller
☐ Lägga upp träning-/kostschema till pappa
☐ Svara på kommentarer/mail
☐ Bröts+armar med Lucas
☐ Packa till Litauen
☐ Förbereda inför två arbetsdagar
 
Glöm inte frågestunden som håller på fram till Tisdag! Klicka HÄR för att komma direkt till den.

- FRÅGESTUND igen

Det var inte allt för länge sedan jag hade en frågestund här i bloggisen men jag har fått flera förfrågningar om att ha det igen. Dessutom har jag fått riktigt många nya läsare som är varmt välkomna att ställa sina frågor. Det kan vara allt ifrån mitt favoritplagg inom träning/vardag, mina intressen utöver träning, något om min pojkvän, familj eller vänner, träning/kost, min USA-resa eller varför inte min ätstörning? Allt är tillåtet. 
 
Det som skiljer denna frågestund till min förra är att ni kommer att få svaren i ett videoklipp, alltså kommer ni att få höra min röst samt se mig, samtidigt som jag kan förklara på ett bättre sätt än i text. Nu är det bara fritt fram att fråga allt ni undrar!

- Glad midsommar

Runt 8 imorse vaknade jag till av en kick. Regnet slog mot rutan, justdet, det är midsommar - alltid samma visa, regn. Inget att gråta över, jag och mina vänner ska göra denna dag bra ändå. Har redan hunnit med en cykeltur till affären för att köpa lite ingredienser till dagens bakverk. Även en snabb frukost har landat i min mage. Chokladbollsröra. Mums, så löjligt gott, har ni provat? Ni får receptet här nedan. Hur som helst är dagen fullspäckad. Tre olika kakor (tårta) ska bakas, ett bröst/armpass ska bockas av om jag hinner och sedan fira midsommar med mina favoriter. Trots att denna dag är fullspäckad är det med roliga saker, så jag ska absolut inte klaga.
Hoppas att ni får en underbar midssommar, trots det trista vädret. Njut extra mycket av lite tårta och ett härligt sällskap!
 
Chokladbollsröra:
1 mogen, mosad banan
1dl havregryn
1,5msk naturell kvarg
1krm kaffepulver
1,5msk kakao
1,5msk kokosflingor
 
- Mosa bananen och blanda med resten av ingredienserna.
Klart! Snabbt, gott och nyttigt.

- Därför känner jag mig inte stark

Godkväll underbaraste ni!
Helt chockad varje gång jag klickar mig in här, haha. Idag har jag iallafall hunnit med ett ryggpass på det andra Nordic Wellness här i Nypan, köpt presenter till släkten och slappat lagom. Känner mig lite hängig i kroppen men hoppas att det försvinner under natten. Föresten, har jag nämt att jag åker iväg till Litauen nästa vecka? Inte? Vad vill ni läsa om de dagarna jag är borta? Någon önskerubrik? Tell me!
Ska iallafall strax krypa under täcket tillsammans med min fina samtidigt som regnet smattrar mot rutan. Det är så löjligt mysig att somna tillsammans i detta ruggiga väder. Godnatt. ♥
Idag stod rygg på schemat. Det gick faktiskt jättebra men jag kan inte påstå att jag kände mig stark. Däremot så har jag inget att klaga på då jag vet vad det beror på. Det är så att jag har börjat äta p-piller och har därför mått lite illa samt inte haft samma aptit. Har inte varit sugen på något förutom frukt och choklad därmed är det i princip det jag levt på. Ja, ni hör ju själva - inte speciellt bra energiintag. Hur som helst börjar det kännas bättre nu och jag har börjat äta mer igen - skönt! 
 
Passet idag:
Marklyft
2x12 - 60kg
2x10 - 70kg
1x2 - 80kg
Chins med gummiband
2
2
3
4
T-Barrow
1x12 - 20kg
2x12 - 25kg
1x12 - 27,5kg
Latsdrag i cable
2x12 - 14,7kg
1x12 - 18,1kg
Enarmsrodd
2x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg
Raka latsdrag i cable
1x12 - 9,1kg
2x12 - 11,3kg 
1x10 - 14,7kg
Breda latsdrag
2x12 - 35kg
1x12 - 40kg

- Äpple och kanel

När man vaknar upp en ruggig morgon som denna är det enda man vill, är att dra täcket över huvudet och somna om.. Vilket jag ioförsig gjorde mellan 6-8. Senare när jag vaknade till vid 8 och såg en drös med mail, kommentarer samt att statistiken ökat med 150%, var hela min dag gjord. Åt min äppelgröt med ett stort leende samtidigt som jag läste igenom allt. Åh, ni är så fina! Självklart ska jag svara på allt men först väntar ett ryggpass på det andra Nordic Wellness som finns här i Nyköping. Brukar inte vistas där så ofta men ska ge det ett försök till. Kramis. ♥ 
 
Äppelgröten:
1/2 rivet äpple
1dl havregryn
kanel
1,5dl vatten
2tsk psylliumfrön
 
- Riv äpplet och blanda med alla ingredienser. Ställ in i micron i 2 minuter =Klart!

- De skippade inte

Vet inte hur jag ska uttrycka mig. Tack för all fin respons till inlägget under, det betyder så otroligt mycket. De kommentarer jag fick har jag svarat på bland kommentarerna. Jag var sååå nära på att inte ens publicera inlägget men ni fick mig att inse att det var bra gjort. Tack.

Vädret utanför är ruggigt, inte alls mysigt. Ilze och Rebecka valde ändå att ta sig ett dopp på badhuset men jag skippade. Efter deras snabba dopp cyklade vi hem till Ilze och köpte med oss en liter jordgubbar var. Mumsade på den framför en film och hade det allmänt mysigt. Har nu ätit en riktigt god middag som pappa stod för, hänger i soffan och ska strax gå upp på mitt rum för att städa lite. Det kryper i hela kroppen och ser så mycket framemot mitt ryggpass imorgon. Det ska ju ändå vara dåligt väder så dåligt samvete kommer det inte heller att vara. Kramis.

- En ätstörning förstör inte bra dig

Mår du dåligt när du missar minsta lilla i ditt tränings- eller kost-upplägg? När det inte blir som du planerat?
Bilr du arg på andra som inte kan sköta sitt kost- och träningsupplägg strikt? 
Väljer du medvetet att ta bort kolhydraterna från tallriken, äter endast mycket protein och grönsaker? Är du extremt strikt med att äta var 3:e timma? Klarar du inte av att äta sötsaker på dagar du inte har planerat som "cheat-day" utan att få ångest?
Detta är några av symptomen för ortorexi. 
 
För några dagar sedan fick jag en kommentar som löd: "Kan inte du snälla berätta lite om din period när du åt dåligt osv om ätstörningar pch vad du anser och hur du tog dig ur det och har du några bilder från den tiden??" och därför har jag bestämt mig för att skriva av mig om min ortorexi.
Jag visste inte. Jag trodde att jag hade allt under kontroll, jag trodde att jag åt hälsosamt och jag trodde att jag tränade lagom mycket. Fallet var ju inte så, men jag såg det inte. Däremot så såg mamma, Ilze, min idrottslärare och många fler. De började ifrågasätta mig - men jag sa emot. De försökte prata med mig - men jag blev arg. De höll koll på mig - men jag blev irriterad.  Jag minns så tydligt när jag en dag skulle visa mamma en ny bh jag köpt och hon berättade för mig, hon sa det ordagrant, "Emilija du kan inte göra såhär längre, dina revben syns så tydligt". Mitt huvud fattade ingenting, jag åt ju hälsosamt? Så liten kände jag mig inte. Samma vecka var vi på badhuset med klassen och min idrottslärare sa "Vad liten du har blivit..", jag svarade med ett tack och blev otroligt glad. Direkt efter svarade hon att jag inte skulle säga tack då jag blivit alldeles för lite. Om det var en förbannad känsla eller en besviken känsla jag kände, minns jag inte. Det jag minns är att jag gick därifrån med en klump i magen. Något jag också minns väldigt tydligt var en kväll när jag läste en tweet "Hellre tjock och mätt än hungrig och smal", jag åg där i min lilla säng, hörde hur min mage kurrade och ljög för mig själv "Jag är inte hungrig". 
 
Yttliare en vecka senare somnade jag 16.00 på eftermiddagen och vaknade upp runt 10.00 dagen efter. 18 timmar i sträck hade jag sovit utan att vakna. Varför? Jag åt inga kolhydrater, tränade alldeles för mycket och åt för lite - jag hade ingen energi till att ens vara vaken. Denna känsla minns jag - rädd. Riktigt, riktigt rädd är vad jag blev. Pratade med mamma och för att göra en lång historia kort fick jag besöka ungdomsmottagningen där jag även fick prata med världens bästa kurator vid flera tillfällen. Vi kom fram till olika saker som kunde ha påverkad detta och det kändes så skönt att någon förstod, att hon inte bara sa "Men det är väl bara att börja äta." Hon sa aldrig något sådant utan hon ställde frågor som fick mig att tänka till. 
En dag för mig kunde se ut såhär:
Löprunda på morgonen MINST 5km
frukost: 2-3 finn crisp och 1 kokt ägg.
tre timmar senare: mellanmål - ett äpple
yttligare tre timmar senare : lunch - sallad som skolan hade att erbjuda.
yttligare tre timmar: mellanmål - ett äpple eller annan frukt
gymmet 2-3 TIMMAR (varje dag)
Middag: lite kött och grönsaker
Kvällsmål (max en timma emellan jag skulle sova): Lite kvarg med hallon. 
 
Det hände också att jag körde lite hemmaövningar alt. sprang i trappan i reklamerna när tv:n stod på. Vissa dagar kunde det gå dåligt på gymmet så jag beslöt mig för att "straff-träna" alltså gå ut och springa för att det gick så dåligt. Ja, så kunde jag hålla på. Vissa dagar tränade jag vid 4 olika tillfällen. Ni hör ju, det är inte speciellt friskt. 
Jag vet inte riktigt om jag kan säga att jag är helt frisk. Vissa dagar är bättre än andra. 2-3 gånger i månaden kan jag få infall men jag har blivit tillräkligt stark och klarar av att säga emot dessa hjärnspöken, så jag gör oftast tvärtemot vad de säger. Jag äter fortfarande lika stora mängder som jag gör de dagar de inte finns där. Om jag ska berätta hur jag kom en bit på vägen till ett friskare jag:
 
♥ Min mamma, pappa, idrottslärare, vänner och kuraor. De hjälpte mig så fruktansvärt mycket, stöttade mig, pratade med mig och fick mig att inse att detta inte är bra.
♥ Jag slutade umgås med vissa personer. Vet inte om det var att vi bara gled ifrån varandra eller om det bara var jag som gick ifrån. Hur som helst finns inte de i mitt liv längre.
♥ Jag åkte iväg til USA. Jag bröt mina mönster, mina vanor och rutiner. Det var ingen jag kände där, vi satt i en bil strora delar av dagarna och maten var annorlunda. Jag lärde mig att acceptera det så allt blev lättare.
♥ Träffade Albin som fick mig att slut bry mig om vad alla andra tyckte, han lärde mig att det bara är mig själv jag ka vara fin för.
♥ Började umgås med folk som stöttade mig istället för att få mig att må dåligt. 
♥ Jag är fruktansvärt envis. Har jag bestmt mig för någon, då jävar ska det ske. 
♥ Jag pratade med människor som varit med om samma sak.
 
Det var många faktorer som hjälpt mig. Mest var mina nära och kära som stannade kvar. Fast den absolut största var att åk iväg till USA själ, där alla rutiner bröts.
 
- Tyvärr har jag inga bra bilder från den tiden för jag tog aldrig kort i spegeln (så att man ser min hur) då jag tyckte att jag var tjock -
 
En ätstörning är väldigt jobbigt för personen själv trots att vi kanske inte märker det själva. Vi tror att allt är bra, att om vi fortsätter lite till så kommer vi att bli accepterade. Vet ni vad? Vi är redan accepterade av omgivningen. Vi behöver inte vara extremt smala för att passa in - det vi behöver är en bra självkänsla. Vi tror somsagt inte att det är något probem för vi har förträngt att vi mår dåligt. Vi bygger upp en fasad och låtsas att vi är glada, det gjorde jag iallafall. Klart som fan att jag ville äta den där glassen eller chokladbiten med mina kompisar, men jag kunde inte. JAG KUNDE INTE. Ångesten om att jag "inte skulle vara duktig" tog över. Då kommer vi till detta - en ätstörning påverkar inte bara personen som lider av detta utan även omgivningen. Dina vänner vill umgås med dig utan att behöva tänka på att du blir arg om de säger någo fel ang. kost och träning, de vill att du ska kunna äta gott med dem och de vill att du ska må bra. De ser igenom dig att allt inte är som de ska och mår då själva dåligt över det. 
 
Föräldrarna, föräldrarna. Aj vad dåligt de mår. Jag får ont i magen av att tänka att jag utsatt mina föräldrar för detta. Att de dag in och dag ut har sett hur dåligt jag mådde. Ett mål i nästan alla föräldrars liv är nog att få sina barn att må så bra som möjligt. Hur känner de sig då när den de värdesätter mest sitt liv inte längre kan njuta av det goda livet har att erbjuda? Mina föräldrar gjorde på riktigt allt de kunde och det vill jag tacka dem för 1000 gånger om. Jag vill också säga att det inte är deras fel, det är inte samhällets fel och det är inte någon annans fel. Det är hjärnspökenas fel. De har placerats sig där av den anledningen att mitt huvud tagit in samhällets ideal. Jag skulle inte önska min värsta fiende att hamna där. För det påverkar inte bara dig utan även din omgivning. Glöm för gudsskull inte att ni är fina precis som ni är.
 

- Chokladfluff till frukost en sommardag

När ögonen är blodsprängda, kinderna blöta av alla tårar och allt kroppen skriker efter är närhet. En sådan dag var det igår. Kickstartade dagen klockan 7.00 med ett cirkel-pass i 45minuter med en underbar instruktör, så otroligt härlig person. Sedan placerade jag mig i soffan med avsnitt av Suits som rullade en efter en, hela dagen. Allt blev ändå bättre till kvällen då jag träffade min pingla för lite tjejsnack.
 
Idag vaknade jag upp raka motsatsen till igår. Pigga ögon, glädje i kroppen och motiverad till allt. Tyvärr är det vilodag som gäller då jag valt att spendera dagen tillsammans med fina vänner på badet alt. film-kväll (läs: film-dag) ifall det blir dåligt väder. Hur som helst blir det mysigt. Redan 8.30 slog jag upp mina blåa ögon och fixade ihop en stor frukost som var gudomlig och även riktigt mättande. Tycker verkligen att ni borde prova proteinfluffet ni får reept på här nedanför. Puss.
 Min frukost idag bestod av: 1 portion proteinfluff med smak av choklad, utan proteinpulver. Tre riskakor varav två med skinka och grönsaker samt en med kokt ägg på. En nektarin samt en näve frysta hallon/mango.
 
Choklad-proteinfluff:
2 äggvitor
2 dl naturell kvarg (0,3%)
1-1,5tsk ekologisk kakao
1 stor mosad banan
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna hårt till vitt fluff. Du ska kunna vända bunken upp och ned utan att det åker ned i håret på dig. 
- Mosa bananen och tillsätt den tillsammans med de andra ingredienserna i äggvitorna.
- Vispa försiktigt samman allt och häll upp i en skål som du sedan ställer in i frysen 20-30 minuter.
- Nu är den klar, varsågod och njut!
 
Det var en tjej som skrev på twitter att hon hade testat detta och gillade det. Hur kul är inte det?

- All I need

Beslutade mig för att ta en pw till gymmet i det fina vädret. 3,5km senare befann jag mig där, redo för ett pass för alxar+mage som gick superbra! Överaskade sedan Veronica som blivit sjuk. Stannade och pratade en liten stund. Snäll som hon är fick jag även med mig några "All I Need" som ni ser på bilderna. Passar perfekt för mig som älskar grönt te. Solen stod fortfarande högt så himlen så att ta bussen hem var inget alternativ. Ännu en pw hem fick det bli (6km). Härligt varm och slut i kroppen hamnade jag hemma och fixade snabbt i ordning en middag. Ska umgås lite med pappi och sedan cykla in till min fina för att spendera natten där. Vad har ni hittat på idag?
 
Passet idag:
Militärpress: 2x12 - 17,5kg 2x12 - 20kg
+
Hantellyft: 4x12 - 4kg
Sidorodd: 4x50 - 10kg
plankan: 30sek x4
Axelpress: 4x12 - 10kg
+
Axelrotation: 4x12 - 40kg
Cable crunches: 3x20 - 30kg, 1x15 - 32,5kg, 1x12 - 32,5kg
+
"Cykelövning" : 4x50 - 5kg

- Så ska jag träna i sommar

Utanför skiner solen, det är varmt och alla har kul. Bland allt detta vill jag ju självklart också hinna träna. Hur ska jag då göra? Jo jag har tänk köra ett pass för ben, ett pass för axlar/mage, ett pass för rygg och ett pass för bröst/armar. Dessa pass ska jag variera på så sätt att jag tränar två dagar i rad och sedan vilar jag en dag. Genom att göra på detta sätt kommer jag inte behöva stressa upp mig då jag inte längre behöver tänka "ok, på onsdag är det vilodag" osv.
 
Löpning ska också planeras in. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska köra det 2 gånger i veckan eller varannan dag. Prio ett är att få tillbaka löparglädjen samtidigt som jag bygger upp min kondition till efter sommaren då jag återigen ska sspringa coopertestet i skolan och sedan skriva en inlämning om det. 
Mina mål inom träning sommaren 2015:
♥ Springa 2km på under 8 minuter (senast sprang jag på 8.47)
♥ Återigen klara att springa 1 mil på under 60 minuter.
♥ Klara 5 chins och 5 pull ups.
♥ Stretcha minst 10 minuter varje dag.
♥  Fokusera på att ha kul och mål bra.
 
Har ni några mål eller planer på hur ni ska träna i sommar? Tell me, är jättesugen på att veta!

- Nyttig blåbärsglass

Att vakna upp och inse att det är sommarlov är en härlig känsla. Ingen stress, ingen press och ingen panik. Jag kan ta det lugnt och hinna med allt jag vill. Idag var det ombytta roller från vanliga fall - det var Albin som skulle upp tidigt då han skulle jobba. Jag däremot låg kvar ett bra tag innan jag gick upp för lite frukost. Blåbärsglass är vad som landade i min lilla mage. Även mängder av finn crisp då mitt beroende är tillbaka, haha. En riktigt sommarfrukost som dessutom är lagom lyxig. Hur som helst så ska jag nu fixa lite med bloggen, lata mig lite och sedan ta en sväng till gymmet för ett axel-/magpass. Senare får vi se vad dagen bjuder på. Kramis.
 
Blåbärsglass:
1 stor fryst banan
2 nävar frysta blåbär
2 msk naturell kvarg
1 skvätt kallt vatten
 
- Mixa allt. Häll endast på en skvätt vatten om det verklgien inte går att mixa, annars behövs det inte.
Passar perfekt nu till sommaren som ett mellanmål eller frukost. 

- Girl Power

Dagens fokus: Ha fruktansvärt kul och få kontakt.
Dagens tid: 1 timma & 30 minuter
Dagens favoritövning: Rumplyft med boll
 
Vet inte om gårdagens pass är värt att kalla ett pass, men efter passet igår kändes det bra att vila. Dessutom var jag mer än taggad på dagens benpass. För att göra det ännu bättre valde jag att endast fokusera på kontakt och att ha kul. Varför? Jo för att få till ett dunderbra pass, vilket jag också fick. När jag tänker positivt (speciellt kring benpass) går det oftast bra. Skulle jag istället tänka "Nej usch vad tråkigt" så skulle det såklart bli tråkigt. Därför tänker jag positivt. Fick till väääääldigt bra kontakt i alla övningar och svetten som rann ska vi inte ens prata om.
 
Passet idag:
Utfallssteg i smithen
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
1x12 - 51,5kg
1x12 - 61,5kg
Höftlyft i smithen
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
1x12 - 51,5kg
1x12 - 56,5kg
Donkey Kicks i liggande bencurl
1x12 - 29,3kg
1x12 - 31,5kg
1x12 - 33,8kg
1x12 - 36kg
Liggande bencurl
1x12 - 24,8kg
2x12 - 27kg
1x12 - 29,3kg
Sumosquats på bänk med kettlebell (superset med utfallssteg)
4x12 - 20kg
Utfallssteg med viktplatta ovanför huvudet (superset med sumosquats)
4x12 - 10kg
Benpress a la Alex (10reps enbenspress/ben + 10reps vanlig, utan att vila)
- Enben - 50kg, 60kg, 70kg
- Två ben - 70kg, 80kg, 90kg
Rumplyft med balansboll
4x12
 

- Maybe I need it

Det var antagligen för bra för att vara sant. Imorse vaknade jag i famnen på min fina av att regndropparna smattrade mot fönstret. Kanske var det bra ändå, inte känna någon stress över att behöva gå ut i det soliga vädret. Sov fram till 10.30, helt sjukt? Sover aldrig så länge. Dessutom åt vi en snabbt frukost och gick tillbaka till sängen igen, haha. Summering av dagen = sänghäng. Nu ska det bli andra bullar, det är nämligen så att ett benpass står på schemat men först ska jag packa ihop min väska då jag åker till pappi sen.

- Sommarlov på riktigt

 Spenderat några timmar vid vattnet tillsammans med mamma, Jörgen och Jacob. Härligt varmt med svala vindar. Lyckades tyvärr få solsting så när jag senare kom till gymmet för att köra ett pass för magen blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Efter två övningar började huvudet dunka och det kändes som att jag skulle tuppa av, därför valde jag att lyssna på kroppen och ta ännu en vilodag idag. Inväntar nu min prins för en dejt i uterummet, så mysigt!

- Tiden flyger förbi

Jag minns det som igår. När jag satt där i sal 28, längst ned i högra hörnet och vikade åt Wilhelm, som tidigare gått i min paralellklass, att sätta sig bredvid mig. Jag var så fruktansvärt nervös att jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till. 21 Agusti 2014 var dagen då jag började gymnasiet i en otroligt bra klass, kunde nog inte fått någon bättre. Nu har vi gått ett helt år tillsammans och det har bara flugit förbi, både roligt, jobbigt och lärorikt. Jag är nöjd. Nu väntas ett långt sommarlov och så ses vi alla snart igen.

- A fruit plate in the sun

Godmorgon kära vänner!
Jag kanske ska säga goddag istället? Är ni redo inför en ny dag där ni får uppleva nya saker? Det är jag. Sov ut riktigt länge imorse och sov i 10 timmar. Trots det ser jag ut som ett spöke då mina ögon kliar något fruktansvärt, vilket suger, fast det stoppar inte mig. Stutsade upp för en svettig samt solig pw på 6,5km innan jag satt med en frukt-tallrik med kvarg och riskakor till frukost. Termometern visare redan upp mot 25*C vilket är otroligt, så vi har nu tänkt att åka och bada - första doppet för iår, haha!
 
 
 
 

- STUDENTEN 2015

Termometern har visat upp mot 31*C, jag har gått barbent och lilla Nyköping har kryllat av glada studenter. När porten öppnades och alla människor med vita mössor sprang ut för livet, fylldes min kropp av en känsla. En känsla jag aldrig tidigare känt. Det var liksom glädje, stolthet och förväntan. Allt i ett liksom. Glädjen i kroppen var så fruktansvärt stark att jag började gråta. Jag börjar ALDRIG gråta på tillställningar som dessa. Kul var det iallafall. Felicia, min bonussyster, bjöd sedan på thai-buffe på sin mottagning, hur gott? Sedan fortsatte jag vidare för att överaska Veroica på hennes mottagning. Tusan vad lyckat det blev. Har spenderat den unga natten där med mycket skratt, så mycket att kinderna värker.  

- In the sun

Chillar lite i solen men strax bär det av mot studenternas utspring. Är så taggad då både min bonussyster och Veronica springer ut på samma ställe. Känslan jag känner just nu är stolthet. Stolthet för att båda har klarat det. Stolthet för alla andra också, förstås. 

- Det brinner i bröstet

Tiden går verklige fort när man har roligt. Har hunnit med en massa saker och inte haft en lugn stund. Axel/mag-pass, Volleyboll med muppisarna, fotbollstundering med skolan, lunch på Rhodos med klassen och stressrepat inför skolavslutningen imorgon, då jag ska uppträda. Så fruktasvärt nervös. Fast det går nog bra! Ska strax bädda ned mig under täcket men ville kika in och säga godnatt till världens finaste läsare ♥
 
Glöm inte att jag har en mailadress → [email protected] där ni kan maila mig om frågor eller om ni endast vill ha någon mailkontakt (som ett bollplank) med mig. Några av er har redan hittat dit och det är så himla roligt!

- Riktigt, riktigt bra rumpövning

Denna övning provade jag igår för att klämma ut det sista ur benen trots ett dåligt pass. Träningsvärken finns där och den är brutal, jag antar att det är denna övning jag har att tacka.
 
Du behöver: 
- En balansboll
- En bänk
(alt. i ställningen där du gör ryggresningar
- Dig själv
 
Såhär gör du:
- Gör bänken till en snedbänk och lägg dig på den. (Lutning får du välja själv)
- Ha bollen mellan fötterna och dra explosivt (snabbt) upp den. Spänn rumpan i några sekunder i högsta punkt och sedan går du sakta, sakta ned med bollen igen och upprepar denna rörelse tills rumpan verkligen inte klarar mer. 
- Vila i ca 30sek och upprepa detta x4
 
Vill ni se en video på hur jag utför denna övning hittar ni den på min instagram HÄR, där jag heter healthybyromaite.
 

- Time for work

Det sticker i fingrarna, blodet rusar i kroppen och nervositeten börjar krypa i mig. Det är nämligen så att jag gått vidare från min arbetsintervjuv och ska idag provjobba. Superkul. Var inte alls nervös igår fast när jag vaknade var jag riktigt pirrig. Varvade ned lite genom en pw på 9km och sedan en supergod äppelgröt till frukost i sällskap av min fina pojkvän. Nu är kläderna på, väskan packad och tankarna i styr. Let's go!

- Mindre bra benpass

Hellu bloggisen. Hur är det med er? Själv fick jag sluta redan 10.50 och drog mig direkt till gymmet för ett ganska kasst benpass. Fortsatte vidare till kontoret för lite städjobb som nu är gjort och jag kan äntligen sätta mig ned för att koppla av. Om en stund ska jag skutta ned till köket för att laga mat till hela familjen, fast innan dess ska jag fixa lite bloggjobb.
Passet idag gick väl inte sådär toppenbra som det brukar. Fast jag behöver ju dåliga pass för att uppskatta de bra mycket mer, inte sant? Jag tog mig iallafall igenom passet och svettades som en galning. Däremot så hade jag inte så jättebra kontakt i många övningar, självklart fanns den där i vissa, men inte så många. Något jag också fick problem med idag var att jag fick ont i ländryggen så fort jag gjorde någon slags knäböj, vilket störde mig otroligt mycket. Deppar dock inte över detta, tvärtom jag är faktiskt väldigt glad helt utan anledning. Kanske är det för att jag provade vissa nya övninga? Vem vet?
 
Passet:
Bulgariansquat
1x12 - 31,5kg
2x12 - 41,5kg
1x12 - 31,5kg
Knäböj
1x12 - 20kg
1x10 - 40kg
Frontsquat
1x5 - 30kg
Sumolyft
2x12 - 50kg
1x12 - 60kg
1x6 - 70kg
Liggande bencurl (fokus kontakt)
1x12 - 22,5
1x12 - 24,8kg
2x12 - 29,3kg
Raka marklyft
1x12 - 40kg
1x7 - 60kg
1x10 - 50kg
Benpress (breda och djupa)
2x12 - 100kg
1x12 - 110kg
Rumplyft med balansboll (visar denna imorgon)
4x12
Hoppande utfallssteg
arbeta i 20sek, vila 10sek x5
 
Avslutade med stretch och "massage" för ryggen.

- Start your day in a good way

"Start your day in a good way" precis vad jag gjort denna morgon. Med snabba steg på grusvägen vid ån, fnittrandes för mig själv till podden jag hade i lurarna, bockade jag av 7,3km pw. Solensstrålar kikade fram och bländade mig samtidigt som de värmde mitt lite frusna ansikte. Tanken av att idag är min sista riktiga skoldag gör mig löjligt lycklig. Dessutom har jag endast två lektioner idag. Hur som helst är det vad som fått mig att gå upp de senaste veckorna. En helt vanlig portion havregrynsgröt toppat med banan, russin och solrosfrön samt ett kokt ägg har landat i min mage. Det börjar därför bli dags att dra sig mot skolan. Ha det bäst idag och skin lika mycket som solen. Kramis. 

- Mina syskon blir 14år

Precis laddat upp med massa energi inför veckans träning - marängsviss, muma! Det är ju så att mina kära syskon fyller hela 14år idag. Vi har firat det genom att uppvakta dem med frukost på sängen samt sång, lunch i hamnen och nu efterrätt. Har även hunnit med att svänga förbi Ablin mellan dessa måltider. Ska strax sätta mig ned och skiva upp veckans planer, ladda upp mentalt och bara rocka. Vad gör ni denna fina söndagskväll?

- Yollibox

Åh hela dagen igår var underbar, verkligen. Efter att jag varit med Pappi packade jag mina saker och drog iväg till gymmet för ett pass med min kära pojkvän. Armar och mage slaktades, han var så duktigt och det var så kul att träna med honom. Resten av kvällen spenderade vi solandes på en filt i gräset med en kycklingsallad till middag, mums! Fick även i mig lite yollibox-choklad och jissies vad god den var.

- Picknick i regnet

100 frågor från min bror och lika många svar från min pappa varje gång i är vid femörefort i Oxelösund. Jag tycker att det är mysigt att vara där tillsammans med dem, lär mig så otroligt mycket. Idag hade vi med oss en varsin plocksallad och hade en liten picknick i regnet. Supermysigt fast lite kallt. Nu ska jag iväg för att möta upp Albin, ett pass för armar och mage står på schemat.

- A great saturdaymorning

- Inspiration: VVeronicas.com -
09.07 slog jag upp mina ögon. Utan alarm, utan att någon väckte mig. Av mig själv helt enkelt. Utvilad och glad. Låg och drog mig ett bra tag i min gudomligt sköna säng, dessutom var mitt rum härligt svalt då fönstret stod på glänt. Skuttade ned för att få i mig något till frukost, trots att jag knappt var hungrig. Lyckades få ned några riskakor med ägg och skinka, olika kvargsmaker, banan och vattenmelon. Strax ska jag, pappa och bror åka iväg på en liten picknick, även fast värdet inte är det bästa. Jag sa för några dagar sedan att jag ville hitta på något, vilket resulterade i detta. Därför ska jag nu börja dra mig.
 
Glöm inte att lyssna på kroppen idag, ör ni trötta? Vila. Är ni träningssugna? Träna. Gör det bara DU känner för. Kramis.

- Friday snack

Samtidigt som eftertexterna på filmen rullar är vattenmelonen, nötterna och proteinglassen slut. Både jag och pappa har mumsat i oss allt detta, dessutom haft en mysig kväll. Nu ska jag bädda ned mig i sängen, försöka sova ut länge imorogn och rocka allt & inget. Godnatt världens bästa ni! 

- A beautiful day

Värmen i luften, grannarna grillar och jag fikade med mina brudar efter skolan. Sommaren är här och det är så otroligt härligt. Valde att skippa passet för mage+rumpa och prova något nytt idag. Två gruppass bockade jag av - 25 minuter "brutal" tabata som hade fokus på mage samt rumpa och sedan 60 minuter spinning-intervaller. De båda var så sjukt jobbiga samtidigt som de var riktigt roliga och svettiga. Brukar inte gilla pass som dessa, men det gjorde jag idag. Kan bero på att instruktören var riktigt bra och inspirerande. Just nu sitter jag helt mör och trött i kroppen, vill helst av allt bara lägga mig ned för att sova. Fast det ska jag inte göra riktigt än. Jag och pappa har nämligen bänkat oss framför Maria Wern och ska ha lite gosikväll. Hoppas att ni har detsamma.

- En annorlunda frukost

Hellu bloggisen. Solen skiner, det är varmt och jag har slutat för denna vecka. Avslutade med att käka fruktsallad med klassen på spanskan, supermysigt! Ska strax kila ned till stan för en fika på stan för att fira vår fina vän Sofia som fyller 17år idag, grattis! Sedan väntas ett pass på gymmet för rumpisen och magen, för att sedan umgås med la familia. 
 
Vaknade upp i famnen på min fina imorse och kokade då solen strålade in genom föstret som gjorde det otroligt varmt. Jag tog med mig Albins vovve och gick ut på en promenad med henne, sedan fortsatte jag med en pw på 6km själv. Svettigt men skönt, sommaren kommer precis i tid till skolavslutningen. En liten frukost hamnade i magen: riskakor, med ägg och skinka, kvarg och en celle. Var inte speciellt hungrig så det passade prefekt. Fast nu måste jag börja dra mig, njut extra mycket av solen idag!

- Kladdiga kladdkaksmuffins

Ska du har gäster? Fira en vän? eller helt enkelt bara är sugen på något gott? Jag kommer nu att dela med mig av ett perfekt recept. Inte speciellt nyttigt, men vad gör det? En hälsosam livsstil är en balanserad livsstil, visst har ni sett den meningen förut? Varför? För att den stämmer. 
 
Min pojkvän gillar dessa, mina syskon slukar efter dessa och mina vänner älskar dem, gör ni också det? Har gjort dessa under ett års tid och mina nära har inte tröttnat än.
Kladdiga kladdkaksmuffins ca 14st:
100g smör/margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
 
Hur du gör:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret i en skål i mikron och låt svalna. Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.
3. Placera ut bakformar i papper på en plåt. Ca 14 stycken behövs.
4. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa till en fluffig smet, så att det blir som en krämvit färg. Blir bäst om man använder en elvisp.
5. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet.
6. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
7. Fördela smeten i bakformarna med hjälp av en matsked och en tesked.
8. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter. (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)
9. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.
 
Servera med mjölk, blir det över kan du förpacka i plastpåsar, det går bra att frysa.
 

- 10 sanningar om mig

 
♦ Antingen så äter jag inga sötsaker eller så äter jag allt.
♦ Jag har blivit lite som en klassmamma då jag alltid har livsmedel i form av frukt eller riskakor med mig till alla.
Hatar känslan av att någon KANSKE är arg på mig. Jag vet inte säkert om denne är det, men bara känslan gör mig ledsen.
♦ Antingen så är jag superhyper eller jättedepp, finns inget emellan.
♦ Jag har börjat samla på mina celcius-burkar för att sedan panta alla och köpa ett flak.
♦ När jag var liten och skulle cykla för att köpa ägg var jag ALLTID rädd över att äggen skulle spricka på vägen hem.
♦ Att städa hemma hos andra är inga problem för mig. Däremot är mitt rum i princip ALLTID stökigt.
♦ Älskar att flyga flygplan eller åka bil när det är mörkt.
♦ Jag har kärat ned mig i alla olika podcasts. Musik är ingenting för mig längre, jag behöver att någon pratar med mig.
 ♦ Jag älskar att göra andra nöjda. 

- Mitt rätta jag är tillbaka

Minns ni uppladdningen av kollisarna (kolhydraterna) jag laddade upp med igår? Well.. ja, det märktes av imorse, sprudlade av energi och begav mig ut på en pw med en grym podd i lurarna. Det känns som att mitt rätta jag är tillbaka. Mitt gamla, pigga och glada jag. Sååååå skönt. Sommarlov om en vecka, solen lyser och min mage är proppmätt, vad mer kan jag begära?
 
Springer just nu runt yr som en höna och packar mina väskor med mellis, kläder och massa saker då jag inte sover hemma inatt, dessutom ska jag även jobba så rygg-/brötspasset får vänta till senare ikväll. Vet ni vem som hänkar på ikväll? Yes, Albin. Är så galet glad, haha.
Fick en fråga för att tag sedan: Varför äter du glutenfri havregryn?
Svaret på den frågan är lite svår. Jag har ingen aning. Har ett minne av att jag för drygt 6 månader fick utslag i ansiktet, på armarna och på halsen. Mamma trodde då att jag fick i mig för mycket protein alt. var känslig mot gluten. Därför provade jag allt möjligt innan jag fick veta att det var ärftliga eksem (??) fast vid den tiden hade jag fastnat för glutenfria havregryn då jag tyckte att det var godare. :D

- I'm not myself

Hela dagen har varit som en berg- och -dalbana. Ögonlocken har varit riktigt tunga, att slänga sig i sängen och dra täcket över huvudet har lockat riktigt mycket. Fast jag har ju mina underbara klasskamrater som får mig att skratta om dagarna och min kära pojkvän som alltid lyfter upp mig när allt är som jobbigast. Jag har inte riktigt känt mig som mig själv de senaste veckorna, det känns jobbigt att inte kunna vara mig själv. Under fikat med Albin idag kändes det som att allt vände. Det känns som att jag är mitt valiga glada jag igen. Skönt. Dessutom har jag laddat upp med massa kollisar idag och är mer än redo att ta morgondagen med storm.
Har ni dagar då ni inte känner er som er själva? Hur gör ni då?

- Proteinfluff utan proteinpulver, banan & choklad.

Mör kropp, trötta ögon och vilodag. Kanske inte det bästa att vakna upp till. Dessutom väntas veckans längsta dag i skolan, trots att jag knappt har något kvar att göra. Hur som helst fick jag iallafall vakna upp bredvid min fina, så det klår väl ut allt. Han är så fin. Kände även att detta inte är mitt riktiga jag, så sitter just i detta nu och tänker ut tre positiva saker om mig själv som ska cirkulera i mitt huvud hela dagen.
 
Ännu en gång bläddrade jag i mitt arkiv och hittade en gammal favorit - proteinfluff med banan & choklad-smak, mums! Valde att toppa med granatäpple samt några hasselnötter. På sidan tre finn crisp med skinka varav två också med ett kokt ägg. Nu ligger alltså några gamla favoriter i min nöjda mage. Vad åt ni idag?
 Du behöver:
2 äggvitor
1 banan
1dl naturell kvarg
1tsk kakao
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna hårt till ett vitt skumm som inte trillar ut när du vänder bunken upp- och -ned. 
- Mosa bananen och blanda med kakao, tillsätt kvargen.
- Tillsätt bananröra i äggvitorna och blanda försiktigt ihop allting.
- Ställ in i frysen 30 minuter, ta ut och njut!

- JAG KAN STÅ PÅ HUVUDET

Godkväll kära vänner. Har ni haft en bra dag? Min kan sumeras med tre ord: snabb, effektiv och rolig. Kort dag i skolan följt av ett dunderbra pass för axlar/mage och sedan lite "sysslor" hemma. Har b.la hunnit göra RAW-bollar till mamma, städat både mitt rum och kök, gjort chokladbollar till syskon och lagat mat. Nu väntas en kväll i famnen på min fina och ladda upp inför morgondagen som inte alls känns så jobbig faktiskt. Justdet, var besviken hela dagen över att jag inte hade någon träningsvärk i benen, men nu mina kära vänner, nu är det jobbigt att röra sig.
Passet för axlar och mage tidigare idag gick som sagt riktigt bra. Pumpen i axlarna var där och detsamma med kontakten i magen. Massa superset som körde slut på musklerna och sedan avslutade jag med lite lek. Lek och lek.. jag stretchade lite och övade att stå på huvudet. Vet ni? Jag lyckades stå upp en väldigt lång tid.
 
Passet idag:
Axelpress 3x12 - 10kg, 1x10 - 10kg
+
Axelrotation 4x12 - 4kg
Omvända crunches 4x20st
+
Liggande benlyft 3x20st 1x10st
Militärpress 2x12 - 15kg, 1x12 - 17,5kg, 1x10 - 20kg
+
Hantellyft 1x12 - 4kg, 1x12 - 5kg, 1x12 - 4kg, 1x10 - 5kg
Cablecrunches 3x15 - 30kg, 1x10 - 32,5kg
+
sidorodd 3x50 - 10kg, 1x30 - 10kg
Framåtlyft med viktplatta 4x12 - 5kg
 

- Träningspass när du åker bort

 
Hur kan jag söka på din blogg? 
Jag har för mig att du lagt upp ett antal träningspass som man kan göra om man inte har tillgång till gym. Ska resa bort och skulle behöva ha lite tips på träning som jag kan utföra.
 
Just nu har jag ingen sökruta här på bloggen, jag måste ta och fixa det. Du har helt rätt, jag har lagt upp några pass som du kan utföra när du inte har tillgång till gymmet. Jag har också lagt upp övningar som du kan utföra hemma, där jag beskriver hur man gör samt vilken/vilka muskler de tränar. Dessa övningar hittar du under kategorin "Övningar" där hittar du förvisso också övningar du kan köra på gymmet. Passen jag lagt upp finns också under samma kategori, fast dem ska jag hjälpa dig att hitta genom att skicka direktlänkar. 
 
Pass nummer 1
Pass nummer 2
Pass nummer 3
Pass nummer 4
 
Passen jag lagt upp här är pass jag hade planerat att köra i USA. Så åker du bort och inte har tillgång till gymmet fast känner att du verkligen vill träna? Varsågod! Lycka till!

Tigerkaka på endast tio minuter

När man vaknar upp till att solen lyser utanför fönstret så känns det som om att inget kan bli bättre. Idag däremot, var det inte så. Jag kände mig som en uppblåst fisk när jag ställde mig upp ur sängen och var inte alls bekväm i mig själv. Ställde mig i spegeln och skrattade lite smått för mig själv. "Vad fan håller du på med Emilija?". Vände mina tankar till något positivt istället. Nu, 6km pw senare, sitter jag proppmätt i killens tröja med en skvätt te kvar i koppen och sätter upp mål inför dagen med ett leende på läpparna. Morgonens frukostbuffé (läs: jag) bjöd på en tigerkaka gjord på endast tio minuter som jag hittade långt ned i arkivet. Även ett ägg, te och vatten. Har ni några mål för dagen? Ett av mina är att dammsuga mitt rum, tråkigt men sant!
 
Du behöver:
Lager 1
½ dl havregryn
½ dl kvarg
En skvätt vatten
1 msk vaniljpulver
En äggvita
Lager 2
½ dl havregryn
½ dl kvarg (0,3%)
1 msk ekologisk honung
1 msk kaffe
En äggula
1 msk kakao
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser för lager 1 i en skål och alla ingresienser för lager 2 i en annan.
- Blanda sedan samman de två blandningarna lite lätt.
- In i micron i 2-4 minuter. Klart!
 
Så otroligt gott och mättande, dessutom en lite annorlunda konsistens. Klicka er gärna in på Elins blogg då de var hon som från första början fick mig att prova detta recept, dock så var det på en annan hon hade då. 

- Flexar ryggen istället för benen

En helt ovärd skoldag senare befann jag mig på vårdcentralen tillsammans med Ilze. Jag tycker så synd om henne då hon fick reda på att hon hade ett virus i kroppen som gör att hon inte får träna på yttligare TVÅ månader. Nu tycker jag att vi alla ska skicka ett krya på dig till henne! Hur som helst fortsatte jag vidare till gymmet där det slutade med att jag tyvärr tränade själv. Tyvärr och tyvärr kanske det inte var, det blev ju trots allt ett riktigt bra pass med många nya övningar, bra kontakt i bumpen och svetten rinnandes ned för pannan. Känner redan nu hur jag är helt mör i benen och bara längtar tills jag får lägga mig under täcket och vakna upp med träningsvärk. 
 
Passet:
Overhead Lunges
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x9 - 30kg
Frontsquat
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
1x10 - 35kg
1x8 - 35kg
Sumolyft
2x12 - 50kg
1x12 - 60kg
1x10 - 60kg
Liggande bencurl
3x12 - 24,8kg
1x12 - 27kg
Höftlyft i smithen
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
2x10 - 10kg
Liggande benpress i smithen
1x15 - 51,5kg
1x15 - 61,5kg
1x15 - 71,5kg
1x10 - 71,5kg
Donkey Kicks i cable
3x12 - 7,5kg
1x8 - 10kg 

- Få en bättre självkänsla

Vi alla har nog känt att vi inte tillräckligt bra, att vi är dåliga och att vi inte trivs i oss själva. Vad beror det på? Jo, självkänslan. På senaste tiden har jag fått väldigt bra självkänsla och har lyckats tycka om mig precis som jag är, trots att jag både väger mer än för 356 dagar sedan och dessutom har mer fett på kroppen. Hur gick jag till väga? Läs här nedan:
 
Umgås med personer som tycker om dig för den du är, peppar dig och motiverar dig. De kommer stötta dig i dina drömmar om framtiden och få dig att inse att du kan mer än du tror samt att du äger. Det kan vara allt från att klara skolarbetet till att bli artist, bara du har någon som tror på dig. Umgås du istället med folk som är avundsjuka på dig, trycker ned dig och får dig att inte göra det du drömmer om kommer du att må dåligt och nervärdera dig själv för att nå upp till deras kriterier, därmed kommer de att få som de vill.
 
Ge komplimanger till andra och besvara komplimanger du får, på ett bra sätt. När folk får komplimanger blir de glada och därmed kommer de att sprida glädje. En glädje som sätter sig i dig, där du inser att du kan göra folk glada. Samtidigt kommer du få tillbaka en kommentar, förr eller senare, då ska du INTE svara "Nej, men det är jag inte." utan du ska svara "Tack så jättemycket, vad glad jag blev." och verkligen ta in det personen säger. 
 
Våga ta för dig och var inte rädd för att misslyckas. Det är viktigt att kunna våga ta för sig och göra det du tycker är kul samtidigt är det lika viktigt att inte vara rädd för att misslyckas. Jag menar, alla artister har flera gånger misslyckats för att komma dit de är idag. Dessutom misslyckas ALLA, förr eller senare kommer alla ha gjort det. Hur många bryr sig egentligen om det?
 
Öva på att bekräfta dig själv. Det första du gör varje morgon när du vaknar är att du ska säga tre bra saker om dig själv. Sedan innan du går och lägger dig ska du tänka på tre bra saker du har gjort under dagen. Träna på att vara positiv mot dig själv, det kommer leda till att du inom en framtid kommer kunna acceptera dig själv.
 
Gör det för dig själv. Vill du träna? Gör det men gör det för att du vill det, inte för att någon annan ska tycka att du är snygg. Vill du äta hälsosamt? Gör det, men bara om du verkligen vill det. Vill du ha sex med flera? Gör det, men bara om du är med på det och verkligen vill. Vill du festa och dricka alkohol? Gör det, men somsagt, bara om du vill. Stanna upp och tänkt till om det verkligen är för din egna skulle du gör någonting - om det inte är för dig själv, skippa det.
 
Lev i nuet. Tänkt inte på att din ena kompis KANSKE kommer vara sur imorgon för att du valde att träffa en annan kompis idag. Tänk inte på att din mamma KANSKE kommer att vara sur för att du gjorde något du inte skulle göra. osv. Oroa dig inte i förväg för något som kanske inte ens kommer att hända. Speciellt för oss tjejer är detta vääääääldigt vanligt då vi överanalyserar allt. På så sätt mår vi dåligt och trycker ned oss själva. Instället ska vi leva i nuet och ta dagen som det kommer.
 
Behandla dig själv som du skulle behandla din bästavän. Om någon är taskig mot din vän, vad skulle du då sagt till denna vän för att hen inte skulle känna sig nere? Precis så ska du vara mot dig själv. För ingen kommer leva med dig så länge som du kommer leva med dig själv.

- Regning start på veckan

En lugn morgon, kanske lite lugn då den blev stressig mot slutet. Vaknade upp med regnet smattrandes mot fönstret med min fina som låg bredvid, så sött och sov. Drog på mig träningskläderna, startade en podd och gav mig ut på 9,3 tuffa km löpning/intervaller. Regnet piskade i ansiktet och motvinden var stark. Däremot skulle jag ljuga om jag sa att detta inte var uppfriskande och en grym start på veckan. Älskar det! Avnjöt sedan mängder av banan-/kvargplättar då de blev riktigt många eftersom att bananen var gigantisk. Gott var det iallafall. Nu väntas en skoldag med endast två lektioner och ett benpass ska bockas av. 
 
Var era bästa jag idag och glöm inte att kika in senare idag då det kommer upp ett läsvärt inlägg