- Fördelar med jordgubbar

Jordgubbar. Vi alla har nog frossat i oss jordgubbar denna sommar. Har ni gjort det med gott samvete? Bra, det ska ni ha gjort för det finns en hel del bra saker med detta livsmedel. Jag har alltid vetat att jordgubbar är bra att äta men jag har aldrig riktigt vetat exakt varför det är bra. Därför valde jag att läsa på lite om dessa godingar.
 
Har du problem med magen? Ofta lös i magen? Du ska speciellt du äta mängder av jordgubbar. Det är nämligen så att dessa röda bär hjälper till med matsmältningen och mot diarré. De rödaste, sötaste och mest smakrika är bäst.
 
Är du sjuk ofta? Även du ska äta mycket jordgubbar eftersom att det innehåller väldigt mycket antioxidanter och där med förstärker det immunförsvaret.
 
Jordgubbar innehåller mycket biotin det hjälper håret och naglarna att hålla sig friska. Kalium, Vitamin K och magnesium är något som behövs för att bibehålla styrkan i skelettet och det är precis vad jordgubbar innehåller.
 
Dessa röda bär minskar risken till att bli sjuk i bröst- eller prostatacancer. Anledningen till det är att det finns ämnen i jordgubbar som heter fenoler och tanniner som har en stark effekt till att hindra tillväxten av tumörceller.
 
Det har visat sig att jordgubbar förbättrar minnesförmågan, speciellt hos äldre personer. Hur awesome är inte det? 
 
Har du mycket porer och oren hud? Prova att göra en ansiktsmask genom att mosa två mogna jordgubbar och blanda med 1tsk flytande honung. Kladda på i ansiktet och sköj av efter 15 minuter, med ljummet vatten.
Denna mask innehåller AHA-syror vilket reducerar döda hudceller och minskar uppkomsten av pormaskar.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback