- Kanel-/Nutellabullar

Åh alltså gamla goa hedliga bullar! Är inte det bland det bättre som finns? Inte bara att äta dem nybakta med ett glas mjölk utan också att baka dem. Jag tycker att det är som terapi och ett + är att alla blir glada när de är klara, hur perfekt är inte det? Denna gång blev det inte bara kanelbullar utan det blev också nutellabullar vilket verkligen uppskattades i min familj. Så kul!! Tänkte dela med mig av vilket recept jag använde:
 
Till 40 bullar:
Bulldegen:
150g margarin
5dl mjölk
50g (1paket) jäst för söta degar
1dl strösocker
1/2tsk salt
2tsk kardemumma
1,4liter vetemjöl
 
Kanelfyllning:
150g rumsvarmt margarin
2msk kanel
1dl strösocker
 
Nutellafyllning:
75g rumsvarmt smör 
125g nutella
Degen:
- Smula ned jäst i en bunke som rymmer 4-5L. Värm upp mjölken så att den blir 37*C (- antingen så använder du en sticka för att se tempraturen eller så sticker du ned fingret och känner efter om det är ljummet, lite mer mot det varmare hållet.) Häll sedan mjölken över jäst och rör om så att jästen smälter.
- När jästen har smält tillsätter du margarinet som du delar upp i bitar, sockret, salt och kardemumma. Mät upp mjölet genom att hälla över det direkt ur påsen till ett liter-mått, skaka inte! Spara 1-1/2dl till utbakningen. 
- När du hällt i mjölken i bunken där resten an ingredienserna finns är det bara att börja knåda kraftigt tills degen lätt släpper fingrarn/bunkens väggar. Om man vill göra det smidigt för sig är det tillåtet att använda en matbredare/annan maskin.
- Täck bunken med en handduk och låt jäsa i 30 minuter.
- Under tiden kan du röra ihop ingredienserna till varje fyllning.
Dags för att forma bullar:
- Nu är degen jäst klart arbetar du ned den med maskin eller knåda lite lätt på ett mjölat bort. Dela upp den stora degen i 4 små delar. 
- Kavla ut varje del till en rektangulär/oval kaka. Bre sedan ett lager (valfri mäng) av fyllning med hjälp av en slickepott över kakan. Rulla tätt ihop rullen och sedan skär ruleln 10 bitar. Lägg dem i bullformar på en plåt. TIPS. Skär ett hack i mitten och sedan fyra hack åt höger och sedan fyra hack åt vänster, då får du dem ungefär lika stora.
- Låt jäsa yttligare 40 minuter under en bakhanduk. Värm upp ugnen till 225-250*C. När de jäst i 40 minuter → pänsla med ett vispat ätt och häll på lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-10 minuter. 
Servera nybakta bullar med ett glas mjölk eller varför inte med proteinglass?Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback