- Zucchini lassange, middagstips!

Precis smaskat i mig middag med sällskap av mamma och Jörgen. Utöver mat bjöds det även på massa skratt, prat om livet och drömmar. En härlig lördags-middag helt enkelt. Vad låg det på tallriken idag då? Jo som tidigare nämnt var det zucchinilasange. Åh, det var riktigt länge sedan och mina smaklökar hade glömt hur gott det verkligen är. Jag har delat receptet förut, men här kommer det igen:
 
Du behöver, för 4 portioner:
500g valfri färs (kött, nöt, bland osv.)
1 gullök
1 st Gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 burk Krossad Tomat
1,5 dl Grädde
1 stor Zucchini
100 gr Riven Ost
Oregano, Salt och Peppar
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225grader.
- Skiva zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel. Ta fram en ren handduk och lägg längderna på den för att sedan strö på lite salt.
- Hacka löken och fräs det i olivolja ett tag. Tillsätt sedan köttfärsen, när den är genomstekt tillsätter du de krossade tomaterna samt kryddorna.
- Småkoka under lock i ca 10 minuter.
- Smörj en ungssäker form.
- Lägg hälften av zucchinin så att det täcker botten. Häll på halva färsen, lägg på resten av zucchinin, häll på resten av köttfärsen och avsluta med att hälla på grädden och strö på osten.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Klart, ät och njut!
 
 


Gott!

2015-05-01 // 21:50:17

Zucchini är så himla gott och man kan ju i princip ha det till allt! Sen jag blev vegetarian har det blivit mycket av just zucchini :)

2015-05-01 // 23:57:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback