- Fördelar med citronvatten

 
 
På senare tid har jag börjat med att dricka varmt citronvatten på morgonen, i princip direkt efter att jag gått upp. Varför gör jag då detta? Jo, det är nämligen så att det finns en rad med olika fördelar med detta. 
 
1. Får dig på bättre humör. Citronen innehåller mycket negativa joner som är bra för ett välmående (precis som armbanden från goodbalance), dessutom rensar det ditt sinne och kan bidra till dämpad ångest samt depression.
 
2. Fräschare andedräkt. Vi har nog alla vaknat upp med den någon gång. Av citronvatten blir andedräkten mycket friskare. Dessutom lindrar det tandsmärtor.
 
3. Viktminskning. Håller man en basisk kost går man snabbare ned i vikt. Med hjälp av pektininnehåll som finns i citronen håller sig sötsuget borta. Detta eftersom att citronen stimulerar ph-värdet i kroppen mot något basiskt.
 
4. Läkningar. Eftersom att citronen innehåller en stor mängd C-vitamin så läker sår snabbare och även ben håller sig starka. Dessutom stärker det immunförsvaret och upprätthåller återhämtning efter tex ett träningspass. 
 
5. Förbättrar matsmältningen. Varmt citronvatten stimulerar tarmrörelserna. Det tar bort gifter och oönskade ämnen. Citronen triggar igång levern att producera galla som är just det som underlättar matsmältningen.
 
6. Rengör systemet. Eftersom att citronen är vätskedrivande hjälper det kroppen att få bort toxiner. Detta hjälper urinvägarna att hålla sig friska. 
 
7. Bättre hud. Det finns som sagt mycket C-vitamin och antioxidanter i citroner och detta kan döda bakterier som orsakar acne och minskar rynkor. Citronen hjälper dig inifrån och ut. 
 
 
Källa: http://www.indigolife.se/10-oslagbara-fordelar-med-varmt-citronvatten/


» Elin

Ska också börja med det, så fräscht! :)

2015-07-23 // 17:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback