- Så ökar du din förbränning.

Sommaren är snart över och jag har fått en del frågor om hur man kan öka sina förbränning. Var lite skeptisk till att ge dessa tips men tänkte: varför inte? Vet att vissa klickar sig in här för att hitta inspiration för att bli frisk men samtidigt finns det folk som klickar sig in här att hitta motivation till att träna. Därför får ni själva avgöra om ni vill läsa detta inlägg.
 
Såhär kan du öka din förbränning:
 
1. Ät regelbundet. Äter du regelbundet med ungefär 2-3 timmars mellanrum håller ämnesomsättningen igång hela tiden därav kommer din kropp att förbränna mer. Äter du istället tre stora mål om dagen kommer kroppens ämnesomsättning hinna sakta ned eftersom att den inte får något bränsle att förbränna. 
 
2. Bygg muskler. Som ni kanske vet så innehåller maten vi äter kalorier, dessa kalorier omvandlar kroppen till energi. När vi sover är kroppen i ett viloläge och även då omvandlar kroppen mat till energi. Nu är det så att muskler kräver mer energi än kroppsfett. 1kg kroppsfett kräver endast 4kcal/dygn samtidigt som 1kg muskler kvärer 12kcal/dygn. Därför har folk som håller på med styrketräning eller på ett annat sätt bygger muskler, bättre förbränning. 
 
3. Drick mycket vatten. Vi alla vet att vi behöver dricka vatten, men vet vi egentligen varför? Jo för att vattnet renar kroppen och dessutom hjälper till med att bryta ned maten vi får i oss vilket leder till en bättre förbränning. Ett tips är att dricka 0,5-1L vatten på morgonen för att hålla vätskebalansen och även där leder det till att vi förbränner mer. Du kan även läsa hur citronvatten är bra för dig HÄR!
4. Kör mycket kondition. Genom att köra kondition ökar du förbränningen. Ju bättre kondition, desto bättre förbränning. Fast den finns en skillnad på vad du förbränner beroende på vad för slagt konditon du kör. Springer du - dvs. löptränar förbränner du kolhydrader men då förbränner du även hela dagen (om du springer på morgonen). Om du går, power walks/långsamm löpning t.ex, då förbränner du fett. Gå gärna så mycket som möjligt - gå till skolan/jobbet istället för att ta bussen. Har du för långt till skolan - gå av en hållplats tidigare och gå sista biten. Gå till affären istället för att ta bilen - ja, ni fattar ju grejen. 
 
5. Krydda starkt och drick grönt te. En ny studie har ni visat att hälsan förbättras om du äter stark mat, men det inte bara hälsan som förbättras. Det är nämligen så att stark mat även ökar förbränningen och håller i sig i ungefär 3 timmar. Att dricka grönt te har också visat sig öka förbränningen, det är även bra då det innehållar mycket antioxidanter.
 
6. Mättande måltider. Ät mycket protein i alla dina måltider. Det ger dig en mättande känsla vilket gör så att du inte småäter och inte heller blir lika sötsugen. Ett exempel på en bra, proteinrik frukost är mitt proteinfluff. Det blir jag extremt mätt på och håller mig en lång tid. Dessutom är den ganska kalorisnål. Ni hittar min favorit HÄR!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback