- Kyckling och rotfrukter

En riktigt god middag som jag och Albin har ätit flera gånger tillsammans, är den ni ser här ovanför. Kyckling med rostade rotfrukter. Älskar denna maträtt och tänkte därför dela med mig av den med er.
 
Du behöver för två:
2 kycklingbröst fileer
2 vitlökar
timjan
olivolja
 
2 stora morötter
1 palstenacka
5-6 champinjoner
3-4 små potatisar
 
2dl creme fraiche
2-3 msk sötsur sås
 
Såhär gör du:
- Marinera kycklingen några timmar innan. Lägg ned kycklingfileerna i en påse där du även tillsätter olivolja, pressad vitlök och timjan. Knyt ihop påsen och låt ligga i kylskpået några timmar.
- Starta ugnen på 210*C.
- Skala alla rotfrukter och skär det sedan i stavar/klyftor, champinjonerna skär du i halvor. 
- Lägg upp kycklingen och rotfrukterna på en plåt. Häll lite rapsolja och timjan över rotfrukterna för att sedan ställa in plåten i ugnen ca 20-25 minuter. 
- Skär sedan ett hack i kycklingen för att kontrollera att den är färdigstekt. 
- Blanda sedan creme fraich och sötsursås.
Klart, dags att servera och njuta!


Mums! :D

2015-08-02 // 18:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback