- 8 fördelar med bananer

Bananer. Jag kan äta det efter träning, innan träning, frukost, mellanmål osv. DET ÄR SÅ GOTT. Håller ni inte med? Dessutom är det inte bara gott. Utan har även en hel del fördelar. Myter om att bananer inte är bra (som jag gick på) måste bytas ut. Kalorierna är inte toma, de är riktigt bra. 
1. Som en kraftkällaFruktoset i bananen bryts ned lättsamt och förvandlas snabbt till energi som du kan klara dig på ett bra tag. När du ätit två bananer kan du hålla igång 90 minuter fyller på elektrolyter som förloras genom svettning. Denna energin forslas ut till de arbetande musklerna och lindra tröttheten i musklerna.
 
2. En banan dagligen underlättar muskelkramper, möjligen på grund dess höga innehåll av kalium och magnesium.
 
3. Mot illamående: Den innehåller en naturligt hög sockerhalt som kan upprätthålla blodsockernivån, vilket minskar känslan av illamående. Bananer rekommenderas även för gravida kvinnor eftersom det innehåller folsyra, som lätt kan tas upp av fostret genom livmodern.
 
4. Bra för matsmätlningen då kaliumet i bananen hjälper till att rensa tarmarna. Dessutom gör kalium att din puls blir stabilare.
 
5. Tryptofanprotein är ett protein som omvandlas i kroppen till serotonin även kallat ett glädjeämne. Detta protein finns i bananer och gör så att folk blir mer avslappanade och glada.
 
6. Vitamin B6 som det finns mycket av i en banan är bra för blodet. Tryptofan omvanldlas till serotonin och att producera hemoglobin, en viktig del av blodet, med hjälp av Vitamin B6. Dessutom förstärks immunförsvaret och därmet minskar risken för infektioner. Även blodsockret hålls på en stabil nivå då Vitamin B6 hjälper till att omvandla kolhydrater till glukos.
 
7. Enligt en studie som har gjorts visar att elever som ätit en banan någon timma innan provet presterar bättre än de andra. Anledningen till det är bananer är väldigt rika på kalium som är bra för inlärning.
 
8. Orkar du inte åka till affären för att köpa en ansiktsmask? Inga problem. Mosa en banan och blanda det med en skvätt mjölk och honung. Ha det i ansiktet 30-40 minuter varje dag, i 15 dagar för att se något resultat. Då det återuppfriskar huden.
 
Well.. efter dessa fördelar kanske du inte bara äter banan för att det är gott. Utan också för att du vet att det påverkar hela din kropp!
 
Källor: R OCH HÄR
 
Vad kan du göra med banan?
- Använda som topping
- Mosa och blanda med kvarg/keso
- Äta med jordnötssmör
- Healthy snack
- Smoothies
- Äta som mellanmål
- Ha i vissa maträtter
- Baka nyttiga saker b.la hälsosamma proteinbars utan proteinpuler
osv osv.


Oj visste inte om alla dessa fördelar med bananer.. ska definitivt börja äta dom oftare, speciellt nu när jag är i Thailand som har mycket godare och mindre besprutade bananer! :) Har hört att bananer ska hjälpa mot PMS också!

2015-04-16 // 18:20:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback