- Galet god Broccoli- och kasslergratäng, LCHF

Ska börja med något jag kallar "Food-friday" vilket innebär att jag varje fredag kommer dela med mig av recept på lunch/middag. Jag kommer självklart att dela med mig andra dagar i veckan, men på fredagar har jag bestämt att jag alltid kommer att ha ett inlägg med recept. Så vi tar och börjar idag ↓
I onsdags var det jag som gjorde middagen här hemma. Det blev en broccoli- och kasslergratäng, riktigt god faktiskt och enkel att göra. Denna passar även folk som äter LCHF.
 
Du behöver:
500 gram broccoli
1 gul lök
500 gram kassler
(1 msk grahamsmjöl)
3 dl mjölk
3 dl grädde (jag hade matlagningsgrädde 15%)
3-4 dl riven ost
Salt & peppar
 
Hur gör du?
- Sätt ugnen på 200grader.
- Lägg ned broccolin i kokande vatten i några minuter, skär sedan dem i mindre bitar och lägg dem i en smord ugnsform. (Jag smorde formen med rapsolja)
- Hacka löken och strimla kassler. Låt detta fräsa i några minuter.
(- Strö över grahamsmjöl om du vill, och rör om.)
- Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar, rör sedan om ordentligt och låt puttra i ca 5 minuter.
- Riv osten och häll över 2 dl i kassler-såsen, rör om och låt puttra ett tag till.
- Häll över kassler-såsen på broccolin och strö sedan över resten av osten.
- Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått en ljusbrun nyans.
Ta ut, låt stå lite innan du serverat. Vi hade gjort en sallad till.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback