- Äggröra och scones.


Scones och äggröra var två utav "rätterna" mina syskon fick i söndags. Jag själv älskar äggröra men är inte så förtjust i scones, men mina syskon gillar det. Vill du prova?
Äggröra 2 personer:
5 ägg
1/2-1 dl mjölk
1 packet tärnad bancon
salt & peppar
- Stek baconen i olivolja.
- Vispa ihop äggen, tillsätt sedan mjölk, salt och peppar. Vispa lite till.
- Häll sedan äggen på bacoen och rör om tills det är klart.
Scones, 8 st:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
70g margarin
1,5 dl mjölk
- Sätt ugnen på 250*C
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en buke.
- Fördela smöret i mjölet med fingrarna så att det blir som en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop allt till en deg.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Dela degen i två lika stora delar och lägg dem på plåten.
- Mjöla din hand och platta till delarna så att de blir runda.
- Ta sedan en smörkniv och skär ett kors, så att du sedan kan bryta av dem.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Servera dem nygräddade med t.ex marmelad eller äppelmos.
Trackback