- Ananas, my love.

Gillar du ananas? åh, vilket sammanträffande, för det gör jag också. Visste du att det inte bara är gott, utan också väldigt bra för hela kroppen?
 
För det första är ananas en väldigt rik på värdefulla vitaminer och mineraler. T.ex innehåller det: järn som kan få huden slät, kalcium för starkare naglar och hår, vitamin A för friska ögon och frisk hud. Det innehåller också vitamin B och C som b.la polerar och återfuktar huden, men också håret. 
 
En av fytokemikalierna (som är ett skydd mot virus, föroreningar, solens strålning osv.)/Enzym är Bromelian, det bryter ned protein till aminsyror. Bromelinet har en antioxidativ och antiinflammatorisk effekt som som kan skydda mot solen och där med minska risken för hudcancer. 
 
Ananas hjälper kroppen att rengöra magen och tarmarna, och via bromelinet som bryter ned proteinet så underlättas också matsmältningen. 
Så försöker du gå ned i vikt, kan ett bra tips vara att skära upp en färsk ananas till efter varje middag för att sitta och äta som efterrätt.
 
Det finns ju också så mycket man kan göra med ananas förutom att bara äta den som den är, man kan ha det i en sallad till middag/lunch, ananaspaj (så galet gott, åt det jättemycket förut när mamma gjorde det!), ha det på olika maträtter, t.ex hemgjord pizza eller kassler. osv. Det finns hur mycket som helst man kan göra med det. 
 
Jag vet inte riktigt med er, men jag älskar ananas och gör det fortfarande, kanske till och med mer efter att ha läst på lite om det. Mitt tips till er, ät mycket ananas! Ha det bra.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback