- En bättre start på dagen?

Är du en person som är sur och tjurig på morgon? Orkar inte riktigt vara pigg och glad i skolan eller mot personer du möter? Lite trist, tyvärr. Men hur skulle det vara om alla skulle göra en insats och iallafall försöka att vara trevliga och glada samt sprida lite glädje? Skulle inte dagen bli liiiite bättre och ljusare då?
Självklart, man kan inte alltid vara glad och positiv, men snälla kan vi inte försöka iallafall? Jag tror att många skulle må mycket bättre utav det, genom att få t.ex ett leende på morognen. Men hur ska vi då göra? Det finns massa saker som du kan göra på morgonen som får dig på bättre humör.
 
Frukost. Gå upp liter tidigar än var du gör nu, det behöver inte vara mycket 10-15 minuter kanske, för att göra iordning en ordentlig och god frukost till dig själv som du i lugn och ro kan sitta och äta samt njuta av. På så sätt är inte ditt blodsocker lågt och du kan lättare kontrollera ditt humör och koncentrera dig bättre.
 
Musik. Fixa en lisata med peppande låtar som får dig glad, lyssna på denna lista medan du gör dig iordning, dansa i takt och mima eller sjung med låtarna med en borste i handen.
 
Säg det till dig själv. När du är klar med allt, det som står på schemat nu är att gå ut genom dörren och gå till skolan/jobbet. Ställ dig framför spegeln, försök att titta dig själv i ögonen och säg "Denna dag kommer bli bra, jag ska göra den bra." och tro på dina ord.
 
LE. Le inte bara mot personer som du går förbi, självklart, le mot dem, men le inte bara då, le hela tiden, du och folk runt omkring dig blir såå mycket gladare då.
 
Dessa fyra enkla saker är iallafall det som får mig att iallafall försöka vara glad och positiv. Har ni några fler tips på hur man skulle kunna göra?



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback