- Nu är jag 16år.

Godkväll på er!
Har en bra dag? Det kan jag lugnt säga att jag har, trots att familjen lämnade mig hemma för jobb och kompisar.. haha. Moa kom hit en stund strax innan Albin, pratade lite och sen gick hon när Albin kom. Så vi har umgåtts, bakat, lagt pussel (äntligen!! någon mer som jag), pratat och spelat kort.
 
Precis ätit middag with mi padre och mina syskon, kyckling och matkorn, så enkelt men så gott. Har bakat så galet mycket och även ätit, så min kropp är i sockerchok och jag har inte ens ätit tårta än, så det är lite tragisk men får se hur det blir. För ska strax åka in till stan, mamma, där jag ska bjussa mina friendos på tårtan som blev väldigt ful, men färgglad.

- Trettioförsta Juli Tvåtusenfjorton.

Vad är det för datum idag? jaop, ↑ och var innebär det? Jo, jag fyller 16år. Wihooo, jag får börja övningköra. 
08.18 kom pappa, Silvija och en halvsovande Mantas in i mitt rum sjungandes med frukost och lite pesenter. Förväntade mig faktiskt inga presenter pga. resan. Men fick det ändå, b.la en stor te-mugg och ett jättefint halsband i silver med matchande örhängen. Så fint, så tacksam.
Idag har jag planerat att baka, har tänkt att få hit Albin också för alla jobbar eller är bortresta, men kommer för att äta tårta senare ikväll. Haha.

- Trettionde Juli Tvåtusenfjorton

Hellu!
Kunde kanppt sitta still förut idag så jag drog faktiskt iväg till gymmet och fick till ett härligt och bra benpass. Har verkligen saknat mina benpass, nu saknas bara Tilda. Det kändes lite som att tekniken i knäböjen var bättre än när jag åkte, men jag vet inte. Redan nu känner jag lite hur träningsvärken börjar smyga sig på, vilket konstigt nog uppskattas.
Mot kvällen har jag träffat en gammal vän vid namn Moa. Vi har tittat på bilder från USA och snackat en massa, allt från killar till barndomsminnen, haha. Drog även med henne till ica för att handla baksaker. Vet ni varför? För imorogn fyller jag 16 år. 

- New York, del 1.


- Sista dagen som 15.

Godmorgon folks!
Sovit gott? Jag har väl sovit helt ok, men inget såhär WOW!-bra, haha. Vaknade tyvärr runt 7.30, låg och drog mig i sängen ett tag innan min mage ville ha mat. Så samtidigt som jag slog på en film åt jag ↑ havregrynsgröt (ovanligt) toppat med lätt keso, ananas och mandlar, några finn crisp och grönt te.
Egentligen borde jag ha vilodag idag, men hela min kropp bokstavligt skriker efter ett ben-pass, haha. Så funderar på om jag ska ta min vilodag imorgon när jag ändå fyller år, hehe. Vi får se hur det blir.

- Fett gos

Tjenare kompisar!
Hur är läget med er? Själv är jag så sjukt trött, har sovit dåligt de två senaste nätterna. Tror att det beror på värmen.
Ryggpasset gick svinbra, fortfarande en favorit, helt klart. Kom hem och pratade med min syster samtidigt som jag åt lite rester till lunch. Tragiskt nog fick jag typ pressa in maten i munnen för att jag varit så sjukt mätt hela dagen?? Att vara mätt hela tiden är nästan jobbigare än att vara hungrig hela tiden. 
 
Runt 12-tiden hörde Daniel av sig och frågade om vi skulle hitta på något, så drog hem till Albin där jag tillsammans med honom och Daniel spenderat eftermiddagen, fett gos.
Nu på kvällen har jag faktiskt spenderat lite tid med min kära far, vi har suttit och pysslat med ett puzzel jag köpte med mig till honom från USA. Riktigt klurigt faktiskt och vi är inte klara än, haha. 

- Questbars

Dessa godingar fick jag med mig hem från usa. Ett paket med Chocolate chip cookie, innehåller 12st. Sedan fick jag även med mig tre andra smaker, dock bara en av dem. Perfa som snabb återhämtning efter ett pass.

- Only my shadow knows

Min kväll igår slutade som dagen innan, hos Albin. 
Har precis suttit en halvtimma ute på baksidan och ätit frukost. Vattenmelon, knäckemacka och kanelbullegröt toppat med torkad aprikos och mandlar är vad det blev. Såååå gott. Dock sitter jag just nu med en stor kopp grönt-te i värmen, bra drag Emilija, bra drag. 
Har värsta träningsvärken i triceps och ben, men klagar inte, för jag är så glad över att äntligen vara tillbaka. Nu ska jag bara planera dagens pass och dra mig mot gymmet för lite ryggslakt!

- Så skönt att vara tillbaka.

ÄNTLIGEN TILLBAKA PÅ GYMMET. Vart lite krångel med kortet men min snälla mamma fixade det under tiden som jag tränade. Det blev triceps och axlar, det gick så sjukt bra. Avlsutade med 15 minuter på min kära vän - crosstrainern, innan jag cyklade hem till pappa. Handlade, åt och umgicks ett tag innan jag cyklade in till Albin där jag spenderade min kväll.
 
Vaknade imorse med värsta träningsvärken, vet ni hur underbar känsla det är eller? Att äntligen vakna upp med träningsvärk igen efter 5 veckor. Käkade lite frukost samtidigt som jag pratade med Ilze i telefon och planerade dagens pass.
Var sugen på att köra mage och ben, så det var vad jag gjorde helt enkelt. Detta pass gick också väldigt bra, svettigt och tungt, har saknat det ♥ 
 
Har nu i ca 3 timmar flyttat saker från mitt gamla rum till mitt nya rum, som förut var Silvijas, min systers, då hon ville byta, så varför inte liksom.

- Snart, snart, snart..

Hunnit med att städa, titta på en film, städat, ätit och städat. Strax, hoppas jag, att vi kommer iväg till gymmet så att vi kan köpa mitt gymkort. Alltså tror ingen förstå hur otroligt taggad jag är, efter 4 veckor är jag tillbaka. Eftersom att det är söndag täker jag helt enkelt börja med ett pass för triceps och axlar, som vanligt. Efter det åker jag hem till pappa och bosätter mig där för en vecka.

- 98,7% hel.

- Havregrysgröt blandat med salt, kanel och äggvita. Toppat med 1dl hallon och 1 stor banan -
Hellu, vad händish? Alltså livet är så bra. Jag har världens bästa familj och vänner, jag mår toppen psykiskt och imorse vaknade jag upp utvilad och utan halsont. För att inte sova bort hela dagen så hade jag ställt klockan på 8.30, morgonmännsika you know.
Flög upp ur sängen när jag insåg att jag var frisk och drog mig ut på en springrunda på 5km. Konditionen är inte på topp men tiden var faktiskt helt ok.
Om jag mådde bra häromdagen kan man lugnt säga att jag mår bra idag, känner mig näst intill hel, ska mig ett nytt gymkort idag så då blir det som vanligt igen.

- Grillar x2

Tjena kompisar!
Hur är det? Jag har precis kommit hem från Jörgens mamma där vi blev bjudna på lunch - grillat. Så gott. Åt och umgicks lite, men det är så sjukt varmt och jag är så sjukt seg.
Jag har skurit upp lite vattenmelon till en sallad jag ska göra, vi väntar på mammas kompisar och ska återigen grilla, fast denna gång till middag. 
Sedan ikväll/inatt bär det av till Nyköpingshus där vi ska se på gästabudet, för mig blir den sjunde gången i mitt liv. Har någon av er sett det?

- Victoria Secret

Dessa en några utav sakerna jag fick med mig hem från USA. Dock är inte alla till mig, fattar egentligen inte grejen med dessa, haha, men de luktar gott en stund iallafall.

- Har nog fortfarande Jetlag

Godmorgon mina kära vänner!
Jaop, morgon. Jag vaknade precis, fattar inte vad som händer - jag är ju den personen som brukar gå upp tidigt. Det är nog fortfarande lite jetlag.
Igår träffade jag pappa en stud och pratade, det var en hel månad sen vi sågs pga. att båda varit bortresta, saknat honom så mycket.
 
Sen fortsatte jag vidare till badhuset där Emma och Ilze var, dock kändes det inte så jättebra då min förkylning tog över flera gånger, så jag drog hem och vilade en stund innan jag träffade Emma i hamnen. Vi gick på piren, åt glass, gungade med småbarn(haha?) och sedan satt vi på en bänk och lodade för att vi inte hade något för oss i ca 1 timma innan vi stötte på Moa och sedan träffade Albin.

- Normal is boring

Köpte med mig ett par blå/gröna Converse från New York. Men ni måste ju erkänna att det är ganska tråkigt att vara som alla andra och gå runt ilikadana skor. Så jag köpte med mig neongula skonören och tycker att det blev riktigt ballt.

- Fråga frågor.

Jag har fått några få frågor under dessa tre veckor. Om träning, mitt liv och språkresan. Men jag tänkte att jag kan ha en frågestund eller ja, frågeinlägg, så kan alla som vi fråga vilka frågor som helst. Om resan, om träning, om mitt liv, om mina vänner, om min familj osv. Fråga vad ni vill och så svarar jag på det i samma inlägg om några dagar.
Kom igen nu, något finns det väl som ni undrar om. 

- Tjugofemte Juli Tvåtusenfjorton

Godmorgon kompisar!
Vaknade imorse och trodde att halsen inte skulle göra ont - tyvärr var det inte helt 100. Men kände ändå att jag ville röra på mig så jag drog ut på en timmas pw. För att vara helt säker på att jag gjorde det för att jag ville och saknade det - och inte för att jag känner mig tvingad till det, använde jag mig varken av pulsklockan eller träningsappen.
Kan berätta för er att det var så otroligt skönt, förutom att jag nu saknar mitt gymkort så fruktansvärt mycket. Saknar att lyfta och känna svetten rinna i pannan.
 
Kom hem och drack två(!!) flaskor med vatten, men det är bra, glöm inte att dricka vatten, speciellt inte i denna värme. Åt sedan naturell kvarg, blandat med kakao, mosad banan och lite kanel, toppat med hallon. Har ni inte provat det? Ni MÅSTE, så otroligt gott!

- My friendos.

Idag, ja, vad har hänt idag? Drog till badet med Ilze runt 11-tiden och var kvar är till två. Cyklade sedan vidare till hamnen där vi träffade Ewe och L-s. Det var ett bra tag sedan jag träffade dessa brudar, så det var gosi.
 
Mot kvällen var jag fortfarande med Ilze, vi hade ganska tråkigt så belsutade oss för att cykla ned till Daniel som jobbade sin sista timme, för att underhålla honom. Helt enkelt en lugn, men ändå inte, dag. Imorgon hoppas jag på att halsen inte gör ont längre så att jag kan dra ut och springa.

- Washington

I Washington gick vi runt på "The Mall" en hel dag, såg massa saker. B.la ett rymdmuseum, vita huset och Kapitolium. Det var så jäkla ballt.

- Det är nästan lika varmt.

Igår drog jag, mamma, Jörgen och två av mina bonussyskon ut på sjön med deras båt. Så mysigt och skönt. Vädret känns nästan som i USA, fast egentligen inte. Här är det skönt, där borta var det nästan för varmt och kan klargöra för er att det var alldeles för fuktigt. 
 
När jag kom hem träffade jag äntligen Ilze igen, efter tre veckor. Vi handlade lite och fixade sedan kyckligsallad som vi åt tillsammans. Hon fick sina försenade födelsedagspresenter, hoppas hon blev glad, hehe. Taskig som jag är, somnade jag i hennes soffa runt 8.30 så efter ett tag gick jag hem för att sova.
Imorse hade jag tänkt att inviga mina nya träningskläder. Eftersom att jag trodde att jag skulle vara tillräckligt utvildad för att iallafall ta en springtur då jag fortfarande inte har mitt gymkort. Men icke, vaknade med halsont och lite hängig. Så jäkla surt. Men bara att bita ihop och vara glad ändå.
 

- "Det löser sig."

what's up?
Saknat mig? Jag är iallafall tillbaka. Efter 14 timmar på resande fot. Väntat på flygplatsen, 8 timmars flyg till London, väntat på nästa flyg och sedan 2,5h flygresa hem till Sverige, där mamma stod och väntade på mig. Vi båda bröt ihop, haha. Innan jag länade Arlada sa jag hejdå till alla, kändes faktiskt tragiskt. Grät inte när jag slutade nian men jag grät i detta ögonblick.  Det har gått två dagar och jag saknar redan allt och alla från resan.
 
För mig som suttit i en bil minst 5 timmar/dagen under 3 veckors tid var inte bilresan från Arlanda för lång, nästan för kort faktiskt. Pratade om allt med mamma. Handlade, åt och duschade innan Albin och Daniel kom hit för att umgås lite innan jag somnade in för 14 timmar.
 
Igår hann jag inte göra så mycket, sov till 14.00, åt frukost, gick och la mig igen och sen kom mamma och drog med mig till Jogersö för att sola och bada lite. Mamma, Daniel och Albin är bruare än mig, det känns faktsikt inte bra. Sen mot kvällen visade jag bilder för Jörgen och gick hem till Albin.
 
Nu, pigg och glad efter 4 timmars sömn (fattar inte??) ska jag ut på sjön i Jörgens båt. Hoppas att ni får en toppendag!
 
 

- Har du en dålig dag?

 Har du en dålig dag? Känner du att livet suger just nu? Här har du tio saker som du borde vara glad över. Denna video fick mig att le, inte bara för dessa tio saker utan för att denna tjej är sååå bra.

- Senaste dagarna


Nu är vi på väg från Tennessee till Washington. I Tennessee har vi gjort tre stopp, på det första tittade vi på VM-finalen på en sportbar samtidigt som vi åt en sen lunch. Vi som inte ville se matchen skyndade oss till Graceland för att hinna med den sista rundturen, men vi var tyvärr en timma sena, haha. Istället åkte vi till campingen som var helt ok. Jag, Ella och Jonas bestämde oss för att sova i trailern/släpet, kan tala om för er att det blev alldeles för varmt och kvavt men vi överlevde. 






Eftersom att vi missade rundturen dagen innan fick vi ta den morgonen efter. För er som inte vet är Graceland Elvis Presleys hus som man får gå igenom. Det var riktigt coolt och han har galet grym inredning. 



Samma dag fortsatte vi vidare i Tennessee till Nashville. Vet ni vad som händer nästan precis när vi kommer fram? Det börjar blixtra, sen åska och sen spöregna, personerna i min buss hann dock ställa upp sina tält innan det började regna. Så vi hjälpte snabbt den andra gruppen innan vi åkte in till stan(?) återigen åt vi mat på en bar, men på detta ställe fick vi även linedance-lektioner vilket var superkul. Det var så otroligt kul att dansa själv men också se att alla andra tyckte att det var kul, är inte riktigt van vid det, haha.






Igår innan vi åkte till Virginia stannade vi och åt vi på IHOP = international house of pancakes. Gissa vad vi åt? Yes, american pancakes. Det var lika gott som det ser ut. 



Vi stannade också vid en stor trädkoja som en prästor byggt för att folk skulle komma och umgås, plugga och läsa böner, det var liksom som en fritidsgård och en kyrka tillsammans. Det var riktigt fint och bra byggt, det tog honom 9 år att bygga det och han använde sig inte av några maskiner eller mått.


Sedan kom vi fram till Virginia och provade på white water rafting, vi paddlade i en flod, så jäkla coolt och härligt. Vi stannade även på samma ställe och campade, men kan inte riktigt påstå att jag campade inatt, jag sov på ett bord i 40 minuter, då vi idag åker 12 timmar, på väg till Washington, så jag har sovit en hel del i bilen.





Har precis ätit på TacoBell, ni vet det som är med i Kim Posible? Portionerna var galet små, men det var helt ok. 
Nu har vi två timmar kvar i bilen, ska bara sätta upp tälten när vi kommer fram och bara umgås. 




- FIT THE FAT

Laddade ned detta spel för några dagar sedan och sjukt vad beroendeframkallande det är. Man ska hjälpa snubben. här ovanför, att gå ned i vikt genom att hjälpa honom att hoppa hopprep. Jag vet inte men ajg tyckte att det var lite kul, så om ni har tråkigt kan ni ju ladda ned det. Jag vet inte om det finns på alla telefoner, men det finns gratis på appstore iallafall.
spelet får av mig 4/5. Varför? För att det är lite mycket reklam för gör att det ibland laggar, annars är det superbra!
 
 
 

- Sista veckan - träna med vänner.

Om en vecka är jag hemma igen, så här är två pass till som kan utföras, med vän eller själv. Har det gått bra, de andra två veckorna?
 
Pass 1:
3x15/varje ben, utfallssteg (med våran packing på ryggen)
3x12 hoppande squats
5x20 kissande hunden, åt sidan
5x20 kissande hunden, bakåt
3x10 dips på bänk
4x12 armhävningar
Plankan 45sek x3, 10sek vila mellan varje set
Sidoplankan 30sek x2/varje sida
Core-övning (fast på matta)
Bergsklättnaren 5x20
Kondition: Back/trapp-intervaller 20-25st, beroende på hur brant/lång trappan/backen är + 15 minuters hoppreps hoppande.
Avsluta med stretch.
 
Pass 2:
- 30 sekunder bergsklättraren, 10 sek vila, 30 sekunder situps, 10 sekunder vila. x4
- 30 sekuder core-övning, 10 sek vila, 30 sekunder av DENNA övning, 10 sekunder vila. x4
- 30 sekunder gungande knäböj, 10 sek vila, 30 sekunder gungande sumosquats, 10 sekunder vila. x4
- 30 sekunder hantelpress (bakom huvudet), 10 sekunder vila, 30 sek dips, 10 sek vila. x4
- 20 sekunder kissande hunden åt sidan, 10 sek vila, kissande hunden bakåt. x3
Back/trappintervaller 25-30 st + 10 minuter hopprep.
Stretcha.

- Platt mage.

 [Detta mina kära vänner ska tillbaka efter USA.]
!DETTA ÄR EN ÖNSKERUBRIK, KÄNNER DU ATT DU INTE VILL LÄSA DETTA ELLER TYCKER ATT DET ÄR TRIGGANDE HOPPAR DU ÖVER DET!
 
Vet inte om ni har hört att 80% av resultatet av träning kommer från vad man äter och resterande 20% är gener och träning. Man kan inte punktförbränna fett heller, men med "clean food" och övningar så kan man få den där magen. Vill du ha tips på bra mag-övningar HÄR, HÄR och HÄR, har du två övningar du kan utföra på gymmet och HÄR har du några övningar du kan köra hemma med även på gymmet.
 
Utöver "Clean food" kommer här lite tips på vad du kan ha med i din kost för en plattare mage.
 
Kalcium. Om du har med livsmedel med mycket kalcium i din kost, kommer inte kroppen att lagra mer vätska än vad den behöver. Alltså bör du äta t.ex bananer, avokado och mandlar.
 
Vatten. Dricker du tillräckligt med vatten dvs. runt 2L/dag (mer om du tränar) kommer din kropp motverka onödig vätska (precis som ovan) eftersom att vatten eller vätska är något som får våra magar att kännas uppsvällda. 
 
Ingefära. Hjälper till med matspjälkningen och förbränningen. minskar även gas i tarmarna. Gott i te:e och i smoothies, testa! 
 
Gurka. Nu vet att man lägger gurkor på ögonlocken för att få ned svullnaden? Samma effekt har gurkan i magen. Gurkan är också naturlig vätskedrivande.

- Nashville


Återigen gått några dagar sedan jag uppdaterade. Inte haft världens bästa anslutning till internet. Vi lämnade San Antonio med en shoppingrunda, fick med mig b.la ett par träningsshorts från nike och gymhandlskar (så behövligt!!) 
När vi kom fram till Austin var det så äckligt fuktigt och varmt, så efter att vi ätit och ställt upp tälten gick vi till McKinny Falls som är som en källa med ett liten vattenfall. Där badade vi och körde djurcharader mellan våra två grupper. 
Sedan blev det som sagt en tur till en utomhuskonsert med "The Waterloo Revivle" jag tyckte att de var riktigt bra.

Dagen efter åkte vi till Lafayette, åkturen var så lång att vi inte hann göra något speciellt, vi badade lite i poolen och umgicks. Denna dag gjorde även jag, Calle och Jakob middag till gruppen - tacos. På kvällen grillade vi också s'mores som är två kex med en grillad marsmellow och smelt choklad. Såååå gott! 
Fick hemlängtan denna kväll, vilket var riktigt jobbigt så jag varken fick tag på mamma, silvija eller Ilze. Så jag pratade lite med Albin (en på språkresan), sen fick jag ändå tag på Tilda och mi friendo Albin at home. Efter det kändes allt bättre och testade på thai cuano med Jonas innan vi somnade under stjärnorna. (Fick tag på dem dagen efter vilket var riktigt skönt.)
Igår satt vi inte i bilen så länge, max 2 timmar tror jag. På väg till New Orlands. Först stannade vi för Swap Tour. Det var en båttur, där vi fick se både det ena och det andra = alligatorer, grisar, sköldpaddor osv. Han som ledde touren visade och berättade också om stormen Catrina som skedde 2005 i New Orlands, det var väldigt coolt.
Vi checkade in på ett jättefint hotell, jag och Steffi bodde på 10:e våningen, i ett stort rum. På kvällen gick vi till en ångbåt som vi åkte runt i i Mississippi River i 3 timmar, varav 1 timma åt vi buffé. Resten av tiden dansade vi till jazz och tittade på utsikten.
Den andra bussen lämnade campingen 10 minuter senare än oss igår. Vet ni vad som hände dem? 6 bilar framför dem skedde det en oljeolycka, så de satt fast på en bro i 6 timmar och missade hela dagen, tyvärr.
Efter att ha gått upp 4.45 för att ducha och hinna med hotellfrukost är vi nu på väg igenom delstaten mississippi för att komma till Nashville, här ska vi återigen tälta, så mysigt. Men först ska vi stanna på en sportbar för lunch och titta på fotbollsfinalen.

- Två hemma-övningar för axlar.

[Hantellyft åt sidan.]
[Hanellyft framåt]
Detta är övningar för axlarna ↑. Båda är ungefär lika, bara att en av dem är åt sidan och en är framåt.
Hur gör du?
- Ställ dig rakt och axelbrett isär med benen, böj lite på knäna.
- Ta tag i hantlarna/föremålet (i detta fall två senaps-flaskor), ha armarna lite böjt och framför låren.
- Lyft hantlarna till samma höjd som axlarna, stanna till ett tag och fäll sakta tillbaka armarna. (När du gör framåt, lyfter du lite högre än axlarna.) Upprepa övning. Jag brukar köra 3x10.

- MattyBRaps

 
 

- On our way to Austin.


Har inte hört av mig här på några dagar. Anledningen? Vi har inte gjort något speciellt. Vi kom tyvärr för sent till grottorna så vi hann inte se fladdermössen, men vi gick runt lite och tittade på stenarna. 
Det vi egentligen har gjort är att åka buss i flera timmar och är nu framme i Texas. 
Igår provade jag och Jonas att sova utanför tältet, under stjärnorna. Sen så fick vi med oss resten av gänget inatt. Mega-coolt och gosigt, men det är så otroligt fuktigt här.




Igår, 9:e juli, var vi på "six flags", för er som inte vet vad det är det en superstor nöjespark med berg-och-dalbanor som jag inte ens vågat drömma om och ett stort vattenland. Det var riktigt riktigt coolt och roligt, speciellt att åka + bada, men att bara gå runt och titta på allt var en cool upplevelse. Efter det åkte vi till en resturang för att äta en typisk "Texas bbq" det var så sjukt gott, men så sjukt gott!




Just i denna minut när jag skriver detta sitter vi i bilen och skriver en köplista för våran tredje "handlar-dag", sedan ska vi till ett stort köpcentrum och efter det ska vi till våran nya campingplats, äta middag och sen bada.
Idag är vi på väg Austin och ska därför på utomhuskonsert ikväll, så det blir najan.

Annars under dessa dagar har jag hunnit med att laga mat till gruppen en dag, kommit närmre den andra gruppen och haft flera deep talks, haha, ganska sjukt hur nära vi ändå har kommit varandra på ca 1,5 vecka. 

- Åsikter kring alkohol och fest.

[Bild från Sverigesradio.]
Jag är 15år, snart 16år. Många i min ålder, nästan alla som jag känner, festar. När jag tänker på "festar" tänker jag på alkohol. Jag har varit på en fest, eller rättaresagt ett "krök", dock drack jag inte, jag satt där och pratade med alla andra, jag hade kul.
Vissa uppskattar antagligen alkohol och jag uppskattar andra saker.
 
Jag kan gå på fester visst, det kan jag, dock så vill jag inte dricka. Anledningen till det? 
1. Jag är en person som vill ha kontroll, jag vill inte tappa kontrollen och det är jag rädd för att göra.
2. För MIG är det onödiga kalorier och jag anser att det skulle förstöra mina träningsresultat. 
3. Jag kan ha kul och vara avslappnad utan alkohol.
 
Vi alla är olika och prioriterar olika saker. Jag prioriterar träningen framför att festa, jag prioriterar mina vänner och familj framför att titta på serier, jag prioriterar att plugga framför att sitta framför tv:n. 
Jag tycker inte att man behöver dricka, inte som 16-åring iallafall, men somsagt är det upp till var och en. 
 
Men en sak som jag måste få fram, är att jag inte dömmer mina vänner eller andra folk som dricker alkohol, så jag hoppas att ingen annan dömmer mig och andra som inte dricker och släger ur sig saker som "åh, fegis som inte vågar dricka." "Komigen nu, drick lite." osv.
Nu är det inte så i mitt fall, men vissa kanske har en händelse kring detta t.ex att en i familjen varit alkolist och vill därför avstå från alkohol, då kan det bli känsligt om folk håller på att tjata.

- Chicken Teriyaki

 Brukar inte gilla låtar som dessa, men denna tycker jag är riktigt bra.
Lite coolt ändå att Rosh eller Roro gick på skolan jag också gick på.

- Vecka 2, två nya pass.

Gick förra veckan's tränings pass bra för er? Fick ni med er era kompisar?
Här kommer iallafall två pass till, denna vecka tänkte jag köra på lite intervaller.
 
Pass 1:
- 30 sekunder situps, 10 sekunder vila, 30 sek plankan, 10sek vila. x4
- 30 sekunder knäböj, 10 sek vila, 30 sekuder utfallssteg, 10 sekunder vila. x4
- 20 sekunder dips, 10 sekunder vila, 20 sekunder armhävningar, 10 sekunder vila. x4
- 30 sekunder ryggreningar, 10 sekunder vila, 30 sekunder frivändningar, 10 sek vila. x4
15 minuter hopprep, 20x3 burpees + 25 upphopp.
Stretcha.
Pass 2:
3x15/varje ben utfallssteg från bänk
4x20 knäböj (med packning på ryggen)
4x14 rumplyft (för rumpan)
3x10 hantellyft fram
3x10 hantellyft åt sidan
4x12 hantelpress
3x20 ryggresningar
3x40 "press-situps"
1min x2 plankan
30sek x3/varje sida, sidoplankan
Kondtion: 30-45 minuters långdistans-löpning eller 25-30 back/trapp-intervaller. + 5 minuter hopprep.
Stretcha.

- New Mexico, Santa Fe






Åkte bil i ca 8 timmar till New Mexico, Santa Fe, sov en hel del. Sover knappt 5 timmar varje natt men sen sover jag bra i bussen, så det är najan.
När vi kom fram till campingen ställde vi upp våra tält och fick lite fritid. De flesta åkte iväg till en galleria men jag och Ludwig drog ut och sprang, dock bara 1,6km då det var så sjukt varmt. Hoppade sedan i poolen. Gick upp och bytte om, men gick ned till poolen igen för att hålla några sällskap. Albin och Jonas tyckte då att jag skulle bada igen så de slängde i mig, med kläderna på.

Våra planer var att åka till "river walk" men istället åt vi en god middag, lekte lekar och spelade kort. 
Resten av kvällen hade jag och Jonas kind of, deep talk. 
Sov inte alls bra inatt så runt 5, gick jag upp för att duscha. Stod där i rinnande vatten och filosoferade om livet.

Nu är vi på väg till Carlsbad Cavern, kameran är laddas så jag ska ta massa bilder då detta verkar så otroligt coolt. Vi ska titta på grottors. Usch, nej, det låter inte alls intressant, men jag tror verkligen att det kommer att bli det!


- Onödig fakta.

[Känner mest, vad håller jag på med?]
 
•När jag äter kvarg, gröt, yoghurt osv. äter jag alltid med liten sked istället för med en stor. Varför? jo för att det ska räcka länge.
 
Jag har under hela min uppväxt lekt med dockor. Fick en docka när jag fyllde två år, den dockan sitter fortfarande på en hylla i mitt rum hemma hos pappa. Jag döpte mina favorit dockor till Lisa och Felix.
 
På foten har jag ett stort födelsemärke. När jag var liten skämdes jag för det och tyckte att det var jättekostigt. Nu tycker jag att det är svinballt.
 
Jag sparar på mina kvarg-burkar. Nu vet den naturella kvargen från lindahls? När den burken tar slut så ställer jag in den i diskmaskinen och tänker att jag ska spara den. Men jag tror, är inte säker, att mamma slänger dem när jag inte ser.
 
Doftljus är megamysigt. Jag har massa doftljus i olika dofter.
 
När jag var 6år var jag hos min farmor. På gården där hon bor har de en hund, han får springa runt huset ibland, men då fick inte vi barn vara ute. Jag och min kusin lurade i mina syskon att han (hunden) skulle bita av dem näsan, så att de inte skulle gå ut. Men jag och min kusin gick ut och det slutade med att hunden hoppade på mig och jag tappade min första tand.

- Monument Velley


Igår, 5:e juli, åkte vi från Grand Canyon till Monument Velley. Det tog ca 5-6timmar, men som vanligt kändes det verkligen inte som det. Vi sunkar musik, sover och pratar, så timmarna bara flyger förbi. 

När vi kom fram till Monumet Velley stannade vi på en väg som finns med i Forest Gump. Har ni sett den filmen? Det är iallafall stället där han beslutar sig för att sluta springa.




Sedan fortsatte vi vidare och åkte på en jeep-tur. Det var riktigt roligt och chauffören var otroligt rolig. Återigen säger jag att det är sjukt att  man kan tycka att berg är så otroligt vackra. Touren tog 1 tilma längre pga. att det började blixtra och vlåste väldigt mycket sand, men det var en cool upplevelse.





.
Klockan var runt 21.30 och vi hade varken ställt upp tälten eller ätit + att det blixtrade. Efter lite om och men kom vi fram till att vi ändå skulle tälta, det tyckte jag dock var kul, en nu upplevelse att ställa upp ett tält när det regnar. Men det gick riktigt bra och sen sov jag väldigt skönt.

- 4:e Juli, Road 66 & Grand Canyon

INTERNET HAR VARIT VÄLDIGT DÅLIGT DE SENASTE DAGARNA, SÅ DETTA INLÄGG ÄR FRÅN 4:e juli. 



Vi hade våran första "mat-handlar-dag" igår. En massa mat blev det, kan jag lova er. Men vi handlade för frukost, lunch, middag och mellanmål för tre dagar, tills nästa handlar-dag. Vi åkte på road 66 och där stannade vi även för att äta våran första "egna" lunch. Det blev "american sandwich" där vi själva fick göra våra mackor med b.la kalkon, tomat, majonäs, senap, gurka, sallad, kyckling osv.
När vi kom fram till Grand Canyon igår (4:e juli) var det mulet och regnade lite. Vi trodde först att vi inte skulle få flyga helikopter men, som tur var, fick vi det. Jag har aldrig gjort det förut och det var så sjukt coolt, speciellt första gången piloten "sjönk" med helikoptern, då pirrade det galet mycket i magen. Vi flög i 224km/h så vi hann se väldigt mycket. Innan vi flög över Grand Canyon flög vi över en skog, där det precis brunnit eftersom att det är så otroligt varmt och torrt här.
När vi flög över Grand Canyon kunde jag inte riktigt tro mina ögon, det var så coolt.
Jag har sett bilder på Google, men alltså att se det med egna ögon slår det med 100%.



Efter flygturen som varade i 45minuter, åkte vi vidare till campingen där vi hjälptes åt att packa ur släpet och för första gången på denna resa ställde upp våra tält. Jag tyckte att det var ganska enkla och praktiska tält, så det var väldigt skönt att det inte var komplicerat att ställa upp det, då vi ska göra det nu i princip varje dag.

Middag åt vi på en pizzeria men jag var inte så hungrig, åt från salladsbuffen och tog en tugga av Albins pizza, haha. 
Mot kvällen satt vi mest och pratade, spelad lite kort/maffian. 
Tälten vi sover i är 4-manna tält men vi sover 2 och 2 för att få plats med packningen. Superbra faktiskt. Det var lite svalt i luften (22grader, hehe, börjat vänja mig till värmen) men med sovsäck var det perfekt värme.

Imorse vaknade jag runt 5-tiden då en kråka, som var dubbelt så stor som i Sverige, gick utanför och lät. Så jag gick upp för att gå på toa och vet ni vad jag såg då? En älg(!!!) alltså det känns som att inga djur är rädda för människor här, för denna älg var typ 3 meter ifrån mig. Dock blev jag lite sur på mig själv då jag varken hade kameran eller telefonen på mig.

[får min älskade havregrynsgröt även här]






Vi åt lite frukost och 8.30 rullade bilen mot Grand Canyon för lite bilder. Lite sjukt ändå att dessa berg är så otroligt vackra.
Nu är vi på väg till Monument Valley, även där ska vi campa och åka på en jeep-åktur. Så det blir nog galet coolt.


- Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Ilzes födelsedag.

 
"Ja, må hon lev.
Ja, må hon leva.
Ja, må hon leva uti hundrade år.
Javisst ska hon leva.
Javisst ska hon leva.
Javisst ska hon leva uti hundrade år.
och när hon har levat.
och när hon har levat.
Och när hon har levat uti hundrade år.
Ja, då ska hon leva.
Ja, då ska hon leva.
Ja, då ska hon leva uti hundrade år". 
 
Idag är det 6:e Juli 2014. Det är ingen vanlig dag, vet ni varför? För Ilze fyller 17år. Såå arg över att jag inte är i Sverige och kan fira henne just idag, men när jag kommer hem så jäklar.
Men GRATTIS världens bästa. Hoppas att du får en toppenfin dag med massa presenter och trevligt sällskap. Du är så otroligt bra, begåvad och grym, glöm aldrig det! 
Återigen, GRATTIS! 
 
Vill ni också gratta Ilze? besök hennes blogg → http://fames.se/bjorkilze/

- Really Don't Care.

 

- 4th of July

Gårdagens bil/buss/van - resa kändes inte så lång som den var. Vi satt och pratade, lyssnade på musik, sov och tittade ut genom fönstret. Helt sjukt hur mycket man hinner att se. Vi har varit i USA i ca 4 dagar och jag har fått nya intryck och sett mer än vad jag gjort sammanlagt på månader, haha.


Vi stannade till på ett ställe där vi åt på "In and out-Burger". Jag har inte ätit hamburgare på 2 år och det föll mig inte heller så mycket i smaken, men jag är i USA och måste testa, så jag ångrar det verkligen inte. Vet ni hur många grader det var då? 48grader(!!!) och jag var riktigt smart som hade en svart stickad tröja, nice ju! 





När vi kom fram till Las Vegas och checkat in på hotellet så hoppade vi i poolen som fanns och det var så otroligt skönt, pga. värmen. 


7pm blev vi upphämtade av en limo-buss som vi åker runt i Las Vegas med. Med dunkande musik och dans i slutet, galet coolt, verkligen. Runt 9pm blev vi avsläppta mitt i stan för att gå runt lite, för att sedan ta en taxi tillbaka till hotellet. 


Imorse stod klockan på 5.30 för att duscha och packa ned de sista sakerna. Samling utanför minibussen 7.00 för att åka vidare till Grand Canyon. 
Från och med idag ska vi campa varje dag fram till New York. Jag ser faktiskt framemot det, tycker att det är kul att tälta. Vi kommer även bli indelade i grupper och ska turas om med att städa, diska, laga mat och handla. Jag personligen tycker att det verkar super trevligt. 
Idag är det "4th of July" och Beckey, en av våra ledare sa att vi skulle fira det på något sätt, dock vet jag inte riktigt hur än, men vi får se och det blir nog kul! 
Annars är det helikopter-flygning över Grand canyon på schemat idag.

- Mot ett hälsosammare liv.

Att påbörja ett hälsosammare liv - vissa vill och vissa vill inte. Att leva ett hälsosamt liv, både psykiskt och fysisk innebär INTE att träna 7 gånger i veckan och äta alla måltider i veckan helt perfekt. När man helt ny på denna front som man inte gå ut för hårt, varför? För då kan du skada dig och lätt bli uttråkad.
 
Promenader. Börja med att gå ut och gå på promenader 3-5 gånger i veckan, det behöver inte vara längre än 30 minuter, men varför inte gå lite längre? Utmana sig själv. Det är bra för tarmarna, kan minska stress och så bränner det lite energi + ökar fettförbränningen.
 
Vardagsmotion. Utöver promenaderna är det viktigt att få med vardagsmotion, gå eller cykla minst 30 minuter om dagen. Välj att cykla/gå till jobbet/skolan istället för att åka bil eller om du har barn - gå ut och lek med dem istället för att sitta och zappa mellan kanalerna på tv:n.
[Min fina pappa som började leva hälsosammare, förra sommaren.]
No sugar, No Kcal ← X. Står det "0 sugar", "0 kcal" eller något liknande på en förpackning behöver det inte betyda att det är hälsosamt, det kan innehålla massa sötningsmedel och konserveringsmedel. Titta på tabellen som finns för närinsvärdena och vilka ingredienser som finns i. Hellre fruktsocker än vanligt socker, men även hellre vanligt socker än sötningsmedel.
 
Alkohol och cigaretter. Behöver jag skriva mer eller? Sluta med det, eller visst alla är mänskliga och dricker väl alkohol ibland med gör man det ofta är det inte bra. Alkohol inehåller en hel del onödiga kalorier och enligt en studie som amerikanska forskare har gjort så har rökare mer bukfett än ickerökare.
 
Stressa mindre. Jag vet att alla stressar mycket, det är inte alls bra för kroppen och framför allt inte för själen. Stress kan också bidra till att magen svullnar upp och känns uppblåst. Så hur kan vi förhindra stress? t.ex Skriv upp saker du vill/behöver göra och sedan planerar du upp är, var och hur du ska göra det. Det sparar dig en massa tid och allt blir mer strukturerat.
 
Lager. Har skrivit det förut men skriver det igen - förvara BRA och hälsosam mat hemma, då kommer du också att äta hälsosam mat. 
 Fiberrik mat. Fiberrrik mat är bra för viktminskning eftersom att det har en mättande effekt. Men det hjälper också till att motverka förstoppning som kan leda till att magen känner sig uppsvälld.
  
"Ät-vaor". Jag persoligen tycker att mitt blodsocker håller sig på en jämn nivå när jag äter med 2-3 timmars mellanrum. Det leder till att jag inte blir lika tjurig och är gladare, alltså mår min omgivning och jag bättre (hälsosamt för själen). Att äta med 2-3 timmare mellanrum leder också till att ämnesomsättningen håller igång. Ät långsamt och tugga maten, då inser du snabbare när du är mätt och äter inte för mycket så att du hamnar i matkoma, men superviktigt att äta till du inte är hungrig längre.
 
Frukt och grönsaker. Det kanske jag inte behöver skriva? Inte nog med att det är så galet gott innehåller de också massa vitaminer och mineraler. Vissa frukter som t.ex ananas eller grapefrukt kan hjälpa en person att gå ned i vikt. Och grönsaker som t.ex gurka och avokado kan hjälpa till med en plattare mage.
Sötsug. Blir du sötsugen, drick vatten eller ta en frukt/gör en smoothie.
 
Vatten. Återigen något jag skrivit tidigare, men folk är så dåliga på att dricka vatten, så jag känner att jag måste. Runt 2 liter om dagen, mer om du tränar/svettas.
 
Vad får dig att må bra? För att vi ska må bra i själen måste vi må bra. Vad får dig att må bra? Jag mår riktigt bra när jag umgås med mina vänner och när jag umgås med min familj. Även på gymmet och med styrketräning/konditionsträning är jag glad, cuz' det är min trygghet.
 
Treatdays. Det är viktigt att inte glömma bort att du också måste unna dig. Jag hade jättesvårt för det förut, men insåg efter ett tag att jag inte alls blev större av att unna mig med det jag tycker om utan min kropp och även själen mådde mycket bättre och man blev mer motiverad. Så 1 gång i veckan eller 2 gånger i månaden skadar verkligen inte. Vad skulle ni vilja unna er med? Jag älskar glass och kakor.

- The pacific ocean






Vi har nu suttit i minibussen ett tag och har för tillfället wi-fi. Har även hunnit med ett stopp. Vet ni var? antgligen, eftersom att jag skrev det i förra inlägget. Stilla havet, the pacific ocean. Doppade fötterna lite snabbt och tog lite bilder. 
Det var lite mulet och vattnet var inte varmare än i Sverige, eller jo, lite kanske. Sanden så sjukt mjuk och fin(?) kan man säga så?

Ni vet badvakter man ser i filmer? Vi såg en sån och de här små husen som också brukar vara med på film. Det är så coolt att se allt i verkligheten, alltså verkligen jättecoolt.

Nu spelas det lite musik i bussen, de flesta har somnat men jag varierar mellan att skriva detta inlägget och titta ut genom fönstret.

- En banan i Los Angeles


[Inte varje dag man äter en banan i Los Angeles]
Godmorgon eller god eftermiddag? Hos oss är klockan iallafall strax innan 8 och vi har snart samling.
Hade lite svårt för att somna igår men sov så otroligt bra. Mitt alarm var ställt på 5.30 för att hinna packa ned allt, duscha och äta frukost. Eftersom att jag och mitt lilla gäng var sena igår ville jag vara tidig idag, så nu sitter jag här, en halvtimma tidigare.

Dagens planer är att åka till Las Vegas, mega-coolt ju? Så sjukt taggad, vet inte vart jag ska ta vägen. 
Vi ska stanna lite på vägen också för att b.la doppa fötterna i stilla havet.

- #LikeAGirl

 Just do it like a girl.
 

- 2:a juli, så jäkla bra dag.

Vi är nu tillbaka på hotellet efter en mega-grym dag på universal studios. 
Började dock dagen med en rundtur i Los Angeles, åkte förbi massa hus som verkligen såg ut som "typical-american"-hus och stannade till för att ta bild vid Hollywood-skylten. Tyvärr var det lite mulet på morgonen så skylten syntes inte så jättebra. Kan inte riktigt fatta att lilla jag är i stora USA, Los Angeles. Det är så galet coolt.
Vi fortsatte vidare till Universal Studios och då hade vädret förändrats. Det var helt blått på himmelen, solen sken och det var så otroligt varmt, hela dagen har det varit runt 30grader och det är så sjukt galet skönt. 

Vi började med att åka "studio-tour" som var en rundtur runt olika scener där man spelar in olika serier och filmer, de berättade också hur man fixade olika effekter i filmer.
Åkte b.la förbi scenen där de spelat in desperate housewives, det tyckte jag var riktigt coolt eftersom att jag följt serien ett bra tag. 
Efter att vi ätit lite lunch gick vi in i ett skräckhus. Det kan jag lugnt säga var bland det roligaste och läskigaste jag gjort. Jag är inte så jättelättskrämd, men älskar att bli skrämd. Har nog aldrig skrattat och skrikit så mycket förut, fick ont i magen - på ett bra sätt. 
Vi sprang sedan mot vatten-delen av parken för att hinna se vatten-showen, som vi trodde var med delfiner eller andra vattendjur. Men icke, det var en action-film, fast i verkligheten. Så jäkla coolt. Massa eld och massa vatten, massa trick och massa olika hopp. Jag var så otroligt impad och glatt överraskad. 
Vi åkte en karusell också, eller det var inte riktigt en karusell men vi blev blöta eftersom att den åkte i vatten. Riktigt kul faktisk och skönt då, som jag skrivit tidigare, det var riktigt varmt, så det svalkade lite. 

Ledarna hade bestämt att vi alla skulle träffas 17.20 utanför universal studios för att äta. Men vi hade låst in våra väskor och låsen slutade fungera (galet konstigt låssystem, man använde sig av sitt fingeravtryck) så vi fick inte ut våra väskor. Pga. det kom vi också sent, 20 minuter tyvärr. Väldigt pinsamt då ledarna tidigare idag sagt flera gånger att det var superviktigt att komma i tid. Men nu har vi lovat att 10 minuter innan alla andra imorgon. 
Vi åt på "Babba Gump scrimp". Fick några lättsaltade chips med någon röra, som faktiskt var riktigt gott. Sedan åt  jag någon pastarätt, smakade annorlunda, men var gott. Åt även en chokladkaka och jisses, vad god den var!! 
Innan vi fortsatte vidare till hotellet stannade vi vid "the walk of fame" hittade tyvärr bara en stjärna där jag kände igen personen. Men det var riktigt coolt att se det i verkligheten, då jag bara sett det på bild/tv tidigare.
Sitter just nu och spelar kort med ett gäng men ska strax gå och lägga mig. Imorgon väntar 6 timmars bussresa till Las Vegas. Det blir nog skoj. 
Min första dag i Los Angeles har iallafall varit super-mega-bra! Universal studios är ett utav de coolaste och häftigaste ställena jag varit på. Dit ska jag igen innan jag dör.

- Universal Studios




Under natten har jagvaknat varannan timma. Dock gör mig inte så mycket då jag är väldigt pigg ändå. Gick upp vid 5, alla andra sov fortfarande så jag gjorde lite övningar för mage, hoppade in i duschen och åt sedan frukost.

Nu sitter vi samlade i lobbyn och ska ha vårat "big meeting" och lära känna varandra bättre. Sedan bär det av till universal studio där vi spenderar våran första dag i Los Angeles.

- Canon ixus 135

I söndags var jag ju i Södertälje med mamma, Jörgen, Jacob och Mantas. Fick med mig b.la denna skönhet, en liten kamera från Canon. Eftersom att det inte är varje dag man åker till Usa bestämde vi att jag skulle ta med mig en kamera också och denna fick det bli.
Varför? Dels för att man kan föra över bilderna från kameran till min iphone, bara genom att vara uppkopplade på samma nätvärk. Hur coolt är inte det? Då kommer det även vara lättare för mig att uppdatera med bilder till er.
 
Kameran - Canon ixus 135. Media Markt - 1240kr
Kamerafodral. Media Markt - 149kr
Minneskort, 8GB, Samsung. Media Markt - 149kr.

- 1:a Juli, första dagen

Bilresan till Arlanda kändes lång, längre än vanligt. Men jag vet inte. Var nog nervös över att träffa alla. Eller inför resan överhuvudtaget.
Stog ett tag utanför toaletterna för att spana efter någon med sts-väska eller något annat som har med sts att göra. Såg en tjej, Lovisa, men vågade inte riktigt gå fram, så väntade tills jag fick syn på våran "flyg-ledare". Då flöt allt på bra, hälsade på Lovisa och fixade med lite adresser till väskorna. Några minuter senare började alla droppa in, en efter en. Tillslut var vi alla samlade, presenterade mig för alla och var mig själv, så det kändes bra. Där någonstans släppte även min nervositet.
Alla kontroller gick väääääldigt fort. Är inte van vid att det går så fort, så helt plötsligt satt vi på planet som tog oss till London. Tyvärr satt vi lite utspritt, men det är lugnt, vi har ju tre veckor på oss att lära känna varandra bättre. Jag sitter iallafall mellan två män, i mitten, lite surt, ville ju ha en fönster plats, haha. 
Fick även en macka att äta. Blev förvånad när det låg macka framför mig när jag slog upp ögonen, eftersom att jag bara åkt med Ryanair och där får man ingen mat på planet. Men den var god, vilket var bra då jag var sjukt hungrig.
 PÅ PLANET TILL LA
När vi landat i London fick vi gå runt på flygplatsen ett tag, inget som direkt intresserade mig så mycket. Men när jag och Emma var på väg till gaten, så träffade vi på Göterborgs-gänget. Här fick vi även veta att det är tre stycken tjejer från Italien som ska med och att imorgon kommer det lite folk från Finland. Vi gick på planet, återigen, snabbt och smidigt. Dock stod planet stilla i 1,5h pga. att en person checkat in rn väska men var inte själv med på planet. Lite mysko. + lite tekniska problem med planet, vilket inte kändes sådär supernice.

Denna gång hamnade jag i mittenraden, fast på sätet längst mot gången vilket är otroligt skönt. Personer bredvid mig var Jacob, så under resans gång, (11 timmar!! fattar ni hur länge jag suttit stilla?) har jag pratat med honom, men även några av de andra, tittat på två(!!) hela filmer och försökt mig på att sova, fick väl lite sömn men det gick nog lite sådär. Det är nog bra, så att jag kan sova sen när vi kommer fram till LA, då klockan bara är runt 20.30 när vi landar. 

Jag har ju somsagt aldrig ätit flygplans-mat tidigare, gillade inte den så värst mycket heller, men snacken var väl helt ok och det är helt perfekt att man får vatten/dricka när man vill.

Vi har nu landat i LA, det är ganska varmt trots att klockan är runt 00.00. Vi var och handlade lite snabbt men ska nu krypa ned i hotellsängarna för att försöka få lite sömn, då vi ska upp 6.45 för att åka till Universal studios.

Ber om ursäkt för någora bilder i detta inlägg, i det kommande kommer det att bli fler. Men något hände med kameran som jag måste fixa!

- Träna tillsammans med vänner.

Nu ju jag till USA i 21 dagar. Tror ni att jag kommer att klara mig utan träning? ha, skulle inte tro det va. Jag vet att det finns, iallafall, en till tjej i min grupp som är träningsintresserad, så någon kommer jag iallafall att få med mig. Jag vet inte hur mycket "fritid" vi kommer att ha och hur mycket ork vi kommer att ha, eftersom att vi ska åka mycket minibuss och vandra. Men här nedan kommer jag att skriva ned tre olika pass som vi kommer att kunna välja emellan - får vi flera tillfällen kör, iallafall jag, varierat. 
 
Så dra med dig en eller två kompisar och kör ni också.
 
Pass 1:
4x20 knäböj (med våran packing på ryggen)
4x15 sumosquats (med våran packing på ryggen)
4x15 rumplyft (för rumpan, på golvet)
3x10 Dips på bänk
4x10 armhävningar (kompisen håller i benen eller lägg upp dem på en bänk)
30sek x3 skottkärra 
4x30 ryggreningar
3x15 situps med boll (kroka benen och kasta en boll, eller annat föremål, när ni reser er. Du är uppe när din kompis är nere.)
100st sidorodd (med en fylld vattenflaska)
Konditionsträningen: 30 minuters löprunda eller långdistans.
Stretcha.
 
Pass 2:
30sek x3 gungande squats.
30sek x3/varje ben gungande utfallssteg
4x15 rumplyft (för rumpan)
50st x3 av DENNA övning
50st x3 av DENNA övning
20x5 liggande benlyft "ljuset"
20x5 bergsklättnaren
Kondition: 20x3 burpees, 15 minuters löpning + 10 minuter hopprep.
Stretcha.
 
Vissa av övningarna finns under kategorin "Övningar" om ni inte riktigt har koll på alla!

- Hey, ho lets go.




Nu är jag på väg, nu kör vi. Det var så sjukt svårt att somna igår, låg och laddade ned saker på ipaden istället. Men när jag väl somnade sov jag som en stock och var utvilad när klockan ringde 5.45. Duschade, åt lite frukost och packade ned det allra sista som ska med. Hann även väcka mina syskon för att säga hejdå.

Nu rullar bilen på väg mot Stockholm, mot Arlanda. Snart är jag där och kommer träffa dem som förhoppningsvis kommer att bli mina vänner inom en snar framtid. Dock är det bara några stycken av oss alla, då vissa flyger från b.la Göteborg. Men vi alla kommer att träffas i London senare idag och planet dit lyfter 12.20.