- Första advent tvåtusenfjorton

Jag har haft en riktigt mysig 1:a advent, hela dagen faktiskt. Hoppas att ni också haft det. Var en sväng till en blomsteraffär och sedan gick jag tillsammans med mamma på julmarknaden. Vi tog även en liten tripp in på UF-mässan, massa roliga ideer. Vi fick med oss en liten rolig grej (som jag visar i ett annat inlägg) och en fin julkrans vi hängde upp på ytterdörren.
Sedan var det dags att byta mellan mamma och pappa. Så jag cyklade hit, men idag var det inte som vanligt. Idag träffade jag pappas flickvän för första gången. Hon var jättetrevlig och det verkar som att vi har mycket genemnsamt, b.la träning. haha. 
Vi åt otroligt god mat, drack glögg och mängder av pepparkakor. Så galet gott
 
Nu sitter jag proppmätt och tänker på livet (gud vad deep), snart gå ned och fixa frukosten till imorgon då morgonträning står på schemat. Ska nog hinna med lite spanska plugg innan jag kryper under täcket också. 
Förra året vågde jag knappt äta EN pepparkaka. EN PEPPARKAKA(!!) hör ni hur det låter? Pepparkakor som är så gott. Tror även att hjärnspökena och ångesten förstörde julstämningen.
I år har jag lovat mig själv att äta det jag känner för och ha det kul med mina nära. Jag tycker att ni ska göra precis likadant. Njut och lev.

- Advents frukost, utan lussebullar

Glad advent eller vad säger man? Nu är vi så nära julen, det är inte alls långt kvar. Längtar så att jag spricker. Hos Jörgen igår åt vi en jättegod ost- och skinkpaj, spelade lite spel och jag improvierade ihop ett tal till svenskan som jag ska hålla om en vecka.
Gick sedan hem till Albin, vi tittade på en riktigt bra film och somnade sedan. Idag är det vilodag för min del och även lite "treat day". Haft en adventsfrukost tillsammans med mamma och Silvija, men det fanns inga lussebullar så mamma köpte det ni ser på bilden, haha. Det var också gott. 
Nu ska vi åka och köpa lite julblommor och sedan ska vi pynta lite, hoppas att ni får en fin advent med nära och kära.
 

- Never gonna let you down

Godkväll, eftermiddag eller vad ska jag säga?
Igår blev det en lite miss i komunicationen så jag blev kvar hemma, men Ilze kom förbi med morötter, gurka och dipp. Satt och pratade i flera timmar. Fick värsta glädjekicken, länge sedan vi var så, bara vi två.
Senare på kvällen somnade jag tillsammans med Albin och vaknade även upp i hans famn. Satt och åt frukost i ungefär en timma, hann även prata lite med mamma.
 
Nu har jag precis nyduschad hem till Jörgen efter ett gympass som bestod av mina favoritövningar till alla olika delar av kroppen. Riktigt kul och skönt att inte riktigt ha något planerat.
Ska äta lite middag här - ost- och skinkpaj av grahamsjöl och bara umgås lite allmänt. Senare vet jag inte riktigt vad som händer.
 
Passet idag såg ut såhär:
Sissy squat
1x15 - 5kg
3x15 - 10kg
Marklyft
1x12 - 40kg
1x12 - 50kg
1x10 - 60kg
1x10 - 65kg
Cable crunches
1x15 - 30kg
1x15 - 32,5kg
1x12 - 35kg
1x15 - 35kg
Chins med hjälpvikt
2x10
1x6
Sumosquats i smith
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
1x12 - 46,5kg
Bicepscurl i cable
1x12 - 7,5kg
3x12 - 10kg
 
Avslutade med 15 minuter på AMT med intervaller, som vanligt.
 

- Best clean-snack ever

Jag älskar bananer, jag älskar choklad och jag älskar jordnötssmör. Varför inte slå ihop allt till ett. Riktigt gott och bra tips på ett lite hälsosammare snack till fredagsmyset. 
 
Dessa innehåler 86%-ig choklad från marabou och jordnötssmöret är från "kung Markatta". Har jag berättat för er att mamma beställde hem 1,5 kg (!!!) jordnötssmör därifrån? Ett grymt tips, jordnötssmöret är riktigt gott och smakrikt! Ni kan beställa det HÄRIFRÅN.

- Change my mind

Hela förmiddagen hade vi aktiviteter, provade på badminton och squash. Föll mig inte riktigt i smaken, så jag och Elin tog eget intiativ och googlade på hur man uför yoga och körde lite. Kan ju berätta för er att jag verkligen behöver stretcha i framtiden.
Sedan hade vi bara en mattelektion som gick riktigt fort. Fortsatte till gymmet där jag fick till ett otroligt bra magpass på 55minuter. Brände riktigt mycket idag och gick allmänt bra. Dock så glömde jag bort att jag hade "många reps och låga vikter" idag, menmen, kör på det nästa veckan istället. Efter detta blev det också 45 minuters konditionsträning varav 30 var högintensiv och 15 minuter var lågintensiv. Även detta gick riktigt bra.
 
I denna video ser ni en utav övningarna jag kör. Cable crunches, en absolut favorit som har hängt med sedan jag började att styrketräna.
 
Idag såg passet ut såhär:
Crunches i roddmaskin (i superset med total abdominal)
1x20 - 10kg
1x20 - 20kg
1x20 - 30kg
1x20 - 35kg
Total abdominal (i superset med crunches i roddmaskin)
1x20kg - 45kg
1x15 - 47,4kg
2x12 - 50kg
Cable crunches
3x10 - 35kg
1x24 - 17,5kg
1x70 - 22,5kg
2x40 - 25kg
Hängande benlyft
4x12
Sidoböj
1x12 - 5kg
2x12 - 10kg
Sidorodd (i superset med core)
4x50 - 10kg
"Core" (i superset med sidorodd)
4x30 - 5kg
 
15 minuter på AMT - varannan minut långa steg/korta steg. Motstånd: 12-14.
15 minuter på crosstrainer - var tredje minut vanligt i motstånd 12/riktigt fort i motstånd 12/avslappnat i motstånd 8.
15 minuter på löpbandet - lutning på 15% i hastighet 6,5km/h
 
Har börjat älska konditiosträning. Endorfinerna kommer verkligen igång då, dessutom älskar jag att gå ut från gymmet helt svettig och slut i kroppen!
 

- Godmorgon världen

Fredag idag och min dag ser aktiv ut. Har sovmorgon idag och valde faktiskt att ta en sovmorgon, istället för att träna. Riktigt skönt för nu är jag otroligt pigg. Vakade upp till en jättefin utsikt nu på morgonen, himmlen var magisk, syns dock inte bra på bild, tyvärr..
Om drygt 55 minuter ska jag möta upp Elin och vi ska cykla upp till sporthallen vi ska vara i, under 1,5h får vi välja en aktivitet vi vill utföra, har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra, hehe. 
Efter det har vi en lektion och sen drar jag mig mot gymmet för mage+kondition, längtar. Älskar atmosfären inne på gymmet, som mitt tredje (?) hem.
 
Hoppas att ni har en toppendag, glömt inte att le, det är ju ändå fredag!
 
Just det, min frukost. Det som ser ut som äggröra skulle egentligen vara kvargplättar. Fula men lika goda som vanligt. Mamma hade även köpt osötat råg- och muslibröd från Freis, så otroligt gott. Så några skivor av det blev det också!

- Camilla & Puttes, galet god sallad

Mätt och belåten är jag efter ett besök på Camilla & Puttes. Har nog skrivit tidigare at vi ätit där, men skriver det igen. "Camilla & Puttes" är ett familjeföretag där säljer galet god mat och själva gatuköket är i Amerikanskt tema. Riktigt coolt faktiskt. Så har ni vägarna förbi Oxelösund tycker jag att ni ska besöka detta ställe!
 
Hela dagen har rullat på bra, hade en ganska rolig idrottslektion med handboll och basket, juridik-förhöret gick bra och samhällsprovet fixade jag på ett C, vilket kändes riktigt skönt då jag var lite osäker.
Drog vidare till gymmet för ett benpass. Trots att jag älskar mina tidiga mornar på gymmet tycker jag också om de eftermiddagar då jag tränar ben, då är flera av mina vänner där och det blir extra roligt.
- Denna är en utav mina absoluta favoriter, så god. -
Passet idag gick väldigt bra. Svettades som en galning och fick en otrolig kontakt med musklerna. Idag fokuserade jag mycket på baksida lår samt rumpa. Fokuserade även på att köra flera reps med lättare vikter på de övningar som jag brukar köra. Vi har ju även fått en ny "maskin" som jag provade idag och den brände rejält kan jag lova!
 
Såhär såg passet ut idag:
Uppvärmning på AMT i 7 minuter
Knäböj/Squats
2x12 - 50kg
1x10 - 52,5kg
4x20 - 25kg
Sissy Squat (den nya "maskinen")
1x15 - 5kg
3x15 - 10kg
Bencurl
1x20 - 27,5kg
5x20 - 32,5kg
Utfallssteg
3x24 - 10kg
Sumosquat i smith
1x12 - 31,5kg
2x12 - 41,5kg
1x12 - 46,5kg
Kickbacks
1x12 - 7,5kg
2x12 - 10kg
Kissande hunden, bakåt
4x20

- Sjugosjunde November Tvåtusenfjorton

November börjar leda mot sitt slut och snart är december här, julmånaden. Åh, vad jag längtar. 
Har länge haft tankar på att gå en kvällspromenad genom storgatan då de har julpyntat där. Det är var jag gjorde igår, fick även med mig min fina. Massa lampor i olika färger och former, det är så fint.
 
Tordags idag, bara två dagar kvar till helg. Har börjat min morgon med att ta det lugnt, ätit en riktigt god chokladgröt och bara tänkt lite. Innan denna dag är slut ska jag ha bockat av en idrottslektion, två prov och tillsist ett benpass på gymmet. Är så galet taggad, har gjort om upplägget även här, gymmet har dessutom fått en ny "benmaskin" som ska provas idag.
 
Chokladgröt:
1dl fibergryn
1 3/4dl vatten
1tsk kakao
1 nypa vaniljPULVER
äggvita
1tsk kokosolja
 
Hur gör du?
- Tillaga gröten som vanligt. (1dl gryn och 2dl vatten samt kakao och vaniljpulver)
- Rör försiktigt ned äggvitan och seda kokosoljan.
Klart, toppa med massa hallon och njut!
 
Varför är kokosolja bra?
I kokosolja finns det fettsyror som b.la skyddar mot virus- och bakterieangrepp, gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, hjälper immunförsvaret, samt skyddar mot infektioner.
♥ Innehåller inga transfettsyror.
♥ Det sätter igång ämnesomsättningen och förbränner mer kalorier, eftersom att kokosoljan har medellånga fettsyror och där med ökar energin. Det finns fler fördelar med ökad ämnesomsättning, b.la skadade celler byts ut sabbare och där med blir benskörheten inte lika vanlig, skador läker snabbare och kan hjälpa mot fetma.
♥ Demenssjukdomar bromsas upp
Finns massa fler saker som är bra, men återkommer om det!
♥ Om det inte finns något socker närvarande i blodet så frigörs fett från fettcellerna.
 
Källa

- Fråga mina nära

Ni läser varje dag om vad jag gör. Ni som inte känner mig och inte träffar mig varje dag, bildar en uppfattning om mig och har en egen åsikt. Vissa kanske stör sig på mig, vissa tycker att jag är inspirerande, vissa tycker att jag är konstig och vissa tycker jag är cool, what ever. Alla har bildat en uppfattning om mig.
Men har ni någonsin undrat vad mina närmsta tycker om det jag gör?
 
Har ni någonsin undrat vad Albin tycker om att jag tränar så mycket?
Har ni någonsin undrat vad min mamma tycker om att jag tränar på morgonen?
Har ni någonsin undrat vad Ilze tycker om att jag helst står över sötsaker?
 
Ni har ni chansen att ställa frågor till Albin, mamma, Ilze och pappa. De får sedan läsa frågorna och svara på dem i ett inlägg. 
Det behöver egenligen inte ens handla om träning. Det kan handla om allt jag gör. Vad är det ni vill veta om mig som jag kanske aldrig nämnt eller nämner? Låt fantasin flöda och fråga på.

- Frost och minusgrader, but you can do it.

Klarar jag det, klarar du det.
Igårkväll hade jag en lite pluggdejt med Albin, gjorde klart ekonomin och pluggade samhäll. Bestämde mig även för att springa nu på morgonen. Klockan ringde, drog på mig mina nya fodrade löpartights jag fått av mamma, drack lite vatten och stoppade hörlurarna i öronen. Kom ut och möttes av frost och en kall men upfriskande luft. Det blev 5km och gick som på räls, gick helt enkelt superbra.
Kunde inte riktigt bestäma mig för om jag skulle ha vilodag eller inte, så idag räcker det med lite konditionsträning så att mina ben är riktigt taggade inför morgondagens benpass. 
 
Frukosten idag smakade extra gott. Det blev en fluffig havregrynsgröt med lite julsmak, men kan inte riktigt sätta fingret på vad. Tillagade den iallafall med mandelmjölk, salt, kanel och sedan en fluffig äggvita. Toppade med exotiska bär samt jordnötssmör och mandlar.
I skolan har vi en hälsovecka. Där är en del att klasserna ska samla poäng. Man kan få ett poäng genom att ta 10 minuter av sin dag, att slappna av och bara tänka på sig själv. Det var vad jag gjorde imorse, eftersom att jag fick lite tid över. 
Jag satt och lyssnade på lugn musik, drack te och tänkte på mig själv, vad jag gör bra och vad jag kan göra bättre. Så nu har jag samlat på mig 1 poäng, men ska nog fortsätta med det trots att jag inte får poäng, eftersom att det var riktigt skönt och behövligt.
Nu ska jag vidare till skolan där halva dagen består av just hälso-föreläsningar, vilket jag faktiskt är kul.
Se till att le idag, visa att ni uppskattar alla i er omgivning och försök att göra det bästa av dagen, det fixar ni!
 

- She is always right there

Hemkommen från skolan och fått lite mellis i magen. Är ovanligt pigg och har mer enegri än vanligt. Den sista lektionen gick ändå rätt snabbt och jag skyndade mig hem för att fota vår lägenhet innan mörkret tagit över.
Såg ni att solen tittade fram och att himmlen var blå idag? Så härligt, men snart är det december och då vill jag ha snö.
Melliset idag blev: kvarg blandat med funlight toppat med persimon (love), två fin crisp med skinka paprika, ett flatbröd (?) med skinka och paprika samt några mandlar. Väldigt enkelt men också väldigt gott!
Idag la jag upp passet lite annorlunda. Jäklar vad bra det gick och vad svetten rann, helt sjukt. Nu, nästan 9 timmar senare, känner jag hur träningsvärken börjar ta sig längst ryggen. En blandning av jobbig men skön känsla. 
 
Passet:
Marklyft (med tunga vikter för mig)
3x10 - 60kg
Marklyft (med lätta vikter för mig)
3x20 - 30kg
Rodd (medelvikt)
1x12 - 30kg
2x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
Latsdrag till bröst (lätta vikter)
1x20 - 15kg
3x20 - 25kg
Ryggresning
1x20 - 5kg
1x20 -10kg
2x20 - 15kg
Latsdrag i cable
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
2x12 - 12,5kg
 
Bicepscurl i cable
1x12 - 7,5kg
3x12 - 10kg
Hummercurls
1x12 - 3kg
1x12 - 4kg
1x12 - 5kg
 
Alvsutade passet med 15 minuter på AMT, varannan minut långa steg, varannan minut korta steg. Älskar denna maskin, den är så galet rolig och tiden bara flyger förb, helt sjukt.
 
Varför har jag då valt att köra flera reps idag?
♦ För att chocka kroppen. Jag kände att jag ville få kroppen att reagera lite.
♦ För att få tonade och uthålliga muskler.
♦ Bränner mer fett.
 
Jag har ni valt att köra varannan vecka med: Vecka 1 fler reps och lättare vikter. Vecka 2 färre reps och tyngre vikter. Varför? Just för att chocka kroppen och prova på något nytt.

- Jag är tillbaka på topp

Hallojsan denna underbara tisdag. Nu överdriver jag inte ens. Vaknade upp imorse och tänkte igenom varför jag verkligen styrketränar eftersom att jag igår, inte alls gillade hur jag såg ut. Tänkte "fuck it, jag gör det för att jag tycker att det är kul, jag gör det för mig själv." 
Drog på mig mina nya löpartights, jag fick av mamma för några dagar sedan (ni får se i ett annat inlägg) och cyklade iväg till ett tomt gym, där jag dansade runt till musiken samtidigt som jag plockade undan efter någon som varit vid skivstången igår kväll. Påbörjade sedan mitt pass som blev grymt. La upp det lita annorlunda, ni får ta del av det när jag har tillgång till dator. Men började iallafall som vanligt med marklyft och sedan hade hela passet ett otroligt flow.
Har just nu lunch och känner att jag haft grym fokus på de lektioner vi har haft, vilket känns riktigt bra!
 
Har en lite längre dag i skolan idag, men det fixar jag, för mår så otroligt bra. Kom igen nu, visa att ni äger och gör denna dag till den bästa!

- Bowling med klassen

Tjabba Tjena Hallå! 
Mitt humör jämfört med i morse är helt annorlunda. Har haft en ganska konstig skoldag med en lektion och en inställd spanskalektion. Sedan hade vi 1,5h till att göra lite vad vi ville fram tills bowlingen. Så jag och några gamla kunskapare cyklade i stormen till gamla skolan och hälsade på alla gamla lärare. Saknar dem så mycket. Efter det köttade vi återigen genom stormen till bowlingen för att bowla i 60 minuters tid. 
 
Ligger för tillfället i Albins galet sköna säng. Känner mig väldigt utvilad, denna dag var nog behövlig. Har stoppat i mig bra kolhydrater och vilat, om man bortser från mina cykelturer. 
Taggar till inför ryggpasset imorgon bitti och känner mig återigen pepp på livet och är på banan igen. 

- Tycker verkligen att denna är värd 8 minuter av era liv

 

- Idag är det ett år sedan

Godmorgon kärna ni! Ni sitter antagligen redan i skolan om ni inte har det som mig - sovmorogn. Varannan måndag har jag sovmorgon till 10.00, men det vet inte ni eftersom att jag alltid tränar på morgonen. Men passet för triceps och bröst igår, sög rent ut sagt. Vet inte ens varför jag åkte dit då jag var så otroligt trött. Så jag bestämde tillsammans med mamma att jag inte ska träna alls idag. Jag skulle sova lite längre och sen bara ta det lugnt efter skolan. 
 
Det är något mer, kan inte riktigt sätta fingret på vad. Men det är något som känns fel. Idag är jag inte samma glada Emilija som jag brukar vara på måndagar. Men det är väl stormen utanför som påverkar det, skulle jag tro.
Ska om dryga 20 minuter dra mig till skolan och försöka ha en bra dag, vi slutar ju faktiskt med att bowla då vi har hälso-vecka på skolan. Så det är ju kul!
 
Förresten, för exakt ett år sedan så var jag och dessa tre tjejer på bilden på en språkresa till Spanien. Vi fick stipendie från skolan och var där i 3-4 dagar. Satan vad fort tiden går.
 

- Sharon är gott

Godmorgon underbara ni! Blir så glad när jag klickar mig in och ser fina kommentarer, tack. Söndag idag, men inte någon söndagsångest. Älskar ju somsagt södagar, slutet på veckan och nya möjligheter inför veckan.
Jag gick upp runt 9.15 idag och fixade en vänldigt fluffig chokladgröt toppat med sharon och hallon till frukost. Ska jag vara ärlig gillade jag den. Men jag tror att personer som inte är lika vana som jag att äta osötade måltider skulle behöva lite mer sötning än vad jag hade (se recept ↓).
Bakade även brownies med toscalager, tror att den blev lite bränd, men vi får se. Mina syskon brukar gilla den. Ska strax äta lite lunch och sedan iväg till gymmet för ett treiceps+bröst-pass, galet taggad.
Annars är det en lugn dag, ska hem till mamma, planera veckan och möjligtvis plugga lite.
Fluffig chokladgröt:
1 dl fibergryn
2 dl vatten
1 tsk stevia
1 tsk 100% kakao
äggvita
 
Hur gör du?
- Blanda allt utom äggvitan och ställ in i micron i ca 2 minuter på högsta effekt. Ta ut, rör om och ställ in i ca 1 minut till.
- Vispa äggvitan hårt och fluffigt, så att du kan vända bunken upp- och ned utan att det åker ut.
- Blanda ned äggvitan i gröten och sen är det klart!
 
Om du är ovan vid väldigt osött, ha i lite mer sötning.
 

- Det gick ju ändå rätt så bra

Satt mig för första gången i mitt liv bakom ratten. Det gick faktiskt oväntat bra och jag tyckte att det var riktigt roligt. Dock så fick en man och hans son, sig ett gott skratt i början. Fick iallafall prova på att växla, bromsa, svänga och ja, you name it. Detta ska nog gå bra ska ni se.
Albin kom förbi en sväng, fick honom att pyssla med mig lite smått och sedan tog vi en sväng till ica då jag tänkte baka, men tar det imorgon istället, om jag känner för't dvs.
 
Nu är jag precis hemkommen från bion. Jag och Ilze var och tittade på Hunger Games 3 del1. Kan inte beskriva hur bra den var. Måste säga att den faktiskt var bättre än de andra filmerna. Nu längtar jag nästan till den andra delen. Vet dock inte när den kommer ut?
Hoppas att ni har haft en riktigt härlig lördag med mycket skratt och många lärdomar. Jag ska kika runt efter lite julklappar och sen ska jag krypa under täcket och ladda upp inför en ny dag. Godnatt.

- Mina magpass på 50 minuter

Igår fick jag en fråga "Hur lägger du upp dina magpass när du kör 50 min?" vilket passar bra till detta inlägg, då jag faktiskt tänkt att lägga upp det nu. 
 
Jag börjar med att värma upp lite smått. Och sen ser passet ut såhär:
Hopp i rodd (i superset med total abdominal)
2x20 - 10kg
1x20 - 20kg
2x20 - 30kg
Total abdominal (i superset med hopp i rodd)
1x25 - 45kg
1x12 - 50kg
2x12 - 52kg
Cable crunches ( i superset med hängande benlyft)
1x15 - 30kg
1x15 - 32.5kg
1x15 - 35kg
1x15 - 37,5kg
1x15 - 35kg
Hängande benlyft (i superset med cable crunches)
4x12
Sidoböj
1x12 - 5kg
2x12 - 10kg
Sidorodd (i superset med "Core")
4x50 - 10kg
"Core" (i superset med sidorodd)
3x30 - 5kg
Cable crunches på bänk
1x12 - 27,5kg
1x12 - 32,5kg
1x12 - 35kg
 
Avslutade sedan med 15 minuter på en konditionsmaskin som heter Adaptiv Motion Trainer (AMT) i 15 minuter, varanan minut tog jag långa setg och varannan minut korta, korta steg. Fortsatte med 15 minuter intervaller på crosstrainern och sedan sprang jag i 5minuter. 
Vad är då ett superset? jo, det är när man bestämmer sig för två övningar, oftast kör man antagonister i ett superset, t.ex som bicept och triceps men jag kör oftast samma muskelgrupp. Då kör jag t.ex 1 set cable crunches och direkt efter kör jag ett set benlyft, utan att vila emellan = 1 superset. Så kör du tills dina muskler verkligen inte orkar mer eller tills du är nöjd.
 
Varför kör jag då superset? Jo, dels för att man får en otrolig pump och mycket mjölksyra i musklerna, för att det är ett otroligt bra sätt att bygga muskler på.  Men också för att passet går lite sabbare att utföra. Man kan spara nästan 4 minuter på två övningar. Vilket är bra, då jag tränar innan skolan och kan absolut inte komma för sent. 

- Se upp på vägarna

Godmorgon denna halvmuliga lördag!
Hoppas att ni har sovit lika bra som jag har, sov enda till 9.45, vilket är länge för mig, haha. Kände redan igår att det behövdes en vilodag, så idag är det vilodag för min del. Istället har jag planerat att övningsköra (se upp, det är första gången), gå på bio med Ilze och träffa Albin. Det blir nog en bra dag ändå.
 
Igår var jag ju på Aloe Vera-party med mamma och Ilze, hemma hos Albins mamma där hennes värninna höll i det. Det var kul och intressant. Fick med mig b.la ett läppsyl till mina läppar, och jag måste säga att jag är imopnerad. 
Stannade och gosade med Albin tills pappa kom och hämtade mig runt 23.00. Slocknade direkt när jag kom hem.
När jag vaknade imorse valde jag att lyxa till frukosten lite. Gjorde bananplättar, men inte med det vanliga receptet. Dessa innehöll b.la havregryn och smakade pepparkaka. La upp det med värmda hallon i lager. Först var det för mycket med alla hallon då det blev för surt, men när jag tog bort lite hallon dansade mina smaklökar, bokstavligen. Pepparkakssmaken och bananen knät sig riktigt bra!
 
Bananplättar med pepparkaka:
1 mosad banan
2 äggvitor
2 msk fibergryn
1/2 tsk pepparkakskrydda
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser och stek på medelvärme (viktigt)
- Värm hallonen och lägg i lager.
 

- Arbetsinterjuv och grejer

Trots att klockan ringde tidigt idag var jag pigg och uppe på benen redan efter första tonen. Drog på mig träningskläderna och cyklade till gymmet i kylan. Idag stod ett tidigt mag+konditions pass på schemat. 50minuters intensiv magträning, följt av 35 svettiga minuters högintensiv konditionsträning. Kändes riktigt bra kan jag lova er. Skolan har rullat på bra. Fick reda på att jag fick A i företagsekonomin och genomförde ett gammalt hör-nationella i spanska som inte gick lika bra, men jag svarade iallafall på alla frågorna. 
 
Efter skolan hade jag en jobbintervju inbokad. Alltså jag vet inte om ni förstår hur nervös jag var, men jag tror att det gick bra, så mer om det när jag själv vet mer, haha! 
Nu ska jag strax åka in till stan igen, umgås lite med Ilze och äta tillsammans med henne. Runt 18.30 ska vi hem till Albin, då hans mamma ska ha aloe Vera-party (typ som ljusparty fast med aloe Vera-produkter) så det blir skoj!
Hoppas att ni är lika pigga och glada som jag är, det är ju ändå fredag right? 
 

- Pluggdejt

Lyckoruset i kroppen sitter kvar än idag. Har skrattat otroligt mycket och varit allmänt glad. Jag tror att detta beror på att jag har en så otroligt bra klass. Bockade av tre snabba lektioner och fortsatte vidare till gymmet. Dock så hade Tilda blivit sjuk, tyvärr, så fick utföra passet själv. Däremot var det flera från min klass där samtidigt, så helt ensam var jag inte.
Passet jag körde idag fick jag av Roj. Kommer ni ihåg att jag tränade med honom på höstlovet? Iallafall, fick passet av honom. Det var så jäkla tungt, äckligt och svettigt, men samtidigt otroligt kul med variation. Svettades som en galning och skakade som aldrig förr. 
 
Har nu duschat lite snabbt och ätit lite rester till middag. Sitter på bussen på väg till Albin för en pluggdejt då han har prov och jag har en idrottsanläggning. 
La ni märke till att jag matchade ihop mitt energiarmband lite snyggt med questbaren? Som förövrigt vad galet god!

 

- Världens bästa

Är han bäst eller är han bäst?
I fredags, den 14 November hade jag namsdag och fick dessa två ↑ godingar av Albin i namnsdagspresent. Blev så glad, så gulligt!

- Jag var inte riktigt helt ärlig.

När jag skrev sista inlägget igår, var jag inte helt ärlig. Visst var jag på väg att ta upp min idrottsuppgift och skulle jobba med den. Men jag var inte hemma. Jag satt på akuten och väntade på provsvar. Magsmärtorna jag pratade om i inlägget under, blev värre så jag tog en ipren. Men pappas kompis som är läkare misstänkte att det var något med blindtarmen så bad oss åka dit. Men smärtan la sig och efter några timmar kände jag inget alls. De hittade inget speciellt, men tror att det kan vara början på gallsten (?) eller bara en reaktion på det gröna äpplet jag åt 45 minuter innan det började.
 
Med lite mindre sömn än vanligt är jag uppe på ben och efter två stora koppar grönt-te är jag lika pigg som vanligt. Känner inte av något alls i magen och mår helt vanligt. Sov dock lite längre än vanligt men gick upp och fixade i ordning en mugcake med smak av hallon och banan. Lika ful som vanligt, men god var den!
Nu ska jag bocka av några timmar i skolan och sen, om jag inte blir dålig igen, är det ett benpass på gymmet tillsammans med Tilda som står på schemat, så sjukt taggad, så jag hoppas att det blir av. (Läkaren sa att det var ok, så att ni vet liksom)
Mugcake, hallon och banan:
1 mosad banan
2 äggvitor
3/4dl fibergryn
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk chaifrön (behövs inte)
 1 dl frysta hallon
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda alla ingredienser utan hallonen.
- Tillsätt hallonen och blanda försiktigt.
- Häll över i en mugg/skål och ställ in i micron i 2-3 minuter.
- Ta ut, ät ur muggen eller lägg upp på en tallrik.
 

- Orange och randigt

Hejsan alla glada och ledsna, sura och lyckliga! Allt bra med er? 
Jag har haft en toppen dag med lyckorus i kroppen under hela dagen. Tyckte att svenskaprovet gick hyfsat bra och muffinsen jag bakade igår uppskattades av mina kära klasskamrater. 
Svängde förbi hemma hos Albin i några timmar, pratade och bara umgicks. Älskar denna grabb, så mycket. 
Har ätit lite middag nu och ska skriva lite på idrottsanläggningen samt plugga lite spanska. Ska försöka komma i säng tidigt också. 

- Fler armband

För någon dag sedan trillade det ned flera armband från good balance, i brevlådan hemma hos mig.  Min syster har fått prova ett och även hon är riktigt nöjd. Hon sa till mig att hon sovit ovanligt bra. Känner ni också för att prova ett? Glöm då inte att du kan få 10%-rabtt genom att ange "emilijaromaite" i kassan.
Klicka HÄR för att komma till deras hemsida!

- Unfaithful

 
 
Godmorgon onsdag!
Somnade ganska sent igår, eller ja, sent för mig. Men var ändå pigg nu imorse när mitt alarm ringde och med lite te i kroppen blev jag på topp. Fixade vanlig haregrynsgröt, men blandade i äggvita, kanel och pepparkakskrydda. Detta toppade jag sedan med sharon (typ världens godaste frukt) och kokosflingor. På sidan hade jag en knäckemacka med skinka och bladspenat samt en halv grapefrukt. Enkelt men gott!
 
Idag är det min längsta skoldag, går till 15.30, så har med mig muffins till klassen så de ska orka dagen. Skämt åsido. Under dagen ska jag b.la hinna bocka av ett svenskaprov, men mer vet jag inte. Har inget speciellt planerat efter heller eftersom att det är vilodag idag. Så jag får helt enkelt ta dagen som den kommer.

- Ännu en dag är över

Ännu en dag är över och jag har hunnit med att skriva ett matteprov, lämnat in en natur-inlämning och tittat på en film under engelska lektionen. Svängde förbi hos Ilze i en timma, kändes som en kort tid, vi hinner inte ses så mycket nuförtiden, tyvärr. Men vi pratade en stund och jag fortsatte hem för att laga mat.
Idag blev det ungsstekt kyckling kryddat med curry, fullkorns spagetti och en sallad som var så sjukt god. Den innehöll 2 tomater, 2 avokados, 3 nävar bladspenat och 1/2 rödlök. Skojar inte, mina smaklökar dansade.
 
Nu mot kvällen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Så jag bakade lite muffins som jag ska ta med till klassen imorgon och ska nu fortsätta med mitt CV. Annars mår jag prima och är hyfsat pepp på livet.

- Morotschips

Dessa ser lite sköpkiga ut? eller var säger ni? Goda blev de iallafall och la upp dem på en tallrik, men där låg de inte kvar länge. De blev uppätna av pappa och syskon, men hann iallafall äta några stycken jag också. 
 
Hade aldrig någon tanke med att göra dessa egentligen. Men när jag gjorde matlådorna insåg jag att jag hade skalat förmånga morötter, så började hyvla de tre stora morötterna som var kvar, hyvlade (med en potatisskalare, går nog bra med en osthyvel också) dem till tunna längder, la upp dem på gallret. Värmde upp ugnen - grilleffekt med fläkt, på 100*C och lät dem torka där inne. Tror inte att det tog mer än 15 minuter faktiskt.
Detta är ett superbra och enkelt snack, man kan sitta och smaska på framför en bra film, eller varför inte som mellanmål om man inte är så jättehungrig. Morötter är dessutom väldigt billigt, dvs. det blir et nyttigt snack.
 

- 31 set och 400 reps. senare.

De två senaste nätterna har jag sovit så otroligt bra samt drömt riktigt bra drömmar. Kommer dock inte ihåg vad de handlade om, men precis när jag vaknat har jag haft ett svagt minne av det och då varit glad. Så jag ser det som ett gott tecken.
Idag var det dags för rygg igen. Körde ett lite annorlunda pass idag, tog bort de flesta övningarna för latsen och körde flera set av b.la marklyft och rodd, la även till några andra övningar, med fokus på ländryggen. Gick riktigt bra och hade ett sånt jäkla flow. När jag tränar rygg är det bara på morgonen jag har detta flow, konstigt nog. Men 31 set och 400 reps. senare satt banaplättarna, jag gjorde igår, fint i magen.
 
Sitter just nu i skolan tillsammans med Daniel och börjar om sisådär en halvtimma. Första lektionen har vi matteprov och jag känner mig faktiskt hyfsat säker, men vi får se. Slutar runt 15.0 och ska då träffa Ilze för en pluggdejt. Hoppas att ni får en grym dag. Klistra på ett leende och visa alla att ni äger. puss hej!
Bananplättar, dessa blev dem mest perfekta jag någonsin gjort, haha:
1 banan
1dl äggvita/3 äggvitor
2 msk mandelmjöl
1/4 msk fiberhusk
 
- Blanda alla ingredienser och stek på medelvärme.
 

- Jag är frisk, enligt mina celler

Kan ni gissa vad det är på bilden? Inte? Det är en bild från naturkunskapen, tidigare idag. Vi fick titta på våra celler i våra savil och celler i rödlök samt ett grönt blad. Riktigt coolt och jag såg inga bakterier kring mina celler, dvs. jag är frisk för tillfället.
Annars gick dagen riktigt fort. Åt min matlåda och fick massa gjort i spanskan. Fortsatte vidare till gymmet. Fick till ett helt ok pass för axlar+triceps, var lite segt men brände som tusan. Jag vet inte vad det är, men på något konstigt vänster går det bättre att träna på morgonen.
Har även hunnit plugga tillsammans med Albin och det känns som att svenskan sitter hyfsat nu. Vi gosade lite också, samt gjorde bananplättar till imorogn som jag ska äta efter mitt rygg-pass.
Så ska alldeles strax krypa under täcket så att jag orkar upp imorgon. Hoppas att ni haft en grym dag och sover gott!
 

- Mina planer för veckan

- Mest för att jag saknar USA så otroligt mycket just nu -
 
Som ni kanske redan vet brukar jag på söndarar sitta och planera lite vad, hur och när jag ska göra saker och ting. Tänkte faktiskt dela med mig. Men som vi alla vet blir det inte alltid som man tänkt sig. Alltså är detta bara mina planer.
 
Måndag:
♣ Pw på morgonen. 
♣ Axlar + triceps på gymmet efter skolan.
♣ Plugga med Albin.
 
Tisdag:
♣ Morogngym - rygg samt lite biceps
♣ Matteprov
♣ Stanna i skolan 1 timma för att plugga till svenska-provet
♣ träffa Ilze
 
Onsdag:
♣ Vila från träning
♣ Svenskaprov
♣ Skriva klart min labbraport
 
Torsdag:
♣ Plugga spanka
♣ Ett benpass på gymmet tillsammans med Tilda
 
Fredag:
♣ Morgongym - mage + kodition
♣ Labbrapports-inlämning
♣ Ta helg.
 
Ska även testa att inte äta kvarg i en vecka. Anledningen till det är att jag får konstiga utslag, och mamma tror att det är från mjölkproteinet, eftersom att jag äter så mycket kvarg. Men vi får se!

- Kan man jobba som frukost-fixare?

Sov så galet bra inatt, minns även lite smått att jag drömde en sjukt bra dröm när alarmet ringde, haha. Till en början var jag tvungen att tänka efter vilken dag det var och vad jag skulle göra. Men på schemat stod det en pw. Så det blev en pw på 50 minuter, med några springstunder. Under visa perioder var det en kall motvind, men när det inte var det så var luften så som jag älskar det. Idag gick 50 minuter ovanligt fort, men det var nog för att jag gick med bra musik i öronen och funderade på vad jag ska ge folk i julklapp.
 
Kom hem och kände inte riktigt för det vanliga. Så jag kokade lite ägg och åt det på ett rågbröd, en knäckemacka med skinka och tomat, en smoothie på banan, hallon, avokado och vatten. + grönt-te. Satt och åt med twitter i sällskap. Tittade på klockan och insåg att den inte alls var mycket, så jag gjorde även lite frukost till resten av familjen.
Idag går jag till 13.15 då står ett pass för axlar+triceps på schemat och efter det tror jag att jag ska plugga tillsammans med Albin.
 
Har ni några planer för idag? Vad ska ni göra? Ha en toppendag!
 

- Foodprep inför veckan.

Varit och storhandlat tillsammans med pappa. Ätit kasslersallad och stått i köket några timmar, för att förbereda matlådor inför veckan till mig och pappa. Köttfärs stekt med champinjoner + rostade rotfrukter (morötter, kålrot, palsternacka), så gott, enkelt och billigt. Ett grymt tips!
Innan någon börjar hypa. Ja, jag äter skolmaten och ja, den är helt ok, bättre än de flesta skolorna faktiskt. Men denna vecka har jag så mycket plugg och även några möten med skol-IF inbokade på lunch-tid, eftersom att vi har en promenad på 10 minuter till matsalen och tillbaka så blir det lite tajt, så känner att jag helt enkelt tar med mig en matlåda, iallafall några dagar. 
 
Annars då? Det är söndagkväll. Har ni söndagsångest? Ha inte det. Gör som jag precis gjort. Stanna upp och tänkt tillbaka på hur veckan har varit. Vad har varit bra? Vad har varit mindre bra? Vad ska DU göra för att få den kommande veckan lika bra, eller varför inte bättre?
Nu ska jag spela lite gitarr och sedan krypa under täcket för lite sömn, eftersom att jag sov så dåligt, med mardrömmar inatt.

- Så trött och träningsvärk överallt.

Åt middag tillsammans med mamma, Jörgen och mina syskon samt Jacob igår. Men gick sedan över till Albin där vi spelade FIFA och sedan tittade på "If I stay." hihi, nya favofilmen. Somnade även där. Hade planer på att försöka sova länge idag också, gick väl sådär. Vaknade runt 9.00 och har vaknat till och från hela natten, tror inte att Albin sov så mycket heller, då jag rörde mig för mycket. Så efter att vi ätit frukost, la vi oss för att vila men båda råkade somna igen.
Nu är jag precis hemkommen från stan. Lämnade in ett par trasiga skor och köpte mig ett skal. Känner för tillfället att jag inte orkar göra något alls, med träningsvärk i hela kroppen och är fortfarande trött. Men ska packa lite och sedan åka hem till pappa. Hoppas att ni har en skön söndag!
 
 

- Hälsosam kladdkaka

Denna kladdkaka är en av de hälsosamma varianterna. Den smakar mycket choklad, smakar varken avokado eller dadlar, en liten smak av banan kan tillkomma. Men anars smakar den som en choklad/kladdkaka. Kosistensen är inte riktigt som en kladdkaka om man använder torkade dadlar, som vi gjorde, men nästa gång jag ska göra denna ska jag göra med färska dadlar, då jag vet sedan tidigare erfarenheter att det blir kladdigare.
Men otroligt god var det, mamma gillade den också, så rekomenderar strakt att göra det!
 
Du behöver:
100g 70%-ig choklad (vi hade med kaffesmak)
2 små avokados
2 bananer
15 urkärnade dadlar (färska för en kladdigare konsistens)
1-1,5dl kakao
0,5dl kokosmjöl
2 ägg
1 nypa vanlijpulver (inte samma sak som vaniljsocker, men vaniljsocker går också bra.)
1 nypa salt
 
kokosolja
kokosflingor
Hur gör du?
- Sätt ugnen på 175*C
- Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Ta bort från värmen när chokladen är smält.
- Lägg ned avokado, banan och dadlar i en matberedare (alt. en bunke och mixa med en stavmixer) och mixa tills det blir en slät smet.
- Tillsätt kakao, mjöl, ägg, vaniljpulver och salt till balndningen och mixa lite till, tills allt har blandats.
- Tillsätt tillslut den smälta chokladen och blanda en kort stund. 
- Smörj en springform och "bröda" med kokosflingor.
Fördela smeten med en slickepott.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Förvar ai kylskåpet i några timmar alt. över natten, så att den får stelna och bli lite seg.
 
Servera sedan kall, med t.ex hallon, förn eller grädde.
 
 
 Receptet är hittat HÄR!

- Bodypump var ju riktigt kul!

Åh, bodypump. Det var verkligen inte som jag minns det. Förra gången tyckte jag somsagt att det var ganska tråkigt. Men idag var det så kul, sådan energi med massa folk som prallat sig upp innan 10.00 denna lördagsmorgon. Det brände som tusan och svetten rann. Brände extra mycket i rumpan och magen då jag har träningsvärk på båda ställen sedan träningspassen i veckan, men det är ju bara gött! Insåg också att jag är sjukt svag i biceps, kanske dags att ta tag i dem igen?
 
Var superhungrig när jag kom hem så det blev en snabb lunch - makrill i tomatsås, bladspenat och paprika. Till efterätt åt jag en bit av kladdkakan vi bakade igår. Ska skriva receptet i ett inlägg precis nu och sen ska jag ta en promenix till coop för att köpa ingredienser till en toscakaka. Puss hej.
 

- Äntligen helg

Spenderade hela min kväll hemma hos Albin, efter lite pizza- och salladsmys tillsammans med mamma och syskon. Hann även baka en hälsosam kladdkaka med mamma. Smakade en liten bit nu i morse och måste säga att det var godare än förväntat, ni får receptet senare.
 
Imorse vaknade jag upp jättehungrig, försökte somna om eftersom att jag sagt åt mig själv att jag skulle sova läne idag, men jag är så morgonpigg så att det är sjukt. Men var för pigg och för hungrig, så gick upp och fixade en väldigt fluffig gröt med smak av vanlij, som jag toppade med päron, kanel och jordnötssmör. Så otroligt gott.
Hade tänkt att prova på ett grupp-pass som heter "Box" men de hade tyvärr tagit bort det på lördagar, så istället har jag bokat in mig på "bodypump" jag har varit på det en gång tidigare, har för mig att jag inte gillade det då, haha, men vem vet? jag kanske ångrar mig idag. 
Hur gör du gröten?
- koka 1dl fibergryn, 2dl mandelmjölk, lite salt.
- Vispa 1 äggvita hårt och fluffigt, tillsätt lite, lite vanlijpulver.
- Blanda ned äggvitan i gröten.
- Toppa med vad du vill.
 
Förresten, ni har väl inte missat att ni får 10% rabatt om ni anger "emilijaromaite" som rabattkod i kassan när ni handlar hos http://goodbalance.com . Är fortfarande sjukt nöjd över armbandet.

- It's friday people

Igår var det torsdag och på schemat stod det legday tillsammans Tilda, alltid lika kul att träna med henne. Dock så var vi på rosvalla och körde, jag gillar inte alls att träna där. Men lite variation är ju alltid bra, kommer nog  inte träna ben så mycket där, hehe. 
Men var ändå helt slut i benen så passet gick ju ändå rätt så bra. Körde inte vanliga knäböj utan i Smith, det kändes också fel, så i fortsättningen kommer jag att köra inne i stan och köra så som jag brukar. 
Efter passet cyklade jag fort som satan till ett hus vi skulle titta på, alla 8 personer. Huset var superballt, men vi får se hur det slutar.
Fick även träffa Albin igår, ni förstår nog inte min lycka igår när han skrev att han inte smittas längre.
 
Imorse stod klockan på 05.05 för att mötta upp Ilze 5.30 och cyklade till gymmet tillsammans. Jag körde ett dunderbra magpass följt av 30 minuters kondition, varierade mig lite idag och körde inte crosstrainer.
Nu har jag precis skrivit ett juridikprov som kändes helt ok och ska nu smita iväg till ekonomi-lektionen. 
Det är fredag people, le, var glada och tänk på att det är snart är helg. Ha en grym dag, jag själv är helt pepp på livet!

- Hur får du löprundan eller din pw roligare på morgonen?

 
  • Bestäm dig kvällen innan att du verkligen ska ut och träna.
  • Tänk på det precis innan du somnar. Tänk det som något positivt och peppa dig själv med härliga tankar, t.ex hur det kommer att kännas efter. Då kommer det att vara väldigt lätta att ta sig upp för att gå ut.
  • Bestäm träff med en vän. Bestäm en tid då ni ska ses på en plats. Då måste ni båda gå upp eftersom att ni bestämt och ni vill väl inte svika varandra?
  • Ladda ned en ljudbok eller en podcast. Variera mellan dessa och musik, då blir inte pw/löprundan tråkigt eftersom att du varierar dig.
  • Ställ klockan 5 minuter innan ditt riktigt alarm, så får du sova lite till, men hinner piggna till!
  • Gå/spring inte samma väg hela tiden, variera. Gå där du aldrig gått förut, gå förbi ställen där du har roliga minnen.
  • Tänk på att frukosten kommer smaka 200 gånger bättre.
  • Kom ihåg och tänk på att du får mer energi och hjärnan blir piggare inför skolan eller jobbet.
  • TITTA INTE UT GENOM FÖNSTRET! Nu har du redan kommit upp ur sängen, låt inte lite duggregn förstöra detta. Du klarar det, kom igen!

- Fluffeli fluff gröt.

Igår hade jag så svårt för att somna. Låg och vände och vred på mig. Varför? Jag kom och tänka på massa saker jag saknade. Så jag låg där, i min stora säng, i mitt halvstora rum, i vår stora lägenhet, själv, och saknade olika personer, perioder och upplevelser. B.la tänkte jag massa på USA-resan jag var på i somras. Just igår, saknade jag den riktigt mycket.
 
Men trots det är jag idag pigg och utvilad, då jag ändå sovit bra. Har precis ätit en riktigt god och fluffig gröt. Konsistensen var annorlunda och gjorde den därför mycket godare samt intressantare än vanligt. Ska strax gå ned i tvättstugan för att ta med mina träningskläder, då jag börjar skoldagen med idrott. Wihooo!
Efter skolan har jag planerat med Tilda att vi ska köra ett ben-pass. Känns lite som att det är fredag/lördag, då jag brukar köra ben då. Men eftersom att jag kände för att köra ben idag och har utvecklingssamtal imorgon, så passade det riktigt bra.
Nu måste jag sätta fart, men jag vill önska er en riktigt bra dag med massa skratt och få mycket gjort!
Hur gör du?
- Blanda 1dl fibergryn med salt och 2dl mandelmjölk.
-Ställ in i micron i 4minuter på högsta effekt, men ta ut efter 2 och blanda lite. 
- Vispa under tiden en äggvita hårt, så att du kan ha bunken över huvudet utan att det rinner ut.
- Blanda sedan ned äggvitan i gröten. Toppa med ett päron och lite kanel, så smakar det riktigt bra!
 
 

- Panerad fisk, ett nyttigare alternativ.

Har precis ätit ca godaste fisken i mitt liv. Säger bara OMG! Jag brukar inte gilla panerad fisk. Men idag gjorde jag en egengjord, som även är ett hälsosammare alternativ. 
 
Du behöver:
färsk/tinad pangasius fisk eller torsk
kokosmjöl (jag använde mjölet från risenta)
salt
svartpeppar
kokosolja
 
Hur gör du?
- Är fisken i stora bitar? skär dem i mindre bitar. 
- Blanda kokosmjöl, salt och lite svartpeppar på en tallrik.
- Soppa fisken i mjölet, så att det täcker båda sidorna. 
- Setk sedan på medelvärme, båda sidorna i kokosolja.
- Samtidigt kan du koka matvete enligt förpackning. Även skära upp en sallad. I våran sallad hade jag i bladspenat, isbergssallad, färska groddar, avokado, äpple, gurka och paprika.
 
Nu är det klart! Servera och njut!
Ja, jag äter ca allt med kvarg. Nu ska jag ut på en promenad med mamma.

- Yummy snack

Efter en lång dag i skolan har jag äntligen kommit hem. Var vrålhungrig så gick direkt in i köket och skar upp ett päron hade på lite kanel, en klick jordnötssmör och sedan några skivor grovs valnötsbröd med skinka, som jag åt till mellanmål. Det var riktigt gott. Speciellt päronet som var otroligt saftigt och med lite kanel smakade det jul, haha, kan man säga så? Det är iallafall ett strakt tips som mellanmål.
Har även hunnit möbblera om i mitt rum så att sängen nu står vid fönstret, spelat lite piano - försökt att lära mig en ny låt, har ni förslag på några som jag kan lära mig?  Strax ska jag gå ned i tvättstugan för att starta upp några tvättmaskiner.
 
Förövrigt så känner jag mig rastlös. Vilodag idag, Albin är sjuk, Ilze pluggar, jag har inget plugg som är "super bråttom" men tar nog fram lite spanska glosor eller repeterar juridiken, så det löser väl sig. Hur mår ni? har ni haft en bra dag?

- Vad gör jag med mig äggula?

Matilda om - Vaknar upp täppt i näsan, fan.
Hej, vad gör du med ägggulerna när du gör proteinfluff?

Hejsan!
Just nu har jag en bunke som bara innehåller äggvitor (det ni ser på bilden). Genom ett dl-mått mäster jag upp hur mycket det är, därför kan det ibland stå 1/3dl äggvita/1 äggvita i recepten jag skriver. Då betyder det att jag använder 1 äggvita, helt enkelt. Denna har jag köpt på ica Maxi i Nyköping. Då stod det i samma kyl som smöret, på högsta hyllan. Vet inte om det bara är där det finns och köpa, men är ni intresserade av något liknande titta vid smöret. 
Innan jag upptäckte denna så blandade jag ned äggulan, som jag inte använder, tillsammans med andra ägg och gjorde äggröra till mina syskon, mamma eller pappa. Det var faktiskt min mammas ide att göra så. Men om ingen ville ha äggröra så hällde jag ned det i ett glas, la plasfolie över och ställde in i kylen. Det fungerade prima, utan att den torkade ut. 

- Favoriten

Godmorgon. Har ni svårt för att komma upp denna morgon, såhär mitt i veckan? Tänk på att det bara är fem måndagar kvar tills vi har jullov. Hur skönt är inte det?
Jag själv hade inga större problem med att komma upp. Vaknade upp med träningsvärk i ryggen, wihoo. Trots att passet inte var det bästa. Så det känns megaskönt. Gjorde i ordning favoriten till frukost - proteinfluff utan proteinpulver med smak av choklad, medans den stod i frysen gjorde jag mig i ordning. 
Nu väntas veckans längsta skoldag, går till 15.30. Men det klarar jag, cuz' har en otroligt bra klass.
 
Nu klistrar vi på ett leende och kör hårt hela dagen, vi äger!
 

- Ännu ett person bästa

- Systrarna Romaite -
Halloj på er. Allt bra? Jag bockade av skoltimmarna som mest bestod utav föreläsningar. En om lika värde mellan människorna som Milad Mohammadi höll i. Har ni hört talas om honom? Om inte, googla lite på honom. Har är 25år och ska b.la starta en skolan om 1,5år. Han har verkligen lyckats.
Den andra föreläsningen vi hade var om den nya delen i ekonomi. Efter den fick vi sluta så jag drog mig mot gymmet för att köra ett gympass. Hade planerat med Erica, men hon blevv tyvärr sjuk.
 
Passet gick väl helt ok, i vissa övningar hade jag svårt att få kontakt men i vissa gick det prima. Langade in ett nytt person bästa i marklyft (igen) denna gång 62,5kg 1x10. Dock så är det vilodag imorgon och det tror jag är behövligt, eftersom att jag känner mig lite trött i kroppen. 
 

- Abs, Abs, Abs

 I söndags fick jag och Ilze till ett helt ok magpass. Iallafall till en början. Mot slutet blev vi lite ofokuserade och pratade massa, men tog oss samman och körde klart passet. Det känns fortfarande, två dagar senare. Alltid lika kul att träna tillsammans med någon, så att man kan pusha varandra och skratta. Provade en ny övning, som kändes rejält kan jag lova (den ni ser på bilden) och satte ett nytt personbästa i "Total ab dominal" på 1x12.
 
Passet:
Cable crunches
1x15 - 32,5kg
1x15 - 35kg
1x15 - 37,5kg
1x15 - 40kg
1x70 - 27,5kg
Hängande benlyft
4x12
Hopp i rodd (i superset med total abdominal)
1x20 - 10kg
1x12 - 15kg
1x20 - 20kg
1x18 - 25kg
Total abdominal
1x50 - 37,5kg
1x30 - 42,5kg
1x15 - 47,5kg
1x12 - 50kg 
Bålrotation i cable (den nya övningen vi provade)
3x12 - 10kg (båda sidorna)
Sidoböj
1x12 - 5kg (båda sidorna)
2x12 - 10kg (båda sidorna)
Sidorodd ( i superset med core)
4x50 - 10kg
Core-övning
3x30 - 5kg
 

- The heart wants what it wants


- Closer everyday

Vaknade upp imorse med träningsvärk i hela magen samt hela överkroppen förutom ryggen. Men det är skönt, och senare ska ryggen ändå få sig en omgång, då där blir det löst.
Igårnatt och inatt har jag sovit så djupt och länge, nästan för djupt då det är svårt att höra alarmet, haha. Även idag tog jag mig ut på en pw. Luften var exakt så som jag gillar det. Så jag gick där med musik i öronen och djupt i mina tankar. 
Fixade en frukost, som även idag var enkel. (Kvarg blandat med funlight och kanel. Idag toppat med äpple och jordnötssmör. På sidan åt jag en skiva valnötsbröd med bladspenat och några mandlar.) Älskar dock denna frukost, så det är inga problem.
Ska bocka av några timmar i skolan nu och sedan besöka gymmet. Hoppas att ni får en toppen dag. Puss hej.

- Dinner this monday

Tog en paus i pluggandet och fixade en middag till familjen. Idag blev det fullkornspasta, sallad (avokado, spenat, paprika, gurka, tomat, soltorkade tomater, äpple, salt) och kycklingfile stekt med två ägg i kokosolja. Blev riktigt gott och jag tror att alla var nöjda och belåtna.
Nu ska jag fortsätta skriva lite på ekonomin i 30 minuter till och sedan börja varva ned. Har ni haft en bra dag idag? Vad åt ni till middag? Tell me!

- Smittar ned alla.

- Super passande bild när jag ska skriva att jag har tränat.- 
Men sanningen bakom bilden är att faktikst att jag gick över till Albin med detta, då både han och hans mamma ligger förkylda. Jag kaaaanske råkar vara brottslingen i detta fall och har smittat ned dem. Hehe. En riktigt snabb dag i skolan med endast tre lektioner, bockade av ett läxförhör i spanskan (som gick förvånasvärd bra?) och lite antik-repetion på svenskan. 
Trallade vidare till gymmet och fick till ett grymt, bröst+triceps pass som avslutades med 10 minuters tabatha intervaller på löpbandet. Alltså passet var verkligen grymt. 
Nu ska jag plocks fram lite plugg som måste bockas av och lite senare ska jag ställa mig och fixa lite middag eftersom att det är min tur idag.

- Vad tycker jag om Good Balance?

Nu har jag haft på mig armbandet från "Good balance" i ungefär 1 vecka. Det kanske är lite tidigt för en reflektion eller? Nej, inte alls. Inte enligt mig. Jag har insett allt jag behöver se.
 
Armbandet påstod sig förbättra:
 
- Förbättrad sömn och ökad fokus
Kan säga med handen på hjärtat att jag aldrig sovit så djupt flera dagar irad förut. Trots att jag varit förkyld har jag sovit riktigt bra. Har dock vaknat tidigt pga. förkylningen då, men då har jag varit helt utvilad och pigg. Fokusen i skolan har också förbättras, jag antar att det är genom sömnen det också, även fokusen på gymmet har ökat. Jag har haft det lättare för att ställa in min på att jag bara ska göra det jag är där för.
 
- Man får ett inre lugn.'
Vet inte riktigt vad som innebär med ett inre lugn. Men denna vecka har jag känt mig lung, inte blivit irriterad lika lätt som jag brukar bli. Jag har också varit väldigt glad och pepp på allt och inget.
 
- Minskad stress.
Trots att vi har haft massa plugg till denna vecka har jag inte känt någon stress. Har prov på fredag, inte ens det är jag stressad till. Jag brukar vara stressad till alla prov, det spelar ingen roll om det är två dagar eller två veckor innan.
 
- Mer energi till träning och rätt mat
Har haft galet mycket energi, inte ens varit trött runt 21.30, som jag brukar vara.
 
- Ökad styrka.
Det jag har tänkt på är att förrförra passet jag körde ben klarade jag 55kg 1x8 i knäböj och tyckte att det var svinjobbigt. 5 dagar senare hade jag ett nytt benpass och klarade då 55kg 1x12 helt utan problem. Tyckte nästan att det var lätt. 
 
- Ökad flexibilitet och hastighet
Flexibiliteten har jag inte tänkt på så mycket, så kan tyvärr inte skriva något om det. Men hastigheten däremot. Mina pw, har blivit "snabbare" och även mina rörelser i det mesta. 
 
- Bättre balans.
Har inte tänkt på så mycket mer än att jag står stilla mer (?)
 
Kan detta vara inbillning? Nja, jag trodde faktiskt det till en början. Men nu tror jag faktiskt på detta armband. Varför? Under två dagar hade jag glömt att jag hade på mig armbandet men ändå märkte jag av dessa saker som ni läst här ovanför. 
Redan när jag satte på mig armbandet kände jag mig annorlunda i kroppen, kändes nästan som om det var adrenalin som pumpade i kroppen. Även redan första natten sov jag som en stock och var riktigt utvilad.
 
Några plus med armbandets utseende. Det finns i massa olika säger, man kan lätt hitta något man gillar och kan matcha till olika outfits. Det väger knappt något och man glömer att den sitter på armen. Armbandet är svinballt.
 
Vill du också prova ett armband? besök → http://goodbalance.com
 

- Titta inte ut genom fönstret.

Imorse när klockan ringde 6.45 drog jag på mig träningskläderna och stoppade hörlurarna i öronen. En pw stod på schemat och jag gick ut, utan att tänka mig för. Insåg att det regnade, men var lika taggad ändå. Så ett tips och du inte vill tappa motivationen till en pw på morognen: titta inte ut genom fönstret. 
Det blev iallafall en pw på 6,7km med några stunder då jag sprang. Älskar fortfarande luften på morgonen, så det var riktigt skönt. 
Åt en enkel frukost, kvarg blandat med funlight och kanel. Toppat med hallon och mandlar. Har även dragit på mig min favo-outfit. Mina hollisterjeans och en stickad tröja från cubus. 
Nu väntas 2 lektioner i skolan och efter det ett pass på gymmet för bröst+triceps. Måndag morgon, ny vecka, nu kör vi, hey ho let's go!

- Taggad på en ny vecka

Hade en mys-lunch på Rhodos. Åt ett kycklingspett samt en vegitariskspett med sallad. Äter oftast det när vi är där och det är så otroligt gott. Mätta och belåtna drog vi oss hemåt igen för att packa. Jag cyklade iväg till gymmet där jag och Ilze körde igenom ett magpass som till en början gick bra men blev lite segt i slutet då vi tappade fokus. 
Har landat hemma hos mamma och ätit en god middag samt berättat om hela min vecka för henne. Har även hunnit med att lära mig "Happy home" på piano. Det är så kul att kunna sjunga och spela piano samtidigt.
Ska nu fixa lite inlägg till bloggen, planera veckan och plugga lite.
 
Har ni haft en mysig farsdag? Eller en trevlig lördag? Vad har ni hittat på? Tell me!
 

- Vet ni? Då äter jag det

Var så rastlös förut så beslöt mig för att ta mitt konditionspass nu (då) istället för efter magpasset. Eftersom att jag inte varit helt 100 denna vecka blev det en pw med rask takt med några stunder då jag sprang lite ändå. Det var så skönt, solen sken, luften var "lätt" och personerna jag mötte var väldigt trevliga.
När jag kom tillbaka var jag riktigt hungrig. Till en början hade jag lite hjärnspöken som sa "Du kan inte äta nu, ni ska ju ut och äta om en timma." men vet ni? fuck them. Jag åt två knäckemackor med köttfärs (?) på, massa finn crisp och lite mörk choklad. För ett år sedan skulle jag sagt att chokladen inte alls var god, varför? för jag ansåg att det var onyttigt. Men idag säger jag: jäklar var gott det var.
 
Det är riktigt skönt att inte ha dessa tankar lika ofta längre, visst kommer de lite då och då, men jag är starkare nu än då och kan lätt tänka bort dem. Det är ju nyttigt för själen och dessutom är mörk choklad bra för kroppen, i måttliga mängder.
Ska somsagt strax iväg till Rhodos för att äta lunch med pappa och mina syskon. Efter det så blir det en sväng förbi gymmet för ett magpass. Ilze kanske skulle med också, men vi får se. 

- Farsdag

Var helt exalterad och heartbroken efter filmen igår. Alltså den var sååå bra, har ni inte sett den så förstår ni nog inte.
Vaknade tidigt idag, men trots det så var jag superpigg. Pappa skulle iväg 8.30 så jag hann fixa en "farsdag-frukost" till honom. Kvargplättar med hallonlager och stevia blev det, även han tycker om dem så det är bra. Har ni firat era papor på något sätt?
Till mig själv gjorde jag ungsbakad hallon- och banangröt, den var god men pepparkaksgröten, som jag åt igår, var godare. Annars har jag bara spelat gitarr och tittat runt på sociala medier, denna sega söndagsmorgon. 
Insåg nu att klockan bara är 09.40 och jag är otroligt rastlös. Runt 13.00 ska jag, mina syskon och pappa ut och äta. Så jag får väl hitta på något, kanske dra mig ut på en pw? Vädret är ju ändå helt ok..
Ugnsbakad hallon- och banangröt:
1dl firbergryn
2äggvitor
1/4tsk bakpulver
2 msk kvarg
1 banan
1-2 nävar frysta hallon
1 msk kokosflingor
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225-250*C
- Blanda alla ingredienser förutom hallonen.
- Tillsätt hallonen och blanda försiktigt.
- Häll över smeten i en ugnssäker form/skål.
- In i ugnen i ca 10-15 minuter, titta till den lite då och då.
Klart, servera med t.ex keso och lite mer frysta hallon.

- If I stay

Har precis tittat klart på filmen "If I stay" och kan meddela att jag officiellt inte längre är känslokall när det gäller film. Har suttit och grinat som aldrig förr. Det är en otroligt bra och fin film, som jag tycker att alla borde se. Man får helt klart en tankeställare när man ser på filmen. Tar vi det mesta förgivet?
 
Filmern handlar om Mia Hall, hon och hennes familj hamnar i en bilolycka. Sedan får man följa med på hennes tillbakablickar när hon ligger på båren och svävar mellan liv och död, genom det vsöker hon styrka till att överleva. De flesta återblickar är till när hon har umgåtts med Adam, hennes pojkvän. De båda är musiker, dock är hon av det klassiska slaget och han gillar rock. Det går så bra för Adam att han åker ut på tune och Mia söker till ett collage. Kaos i paradiset, men vad händer mer?
 
Titta på filmen, lovar att ni absolut inte kommer att ångra er. Filmen kan du hitta HÄR. Puss hej.
 

- Grymt benpass och god lax.

Tjabba tjena hallå. Hur är läget med er? Med mig är det toppenbra. Endorfinerna pumpar fortfarande efter det grymma benpasset jag och tillda genomförde. Chockade benmusklerna rejält och det mina vänner, det känns. 
Kom hem och käkade lite kvarg med äpple, innan jag satte igång med bakning av kladdkakemuffins till mina syskon eftersom att det var kladdkakansdag igår, men vi hade inget margarin/smör så jag kunde inte baka något då.
Har även hunnit med att fixa middag. Pappa tipsade lite om hur jag kunde tillaga den och lite tillbehör till det. Vet ni? Det blev så otroligt gott. Ni kommer inte tro mig när ni läser receptet, men med var så galet gott, njöt verkligen av varje tugga.
Lax med fullkornsris och broccoli:
 4 portioner:
Ris för 4 port.
broccoli
ca 500g tinad laxfile
sesamfrön
kokosflingor
pumpakärnor
sötsur sås
salt 
Svartpeppar
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225*C
- Koka ris efter beskrivning på paketet.
- Koka broccolin tills den blir relativt mjuk.
- Tina laxen (om den inte är tinad). Häll på salt och peppar.
- Häll på lite sötsur sås på laxen och smeta ut det över hela. (Inte överdrivet mycket)
- Strö på fröna och kokosflingor.
- Ställ den mtt i ugnen ica 20 minuter, titta till lite då och då.
Klart, servera och njut!

- Eget te, gojibär och ingefära.

What's up te-älskare! Har ni slut på te hemma? Inget problem. Igår när jag ville få bort det hesa i min röst så pappas kompis, som är läkare, tipsade om att jag skulle prova att gurgla med saltvatten och sen dricka te. Det fungerade faktiskt, haha. 
Men det är inte det jag egentligen ville säga. Utan det jag ville säga var att jag provade att göra ett eget te. DET BLEV SÅ OTROLIGT GOTT!
Det enda du behöver är kokande vatten, en bit färsk ingefära (mängd efter smak) och 1/2-1 näve gojibär. Lägg ned ingefäran och gojibären i en kopp och häll på det kokande vattnet, låt stå i ca 10 minuter = Klart och njut, med tänka ljus eller med trevligt sällskap. 
 

- En julkänsla nu i November

Godmorgon mina kära vänner. Hoppas att ni sovit gott och är taggade på denna lördag, för det är jag.
Har sovit så himla bra sedan jag fick armbandet från good balance. Pappa tror inte på mig, men det är sant samt sjukt att det fungerar. 
Idag mår jag mycket bättre är bara lite täppt i näsan, men psykiskt och relativt fysiskt är jag på topp. Har laddat upp inför benpasset med Tilda runt lunch, med en gudomligt god frukost, jag skojar inte.
 
Idag blev det ugnsbakad pepparkaksgröt toppat med banan frosting och hallon. Tre riskakor med smör och skinka samt mängder av te. Pepparkaksgröten gav mig en riktig julkänsla och jag längtar sååå mycket till december och julen. Smakerna mellan papparkaksgröten och frostingen passade perfekt ihop och min mage är mer än nöjd.
Nu ska jag planera passet och möjligtvis plugga lite till.
Pepparkaksgröt, 1 portion:
1dl fibergryn (havregryn)
2äggvitor/1ägg
2 msk naturell kvarg
2/3 msk pepparkakskrydda
ca. 1 msk sötning (jag hade en halv mosad banan)
1/4 tsk bakpulver
 
Hur gör du?
- Starta ugnen ¨på 225*C
- Blanda ihop alla ingredienserna och häll ned i en ugnssäker form/skål.
- Ställ in i ugnen i ca 10 minuter, titta till den lite då och då.
Klart.
Jag hade ju även på en frosting, den bestod av resten av bananen, 2 msk kvarg och en skvätt funlight med smak av papaya.

- En lugn fredagkväll i sängen.

Skulle i vanliga fall skrivit "äntligen fredag", men jag vet inte riktigt om jag kan göra det idag. Har med mig en väska hem som väger flera kilo och den innehåller läxböcker. Har alltså lite plugg att ta tag i. Men har redan gjort klart matten och har laddat upp med en kopp te och ska fortsätta någon timma till, med ekonomin.
Dagen har varit riktigt bra i skolan, stannade i skolan tills Albin slutat och gick hem till honom för en te-dejt och allmänt gos. 
Middagen jag och pappa fixade till middag var så galet god. Går inte ens att beskriva smaken. Fläskfilen var stekt perfekt och var saftig. De rostade rotfrukterna var perfekt mjuka samt krispiga och grönsakerna i salladen smakade gudomligt tillsammans. Sedan citronvatten till det.
 
Tog en vilodag idag eftersom att jag inte mådde så bra imorse. Men jag mår bra nu, lite hes bara. Så om det inte blir värre tills imorgon väntar ett benpass tillsammans med Tilda imorgon, så det blir skoj!

- Varför, jag orkar inte.

 
Har sovit så otroligt djupt inatt, men vaknade 10 minuter innan alarmet gick pga. var täppt i näsan och hostade. Var dock rejält utvilad. Men ändå blev så irriterad på att jag är förkyld då jag var så äckligt taggad på att köra ben idag. Istället får det bli imorgon tillsammans med Tilda, om jag mår bättre. Det gör inte så mycket, då jag tycker att det är superkul att träna ben med henne.
Har ätit en enkel frukost och lagt ned resten av tiden på att få slut på batteriet på den nya telefonen så att jag kan ladda om den och sedan börja använda den på riktigt, haha. 
Har tre lektioner idag och går till 14.05, så vet inte riktigt vad jag ska göra under den tiden då jag egentligen skulle tränat, men vi får se.
Hoppas att ni mår bättre än vad jag gör och har en underbar dag. 
 

- Sjätte November Tvåtusenfjorton

 
Hela dagen har snön fallit. Kan meddela att cykelturen hemifrån till idrotten var den värsta i mitt liv. Men det gick bra, lika så idrotten. Valde att sluta 14.20 idag iallafall, för att hämta min nya telefon som kommit med posten. Men också för att cykla hem till Albin och hjälpa honom plugga. Har plågat honom med att svara mig "utveckat och nyanserat" gissa om han fortfarande tycker om mig? Skämt å sidoåt.
Fick skjuts hem av pappa, åt lite snabbt och åkte iväg igen, men denna gång till gymmet. Mötte upp Ilze och körde ett pass. Hade inte riktigt bestämt vad jag skulle köra, men det blev ett pass med bas-övningarna och lyckades langa hem veckans andra pb i marklyft. Känns riktigt gött faktiskt!
 
Nu är jag helt slut, ska alldeles strax krypa under täcket för lite sömn. Jag hoppas att ni gör det samma, att ni haft en riktigt bra dag och sover gott!

- Plus och minus med det nya gymmet.

Som ni kanske redan vet tränar jag ju på Nordic Wellness här i Nyköping. För inte för länge sedan öppnade de ytligare ett gym i samma kedja. Eftersom att de byggt en ny arena så fick det även plats ett större gym, det är riktigt stort. Mån åsikt kring det är helt rörig, men tänkte skriva upp allt positivt samt negativt med det:
 
- För mycket maskiner, förlite fria vikter.
 
+ Har en crossfithörna.
 
- Vikterna på maskinerna står inte i kg.
 
+ Finns flera olika, roliga pass att gå på.
 
- Det finns ingen smithmaskin man kan köra benövningar i, utan det finns bara för t.ex bänkpress, eftersom att bänken sitter fast i golvet.
 
+ Finns flera olika, roliga cardio-maskiner. B.la olika löpband, trampmaskin och crosstrainer.
 
- Personalen är inte lika trevlig och personlig som inne i stan. 
 
- Man använder sitt kort som låt i skåpet, därmed måste man ha med sig kortet ut i gymmet och det är lätt att tappa det.
 

- Good balance

Igår cyklade jag hem till mamma efter skolan för att hämta något. Tittade ned på golvet och ett paket till mig hade trillat ned genom brevinkastet. Det var ett paket från "Good Balance" - företaget jag mailade. Jag tyckte att detta armband verkade riktigt intressant och ska nu testa det ett tag, för att sedan ge er en utvärdering om det. 
Såhär står det på deras hemsida om energiarmbandet:
 
"Good Balance är ett varumärke för er som vill testa ett nytt sätt att öka ert välmående och er fysiska styrka på. De energiarmband som vi tillhandahåller kan minska stress och sömnproblem och göra dig starkare och smidigare samt ge dig bättre balans.

Armbanden utvecklas och designas i Sverige och tillverkas av hög kvalitet med den senaste tekniken inom området. Vi på Good Balance vill alltid att de som bär Good Balance varumärke ska vara nöjda och därför låter vi alla teÖkad flexibsta våra produkter i 30 dagar. Är du inte nöjd får du pengarna tillbaka."

Vad gör ett energiarmband?

  • - Förbättrad sömn och ökad fokus
  • - Man får ett inre lugn.
  • - Minskad stress.
  • - Mer energi till träning och rätt mat
  • - Ökad styrka.
  • - Ökad flexibilitet och hastighet
  • - Bättre balans.
"Överallt där du befinner dig finns det positivt och negativt laddade partiklar som kallas joner. Dessa partiklar är aldrig jämnt fördelade utan kan variera beroende på elektriska fält, väderlägen och geografisk placering. Vid förhållanden där negativa joner dominerar tenderar människor och djur att må som bäst. Det är ingen slump att kurorter, hälsokällor och liknande anläggningar förläggs i nära anknytning till ställen med ett stort överskott av negativa joner."
 
 
Nu är då tanken att jag ska prova denna produkt. Redan efter en nat har jag märkt att jag sover djupare och energin imorse var verkligen på topp, helt sjukt faktiskt. Men återkommer om hur det känns med armbandet om några dagar (?) veckor (?)
 

- Dagar som denna behöver jag twitter.

Godmorgon mina kära vänner denna härliga Torsdag!
Vaknade upp till ett vitt område. DET SNÖAR! Det är dagar som denna jag behöver twitter för att uttrycka min kärlek för snön och vinter. 
Igår somnade jag 20.30, say whay? Mådde nog inte alls bra. Men idag vaknade jag upp efter 9,5(!!) timmars djup sömn, kan det vara mitt nya armband som fungerar? Det var iallafall riktigt skönt. Dock var det väldigt tidigt, så låg kvar i sängen en stund innan överskottsenergin tog över och jag börjar dona i köket. Idag blev det en smoothie, 2 knäckemackor varav en med stekt äggvita och en med keso, samt massa te. Kul med lite variation ibland.
 
Är så otroligt taggad på livet. Fattar inte, haha. Men dagens första lektion är idrott - styrka, så det blir skoj. Har egentligen en relativt kort dag idag, men eftersom att jag vill gå på spanska-hanledningen så går jag till 15.30. Känner jag mig fortfarande lika frisk då, så får gymmet besök av mig, wihoo!
Nu ska jag fortsätta titta ut genom fönstert där snön faller utanför och lyssna på Jusin Biebers julalbum innan jag ska cykla iväg till idrotten. Hoppas att ni får en grym dag. Puss hej
Vad hade jag i min smoothie?
1/2 avokado
1 mogen banan
2dl mandelmjölk
100g hallon
En skvätt vatten.
 
- Mixa allt och toppa med lite kokosflingor för synens skull.

- Person bästa i mark

 
 

En favoövning från dagens pass 💁👆

Ett filmklipp publicerat av Emilija Romaite (@healthybyromaite) den Nov 11, 2014 at 8:01 PST

Igår stod det rygg på schemat. Favoriten. Speciellt nu när jag börjat med marklyft och kan tekniken på rätt sätt. Hade intalat mig själv att jag skulle klara 55kg 1x10 eftersom att jag "bara" klarade 1x8 gången innan. Istället lyckades jag klara 60kg 1x10, det kändes så jäkla bra. Att efter knappt tre veckor utvecklas så mycket.
 
Hela passet i sig hade ett jäkla flow, det var faktiskt ett utav det alldra bästa passen jag någonsin haft. Känns som att jag skriver så nästan varje gång jag kört rygg. Men det är där jag känner att jag utvecklas som mest och därför går det som bäst!
 
Passet:
Marklyft
1x12 - 25
1x12 - 35kg
1x12 - 45kg
1x12 - 55kg
1x10 - 60kg
Skivstångsrodd
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x10 - 45kg
Latsdrag i cable, det ni ser i videon ↑ (i superset med ↓)
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
2x12 - 15kg
Latsdrag mot bröstet (var 4:e rep höll jag kvar nere i 4 sek)
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 35kg
Smala latsdrag, med ett annat hantag än vanligt (var 4:e rep höll jag kvar nere i 4 sek)
1x12 - 25kg
1x13 - 30kg
1x12 - 35kg
1x11 - 35kg
Enarmsrodd
1x12 - 12kg
1x12 - 14kg
2x12 - 16kg
Ryggresning
1x20 - 10kg
1x20 - 15kg
10+7 - 20kg
 
Bicepscurl i cable
1x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
 
avslutade med 15 minuters pw i lutning + 10 minuters stretch.

- Vaknar upp täppt i näsan. Fan.

Godmorgon solstrålar!
Härligt att statestiken höjts lite. Tjenare, till alla nya (och gamla) läsare.
Imorse vaknade jag upp 4.50 (???) av att jag var täppt i näsan och kände mig konstig i halsen. Tittade på klockan på min väg som visade 5.55 så tänkte, äsch, jag kan gå upp nu. Tog upp telefonen och såg att klockan inte ens var 5.00, surt. Försökte somna om och på något konstigt vänster lyckades jag, fram till 6.30.
 
Har hunnit hänga upp och ned tvätten, fixat frukost till la familia samt mig själv och gjort mig i ordning. Ska strax hoppa upp på min ljusblåa hoj (läs cykel) för att ta mig till veckans längsta skoldag. Men det klarar jag.
 
Till frukost idag blev det proteinfluff utan proteinpulver med smak av kanelbulle toppat med hallon. Två majsknäcke med kalkon och två klyftor röd grapefrukt. Samt en massa te och vitamin B.
 
Proteinfluff utan proteinpulver, smak: kanelbulle
2 äggvitor/ 2/3 dl äggvita
2 dl naturell kvarg
1 övermogen mosad banan
1/3 tsk kardemumma
1 tsk kanel
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna tills de stelnar, du ska kunna vända bunken över huvudet utan att det rinner ut.
- Mosa bananen i en annan skål och blanda med kvarg och kryddor
- Blanda samman allt försiktigt och ställ in i frysen 35-40 minuter.

Om bananen är övermogen så smakar den sötare och smaken blir mer som kanelbulle, men det fungerar nog med vilken banan som helst. Om man har möjlighet kan man också tillsätta lite vaniljpulver. 

- Blev ett oplanerat pass.

Godkväll kompisar!
Albin har precis åkt hem, han var här och hjälpte mig att bocka av lite plugg. Supersnällt av honom och riktigt skönt att få det gjort. 
Under dagen frågade Ilze om jag skulle med på ett walkingpass, först tvekade jag eftersom att jag redan tränat en gång idag, men tänkt sen "fuck it, jag får träffa Ilze då." så följde med henne på ett walkingpass. Instruktören var bra men musiken däremot tyckte jag inte var så jättebra, tyvärr. Men skönt var det att få svettas lite.
När jag kom hem väntades stekt fläskytterfile med matkorn och morötter blandat med tomat. Låter kanske lite konstigt men otroligt gott.
 
Ska skriva ett inlägg till imorgon och sedan krypa ned under täcket för lite sömn. Har ni haft en bra dag? Det hoppas jag. Har ni tränat något? Tell me ↓

- Black n' yellow

I Torsdags var ju jag, mamma, Silvija och Albin i Stockholm. Jag, som nästan aldrig köper kläder blev helt förälskad i denna tjocktröja och fick med mig den hem. Bilderna är inte riktigt rättvisa, för det är inte riktigt den färgen, den är mer åt neon hållet och den färgen verkligen älskar jag.
Har ju skosnören på två par skor som är neongula, neongul mössa, vantar och min reflexväst, haha. Men denna kostade iallafall 199:- på stadium, men fick den för 159:- eftersom att jag blev medlem.

- Ett awesome ryggpass

Godmorgon bebes!
Pluggade lite igår innan jag tog bussen hem till Albin. Fick honom att titta på High school musical tillsammans med mig. Jag stod dock upp och dansade med i låtarna ganska mycket, haha.

Imorse flög jag upp ur sängen och var supertaggad på mitt ryggpass. Allt var packat så jag kunde direkt cykla till gymmet. Bestämde mig för att klara 55kg i marklyft. Men vet ni vad? Jag klarade 60kg, 1x10. Sånt jäkla flow, wihoo! Hela passet i sig gick helt prima och jag är galet motiverad, som aldrig förr.

Har endast tre lektioner idag, men går ändå till 15.00 idag. Får se vad jag hittar på då. Ha en toppendag och köpa på i skolan/jobbet!


- Så galet taggad på livet nu.

Hela dagen har varit helt toppenbra. Extra bra blev det efter första lektionen när jag insåg att företaget jag mailade hade svarat. Blev så otroligt glad, haha, nu händer det nog grejer ska vi se. 
Hade somsagt en kort dag i skolan, så drog iväg till gymmet direkt efter för ett pass. Axlar + triceps stod på schemat, avslutade även med 15 minuter på löpbandet i lutning och 10 minuter stretch. Passet i sig gick grymt bra och just nu är jag helt slut. Ska strax gå ned för att fixa middagen. Får se vad som händer sen, antagligen plugga lite.
 

- My room @ mother

 Älskar mitt påslakan & örngott som jag köpte på Jysk för 149:- (?) för några veckor sedan. Har även hunnit med att hänga upp tavlorna jag köpte i USA, äntligen, haha. De har bara stått på en hylla i tre månader, men nu var det nog.

- Vi gör detta till något bra.

Godmorgon, har ni sovit gott?
Jag hoppade upp ur sängen efter 7,5-8 timmars sömn, minns inte riktigt när jag slockande igår. Drog mig ut på en pw i mörkret med musik i öronen och massa tankar i huvudet, riktigt skönt.
Fixade i ordning frukost som jag åt i mörkret med ett ljus som skiftar färg, svincoolt och gos, haha.
Idag går jag endast till 13.05 och har bara tre lektioner, så efter skolan är det triceps och axlar som står på schemat, ska prova några av de nya övningarna som Roj visade mig. 
 
När jag åt frukost satt jag och funderade på vad jag skulle ha för delmål denna vecka, för att ha något att "lyda" haha, här har ni dem:
 
Mål för veckan:
♥ Stretcha 10 minuter efter varje pass.
♥ Le så mycket jag kan och försöka att se det mesta positivt.
♥ Ge 110% i både plugg, träning, sömn och socialtumgänge.
♥ Vara utan twitter. (Har tagit bort appen från telefonen för veckan)
 
Har ni några mål? Tell me ↓
 
- Se till att le nu, ni äger, visa alla det.

- All togheter

Herregud, vad jag behövde denna dag! Bara tagit det lugnt. Storstädat rummet hemma hos mamma, fixat papper från gymmet, umgåtts med mamma och storhandlat med pappa. Druckit massvis med te och inte tänkt på något speciellt. Utan att överdriva nu - känner mig som en annan person än vad jag gjorde imorse. Ser ni hur mycket en vilodag kan ge? Har så otroligt mycket energi och glädje i mig, men ändå ska jag försöka komma i säng tidigt för att orka upp imorgon.
Albin frågade precis om jag var taggad på att skolan börjar igen. Egentligen är jag inte det, men på ett sätt är jag ändå det. Gillar lärarna och skolan jag går på, så på ett sätt är det väldigt enkelt att komma tillbaka.
 
Ska nu fixa lite med bloggen, lite mail och sedan dra täcket över mig för att läsa lite i boken från svenskan. Godnatt och sov gott, fina ni. Imorgon är en ny dag, ny vecka med nya möjligheter. Vakna upp med ett leende och visa världen att ni äger!
 

- Kyckling med wokgrönsaker.

Jag tog en paus i städandet av rummet och mamma en paus från jobbet. Tillsammans (på sätt och vis) gjorde vi i ordning en riktigt god men enkel lunch. Kyckling med wokgrönsaker. Så otroligt enkelt. Bara att ta fram tinade kycklingfileer och frysta wokgrönsaker. Skär kycklingen i tärningar och stek tills den nästan är genomstekt, krydda lite med kryddor som faller dig i smaken. Jag använde basilika, salt, svatepeppar och papprikapulver. Sedan tillsätter du grönsakerna och låter stekpannan stå på spisen med värme tills grönsakerna är tinade. 
 
Mår mycket bättre nu och känner mig faktiskt pigg psykiskt också. Ska strax gå iväg till gymmet tillsammans med mamma. Men inte för att träna, utan för att hämta lite papper och prata med dem.

- Psykiskt är jag pigg

Godmorgon finisar, här ovan får ni en bild på mig och mamma som gör mig så glad.
Efter att ha sovit 12 timmar har jag vaknat upp till ett grått och mulet väder igen. För mig gör inte det så mycket, då jag tycker att det är mysigt. Ser fortfarande helt sliten ut, men är pigg spykiskt, eller är jag verkligen det? Dagen ska jag spendera hemma, i sängen. Rummet ska städas, veckan ska planeras och möjligtvis plugga lite. Senare är det dags att åka hem till pappa, men innan det, är det att ta det lugnt som gäller. För att verkligen vara utvilad och klara resten av höstterminen. Fattar ni att vi redan gått en halv termin? det är helt sjukt. Men vi har klarat halva, så nu klarar vi resten också.
 
Hade en mysfrukost tillsammans med mamma imorse.Fixade en omelett till henne med bacon och champinjoner. Till mig själv gjorde jag kardemummamuffins i micro, som jag åt tillsammans med jordnötssmör, så sula men så sjukt gott, jag skojar inte. Samtidigt som vi åt läste vi om pyramider. Hur mycket vet vi egentligen om dem? Inte mycket, det är faktiskt lite läskigt.
Recept på kardeumummamuffins, 1 portion:
3/4 dl fibergryn/havregryn
2 tsk kokosmjöl
2 tsk kokosflingor
1/4 tsk bakpulver
1/3 tsk kardemumma (eller efter smak)
1/2 mosad banan
2 äggvitor (eller 1 helt ägg)
frysta bär
alt. 1 msk citronsaft.
 
Hur gör du?
- Blanda gryn, kokosmjöl, kardemumma och bakpulver.
- Tillsätt den mosade bananen och äggvitorna/ägget. Blanda ihop allt.
- Fördela smeten i 3-4 muffinsformar. Jag använde 2 tsk till varje form, det blev då fyra formar.
- Gör ett hål i mitten av muffinsen och tryck ned några frysta bär.
- Ställ in i micron på högsta effekt i 1,5-2 minuter eller tills de stelnat.
- Klart, versegod och njut!

- Spring för livet

 
Spenderade natten hemma hos Albin. Vaknade upp till ett sms där mamma skrev att hon inte mådde så bra, så gick hem och fixade bananpannkakor till både henne och mig. De blev riktigt goda, men riktigt fula. Cyklade iväg till gymmet i regnet och det tråkigt vädret men fick till ett dundrans bra magpass följt av 30 snabba och svettiga minuter på crosstrainern.
Hängde även på Albin när han delade ut reklam, så fick ännu mer vardagsmotion, haha. Men nu är jag så otroligt trött, vet inte vad jag ska ta mig till. Tänker bara ligga i min säng resten av kvällen och inte göra något. Hoppas att ni haft en toppendag, så hörs vi imorgon.