- Tre av mig

Hallojsan älsklingar! Efter full rulle med skola, bakning och träning, lägger jag mig äntligen ned i sängen. Trots att jag känt energi och glädje i kroppen har dagen varit jobbig på något sätt - det är väl så när det är lite stressigt med skolan. När jag däremot kom till gymmet vände humöret för en stund då benpasset gick prima. 65kg gick upp i böjen, vilket var en av mina mål denna vecka om ni missat det. Yey, tusan vad grym jag kände mig. Nu är det dock dags för mig att runda av och ladda upp inför morgondagen. Ni borde också göra det eftersom att ni ska vara on fire imorgon. Godnatt. 
 
Passet:
8 set knäböj 
x12-20kg ➜ x12-40kg ➜ x10-50kg ➜ x8-60kg ➜ x4-65kg ➜ x5-60kg ➜ x8-50kg ➜ x10-40kg
 
4superset - liggande (ca 12reps, medelvikt) & sittande bencurl (20 reps, lägre vikt)
 
5set - Stående bencurl (12reps på varje ben, 5-7,5kg)
 
5set - Raka marklyft i cable (12reps, 25kg-30kg)
 
3dropset - benpress 
90kg ➜ 70kg ➜ 50kg ➜ 30kg ➜ 10kg (press på sista men ca 10 reps på resten) x2
100kg ➜ 80kg ➜ 60kg ➜ 40kg ➜ 20kg (press på sista men ca 10 reps på resten) x1
Avslutade med ett set press på 50kg

- Mål inför vecka 36.

Ännu en vecka är kommen och nya mål ska sättas för att kunna uppnå det ultimata. Föra veckans mål gick faktiskt helt ok, eller ja, inte att sluta bita på naglarna men resten tycker jag fungerade hyfsat bra. Denna vecka har jag satt upp nya mål, har ni också gjort det?
 
☐ 1 timma skärmfritt. Jag ska, under 1 timma, om dagen vara skärmfri. Alltså ska jag lägga bort telefon, dator och liknande. Under denna timma ska jag göra allt förutom att hålla på med dessa saker. Genom detta tror jag att jag kommer vara mer koncentrerad och pigg.
 
☐ 3 Konditionspass. Förra veckan blev det endast 1 pass i mitt "bli snabbare"-progam vilket jag vill ändra till denna vecka. Därför är ett mål denna vecka att få till 3 konditionspass varav 1 långdistans, 1 långdistans-intervaller och 1 korta intervaller.
 
☐ Komplimanger. Jag vet att många, inklusive mig, glömmer bort att berätta för våra vänner att de har en fin tröja eller att det de gjorde för en timma sedan var väldigt bra. Denna vecka har jag ett mål som går ut på att jag ska säga MINST tre ÄRLIGA komplimanger till olika personer. Alltså inte tre st till en och samma.
 
☐ Squats. Om dagsformen (måendet och orken) klarar av det på måndag/fredag ska jag försöka mig på 65kg i knäböj. Innan jag slutade med böj klarade jag iallafall 70kg. Sist jag körde klarade jag 60kg x5 så varför skulle jag inte klara 65kg?
 
Vad är era mål? Tell me!

- Stor proteinrik banangröt

Dagens frukost blev en gigantisk banan- & äggvitegröt. Dröm i mun, om jag ska beskriva det med tre ord. Den blev verkligen perfekt idag, liiiite förstor kanske då den knappt fick plats på tallriken. Ni kan ju gissa om jag var mätt efter? Dessutom pressade jag även ned ett kokt ägg i min lilla mage. Nu håller jag mig nog till lunch. Haha.
 
Gröten:
1dl havregryn
2tsk linfrön
2tsk solrosfrön
kanel
2dl vatten
2äggvitor
1 banan 
 
- Blanda havregryn, frön, kanel och vatten i en skål och tillaga som vanligt. (2 min i micron).
- Vispa, under tiden, äggvitorna till vitt och hårt skum. Du ska kunna vända på bunken utan att det åker ut. Mosa bananen och tillsätt i äggvitorna. Blanda försiktigt ihop det. 
- Rör ned äggvitan i gröten och sedan är det klart! 

- What do you mean?

9 timmars djup sömn och en kylig pw på 7km med hösten i luften - jag är laddad inför denna vecka. I bakhuvudet vet jag att jag ger min in en vecka med mycket plugg, men samtidigt fokuserar jag på de bra sakerna som kommer att hända. T.ex att vi flyttar och att det är jubileumsfirande på gymmet 31/8-3/9, det firar vi med tävlingar och andra roliga saker. Skojsi. För tillfället sitter jag med Justin Biebers nya musikvideo uppe och älskar den. Dock så ska jag skutta ned till köket för lite frukost och sedan väntas skolan. Kramis.

- Hemmaspa och planering, bra söndag

Hela dagen har jag känt mig seg, vilket kanske är förståligt när man umgås med en energifylld 8-åring. Till största del har denna dag bestått av promenader, matteplugg och citronvatten drickande. Nu mot kvällen valde jag att lyxa till det för mig själv - för att linda söndagsångesten som egentligen inte existerar. Hemmaspa med benrakning, skrubb och ansiktsmask är vad det blev. Nu är jag len som en babyrumpa och en nybäddad säng hälsade mig välkommen med öppna armar. Här ska jag spendera resten av kvällen i killens tröja, med min kalender och citronvatten. Godnatt och stora kramar till er. ♥ 

- Frukt i mängder

Efter 10 timmars djup sömn vaknade jag i ett ryck. Kände mig hungrig men ändå inte, så jag ställde mig tillsammans med Tyra för att steka pannkakor. Själv åt jag knäckemackor med massa gott på samt skar upp mängder av olika frukter, dessutom toppade jag med nötter. Det satt fint i magen som egentligen inte var så hungrig. Idage det söndag vilket betyder vilodag, för kroppen. Däremot så ska hjärnan ska få jobba lite då jag nu ska plocka fram matteboken. Kramis. 

- My day in pictures

Började dagen med en sovmorgon bredvid min fina. Fortsatte vidare till ett pass jag har svårt för - mage+armar.  Däremot så gick det helt ok.
 Fortsatte hem för 1 timmas matteplugg följt av övningskörning med pappa till mataffären - det var nämligen så att vi skulle grilla. (Ej mitt vin, haha, men tyckte att det blev fint.)
 En hel drös av olika kött, grönsaker och ost låg på grillen. B.la 82% korv, kyckling och morötter. Mums.
 Satt länge och åt med mycket skratt, prat samt dans till "guld och gröna skogar". Supermysigt, vill ha mer av detta. Nu ska vi krypa ned under täcktet. Godnatt.

- Trosa-häng

Fredag och helg, åh så skönt. Ska ta hand om mig själv, umgås med pappa och även bocka av lite plugg. Vad ska ni hitta på?Började iallafall helgen på bästa sätt - ett tungt benpass med fokus på rumpan. Svettigt och härligt. Sedan fortsatte jag och några kompisar, vidare till Trosa där vi har spenderat kvällen med promenad, mat och skratt. Vilken energi jag känner psykiskt, vill bara springa jorden runt - de ger mig glädje. Däremot så är jag inte lika pigg i kroppen, det kommer bli skönt att krypa ned bredvid min fina för lite sömn. Godnatt. 

- Green Juice

För några dagar sedan fick jag värsta rycket och ville göra juice i vår juicecentrifigur. Hittade då ett "recept" som jag mixade och trixade med. Trots att färgen kanske inte är så värst lockande blev den riktigt god och jag kände mig fräsch efter.
 
Den innehåller:
4-5 nävar babyspenat
3 äpplen
2 sellery-stänger
1/2 förp. grönkål
1/2 gurka
2/3 citron
1tsk vetegräs
 
Sedan använde jag bara juicecentrefiguren och la ned varje ingrediens var för dig. En juicecentrifigur fungerar på det sättet att den pressar ut all saft i frukten/grönsaken och det torra, så som skal, kärnor osv. hamnar i en avskild bunke.
Därför är denna bra:
Citron - innehåller mycket C-vitaminer, som ni kanske vet är det väldigt bra för hud och immunförsvar. Dessutom förbättras fettförbränningen och behövs för att lever och njurar ska kunna producera en tillräcklig mängd av aminosyran karnitin som behövs för att ombilda kroppsfett till energi. Dessutom rensar och avgiftar citronen, kroppen.
 
Sellery - Selleri innehåller bor, kalcium, järn, zink, och följande vitamin A, B-komplex, andvitamin C samt väldigt mycket vatten.
 
Äpplen -  Äpplen innehåller mycket mättande fibrer, mycket näring och lite kalorier. Detta underlättar viktminskning. Äpple är även bra för andedräkten då det innehåller enzymer som är bakteriedödande. Fibrena i äpplet hjälper även till med matsmältningen, så att den ökar. Dessutom är äppeljuicen lika effektiv som effektiv som Alzheimers mediciner vad det gäller produktionen av kemikalier i hjärnan som styr minnet, enligt en studie som gjorts vid universitetet i Massachusetts.
 
Grönkål - Håller ögonen i styr och synen är bra en längre tid, tackvare lutein och zeaxantin. Proppat med kalcium, vilket är bra för oss som är känsliga mot laktos. Grönkål rensar även kroppen och får leverna att fungera bättre. Det är kalorisnålt, innehåller: vitaminer, fiber, mycket o-mega3 och vitamin C. Slutligen sänker det även kolesterolet.
 
Gurka - Innehåller mycket affeic syra, askorbinsyra och vitamin C som dämpar irritation, håller huden frisk och minskar svullnad. Detta är anledningarna till att man använder sig av gurka i skönhetsbehandlingar. Det som är det bästa är att gurkan har samma effekt på magen - minskar svullnaden och håller den i kontroll. Detta gör att matsmältningen blir lättare för din kropp.
 
Gräsvete - Innehåller väldigt mycket järn som är viktigt för oss, speciellt kvinnor. Dessutom innehåller det en hel drös av de andra vitaminerna jag nämnt här ovan. Gräsvetets främsta uppgift är att rensa ut gifter ut kroppen.

- Höstmys

Att det fortfarande mörkt när jag kommer ut, att luften är så frisk och att löven börjar ändra färg, det är tecken på att det börjar bli höst. Hata mig inte, men jag älskar hösten. Den är så fin, mysig. Som ni kanske förstår bockade jag av en pw på 6km i den kyliga höstmorgonen, med ett nytt avsnitt av Fredagspodden. Otroligt bra podd som jag lyssnar dagligen på och känner igen mig i, skönt. En frukost bestående av en stor portion banan- och äggvite-gröt har landat i min mage, även ett kokt ägg. Nu är jag redo för att rocka denna dag. Efter skolan har jag massa skoj planerat - det är ju ändå fredag. Just nu ska jag dock bara ta det lugnt med en sovande pojkvän i knät. Kramis.
 
Banan+äggvitegröt:
1dl havregryn
2tsk solrosfrön
1-2tsk linfrön
1tsk kokosflingor
kanel
2dl vatten
1/2dl äggvita
1 mosad banan
 
- Blanda havregryn med båda fröna, kokosflingor samt kanel. Tillsätt sedan vatten och ställ in i micron i ca 2-3 minuter. Mosa under tiden bananen. När gröten är klar, rör ned äggvitan tills den har "stelnat" och blanda tillslut ned bananen.
 

- Frozen yoghurt med blåbär

Med huvudvärken som dunkade i huvudet bestämde jag mig för att ta en promenad till ica för att få lite luft men också för att köpta proteinglass samt frozen yoghurt. Mumma, smaskade på detta tillsammans med pappa framför tv:n och ska nu lägga mig ned i sägen för att ta det lite lugnt, reflektera över dagen liksom. Har det hänt något idag som ni känner att ni kommer reflektera om? Det kan vara skönt ibland.
 
Tillbaka till glassen. Jag har tidigare berättat att jag älskar proteinglassen från Lohilo och det gör jag än idag. Nu när jag var på affären upptäckte jag något nytt - Laktosfri frozen yoghyrt med blåbärssmak. Åh, den var så otroligt god, ville inte slute äta. Rekomenderas starkt. Kramis.

- Snälla bli min

Strosar runt, lyssnar på Maggio och dricker klunk efter klunk av mitt citronvatten. Idag är det vilodag, det känns som att det var länge sedan men varje kroppsdel ömmar av träningsvärk så det kanske är bra. Skönt att rutinera är tillbaka igen, så att jag lättare kan hålla koll på träning/vila. Frukosten har precis landat i min mage. Kände för att variera mig lite och därför blev det proteinpannakor från Femimal. Toppade detta med 1/2 banan, hallon, kokosflingor och frysta vindruvor. På sidan av blev det även ett knäckebröd med kokat ägg. Till sist: några skivor färsk annans för att hjälpa till matsmältningen. Vad har ni smaskat på denna morgon? Är ni uppladdade inför dagen? Jag är, veckans längsta skoldag - nu kör vi!

- Jag blir lite rädd när det är mörkt

Har ni någonsin cyklat hem själva när det är kolsvart ute? Det gjorde jag precis och det var det läbbigast jag gjort på länge, speciellt efter att jag läst om alla oroligheter som händer i staden. Hur som helst, även denna dag har varit lång men ändå gått toppenbra. Skolan rullade på och lika så gjorde mitt rygg+mag-pass. Dessutom blev jag överlycklig när både Albin och Ilze dök upp, mina favoriter ♥ 
 
Klockan har precis slagit 22.00, jag är hemkommen efter ett behövligt tjejsnack med I och det är dags för mig att krypa under täcket. Imorgon väntas en ny dag med nya möjligheter och äventyr, måste vara utvilad. Samtidigt fantiserar jag om hur mycket jag ska skämma bort mig själv någon dag i helgen. Åh, vad jag längtar. Godnatt ♥
 Passet:
8set - T-barrow (från 15kg → 15kg → 20kg → 25kg → 30kg → 25kg →20kg  → 15kg)
 
6set - Skivstångsrodd (30kg)
 
4superset - Hängande benlyft (10-12st) + Cable crunches (30kg → 35kg)
 
5set - Latsdrag i cable (15kg → 20kg)
 
5set - Raka latsdrag i cable (10kg → 15kg)
 
3superset - omvända crunches (20st) + sidorodd (10kg)
 
3set - Enarmsrodd (12kg)

- Äggvitegröt, lite mer protein

 De senaste dagarna har jag ätit äggvitegröt som tidigare varit en favorit. Jag har fått en del frågor om hur man gör denna och tänkte därför dela med mig av receptet. Detta är perfekt när man vill ha i sig lite extra protein. Dessutom kan det vara bra att äta ett kokt ägg vid sidan om.
 
Du behöver:
1dl fibergryn
1msk solrosfrön
1tsk psylliumfrön
1tsk linfrön
kanel
1/2dl äggvita/1 stor äggvita
2dl vatten
 
Blanda alla ingredienser utom äggvitorna i en skål och tillaga i micro/spisen som vanligt.
När gröten är klar blandar du ned äggvitan och rör om ordentligt. (Alt. kan du vispa äggvitan till vitt och hårt skum som du sedan blandar ned, då blir gröten riktigt fluffig och mäktig.)
Sedan är det klart. Jag skulle rekomendera att toppa med något sött så som banan eller mullbär, det är riktigt smarrigt. Hallon fungerar också riktigt bra!
 

- Kan jag så kan du!

Inatt sov jag väldigt konstigt, vaknade till och från av någon anledning. Trots det slog jag upp ögonen en hel kvart innan mitt alarm, helt utvilad. På schemat stod det långdistans-intervaller och det är precis vad jag gav mig ut på i den kyliga morgonluften. 7 härliga och svettiga kilometer blev det och jag var röd som en tomat i ansiktet när jag landade hemma igen. I lurarna spelades det en podd, så tiden bara flög iväg. Under tiden som jag slängde ihop min äggvitegröt pratade jag en stund med pappsen som sedan åkte iväg till jobbet. Jag tycker att det är viktigt att ta, iallafall 15 minuter, till att prata om livet med sina föräldrar, det känns verkligen jättebra efteråt. Nu väntas ännu en skoldag innan en ryggslakt, så laddad! Vad hittar ni på för skoj idag? 
 
Passet:
Långdisatans intervaller:
2km löpning, 1km pw, 2km löpning, 1km gång, 1km löpning.
 
Distans: 7km
Tid: 44,43 min
Max hastighet: 4,07
Snabbast km, gång: 8.48min/km
Snabbast km, löpning: 5,08min/km 
Väder & underlag: Molnigt och kyligt, asfalt.
 
Inte lika snabbt som vanligt men jag är glad över att jag mig igenom det eftersom att det var just jobbigare än vanligt idag. Så nu mina kära vänner, klarar jag det så klarar ni det. Upp och hoppa, ställ in dig på att du kan!
 

- Skönt att lägga sig i sängen

Sitter just nu i min säng, nyduschad efter ett väldigt bra men sent axel+bröst-pass. Det har varit full rulle hela dagen. Fyra lektioner i skolan, till jobbet för att göra 130 goodiebags och sedan hem för att äta två portioner köttfärs med fullkornspasta, så att jag laddade upp ordentligt inför passet. Trots detta har jag fortfarande lite energi i kroppen men ska faktsikt försöka sova alldeles strax. Hur har ni haft det idag? Lika hektiskt som jag? I vilket fall som helst hoppas jag att ni varit erat bästa jag och vakar upp pigga och glada imorgon. Kramis.
Passet:
7superset - militärpress (17,5kg-20kg) + hantellyft åt sidan (5kg)
 
4set - Bänkpress (25kg-30kg)
 
5superset - Krokiga hantellyft åt sidan (5kg-6kg) + Raka, snett framåt hantellyft (5kg-6kg)
 
4set - bröstpress i cable (5kg-7,5kg)
 
4superset - axelkorss i cable (1,25kg-2,5kg) + axelrotation (4kg)
 
Plankan, 1 tabata (20x8 arbete, 10sek vila)

- Vecka 35, axlar

Jag har tänkt att köra igång med att visa er en övning varje vecka. Varje tisdag kommer det komma upp en övning som jag kör och jag börjar redan idag. Axlar. En favorit, helt klart. Förr avskydde jag det, eftersom att jag är så svag, men när jag började köra fler set och nya övningar ändrade jag åsikt helt.
Denna övning kallar jag "krokiga hantellyft åt sidan". Varför? Jo, för att det är hantellyft åt sidan fast inte med helt raka armar. 
 
Muskler som denna övning tränar:
Mellersta delen av deltodeus
Trapsen
lite - främre delen av deltodeus
 
Såhär utför du övningen:
- Ställ dig axelbrett med benen och håll hantlarna precis framför benen.
- Sedan drar du upp hanteln så att armbågen och axlarna hamnar i en linje. Armen ska vara i ca 120*.
- Snabbt upp och sakta ned. Upprepa 10-12reps och ca 5 set.

- Mullbär i trädgården

 Morgonstund har guld i mun. Klockan slog igång tidigt och jag bockade av en pw på 7km med soluppgången i ryggen. Så härligt. Däremot så hade jag inte samma power som vanligt, kan bero på träningsvärken i benen faktiskt. Det gör dock inget, skönt var det iallafall. Plockade på mig lite mullbär innan jag gick in för en varm dusch. Mullbären som växer i vår trädgård toppade jag sedan min äggvitegröt med. Utöver det toppade jag också med russin samt kokosflingor, på sidan av hade jag ett kokt ägg och en shot av min "green juice" som jag gjorde igår. Smarrigt! Nu väntas en dag med full rulle. Skola, jobb och träning. Vad hittar ni på idag? Kramis.

- Benpass och gudomlig middag

- Ugnsbakad lax med rotfrukter (sötpotatis, morötter, och rödbettor) -
Allvaret har börjat igen och jag är av någon anledning mer än taggad. Jag ska fanimej klara spanskan, jag ska klara matten och jag ska klara ekonomilinjen, punkt. Utöver skolan har jag även hunnit med ett tungt benpass, provat sängar med mamma och gjort goda juicer under tiden som min mor lagade vår gudomliga middag. Nu väntas gos med killen innan vi kryper ned under sängen inför en ny dag. Hoppas att ni sköter om er, kramis.
 
Dagens benpass:
4set utfall i smithen - ca 12reps på varje ben
 
5set Raka marklyft med två hantlar  - 12reps med 18kg-20kg i varje hand
 
5set Raka marklyft i cable - 12reps och klättrade med vikterna från 20kg-27kg
 
4 dropset breda Benpress - 90kg → 70kg → 50kg → 30kg → 10kg x2
100kg → 80kg → 60kg → 40kg 20kg x2-. Ca 10reps på vajre vikt, på de lägre pressade jag.
 
3set stående bencurl i cable - ca 12 reps på 7,5kg
 
4set Adductor - 12reps, 35kg
 
5set Rumpluft med balandboll - 12reps med mellanstor balansboll
 

- Mina mål inför vecka 35.

Detta med mål är inte bara viktigt inom träning, det är även viktigt i vardagen. Därför tänkte jag nu, varje vecka på måndagarna, uppdatera er om mina mål jag har inför veckan. Sedan vill jag också att ni ska dela med er av era mål, om ni vill förstås, för att inspirera och motivera både mig och andra.
 
Mål för vecka 35:
☐ Naglarna.
Sedan jag var liten har jag bitit på mina naglar, jag minns inte ens hur det bärjade. Det är så fruktansvärt fult och jag vill mer än allt sluta. Därför börjar jag nu, klarar jag en vecka klarar jag säkert fler.
 
☐ Sur/irriterad.
Jag har en tendens att lätt bli sur/irriterad, därför vill jag nu tänka extra mycket på det denna vecka - att försöka behärska mig mer.
 
☐ Matrutiner.
Skolan har dragit igång igen och även mina matrutiner ska bli detsamma. Varför? Jag mår bäst av det och känner mig starkare då.
 
☐ Ta hand om mig själv.
Mitt i all stress glömmer jag ofta bort mig själv. Denna vecka ska jag ta hand om mig själv MINST 3 gånger. Då kan det vara allt från att meditera till att smörja in mig eller borsta håret något extra. Jag ska  göra saker som jag inte brukar mot mig själv. 
 
Utöver detta ska jag ju såklart också vara mitt bästa jag. Vad är era mål inför denna vecka? Perosnligen har jag inga delmål inom träningen denna vecka men det kanske ni har? Tell me!

- När en måndagsmorgon blir bra

När en måndagsmorgon är bra då kan man nästan chansa på att hela veckan kommer att bli bra. Därför är det helt suveränt att vi har fått sovmorgon till 9.50 på måndagar för då hinner jag leva innan det är dags för allvaret. Som denna morgon, jag har hunnit med en kylig pw på 7,4km, duschat+smörja in mig och avnjutit en riktigt god och lugn frukost. Är så fruktansvärt laddad inför denna dag, dagens benpass och hela denna vecka. Ett plus är ju också att lönen kommer imorgon. Vad ser ni framemot idag eller denna vecka? Jag tror att det är viktigt att man har något som man verkligen längtar efter, för då håller man, på någon sätt, humöret uppe. Kramis.

- Ingen söndagsångest och planering

Söndagskväll, känner ni söndagsångest? Jag gör det inte, trots en dipp i mitt psyke tidigare idag. Har haft en toppenbra helg som avslutades med bad under eftermiddagen och ett konditionspass nu på kvällen. Känner mig laddad och ser fram emot en ny proppad skolvecka med nya äventyr. Det är mycket som ska hinnas med och planering är min bästa vän, det är precis vad jag håller på med just nu, planerar veckan och träning. Hur håller ni er stress i styr? 

- Celsius med morötter

Nu har ja och mamma bockat av några timmars bokföring. En aning segare i huvudet, fast fortfarande lika lycklig som imorse. Ett plus var att mamma hade köpt med sig celsius, nötter, morötter och bananer till oss. Bästa mammi ♥ Strax är det dags för lunch - marinerad kyckling med champinjoner. Efter det har vi tänkt att bada lite, hur skönt i denna hetta?

- Next up: jobb

Godmorgon kära ni!
Idag är livet på topp, ett glädjerus genom hela kroppen liksom. Har sovit sovit som en prinsessa och vaknade 2 minuter innan mitt alarm, som ringde klockan 09.00. Det är nämligen så att jag ska jobba på kontoret tillsammans med mamma i några timmar, men först stod det frukost på schemat. Idag serverades det omelett med paprika samt jordgubbar och vindruvor på sidan om. Mums! 
Glöm inte att vara erat bästa jag, gör någon glad med en fin komplimang och skratta mycket. Kramis.

- Date-night

Ljus i form av ett hjärta, snacks och stjärnor. Det är några få ord som summerar denna kväll. Albin fyllde som sagt 18år igår och en del av min present var en lapp där det stod "Du ska vara på Vallarna 21.00 den 22:a Augusti!" Sagt och gjort, han kom dit. Där satt jag på en filt och väntade med choklad, pizza och frukt som vi skulle äta. Sedan låg vi på filten med våra ansikten uppåt samtidigt som stjärnorna, en efter en, ploppade upp. Personligen tycker jag att vi hade det supermysigt och jag är laddad med positiv energi, samtidigt som jag känner mig trött, så det är dags att krypa under täcket. Godnatt.

- 17år i förrigår, 18år idag.

Igår var det ingen vanlig dag. Det är nämligen så att min fina pojkvän fyllde 18år. Därav den icke exsisterande uppdateringen, haha. Sitter just nu, ganska trött, efter ett hyfsat bra rygg- och mag-pass. Hälsade glatt marklyften "väkommen tillbaka" men ökade inte mer än till 70kg, det får bli nästa gång. Magen fick också jobba endel, det var faktiskt ett tag sedan, så det var riktigt tungt. Efter en svettig promenix hem sitter jag nu i matkoma efter pastasalladen jag åt och ska bara ta det lite lugnt eftersom att jag ikväll ska umgås med min fina. Kan tyvärr inte berätta vad vi ska göra eftersom att han läser bloggen, hihi. Kramis.

- No good for you

Nu när jag sitter här i min mjuka säng med en stor kopp te och ser ut som ett troll, känner jag min fridfull. Tidigt imorse ringde klockan för en runda i soluppgången. Jäklar vad stolt jag är över mig själv, blir snabbare och snababre för varje vecka som går. I kroppen känner jag mig nu avslappnad och nöjd. När jag senare anlänt hem, helt röd i ansiktet, njöt jag av en proteinrik banangröt toppat med massa gott. Hade även turen att få sitta med mammi en stund. För tillsället sitter jag och tänker på hur jag andas för att nå dendär känslan av extra avslappnad, för att sedan ladda upp inför en ny, spännande skoldag. Kramis. 
 Ännu ett pass i mitt "Bli snabbare"-program är genomfört och jag börjar inse att det faktiskt fungerar. Detta gör mig så motiverad, vill bara köra mer och mer. Fast det vi alla att jag inte kan. Idag var det iallafall långdistans-intervaller som stod på schemat. 7,6km blev det. Började med löpning den första km och sedan pw 1 km och forsatte så hela vägen. Sprang hela vägen upp för Stockholmsbacken (ni i Nypan, ni vet), den som jag sist delade upp. Detta visar att min uthållighet blivit bättre, hur grymt?  Dessutom så höll jag mig under 5 minuter på alla km som jag sprang och när den mystiska rösten sa "1km - 4,24min" gjorde jag ifrån mig ett glädjetjut. Jag har ju som mål att springa 1km på 4 min, därav glädjetjutet, haha. 
 
Distans: 7,6km
Tid: 51,46min
Snabbast km, löpning: 4,24 min 
Snabbast km, gång: 7,48 min
Väder och underlag: Soligt men kyligt. asfalt
 

- Så ökar du din förbränning.

Sommaren är snart över och jag har fått en del frågor om hur man kan öka sina förbränning. Var lite skeptisk till att ge dessa tips men tänkte: varför inte? Vet att vissa klickar sig in här för att hitta inspiration för att bli frisk men samtidigt finns det folk som klickar sig in här att hitta motivation till att träna. Därför får ni själva avgöra om ni vill läsa detta inlägg.
 
Såhär kan du öka din förbränning:
 
1. Ät regelbundet. Äter du regelbundet med ungefär 2-3 timmars mellanrum håller ämnesomsättningen igång hela tiden därav kommer din kropp att förbränna mer. Äter du istället tre stora mål om dagen kommer kroppens ämnesomsättning hinna sakta ned eftersom att den inte får något bränsle att förbränna. 
 
2. Bygg muskler. Som ni kanske vet så innehåller maten vi äter kalorier, dessa kalorier omvandlar kroppen till energi. När vi sover är kroppen i ett viloläge och även då omvandlar kroppen mat till energi. Nu är det så att muskler kräver mer energi än kroppsfett. 1kg kroppsfett kräver endast 4kcal/dygn samtidigt som 1kg muskler kvärer 12kcal/dygn. Därför har folk som håller på med styrketräning eller på ett annat sätt bygger muskler, bättre förbränning. 
 
3. Drick mycket vatten. Vi alla vet att vi behöver dricka vatten, men vet vi egentligen varför? Jo för att vattnet renar kroppen och dessutom hjälper till med att bryta ned maten vi får i oss vilket leder till en bättre förbränning. Ett tips är att dricka 0,5-1L vatten på morgonen för att hålla vätskebalansen och även där leder det till att vi förbränner mer. Du kan även läsa hur citronvatten är bra för dig HÄR!
4. Kör mycket kondition. Genom att köra kondition ökar du förbränningen. Ju bättre kondition, desto bättre förbränning. Fast den finns en skillnad på vad du förbränner beroende på vad för slagt konditon du kör. Springer du - dvs. löptränar förbränner du kolhydrader men då förbränner du även hela dagen (om du springer på morgonen). Om du går, power walks/långsamm löpning t.ex, då förbränner du fett. Gå gärna så mycket som möjligt - gå till skolan/jobbet istället för att ta bussen. Har du för långt till skolan - gå av en hållplats tidigare och gå sista biten. Gå till affären istället för att ta bilen - ja, ni fattar ju grejen. 
 
5. Krydda starkt och drick grönt te. En ny studie har ni visat att hälsan förbättras om du äter stark mat, men det inte bara hälsan som förbättras. Det är nämligen så att stark mat även ökar förbränningen och håller i sig i ungefär 3 timmar. Att dricka grönt te har också visat sig öka förbränningen, det är även bra då det innehållar mycket antioxidanter.
 
6. Mättande måltider. Ät mycket protein i alla dina måltider. Det ger dig en mättande känsla vilket gör så att du inte småäter och inte heller blir lika sötsugen. Ett exempel på en bra, proteinrik frukost är mitt proteinfluff. Det blir jag extremt mätt på och håller mig en lång tid. Dessutom är den ganska kalorisnål. Ni hittar min favorit HÄR!
 

- Glada tankar. glada tankar

Tjugonde Augusti Tvåtusenfemton, dagen då jag börjar andra året på gymnasiet. Det låter så otroligt dramatiskt, men jag är så spänd. Alla säger att det är det tuffast året och därför vill jag bara ha det överstökat. Började dagen tidigt. Redan klockan 6 ringde klockan för mig och Albin som vandrade ut på en pw med några oväntade löpspurter. Hela 6,5km blev det i den kalla morognluften. Avnjöt sedan en varsin portion gröt, för min del blev det banangröt - som vanligt, haha. Nu har jag en dryg halvtimma till att bara ta det lugnt och ladda upp, vilket är jätteskönt. Jag vet att det är många som är negativa till skolan, men träna mentalt - försök att göra det roligt så kommer det bli riktigt bra. Ni kanske märker att der fungerar på mig. Kramis.

- I kvällssolen

Efter ett par timmar på vallarna i kvällssolen med ett gäng tjejer är jag glad, jag är lycklig. Har saknat dem så mycket och äntligen fick jag träffa dem för massa skrattanfall. Nu ska jag bara vänta in Albin för att sedan krypa under täcket. Är så löjligt laddad inför morgondagen, kan det vara möjligt tänker ni? Ja, faktiskt. Jag försöker att se allt det positiva som kommer med och då blir det toppenbra. Kramis

- Personalresa till Stockholm

Efter en lång promenad genom stockholm, några timmar på grönan och mat på både Fridays samt Jensen's Beff house, slocknade jag stenhårt. Sov som en stock och var helt förvirrad när klockan ringde för en stor hetellfrukost. Dagen spenderade vi genom att shoppa och sedan avslutade vi med en varsin glass innan körde hem till Nypan. Fick med mig en efterlängtad kalender och ett block, så otroligt behövligt nu när skolan drar igår. På tal om det, imorgon börjar skolan igen och jag är faktiskt riktigt laddad. Fast innan jag kryper uder täcket ikväll och laddar upp, ska jag iväg och träffa tjejerna i klassen. Kramis.

- 10 Pluggtips inför skolstart

Nu drar jag skolan igång och de flesta kommer behöva plugga inför prov, inlämningar och presentationer. Det kan vara jobbigt för vissa och därför tänkte jag dela med mig av mina bästa tips.
 
1. Plugga i intervaller. Ställ en klocka på 30 minuter och så pluggar du effektivt i dessa 30 minuter utan att titta på telefonen/andra sidor på datorn. När det har gått 30 minuter ringer klockan, då tar du en rast i 10 minuter för att sedan upprepa detta tills du är klar med ditt pluggande. På "rasten" ska du däremot inte hålla på med telefonen utan du ska gå ut för att ta lite luft eller kanske hämta mer vatten. 
 
2. Ta fram allt. Ta fram allt du kan tänkas behöva under dessa 30 minuter så slipper du tänka på det när du pluggar. Det kan vara ett glas vatten, flera pennor eller kanske en bok du behöver.
 
3. Gör en lista. Ibland kan det vara så att du har en hel drös med plugg du behöver bocka av. Då kan det vara bra att göra upp en lista där du skriver upp allt i den ordningen det behöver vara klart. Det kan vara bra att ha en kalender så att du ser när saker och ting ska vara klart. När du skrivit upp dessa är det bara att sätta igång med att bocka av. En underbar känsla.
 
4. Ingen telefon. Lägg ifrån dig telefon, Ipad och dator. Du behöver inget som distraherar dig, fokusera på plugget. 
 
5. Tid och plats. Fundera ut vilken tid du är som effektivast. Jag t.ex pluggar effektivast på kvällen samtidigt som jag har några kompisar som inte kan plugga efter 17.00. Dessutom kanske du har 1 timmas bussresa till skolan, utnyttja den! Platsen är också viktig. Jag kan t.ex inte plugga i mitt rum, dels för att jag kopplar det till att "då får jag blogga, kolla internet, spela gitarr osv." jag sitter helst i köket. Anledningen till det är för att det är nära till mamma/pappa om jag behöver hjälp, det är lite ljud men inte för mycket och jag sitter på ett bekvämt sätt vid köksbordet. 
 
6. Plugga med en vän. Att plugga med en vän har sina för- och nackdelar. Det är viktigt att båda är fokuserade och målmedvetna. Sätt er vid ett bord, plugga och hjälp varandra. Jag som har lättast för att lära mig när jag hör det jag ska lära mig (någon läser för mig) brukar plugga med någon som lär sig när hen berättar, då får vi båda ut något av det. 
 
7. Tankekartor. Om du ska göra en presentation eller muntlig redovisning kan det vara bra att kunna det mesta i huvudet. Läs texten du ska kunna alt. texten du skrivit och gör sedan om det till en tankekarta där du kopplar de olika sakerna. Detta kommer hjälpa dig att lättare komma ihåg då hjärnan bytter nya tankeväggar på detta sätt.
 
8. Belöna dig själv och låt hjärnan vila. Plugga inte för mycket. Om du har pluggat i 2 timmar i sträck är det viktigt att låta hjärnan vila. Kanske åka till gymmet, gå ut för att springa lite eller träffa en vän. Det är iallafall viktigt att röra på sig. Det är också viktigt att belöna sig med något när du har pluggat en långt tid. Kanske något gott till middag eller en ny tröja, vad vet jag?
 
9. Lyssna på lektionerna. Om du lyssnar och antecknar på lektionerna kommer du ha lättare för att lära dig resten. Repetera det ni lärt er, några gånger och sedan fortsätter du med resten.
 
10. Egoboost. Peppa dig själv och tro på det du gör, försök att omvandla de tråkiga tankarna till att detta är något kul och det måste göras. Det blir lättare då.

- Gullig äggvitrgröt

Godmorogn finaste ni! Känner ni att ni kommer rocka denna dag och vara den bästa versionen av er själva? Jag känner att jag kommer vara det.
Började morgonen med en tidig pw i morgonsolen. Oh, vad varmt det var. Kom hem och svalkade min svettiga kropp med lite citronvatten och en gudomligt god och fluffig äggvitegröt som jag toppade lite gulligt. Just nu pendar jag mellan att gosa med killen och packar väskor, dels för att jag ska byta vecka till mammi men också för ett dygn i Stockholm tillsammans med mina kollegor från Skärgårdsvåfflan. På dagsschemat står det grönan, Icebar och hotellnatt - hur mysigt? Nu måste jag iallfall sätta fart, kramis.

- It's the end

Hade en urmysig kväll med kollegorna från jobbet igår. Lite tragiskt att det nästan är slut. Helt slut är det däremot inte då vi imorogn ska iväg på personalresa till Stockholm för att besöka b.la grönan, hur nice? Kom hem till Albin väldigt sent vilket resulterade i att jag inte fick så mycket sömn. Det var nämligen så att jag gick upp tidigt imorse för instruktioner på gymmet följt av ett riktigt bra benpass med fokus på rumpan. Nu ska jag ta det lugnt, packa och fixa lite inlägg till er - har såååå mycket ideer, är ni laddade? Kramis.

- Löprunda i Älta, Stockholm

Efter lite om och men kom vi tillslut ut på en löprunda. Solen stod högt på himlen och inte ett enda moln i syne, gissa om der blev svettigt? Hur som helst så fick vi ihop 6,42km. Det är det längsta jag sprungit sedan jag la av med löpningen och det är så fruktansvärt skönt att jag är tillbaka. Dessutom så sprang jag 1km, 30sek snabbare än sist, ett par gånger. Blev överlycklig när den mystiska rösten sa "1km, 4,48minuter" då jag i vanliga fall sprungit på ca 5,30. - Mitt mål är att springa 1km, 4minuter.
 
Distans: 6,42km
Medeltempo: 5,24min/km
Max takt: 3,31min/km
Tid: 34,37 min
Väder och underlag: Skinande sol. Grus och asfalt. 
Nu har jag laddat om med en megastor brunch. 'Banangröt toppat med kvarg, nötter och torkad frukt. Något proteinbröd (?) med skinka, frukt och grönsaker. Såklart fanns det mängder med vätska på menyn, te och vatten. Nu väntas en dag i Stockholmstad och ikväll är det dags för grillkväll med jobbet. Kramis.

- Yesterday


Gårdagens kräftskiva var supermysiig. Trevligt att träffa nytt folk och äta gudomliga skaldjur, vad kan slå det? Tog även en promenix längst Nackastrand. Nu har jag knäppt en celsius och ska ut på en löprunda med V. Kramis. 

- Knäckig och seg blåbärspaj

Du behöver:
250g blåbär 
2 msk potatismjöl
0,5dl socker
 
Övre lagret:
150g smör
0,5dl ljus sirap
1dl grädde
2dl socker
2dl vetemjöl
2,5dl havregryn
1tsk bakpulver
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 175*C.
- Strö ut blåbären i formen, helst en pajform. Vi hade dock ingen och det fungerade lika bra med en rektangulär-form.
- Strö potatismjöl samt 0,5dl socker över blåbären.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och sirap. Rör runt lite och ta bort från spisen.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan det i kastrullen. Rör om ordentligt och bred sedan ut smeten över blåbären.
- Ställ in i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills det översta lagret är gyllenbrun färg.
Låt den svala tills den är ljummen och servera sedan med vaniljsås/vaniljvisp.
 
 

- Coffee to go

Det är skönt att det inte alls är långt till Stockholm från Nypan. Nu sitter och tar det lite lugnt i V's nya soffa och äter lite frukt. Snart bär det av till kräftskivan och jag är så galet taggad, älskar kräftor samt räkor. Dessutom känns denna dag så otroligt bra. Ni vet när man har shuffel på Spotify och endast ens favoritlåtar kommer upp? Ja, då är det en bra dag. Det var vad som hände mig i bilen och dessutom så har en lycklig känsla i hela mig. Hoppas at ni mår lika bra. Kramis.

- Soon Stockholm

- Naturell kvarg med banan, toppat med äpple och varma hallon. Mängder av knäckebröd med olika pålägg -
 
Efter inte så jättemycket sömn, ringde klockan och det var dags att gå upp. Det är nämligen så att jag och familjen ska på kräftskiva i Stockholm, hur Nice? Därför har jag nu ätit en snabb frukost och ska sätta mig i bilen för en bilresa i någon timma. Surt att solen står högt i skyn, men vad gör det? Får njuta av den under lunchen istället. Kramis.

- Grillkväll with friendos

- Nej, jag dricker inte alkohol -
 
En kväll med god mat, härligt folk och skratt så att magrutorna kommit fram, är nu över. Det har varit supermysigt, men nu är det dags att krypa ned under täcket. Imorgon drar jag iväg till Stockholm över helgen och vill gärna vara utvilad. Godnattis finisar. 

- Svettkalas

I tjugo minuters tid har jag nu tillsammans med min kära syster försökt att hitta en outfit inför kvällen. Det är nämligen så att jag ska på en grillkväll/19-års fest och kände för att klä up mig lite. Det slutar som vanlig med att jag sitter i min egna stil. Svarta shorts och ett neon-linne, något jag trivs i iallafall. Hur som helst är det kvällens planer. Jag har däremot hunnit med ett konditionspass på 45 minuter. Riktigt intensivt och svettigt, skönt att få springa av sig samtidigt som jag känner hur jag orkar mer för varje pass som blir av. 30 minuters intervaller på bandet följt av 15 minuter på AMT. Skönt. Nu ska jag ha en mysig kväll i en fin miljö. kramis. 
 
Passet:
På bandet:
1 minut pw, 1 minut snabb löpning. x15 
Hastigheterna jag körde:
6km/h → 14km/h x2
6,5km/h → 14,5km/h x2
7km/h → 15kmh x2
6,5km/h → 15,5km/h x2
6,5km/h → 16km/h x3
6km/h → 15,5km/h x1
5,5km/h → 15km/h x1
6km/h → 14,5km/h x1
6,5km/h → 14km/h x1
6,5km/h x2 (nedvarvning)
 
På AMT:
Varannan minut långt steg, varannan korta steg i 15 minuter. Motstånd 9%

- Räkfrossa på Tovastugan

Middagen igår var så otroligt mysig. Kvalitetstid med både syskon och mamma, det gillar jag! Satte oss vid ett mysig bord på en höjd för att ta en varsin dricka. Efter ett tag öppnade räkfrossan (buffén) och klart att vi gick all in. Flera omgångar med både skaldjur och västerbottenostpaj samt västerbotten-köttfärspaj. Åt så mycket att jag nästan mådde illa efter. Trodde inte ens att man kunde bli mätt på mat som detta, haha. En fin och god kväll var det iallafall. Kramis. 

- Idag mår jag bra

Godmorgon mina solstrålar, ni skiner väl strakare än solen, right?
Igår mådde jag inte alls bra fysiskt. Illamående och huvudvärk, troligen av solen men kanske även av räckorna. Hann påbörja ett ryggpass men valden sedan att avsluta, lyssna på kroppen, helt enkelt. Blev omhändetagen av min fina och somnade snabbt in i djup sömn. Sov ut imorse och har precis avnjutit en mysfrulle. Bananplättar med blåbär i, toppat med färska hallon och mandelspån, mums. Även två koppar kaffe slank ned. Så idag mår jag bra, jättebra faktiskt. Ska ta det lugnt men har ändå lite roliga saker planerat. Vad gör ni idag? Kramis.

- Sunny day

Det blev som jag ville. Drog iväg med ett gäng vänner till badhuset. Har badat en stund och nu tar vi det lite lugnt. Senare idag är det räkfrossa på menyn tillsammans med mamma och syskon. Mums, jag längtar så! Vad hittar ni på? 

- Frukost en torsdasmo

Godmorgon gosisar!
En powerwalk på 7km i solens starka strålar är genomförd. Det gick inte lika fort som vanligt då den brutala träningsvärken i rumpan tog emot. Hatkärlek till det. Frukosten smakade iallafall extra gott. En drös med knäckemackor med b.la ägg och skinka på, samt proteinfluff med smak av kanel och banan. Den var god men chokladproteinfluffet har fortfarande plats nr 1 i mitt mathjärta. 
Idag tar jag nog dagen som det kommer. Kanske åker och badar en sväng eller något, vi får se. Kramis
Proteinfluffet:
1dl/3st äggvitor 
1 mosad banan
2dl naturell kvarg
Kanel
Psylliumfrön + linfrön 
 
Vispa äggvitorna till vitt och hårt skum. Mosa bananen och tillsätt alla ingredienser i äggvitorna. Rör ihop allt försiktigt. Häll över i en skål och låt stå i frysen 25-35 minuter. 

- Husmanskost på ett hälsosammare sätt

Idag var det återigen min tur att laga mat. Bestämde mig för att göra köttbullar med fullkornspasta och sallad. Självklart var köttbullarna hemmagjorda, dessutom var de av nötfärs. Jag tyckte att det var riktigt gott, speciellt de som blev med mycket krydda. Som ni kanske vet älskar jag över pasta så det blev en hel drös av det också. Ska nu krypa ned under täcket tillsammans med killen för att titta på lite serier. Kramis. 
 
Du behöver 8 port:
1kg nötfärs
1/2 rödlök
2 klyftor vitlök
1dl havregryn
3tsk psylliumfrön 
1 ägg
Grillkrydda
 
Såhär gör du:
- Lägg 1dl havregryn i 1dl vatten och låt stå för att svälla en stund.
- Hacka lönen och pressa vitlöken.
- Ha ned färs, massa krydda, havregryn och resten av ingredienserna i en bunke och knåda till en stor boll.
- Rulla sedan dessa till små bollar som du sedan steker i rapsolja på medelvärme. 
- Servera med sallad och fullkornspasta. Mums!
 

- Tolfte Augusti Tvåtusenfemton

Bränt av yttligare pass på gymmet. Idag med sällskap av Ilze. Gosi. Axlarna mosades och även magmusklerna fick arbeta lite smått. Mycket superset som alltid när jag kör axlar för att få till den där extra brännande känslan så att endorfinkicken sedan sätter igång. Kom hem för en liten stund sedan och har käkat upp i princip hela kylskåpet. Okej, kanske inte men det känns som det. Om någon timma ska jag börja med middagen - hemmagjorde köttbullar. Mums. 
 
Passet:
7set Militärpress (superset med långsamma hantellyft åt sidan)
7set Hantellyft åt sidan (superset md militärpress)
4set Sidoböj med kettlebell
5set Krokiga hantellyft åt sidan (superset med framåtlyft med hantel)
5set Snea framåtlyft med hantel (superset med krokiga hantellyft)
4set Hängande benlyft (superset med plankan)
4x30sek Plankan (superset med benlyft)
3set Framåtlyft med viktplatta (superset med axelrotation)
3set Axelrotation (superset med framåtlyft)
 

- Pretty Litte Liars

Efter en tidig och molning pw på 5,7km bänkade jag mig framför det nya avsnittet av Pretty Little Liars med lite frukost. Idag blev det vanlig havregrynsgröt med lite kvarg nedblandat, toppat med äpple och blandade bär samt ett kokt ägg på sidan. Avsittet tyckte jag var riktigt bra faktiskt och mina spekulationer stämmer till viss del. Nu laddar jag om lite och taggar till inför ett axel- och magpass med sällskap av Ilze. Träningsvärken är riktigt grov, så skönt att det verkligen tog denna gång. Kramis.

- Legday is over

Har nu på kvällskvisten bränt av ett brännande benpass. Tusan vad benen fick jobba och jag är helt slut nu. Kände mig till en början svag då jag körde bulgarian squats för första gången på flera månader. Det kändes något otroligt ska ni veta. Resten av övningarna däremot kände jag mig ovanligt stark i och det är så underbart. Älskar träning och kicken jag får av det.
Något som gjorde att detta besök pä gymmet var lite bättre än de andra gångerna var: 1. En kille trodde att jag var personlig tränare. 2. Jag insåg att jag kunde prata om träning med bra engelska. Nu ska jag krypa ned under täcket för lite sömn. Godnatt mina fighters. 
 
Passet:
4set Bulgarian squat
5set Höftlyft i smithen 
4set Sena utfall i smithen
4 superset liggande samt sittande bencurl
4set Raka marklyft i cable
3set Sumosquats med kettlebell 
Hoppövning

- Lazy day

Är verkligen kär i Calvin Klein-bh:n, jag fick av Ilze. Har strosat runt i den samtidigt som jag ätit en stor portion proteinrik banangröt toppat med banan, persika, hallon och kokosflingor samt ett kokt ägg. Mums. Trott att jag ska bli inringd till jobb och har därför bara tagit det lugnt hela dagen. Tittat på en film och pussats med killen. Strax ska jag servera middag till familjen. Pickbog med rostade rotfrukter är vad som står på menyn. Senare väntas ett benpass och jag är riktigt laddad, det känns som att det var längesedan benen fick sig en riktigt omgång. Det hoppas vi på att de får idag. Kramis

- Yellow and blue

Godmorgon finisar! 
Idag är en ny dag och jag känner mig verkligen som en ny människa efter dessa dagar på landet. Ska rocka idag. Vaknade upp utan alarm och tog mig ut på en löprunda. Hela kvällen igår, hela natten och hela morgonen tränade jag mentalt för att jag skulle orka. Allt handlar om att tro på sig själv. Jäklar vilken power jag hade, skulle troligen kunnat springa en mil. Men icke. Idag sa magen tyvärr stopp efter all getost vi åt igårkväll. Fick verkligen jätteont men när jag gått ett tag gick det över och jag avslutade min 5km löpning med lite intervaller, sista biten hem. Röd som en tomat hoppade jag glatt in i duschen och försöker nu gosa ned mig i killens famn men han vill inte riktigt vakna än, så ska fixa lite frukost. Kramis
 
Pass nummer 5 "bli snabbare":
Distans: 5km löpning (varierat tempo)+2km intervaller 
Underlag: Skog
Väder: ca 18*C + duggregn 

- Enjoy Life

// Vi grillade tillsammans med Johan och Albins Pappa //
// Mysfrulle i husvagnen med havregrynsgröt med massa topping //
// Bakade en knäckig och seg blåbärspaj av blåbären vi tidigare plockat och bjöd sedan Albins morföräldrar på den //
 
Fåglar som kvittrar en ljuv stämma, den stora gräsmattan framför mig när jag sitter i en ovanligt bekväm solstol och killen springer runt tillsammans med sin vän samtidigt som de sprakar en boll till varandra. Det är väl så jag kan beskriva dessa dagar. Stängde av mitt internet och tog det bara lugnt. Inga måsten liksom. Plockat blåbär, badat, umgåtts och ätit. Perfekt. Nu känner jag hur hela jag är fylld med energi och vill bara bocka av en massa saker, men jag väntar, jag sparar energin. Snart drar skolan igång och jag vill vara on top, jag vill vara den "glada, positiva och energiska tjejen" igen. Känns lite som att jag tappat henne under sommaren, men den hon är på väg tillbaka mina kära vänner. Nu ska jag umgås lite med pappi. Kramis

- Proteinpuddin, choklad

 Ren kärlek på burk säger jag bara. Personligen brukar jag inte gilla chokladpudding och liknande. Denna däremot, mina kära vänner, det var kärlek på burk. Smaken är inte den enda bra saken, näringsvärderna är inte heller så tokiga. Den är laktosfri, innehåller 20g protein och utan tillsatt socker. Hur bra? Dock så finns det ju sötningsmedel i, men ibland känner jag att om jag äter det sällan så gör det inte så mycket. Har ni provat? Inte? Gör det!
 
Näringsvärde för hela burken 200g:
kcal: 144
protein: 20g
kolhydrater: 9,2g
fett: 3g
 
 

- Hiss och Diss

 Diss. Detta med att vädret inte riktigt kan bestämma sig för vad hen ska erbjuda oss under en dag. Jag vet liksom inte om jag ska ha med mig ett paraply eller shorts.
 
Hiss. Zara Larsson, en riktigt jäkla kämpe som får stå ut med en mängd hat och hot, speciellt denna sommar. Tycker att denna tjej är så fruktansvärt stark och jag ser upp till henne. Dessutom är hon en grym artist. 
 
Diss. Denna sommar har jag inte hunnit träffa så jättemycket folk pga. jobb. 
 
Hiss. Min plånbok blir glad i slutet av augusti, pga. jobb, hehe. Detta har även varit mitt första riktigta sommarjobb, och jag trivdes superbra. Träffat nya riktigt snälla personer som jag haft som kollegor. 
 
Hiss. Min födelsedag iår var en av de bästa jag någonsin haft. Inte nog med det, fyra dagar innan det, firade jag och Albin 1år tillsammans.
 
 

- Sunny Sunday

 Åh vad underbar denna söndag är. Solen lyser, jag har (och ska) träffat människor jag tycker om och är hög på endorfiner. Tog en cykeltur till gymmet för att slakta ryggen, vilket jag också gjorde. Fast först hängde jag med Olle, tills Ilze kom.
 
Passet idag gick superbra, verkligen. Körde en hel drös med set på flera av övningarna och det kändes i ryggen då jag oftast bara kör 3-4 set på varje övning. Skippade dock marklyften idag då jag kände att ländryggen skulle få vila ett tag. Avslutade med en biceps-övning samt 20 minuter HIIT-intervaller på bandet. Har aldrig vågat öka upp till 16km/h för att jag trott att jag inte klarat det, men idag mina kära vänner, gjorde jag det och det gick toppen bra. Efter det ägde livet mer än allt. Stannade en stund och snackade lite med Olle igen innan jag cyklade hem i en race-fart. Nu är det nämligen så att jag ska stänga av alla sociala medier och bara njuta med min fina kille. Har däremot några tidsinställda åt er. Kramis. 
 Passet:
T-Bar Row
2x12 - 15kg
1x12 - 20kg
1x12- 25kg
1x12 - 30kg
1x12 - 25kg
1x12 - 20kg
1x12 - 15kg
Skivstångsrodd
1x12 - 25kg
2x12 - 30kg
2x12 - 35kg
1x12 - 25kg
Breda latsdrag
Dropset: 35kg → 25kg → 15kg x4
Sittande rodd (superset med raka latsdrag)
2x12- 20kg
2x12 - 25kg
Raka latsdrag i cable (superset med sittande rodd)
2x12- 10kg
2x12 - 12,5kg
Enarmsrodd
2x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x10 - 14kg
Liggande bicepscurl
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
 
Kondition:
1 minut pw i hastighet 5,5km/h - 7,0km/h →  1 minut snabb löpning på 14,5kg/h - 16km/h x10 
Detta var 4:e passet i mitt "Bli snabbare" program.
 

- Knäckebrödsälskare

- Kvarg med banan och kanel, toppat med persika och nötter. En mängd (mer än på bilden) knäckebröd med olika skinkor samt skinkost. -
 
Lugn, skön och solig söndagsmorgon, det gillar jag! Vaknat upp helt utvilad av mig själv då solens strålar letat sig in genom fönstret. Har avnjutit en riktigt samrrig frukost och om en dryg timma ska jag cykla iväg till gymmet för ryggslakt, så laddad! Senare ikväll har min fina planerat ett dygn för oss då vi bara ska ta det lugnt, vara med varandra och inte tänka på så mycket annat. Detta behöver jag verkligen och ser så mycket framemot det, men först: svettas lite. Kramis.

- Bär

Hoppas att ni njutit och tagit vara på solen. Själv har jag stått inne i en kök i 32*C, det är också skönt ska ni veta. Något som var ännu skönare var att lägga mig i min stora, sköna säng med ett glas fullt med blåbär, krusbär och hallon från trädgården, efter en god middag som bestod av grillat. Nu ska jag packa ihop mina grejer, det är nämligen så att jag ska landa hemma hos pappa, fast först ska jag svänga förbi hos Albin. Kramis.

- Axellördag

Det känns lite surt att ställa klockan på en lördag men ska jag vara ärlig så tänkte jag inte ens på det. Försov mig dryga 45 minuter fast det gjorde mig inget då jag vaknade av ett sms där det stod att jag skulle få skjuts till jobbet. Sååååå skönt. Sitter just nu på gymmet och har tagit min sista tugga av min frukost. Brände av ett hej dundran pass för axlarna, för en stund sedan. Sjukt pass med grym kontakt och galen pump. Älskar att köra axlar och ska fokusera mycket på det under hösten. Nu väntas somsagt jobb i några timmar och sedan får jag se vad som händer. Njut och ta vara på den sista tiden av lovet. Träffa vänner, skratta och uppskatta livet. Kramis
Passet:
Militärpress 7set (körde några set med 17,5kg och ökade sedan till 20kg)
+
Långsamma hantellyft åt sidan 7 set (körde några set med 4kg och ökade sedan till 5kg)
 
Krokiga hantellyft åt sidan 5set (började med 4kg och ökade sedan till 5kg)
Snett raka hantellyft 5set (började med 4kg och ökade sedan till 5kg)
 
Axelrotation 4set (4kg)
+
Framåtlyft med viktplatta 4set (5kg)
 
Övning för baksidaaxlar 4set (2,5kg)
 

- A beautiful sky

När lite kycklingsalladen landat i min mage tog jag tag i tvätten, fixade frukost till imorgon och for vidare till Ilze. Vi tog en promenad i hamnen med en fin himmel bakom oss. Det var skönt att bara prata, det är skönt att ha henne vid min sida, trots att vi inte ses så ofta. Nu måste jag dock krypa under täcket, det är nämligen så att dagen kommer jag att starta på gymmet med ett pass för axlarna och sedan väntas lite jobb. Godnatt

- I widh that I never did

Sex långa timmar på jobbet är nu förbi. Jag sitter på en bänk, med trötta ben, och väntar på bussen. Avnjuter en kall Aloe Vera diet så det gör mig inte så mycket att bussen är lite sen. Dessutom så gör tanken av att det väntar en kycklingsallad till mig hemma, helt överlycklig. Vi får inte heller glömma protein-chokladpuddingen som finns till efterrätt. Åh vad jag längtar! Hade helt glömt bort att det är fredag och snart helg, för vissa av oss. Själv jobbar jag på lördag, kanske söndag men ikväll är jag ledig och därför är planen att kanske träffa Ilze. Vad hittar ni på? 

- Pass 3, långdistans-intervaller

Godmorgon världen!
Sverige bjuder på sol tredje dagen i rad. Det känns som att det kommer bli en hej dundran varm dag. Tyvärr så jobbar jag och kan inte ta del av det. Deppar jag ihop för det? Nej. Tog vara på solen imorse. 3 passet på mitt "bli snabbare"-program som bestod utav 7km långdistans-intervaller. Sprang 1km, gick 1km och varierade så till sista kilometern då jag delade upp den. Detta blev ungefär 50minuter. Nu har jag strosat runt i min nya Calvin Klein-bh (skönaste) som jag fick i födelsedagspresent av Ilze och ätit en stor portion banangröt. Laddar upp för jobb, peppar till och idag ska jag kick som ass. Kramis.

- Next up is legday

2,5 protioner kyckling med grova grönsaker och palentakaka är nere i min mage. Mums. Nu är jag mer än redo att möta gymmet för ett tungt benpass, idag med fokus på rumpan. Vad gör ni denna underbara kväll? 

- Äntligen Sushi

Såååååå jäkla gott med sushi, har haft värsta suget efter det hela veckan. Därför valde jag att ta med mig Albin till Sushi Yama, så att han skulle smaka, efter några ärenden på stan. Nu har vi valt att lägga oss i sängen för att titta på senaste Johan Falk eftersom att vädret spökar lite. Senare väntas ett benpass och jag är galet taggad på att ta ut mig till 1000. Fast innan det är det min tur att fixa middag. Kramis.♥

- A perfect morning

En morgon lik många andra började med en pw på 6km i solen. Däremot sov jag väldigt länge imorse, vilket var otroligt skönt och känner mig därför helt utvilad, utan koffein. Med tanke på den sena uppstigningen blev det en brunch tillsammans med killen. Smaklösa med perfekt formade bananplättar med frukt är vad som serverades. Mums! Idag är jag helt ledig men känner mig lite stressad då jag har en del att stå i, så ska nog sätta igång nu. Kramis. 

- Rosa himmel

7 svettiga jobbtimmar bockades av och avslutades med lite mys i hamnen tillsammans med familjen. Det är ju faktiskt lillördag. Nu är jag däremot fruktansvärt trött så ska strax krypa ned i sängen tillsammans med min fina och vila upp mig för ännu en dag imorgon. KramisGodnatt.

- Smultronstället 2015

 

- Att ta en barn

Onsdagsmorgon och jag vaknade upp 6.45 av mig själv. Låg och stirrade lite för att sedan knäppa en nocco, dra på mig träningskläderna samt cykla iväg till gymmet.  Det är nämligen så att jag fick veta att jag skulle jobba även idag. Därför valde jag att ta mitt ryggpass nu på morgonen eftersom att jag brukar vara så seg på kvällen. Ett riktigt bra pass blev det, där svetten rann, dock så var inte marklyften riktigt på min sida. Däremot körde jag på tills jag träffades av endorfinkicken. 27set fördelat på 6 övningar senare, satt jag i sofforna på gymmet med en mängd med frukost och nu väntas 7h jobb. Kramis

- Mysfrulle med mor

Upp och hoppa, ligg inte och dra dig, du och jag måste fånga dagen. Det är precis vad jag gjorde. Bockade av en pw på 6,2km som blev riktigt svettig eftersom att solen stod högt på den blåa himlen. Fick även in en mysfrulle med min kära mor som bestod av bananplättar med naturell kvarg blandat värmda hallon. Smakade riktigt gott och var mättande. Nu däremot sitter jag med en podd i lurarna och laddar upp mentalt inför ett 7timmars jobbpass. Det känns som att det var länge sedan jag var där, det var ändå 6dagar sedan, så jag är faktiskt riktigt taggad. Hoppas att ni idag tar vara på solen, kanske drar och badar eller tar en löprunda. Gör det ni tycker om. Kramis
 
Recept för två:
3 mogna bananer
3 tsk psylliumfrön 
4 msk havregryn
3 hela ägg
Kanel
 
Mosa bananerna, tillsätt alla ingredienser utom äggen och rör sedan samma allt. Tillsätt tillsist äggen och blanda ordentligt. Stek sedan på medelvärme. För topping: värm frysta hallon och mosa dem, blanda sedan med naturell kvarg.

- Brutalt axelpass

Efter lite häng på gräsmattan vid badet med Albin och Ilze drog jag mig hem för ett litet mellanmål. Fortsatte vidare till gymmet där ett brutalt axelpass avfirades, följt av ett svettigt konditionspass, även kallat pass nummer 2 i mitt "bli snabbare"-program. Kände verkligen hur allt var med min under hela mitt 80 minuter långa pass. Brände riktigt mycket i axlarna och svetten rann som tusan när jag stod på bandet. Hög på endorfiner, helt enkelt. Nu väntar jag på Albin, funderar faktiskt på att lära honom att spela lite piano. Vi får se hur det blir med det. Kramis.
Passet:
Militärpress 6x12 - 17,5kg
+
Långsamma hantellyft (2sek upp och 2sek ned) 6set - 4kg
 
Böjda hantellyft 2x10 - 4kg 3x10 - 5kg
+
Snea framåtlyft 2x10 - 4kg 3x10 - 5kg (10 reps för sig på båda axlarna)
 
Lutande axellyft i cable, 3set - 2,5kg
+
Raka axellyft i cable 3set
 
Högt roddrag i cable 3x12 - 17,5kg
+
Axelrotation 3x10 - 4kg
 
 
Konditionen:
10 minuter lugn jogg (jag joggade på 10km/h)
Intervaller: 1x5, snabb jobb i 1 minut, gå 1 minut. Upprepa 5 gånger. (jag växlade mellan 14,5-15km/h och gick på 6km/h)
5 minuter lugn jogg. 
 
Första passet hittar du HÄR!

- Stor kanna te med smak av vanilj

Godmorgon hjärtisar!
Idag strålar jag och lika så gör solen utanför fönstret. Lyckoruset i kroppen sticker i fingrarna och jag är on fire, ska rocka denna dag. Började med en skön pw i det underbara vädret med en podd i lurarna. Pussade lite på min sovande kille innan jag fixade iordning en mumsig frukost till mig själv. Mycket kvarg blandat med en stor banan och kanel, toppat med amerikanska blåbär och hallon från trädgården. Två glutenfria knäckemackor varav en med ägg och en med spansk skinka. Utöver det en stor kanna grönt vanilj-te. Supergott  och mättande, proppat med protein och kolhydrater, fick även med lite fett genom mandlarna. Kannan fick jag av min kära mor i födelsedagspresent och jag ÄLSKAR den. Nu ska jag strax iväg till badhuset som ligger tvärs över gatan för lite sol och bad. Kramis.

- Kyckling och rotfrukter

En riktigt god middag som jag och Albin har ätit flera gånger tillsammans, är den ni ser här ovanför. Kyckling med rostade rotfrukter. Älskar denna maträtt och tänkte därför dela med mig av den med er.
 
Du behöver för två:
2 kycklingbröst fileer
2 vitlökar
timjan
olivolja
 
2 stora morötter
1 palstenacka
5-6 champinjoner
3-4 små potatisar
 
2dl creme fraiche
2-3 msk sötsur sås
 
Såhär gör du:
- Marinera kycklingen några timmar innan. Lägg ned kycklingfileerna i en påse där du även tillsätter olivolja, pressad vitlök och timjan. Knyt ihop påsen och låt ligga i kylskpået några timmar.
- Starta ugnen på 210*C.
- Skala alla rotfrukter och skär det sedan i stavar/klyftor, champinjonerna skär du i halvor. 
- Lägg upp kycklingen och rotfrukterna på en plåt. Häll lite rapsolja och timjan över rotfrukterna för att sedan ställa in plåten i ugnen ca 20-25 minuter. 
- Skär sedan ett hack i kycklingen för att kontrollera att den är färdigstekt. 
- Blanda sedan creme fraich och sötsursås.
Klart, dags att servera och njuta!

- And feel like you're empty

- Naturell kvarg med kanel, banan och kiwi. Kallrökt lax, skinka och avokado -
 
Godmorgon finisar!
Hoppas att ni mår bra. Jag själv vaknade upp helt tom idag, jag känner ingenting. Varken glad eller ledsen, älskad eller ensam, trött eller pigg. Bara tom. Kvällen för mig igår var ganska jobbig psykiskt, så jag var hemma redan innan 23.00 och sussade sött, ensam, i min medelstora säng. Vaknade upp imorse av mitt alarm klockan 9.00 som sa att jag skulle ta mina p-piller, åt lite frukost och sedan somnade jag igen. Skönt, nu är jag utvilad och skulle vilja dra mig ned till gymmet lite för att svettas, svettas som en galning och svettas ut allt. Fast det få vänta tills senare för det är nämligen så att jag, pappa och min syskon ska till Norrköping för att gå på ett museeum. Kramis. 

- Hittat löparglädjen

Två dagars födelsedagsfirande är över och jag är så otroligt tacksam för allt jag fått, alla jag träffat samt alla gratulationer. En av favoiterna som jag fick är selfiesticken jag använder på bilden, haha. Även Nyköpings festdagar har dragit igång, så tillsammans med Veronica och Frida ska jag idag stå på torget och jobba för Nordic.
 
Idag, första Augusti tvåtusenfemton, har jag tagit tag i löpningen igen och det känns så förbaskat bra. Förr sprang jag två gånger om dagen, men jag gjorde det av fel anledning, så jag slutade. Detta resulterade i att min kondition blev sämre, det var inte skönt och jag såg ingen glädje i det. Från och med idag ska jag köra ett 8-veckors program så att jag blir snabbare och sedan kunna springa tjej-Lidingöloppet den 27 September. Ett mål, helt enkelt. Började med 5 min långsam löpning och sedan 5km på 25 minuter, avlsutade med 5 minuter långsam löpning. Jag njöt till 100%, svettades som en gris och ville bara fortsätta. Hoppas att löparglädjen håller i sig!