- Mannen och pojken

I svenskan läste jag en bok som heter "mannen och pojken". Det är en engelsk författare så egentligen heter detn "Man and boy". Boken handlar om Harry som lever ett lyckligt liv med sin fru Gina och son Pat, men såfort har fyllt trettio år begår han ett misstag som förstör hela hans liv. Han står ensam kvar med sin son och måste nu lära sig att bli en bra förälder.
Till en början när jag läste boken tänkte jag "läs så att jag blir klar snart" men när jag kommit en bit så fastnade jag och läste mest för att boken var bra och inte för att jag behövde få klart den i svenskan. Man får en väldigt bra inblick i hur folk i världen faktiskt ser på ensamstående pappor och hur de behandlas.
 
Så letar du efter en bok att läsa, rekomenderar jag lätt "Mannen och Pojken" skriver av Tony Parsons.

- Snack

Ett galet bra tips när det gäller tilltugg under fredagsmyset eller istället för glass/godis är vindruvor. Köp ett paket vidruvor, lägg ned alla eller så många som du vill ha i en skål och ställ in i frysen, några timmar eller dagar, spelar egentligen ingen roll. Jag la in dem och glömde det så det stod inne i flera dagar, men när jag tog ut dem och åt kändes det som att jag åt en blandning av godis och glass. Vi la till lite mango också, blev galet gott!

- It's firday baby!

Goooodmorgon vänner! Har sovit så fruktansvärt dåligt inatt, inte alls fått mycket sömn, men det stoppar mig inte från att vara glad denna morgon. För det är så att det är fredag, och för första gången på väääldigt länge känns den välbehövd. Jag har också vilodag från alla träning och ska spendera lite tid med mina fina tjejer Ilze och Carro, så det blir jättemysigt!
Var sugen på keso till frukost men såg att pappa ätit upp det, så ska nu istället gå ned och fixa en omelett.
Ha en toppendag idag!

- Green smoothie

Kommer ni ihåg att jag flera gånger skrivit att jag ska göra en "Grön smoothie"? Har inte haft de ingredienserna som jag ville ha, hemma. Men imorse så hade jag det och gjorde denna goding! Nu skojar jag inte, det var galet gott, alltså typ himmelskt. Gjorde både till mig och pappa, han tyckte likadant. Fick alltså en riktigt vitaminrik och bra start på dagen. Passar som både frukost och mellanmål.
 
Vad jag hade för ca 5dl:
Två stora nävar blad spenat
2,5dl fryst mango
1 apelsin
1 kiwki
ca 150g banan (en stor eller två små)
Färsk ingefära (efter smak)
Topping:
Gojibär
Solrosfrön
 
Hur jag gjorde:
1. Kvällen innan tog jag fram mangon så att den tinade med det går lika bra med fryst.
2. skala kiwin, banan, apelsin och ingefäran.
3. Hacka eller riv ingefäran.
4. Mixa alla ingrediensera och toppa med vad du vill, jag hade Gojibär och solrosfrön.

- Det är så sant!

Visst har ni hört uttrycket "Efter regn kommer solsken"? Det stämmer iallafall helt klart in på mitt humör, haha. Har haft typ världens bästa dag idag och är så taggad på livet och motivationen till träningen, som varit borta lite smått, har kommit tillbaka. Så härlig känsla! 
 
Haft en riktigt bra "plugg-dag" i skolan, fått mycket gjort, fortsatte vidare till idrotten som var gymnastik, det tycker jag är suuuuperkul, speciellt att stå i brygga. Efter idrotten drog jag till gymmet, laddade upp med banan och Celsius och shit vad bra det gick, flöt verkligen på riktigt bra! Justdet, valde att cykla idag också ändå, och så galet jobbigt det var att cykla hem, haha.
Har nu precis fått i mig lite middag, kassler med fullkornsris och grönsaker. Ska gå ned för att umgås med pappa och göra "healthy cookies" som jag ska ta med till Tilda imorgon, hehe.
 
Vad jag körde idag:
Uppvärmning: Pw på löpbandet i lutning 6% i 10 minuter, olika hastigheter. Knäböj utan vikter eller stång, 3x20.
Knäböj med bara stången(20kg) 3x12
Knäböj med 35kg. 3x10
Knäböj med 40kg. 3x10
Benpress. 80kg
Benspark - maskin. 40kg 3x12. 37,5kg 1x11.
Bencurl - maskin. 37,5kg 3x12. 40kg 3x12.
Adductor - maskin. 35kg 4x15
Vadpress. 25kg 4x15
Vadpress utan vikt. 4x15 
Utfallssteg gående med 12,5kg 3x12 x2=varje ben
Kissande hunden, sned. 8x20 x2=varje ben
Kissande hunden, rak. 6x10 x2=varje ben
Rumplyft på boll. 3x15
Rumplyft med 10 kg 4x15
 
Avslutade med att gå på löpbandet i lutning 15% i olika hastigheter i 20 minuter och cyklade sedan hem. Har idag cyklat sammanlagt 12km.

- En ny kokbok.

Kikade ju förbi bokrean häromdagen. Denna kokbok var den jag fick med mig hem. Det är en receptbok skriven av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren, de har gjort vanliga recept lite hälsosammare. Om ni har missat det så älskar jag somsagt hälsosam mat, så boken passade mig ju perfekt då jag också älskar att laga mat.
Jag fick med mig den för 59kr från Åhléns.

- DOT SE.

 Har ni hört detta svenska pojkband? Vad tycker ni om dem?

- Idag är en ny dag.

Idag är en ny dag, så jag tar nya tag och intalar mig att denna dag ska bli bra. Har sovit hyfsat bra så det ska nog blir bra. Ska strax gå ned för att fixa en frukost fulla av vitaminer, dvs. jag ska göra en grön smoothie till mig och pappa, vi får se om den blir god, haha.
Idag står ben på träningsschemat, velar fortfarande över om jag ändå ska ta cykeln eller om jag ska ta bussen, med tanke på att jag brukar vara helt slut i benen. 

- Då var det en sådan dag igen.

- Dagens middag, stekt kycklingfile med fullkornspasta och grönsaker -
Ibland har jag dagar då jag egentligen bara vill dra täcket över huvudet, gråta eller försvinna. Idag var en sådan dag, hela dagen har jag varit på gränsen till att börja gråta. Hela förrmiddagen gick bra, men efter lunch när jag för tredje dagen i rad inte hittade någon mattelärare, blev jag så arg att jag bröt ihop när jag pratade med min handledare. Men detta humör brukar gå över till dagen efter, så det är nog detsamma denna gång!
Påbörjade en ny kurs idag och den verkar faktiskt rolig, fick också tillslut hjälp av en mattelärare så fick även lite gjort i matten. 
Drog vidare till gymmet för ett rygg+bröst - pass, körde lite mage också. Måste leta upp roligare övningar, då det börar bli ganska tråkigt med dessa. Har ni några förslag?

- Mamma fixade till det lite

Mamma tyckte att mitt te tog upp för mycket plats där vi hade det förut, så hon tog fram en fin kartong och fixade till det, så att det tog upp mindre plats. Ett pluss är ju att det blev fint också. Bästa mammi. 

- Rostade grönsaker.

Åter igen har jag fått insperation av Erica, suuuuuperbra blogg både http:bjoorkander.blogg.se och http://ffitnessfood.blogg.se, hon bloggar på båda två!
 
Jag hade:
500g Morötter
1 Stor Palstenacka (Eftersom att jag aldrig tidigare smakat det, men det var så galet gott!!)
salt
Rapsolja
 
Hur jag gjorde:
1. Värmde upp ugnen på 250grader.
2. Skalade morötterna och palstenackan.
3. Skar dem i stavar och la dem på en bakplåt.
4. Skvätte lite olja och salt över det.
5. In i ugnen i ca 10-15 minuter, eller tills de ser lite skrynkliga ut.
6. Klart! Servera. 

- Det är så dålig stil

- Mitt humör just nu, med mitt stökiga rum i bakgrunden. -
Matchen gick inge vidare igår alltså, känner inte riktigt att jag vill prata om den heller, för är bara arg. Men jag har iallafall sovit riktigt bra, duschat, dragit på mig lite kläder och ska gå ned för att få i mig lite engeri. Hade tänkt att göra en "grön smoothie" till frukost, men pappa åt upp den sista bananen igår, så det får vänta tills imorgon eller ikväll. 
Hela förmiddagen har jag föreläsningar så måste få i mig något ordentligt så att jag orkar, hehe. Idag står också rygg+bröst på träningsschemat, tror att jag skulle till gymmet med Tilda, men vi får se. Hoppas ni får en toppen dag!

- Varför var jag ens nervös?

- En bild jag tog i Litauen i somras. pga. bildbrist. -
Förstår inte riktgit varför jag var nervös inför det muntliga nationella i svenska, tyckte faktiskt att det mest var roligt. Annars då? Överlevde cykelturen både till och från skolan, dock var det galet stark motvind båda gångerna. Stannade kvar i skolan en timma och pluggade, för att sedan fortsätta upp på stan för att titta på träningstights samt hörlurar, hittade inget utav det. Dock kikade jag på bokrean och fick med mig en recptbok hem.
Har precis varit på pianolektion och ätit lax med ris och massa grönsaker, äääääälskar lax! Ska nu packa iordning mina saker för att spela en match mot Trosa 20.30. Blir lite sur, vem slänger in en match 20.30 på en tisdagskväll?

- Biceps, Triceps & Axlar.

- Bilderna är ifrån i Söndags då jag körde kondition och mage -
 
Passet jag körde igår såg ut såhär:
 
Triceps:
Tricepspress kickbacks. 4x15 x2 -> 6kg
Tricepspress med hantel. 1x15 -> 6 kg. 3x15 -> 7 kg.
Push down. 4x12 -> 12,5kg
Arm extension - maskin. 3x12 -> 25kg
 
Biceps:
Koncentrationscurl. 3x15 x2 -> 6kg
Hantelcurl. 4x15 x2 -> 7kg
Skivstångscurl. 3x15 -> 15kg
Armcurl - maskin. 3x12 -> 10kg
 
Axlar:
Militärpress. 3x12 -> 12,5kg
Shrugs1. 3x12 -> 25kg
Shrugs2. 3x12 -> 25kg
Hantellyft år sidan. 3x10 x2 -> 3kg (Varje axel)
Hantellyft framåt. 3x10 x2 -> 3 kg (varje axel)
Shoulderpress - maskin. 3x12 -> 7,5kg
 
Körde också 3x10 -> 35kg, för skojsskull.
Avlsutade med att gå på löpbandet i lutning 15% och hastighet 6,5km/h
 
Jag har tidigare inte "vågat" skriva ut vilka vikter jag kör, varför vet jag faktiskt inte, men jag vet ju att det är bara mig själv jag tävlar mot ingen annan, och ni får tycka vad ni vill, att det är för tunga, för lätta eller helt perfekta vikter. Men det är MIN blogg ni följer, MIN utveckling och just nu, vid detta tillfälle, är det dessa vikter som är perfekta för mig. 
Genom detta släpper jag också in er mer i min träning, ni får se hur jag utvecklas mer, om det är intressant för er. 

- Ett nytt te. - Emilija testar.

Detta te är ett grönt te som har en smak av Citron och honung. Det är naturliga ingredienser och innehåller saker som är bra mot förkylning. Jag personligen tyckte väldigt mycket om det, tror faktiskt att det är min nya favorit. Just denna köptde jag på matmarknaden i Stockholm, men eftersom att jag gillade den så mycket så tittade jag runt i affären när jag var och handlade med pappa, så nu vet jag att den också finns på Ica Maxi! Rekomenderar denna starkt!
Den får: ♥♥♥♥♥/5

- Idag ska jag trotsa min rädsla.

Gooooodmorgon! Eller är den så "god"? Vet inte riktigt, har sovit dåligt och har muntliga nationella i svenska direkt på morgnen. Menmen, hoppas att ni har det bättre. Jag klarar mig nog under dagen eftersom att jag startade upp den med havregrynsgröt med äpple och mandarin samt grönt te. 
Idag ska jag sätta mig på cykeln för att ta mig till skolan, sist jag cyklade hamnade jag på akuten med en hjärnskaning så är liiite skraj, haha, men det går nog bra, får cykla sakta. 
Det börjar bli ljust ute på mornarna så snart kanske jag vågar mig ut på springrundor/PW innan skolan, wihoooo! Nej, nu måste jag fixa det sista, hare gött!

- Monday..

- Bulgur, picboc(köttet) rostade morötter/palsternacka, babyspenat med rivna morötter och Kvarg -
Galet vad seg jag var i skolan idag, kunde inte riktigt koncentrera mig och lärarna verkade vara helt försvunna? Nej, men hittade ingen mattelärare, haha. Har iallafall nästan skrivit klart en bokanalys och gjort två uppgiftsblad i matten.
Drog vidare till gymmet och körde biceps, triceps och axlar. Det gick riktigt bra, höjde i vikter dock mest på bicepsövningarna, men ändå, riktigt kul. Kom hem och  fixade iordning middagen, det ni ser på bilden. Rostade grönsaker måste jag verkligen göra oftare, så goooott! 
Ska nu dra mig vidare mot en innebandyträning, så det blir nice!
 
Anaoym om Keyyo :
Vilken funlight smak använder du i kvargen?
Jag använder "funlight wild berries", men har somsagt belsutat mig för att sluta med det och äta naturell med frukt och kanel istället.
 
ang. andra kommentarer, jag ska försöka sätta mig och svara på dem idag eller imorogn, så att ni inte tror att jag glömt dem, hehe.

- Keyyo

 

- Stockholm

Var somsagt i Stockholm i helgen. Började med att Jag, mamma, mina syskon, Jörgen och Jacob åkte tåg upp till Stockholm. Liiiite kaos blev det, men vi hann med tåget då mamma är snabb som Bolt!
Tågresan gick snabbt men jag hann med att läsa ut min bok jag har i svenskan och äta ett äpple, som föröverigt var riktigt gott!
Vi gick runt lite i olika affärer, men hamnade sedan på "Bamboo City" där det var buffé med Thaimat, sushi, sallad och Indiskmat(?) Jag kan lugnt säga att jag åt för mycket, mådde så dåligt efteråt pga. hade så ont i magen hela kvällen, men det var riktigt gott! (Det var mörkt där inne så bilderna är dåliga.)
Vi fortsatte att gå runt lite och hamnade på plattan där jag ville ta bild, haha.
Vi gick mest runt i affärer och tittade oss runt om. Kom till hotellet som förövrigt hade galet sköna sängar. Jag hade fortfarande ont i magen och kände inte för att äta, men kom på att man aldrig ska skippa middag och tänkte att det kanske skulle bli bättre om jag åt lite. Så vi var på hemköp och jag köpte med mig en kycklingsallad och Vitamin Well, det var riktigt gott och blev faktsikt lite bättre.
På Morgonen vaknade vi utvilade, iallafall jag. Vi gick ned till frukosten och jag åt havregrynsgröt med banan och massa knäckemackor med skinka, haha. Silvija gick upp och testade sitt nya smink ett tag innan vi kom.
Vi fortsatte mot Kungsträgården där det var någon "aktivitetsdag" som hade med OS att göra. Det var massa olika sponsorer som hade olika aktiviteter, b.la. klättring, skidskytte och curling. Vi passade också på att träffa vloggaren Keyyo och Alex från Rackartygarna.
 
Käkade sedan på ett proppfullt Max, det var inte så jättegott heller tyvärr, gillar inte alls snabbmatställen och blir inte mätt, men vad gör en gång? Åter igen, en kycklingsallad.
Besökte sedan en matmarknad(?) tror jag att det var och egentligen det som intresserade mig mest under resan, då jag inte alls gillar att titta på kläder. På matmarknaden fans det massa kött, korv, grönsaker, te, kaffe, nötter, frukter osv. allt jag gillar att titta på(?) haha. Fick också med mig ett grönt te, som också är bra mot förkylning.
Innan vi sedan åter igen sprang till tåget hann vi också med att gå på bio, det blev filmen "Kärlek Deluxe" den var riktigt bra, en utav de få filmerna jag faktiskt tycke var rolig att se på bio. Sedan sprang vi somsagt till tåget då filmen var fösenad.
Vi hade från början, innan vi åkte, tänkt att gå på museum och shoppa. Vi besökte inget museum och för min del blev det ingen shopping, förutom te:t jag köpte. Men jag har haft det riktigt trevligt och mysigt, en härlig upplevelse helt enkelt!
Ursäktar igen för bilderna, pga. regn var jag inte så taggad på att ta bilder.

- Ny vecka, nya tag.

Goooodmorgon! Startade upp den nya veckan med kvarg med äpple och kanel samt två finn crisp med ett kokt ägg och skinka på + 2 koppar grönt te, supergott! Fick en fråga om vilken funlight jag använder, jag använder "Funlight wildberries" jag har dock slutat med det och äter istället helt naturell med en frukt, lika gott!
Skolan börjar ju idag igen, jag är faktiskt helt ok med det, vill somsagt bara få det överstökat. Efter skolan drar jag till gymmet och kör biceps, triceps och axlar, får se om pappa också kanske ska hänga med, så det blir nog skoj!
Nej, nu har jag lite bråttom, så ni får ha en toppen dag!

- Börjar leda mot sitt slut

 - Ljusfullkornspasta, korv med 85% kötthalt och sallad med bönor -
Sportlovet börjar lite mot sitt slut. Jag sitter och funderar på vad jag gjort, tränat, sovit, bakat, umgåtts, varit i Stockholm och tänkt, massor. Helt ok faktiskt, glad över att jag inte spenderat lovet i sängen framför filmer och serier. Nu vill jag bara få denna termin med nationella och massa, överstökad så att jag kan fortsätta till gymnasiet.
 
Har ni iallafall hamnat hos pappa, har hunnit med att handla och ätit middag, pratat med farmor i litauen vilket får mig att minnas att jag måste maila min mormor. Ska strax gå ned och äta ett kvällsmål, kvarg och te. För att sedan fixa iordning allt inför imorgon och resten utav veckan. Ha det bra, godnatt!

- Tre nyanser på en tröja.

Hemma efter att ha spenderat två timmar på gymmet tillsammans med Ilze. Visade henne lite övningar för armarna, vet inte om det hjälpte men vi får se. Sedan körde jag cardio och mage, har äntligen hittat något som har med Cardio att göra som jag tycker är kul, svettas verkligen jättemycket och det känns så bra, då vet man att man kämpar på bra. Det var iallafall jättekul att träffa Ilze igen, vi har inte träffats på hela lovet?? Var så glad efteråt. 
Hemma väntade kycklinggratäng med sommargrönsaker och matkorn, alltså det var himmelskgott! Mamma kan dethär med att laga mat.
Ska hoppa in i duschen nu och sen packa för jag ska hem till pappa. 
 
Vad jag körde:
Pw till gymmet 15 minuter.
Löpbandet 35 minuter. lutning 15% och hastighet 6,5-7 km/h
Cable crunches. 30 kg. 4x12
total abdominal - maskin. 40kg. 4x50 
Liggade benlyft 3x20
Sidoböj. 14kg. 3x30 x2=varjesida
Sneda situps med 6kg. 3x50
Sprang i tio minuter på löpbandet.
Intervaller i 8 minuter.
Löpbandet lutning: 15% hastighet: 7km/h i 10 minuter.
Sedan en PW hem 15 minuter.

- I'm back on track.

Goooodmorgon! Efter att ha varit i Stockholm nu i två dagar, inte tränat och ätit lite hur jag vill, är jag nu tillbaka på bannan. Det känns som en evighet, men jag vet att det inte är det.
Ska strax dra på mig träningskläderna för ett gympass med Ilze, jag har för mig att jag skulle visa henne lite övningar för armar, men har tänkt att jag också ska köra kondition och mage, får se hur det blir helt enkelt. Har laddat upp med en tomat-omelett som förövrigt blev galet bra, haha, första gången på länge. Har också hunnit md att testa mitt nya te, sååååå gott, och pratat med mamma, alltid lika mysigt!

- Home from the capital.

Har ni precis kommit hem från Jörgen, mammas pojkvän, där vi haft lite mellomys. Är helt slut i kroppen efter att ha gått runt i Stockholm i två dagar, men kul och mysigt har det verkligen varit. Lite surt att det regnade igår, men vi klarade oss. Tog inte så jättemycket bilder, men de bilderna jag tog kommer att komma upp! 
När vi kom hem var vi jättehungriga så vi åt resterna från i torsdags, pulled pork, och till efterrätt åt jag jordgubbar med det sista av mitt jordnötssmör och paranötter, mums!

- Healthy cookies

Hittade insperation hos Erica / http://FFitnessfood.blogg.se för dessa kakor, men jag hade inte alla ingredienser för receptet hon laddade upp så jag gjorde lite ändringar, men så galet gott, något jag verkligen kommer att fortsätta att göra!
 
Du behöver:
En banan
1,5 dl havregryn
1/3 äpple
1/2 dl frysta hallon och mango
 
Hur jag gjorde:
1. Började med att mosa bananen i en skål, men tog fram mixern och mixade det också.
2. Hade i havregryn, mixade lite till.
3. Skar upp äpplet i små små bitar.
4. Tog fram fryst mango och hallon, hade i det tillsammans med äpplet, i banan och havregryn - smeten.
5. Mixade lite till.
6. Tog fram en tallrik, klickade upp smeten i lika stora bitar med hjälp av en matsked samt en tesked.
7. In i micron i ca 10 minuter eller tills du känner att de är klara.
 
Jag fick det till 5 stycken, men självklart kan man göra dem större eller mindre, beroende på vad man själv vill!

- Vilka bloggar följer jag?

Fick en fråga om vilka bloggar jag följer dagligen. Dessa bloggar som kommer finnas här nedanför är bloggar jag klickar mig in på flera gånger om dagen, det spelar ingen roll om de uppdaterat eller inte, det är bloggar jag fastnat för och forstätter att följa!
 
http://Bjoorkander.blogg.se drivs av en jättefin tjej vid namn Erica. Hennes blogg handlar om henne, samt träning&hälsa och galet fina bilder.
http://Bjorkilze.blogg.se min bästa vän Ilze driver denna blogg och vi får följa hennes vardag som består utav skola, vänner, träning och hennes gulliga hund Inca.
Http://FFitnessfood.blogg.se drivs av kusinerna Björkander, dvs. Elin och Erica (som också finns här ovanför). Relativ ny blogg men jag har redan fastnat, haha. En blogg om hälsosamma recept och träning.
http://fitnessinspiration.blogg.se en blogg jag tidigare länkat, handlar om träning, mat och vardag. Bloggen drivs av Hanna.
http://healthyforme.spotlife.se/ Drivs av en tjej vid namn Cassandra, hon har ett intresse av hälsa, träning och mat. Väldigt intressanta och goda recept hittar man b.la på hennes blogg.
http://healthywithrebecca.se/ Blogg om träning, hälsa och goda recept, samt resultat av hennes träning. Skrivs av Rebecca.
http://Johannas.vionno.se Drivs av Johanna, där vi får följa hennes vardag som består utav vänner, pojkvän, mode, träning och awesome recept. 
 
- Det är mest bloggar om träning och hälsa som jag följer, men det är ju vad som intresserar mig så det är nog inte så konstigt faktiskt! Ni får gärna lämna en kommentar och ni har en blogg så att jag hittar några fler intressanta bloggar. Självklar behöver det inte vara om träning och hälsa, utan det kan vara om lite vad som.

- kladdiga kladdkakemuffins

Bakade dessa kladdiga kladdkakemuffins till mina syskon i lördags, de uppskattade dem så det verkar som att det blev goda och kladdiga haha! Så tänkte att ni också ville testa? Här har ni receptet.
 
Du behöver:
100g smör/margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
50g vit riven choklad
50g mörk riven choklad
 
elvisp
16 muffinsformar
 
Hur du gör:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret i en skål i mikron och låt svalna. Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.
3. Placera ut bakformar i papper på en plåt. Ca 16 stycken behövs.
4. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa till en fluffig smet. Blir bäst om man använder en elvisp.
5. Tillsätt den rivna chokladen (både ljus och mörk), vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet.
6. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
7. Fördela smeten i bakformarna med hjälp av en matsked och en tesked.
8. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter. (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)
9. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.
 
Servera med mjölk, blir det över kan du förpacka i plastpåsar, det går bra att frysa.

- Questions and Answers.

Anonym om - Cheat day.
- äter du inte saker som nötter, mörk choklad, jordnötssmör och torkad frukt på "vanliga dagar"? :)
Jag valde i början av 2014 att avstå från sötsaker och tillsatt socker, inte för att jag behövde det eller något utan för att det är en rolig sak att se hur länge jag står ut utan ett sötsug. Men i slutet av Januari började jag tröttna lite på att dag in och dag ut äta samma sak och liksom inte ha något att "längta" till, så som jag skulle kunna gjort om jag längtat till t.ex godis.
Så jag bestämde mig för att nötter, mörk choklad, jordnötssmör och torkad frukt ska vara som mitt godis. Så svaret på din fråga är nej, jag äter inte det på "Vanliga dagar". Men jag säger inte att andra ska göra på detta sätt om de inte vill, jag säger att det fungerar för mig och jag tycker att det är kul. Jag har lite udda utamningar, haha.
 
Malin om - Svar: Vad åt/äter jag?
åh tack så himla mycket för ditt svar! Var till stor hjälp eftersom jag också vill gå ner i vikt:) Att se dig ha lyckats så bra ger mig stor motivation! 
Dock så tycker jag inte riktigt om omelett, finns det andra alternativ? Tänkte på frukosten:)

Kram!
Åh vad glad jag blir över att du blir motiverad!
Ja, självklart, det finns massor. Om det bara ät omelett du inte gillar så kan du istället göra äggröra med t.ex, ärtor, skinka eller svamp i. Eller så kan du koka ägg och äta på finn crisp eller om du vill på mörk/fullkornsbröd.
Turkisk yoghurt med blåbär eller andra bär. Keso med äpple och kanel eller annan frukt. Bananpannkakor. Kvarg med jordgubbssmak eller vaniljsmak. Naturell Kvarg med fun light. Naturell kvarg med frukt och bär. Finn crisp med kokt skinka eller kalkon och avokado. Finn crisp med keso. Fruktsallad. Mug cake ( du hittar recept under kategorin "mat - recept"). Bollnäsfil Naturell med kanelt och någon frukt.
Detta är vad jag just nu kan komma på att jag åt, skulle vara jättekul om du ville lämna din mail-adress nästa gång, så att jag på ett ungefär får veta vad du tycker om! kram.
// Keso med äpple och kanel. Finn crisp med ost och skinka. Grönt te//
// Naturell kvarg med funlight och solrosfrön. Finn crisp med skika och sallad.//
// Stekt ägg i gul paprika. Grönsaker. Finn crisp med skinka.//
//Bollnäsfil Naturell med kiwi, det ser väldigt lite ut men hade redan ätit endel när bilden togs. Finn crisp med ägg och finn crsip med salami+ost. + Grönt te.//
//Bananpannkaka//

- Mitt ben-pass 20/02

Mitt ben-pass som gick galet bra igår såg ut såhär:
 
Pw till gymmet 15 minuter.
Löpbandet 10 minuter, lutning 15% hastighet 7km/h.
 
Knäböj utav vikt. 2x20
Knäböj med bara stång. 3x12
Knäböj med stång+vikt. 3x10
Knäböj med stång+tyngre vikt. 3x10
Benpress. 3x12
Bencurl - maskin. 3x12
Benspark - maskin. 3x12
Adductor - mskin. 4x15
Kissande hunden, sned. 8x20 x2
Kissande hunden, rak. 5x10 x2
Vadpress med vikt. 4x15
Utfall med vikt. 3x12 x2
Rumplyft med 10 kg. 3x15
 
Avslutade med att gå på löpbandet i lutning 15% hastighet 7,5km/h samt stretcha i 10 minuter. Och sedan pw hem.

- Bananpannkakor

Bananpannkakor är enkelt, gott och nyttigt så varför inte lyxa till frukosten lite? Det fungerar också riktigt bra som ett mellanmål, eller före/efter träningen.
Det du behöver för två mellanstora pannkakor:
1 Mogen banan
2 ägg
1 nypa salt
2 msk smör.
Tillbehör (keso, kvarg, jordnötssmör, frukt, bär osv.)
 
Hur du gör:
1. Mosa bananen med en gaffel och vispa ihop med ägg, salt och 1 msk smält smör.
2. stek i resterande smör på medelvärme. Smeten blir ganska tjock, skulle du vilja ha en slätare konsistens kan du mixa allt med en stavmixer innan du steker.
3. När de blirvit lite bruna och ser klara ut, serverar du det med vad du vill. I pappas fall var det keso, jordnötssmör och hallon.

- Inatt sov jag med flätor.

Jaop, inatt sov jag med flätor mest för att mitt hår inte skulle trassla ihop sig men också för att det är skönt.
Imorse hade jag ställt klockan på 8.30 men kämpade med att sova fram till 7.30, morgonmänniska uknow! Men gick upp 7.50 istället, för idag ska jag till Stockholm, så taggad, kommer inte ihåg när jag var där senast, i somras tror jag? Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men museum och shoppa är det vi bestämt. 
Nej, nu måste jag packa ned de sista sakerna för tåget går snart, ha det bra!

- Pulled pork som hamburgare

Detta ni ser här ovan är vad jag fick till middag idag, så galet gott och jag blev väldigt mätt. Pulled pork som hamburgare. Det är ett marinerat kött, vi använde picnicbog, som stått i ugnen hela dagen, ungefär 10 timmar, på 125 grader. För att jag skulle äta brödet hade mamma köpt fullkorns hamburgarbröd, hehe, men alla andra verkade också tycka om det så det var bra. 
Har precis bakat muffins till mina syskon, samma recept som i lördags, ni får det imorgon. Ska nu slå på en film samtidigt som jag dricker mitt kvällste och äter mitt kvällsmål. Ha det bra!

- Legday is a good day.

- Hade lite tråkigt idag innan jag drog till gymmet - 
Halloj! Ligger nu nyduschad efter en riktigt långdusch, det var länge sen, men skönt! Jag kan säga er att den positiva energin fanns kvar när jag kom till gymmet, det var hyfsat tomt och allmänt skönt.
Vågade också att ta tyngre vikter i både knäböj och benpress, lite rädd för det eftersom att jag så lätt får ont i huvudet då jag fortfarande inte kontrollera min andning rätt. Men idag gick det bra faktiskt och det känns rejält i benen. 
Nu ska jag skära upp lite grönsaker till middagen samt dricka lite te, resten utav kvällen tar jag tog ned lugnt.

- Lunchen 20/02

Detta är vad jag åt till lunch, visst ser smörjan eller vad man ska kalla det äcklig ut? haha. Men sanningen är att det var sjukt gott, dock lite annorlunda.
 
Vad jag hade i:
1 banan
2 ägg
salt
peppar
kanel
dragon
1/2dl mjölk 
 
Vad jag gjorde:
1. vispade äggen och mosade i bananen.
2. Blandade i mjölken samt alla kryddor.
3. In i micron i 3,5-4 minuter.
4. Fram med grönsaker, kvarg och finn crisp!
 
Vet inte om andra skulle tycka om det, jag gillade det iallafall, man kan ju alltid testa då alla tycker olika.
 

- Nu ska jag träna.

Har precis ätit en lunch tillsammans med mina syskon. Det jag åt ser så otroligt äckligt ut men var så otroligt gott! Silvija, mina syster tyckte att jag var störd när jag blandade i alla ingredienser, men jag ville testa något nytt, haha, delar med mig av det senare!
Har hela förrmiddagen varit sams och umgåtts med min syster så nu ha rjag posetiv energi och ska kötta på ett ben-pass. See yaah!

- Tjugonde Februari Tvåtusenfjorton

Gooooodmorogn people! Vet ni? Jag lyckades att sova 10(!!!) timmar inatt, somnade tidigt när jag höll på att läsa en bok jag har i svenskan och vaknade upp runt 8.30. Galet skönt och jag är utvilad samt riktigt taggad på ett ben-pass runt 13.00.
När jag vaknade upp fick jag mig en liten chock, eller var skulle jag väntat mig? Men när jag somnade igår fanns det nästan ingen snö kvar, idag lever vi i typ ett vinterland, men det är ju lite kul, kanske ska dra med mina syskon att åka lite pulka?
Körde på en mug cake med smak av äpple och kanel idag, den blev lite missbildad och tyvärr inte lika god som förra gången, men den vart helt ok. 

- Köööööttfärs

Nu har jag hamnat hemma hos mamma. Hon kom och hämtade upp oss runt 16.30, åkte direkt och handlade. Älskar att vara med och handla, jag får bestämma så mycket då! Kom hem och åt en riktigt god köttfärs med rivna morötter, fullkorns pasta, kvarg och grönsaker. Har också hunnit titta på senaste avsnittet av Pretty little liars, det var riktigt bra!
Beslutade mig också för att varken gå på träningen eller på någon springtur/PW för att istället vila upp mig tills imorgon så att jag kan prestera riktigt bra på ben-passet!

- Ett lyxigare mellanmål.

Har bara legat och slöat dessa timmar, vilket var otroligt behövligt då jag mår mycket bättre nu. För en timma sedan tog jag mig samman och provade på två recept, ett på hälsosamma chokladbollar som Rebecca lagt upp, det föll mig tyvärr inte i smaken, men alltid värt att testa. Sedan testade jag också enkla och hälsosamma kakor som Erica lagt upp, dem däremot vart galet goda, dock ändrade jag lite i receptet, hehe. 
Nu ska jag packa ihop mina saker och åker snart till mamma, får se om jag går på innebandyträningen, går ut och springer/går eller bara tar det lugnt senare!

- Alla har en dålig dag.

Vet inte om det var för att jag åt för lite till frukost eller om det är en allmänt dålig dag. Mitt pass på gymmet gick iallafall inge vidare, då det bara var segt och ganska tråkigt, tyvärr. Jag tog mig iallafall igeom passet och det är jag glad över. Det är bara vila och ta nya tag imorgon.  Åt en banan efter och fick litet energi, så jag beslutade mig för att gå hem i regnet istället för att vänta på bussen i 20 minuter, det var faktiskt riktigt skönt. Så det blev en pw på 3,5km.
Nu har jag precis ätit lunch, lax tillagad i micron, couscous, kvarg och grönsaker, broccolin glömde jag att ta kort på, haha.
Ska nu koka upp lite te-vatten och försöka titta på en film. Hoppas att ni har det bra!

- Nu kör vi.

Godmorgon! Pigg och glad idag, sovit riktigt bra faktiskt! Hur är det med er?  Jag tror att vi blev liiiiite för glada över att vi trott att våren kommit, iallafall här i Nyköping då det just nu är en blandning av snö och regn, menmen, vi kan inte göra så mycket åt det.
Blev iallafall så otroligt sugen på ägg när jag vaknade, så nu har jag precis ätit stekt ägg i gul paprika (Galet gott), 3 finn crisp med kyckling, en mandarin och faktiskt bara en kopp te. 
Om en kvart ska jag dra mig mot gymmet och idag är det rygg+bröst som gäller, älskar det det är så kul! Får se vad mer jag hittar på idag. Hare gött!

- Stronger

- Återigen en bild från Barcelona -
Precis ätit middag som bestod utav grillad kyckling från ica och korv med 89% kötthalt. Runt 14.15 åkte jag in till mamma, pratade lite med henne och åt havregrynsgröt.
Efter ett tag mötte jag upp Albin och har varit med honom hela eftermiddagen, vi pratade och spelade ett frågesportsspel där man ska vara hyfsad allmänbildad och jag känner att jag kanske borde plugga på lite.. Det var iallafall jättekul! 
Ska nu umgås med pappa ett tag och kanske slå på en film, för att sedan gå och lägga mig och ladda upp inför ett rygg och bröst-pass imorgon!

- Köttfärspaj, utan mjöl. (LCHF)

Detta är ett recept enligt LCHF, väldigt gott faktiskt, vi åt det häromdagen och det blev verkligen lyckat, speciellt med färsk sallad till! Tycker verkligen att ni ska prova!
Ingredienser för 4 portioner:
Pajskal:
4 ägg
1 dl grädde/matlagnings grädde
2 msk smör
 
Fyllning:
1 skivad lök (jag använde gullök)
2 skivade vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 dl grädde
1/2 dl lätt créme fraiche 
2 dl riven ost
1 tomater
 
Tillbehör:
Tomat
gurka
majs
grön sallad
 
Hur gör du?
  1. Starta ugnen på 200 grader.
  2. Smörj in formen med smör.
  3. Vispa ihop grädde med ägg.
  4. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i fem minuter eller tills att det har stelnat lite.
  5. Skiva vitlöken och löken, låt det bryn i stekpannan ett tag.
  6. Häll sedan i färsen och låt den bryn tillsammans med löken.
  7. Efter ett tag häller du i tomatpurén och vattnet.
  8. Låt det puttra tills vätskan kokat bort.
  9. Fördela sedan färsen över hela pajformen.
  10. Ta fram en bunke och blanda, créme fraiche, grädde och ost.
  11. Häll det över hela färsen i formen, skiva några tomater och fördela det överallt och ställ in den i ugnen på 250 grader i ca 10-15 minuter eller tills det börjar få en ljusbrun nyans.
  12. Servera med sallad och njut.
 

- Passet den Sjuttonde Februari Tvåtusenfjorton.

Hade somsagt mitt bästa biceps, triceps och axel - pass, någonsin. Jag känner och ser att det sakta men säkert händer saker med mina armar, haha, ni kanske inte gör men jag gör det. Känner också att jag blivit starkare, För i början när jag började gymma var jag så svag i armarna att jag nästan tyckte att det var pinsamt, men jobbar mig uppåt och blir alltid lika glad då jag klarar att öka i vikter.
 
Mitt pass såg ut såhär 17/2:
Uppvärming - löpbandet, lutning 15%, hastighet 8km/h i 10 minuter.
Triceps:
Tricepspress kickbacks. 4x15 x2=varje arm
Tricepspress kickbacka, tyngre vikt. 3x12 x2
Push down. 3x12
Tricepspress med hantel. 3x15
Arm extension - maskin. 3x12
 
Biceps:
Koncentrationscurl. 3x15 x2
Hantel curl. 4x15 x2
Skivstångscurl. 4x15
Arm curl - maskin. 3x12
 
Axlar:
Militärpress. 4x12
Shrugs. 3x12
Shrugs, tyngre vikt. 3x12
hantellyft åt sidan. 3x10 x2
hantellyft fram. 3x12
Shoulder press - maskin. 3x12
 
Körde också:
Cable crunches 3x12
Cable crunches, tyngre vikt. 3x12
Knäböj. 4x10
Sidoböj. 30x2
Avlutade passet med att gå på löpbandet i lutning 15%, 7km/h i 17 minuter.
 

- 180214

- Kör på en bild från Barcelona istället -
Dagens frukost blev alldeles för ful för att få vara med på bild, den föll mig inte heller i smaken. Det var en mug cake med smak av kiwi, hallon och mango. Menmen, alltid bra att smaka! 
Jag har konstaterat att jag inte kan sova längre än 8 timmar, det går verkligen inte, jag vaknar och kan inte somna om, haha, lite sjukt att det är likadant varje dag, men jag blir utvilad helt enkelt.
Idag lyser solen igen, härligt, jag har vilodag men kanske drar mig ut på en pw iallafall. Något jag däremot ska göra idag är att träffa någon, vem vet jag inte, men någon ska jag träffa, så är det bara!

- Efter regn kommer solsken

 I helgen regnade det ganska mycket och var allmänt dåligt väder här i Nyköping, men idag var det verkligen fint väder, det var inte jättevarmt då det blåste, men det var verkligen soligt och härligt! Drog ned till ica med Ilze och hennes hund Inca, köpte med mig lite te, grönsaker och saker till mina syskon. Har presic ätit stekt kyckling, med grönsaker och kvarg. Ganska kalorisnålt, men gott!
Det känns i kroppen att jag hade ett riktigt bra pass, då jag är helt seg, så får se vad jag hittar på, troligtvis tar jag det bara lugnt!

- I love this.

Har precis hoppat ur duschen efter att ha ätit samma sak som till lunch och middag igår, haha, stekt fläskfile med fullkornspasta och grönsaker. Hade också mitt absolut bästa arm+axel-pass på gymmet, alltså det var så otroligt kul och gick så otroligt bra, svettades det gjorde jag också, galet mycket.
Kan knappt lyfta mina armar de är så trötta. Jag älskar det.
Men ska iallafall pralla mig iväg till ica tillsammans med Ilze och Inca för en liten promenad men också för att jag har slut på te och grönsaker. 

- Knapriga kolakakor med vaniljsmak

Detta bakade jag också i lördags, goda och sega kolakakor. Tänkte att jag återigen kunde dela med mig av receptet.
 
Vad du behöver:
100g margarin eller smör
1dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Hur du gör:
1. Sätt på ugnen på 175grader.
2. Rör rumsvarmt smör/margarin med socker poröst.
3. Blanda mjölet och bakpulver i en bunke.
4. Rör ned det i degen, tillsätt resten utav ingredienserna (Vaniljsocker, sirap) 
5. Arbeta snabbt ihop det till en deg, du kan använda en matberedare.
6. Rulla ut tre drygt fingertjocka längder som du lägger på en plåt som är smörjd med smör eller med bakplåtspapper.
7. Platta till dem lite. 
8. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter (Jag hade dem inne i 11 minuter)
9. När du tagit ut dem och de fortfarande är varma skär du dem i sneda, ca 2,5cm breda bitar.
10. Häll upp en glas mjölk eller koka upp en kopp te och njut av kakorna!

- Hallon, blåbär och kokos mug cake.

Gooodmorogn! Sitter just nu och mumsar på min hallon, blåbär och kokos mug cake, och laddar upp inför ett biceps, tricep och axel-pass. 
Matchen igår behöver vi inte ens prata om, vi förlorade och jag har tyvärr inte ens kul, som jag brukar, menmen nästa gång blir det nog bättre. Har iallafall sovit riktigt bra inatt och har en hel veckan utan skola att se framemot.
Ang mug caken, den är så galet god, verkligen. Testade ni den jag la upp igår? Om ja, vad tyckte ni? om nej, prova dn och prova gärna denna också ↓↓↓
 
Du behöver:
1dl hallon/blåbär (jag använde frysta)
1 msk kokosflingor
1dl havregryn
1 ägg
1tsk bakpulver
1/2dl mjölk
ev sötningsmedel (banan, stevia, honung, sirap osv.) Jag använde ingen.
 
Hur du gör:
1. Använder du frysta bär, tina upp dem så att det blir riktigt mjuka, så att det går att mosa dem.
2. Mosa bären i en stor skål och blanda ned kokosflingor.
3. Tillsätt havregryn, ägg, mjölk och bakpulver.
4. Blanda ihop allt till en smet och ställ in i micron i 2-2,5 minuter.
5. Lägg upp mug caken på en tallrik upp-och ned, fastnar den i kanterna kan du lossa lite löst med en kniv.
6. Ströa på lite kokosflingor och Servera med tillbehör. t.ex mer bär, annan frukt, keso, kvarg, yoghurt osv.
 
Ett plus är ju att färgen blir fin!

- Sextonde Februari Tvåtusenfjorton.

Denna dag har jag druckit alldeles för mycket te, sprungit på toa lite för ofta och oroar mig för att jag kanske kissar på mig under matchen senare ikväll, haha nejdå! 
Fick med mig pappa ut på en PW på 7km i 53 minuter förut, så härligt, och hur mycket jag än tycker om vintern så måste jag medge att jag är glad över att det känns som att det snart är vår ute, hade glömt hur skönt och kul det är att gå/springa ute. Jag personligen tycker att det är riktigt tråkigt att springa och gå på löpbandet, menmen, snart kan jag spriga ute ordentligt.

- Favorit i repris.

Kör på en favorit i repris från alla hjärtans dag till lunch. Stekt fläskytterfile, med ljus fullkornspasta, sallad med bönor och fetaost samt stekta champinjoner. Galet gott!
Ska nu dra på mig lite träningskläder och få med pappa ut på en PW.

- Jag har provat något nytt.

Gårkväll låg jag och funderade på vad jag äter till frukost, och insåg att jag börjat tröttna lite på att bara äta havregrynsgröt varje morogn. Så då tänkte jag, men imorgon exprementerar jag och blandar ned olika ingredienser som jag tycker om och ser va det blir. Har hela natten varit så exalterad över detta så att jag inte sov till längre än 8.30. Resultatet blev en mugcake med smak av äpple och kanel, det var det godaste jag ätit på länge och var väldigt enkelt att göra. 
 
Just nu håller jag på att exprementerar med andra recept för frukost till mina syskon och pappa, det är jättekul! Så denna vecka lär ni nog få mycket recept. Om vädret tillåter ska jag senare gå ut och springa eller ta en Pw med pappa, för att sedan spela en match mot Gnesta 18.45.
Vad du behöver för en portion mugcake:
1 dl havregryn
1 ägg
1/2 dl mjölk
1/2-1 tsk kanel
1/2 rivet äpple
1 tsk bakpulver
ev. sötning (stevia, honung, kardemumma osv.) Jag hade ingen.
 
Det du behöver göra:
1. Riv ned ett halvt äpple i en stor skål.
2. Häll i havregryn och kläck ägget i samma skål där du har äpplet.
3. Ha sedan i kanel, bakpulver, mjölk och ev. sötning.
4. Blanda ihop allt till en liten smet.
5. Ställ in skålen i micron i 2 minuter.
6. Lägg upp på en tallrik upp och ned. Det kan hända att den fastnat lite på kanterna, men du kan hjälpa den att lossa med att använda en kniv lite löst längst kanterna.  
7. Strö över kanel och lägg till tillbehör om du vill ha. Jag hade Kvarg och resterande äpple.
 
Somsagt galet gott och enkelt samt innehåller nyttiga ingredienser, imorgon ska jag prova en annan smak!

- Cheat day

Halloj! Har nu spelat en match mot Trosa, som vi tyvärr förlorade med 10-2, surt men finns inte mycket att göra åt nu i efterhand. Åkte driket hem till pappa efteråt och vi åkte för att handla. Gjorde sedan en köttpaj enligt ett LCHF-recept, den blev jättegod så recept kommer! Har också bakat till mina syskon. 
 
Pappa kom hem från Finnland idag och hade med sig 85% choklad till mig, vilket passade bra då det idag är min såkallade "Cheat day". Jag äter lite vad jag vill och hur mycket jag vill, har ätit massa nötter, mörk choklad, jordnötssmör och torkad frukt, det som jag kallar mitt godis nuför tiden, helt enkelt!
 
Sitter nu placerade framför melodifestivalen och hoppas på att det är några bra bidrag med idag, mina syskon smaskar i sig det jag bakat och jag ska snart äta mitt kvällsmål, dvs. kvarg. 

- Alla hjärtans dag present.

Jag behöver ingen pojkvän på alla hjärtans dag, jag har min mamma! Mamma var jättegullig och hade köpt te till mig som en alla hjärtans dag present eftersom att jag inte äter godis, haha. Smakade de båda tidigare idag. Tycket att "Julete:t" var värligt stark så jag föredra att dricka "Rimfrost" det var otroligt gott, det smakade Nougat och hade silverkulor i sig som löstes upp och det glittrade, tyckte att det var en extra plus då det var en rolig grej.

- Idag ska jag spela match.

Hoppas att ni sovit bättre än vad jag har. Hade ställt klockan på 9.30 men redan 7.10 var jag uppe för att jag inte kunde sova. Gillar egentligen inte riktigt dessa "en-veckors lov" det förstör bara mina rutiner, haha, men jag måste medge att det är ganska skönt att slippa skolan ett tag.
Från att jag vaknat har jag hunnit med att äta lite havregrynsgröt med äpple, jordnötssmör och kanel, samt finn crisp med smält ost och tre paranötter, druckit alldeles för mycket te, städat hela köket och pratat med mamma. Nu ska jag göra mig iordning för att sedan åka till Trosa och spela match.

- Alla hjärtans dag.

Alla hjärtans dag idag, vad hittar ni på? Hemma hos mig har det varit tjejmys med mamma och min syster Silvija, då min bror umgås med sina kompisar. Vi åkte iväg och handlade lite mat samt lite gott. Sedan åt vi fläskfile, smörstekta champinjoner i vitlök och grönsaker, så galet gott!
Nu har vi placerat oss framför tv:n och ska titta på något, eller spela lite sällskapsspel, jag har mina dadlar, min syster sina ostbollar och mamma sin choklad. Detta blir jättebra. Kram.

- Fjortonde Februari Tvåtusenfjorton

- Jaop, jag egopicar på toaletten -
Hela dagen har varit jättebra, glada kompisar i skolan och No-provet kändes väldigt bra, jag svarade på alla frågor då jag kunde allt, dock svarade jag lite tokigt på en e-fråga, men det fixar sig. Fick sluta en halvtimma tidigare så åt upp min banan och drog till gymmet och körde ett galet bra konditionspass samt lite mage. Nu ska jag ha en liten myskväll med mamma och Silvija. Hoppas att ni har det bra!
 
Vad jag körde:
Uppvärmning - 4 minuter pw på löpbandet.
Sprang i lutning 1,5% i hastighet 12,5km/h i 20 minuter
Gick på löpbandet i 15% lutning och 7,5km/h i 30 minuter
5 minuter hopprep.
 
Mage:
Cable crunches 4x12 27,5kg
Cable crunches 4x12 30kg
abdominal 3x50 40 kg
Liggande benlyft på bänk 3x20
Sneda situps 4x30 6kg
Sidoböj 3x30 x2= varje sida 12kg
Rumplyft 3x12
Plankan rak med fötterna på en pall. 2 minuter
Plankan på sida. 1 minut på varje sida.

- Nike - stadium

 
Byxor-399kr // Linne-199kr // Sport-bh - 299kr // Skor - 799kr 
 
För att titta på fler träningskläder kan ni klicka HÄR!

- Outfit 13/2

Stickad tröja - H&M // Jeans - H&M // Strumpor - Nike/Thailand (Lol)

- 140214

Går kväll satt jag och pluggade no, men gick och la mig tidigt, så jag är nu utvilad. Gick upp tidigare idag och gick för att köpa lite bröd samt lite gott, fixade sedan frukost till familjen. Jag själv åt havregrynsgröt med äpple, det var ett tag sen jag åt med äpple så det var gott.
Nej, nu måste jag fortsätta plugga no och se till att klara provet. Ha det bra!

- En berg-och dalbana.

Mitt humör idag har varit lite som en berg-och dalbana. Var glad och pepp fram till lunch, blev lite irriterad, drog och gymmade - blev glad, kom hem och bröt ihop. Nu är jag dock glad igen, lite trött på no/kemi bara. Körde ett ben-pass på gymmet, och första gången på länge fick jag inte ont i huvudet, vilket jag är galet glad över, äntlingen andas jag ordentligt. Det gick dock lite segt men ändå hyfsat bra, det känns iallafall i benen, haha. 
 
Imorgon är det dagen innan lovet, och halva dagen ska vi skriva No-prov, så nu ska jag gå iväg för att koka lite vatten till mitt te och plugga no. Hoppas att ni har en roligare kväll!
 
Vad jag körde:
Uppvärming: Löpbandet lutning 6% i 10 minuter
Knäböj med bara stång. 3x12
Knäböj med vikt. 3x10
Knäböj med tyngre vikt. 3x10
Kissande hunden, sned. 8x20 x2=varje ben
Kissande hunden, rak. 5x20 x2=varje ben
Benpress - maskin. 3x12
Benspark - maskin. 3x12
Bencurl - maskin. 3x13
Leg adductor - maskin. 3x20
Vadpress med vikt. 4x15 + 2x50
utfallssteg från en pall med vikt. 3x12 x2=varje ben
Stretchade sedan i 10 minuter.

- Alla behöver ett Hej.

I början av denna termin vet jag inte riktigt vad som hände, jag har tillmestadels alltid varit en glad person som haft lätt för att prata med folk. Men jag började att sitta själv i skolan för att ordentligt kunna fokusera på skolarbetet. Det fick en effekt av att jag också satt själv på lunchen, att jag satt själv gjorde mig inte så mycket för jag visste att jag hade vänner som jag faktiskt kunde gå och sätta mig med, men det fick mig och tänka, tänka riktigt mycket. 
 
Det finns vissa, vissa som varje dag sitter ensamma, inte för att de valt det, som jag på ett sätt gjorde, utan ensamma för att de inte vågar sätta sig med någon annan för att de inte riktigt känner någon eller inte har någon vän på samma skola. De sitter där, ensamma vid ett bord och äter. Samtidigt som detta sker läser jag på twitter, något i stilen av "Får ont i hjärtat när folk sitter ensamma i matsalen." Jag förstår inte?! Varför går ni inte fram och frågar om perosnen vill ha sällskap eller bara går dit och pratar lite med henne/honom, istället för att skriva det på twitter, personen mår ju inte direkt bättre utav det, inte ni heller.
 
Jag testade en sak, jag satt själv under lunchen en hel vecka, på olika ställen varje dag för att se om något hände. De ända någon sa till mig vad "Kan jag ta den här stolen?" Samma vecka läste jag igen "Blir ledsen av att se någon sitta själv i matsalen." denna tweet var skriven av en tjej som går på samma skola som mig, jag vet inte om det var menat om mig, men INGEN sa ens hej. För mig spelar det egentligen ingen roll, att ingen sa hej till mig, eftersom att jag valt att göra på detta sätt och se om det var någon som reagerade. Det som spelar roll för mig är att det finns folk på varje skola, som aldrig får höra "Vilken fin tröja du har.", "Hur mår du idag?" eller ett enkelt "Hej." 
 
Så kan vi nu komma överens om att istället för att skriva på twitter eller andra sociala medier, gå fram till personen och säga hej, samt fråga hur hon/han mår, eller ställa en annan fråga för att visa att du iallafall bryr dig, för det gör du ju när du skriver om något på sociala medier. Jag lovar, då kommer både du och personen att må mycket bättre. För att ett Hej, kan betyda sååå mycket.

- Vinterskor från Tamaris

Den största anledningen till att jag åkte till stan med mamma i lördags var för att jag behövde nya viterskor, även fast snön håller på att smälter bort. Men jag är somsagt en person som inte alls gillar att shoppa och jag har inte köpt nya skor på snart 5 år och mamma upptäckte flera hål i mina gamla vinterskor så hon fick nog, haha.
 
Men vi hittade iallafall dessa, jag tycker de är riktigt bekväma - det är ju ändå det viktigtaste, sedan är de också vattentäta och varma, fäger gillar jag också riktigt mycket. Till en början kändes de konstigt att gå i dem men de tvar för att jag var så van vid att gå med låg och mjuk sula, dessa har en ganska hög och hård, dvs. bättre för fötterna.
Vi hittade dessa inne på Eurosko för runt 1000kr. Och igen, Tack mammi!
 
 

- och så var det morgon igen.

- I somras när vi var i Liotauen och klättrade i flera hinderbanor 60(?) m över marken. Måste göras om, haha -
Goooodmorgon!
Kändes för första gången på länge, lite segt att gå upp, har sovit lite oroligt inatt, vaknat upp flera gånger men ändå fått tillräckligt med sömn. Idag har vi pardans på idrotten igen, förra gången var det kul så hoppas på detsamma idag, sedan vidare mot gymmet för ett ben-pass och ska kötta på rejält! 
Nu ska jag gå för att fixa iordning lite frukost till mig och mina syskon. Ha en toppen dag allesammans!

- Allt är såååå bra!

- Det går sakta men säkert framåt! -
Halloj! Sitter just nu i min säng helt överlycklig över att jag hade ett utav mina bästa rygg-och-bröstpass idag, det gick verkligen jättejättebra och jag var så peppad! Provade dessutom några nya övningar som var riktigt roliga och fungerar bra för mig.
 
Näst intill hela dagen har jag varit glad, förutom vissa stunder då jag blev lite irriterad, varför behöver vi inte gå in på. Jag har iallafall hela dagen haft jouren, dvs. stått i skolans café och sålt mellanmål till eleverna på skolan, jag har också städat efter dem. Men det var skoj, jag tycker att det är kul. 
Mamma hade gjort typ världens godaste korvstroganoff till middag så det har jag precis ätit och ska nu hoppa in i duschen!
 
Vad jag körde idag:
Uppvärmning: Pw i lutning 15% & hastighet 8km/h
Bröst:
Chest press - maskin 3x12
Pectoral - maskin 3x12
Pull over med hantel 4x12
Flyes med hantlar på bänk 3x12
Armhävningar 4x15
 
Rygg:
Upperback - maskin 3x12
Pull down - maskin 4x12
Low Row - maskin 3x12
Lat machine 3x12
Enarmsrodd på bänk 4x12 x2=varje sida
Ryggresning i degonalställning med vikt. 5x12
Skivstångsrodd för över ryggen. 4x15
Skivstångsrodd för nedre delen av ryggen. 3x15
Rygglyft med hantlar. 4x12
Stående ryggresning med vikter. 3x12
 
Mage:
Total abdominal - maskin 3x50
Sidoböj med vikt 3x30 x2=varje sida
Sneda situps med vikt. 4x30
Cable crunches 4x12
 
Avslutade med att springa i 17 minuter på löpbandet med 1,5% i lutning och hastighet 12km/h. Galet bra pass somsagt!

- Svar: Vad åt/äter jag?

Malin på Biceps grow!! :

Hej, jag har läst din blogg dom senaste månaderna och den är verkligen hur bra som helst! Älskar alla bilder du har:) 
Har en fråga bara. Vad åt du för mat för att bli så fit som du är nu? Förstår att det ligger massa träning bakom din kropp också men jag undrar bara vad du åt/äter?:) Kan du typ visa en kostdagbok eller något? Hade varit jättesnällt:)

Börjar med att säga tack, blev verkligen jätteglad av din kommentar! Självklart ska jag försöka får fram det du vill ha svar på, dock är det lite komplicerat, eller inte komplicerat, men till en början åt jag på ett sätt och nu äter jag på ett annat.

Men när jag började med att gå ner i vikt så slutade jag helt med kolhydrater dvs. bröd, pasta, potatis, ris, sötsaker osv. Jag slutade till och med att äta frukt, men det tycker jag inte att man ska göra, då det innehåller mycket bra vitaminer. Jag åt dock finn crisp. Det var det jag gjorde, åt också väldigt mycket ägg. Men under en dag kunde mina mål se ut såhär:

Frukost: Omelett gjort på två ägg, salt, peppar och ibland med skinka/ost/svamp eller något annat. Till det hade jag ofta grönsaker.
Mellanmål: Makrill med finncrisp eller keso på finn crisp.
Lunch: Massa grönsaker med protein typ kött, kyckling, fisk, kassler osv.
Mellanmål: Det var oftast efter skolan så det var ett lite större mellanmål och bestod oftast av samma sak som frukosten dvs. en omelett, men jag åt också mycket turkisk yoghurt med solrosfrön och blåbär under den tiden.
Middag: Grönsaker med fisk, kött eller kyckling. Oftast fisk.

Under den tiden åt jag inte heller efter klockan 18.00 och drack mycket vatten. När min familj åt t.ex tacos gjorde jag en omelett till mig själv som bröd, och åt de pizza valde jag något annat att göra till mig själv.

Nudå? Jo, nu får jag inte gå ned mer i vikt och det vill jag inte heller, utan jag vill bygga muskler. Jag äter med 2-3 timmars mellanrum dels för att hålla ämnesomsättningen igång men också för att hålla blodsockret på en jämn nivå för att inte bli tjurig och för att inte bli sötsugen och småäta. Såhär kan måltiderna för en dag se ut för mig just nu:

06.45 Frukost: Havregrynsgröt med frukt eller bär. Finn crisp med ost och skinka samt sallad + två koppar grönt te.
9.15 Mellanmål: En frukt, oftast ett äpple eller en apelsin. + Vatten
11.15 Lunch: Kyckling, ris med grönsaker, knäckemacka och vatten. + vatten
14.15 Mellanmål(innan träning): En fullkornsmacka med ost och skinka samt sallad. + te
Efter träningen: En banan eller annan frukt samt två ägg.
17.00-18.00 Middag: Grönsaker med fisk, oftast lax men händer också att det blir torsk. + vatten
20.00-21.00 Kvällsmål:Kvarg 0,1% eller 0,3% med fun light. Finn crisp med skinka, ibland någon frukt till också. + kvällsro-te.

Jag dricker inga proteinshakes då jag känner att jag hellre äter äkta protein eller vad man sak säga, men det är säkter jättebra det med, är inte riktigt påläst.
Varje gång jag ska äta dricker jag alltid ett glas vatten innan och efter, varför vet jag inte, det har bara blivit en sån vana.

Jag har nu också börjat äta bröd, pasta, ris, couscous, havregrynsgröt osv. lite livsmedel som innehåller kolhydrater, MEN jag äter inte t.ex vittbröd, vit pasta, vitt ris osv. utan jag äter fullkornspasta, fullkornsris, fullkornsbröd osv. allt med fullkorn. Ptatis däremot har jag slutat att tycka om så det äter jag inte alls.

Sötsaker då? Jo, första dagen av 2014 bestämde jag mig för att se hur länge jag klarar mig utan sötsaker och onödigt socker, jag har klarat mig bra hitills, men börjar bli lite tråkigt att äta likadant hela veckan ut och in. Så nu har jag bestämt mig för att dadlar, jordnötssmör och nötter, det är riktigt gott så det får bli mitt godis och mitt "lyx" på lördagar, just för att kunna hålla mig längre. Men det händer inte heller så ofta att jag har sötsug efter något så det är riktigt skönt.'

Det är väl i princip hur mina matvanor ser ut, nu blev jag riktigt peppad, så ska sätta mig och skriva inlägg om frukost/mellanmål/Lunch/middags-tips haha. Ha det bra!


- Outfit 11/2

Detta är alltså gårdagens outfit. 
En stickad tröja från Vero moda som jag dock fått av Ilze, under det ett linne från Gina tricot och jeans från H&M.

- Come On Pretty Mama

- En bild från i somras, saknar sommaren och dessa brudar -
Goooooodmorgon!
Igår när jag vaknade sa jag till mig själv "Denna dag ska bli bra!" vad hände? Jo, den blev jättebra. Har gjort precis samma sak idag, är så himla glad och det har iallafall börjat bra. Håller på att koka ägg som jag ska ha med mig till efter träningspasset och ska snart äta havregrynsgröt. Hoppas att ni också försöker göra eran dag till en jäääääättebra dag, så hörs vi senare!

- I could use a friend

Drog iväg på pianolektionen och det gick fruktansvärt bra. Galet glad över att allt varit så bra idag! Åt rester från igår då mina syskon käkade pizza. Men det var gott så det gjorde mig inget. Har inte gjort något annat än att degat i sängen, jo, just det jag gjorde smoothie till mina syskon, men annars har jag bara legat här. Ska nog sätta mig och plugga lite, ha det bra!

- 110214

 
Halloj! allt bra mer er? Allt är bara bra med mig och hela dagen har varit riktigt bra, jag har varit pigg, glad och mått/mår riktigt bra, dock gick plugget lite segt i skolan, men jag klarade mig igenom so-seminariumet hyfsat bra. Nu har jag precis ätit ett litet mellanmål och ska läsa lite i boken jag har i svenskan. Drar mig lite senare vidare mot en pianolektion som jag har och hoppas på att dagen fortsätter lika bra!

- Pink n' blue

Jag är inte alls den tjejen som gillar att köpa nya kläder om det inte gäller träningeskläder, men när mamma och jag var på stan i lördags så var jag på glatt humör så fick med mig yttligare två tröjor. Så galet sköna och jag tycker att de är riktigt fina, dock kändes de lite små i storlekarena. 
Dessa hittade jag också inne på Gina Tricot, för 249kr/Styck. Ytligare ett tack till min mammi!

- Ulf Nilsson

 Frågade min kompis Albin om han visste någon bra artist, då jag kände att min lista blivit lite tråkigt. Han svarade "Ulf Nilsson", och jag som då aldrig hört talas om honom och var nyfiken, sökte lite på spotify och kom fram till just Ulf och nu är jag fast, just nu är favoriterna "Where do I go" och denna ovan "Little by Little" lyssna vettja!
Han har flera låtar på spotify än vad han har på youtube, men jag gillade musikvideon så det kändes roligare att dela med mig utav den.

- Denna dag ska bli bra!

- Saknar sommaren och hoppas på att min fina bestie blir frisk och inte allt för sjuk -
Gooooodmorogn people!
Igår somnade jag lite senare än planerat, men det gjorde inte så mycket då jag är helt utvilad, pigg idag och det känns som att denna dag kommer att bli så himla bra, jag vet inte varför?
Har so-seminariumet idag, jag hoppas jag kan det mesta och att det kommer gå bra. Ska inte till gymmet då det är min vilodag men jag kanske går ut på en liten promenad senare. 
Har iallafall precis stoppat i mig en frukost som såg precis ut som gårdagens och ävn idag var den riktigt god. Ska nu torka mitt hår och dra mig mot skolan. Ha en bra dag!

- Härlig träning.

Precis kommit ur duschen och sitter med min te-kopp som inehållet mitt kvällste. Mamma hade gjort en galet god köttfärslimpa till middag, den var verkligen jättegod! Fick sedan skjuts av Carros snälla pappa till träningen, och idag gick det riktigt bra för min del, och tillmestadels var det galet kul. Nu ska jag dricka upp mitt te samt svara på lite kommentarer och sedan krypa ner under täcket för lite sömn, godnatt!

- Biceps grow!!

Halloj!
Precis skalat lite potatis till middagen, som mamma håller på med, efter att ha varit på gymmet och kört biceps, triceps och axlar samt kondition, gick galet bra idag! Skolan också, tiden flög förbi, matte nationella kändes ganska bra och jag tror att jag kan det mesta till so:n imorgon, ska bara läsa på lite till. Nu ska jag snart äta middag och ladda upp inför innebandy-träningen lite senare ikväll.
 
Dagens pass:
Triceps:
Tricepspress kickbacks 3x12 x12=varje arm 
Push down 3x12
Arm extension - maskin 3x12
Tricepspress kickbacks 3x12 x2 (igen alltså)
 
Biceps:
Koncentrationscurl 3x15 x2=varje arm
Hantelcurl 3x15 x2=varje arm
Skivstångscurl 4x15
Arm curl - maskin 3x12
 
Axlar:
Militärpress 4x12
Shrugs 3x10 (Nytt personbästa när det gället vikten)
Hantellyft åt sidan 3x10
Hantellyft fram 3x10
Shoulder press - maskin 3x12
 
Körde också knäböj 4x10, bara för att liksom, och avslutade med att springa 20 svettiga minuter på löpbandet! Så tråkigt att springa på gymmet, men under sportlovet, som är nästa vecka ska jag försöka gå ut och springa en runda ute, samt prova på lite fler grupp-pass på gymmet!

- Colors

Jag var ju på stan med mamma i lördags, jag fick b.la med mig dessa tre linnen från Gina Tricot. Att ha svarta och vita linnen är alltid bra, men jag tyckte att den orange/rosa-färgade också var riktigt fint, dessutom var dessa linnen ovanligt sköna?
De kostade iallafall 79kr/styck. Jag är nöjd över dem och tackar mamma en än gång.

- Helkropps-programmet.

Insåg ganska snart efter att jag skrev att jag kört igenom helkropps-programmet att det inte alls finns många som vet vad det är för "Helkropps-programm". Det är iallafall ett schema med 14 maskiner som finns på Nordic Wellness i Nyköping, det är ganska vanliga maskiner så finns antagligen på alla gym. När jag och Ilze skaffade oss ett varit gymkort så fick vi också genomgång av alla maskiner och fick då också detta schema.
 
Det är iallafall såhär:
Uppvärmning - löpbandet 10-15 minuter.
Benpress - ben 3x12
Ben spark - framsida lår 3x12
Adductor 3x12
Leg Curl - baksidalår 3x12
Chest press - bröst 3x12
Pectoral - bröst 3x12
Rygglyft 3x12 jag brukar dock köra 5x12 för at tjag tycker det är riktigt kul.
Upper back - överdelen av ryggen 3x12
Pull down - mitten av ryggen 3x12
Glute - rumpa 3x12
Shoulder press - axlar 3x12
Arm extension - triceps 3x12
Arm curl - Biceps 3x12
Total abdominal - mage 3x12

- Muntligt i matte.

Godmorgon allesammans! Precis dragit på mig en utav mina nya tröjor, en rosa, jag gillar den. Körde på gröt med frysta bär i morse, det var ovanligt gott idag? haha, vet inte varför. Idag har jag alltså muntligt nationella i matte, men jag känner mig säker, så det kommer nog gå bra. Efter skolan drar jag mot gymmet för ett pass för bicep, triceps och axlar.
Hoppas att ni får en toppen dag!

- Söndagsplugg.

Sitter just nu på mitt golv och pluggar ekonomi = so och hemkunskap. Sitter på golvet av den anledningen att jag inte har något skrivbord, men jag klarar mig bra. Har också fått i mig ett litet kvällsmål, en apelsin och finn crisp med smält ost och skinka samt lite te. Imorgon har jag muntligt nationella i matte och konstigt nog är jag inte alls nervös.
 
Förut spenderade jag lite tid med pappa, kom till mamma och åkte för att handla, ätit lite lax och nu hamnade jag här, på mitt golv. Men ska försöka lägga mig tidigt ikväll så ska bara skriva klart min begreppslista och sedan bädda ner mig under täcket, godnatt!

- Nionde Februari Tvåtusenfjorton.

Precis ätit grillad kyckling med grönsaker, så gooott! Drog iväg till gymmet direkt efter första inlägget, enligt det jag läst på twitter så festade näst intill hela Nyköping igår, så gymmet var nästan tomt vilket var riktigt skönt. Körde igenom hel-kroppsprogrammet, det gick oväntat bra och jag lyckades att höja i vikter, även om det bara gäller 2,5kg mer så känns det ändå bra. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan packa, samt umgås med pappa några timmar.

- Blogfame - Tjäna pengar

 
Nu kan du tjäna pengar jättelätt! Du får desstuom 50 kr direkt insatt på kontot som välkomstbonus!
Nylanserade blogfame.se erbjuder sina medlemmar ett unikt verktyg att tjäna pengar.  
Det finns tips och bilder som visar hur det funkar, du behöver bara kopiera med dig adressen till en produkt du vill tipsa om och klistra in den i din ruta där du får din unika länk skapad, med din unika länk kan du länka texter i ditt blogginlägg, eller bilder. Du styr helt och hållet dina inlägg, kanske en outfit som du länkar med din unika länk. Du tjänar på allt som köps via dina länkar.
Något som också är bra med denna sida är att om du inte kommer på något du kan blogga om, hittar du det alltid där, så vad väntar du på? Har du blogg, klicka in och gå med! Klicka HÄR så kommer du direkt dit!

- Dadlar är gott!

Halloj! Precis ätit lite frukost. Idag blev det kvarg med fun light, päron och kanel, samt två finn crisp med smält ost, skinka och sallad. La också till tre dadlar som efterrätt, så galet gott!
Nu ska jag dra på mig mina tränigskläder och dra ned till gymmet för att köra ett helkroppsprogramm!
Senare idag ska jag till mamma, så jag måste packa också.

- Melodifestivalen.

 Tittar ni på melodifestivalen, isåfall, vaad tycker ni hittils? Förra veckan tittade jag bara lite, men kände inte riktigt att jag fastnade för någon utav bidragen. Idag hade jag dock inga speciella planer så jag satte mig ned med min syster och pappa för att titta på hela programmet, men återigen var det inget som föll mig i smaken. Men vad säger ni? Har ni några favoriter eller något bidrag ni gillade extra mycket?
Något jag dock tycker är lite kul är att både J.E.M och Amanda, som var med i X-Factor förra året, idag hade ett varsitt bigrag.

- Where do I go

- För er som inte ser var det står, står det "Domare under utbildning" -
Precis ätit efter att i 5 timmar dömt pojkar födda 06, det var faktiskt kul och de var så söta. Denna kväll kommer antagligen bestå utav att ta det lugnt och fixa lite saker med bloggen, samt kanske plugga lite, men ta det lugnt iallafall. Har typ abstinens efter gymmet, men har man vilodag så har man.
 
 

- pretty sick

 
Halloj! Först vill jag bara be om ursäkt för att uppdateringen inte varit på topp. Men började morgonen med att fixa pannkakor till mina syskon och skyndade mig sedan till stan för lite tid med mamma. Imorse provade jag också att toppa min gröt med banan och mandarin, vet inte riktigt vad jag tyckte om det, passade mig inte riktigt i smaken.
Just i denna stund väntar jag på att få dömma min nästa match, dvs. egentligen jobbar jag.
 
 
 

- Sweat is my fat crying

 - Min serie som jag har ritat till bildinlämningen - 
Halloj! Precis hemkommen från gymmet, idag blev det 30 minuter på löpbandet med 15% lutning och 8km/h i hastighet, sedan 15 minuter på crosstrainern och magövningar. Det gick riktigt bra och jag blev inte uttråkad för första gången. Skolan rullade på helt ok, som jag trott gick hela dagen åt till att skriva klart slutreflektionen till bilden, men jag hann med ett elevråd också.
Men vädret däremot?? det har regnat mer än halva dagn, hallå snön du får inte förvinna, jag ska ju till romme i Mars, haha.
 
Magövningar jag körde idag:
Cable crunches 3x12
Cable crunches, tyngre vikt 3x12
Liggande benlyft på en bänk 3x20
Total abdominal - maskin 3x12
Sneda situps med vikt. 3x50
Sidodrag med vikt. 3x30 x2= vardera sida

- Fitnessinspiration.webblogg.se/

Hanna, tjejen på bilderna här ovan, driver bloggen http://fitnessinspiration.webblogg.se/ . Att uppnå drömkroppen är något Hanna vill, och i hennes blogg får vi följa med henne till gymmet, hon berättar om sina dagar, visar olika övningar, olika recept kommer också upp lite då och då, hon tispar oss om hälsosamma måltider. Hanna strävar somsagt efter sin drömkropp, jag tycker att hon har kämpat på riktigt bra och kommit långt, klicka in och se hennes förändring, samt alla bra tips du får! 
Du kan klicka HÄR eller på någon utav bilderna för att komma till bloggen.
 

- En bättre start på dagen?

Är du en person som är sur och tjurig på morgon? Orkar inte riktigt vara pigg och glad i skolan eller mot personer du möter? Lite trist, tyvärr. Men hur skulle det vara om alla skulle göra en insats och iallafall försöka att vara trevliga och glada samt sprida lite glädje? Skulle inte dagen bli liiiite bättre och ljusare då?
Självklart, man kan inte alltid vara glad och positiv, men snälla kan vi inte försöka iallafall? Jag tror att många skulle må mycket bättre utav det, genom att få t.ex ett leende på morognen. Men hur ska vi då göra? Det finns massa saker som du kan göra på morgonen som får dig på bättre humör.
 
Frukost. Gå upp liter tidigar än var du gör nu, det behöver inte vara mycket 10-15 minuter kanske, för att göra iordning en ordentlig och god frukost till dig själv som du i lugn och ro kan sitta och äta samt njuta av. På så sätt är inte ditt blodsocker lågt och du kan lättare kontrollera ditt humör och koncentrera dig bättre.
 
Musik. Fixa en lisata med peppande låtar som får dig glad, lyssna på denna lista medan du gör dig iordning, dansa i takt och mima eller sjung med låtarna med en borste i handen.
 
Säg det till dig själv. När du är klar med allt, det som står på schemat nu är att gå ut genom dörren och gå till skolan/jobbet. Ställ dig framför spegeln, försök att titta dig själv i ögonen och säg "Denna dag kommer bli bra, jag ska göra den bra." och tro på dina ord.
 
LE. Le inte bara mot personer som du går förbi, självklart, le mot dem, men le inte bara då, le hela tiden, du och folk runt omkring dig blir såå mycket gladare då.
 
Dessa fyra enkla saker är iallafall det som får mig att iallafall försöka vara glad och positiv. Har ni några fler tips på hur man skulle kunna göra?

- Freeeeeedag!

Goodmorning people! Vaknade runt 05.15, vet inte av vad men jag bara vaknade, haha. Slocknade runt 21.30 igår, så kanske inte är så konstigt, var utvilad helt enkelt. Har hunnit med att duscha samt plocka undan lite i mitt rum, har kokat upp lite te vatten så ska gå ned och äta frukost.
Skolan kommer nog till mesta del att bestå utav att göra klart slutreflektionen till bilden och sedan göra ett collage från språkresan i Spanien jag var på i November. Efter det drar jag mig mot gymmet där jag ska köra ett konditions-pass samt lite mage, tror jag.
Ha en toppen bra dag allesammans!
 

- Dansa med Tony och prata med Mattias.

Hela dagen har varit annorlunda, haha. Idrottlektionen hade vi mitt på dagen istället för sista passet och vi hade dans, pardans, med en utav dansarna från Tony Irvings dansskola här i Nyköping, det var faktiskt riktigt kul och gick galet bra. När vi kom tillbaka till skolan så var Mattias Andersson där, ni vet han från lyxfällan? Han var iallafall hos oss och pratade om ekonomi, riktigt kul.
 
Drog vidare mot gymmet för ett ben-pass, det gick galet bra.. fram tills sista rep. på sista övningen, jag glömde andningen och det blev helt fel och slutade med huvudvärk tyvärr. Men annars kändes det riktigt bra. Kom hem och käkade lax idag igen, duschade och ska nu sätta mig med slutreflektionen  i bilden så att jag kan lämna in den imorgon.

- Simon Weidersjö

 

- Rygg och bröst.

Körde somsagt rygg och bröst igår, även fast det inte kändes som att det gick bra igår kan jag säga att jag känner av träningsvärken. Tänkte dela med mig av passet som jag körde:
 
Uppvärming: Pw i lutning 15% och hastighet 8km/h i 15 minuter.
Bröst:
Chest press - maskin. 3x12
Pectoral - maskin. 3x12
Pullover med hantel. 3x12
Armhävningar 4x15
 
Rygg:
Upper back - maskin. 3x12
Pull down - maskin. 3x12
Low Row - maskin. 3x12
Lat machine. 3x12
Skivstångsrodd för över delen av ryggen. 3x15
Skivstångsrodd för undre delen av ryggen. 4x15
Marklyft. 3x12
Rygglyft med hantlar. 4x12
Rygglyft med vikt. 5x12
 
Körde också lite cable crunches, knäböj och avslutade med att köra pw i 15 minuter i lutning 15% och hastighet 8km/h.

- Believe it.

Goooodmorogn! Pigg och glad idag, även fast havregrynen var slut här hemma, men gjorde en svampomelett istället och den blev riktigt god. Åt också finn crisp med smält ost och kalkon på, samt en apelsin. Apelsinerna är riktigt goda nuförtiden!
Det känns som att jag kommer att gå i träningskläder hela dagen idag, haha. Ska gå i skolan 1 timma, sen idrott, skola en timma och sedan gymmet för ett ben-pass, men det är lugnt, jag gillar det.

- Goooodnatt.

Gick galet bra i skolan idag, fick mycket gjort b.la redovisade jag matten och klarade det. Fick också reda på att jag ska ha muntligt nationella i matte på måndag 13.15, jag tror faktiskt att det kommer gå riktigt bra, så jag är inte så nervös. På spanskan så var det en man från Mexico som var med för att vi skulle få höra någon spansktalande person prata, så det var också riktigt intressant.
 
Drog till gymmet och körde ett bröst och rygg pass + lite mage och kondition, det gick bra men jag har haft bättre pass. Nu mot kvällen har jag pluggat med pappa och pratade lite med Ilze i telefon. Så ska jag bädda ner mig under täcket för att sova lite, godnatt!

- Vad finns i min telefon?

Detta är vad som finns i min telefon, inget speciellt egentligen, men det var en perosn som ville veta vilka appar jag använde. 
De apparna som används flitigast av mig är Instagram, snapchat och Twitter, där kan ni följa mig under namnet EmilijaRomaite. Spotify använder jag också riktigt mycket, speciellt i skolan och på gymmet. Sedan får vi inte glöma Papa pear saga, ett galet roligt spel som är beroendeframkallande, så spelar du det inte tycker jag att du ska ladda ned det!

- Me And You

 

- 0502014

-Hittade lite bilder från Egypten för några år sedan -
Godmorgon! Igår kom jag hem runt 18.00 efter att ha stannat och pluggat bild i skolan för att sedan gå på en piano-lektion, åt falukorv med couscous och sedan gjorde jag iordning dagens middag, lasange. Men jag var så otroligt trött så att jag somnade, haha, därav inget inlägg mot kvällen igår.
Idag är jag iallafall utvilad, drömde en ganska konstig dröm? haha. Men ska gå ned och käka lite havregrynsgröt nu och sen dra mig mot skolan. Idag, efter skolan, är det rygg och bröst som står på schemat, love it ♥
 
 

- Haley Klinkhammer

 

- 6 saker du kanske inte visste om mig.

Tuggummi. Förra året kunde jag tugga typ 15 tuggimmin om dagen, i år har jag som mål att tugga galet mycket mindre. Jag har klarat mig utan ett ända tuggummi under hela Januari, så vi får se hur det går.
 
Tidiga mornar. Jag går upp tidigare än vad jag gjorde förut för att kunna ficka en bra och god frukost för att sedan kunna njuta utav den i lugn och ro.
 
Hatar att komma sent. Jag är tidspessimist, jag vill alltid ha gott om tid till allt jag gör. Därför hatar jag också att komma sent och när folk kommer sent. Oftast går jag typ en kvart tidigare än vad jag egentligen behöver, för att vara på den säkra sidan.
 
Golv. Jag tycker att det är skönt att ligga på golv, haha, speciellt på badrumsgolvet hos mamma där vi har golvvärme, iallafall på vintern då det är ganska kallt i resten utav lägenheten.
 
Gillar inte filmer. Visst ibland kan det vara kul att titta på film beronde på vilken och med vem. Jag har riktigt svårt för att fastna för filmer, så är den inte intressant så sitter jag tyvärr oftast med telefonen isället.
 
Varje kväll. Jag räknar hur många timmar jag kommer att sova under natten, jag räknar så att jag vet att jag kommer att sova i minst 8 timmar, därför räknar jag inte när jag lagt mig, utan innan jag går och lägger mig så att jag lägger mig i tid.

- 040214

- En små charmig bild -
Godmorgon! Träningen igår var sååååå bra, Carros pappa hade fys med oss och det var första gången sedan jag började på innebandy som vi hade ett riktigt fyspass, vilket var så otroligt kul! Slocknade direkt efter att jag duschat och ätit lite kvarg, haha. 
Nu har jag precis borstat igenom håret, och pappa ropar att vi ska åka, så vi hörs, ha en bra dag! 
 

- Tredje Februari Tvåtusenfjorton

 - Bild från Kroatien förra året -
Halloj! Precis ätit massa till middag, kyckling, grönsaker, couscous och finn crisp. Dagen i skolan gick faktiskt riktigt bra och jag är nästan klar med bilden, så det känns skönt. Dock var det lite segt på gymmet idag, men jag körde igenom mitt arm-pass och lite mage. Ska snart dra iväg till innebandyträningen, de har sagt att vi ska ha fys, så jag hoppas verkligen på det, så att jag kan bli helt slutkörd och sedan ska jag sooooooova!

- ♥

 

- Galet god sallad.

För nårga dagar sedan hemma hos mamma hade vi lite brist på grönsaker, en påse med lite sallads-mix, en avokao, en halv gurka och färska champinjoner var det ända vi hade. Jag äter inte lunch eller middag utan grönsaker, haha, så jag mixade ihop allt, trodde inte att det skulle bli gott men det blev det.
 
Jag började med att steka champinjonerna i rapsolja, stekte också solrosfrön mot slutet, lät det svalna. Under tiden skar jag gurkan och avokadon i kuber och salladen i skivor, eller hur man ska beskriva det. Blandade sedan ned allt i en skål och hade i lite salt och svart peppar.
Gjorde detta igen, hemma hos pappa, dock hade jag isbergssallad denna gång och det fugerade lika bra. Galet gott och enkelt, ni borde verkligen testa!

- Kiwi och mandarin

Godmorgon! Måndag igen och jag känner mest att jag vill få denna vecka överstökad med också att jag kan känna i slutet av veckan att jag fått mycket gjort. Åt havregrynsgröt med kiwi, mandarin och såklart kanel, idag, det var annorlunda men gott. Pappa kom också hem från Japan i fredags och hade med sig grönt te som jag testade, det var också riktigt gott!
Inom träningsfronten idag är det biceps, triceps och axlar som gäller, samt en innebandyträning ikväll, så det blir skoj. Ha nu en bra dag!

- Yoga.. vet inte riktigt.

- Alltid mina fingrar med peace-tecken, måste sluta med det, haha -
Åkte iväg och handlade med pappa och fick med mig massa mat efter mina önskemål, hihi. Massa grönsaker, frukt, kvarg, kyckling, fisk osv.
Pappa släppte av mig på gymmet där jag körde ett konditions-pass samt mage, gick galet bra och svettades som satan, haha.
Sedan tänkte jag prova på yoga, vilket jag också gjorde. Det var riktigt kul att prova på något nytt, men vet inte riktigt om det var mig grej. Upptäckte också att jag slarvat med stretchingen, inte bra Emilija, du får ta tag i det! 

- La La La

 

- If you ever leave me

Godmorgon! Igår kväll satt jag inte på mitt rum hela kvällen som jag trott utan jag gick för att träffa Albin och Oscar, tittade på film och prata, jättekul. 
Vaknade helt utvilad idag och gick upp för att göra omelett, den ser jätteäcklig ut, haha, men det är för att det är massa olika kryddor i som gör så att den får den färgen. Men den var riktgit god iallafall. 
Pappa kommer och hämtar oss runt 13.00 då ska vi åka och handla, sedan drar jag mig vidare mot gymmet för ett konditionspass och kanske ett yoga-pass, vi får se!

- 010214

Har nu ätit tomatsoppa, för andra gången denna vecka och jag älskade det lika mycket som förra gången, ni har väl inte missat receptet några inlägg ner? Dömde somsagt Pojkar 03 idag, det gick väl bra, lite segt. Ska nu titta på en film eller dra ut och träffa någon, har inte riktigt bestämt mig än.

- Ben-passet igår.

 
Körde somsagt ett galet bra ben-pass igår, det blev lite lite mage också.
 
Uppvärming: Crosstrainer 8 minuter.
Knäböj med bara stång. 3x12
Knäböj med vikt. 3x10
Knäböj med tyngre vikt. 3x10
Benpress 3x12
Benspark 3x12
Sittande lårcurl 3x12
Adductor 4x12
Utfallssteg med vikt. 3x12 x2= varje ben
Vadpress med vikt. 5x20
Kissande hunden, sne. 8x10 x2
Kissande hunden, rak. 6x10 x2
 
Cable crunches. 3x12
Liggande benlyft. 3x20
 
Sedan en promnad i snöstormen hem.

- Confident

 

- Första Februari Tvåtusenfjorton

Då var det alltså en ny månad och jag är uppe redan klockan 8.00 för att snart åka för att döma pojkar 03 som ska spela några matcher. Humöret är på topp och jag är pigg, känner av träningsvärken ordentligt idag så det är riktigt nice. Får se vad jag hittar på senare idag, inte gymmet iallafall då det är vilodag för mig, men jag kanske träffar någon, vem vet?
Testade förresten att ha päron istället för äpple i gröten, och gaaah jag är förälskad i det!!