- Ingen har väl missat denna?

 

- Flight

Flight är en film om en flygkrasch, dock en flygkrasch där alla utom 6 personer överlevde, tackvare piloten och han hyllas som en hjälte. Men i efterhand börjar de en utredning om vad det var som hände, varför kraschade planet? Vems fel var det? 
 
Filmen tycker jag personligen var väldigt bra så vill du se på en film, se på denna. Titta HÄR.
 

- 9:an blir svår, det kan du ge dig på.

Efter skolan igår fram tills träningen, efter träningen fram tills läggdags satt jag och pluggade. Träningen gick bra, även fast det inte blev något fyspass då det bara var jag som ville ha det. Vakande imorse och såg helt sliten ut, hoppade in i duschen och då blev det väl lite bättre, så fixade iordning havregrynsgröt med äpple till mig och pappa, love. Ska snart borsta ut håret och sedan dra mig mot skolan för ännu mer plugg.

- Gamleby

Tog inte alls många bilder när vi var nere/uppe(?) i gamleby, mest oseriösa bilder som ni kanske ser, hehe. Tänkte inte ens på att ta en bild på klänningen jag sydde i syslöjden, för jag blev så förbannad när jag inte blev klar och det inte blev som jag ville, menmen. Ni får väl se den när den är bedömd och jag fått mitt betyg. Hemkunskapen blev iallafall lyckad, så gott det blev!
Den sista bilden är från sista kvällen då vi hade grillkväll istället för disco, bästa brudarna!

- Baka knäckebröd, utan kolhydrater. + Räkröra

Fick detta recept av min vän Kajsa och det blir alltid lika gott. Detta bröd kan man äta som vanligt knäcke bröd, dvs. med smör och pålägg. Jag hade det dock till förrätt + räkröra.
Det du behöver är:
1,5 dl riven ost
1/2 / Halv dl solrosfrön
1/2 / Halv dl pumpakärnor
1/2 / Halv dl hela eller krossade linfrön (jag använder hela)
3 ägg
1 tsk salt.
bakplåtspapper
plåt.
 
Hur du gör:
1. Värm upp ugnen på 175 grader och klä n plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda ägg och salt.
3. Blanda frön, kärnor och ost i en annan bunke, för att sedan blanda ner det i äggen.
4. Bred up på en plåt med hjälp av en slickepott.
5. Grädda i ugnen i 10 minuter.
6. Ta ut och vänd på det, låt det vara inne yttligare 5 minuter.
7. Ta ut, låt svalna på galler och skär i mindre bitar.
Räkröran till brödet jag gjorde.
Du behöver:
2 dl Creme fraich
1 dl majonäs
3 dl skalade räkor
2 msk rödlök
2 krm salt
dill efter egen smak
5 cm gurka
1 msk rivn citronskal
2 msk citronsaft
 
hur du gör:
1. Skala/tina räkorna och dela de på mitten.
2. Blanda creme fraich och majonäs i en bunke.
3. Hacka löken och gurkan i små bitar.
4. Blanda ner räkor, lök, gurka, dill och salt. Rör om.
5. Ställ in i kylskåpet i minst 0,5h
6. Lägg upp på tallrik eller bröd och njut.
 

- Allt snurrar.

Vaknade av att jag drömmde att någon stod och tittade på mig så det var lite mysiko. Hoppade upp ur sängen och gjorde plankan 2min x 2. Vart så otroligt sugen på makrill så det är vad det blev till frukost, + en finncrisp med kalkon, stor kopp te med vatten och ett stort glas vatten samt ett äpple. Nu ska jag sätta mig på cykeln för att vara tidigare i skolan då det är fotografering med elevrådet. Sen ikväll är det fys på träningen, wihoo, så jag hoppas att jag klara mig igenom dagen, frisk och glad.

- Vill så gärna.

Hela dagen har varit helt stressig och konstig, kanske för att vi fått vårat schema med alla kpass och allt kom på en och samma gång, men jag ska inte klaga, har mått bra hela dagen förutom nu när jag blev lite snorig.
Var ute på en liten kort promenad med Ilze förut efter middagen, det var mysigt, det är alltid mysigt. Kom hem och tränade magen lite, satte mig sedan 20.05 framför processdagboken och slutreflektionen som ska in på fredag, men nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite i engelskaboken och sedan sova för att vara helt utvilad så att jag kan vara med på fysen på träningen imorgon, Love! 

- Big time Rush


- Äppelchips

Är du som jag? betsämt dig för att inte äta lörviktsgodis/överdrivet mycket sötsaker? Men ändå är sugen på något att äta på framför filmen eller under myskvällen?
Jag var så sugen på något, så jag gjorde mig lite äppelchips, fungerar superbra till filmkvällen eller som ett litet mellanmål, det är inte heller alls svårt.
 
Det ända du faktiskt behöver är:
Valfritt antal äpplen
kanel
matolja/smör/bakplåtspapper
 
Du värmer upp ugnen på 250 grader. Delar bara äpplet i så stora delar som du vill ha de, jag delade äpplet i 8 lika stora delar sedan delade jag de en gång till. Antingen så smörjer du plåten med matolja eller smör, eller så använder du dig utav bakplåtspapper. Jag använde matoja och hällde på lite på plåten och la sedan ut äppelbitarna, lite kanel på det och in i ugnen 10-15 minuter, ta ut och vänd på äppelbitarna, häll på kanel på den andra sida och stoppa in plåten i yttligare 5 minuter. Ta ut, låt svalna och servera! Dessa blir inte riktigt som chips de blir mer som en mjuk kaka. ↓↓
 
Vill du ha det mer som chips?
Du skär äpplet i runda ringar och skkär bort kärnonrna, värmer upp ugnen på 100 grader. Lägger äpplet på en plåt utan olja, smör eller bakplåtspapper, bara lägg på det. Ställ in i ugnen i 2-4 timmar, eller ta ut när de torkat.
 
Så otroligt gott!
 
 
 

- Vaknade upp frisk.

Vaknade upp på ett toppenhumör och känner mig hyfsat frisk, så startade dagen med 2,5 x 2 minuters plankan och 25 armhävningar, hoppade in i duschen och fixade iordning havregrynsgröt med frysta blåbär, hallon och mango, samt kanel och kokosflinger, till det ett glas C-Vitamin och en stor kopp med grönt te + två finn crisp med kalkon och ost. Nu ska jag dra mig mot skolan där det väntas skolfoto, usch! Under träningen igår började jag frysa och fick ont i magen så jag fick dömma träningsmatchen istället, men det gör ju inget för nu är jag på banan igen.

- Snart.

Godkväll, här sitter jag mätt efter tvårättersmiddagen jag fixade ikväll, eget knäckebröd utan kolhydrater med räkröra till förrätt och ugnsbakad lax med creme fraich och örttäcke med matkorn till varmrätt. Så sjukt gott, ni kommer att få recept till båda. Dagen har bestått av te-drickande och pluggande, nu ska jag snart sätta mig på cykeln och ta mig till träningen. Imorgon börjar allvaret på riktigt också. Hur går utmaningen för er? har ni kommit förbi första dagen?

- 3096 dagar.

3096 dagar är en hemsk film, men ändå otroligt sevärd. Den handlar om hur en 10-årig flicka blir kidnappad och hålls fången i en trångt källar uttrymme i 8 år, ibland fick hon komma upp på övervåningen för att hjälpa till med saker och sova med mannen som kidnappat henne. En dag ser hon ett sätt att rymma på och lyckas.
Denna berättelse är sann, en film om en persons 3096 dagar i fångenskap.
 
Den är verkligen jättehemsk, speciellt att det är sant, att detta faktiskt sker. Men tycker att ni ska ta 105 minuter av era lite och titta på denna film, ni hittar den HÄR eller ↓↓
 

3096 Tage (2013) - 3096 dagar (2013)


- Nya tag.

Vaknade upp 7.20 av att det var helt tyst här hemma, familjen hade försovit sig. Så jag, som är ledig, gick upp för att väcka dom samt fixa frukost, som till mig och pappa blev omelettmugcake samt några finncrisp med kalkon och ost. Känner mig pigg och glad, lite snorig bara, så nu ska jag slå på en film och sen ska jag plugga lite. Ikväll är det träning, jag ska iallafall ta mig dit, får se hur mycket jag är med. Kanske går ut på en kort pw också, men det kanske är bäst att vila helt ut?

- Nu kör vi igen, ny utmaning.

Jag sa ju för någon dag sedan att jag skulle planera mitt träningsschema men istället valde jag fixa en utmaning som jag själv tänker anta, ni får också gärna vara med, kommentera att ni är med så att jag vet att jag inte är ensam.
Den startar idag, den 9:e September och håller på fram tills 30: September, alltså tre veckor/22 dagar.
  • Ingen glass
  • Inga kakor/tårtor
  • Inga andra sötsaker
  • Ingen läsk/saft/energidricka
  • Inget ljustbröd 
  • Ingen snabbmat/Ingen färdigköptmat
  • Inget extra socker
  • Inget godis
  • Inge chips/popcorn 
  • Inge ljuspasta, ris (alltså, välj fullkornspasta/fullkornsris)
  • Alltid grönsaker till varje måltid
  • Rör på dig mer än vardagligt minst tre gånger i veckan. (t.ex fotbollsträning, innebandyträning, löpträning,pw osv.)
  • Ät regelbundet, 2-3 timmars mellanrum.
Är ni med? Klart ni är! Jag tror att ni klarar det, kom igen! Jag ska klara det.
Nu har jag skrivit ut att jag ska klara detta inför alla som läser min blogg, så nu måste jag klara det. Väljer du att anta utmaningen kan det vara lättare att hålla om du berättar på t.ex din blogg eller på Facebook att du också antagit utmaningen, för att ha kvar motivationen då du spridit till folk att du ska klara det.

- Ska nu krypa ner.

Ilze kom förbi runt 11.30, pratade en massa och åt lunch. Vi har inte setts på en vecka, så sjukt mycket man kan ha att prata om, haha. Hon drog iallafall runt 14-tiden, då ställde jag mig och gjorde äppelchips till pappa, spelade också lite gitarr, försökte också att sjunga, kan ju inte säga att det gick bra med tanke på min förkylning, så jag fixade iordning lite mellis och satte mig framför tv:n. Så min dag har bestått av te-drickande och slappande, på tisdag börjar allvaret på riktigt då jag är ledig imorgon. Ska nu krypa ner i sängen för en skönhetssömn.

- boost

 

- Detta blir bra.

Slog upp ögonen 8.55 med ett toppenhumör och bara lite täpp i näsan, så det käns bra. Hur är det med er? Åt iallafall tacorester från igår samt ett finn crisp bröd med kalkon på. Sitter nu med min andra kopp te för dagen och ska hoppa in i duschen för att sedan träffa Ilze, sen får vi se vad dagen har att bjuda på!

- Tacomys!

Fixade iordning tacos som satt bra i magen, nu väntar jag på att pappa ska komma hem, vi kanske går ut på en promenad eller slår på en film, vem vet? 
Har inte alls gjort mycket idag, förutom att jag var ute i några korta minuter, men känner mig iallafall bättre antagligen för att jag vilat hela dagen.

- Det börjar bli bättre.

Jag har varit i gamleby i en vecka, det var helt ok där, lite tråkigt att det var sista gången, men hade det iallafall mysigt. Dock trodde jag att jag skulle klara mig ifrån att bli sjuk, men icke, i torsdagskväll kände jag av halsont. Ganska komiskt faktiskt, att nästan alla blev sjuka. Men jag känner mig iallafall mycket bättre efter att ha ätit lite, druckit te och tagit lite tabletter, har legat nerbäddad i sängen hela dagen så ska dra på mig lite kläder och gå ut för lite frisk luft.

- Jag har tänkt.

I snart tre veckor har jag nu tänkt, tänkt massor. Efter ett läkarbesök som jag var på, där vi diskuterade varför min kropp mådde dåligt, vad jag/vi ska göra. Jag fick ta blodprov som vi borde fått svar om men inte fått så ska ringa upp de på tisdag, vi kom också fram till att jag behöver gå upp några kg. Så jag har tänkt, att göra det genom att vara hälsosam för jag tänker inte ens tanken på att bara sitta och trycka i mig snabbmat eller bakelser, jag ska också nu tänka ut ett lagom träningsschema samt sätta upp rimliga mål, som ni inom snar framtid kommer att få ta del av. Är ni med, följer ni mig?