- Nyttiga och proteinrika frukostfrallor

Dessa frallor är hälsosammare än vanliga vita frukostfrallor, dock är dessa mindre, men mättande. De fungerar lika bra som återhämtning efter gymmet som till frukost eller mellanmål. Har bakat dessa förut, så här kommer receptet igen:
ca 8 st små
2 dl naturell kvarg
1 ägg
1 äggvita
0,75dl dinkelmjöl
0,75dl havremjöl
0,5dl kokosmjöl
3-4 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
salt
Frön/nötter
1 ägg till att pensla
 
Hur gör du?
- Sätt ugnen på 200*C
- Vispa ihop kvarg och ägg i en bunke.
- Ta fram en annan bunke och blanda ihop de olika mjölen, bakpulver, fiberhusk och salt.
- Tillsätt mjölblandningen till äggblandningen och vispa ihop till en deg.
- Fördela degen i 8 delar, rulla ihop dem till små bollar som du sedan lägger på en plåt, klädd i bakplåtspapper, platta till dem lite lätt.
- Pensla med ägget och lägg på nötter/frön.
- Grädda i mitten ev ugnen i 15-20 minuter.
- Låt svalna under en kökshanduk och sedan kan du njuta av dessa godheter.
 

- All About That Bass

 

- Godmorgon Tisdag.

Godmorgon kompisar!
Spenderade kvällen igår med mina favoriter. Kan inte påstå att jag fick jättemycket gjort, men ändå något.
Imorse ringde klockan återigen 5.45, vankade lite segare än vanligt då jag under natten drömt mardrömmar och vaknade till helt kalltsvettig.. 
 
Sitter iallafall i skolan nu efter ett helt ok pass för triceps+axlar samt 10 minuter på crosstrainern. Går till 15.00, får se vad jag hittar på sen. Have a great day!

- Bara du slog en signal

Här har det ekat tomt hela dagen, ja. Blogg.se ville alltså inte samarbeta med mig, dvs. mina inlägg har inte kommit upp. Men denna dag har gott så otroligt fort, trots att jag varit uppe på benen sedan 5.45 imorse. Packade snabbt ned det sista i väskan och försvann till gymmet där jag spenderade 60 minuter för mage och sedan 30 minuter på crosstrainern. Riktigt grym start på veckan och jag har varit helt ivrig hela dagen.
Stannade och pluggade i skolan med Clara en stund innan jag cyklade hem för att äta lite mellanmål tillsammans med Ilze. Senare insåg vi att det var fins väder ute, så vi har cyklat runt i Nyköping och fotat lite, gosi. 
För tillfället väntar jag på Ilze igen, då vi ska ta tag i lite plugg. Hoppas att ni haft en toppendag!

- Träning, plugg och planering.

Orkar knappt stå och är mätt. Spenderade 1 timma och 40 minuter på gymmet, varav 10 minuter var till stretch. Svetten rann, bra kontakt, bra fokus och det gick allmänt bra. Klirrade även person bästa i knäböj och raka marklyft, vilket känns galet bra.
Planerna nu är att se över veckan, planera lite, plugga och packa väskan då jag runt 16.00-tiden ska hem till mamma.

- Tjugosjunde September Tvåtusenfjorton

Åkte ut till femöre med pappa och Mantas. Gick runt och pratade om krigen i världen, men även om första och andra världskriget. Satte oss sedan på en klippa för en liten picknick. Jag hade packat ned muffins som jag bakat till Mantas och pappa, själv nöjde jag mig med ett äpple och en celsius (dock mådde jag inte alls bra av den senare, hehe). Tycker att det är mysigt med dessa små men betydelsefulla utflyckter. Brukar ni göra något liknande?
Om ni inte listat ut det än så är de inte seriösa
Fortsatte somsagt hem till Albin. Pratade lite innan vi forsatte till Daniel där vi bestämde oss för att göra egen pizza. Så vi gick och handlade och fixade sedan det. Paulina och Ilze hänkade också på lite senare. Tittade på två skräckfilmer och för första gången höll jag på att skita på mig.
Körde på en prepris från igår, idag. Vaknade runt 7 och kunde inte somna om, så bestämde mig för att gå upp och bakade nyttiga och proteinrika frallor, sååå goda! Så till frukost blev det två frallor, en skål med kvarg och keso toppat med massa nötter och torkad frukt, även ett nytt grönt te. 
Ska återigen strax planera mitt pass och ta mig till gymmet. Vet ni vad som gäller idag? yes, legday!
 
 

- Underskattar att bada i badkar

Bilder från Ramsvik.
Precis kommit upp ur ett skönt bad. Minns inte senast jag badade i vårat badkar, men skönt var det iallafall. Med massa skum, musik och ansiktsmask slappnade jag av efter mitt svettiga och svinbra ryggpass. 
När pappa kommer hem så tänkte jag att vi skulle åka ut till femörefort för en liten picknick då vädret är superfint men lite blåsigt. Det är dessa höstdagar jag gillar.
Efter det fortsätter jag hem till Albin, I think och ikväll kasnke jag träffa Ilze också. Hoppas att ni haft en bra start på helgen.

- 14.09.26 triceps och axlar

Satan vad mycket bättre jag mådde på den högra bilden än den vänstra. Starkare och gladare.
Har ni någonsin tränat tidigt på morgonen? När ni är i princip själva på gymmet? Det är såååå skönt. Det är precis hur det var igår. Till en början iallafall. Gjorde mina övningar + 10 minuter tabatha på löpbandet i lutning 2,5% och hastighet 14,5 - 15km/h. Insåg sedan att jag glömt min tandborste hemma, så stressade till mataffären som ligger bredvid, så det slutade bra ändå.
 
Passet:
Hantellyft åt sidan (i superset med hantellyft fram)
1x12 - 4kg
2x12 - 5kg
Hantellyft fram
1x12 - 4kg
2x12 - 5kg
Militärpress (i superset med övningen under)
1x12 - 12,5kg (bakom huvudet)
1x12 - 12,5kg (framför huvudet)
1x12- 15kg (bakom huvudet)
1x12 - 15kg (framför huvudet)
"En ny övning jag inte kan namnet på"
1x12 - 12kg
3x12 - 14kg
90* 
3x12 - 4kg
 
Push down
1x12 - 7,5kg (var 4:e rep, höll jag kvar i 4 sek)
312 - 10kg (var 4:e rep, höll jag kvar i 4 sek)
Dips på bänk
3x10
Tricepspress kickbacks
2x15 - 6kg (var 5:e rep, höll jag kvar i 4 sek)
2x15 - 8kg
1x15 - 9kg
Hantelpress
1x12 - 9kg
3x12 - 10kg
Pull over
2x20 - 12kg
1x20 - 14kg
Löpbandet, Tabahta intervallet 10 minuter.
 
 
 

- Ugnsbakad banan- och äppelgröt

Godmorgon lördag!
Idag är en ny dag och humöret är på topp igen. Vaknade klockan 7.00 efter 8 timmars sömn för att hjälpa min syster med att fixa gröt till frukost. Passade då på att lyxa till min egna frukost med ugnsbakad banan- och äppelgröt, toppat med kvarg och banan, på sidan hade jag även nötter och torkad frukt. Så otroligt gott!
Nu är jag helt proppmätt, ska smälta maten, planera mitt pass och sedan dra mig mot gymmet för ryggslakt, bästa träningspasset ju? Eller vad gillar ni mest att träna? Tell me!
Ugnsbakad bana- och äppelgröt:
(1 portion)
1 dl havregryn (jag använde glutenfria)
1/2 mosad banan
1/2 hackat äpple
1/2 dl äggvita
2 msk mandelmjölk (funkar med vanlig också)
1 msk ekologiskt 100% jordnötssmör
1 krm bakpulver
 
Hur gör du?
- Sätt ugnen på 200*C.
- Blanda samman alla ingredienser och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
- Servera med kvarg/keso med banan och kanel. Eller vad du själv vill ha.

- 05.25

5.15 ringde väckarklockan och jag drog på mig mina träningskläder, tag träningsväskan och packade ned frukosten, innan jag cyklade iväg till gymmet. Passet för axlar, triceps, lite bröst och kondition gick toppenbra. Till en början var jag själv men mot slutet kom det lite folk.
 
Kände på mig att dagen skulle bli bra. Det var den - fram tills klockan10, då hände något och jag blev allmänt insabil, men kämpade igenom skoldagen och kom hem. Hamnade i soffan framför suits med en kopp te. 
Nu är jag hemma, har verkligen ingen aning om vad jag ska hitta på, det var länge sedan jag bara var hemma och inte gjorde något. Det är faktiskt ganska tråkigt.

- En konstigt lång dag.

Känns som att denna dag varat i en evighet. Haft idrott, juridik, samhäll och sedan spanska-hanledning, innan jag hamnade hemma hos mitt hjärta. Pluggade lite mer spanska och lite matte, innan jag gav upp och slängde mig i sängen. 
Åt middag för en stund sedan och ska faktiskt strax gå och lägga mig, är fortfarande så sjukt trött sedan igår. Men imorgon är det triceps och axlar innan skolan som står på schemat, sååååå taggad, då jag verkligen känner i min kropp att jag inte tränat på några dagar. 
Nej, nu måste jag packa klart träningsväskan. Godnatt och sov gott!

- Har ni missat?

Ni har väl inte missat att ni kan följa mina konton på instagram? Jag har ett privat konto under namnet "EmilijaRomaite" där jag uppdaterar lite då och då.
Sedan har jag ett som jag mest kopplar till bloggen, som har har som "träningskonto". Uppdaterar med matbilder och träningsbilder. Detta konto har jag under namnet "HealthybyRomaite" och uppdaterar i princip varje dag. 
 Och så har vi bloglovin. Här kan ni följa mig och se när bloggen uppdateras varje gång, så om ni inte känner för att klicka in här flera gånger om dagen och inte hittar nya inlägg, så blir ni uppdaterade HÄR om det.

- Shake It

 Har fastnat så mycket för denna låt. Vände hela mitt humör denna morgon!

- Tainy thursday

Godmorgon denna regninga och gråa torsdag! 
Hoppas att ni sovit gott, det kan jag lugnt säga att jag gjort. Blev så sjukt trött igår, så kunnde knappt hålla ögonen öppna när Albin gick runt 21.00, dvs. somnade direkt efter. Vaknade upp till massa regn och rusk, men det gör mig inte så mycket, satt med tända ljus och käkade gluten fri havregrynsgröt med massa frysta bär och keso, till frukost, sååå gott och mys
 
Känner mig inte alls på tipp topp idag, så har en vilodag för att kunna komma tillbaka till gymmet och prestera mitt bästa imorgon, surt, men jag vet hur dåligt jag mår när jag har tvingat dig mig själv och är så ofokuserad. Istället ska jag se till och plugga lite. Hoppas att ni får en toppendag, trots det tråkiga vädret.

- Vem kan segla förutan vind?

Jag är hemma. Har duschat, har ätit och placerat mig i min säng. Dessa 32 timmar har varit som en vecka. Vandrat med tunga väskor, sovit i tält en riktigt kall natt och paddlat med sång. Det sist nämda var faktiskt kul, och även på kvällen var det mysigt - när vi satt runt elden.
Men nu är jag hemma och Albin är på väg hit, så det blir gos! Tycker ändå att der är riktigt kul att göra detta med skolan eftersom att det är en sån otrolig upplevelse, så det överväger nog till det bra.
Hoppas att ni haft det bra!

- Rooftop

 Första gången jag hörde låten blev jag lite besviken, men nu när jag lyssnat några gånger är den så jäkla bra! Har ni missat den? LYSSNA!

- Magpasset 14.09.22

I måndags fick jag till ett riktigt effektivit och svettigt magpass samt kondition. Fick superkontakt och allt rullade på bra, provade även på en ny övning jag sett på instagram, och fytusan vad den brände.
 
Passet:
Cable crunches
1x15 - 30kg
1x15 - 32,5kg
1x15 - 35kg
2x15 - 37,5kg
Total abdominal
1x100 - 32,5kg (snabba)
1x50 - 37,5kg (snabba)
1x12 - 42,5kg (långsamma)
1x12 - 45kg (långsamma)
Crunches i smith (nya)
10st
9st
6st
Hängande benlyft med böjda ben
4x12 
Sidoböj
1x20 - 12kg
1x20 - 16kg
1x20 - 20kg
Sidorodd
4x50 - 10kg
Plankan 
1 minut x 2
Sidoplankan 
3sek x3
 
Avslutade med 30 svettiga minuter på crosstrainern med intervaller.

- Benpasset 14.09.21

Träningsvärken sitter kvar än idag från söndagens benpass som gick så otroligt bra, aldrig haft ett så bra pass förut. Av denna anledning är nu min motivation på topp. Började även att köra raka marklyft igen efter att vilat lite från det, då jag alltid blev så ofokuserad när jag kom till den övningen.
 
Passet:
Bencurl (I superset tillsammans med benpress)
1x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
Djupa benpress
1x12 - 80kg
1x12 - 90kg
1x12 - 100kg
Squats/knäböj
1x12 - 20kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
1x12 - 50kg
Benpress i smith
1x15 - 20kg
1x15 - 40kg
1x15 - 50kg
1x15 - 55kg
Benspark
6x20 - 27,5kg
Adductor
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
2x12 - 40kg
Raka marklyft
1x10 - 40kg
1x10 - 45kg
2x10 - 47,5kg
Utfallssteg
3x13 - 10kg
Rumplyft ( I superset tillsammans med vadpress)
2x12 - 25kg
2x12 - 30kg
Vadpress
1x12 - 52kg
2x12 - 58,5kg
1x12 - 65kg
 
Avslutade med Stretching, inte alls mycket, måst bli bättre så det!!

- Banangröt med chokladsås

Imorse åt jag en stor frukost, det ni ser på bilden (banangröt toppat med blåbär, hallon, plomon och egengjord chokladsås, finn crisp med räkost och skinka, lite frysta bär och te) och även några riskakor med skinka och smör på. Kände att jag behöver ladda upp med massor av energi inför vandringen. Fick även en fråga för några dagar sedan när jag skrev DETTA inlägg om jag kunde länka receptet till gröten, men hittar det inte så receptet på gröten OCH den egengjorda chokladsåsen får ni här:
 
Gröten:
3/4 mogen banan
1 dl havregryn (jag använde gluten fria)
2 dl vatten
salt och kanel
1 äggvita
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med kanel.
- Tillsätt havregyn och salt, rör om och häll sedan i vatten och rör om igen.
- In i micron 2 minuter, ta ut  rör om, in i micron på 2 minuter igen.
- Ta ut och rör ned äggvitan, klart!
Chokladsåsen:
1/4 banan
2 msk naturell kvarg
1/2 - 1 tsk kakao
en skvätt kallt vatten.
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med alla igredienser, var försiktig och ta inte alldeles för mycket vatten så att den inte blir allt för rinnig!

- Vandring med skolan

Bilder från Ramsvik.
Igår liksom flög dagen förbi. Bockade av skoltimmarna och fortsatte vidare till gymmet för 50 minuter mage + 30 minuter kondition. Cyklade hem till Albin för att mysa lite och sedan hem igen för att äta och packa. Malin kom även förbi en sväng. Sedan slockande jag runt 22.00, var sååå trött.
 
Idag hoppade jag upp 6.00 med fortfarande grov träningsvärk i benen och även i magen, åt en stor frukost och packade ned det sista inför vandringen vi ska på idag. Inatt tältar vi mitt ute i ingenstans och sen på morgonen paddlar vi tillbaka. Det blir nog kul, trots att det nästan var 0 grader inatt. Hoppas att ni får två toppendagar!

- You can't hurry love

 Så otroligt härlig låt som kan få mig på såååå bra humör.

- Godmorgon ljuvliga måndag.

Ny vecka, nya chanser, nya mål, nya utmaningar. Vaknade upp imorse 5.15, när klockan ringde. Hela benen värker av träningvärk, men det är ju så det ska vara ellerhur? Tog mig ut på en 47 minuters pw i denn härliga höstluften, älskar verkligen luften på tidiga höstmornar, dock var vädret kanske inte det bästa idag.
 
Till frukost provade jag för första gången gluten fri havregrynsgöt tillagat med äggvita och toppat med kanel, päron. Det var verkligen jättegott, godare än 'vanlig' gröt.
Ska strax borsta tänderna och dra mig mot skolan där tre lektioner väntas + skolfoto om jag inte minns fel. Efter det blir det kondition + mage på gymmet. Heho let's go!

- Back on top

Åh, vad glad jag är nu. Var på gymmet förut och fick till mitt livs, hitills, bästa benpass. Så roligt, så svettigt, så fokuserat, så bra kontakt. Helt skakis efter, som ni kanske ser på bilden. Känner redan hur träningsvärken börjar smyga sig på. Har även hunnit med att plugga tillsammans med Ilze och även bosatt mig hemma hos pappa för veckan. Avlutar även denna vecka med kycklingsallad och gitarr spelande med pappa. Tidigt i sng idag för att ladda upp inför en ny och spännande vecka!

- Planering

Har tänkt att min vecka ska se ut ungeför såhär. Såklart kan det ändras då jag inte vet hur jag kommer må och om min kropp orkar med det, vi får helt enkelt se.

- Från och med nu friskförklarar jag mig själv

Halloj mina favoriter!
Hade ni en bra lördag? Det enda jag gjorde hela dagen var att äta, dricka te, ligga i min säng och titta på suits samt vidoes på youtube när soldater kom hem och överraskade sina familjer, så fint! Ganska skönt att verkligen inte göra något.
Men mot kvällen blev jag rastlös, vet inte vad som tog till mig, fick sån energi så låg på golvet och garvade åt ingenting? Skreksjöng kareoke för mamma och var allmänt glad. 
Bestämde mig för att ta ut lite energi genom en pw, skulle jag fått tillåtelse att springa skulle jag lätt ha klarat mitt pb i att springa milen. Det tog verkligen emot att inte springa, men fick till 8,5km på 1 timma.
 
Avslutad kvällen hemma hos Albin tillsammans med Malin och Daniel, tittade på fotboll och pratade. Men sov hemma, av den anledningen att jag skulle imorse skulle ta en morgonpromenad med Ilze och Inca.
Vaknade runt 8, men Ilze hade inte vaknat än så jag fixade iordning lite frukost och under tiden som den stod i frysen städade jag lite. Idag blev det proteinfluff med smak av äpple och kanel, sååå gott, lätt och utan proteinpulver. Har nu varit på en promenad i en timmas tid, så skönt och mysigt att bara gå och prata med sin bästa vän.
Har även friskförklarat mig, så nu jäklar, idag är det ben som gäller!
 
Proteinfluff:
2 äggvitor
1 banan'
1 dl naturell kvarg
1/2 äpple
kanel
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna så att det blir fluffigt och du kan vända på bunken upp- och ned utan att det rinner ut. (Viktigt att det bara är äggvita, annars blir det inte samma konsistens)
- Mosa bananen i en annan skål, blanda med kvarg och kanel.
- Riv äpplet och rör ned i kvargröran.
- Tillsätt försiktigt kvargröran i äggvitan och vispa lite till.
- Häll över i en skål och ställ in i frysen i ca 30-40 minuter.
 KLART, toppa med var du vill. Jag hade frön idag!

- Vi lever vidare på samma ställe

Pulled pork är vad vi åt till middag hemma hos Jörgen igår. Så gott och åt så mycket att jag hamnade i matkoma efter. Gick sedan över en snabbis till Albin för att lämna lite Toscakaka som jag bakat tidigare och sen gick jag över till Ilze, där avslutade jag min kväll med massa prat.
Hade förväntat mig att jag skulle vara frisk när jag vaknade idag, men icke, så jag vilar idag också, tyvärr, det suger för jag är så taggad på ett benpass. Men ska nog inte klaga, Ilze får inte träna på 6 veckor, SEX VECKOR!!
Tar det lugnt idag, tittar på film, dricker te, pluggar eller bara gör ingenting, så hoppas jag på en frisk Emilija imorgon.

- Three o'clock tea

ca godaste te:t jag någonsin druckit.

- Laxgryta med gröna grönsaker

Och så var det dags för "food-friday" mina kära vänner. Visst har jag lagt upp recept under veckan, men denna var riktigt riktigt god!
För några dagar sedan improvierade jag ihop en laxgryta och, oh my gash vad gott det blev. Varför jag gjorde detta var för att jag är lite trött på vanlig stekt eller ugnsbakad lax, så ville prova något nytt.
 
Du behöver (för ca 4,5 portioner):
1 gullök
1 äpple
ca 800g lax 
Smaklös kokosolja (går bra med annan olja)
svartpeppar, citronpeppar, fiskkrydda, salt
1 fiskbuljong
 2-3 dl frysta ärtor
6 stora frysta bloccoli
2 nävar fryst spenat
2 dl kallt vatten
 
Hur gör du?
- Hacka löken och skär laxen i lika stora täningar. Skiva även äpplet i små bitar.
- Ta fram en bunke och häll ned hälften av löken tillsammans med laxen och äpplet samt krydorna, rör om lite så att allt blandas. Låt det stå så i ca 10 minuter. (Det kan bli godare om man låter det så lite längre, så om du har tid kan du förbereda detta lite tidigare.)
- Fräs resten av löken i kokosoljan och sedan tillsätter du laxen.
- När laxen nästan är tillagad tillsätter du grönsakerna, vattnet och buljongen. Rör om och låt det stå och puttra ett tag.
- Sedan är det klart, servera med ris och gräddfil/naturell kvarg.
 
 

- Välkommen kära fredag.

Godmorgon kära vänner!
Gårdagen avlsutade jag här hemma tillsammans med Malin och Daniel + lite jobb. Gosi. Imorse vaknade jag och mådde toppenbra, humöret är på topp och jag känner mig frisk. Dock lovade jag mamma igår, hur mycket det än svider, att jag skulle vila två dagar innan jag tränade igen, så får väl nöja mig med en promenad lite senare.
 
Har hunnit med en snabbdusch och även fixat till en höjdar frukost, kvargplättar med äpple, björnbär, hallon och blåbär. Fick även i mig några finn crisp med avokado på, supergott alltihop.
Idag är det alltså fredag och jag har aldrig känt sådan längtan till helg, I guess it's welcome to Gymnasiet, haha. 
Kvargplätter (1 portion):
1/2 dl (50g) naturell kvarg
2 äggvitor
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk fiberhusk (inte nödvändigt om man inte har det hemma)
En skvätt vatten
Kanel om man vill
kokosolja
 
Hur gör du?
- Blanda samman alla ingredienser och tillsätt lite vatten, så att smeten blir lite tjockare än vanlig pannkakssmet.
- Sedan steker du det på medelvärme i kokosolja.
- Servera med frukt och bär, eller varför inte keso?

- Humöret kan ändras fort.

Ursäktar det ganska negativa inlägget imorse, men humöret var inte på toppp kan jag lova. Dock få började jag fundera på allt jag har och hur bra jag faktiskt har det, insåg att jag inte har något att gnälla om. Precis innan jag skulle svänga ut från pakeringen träffade jag också på Daniel och Albin, och då var humöret på topp.
 
Skoldagen har rullat på bra, hann med att luncha på Sandys med pappa, så gos. Har inte varit hos honom "en hel vecka" på tre veckor eftersom att vi åkte till Makedonien på en "pappa-vecka", så det var mysig och bara prata och umgås lite.
Gick även på handledningen för spanskan så har inte så jättemycket att plugga som jag trodde, så ska faktist sätta mig och titta på ett avsnitt av Suits. Hoppas att ni har haft en toppendag!

- Q/A

 
Anonym om - Träning- och kostplan
Varför äter du inte tuggummi?

Jag blir jättelätt beroende av tuggummi. Tar jag ett, tar jag ett till efter 15 minuter och fortsätter så tills paketet är slut. Men jag får också väldigt mycket luft i magen som jag helst vill undvika.
 
Anonym om -Träning- och kostplan
Vilken linje går du? 
 
Jag går Ekonomi-linjen på Enskilda här i Nyköping.

- Ett halv-segt pass 17/9-2014

Igår var jag och tränade rygg. Jag vet inte om det var för att jag fortfarande var halvkraslig eller om det var för att min kropp har blivit van vid att jag tränar ryggen på morgonen och då använder mig av lagrade kolhydrater från dagen innan, dvs. tränar utan frukost i magen - det fungerar bra för mig, men inte för alla, kom ihpg det! Jag vet inte riktigt vad det var, en blandning av det kanske? Vissa övningar gick dock bra och jag fick hyfsad kontakt!
Gammal bild.
Passeet:
Chins - med hjälpvikter
1x10 - 44kg (3)
1x10 - 44kg (2)
1x5 - 44kg (1)
Lats drag mot bröstet (var 4:e rep höll jag kvar i 4sek och drog upp väldigt sakta)
1x12 - 30kg
2x12 - 35kg
1x12 - 30kg
Smala latsdrag
1x12 - 25kg (var 4:e rep höll jag kvar i 4sek och drog upp väldigt sakta)
1x12 - 30kg (var 4:e rep höll jag kvar i 4sek och drog upp väldigt sakta)
1x12 - 35kg
1x10 - 35kg
Latsdrag i Cable. (körde superset med Pulley)
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
2x10 - 15kg
Pulley
1x12 -15kg
1x12 - 20kg
2x12 - 25kg
Enarmsrodd
1x12 - 10kg
1x12 - 12kg
2x12 - 14kg
Stångrodd
2x12 - 25kg
2x12 - 30kg
Ryggsesning
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
1x20 - 15kg
 
Skippade även konditionnen för att jag tyvärr mådde så pass dåligt. Har nu lärt mig att vänta en dag extra innan jag mår helt på topp!

- Nu kan det bara bli bättre.

Känner atm att jag vill gräva ned mig. Tränade för tidigt igår, då jag alltså inte var helt frisk och mår idag sämre, har massa plugg och funderar på hur jag ska hinna med och få ihop mitt liv. Menmen, det är torsdag idag och fredag imorgon vilket betyder att det snart är helg och då kan jag slappna av och möjligtvis börja träna igen, wihooo!
 
För att att ändra på morgonens humör, åt jag i lugn och ro den goda frukosten ni ser här ovanför. Havregrynsgröt som var tillagad med banan, äggvita och kanel. Toppade med frysta hallon, naturell kvarg och frön. På sidan om hade jag finn crisp med gurka samt citronvatten och två koppar grönt te.
 
Dagens planer är att bocka av timmarna i skolan, luncha med pappa och sedan hem för att plugga ännu mer, visst låter det skoj? Hoppas att ni får en toppendag och inte mår som jag idag. Pusshej.

- Mandel- och bananplättar.

Älskar bananplättar, men älskar också att exprementera så att det smakar annorlunda varje gång. Dessa dock ↑, var så sjukt goda, helt seriöst och det är så enkelt! Passar prima som frukost, mellanmål men även som lunch.
 
Du behöver:
1 halvmogen banan
3 äggvitor
1 msk mandelmjöl
kanel
kokosolja
 
Hur gör du?
- Blanda samman alla ingredieser.
- Stek i smaklös kokosolja på medelvärme.
- Servera med keso och frysta hallon.

- Bilder från Makedonien, mat, del 2.

 

- Idag är en bra dag, idag är den bra.

Godmorgon kära vänner!
Vaknade på ett strålande humör idag och är så pepp inför dagen. Varför? har ingen aning eftersom att det är veckan längsta dag, men efter det väntar ett ryggpass då jag känner mig tillräckligt kry, wihooo!
Firade toppenhumöret med en god frukost som bestod av choklad- och kokosgröt, så gott och mysigt då jag satt och pratade med mamma samtidigt.
Har precis fixat lite frukost till mina syskon och ska gå och borsta tänkerna. Ni kör vi, ha en toppen dag!
Choklad- och kokosgröt:
1 halvmogen banan
2 tsk kakao
1 msk kokosflingor
1 dl havregryn
2 dl kallt vatten
1 äggvita
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda det med kokos och kakao.
- Tillsätt havregryn och rör om.
- Tillsätt vatten och in i micron 2-3 minuter.
- Ta ut rör om och rör ned äggvitan.
- KLART, toppa med hallon eller andra bär och njut!

- Crazy day.

Denna dag har gått så otroligt fort och jag har fått så otroligt mycket gjort. I skolan fick jag väldigt mycket gjort, slutade 15.00 och åt lite snabbt innan jag satte mig med lite jobb i 2 timmar, Ilze kom över och pluggade lite sammtidigt. Åt, pluggade lite svenska och sen var jag tvungen att ta en paus så tog en 45-minuters promenad med Albin. Sen dess har jag suttit och pluggat, insåg nu att klockan redan är 22.00, helt sjukt men ändå skönt att nästan vara i fas igen. 
Ska strax krypa ned under täcket så att jag är udvilad tills imorgon, veckans längsta skoldag, ett ryggpass och möjligvis ett walkingpass på det. Godnatt.

- Saker om Mekedonien

Under veckan jag var i Makedonien upptäckte jag vissa saker som jag tänkte extra mycket på, vissa kan man ju undra varför men ja, så blev det.

• Goda och coola glassar.Kulglassen var såååååå god och smakrik, den kändes inte heller "fet" utan var väldigt mager men var ändå precis som gräddglass. Pin-glassarna, alltså sånna man köper på affären typ var supercoola, eftersom att de gjort godis till glass, fattar ni?

 • Kör i 120 på 40-vägar. Det gick väldigt fort i ca alla taxi-bilar vi åkte.
 
• Alla går sakta. Visst, jag var på semester och borde också ta det lugnt, men det kändes verkligen som att alla gick supersakta.
 
• Säljer öl fast de inte får. När vi var på väg till Ohrid från Skopje i en taxi så stannade vi på en bensinmack och skulle köpa glass och öl. Men det fanns ingen öl framme så mamma frågade och han svarade "Ja, men vi får inte sälja det." Sengick han till en redbull-kyl som hade två lager, på översta hade han redbull och på andra hade han öl.
 
• Väldigt religösa. 365 kyrkor i bara Ohrid.

• Typ inga skyltar. Såg inga reklamskyltar och knappt några vägskyltar på vägarna eller inne i städerna, lite komiskt faktiskt.

• Väldigt mycket lösa katter, inte lika mycket lösa hundar

• Massa fiskar som inte är rädda för människor och nafsar på en när man badar 

• All mat är billig, transport det dyraste. Vi åt somsagt för oss fyra för ca 150kr/dag till lunch, ca 200kr/dag till middag och 50kr för fika.

• Mycket berg med skogar

• Bara pommes som tillbehör till kött, fisk och kyckling• De odlar mycket paprika men har det inte i sallad på restauranger. De odlar även väldigt mycket vindruvor, som förövrigt var suuuuuuupergoda!

• Inte lika på, som i andra länder. När det gäller försäljning, visst frågar de men bara en gång och säger man nej eller ignorerar så är det inget mer med det, så fattar de att man inte vill.

• Krokiga vägar. Vägarna var otroligt krokgiga, men det är nog för att det är väldigt mycket berg som man åker runt samt utt och ned för.

 

- Denna är såå fin!

 

- Förkylning och tigerkaka

Hellu, här har ni en tjej som slocknade 20.30 igår.
Pluggade spanska efter att jag kommit hem från skolan, Albin kom över för att hjälpa mig, men det slutade med att jag låg så gott som död pga. förkylning. Så jag gosade lite med Albin, åt middag och sen somnade jag. Så bestämde mig för att ta en vilodag idag istället för på onsdag så att jag blir frisk och inte förvärrar allt.
 
Därför bestämde jag mig för att fixa en lyxigare frukost när jag vaknade imorse - det blev en tigermicrokaka, dock med kokossmak istället för vaniljsmak. Till detta åt jag även några finn crisp, sallad, skinka och två koppar grönt te. 
Slutar 15.00 idag, men har tänkt att ta med mig flera böcker hem och jobba upp lite, passar ändå toppen då jag har vilodag.
Hoppas att ni får en grym dag, tänk på att fokusera i skolan och hitta istället på något skoj efter. Ni äger.
 
För 1 portion, variant av tigerkaka:
lager1:
1/2 dl havregryn
1/2 dl kvarg
1 msk kokosflingor
1 äggvita
1 skvätt kallt vatten
Lager2:
1/2 dl havregryn
1/2 dl mjölk/yoghurt/kvarg
1 msk agavesirap
1 äggula
1 msk kakao
 
Hur gör du?
- Blanda ihop ingredienserna, lagrena försig.
- Häll över lager 2 på lager 1.
- Stoppa ned en gaffel och dra den försiktigt up och runt lite, så att smeten blandas lite lätt.
- In i micron i 2-4 minuter, jag hade 2,5min.
- Klar, servera med t.ex frysta hallon och keso.
 

- Bilder från Makedonien, del 1

Insåg att jag har vääääldigt mycket bilder, så tar det i flera delar.

- Godmorgon härliga måndag!

Avslutade kvällen igår med lite prat hemma hos Ilze och sedan en liten kort promenad med Albin. 
Imorde vaknade jag på ett toppenhumör och med riktigt grov träningsvärk i triceps och axlar, såååå skönt, då det var länge sedan jag hade träningsvärk i axlarna, haha. 
6.30 var jag på väg till gymmet där rumpan och magen fått jobba. 
Sitter för tillfället i skolan en timma förtidigt, så ska strax plocka upp spanskaboken för att plugga lite. 
Kör hårt idag, ni äger!

- Tränings- och kostplanering

Efter en vecka i Makedonien älskar (läs hatar) min mage mig. Själen har dock mått bra då jag inte haft någon ångest trots att jag "bara" sprang 2-3 gånger och ätit massa glass samt bakelser. När jag skriver bara menar jag inte att det är lite i övrigt utan att det är lite i jämförelse till hur mycket jag brukar träna. Nu känns det som att det vrider sig i magen varje gång jag äter, men det börjar gå över.

Här nedanför har ni min plan för ca 4 veckor framöver. Vill ni hänga på? Eller ni kanske har gjort upp en egen planering, jag vill veta!! berätta för mig: [email protected]

 
Söndag - axlar/bröst + triceps 60-90min, 10-15 min kondition 
Måndag - rumpa + mage 60-90 min, 10-15 min kondition
Tisdag - rygg 60-90min, 10-15 min kondition 
Onsdag - vila! Promenad? 
Torsdag - ben 60-90 min
Fredag - Mage ca 60min, kondition 30-45 min
Lördag - Vila
Inte äta:
• ljust bröd, ris, pasta, potatis
• godis, läsk, chips, popcorn, bakelser, glass osv.
• tuggummi 
• kolsyratvatten 
• majs
 Ät mycket av:
• kyckling, fisk, "lätt" kött
• grönsaker 
• kvarg, keso
• frukt, bär
• olika sorters kål 
• havregryn
• frön, nötter 
• VATTEN 
• ägg 
• magra mejeriprodukter

Övrigt:
• Max 5 finncrisp/dag
• Max 3 riskakor/dag
• ät senast 20.00
• ät 2-4 mellanrum
• drick mycket vatten
• Max 1 näve nötter/mandlar /dag

Anledningen till punkterna på "övrigt" är t.ex att jag inte riktigt kan behärska mitt ätande av finn crisp och riskakor (haha) så det blir en liten utmaning.


- Så otroligt motiverad

Halloj, mina kära, älskade läsare.. som är kvar efter en halv kass uppdatering i en månads tid.
Igår gick vi upp runt 3 och tog oss till flygplatsen, lyfte 6 och var hemma i Sverige runt 8.30. Hann med att kramas md Ilze, pappa och lillebror, pussas med Albin och sedan hann jag även med att träffa resten av gänget för att fira Lucas som fyllt år lite smått. Hade tänkt att träna också, men min hals tillät inte det, tyvärr.
 
Idag däremot, har jag hunnit med att umgås med pappa genom att spela gitarr tillsammans, så gos. Sedan cyklade jag iväg till gymmet och fick till ett fruktansvärt bra pass för axlar, triceps, lite bröst och hann också med 7 minuters tabatha intervaller på löpbandet innan magen började krampa.
Sitter nu hemma hos mamma och skriver massa inlägg jag kommit på. Är för tillfället så otroligt motiverad till både träning och bloggen.
Passet:
Hantellyft åt sidan - i superset tillsammans med hantellyft framåt.
1x12 - 4kg
1x12 - 5kg
1x12 - 4kg
"En övning jag inte har ett namn på" ♠  - i superset tillsammans med  militärpress ♦
♠  1x12 - 10kg
♦ 2x12 - 12,5kg
♠  1x12 - 12 kg
♦ 2x12 - 15kg
♠  1x12 - 14kg
♠  1x12 - 12kg
90*
1x12 - 3kg
1x11 - 4kg
1x10 - 4kg
 
Dips på bänk
3x10
Push down i cable
1x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
2x12 - 10kg (på varje set stannade jag upp på var 4:e rep och höll kvar i ca 4sek)
Tricepspress Kickbacks
2x15 - 6kg
2x15 - 8kg
1x15 - 7kg
"Bakom huvudet" - hantelpress
1x12 - 8kg
2x12 - 9 kg
1x10 - 10kg
 
Pull over
1x20 - 9kg
2x20 - 10kg
Och avslutade somsagt med.. tabatha intervaller på löpbandet i hastighet 14,5km/h och lutning 2,5%.

- Sista dagen

För tillfället, när jag sitter och skriver detta i mina anteckningar på telefonen, sitter jag i en varm buss med massa andra människor på väg till Skopje - huvudstaden i Makedonien. Våran resa börjar leda mot sitt slut, för om mindre än 24 timmar sitter jag hemma i kalla Sverige igen. Lite surt faktiskt, fast jag saknar min pappa, lillebror, Ilze, Albin och alla andra vänner där hemma, saknar även att gå till gymmet och ha rutiner igen. 
Haft en riktigt bra vecka tillsammans med syster, mamma och Jörgen, mycket bad och intryck, åkt och gått runt lite överallt, ätit galet god glass och mycket kyckling (haha).
Jag vet inte om det är för att jag "lärt mig att träning och nyttig mat inte är allt" eller om det är något annat, men denna resan har varit den jag varit mest imponerad av, efter USA. Om 10 år skulle jag vilja åka hit igen och se hur det kommer att se ut då. För just har flygbolagen Wizzair bara flugit hit i ca 1 år och det är inte så jättemycket turister från Europa, men de börjar bygga upp sig igen och anpassar sig för turister, så det skulle vara kul att se hur allt förändrats och hur mycket priserna höjts. För vi har fikat i genomsnitt på 50kr/dag för oss fyra, vi har ätit middag för 200kr/dag för oss fyra och lunch för ca 150/dag för oss fyra, så det är verkligen jättebilligt, just nu.

- Det rullar på

Jahapp, vad händer hos mig då? Det känns som att det enda vi gör är att sova och äta. Dock så badar vi, solar, går i en massa i affärer men också i b.la gamla stan, klarar inte av hur fint det är.
Vädret varierar vääääldigt mycket, på morgonen kan det regna, på dagen vara superfint och varmt, sen på kvällen kan det spöregna igen.

Men det vi gör mest är att ta det lugnt och äter gott eftersom att vi är på semester, dock har jag hunnit med att slänga in lite plugg och löprundor, oftast på mornarna, då är det prefekt väder, inte för varmt, inte för kallt, och sjukt fin utsikt. Imorse valde jag att springa i backarna här och det mina kärna vänner, det är inget att leka med. Såg ut som att jag duschat när jag kom hem. Hoppas att ni har det lika bra som jag!


- Första dagen

Godmorgon söndag! 
Under flygresan igår som varade i ca 3 timmar, hann jag läsa 50 sidor i min svenska bok innan jag däckade helt, vet inte vad som hände. Men flygresa gick bra. Sedan väntade en taxiresa i ytligare 3 timmar på krokiga vägar och utan air-condition, men vi stannade några gånger för att gå på toa och köpa glass, så det gick bra ändå! Runt 17.00 var vi äntligen framme i Ohrid, vid lägenheten vi ska bo i under veckan. Gick ut och åt lite, handlade, men sen slocknade vi, eller iallafall jag, redan 9.30.
Det är så otroligt fint här. Bilderna är inte rättvisa, för det är verkligen mycket finare i verkligheten. Lite tråkigt bara att vädret inte är på topp.
Idag då? Ja, vaknat av två mardrömmar men annars sovit i 10 timmar, vilket var väldigt skönt. Tog mig ut på en löprunda i 25 minuter för att avsluta med pw/jogg i dem små backarna här. Skönt och fin utsikt! 

Nu väntar jag på att de andra ska vakna så att vi kan käka frukost tillsammans. Ha det bra!


- På resande fot

Igår käll kom Albin för att hjälpa mig stresspacka. Gick väl bra ändå, hann spela lite kort innan vi somnade. Imorse ringde klockan 6.30, packade det sista och sa hejdå till mitt hjärta för en vecka. 
 
Har precis gått igenom säkerhetskontrollen, blev lite strul med väskorna. Vi hade betalat för fel sort handbagage så mamma och Jörgen packade ned sina i det stora bagaget. Men nu är allt löst och ska strax gå på planet. Ska ha en toppen vecka och önskar er detsamma!
 

- JAG FICK LEDIGT

Dagen har gått riktigt fort, som vanligt typ? Sista lektionen fick jag ett sms av mamma som berättade för mig att jag fått min ledighet beviljad. Vilket var jätteskönt, så imorgon runt 7.30 ska vi mot skavsta för att sedan flyga till Makeldonien. Eftersom att jag inte förväntat mig att jag skulle få ledigt så har jag inte packat och alla mina kläder ligger just nu i torktummlaren så lär jag få stresspacka inom en snar framtid.
 
Efter skolan svängde jag förbi gymmet för ett effektigt och svettigt magpass+ ett ännu svettigare konditionspass som bestod utav 30 minuters intervaller på crosstrainern och 10 minuters tabata intervaller på löpbandet. Var lagom slut efter det kan jag lova.
 Passet:
Cable crunches
1x15 - 30kg
1x15 -32,5kg
1x15 - 35kg
2x15 - 37,5kg
Benlyft
5x20 - 10sek vila mellan varje
Total abdominal
1x30 - 40kg
1x30 - 42,5kg
1x20 - 45kg
1x20 - 42,5kg
Hopp i rodd
1x20 - 0kg
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
1x20 - 15kg
Situps 
3x20 
Sidoplankan
3x30 sek (båda sidorna)
Sidorodd
4x50 - 10kg
"Övning för ljumskar och mage"
3x15
 

- Everything Has Changed

 

- Galet god Broccoli- och kasslergratäng, LCHF

Ska börja med något jag kallar "Food-friday" vilket innebär att jag varje fredag kommer dela med mig av recept på lunch/middag. Jag kommer självklart att dela med mig andra dagar i veckan, men på fredagar har jag bestämt att jag alltid kommer att ha ett inlägg med recept. Så vi tar och börjar idag ↓
I onsdags var det jag som gjorde middagen här hemma. Det blev en broccoli- och kasslergratäng, riktigt god faktiskt och enkel att göra. Denna passar även folk som äter LCHF.
 
Du behöver:
500 gram broccoli
1 gul lök
500 gram kassler
(1 msk grahamsmjöl)
3 dl mjölk
3 dl grädde (jag hade matlagningsgrädde 15%)
3-4 dl riven ost
Salt & peppar
 
Hur gör du?
- Sätt ugnen på 200grader.
- Lägg ned broccolin i kokande vatten i några minuter, skär sedan dem i mindre bitar och lägg dem i en smord ugnsform. (Jag smorde formen med rapsolja)
- Hacka löken och strimla kassler. Låt detta fräsa i några minuter.
(- Strö över grahamsmjöl om du vill, och rör om.)
- Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar, rör sedan om ordentligt och låt puttra i ca 5 minuter.
- Riv osten och häll över 2 dl i kassler-såsen, rör om och låt puttra ett tag till.
- Häll över kassler-såsen på broccolin och strö sedan över resten av osten.
- Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått en ljusbrun nyans.
Ta ut, låt stå lite innan du serverat. Vi hade gjort en sallad till.
 

- It's friday

Godmorgon fredag!
Skönt med lite helg va? Om ja får ledigt så åker jag faktiskt till Makeldonien imorgon, känns lite sådär spontant faktiskt, har inte ens börjat packa. 
Sov riktigt bra inatt, dock vaknade jag 5.55 av en mardröm och kunde inte somna om, usch fy, vad hemsk den var eftersom att den kändes så verklig. Jag gick upp och fixade en "lyxfrukost" nu när det ändå är fredag och allt. Det blev en microäppelkaka, receptet hittar ni ↓
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo inför skoldagen. Ha en toppendag!
Äppelpaj med kanel, 1 portion:
1 msk naturell kvarg/yoghurt
1 msk mandelmjöl
1,5 msk kokosmjöl
1 äggvita
2,5 msk vatten eller mjölk
1 msk sötning (jag hade 1/2 msk agavesirap)
1/2 tsk bakpulver
1/2 hackat äpple
(kanel)
 
Hur gör du?
- Blanda samman alla ingredienser, hacka äpplet och till sätt även det.
- Häll över smeten i en form eller en skål.
- Skär några bitar till av äpplet som du trycker ned.
- In i micron i 1-3 minuter.
- Servera med vad du vill, jag toppade med frön och kokosflingor.

- Invigning på Espresso House.

Dagarna i skolan går fruktansvärt fort. Jag vet inte, men jag antar att det är bra eftersom att tiden går fort när man har roligt? Har hamnat i en toppenklass och träffat nya fina vänner, b.la dem på bilden. Efter skolan svängde vi förbi det nyöppnade Espresso house, dock höll jag bara dem andra sällskap då jag inte var speciellt sugen på något. Så glöm inte, det är ok att tacka ja till fika, men det är också ok att tacka nej!
 
Fortsatte vidare till gymmet, som förövrigt ligger mittemot. Fick till ett grymt benpass, gick verkligen jättebra och var riktigt kul. Jag var fokuserad och hade bra kontakt. Efter passet provade jag Nordic Wellness proteinshake "Banana shake" den var riktigt god kan jag lova er!
 Passet:
Benpress i smith
1x15 - 25kg
1x15 - 35kg
1x15 - 45kg
1x15 - 55kg
Bencurl (superset tillsammans med enbenspress)
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
1x12 - 45kg
Enbenspress 
2x12 - 50kg
1x12 - 60kg
Knäböj
1x12 - 30kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
1x12 - 50kg
Benspark
6x20 - 27,5kg (10sek vila mellan varje)
Utfallssteg
3x12 - 10kg (varje ben)
Rumplyft
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
2x12 - 27,5kg
Adductor
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
2x12 - 40kg
Kickbacks
1x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
 
Avslutade med stretch!

- Lysekil

 

- Q/A, språkresan.

Anonym om - River rafting, språkresan
Har några frågor angående din språkresa som jag jätte gärna skulle vilja ha svar på!!
Men tyckte du det var värt pengarna?
 -Jag tyckte att det var värt pengarna. Man fick se och uppleva så mycket, skulle man gjort allting själv (det som ingick i resan) skulle det blir dyrare.
 
Hur mycket fickpengar hade du med dig?
 -Vill tyvärr inte skriva summor i bloggen.
 
Blev det jobbigt med tiden eftersom ni "jagade" tiden?
 -Alltså, det blev lite stressigt ibland, om någon försovit sig eller något liknande. Men det blev aldrig "jobbigt" för vi viste vart vi skulle och vi ville verkligen dit, så det var liksom som att man längtade till något.
Var resa lärorik?
 -Språkligt -> Nja, mest enstaka ord. Som person -> ja, otroligt lärorik. Man fick bättre självförtroende, insåg att man klarar saker man inte trodde att man gjorde. Man träffade andra personer som kom från andra städer/länder och fick veta mycket om dem. Vi fick också lära oss väldigt mycket om de olika miljöerna ochkulturen i Usa. 
 
Ingick helikopter resa eller fick man betala? I så fall vad kostade det? 
 -Den ingick inte, men jag tycker att det var så otroligt häftigt, så det var helt klart värt pengarna. Återigen, vill  helst inte skriva summor men detta gick på en 4-siffrig summa.
 
Vad kostade det att göra det ni gör på bilderna?
 -Det på bilden ingick i såkallat "Explorer pass", köper ma´n till det till resan så ingår vissa aktiviteter. Så denna aktivitet behövde jag inte betala för enskillt.
 
Var det jobbigt att åka bil hela tiden?
 -Nej, faktiskt inte. Vi hade väldigt kul i minibussarna. Lekte lekar, dunkade musik, pratade - om oss själva, deep talk, massa strunt. osv. Så helt plötsligt hade vi stannat vid en bensinmack och skulle på toa, då hade vi redan åkt ca halva vägen.
 
Sista frågan! 
Vilka åldrar var det som åkte? Eller var det väldigt blandat?
 -Det var från 15-18 år tror jag. Den yngsta var 99:a och den äldsta var 96:a.

- En vän är den som känner dig

Godmorgon kära vänner!
Torsdag och en dag till fredag, hur nice? Sov som en stock inatt och vaknade upp till mitt alarm som Albin satt (ifall jag skulle ha somnat igår, haha) samt ett litet meddelande från honom. Gjorde ca hela min dag. 
Gjorde iordning en frukost som beståd av havregrynsgröt tillagat med äpple, kanel och solrosförn samt linfrön. Till detta åt jag även kokt skinka med naturell kvarg på, har ni provat? så gott!
 
Idag börjar jag 9.00 med idrott, men dagens lektion är bara information och sedan fortsätter dagen med tre lektioner till. Espresso House har öppnat här i Nyköping, så efter skolan hänger jag nog med dit ett tag med Elin, Jolin och Sophie. Sedan mina kära vänner, sedan är det dags för ett ben-pass och jag är så fruktansvärt taggad?
Hoppas att ni får en toppendag, don't forget - ni äger!

- En onsdagskväll i september

Halloj i stugan!
Sover ni? Det är något jag borde göra. Albin gick för en halvtimma sedan och då hade jag planerat att sova, men fastnade pratandes med mamma i soffan.
Dagen i skolan gick faktiskt riktigt fort med tre lektioner. Har dessutom fått ett nytt favoritämne - Företagsekonomi.
För tillfället så har vi hamnat i små grupper och bildat företag. Vi har fått en 100-lapp i gruppen och ska få den att växa i värde under några veckor. Trots att det är första "riktiga" veckan i skolan har vi fått en drös med läxor, men så kanske det är överallt?
 
Nu mot kvällen har jag inte gjort speciellt mycket, provat ett nytt recept som jag kommer att dela med mig, vilat upp mig inför benpasset imorgon och även umgåtts med Albin som hjälpt mig med ideer till bloggen, vilket är supernice! Men nu måste jag krypa under täcket, så hörs vi imorgon. Godnatt. ♥
 
 

- Q/A

Elin om - Snart är det slut
var det första gången du och albin sov tillsammans själva ??;)
 ♦  Nej, det var det inte :))
 
Louise om - Some birthday gifts 
oh ja har letat överallt efter breakfast skålen. vet du var dem kommer ifrån?
 ♦ Den hittade Ilze på Ullared. Älskar den, den är perfekt storlek för min gröt eller kvarg på morgonen!
Anonym om - Sista veckan, träna med vänner.
Hoppas du har det bra i USA!
Jag har en liten fråga som jag hoppas du kan svara på. Det är såhär att just nu äter jag vaniljyoughurt 0,5% till frukost men som jag har förstått det så är kvarg ett bättre alternativ. Dock så är jag inte alls så förtjust i naturell kvarg, men jag har börjat tycka om lindahls smaksatta kvarg och undrar ifall den smaksatta kvargen är ett bättre alternativ än vaniljyoughurt? :-)

Närinsvärdet per 100g för Yoghurten ser ut ungefär såhär:
Energi: 60kcal
Fett: 0,5g
 varav mättat fett: 0,3g
Kolhydrater: 8,6g
 varav sockerarter: 8,6g
Protein: 4g
salt: 0,1g
 
Näringsvärdet för vaniljkvarg per 100g:
Energi: 92kcal
Fett: 0,2g
 varav mättat fett: 0,1g
Kolhydrater: 16,1g
 varav sockerarter: 13,9g
Protein: 6,2g
salt: 0,1g
 
Om det inte är proteinet du är ute efter tycker jag, personligen att vaniljyoghurten är ett bättre alternativ. Då det är kalorisnålare, mindre socker/kolhydrater och har ändå lagom med protein.
 
Anonym:
Hej, skulle du kunna lägga upp tips så endast magövningar som man kan göra hemma? :)
Hejsan, jag gjorde i början av somamren ett inlägg som du kan hitta HÄR! Hoppas att det hjälper dig. Under kategorin "Övningar" hittar du även övningar för andra muskler. :)

- 3/9

Igår hade jag tänkt ta en promenad efter middagen som blev en jäkla massa kycklingfilé med grönsaker. Men den tanken ändrades när jag fick ett sms av Putte, Ilzes pappa om att hon låg på akuten efter att hästen slängt av henne. Så det blev en rush på cykeln till akuten där jag satt tillsammans med Ilze och Putte från 19.00-23.30. Har ni någonsin sett eran bästa vän ha så ont och må så dåligt och ni kan inte göra något? Det är hemskt.
 Fick iallafall lagom mycket sömn inatt, vaknade inte så jättetrött men jag är ganska seg. Fixade iordning banan/äggvitegröt, toppat med hallon och plommon. Riktigt gott, då det var väldigt länge sedan.Har precis haft dagens första lektion och ska strax ha min allra första ekonomilektion, det blir spännande.

- För att kunna motivera, måste man vara motiverad själv.

Som rubriken lyder. Den senaste veckan har motivationen varit ganska låg, så jag har inte riktigt haft lust till att dela med mig.
Men imorse, när klockan ringde 5.55 slängde jag på mig mina träningskläder, fixade iordning en frukost som jag skulle ta med till gymmet och cyklade iväg till gymmet för ett ryggpass. Passet gick supermegabra och motivationen ploppade upp igen.
Även skolan har kickat igån på riktigt, det känns superbra och jag ser framemot dessa tre år. Min klass är riktigt bra, skolan är supermysig och lärarna är så trevliga. 
 
Har precis ätit lite mellanmål och pluggat lite matte samt svenska. Det blev en skiva rågbröd med skinka och sedan en platt (?) persika + grönt te.