- Gillkväll på ett harmoniskt ställe

Efter en mysfika på stan trotsade jag och Albin motvinden på våra hojar. Det var nämligen så att vi var bjudna på grillkväll med hans släkt. Otroligt god mat, härligt sällskap och mycket skratt när jag b.la failade med mitt huvud-stående. Ett skönt och harmoniskt ställe där vi kunde släppa allt och bara slappna av. Perfekt avslut på denna stressiga vecka och jag är redo samt uppladdad inför en ny och spännande vecka. Inte långt kvar nu, endast 11 dagar varav 7 skoldagar. Kämpa på kära vänner!
 

- Morsdag på Hellmans

Jag vill gärna uppskatta min mamma lika mycket varje dag då hon är den finaste och bästa personen som finns. Sedan jag föddes har hon stöttat mig i alla mina val, skolan, min ortorexi, träning.. ja, allt ni kan komma på. Hon är väl som min bästa vän, på riktigt. Jag kan säga ALLT till henne. Bråkar jag med Albin? Hon vet det. Tycker jag det är jobbigt med maten? Hon vet det. Är jag glad? Hon vet det. Det är iallafall morsdag idag och det firade jag och mina syskon med att bjuda mamma på en fika på det mysiga Cafét Hellmans. Härligt att sitta någon timma med något gott att smaska på och bara prata. Hur har ni uppvaktat era mammor?

- Chokladbollsröra i min ensamhet

Morgonstund i en ensamhet, ensam med endast mina tankar. Jag behövde det denna morgon. Bläddrade i arkivet och hittade ett gammalt recept på "chokladbollsröra", blev genast sugen och satte igång i köket. Några minuter senare var allt klart, jag satt där i min ensamhet och åt under en tystnad. Det var skönt, riktigt skönt ska ni veta. Vad jag tänkte på är en bra fråga, livet, veckan, framtiden, jag vet faktiskt inte. Dessutom bryr jag mig inte eftersom att det enda som finns i min kropp just nu är en glädje, allt tungt har släppt från mina axlar. 
 
Såklart har jag även hunnit med att fixa frukost till min kära mor, som uppskattades. Ni har väl inte missat att det är morsdag? Vad hittar ni på för gulligt åt era mammor? Jag fixade bananplättar med choklad, äpple, hallon och björnbär + en mörk fralla med ost och gurka. Senare ska vi åka iväg och fika för att umgås lite. Det tycker jag låter hur bra som helst!
Chokladbollsröra, 1 portion:
1 dl fiberhavregryn
1,5 dl kvarg
1,5 msk kakao
1 krm kaffepulver (eller lite kokat kaffe)
1,5 msk kokosflingor
1 banan
1 näve hallon
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda alla ingredienser.
- Lägg upp på en tallrik.
- Om du vill: toppa med något. Sedan är det bara att äta och njuta!
 
Detta var supergott, dock så var det svårt att äta upp det sista då det var otroligt mättande. Detta fungerar även att äta som mellanmål, det gjorde jag för ett år sedan (där jag läste i arkivet) då hade jag däremot halverat receptet. 

- En bättre lördag

Gårdagen spenderades med vänner, snacks och sällskapsspel. En bättre lördag helt enkelt. Gjorde ni något skoj? 

- Baby goodbye

Regnet smattrar mot rutan och det enda jag vill göra är att krypa ned under täcket och titta på serier. Det är precis vad jag ska göra. Magpasset gick bra, fick kontakt i de flesta övningarna men inte alla vilket sög. Fast där jag fick kontakt kändes det toppenbra. Tänkte sedan avsluta med 20minuter intervaller men det blev endast 10minuter då mina benhinnorna började göra brutalt ont, så ont att jag var på gränsen till tårar. Valde därför att stretcha i 15 minuter. Det var skönt att röra på sig och svettas lite så jag är nöjd. Nu väntas som sagt serier och mat. Senare ikväll ska jag spendera lite tid med killen och några kompisar. Vad gör ni denna gråa lördag

- Ryggslakt och bröstpump

Det var en dunderengergi som besökte min kropp igår och jag kände mig stark. Vila ger ju faktiskt bättre resultat. Satte nytt pb i reps i bänken, drog upp 90kg i marklyft och provade en ny övning som var riktigt, riktigt skön. Det var i princip tomt i gymmet, endast några få personer så det var riktigt skönt. En liten tjej var med sin pappa och tittade på mig när jag genomförde en övning: "Pappa, när jag blir stor vill jag bli som henne. Hon är fin och stark." Blev så fruktansvärt glad och rockade resten av passet.
 
Passet igår:
Marklyft
1x12 - 60kg
1x12 - 70kg
1x6 - 80kg
1x1 - 90kg
1x4 - 80kg
Bänkpress
1x12 - 30kg
1x10 - 35kg
1x8 - 37,5kg
1x6 - 40kg
Pulley (superset med beöstpress i cable)
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x8 - 35kg
Bröstpress i cable (superset med pulley)
1x12 - 5kg
2x12 - 7,5kg
1x8 - 10kg
Latsdrag i cable
1x12 - 15kg
1x12 - 17,5kg
2x8 - 20kg
Flyes på snedbänk
2x12 - 10kg
1x12 - 12kg
1x8 - 14kg
Breda latsdrag till bröstet (superset med armhävningar)
4x12 - 35kg
Armhävningar (superset med bred latsdrag)
10st
10st
8st
6st
Ryggresning
4x20 - 10kg
Raka latsdrag i cable (bilden)
1x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
1x8 - 15kg
 
Avslutade med lite stretch.
 

- Never come home

Vaknade upp helt mör i ryggen efter gårdagens pass, som ni kommer få läsa om senare idag. Spenderade någon timma på gymmet i sällskap av Ilze, sedan fortsatte vi vidare ned till hamnen. Med solnedgången i ryggen, pratade vi om allt mellan himmel och jord. Känns som att det var länge sedan vi sågs, i vilket fall som helst var det supermysigt. Har nu bockat av 10 timmars sömn, äppelgröt till frukost och nu väntas lite födelsedagsfirande för bonusbrorsan. GRATTIS!

- It's coffee time

En ost- och skinksmörgås av surdeg i magen, massa skitsnack och skrattat fram magrutorna. Det är vad min eftermiddag bestått. Ett gäng härliga tjejer från klassen. Är så otroligt glad över att vi börjat umgås.
 
Kör lite annorlunda fredag jämfört med andra fredagar då jag kör fredagsmys innan fredagsfys idag. Nu väntas en grillkväll med familjen då solen tittat fram, härligt! Sedan väntas ett pass på gymmet där ryggen ska slaktas och tuttarna ska jobba. Helt ok fredag om ni frågar mig. 

- En blandning av kvarg och banan-plättar

Imorse råkade jag av misstag ha i för mycket ägg när jag skulle göra mina bananplättar. Därför valde jag att tillsätta lite kvarg vilket ledde till att det blev en blandning av kvargplättar och bananpättar. Vet inte hur ni tycker att det låter men det var riktigt smarrigt och det är något jag tror att jag kommer fortsätta med. Varvade även med en röra av naturell kvarg och hallon. Mums.
 
Du behöver:
1 stor mosad banan
2tsk kanel
1 tsk kokosflingor
1-2tsk Psylliumfrön
2 msk havregryn
1 ägg
1 äggvita
1 redig msk naturell kvarg
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med allt utom kvarg och ägg.
- Tillsätt sedan ägg och äggvita. Blanda hårt tills allt har blandats.
- Tillsätt sedan kvargen och rör om igen.
- Låt smeten stå och svälla tills stekpannan värmts upp.
- Stek sedan på medelvärme.
- Varva med en röra av hallon och kvarg. Njut!
 
Fick en fråga för några veckor sedan om varför jag äter psylliumfrön till ca allt. Anledningen till det är för att fröna är kalorifria men har en bra fibrer i sig som gör att tarmarna fungerar bättre. Därmed leder det till en bra magkänsla, förbättrad förbränning/matspjälkning och dessutom "fluffar" till maträtten eftersom att fröna sväller upp.
 

- Tjugonionde Maj Tvåtusenfemton

- Rörlighetsträning aka stretcha är väl inte min starkaste sida -
Magen är mätt och belåten efter en riktigt god frukost i ställskap med mammi. Av misstag blev det så att jag improviserade ihop en blandning av kvargplättar och bananplättar. Kan ju inte riktigt kalla det för ett misstag då de blev supergoda, fast ni får vänta med receptet till lite senare. Tidigmorgon-promenix med en podd i lurarna vid vattnet och solsken har jag också hunnit med. Idag var det dock kallt men ändå en fri luft. Förstår ni vad jag menar? Skönt att kicka igång dagen på detta sätt iallafall. Dessutom kom jag på massvis med ideer till bloggen som jag ska sätta igång med, yey! 
 
Nu väntas en kort skoldag då jag ska skicka in mina två sista inlämningar för 1:an. Hur skönt är inte det? Att slippa stressa över skolarbete i några veckor framöver. Det gillar vi. Jag slänger nu på mig mitt leende, mitt bästa jag och lite trasor på kroppen för att ni ta mig bort till skolan.

- Picknick med jordgubbar

Eftersom att jag var ute imors och sprang även cooper på idrotten, kände jag att det räckte med träning för idag. Därför flyttade jag mitt rygg-/bröst-pass tills imorgon. Istället valde jag att ringa upp Albin och frågade honom om han ville på dejt med mig, haha. Köpte med mig jordgubbar, nötter och lite annat för att sedan cykla ned till stället där vi för första gången umgicks tillsammans. Jag gillar den platsen och vara där med honom. Vi hade det supermysigt, kastade jordgubbar på varandra och pratade om livet. Bara släppte allt för en stund samtidigt som vi njöt av solen (till en början).
 
Jag är faktiskt glad över att jag KAN lyssna på när folk eller min kropp säger åt mig "Nix, nu blir det för mycket.". Förstår inte riktigt hur jag inte kunde göra det förut, men det är väl alla tankar. Är iallafall stolt över hur långt jag har kommit. 

- Snabba kakor med tre ingredienser

Här om dagen beslutade jag mig för att göra i ordning några gamla favoriter. Kakor som går snabba att göra och innehåller endast tre ingredienser (eller fler om du vill). För oss som är såklallade "dietskadade" dvs. tycker att saker utan socker är gott är detta ett perfekt mellanmål, men även vissa av mina kära klasskamrater tyckte att detta var helt ok, inte det bästa de ätit men ändå inte äckligt. Veronica fick också höra om detta för några dagar sedan och tyckte att det passade bra för att få bort sitt sötsug. Hur bra?
 
Du behöver:
1dl havregryn
1 Stor banan
1 msk kanel
alt. torkade bär/frukt, frön, kokos, äpple, chokladtoppar.
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med kanel. Tillsätt sedan havregrynen och blanda allt.
- Alt. om du ska ha i torkad frukt/frön/nötter osv. tillsätter du detta nu.
- Fördela "smeten" med hjälp av en tesked på en tallrik och ställ in i micron på högsta effekt i 2-4 minuter.
 
Klart! Antingen serverar du direkt eller låter dem svalna en stund. Jag själv hade detta som ett litet mellanmål efter idrotten idag. Perfekt med både snabba och långsamma kolhydrater samt lite protein.
 

- Vinstlotten

Imorse var det jag som drog vinstlotten. Klarblå himel och solen på topp. Bingo! Äntligen fick jag plocka på mig lite D-vitamin under min morgonpw med #måndagspepp, på en torsdag, i lurarna. Åh så härligt det var med solens strålar mot mina kinder och värmen mot min kropp. Avnjöt sedan en mysig frukost tillsammans med mamma och planer om framtiden. Älskar sånt, att veta att det finns fler än jag som planerar min framtid, haha. På menyn idag stod det: banangröt toppat med banan, kiwi, kvarg och solrosfrön. På sidan två ägg, vatten och vatten. Mumsi! Nu bär det strax av till skolan men först lite mys med min sömntuta som ligger bredvid.
 
Glöm inte att du lever en gång. Gör denna gång till den bästa. Var glad, var ledsen om du behöver det. Det som är viktigast är att du mår bra, att du är lycklig och att du känner att du gör någon nytta. Dra dig aldrig tillbaka, visa att du äger och rocka världen. 

- Onsdag aka Tisdag

Jag är så inställd på att det är tisdag idag eftersom att vi var lediga i måndags. Därför suger det extra mycket att det är vilodag idag. Speciellt nu när himlen är klarblå, solen står högt och jag mer än gärna skulle varit ute på en pw. Well, well.. får göra det bästa av situationen och gå till skolan lite tidigare eller något. Humöret är iallafall på topp och jag känner någon slags glädje som jag inte känt på länge. Visst är jag ofta glad, men detta är något extra. Var desutom så fruktansvärt hungrig imorse, det var så sjukt, skakade till och med för att jag var hungrig, haha? Fast nu har jag fått i mig en stor portiongröt toppat med banan och hallon, kokt ägg, riskakor, vatten och te. Dags att sätta lite fart, rocka dagen och njuta av solen. Klarar vi det? Klart vi gör!

- Inget mer att begära

Efter en lyckad dag i skolan, grymt samt effektivt axel-/magpass och middag på Tacobar med Albins familj, sitter jag nu i min säng och försöker varva ned. Tänker på vad som hänt under dagen och inser att jag har det väldigt bra, både hemma och i skolan. Jag är helt enkelt lyckligt lottad. Uppsatsen jag kämpat med har visat resultat, mamma har köpt bananer och mina vänner är underbara. Vad mer kan jag begära? Inget.
 
Passet idag blev riktigt effektivt men grymt bra. Det känns som att axlar alltid får den där extrema pumpen, men det gillar jag. Det är skönt fast ändå äckligt på samma gång, fattar ni? Magen fick jag också bra kontakt med, speciellt nu när träningsväreken sedan lördags fortfarande sitter kvar. Iallafall.. På dagens schema stod det iallafall superset som vanligt. Har ni provat det? Vad är era åsikter kring superset?
Passet:
Militärpress 1x12 - 15kg, 2x12 - 17,5kg, 1x10 - 20kg
+
Hantellyft 4x12 - 4kg
 
Cable crunches 2x15 - 30kg, 2x15 - 32,5kg
+
Liggande benlyft 4x20st
 
Axelpress 1x12 - 9kg, 1x12 - 10kg, 1x10 - 10kg, 1x9 - 10kg
+
Axelrotation 4x12 - 4kg
 
Omvända crunches 3x20st, 1x12st
+
Plankan 4x30sek
 
Framåtlyft med viktplatta 4x12 - 5kg

- Vågar du anta utmaningen?

Tänkte börja med veckans utmaning som jag körde för ett år sedan. Jag tyckte att det var kul och det var många som hängde på, hur härligt är inte det? Så vi kör igen. Denna vecka börjar vi med PLANKAN 20 minuter på 7 dagar. Från idag till nästa tisdag. Är ni med mig?

- Rosa, grön och vit

Hade lite svårt at sova igårkväll pga. att jag var så uppspelt över ett mail, fast jag lyckades somna innan 23.00, vilket var skönt. Imorse var det därför lite segt att komma upp, men när jag väl var uppe så var det inga problem. En pw på 6,2km senare satt jag vid frukostbordet tillsammans med mamma och Jörgen. Smaskade i mig vanlig havregrynsgröt kokat med frön. Jag toppade med hallon och kiwi, då bananen jag sett framemot var slut, haha. Självklart fanns det även ägg och te på sidan. Nu väntas en ganska kort skoldag. Det är inte mycket kvar kära vänner, lite drygt två veckor. Vi klarar det, kom igen!
 
Missa inte utmaningen som kommer upp runt 13.00. Tror ni att ni vågar ni anta den? 

- Benpasset förut idag

Maten sedan brunchen hjälpte ska ni veta mina kära vänner. Benpasset gick så jäkla bra. Svetten rann och jag kunde knappt resa mig upp när jag skulle ta mig ut från omklädningsrummet. Fokuserade på kontakt som jag gjort de senaste gångerna och fick en riktigt grov kontakt. Kändes som att jag skulle spy efter två övningar, haha. Dock så ville inte tekniken i böjen sitta så det blev endast tre set med ganska låg vikt. Det jämnade dock ut sig efter alla andra övningar.
 
Passet idag:
Bulgarian squat i smithen
1x12 - 31,5kg
2x12 - 41,5kg
1x10 - 41,5kg
Knäböj med fri stång
2x12 - 40kg
1x6 - 40kg
Sumolyft
1x12 - 40kg
2x12 - 50kg
1x10 - 60kg
Donkey Kicks i cable
3x12 - 7,5kg
1x8 - 10kg
Liggande bencurl
12st
9st
Sumosquats på bänk med kettlebell (superset med utfallssteg)
3x12 - 20kg
1x10 - 24kg
Utfallssteg med viktplatta ovanför huvudet (superset med sumosquats)
4x12 - 10kg 

- A perfect brunch

Tjejerna har precis lämnat mig med sockerchock och en liten överkonsumtion av kaffe. Mumsat i oss mängder av mat, skrattat och snackat en massa om b.la framtiden, vad som händer efter studenten (två år, haha..). Kul och gott var det iallafall, något vi absolut måste göra igen. Ingen ångest här inte, bara en glad Emilija med massa energi inför benpasset som jag iväg till strax. Nu kanske det låter som att jag ska träna eftersom att jag har ätit allt detta, men så är icke fallet. Benpass på måndagar är en standart och nu lär jag ju ha världens energi. Det bara kryper i fingrarna på mig, så jag ska nog sätta fart och hoppa upp på mina blåa hoj!

På vår meny idag stod det:
Amerikanska pannkakor
Äggröra med bacon
Frallor, både ljusa och mörka
Vindruvor, jordgubbar, kiwi och banan
Nutella, sylt och grädde
Smoothie av hallon/mango
Cake pops
 
Perfekt om du och dina vänner vill göra något tillsammans, nu när terminen lider mot sitt slut och lektionerna inte riktigt går som vanligt.
 

 
 
 
 
 

- Inte en vanlig måndag

Måndagförmiddag, ni sitter antagligen i skolan, fast det gör inte jag. Det är nämligen så att jag har studiedag idag och passade därför på att sova lite längre bredvid min fina. Sedan var det dags och gå upp. Pw/intervaller på drygt 10km stod på schemat, som varannan måndag. Det var riktigt varmt idag trots att solen gömde sig bakom molnen, så hela min ljuslila tröja var färgad i mörkt när jag kom tillbaka. Nu sitter jag här i min säng med blött, ruffsigt hår och i byxor samt bh, väntar på att några tjejer från klassen ska komma hit för lite brunch och tjejsnack. Är så himla laddad, det ska bli riktigt kul. Däremot måste jag nog sätta lite fart. Puss på er, ha en grym dag!
 
Brunch, jag smakar på ordet. Satan vad kul det ska bli. Maten, vad blir det för mat? Mat som jag inte brukar äta - amerikanska pannkakor, mjukbröd och bacon. Det snurrar i mitt huvud, hur ska detta gå? Vet ni vad jag känner just nu? Nix, ni hade fel. Jag känner ingen ångest över maten. Jag är riktigt taggad på att ha en rolig förmiddag med mina vänner och äta gott. Dessutom vet jag att EN sådan måltid inte gör någon större skillnad på min kropp.
En härlig känsla att känna så, slippa oroa sig, faktiskt. MEN något jag är orolig för är att bli porvoserad. Att någon inte ska ta något och att jag då ska ifrågasätta mig själv, varför äter jag det? Känner att jag nu skippar dessa tankar och skuttar ned till köket för att sätta igång med pannkakorna.
 
 
 

- Cirklar i luften

Söndag eftermiddag och solen står fortfarande högt på himlen. Värmer oss så att svettpälorna bildas i pannan, men jag klagar inte, det är ju i princip sommar. Hade en supermysig kväll igår. Middag på Rhodos, promenad i hamnen och prat om livet med pappi och syster. Följt av bio-kväll med min fina. I onsdags såg vi Pitch Perfect 1 tillsammans. Jag blev helt förälskad i filmen och kunde inte vänta på att se tvåan. Sagt och gjort. Där satt vi igår 20.45 med de nya smakerna från LOKA (nya favoriter), nötter från smillingcashew och en questbar, redo för att se 2:an. En ny favorit i filmlistan, helt klart!
 
Har just landat hemma hos mamma efter en svettig cykeltur. Magen värker av träningsvärk (awesome) och jag känner mig lite seg. Kvällens plan är att skriva klart den där förbaskade ekonomiupgiften. Jag har i o försig en dag i morogn då jag är ledig, men känner att jag vill ha den klar!

- Rent magpass

Hallojsan bloggisen!
Precis smockat i mig lite lunch efter häng på gymmet samt 60minuter effektiv magträning. Blev inga intervaller då jag kände att det inte behövdes samt att jag kände lite i mina knän som ska få vila fram till på måndag. Passet bestod av massa superset så pulsen var hög i varav, svetten rann och magen är död. Länge sedan jag körde ett "rent magpass" så det var skönt och kul att variera lite. Strax ska jag och pappi ut i det fina vädret. Vad hittar ni på idag?
Passet:
Cable crunches 4x15
Cable crunches 4x30
Hängande benlyft 4set
↑ Dessa övningar i superset.
 
Omvända crucnhes 4x
Plankan 4x30sek
↑ Dessa övningar i superset.
 
Sidoböj med viktplatta 4x12
 
Cykel i luften med viktplatta ovanför bröstet 3x30
Liggande benlyft 3set
↑ Dessa övningar i superset.
 
 
Bergsklättraren på halv balansboll 2x40
 
Dessutom gjorde jag lite små-övningar emellan, men vet inte vad de heter.

- Hallon och kvarg

Receptet på kvargplättarna:
1dl naturell kvarg (0,3%)
1dl havregryn
2tsk linfrön
kanel
2 äggvitor
 
- Blanda och stek på medelvärme.
- Värm hallon och blanda med kokosfilngor samt kvarg och toppa

- Saturday morning

Vaknade av att fårglarna kvittrade och solens strålar hade letat sig in genom gardinerna. En sovmorgon till 9.15, det händer inte ofta. Skönt var det iallafall. Har nu smaskat i mig ovanligt goda kvargplättar och ska slänga på mig lite tyg för att hoppa upp på min hoj som tar mig till gymmet för ett magpass. Kanske, möjligtvis lite intervaller. Vi får se. Resten av dagen bjuder också på skojsiga planer, men mer om det senare. Kramis

- Luras inte av bilden

Luras inte av bilden kära vänner. Spenderade endast 30 minuter inne i gymmet. Motivationen var bortblåst, energin var i botten och det enda jag ville göra var att ligga i Albins famn efter en seg dag i skolan som innefattade ett misslyckat muntligt nationella i matte. Dundrade iallafall igenom 5 övningar varav 1 rumpövning, resterande för armarna. Trots att det var tråkigt, kort och omotiverat så fick jag upp en pump tackvare superseten, och svetten rann som om jag tränat i flera timmar, haha. Känns ändå bra att jag lyssnade på kroppen och klarade av att gå ifrån. 
 
Cyklade hem till Albin, tittade på lite film med nötter samt questbars och sedan har jag endast suttit med ekonomiuppgiften fram tills nu. Har äntligen fattat den och har inte så mycket kvar. Hoppas att ni gör något annat än att plugga och har varit löjligt glada idag. 

- Proteinpannkakor från Femimal

Vaknar upp denna fredagsmorgon och skiner lika mycket som solen gör utanför fönstret. Tänkte inte ens gå ut när jag vaknade. Jag vet inte men det kändes "pinsam" fast sedan kom jag fram till att jag gör det för att orka med en dag i skolan, det slog bort allt och jag gick ut. Ökade en km i löpningen och det blev 4km löpning samt 2,5km pw som avslutning+stretch. Eftersom att solen skiner och himlen är blå firade jag med proteinpankakor från Femimal toppat med hallonkvarg, hallon och banan. Självklart fanns min vitamonshoot på sidan, även ett kokt ägg och en kopp te. Nu väntas en effektiv dag i skolan, mycket ska bli gjort.
Hur är det med er? Har ni mycket i skolan? Vi kämpar, tillsammans, hela vägen, snart sommarlov!

- Vegetarian?

Idag har jag bockat av en av fyra redovisningar. Riktigt skönt. Dock så har jag nu suttit i timmar och försökt klura ut hur jag ska klara ekonomin, då jag inte riktigt förstår. Inte ens när läraren förklarar. Annars så har jag hunnit med att snappa åt min lite lärdom om konditionsträning samt mosat bröst+rygg på gymmet. Idag blev det återigen några superset, så att det pumpade till ordentligt. Så trots att 90kg i mark inte åkte upp idag blev det ett dungerpass. När jag kom hem gjorde jag tillsammans med min bror iordning en vegitariskrätt från Linas matkasse. Jag skojar inte när jag säger att jag dog matdöden. Kanske ska ta och bli vegetarian?

- En shoot om dagen är bra för magen..

..Fast inte bara för magen. Denna "Vitaminshoot" gjorde jag till frukost. Enkelt, snabbt och nyttigt. Vad mer begär vi? Jo att den ska vara god, vilket den var också. Endast två ingredienser. 1 apelsin och 1 röd grapefrukt sedan om du vill ha den kall är det bara att i isbitar. Mixa. Klart! Detta blir ca 8dl beroende på hur stora frukter du använder. Jag drack tre småglas och ställde sedan in resten i kylskåpet så att jag har till ikväll och imorgon. Denna shoot är proppad med nyttigheter och är riktigt bra för många saker.
 
Fördelar med grapfrukt:
〉Du håller dig mättare längre eftersom att hungerkänslan minskar. 
〉Samtidigt ökar denämnesomsättningen.
〉Säker kolesterol med ca 15% och därmed skyddar hjärtat.
〉Proppat med C-vitamin som är bra för b.la huden/pigmentet och även immunförsvaret.
〉Underlättar att gå ned i vikt om du äter en halv grapefrukt innan varje måltid (engligt en studie som gjordes under 12 veckor).
〉Kollagen är ett protein som finns i grapefrukten och gör så att huden håller sig slät och motverkar rynkor.
 
Fördelar med Apelsin:
〉Ger dig bra kolhydrater som håller igång din ämnesomsättning.
〉Innehåller mycket Vitamin-B-1 som är viktigt för att det inte ska påverka organsystem,  huden, hjärt-kärlsystemet och nervsystemet negativt. Dessutom hjälper detta vitamin till med att bryta ned fett samt kolhydrater till energi.
〉Rikt på vitamin C och A. Vitamin A är bra för hudens cellväxt och Vitamin C är som tidigare nämt bra huden för att kollagen finns.
 

Jag ska vara ärlig. Till en början trodde jag inte att detta skulle bli gott. Fast denna kombination var faktiskt riktigt god. Dock så provade jag att tillsätta citron. Det var däremot inge vidare.

- Frägglad frukost

14.57 slog klockan när jag igår la ned min penna, helt tom i huvudet efter att ha skrivit tre delar mattenationella följt av ett kompletteringsprov i ekonomi. Tog mitt pickpack på ryggen och svängde förbi gymmet för att hänga lite, cyklade hem i regn och åt maträtt nummer 2 från linas matkasse - Ciabatta med avokadosalsa och rostadlök. Riktigt gott fast annorlunda smak. Senare, efter en skvätt tårar, prat om livet och lösningar i min finas famn somnade jag ensam.
 
Det är nog som Veronica säger "Man måste krascha för att må bättre". För idag vaknade jag upp med en dungerenergi och pepp på livet. Har gått min runda på 6,5km och plockat på mig lite D-vitamin då solens strålar kikat fram, hoppas att det håller sig hela dagen. Frukosten var också extrafärgglad idag. Banangröt toppat med sharon och banan. På sidan hade jag ägg, en vitaminshoot och te. Perfekt. Nu ska jag ta det lugnt ett tag och föbereda mig inför yttligare en dag. Glöm inte att vara erat bästa jag. Puss. 

- När det spökar

Det blev inte som min magkänsla sa imorse. Allt vände när jag klev utanför dörren. Solen försvann och det började spöregna. I princip alla mina vänner har fått jobb på kommunen, förutom jag. Precis som förra året. Dessutom har mina hjärnspöken varit och spökat för första gången på länge. Fast det har nog inte märkts på mitt beteende då jag åt precis lika mycket som vanlig och körde ingen kondition efter mitt styrkepass, trots att dessa filurer försökte få min kropp att göra det. Jag är ändå stolt över mig själv att jag lyckas trycka undan dem och vinna, trots att det är jobbigt psykiskt. 
 
Fast här ska ni inte få läsa bara dåliga saker, men jag ville bara skriva det för att visa att inte ens jag mår prima hela tiden. Det finns faktiskt bra saker med denna dag: fick reda på att jag skrev min uppsats-nationella-engelska på A nivå, vi provade en supergod rätt från Linas matkasse och mitt pass gick lika bra som vanligt. Bra pump i axlarna och äckligt bra kontakt i magen. 

- Ibland har jag tråkigt, vad sakta tiden går.

Idag är en sådan dag då jag vaknade upp och bara kände att denna dag kommer bli bra. Den där varma famnen var extra varm, morgonträningen var löjligt skön och frukosten var ovanligt god, trots att det var den vanliga äppelgröten. Det är ju nästan tecken nog? Dessutom har solen kikat fram och det är en evighet kvar tills jag ska hoppa upp på min blåa hoj och sedan rocka dagen. Evigheten ska jag ta vara på och gosa med min sömntuta. 
 
Berättade ju igår att jag skulle öka en km löpning varje dag. Idag ville mitt huvud att jag skulle stanna efter 2km, fast lyssnade på kroppen istället och sprang mina 3km som planerat. Trots träningsvärken i rumpan gick det bra och det känns som att löparglädjen är på väg tillbaka. Äntligen. Fruktansvärt skönt att jag är på banan igen. 

- Pumps i gumpen

När jag klickar mig in här och spricker upp i ett leende som skiner mer än solen, ja, då vet vi att ni är bäst. Otroligt fina kommentarer och respons på mina inlägg. Tack, tack, tack bästa ni. 
 
Bockade av alla lektioner och kände mig väldigt produktiv idag. Fått mycket gjort och har inget kvar att göra i svenskan. Hur skönt? Ett benpass med fokus på pump och kontakt är vad som stod på schemat. Precis det blev det. Inte det roligaste passet kanske, fast pumpen och kontakten fanns där. Sitter förtillfället med en brutal.. värk(?) i rumpan. Resten av kvällen kommer att spenderas framför plugg med mina två favoriter - Albin och Ilze.
Passet idag:
Squats i smithen
2x20 - 31,5kg
2x20 - 36,5kg
1x20 - 41,5kg
Höftlyft i smithen
1x12 - 31,5kg
2x12 - 41,5kg
2x12 - 46,5kg
Liggande bencurl
3x15 - 22,5kg
2x10 - 27kg
Utfallssteg med hantlar 
1x12 - 10kg x2
3x12 - 14kg x2
Kickbacks i cable
2x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
1x12 - 7,5kg
Benpress (djupa och breda)
1x30 - 50kg
1x30 - 70kg
1x30 - 80kg
1x20 - 90kg
Upfallssteg på löpbandet
100 st, luting 13%
 
Avslutade även med 10 minuters stretch.
 

- Pink Roses

Ni vet saker som endast händer på film? Det hände mig igår. Precis innan jag gick ut genom dörren där det stod "Ankomst" sa jag till mamma: "Jag vill också ha blommor." Tre sekunder senare möter jag min finas ögon och hamnar i någon slags chock, haha. Han hade alltså åkt upp till Stockholm för att överraska mig med blommor. Sitter i skrivande stund och tror att jag drömt allt. Trodde somsag att detta bara hände på film, men icke. Min fina, fina pojkvän.

- It's a new week

- Du får 10%-rabatt om du anger "emilijaromaite" i kassan hos goodbalance -
Innan jag somnade i Albins famn igår glömde jag ta på mig mitt armband från Goodbalance. Detta resulterade faktiskt i att jag sovit dåligt, vaknat till och från. Trots det vaknade jag väldigt pigg när klockan ringde och det var dags för morognträning. 7km blev det sammalagt, varav 2-3km löpning och resten pw. Måste verkligen ta tag i min kondition och bygga upp den igen. Eller konditionen finns där, det jag behöver göra är att få upp intresset för löpning igen. Därför ska jag öka en kilometers löpning varje gång för att se vart det leder. 
 
Frukosten bestod av en dunderkombo. Det var verkligen jättegott trots att jag var skeptisk till en början. Äppelgröt (receptet hittar du HÄR) toppat med vattenmelon och keso. Sedan åt jag ju självklart ägg och drack te till. Nu väntas en kort skoldag. Dags att ännu en vecka, fast ännu bättre än tidigare!

- Litauen i tre dagar

Hejsan hoppsan! Saknat mig? Jag har iallafall saknat er, att skriva till er. Fast utöver det har jag haft tre riktigt bra dagar i Litauen tillsammans med mamma och syskon. Hälsat på släkten, ätit massa tårta och god mat, gått på museum och sett en massa saker. Det jag gillar mest med litauen är att alla verkar så särka i sig själva. De går på gatan och ser allmänt "Chill" ut. Bryr sig inte om vad folk tycker samt har riktigt balla kläder. Tänkte dela med mig av lite bilder lite snabbt då jag måste fixa lite saker inför veckan. Puss hej.
Vi landade och blev hämtade av mormor. Handlade och blev bjudna på tårta. Jämför vi Sverige med Litauen så suger Sverige på att göra tårtor.
Dag 2. Vi åkte iväg på en marknad/köpcentrum där de hade massa snygga kläder. Speciellt bal-/studentklänningar. Gissa vart jag ska innan jag ska ta studenten?
Efter det åkte vi vidare till ett annat stort köpcentrum då mamma skulle möta en klient. Passade på att äta lite lunch.
Samma dag besökte vi KGB-museumet. Ett museum som tidigare var ett fängelse för litauer som inte ville bli ryssar under Sovjet-tiden. Det var hemskt att se hur det haft det, men samtidigt väldigt häftigt. 
Fick besök av morbror och kusiner, grillade och åt gott. Sista dagen träffade vi mammas kusiner och familjer. Vandrade runt på Vilnus smockade gator och fikade.

- Frågestund, del 2

1. Hur lång tid brukar det ta för dig att steka en sats bananpannkakor? För mig tar det en evighet känns det som, haha. 
Att göra allt brukar ta ca 15 minuter. Fast att steka tar 5-10minuter. :)

2. Vilka är dina favoritmellanmål? Jag behöver verkligen inspiration! 
Naturell kvarg med banan, kanel, jordnötssmör och hallon, en omelett eller riskakor med keso/avokado/skinka/jordnötssmör.

3. Favoritfrukt/bär?
Banan, jordgubbar och hallon.
 
4. Bästa tillbehöret till tacos enligt dig?
Avokado alla dagar i veckan!

5. Vilken är den godaste salladen till vanlig mat tycker du ? SJälv gillar jag en blandning på babyspenat, rucola, fetaost, rädisor, zucchini och granatäpple, mums! :)
Du det där lät som en smarrig kombination. Jag har ingen speciell favorit faktiskt förutom en på sommaren då det är vattenmelon, tomat, fetaost och rödlök. Sedan gillar jag också en sallad med isbergssallad, gurka, babyspenat och avokado.
 
6. Vem vinner på armbrytning du eller din pv?
 Min kära pojkvän, haha.. Vi provade precis....
 
7. Om du fick välja att träna en muskel på gymmet vilken skulle det vara? (du kan ju träna resten hemma osv)
Rumpan tror jag, haha. Pga. vill halst köra tungt när jag kör det! :D 
8. Hej ställde nyss en fråga men den lyckades inte komma fram tror jag.. Jag undrar om du kan berätta vad ni pratade om för ämne på spanska muntligt nationella? Risken är liten att vi får samma exakt samma då jag bor i en annan stad, men chansen finns och jag skulle görna vilja ha sp mycket hjälp jag kan få då jag nu har F-varning. Jag har en månad kvar att nå ett E och vill gärna läsa spanska steg 4 nästa år :( Skulle vart jättesnällt, tack.
SORRY SORRY för att jag inte svarat på denna. På vår skola tjatar de om att nationella är sekretessbelgat och jag har varit rädd för att sprida något. Fast nu på muntliga fick vi till första delen en fråga var min löd "Stannar du hellre hemma eller går på fest?" Den frågan skulle jag svara på och motivera mitt svar. Den andra delen var saker vi skulle berätta om t.ex favorit ämne i skolan och varför. + en person jag tycker om att umgås med och varför.
 
9. Du var på arbetsintervju i måndags (idag), vart var det du hade intervju?/ vilket företag? Superkul att du kanske får jobb och är väldigt nyfiken av mig så frågar enbart av intresse!
Jag vill helst inte skriva rakt ut vilket företag det är förrän allt är fixat då jag antingen går vidare till steg två i intrevjun eller inte får fortsätta. Det är iallafall ett cafe som är öppet på sommaren och ligger nära vattnet. Väldigt kul att du är intresserad och lägger märke till det jag skriver, tack! :D
 
10. Jag undrar hur du vet vad som är bra att äta när man tränar? Jag tränar ganska mycket men ser inga förändringar på min kropp så undrar om du har några tips. :) 
Jag har läst att man ska äta det ena och det andra, provat det mesta och pratat med kunniga personer. Nu har det slutat med att jag vet vad jag mår bra av och vad som fungerar för mig. Det bästa är att testa sig fram för metoden som fungerar för mig kanske inte passar dig. Du ska absolut inte vara rädd för att äta för lite då detta kan vara en faktor som gör att du inte ser några resultat. :) Om du vill bolla ideer kan du maila mig → E[email protected] 
 
11. Att du äter så nyttigt och litr kolhydrater, är det för att du tycker om den maten mer eller vill du vara så nyttig? 
Jag ser inget fel med att vara nyttig. Fast att personer ska anse att jag är "duktig" för att jag är "nyttig" är INGET jag strävar efter. Jag har bara insett att den maten jag äter, mår jag bra av och dessutom tycker jag att den är god. Detta med att jag äter lite kolhydrater vet jag inte vart du har fått ifrån då jag älskar livsmedel som innehåller kolhydrater (gröt, pasta, ris, potatis, sötpotatis, bananer osv.). Dessutom så har alla olika definitioner om vad som är nyttigt och inte. 
 12. För du äter aldrig snabbmat heller typ, unnar du dig det ibland eller gillar du inte det?
Snabbmat så som pizza och hamburgare från donken/Max/BK tycker jag på riktigt inte om. Jag tycker att det är äckligt, smakar vidrigt. Om jag ska "unna" mig äter jag hellre "riktigt" mat och sedan äter bakelser, choklad eller glass.
 
13. Det känns som du tränar mer och mer och äter mindre och mindre. Stämmer det? Du börjar gå ner i vikt
Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag läste kommentaren du skrev tidigare (om att jag började bli anorektiskt smal igen) och även denna kommentar. Du som skrev denna kommentar bor inte ens i närheten av mig och har antagligen aldrig träffat mig i verkligheten.
 
Jag tränar mycket, JA det gör jag. Fast jag äter ännu mer. Jag vill ju orka lyfta 100kg i mark, jag vill kunna böja 80kg och jag vill kunna springa milen. Jag vill ha energin till att göra något jag älskar - träna! Om ni/du tror att jag lägger upp allt jag äter här på bloggen så har ni/du fel. Under en dag kan jag äta 5-7 mål, helst inte mindre, då dippar mitt humör.förstår inte riktigt heller hur du kan veta att jag "går ned i vikt" för inte ens jag vet hur mycket jag väger. Bilder visar inte sanningen. Allt beror på ljus, vinkel och avstånd.
 
 
Åter igen! Tack så jäääääättemycket att ni tog er tid till att ställa alla frågor. Det gör mig så glad.

- Vad är superset?

Ofta nämner jag att det har stått med "superset" på mina träningapass. För er som inte vet vad det innebär kan det ju vara svårt att hänga med om vad det är. Därför tänker jag i detta inlägg berätta det för er.
 
Ett superset kan du utföra med samma muskelgrup eller med två olika. Det enda du behöver är två olika övningar som du kör utan att vila emellan. T.ex bicepscurl och tricepspress pushdown (för att de är antagoniska med varandra dvs. motsattsen typ) du kör ett set bicepscurl 10-12 reps och utan att vila kör du direkt tricepspress pushdown. När du gjort detta har du utfört ett superset dvs. två set, ett set av varje övning i ett set. Förstår ni? 
 
Varför är detta bra då?
♥ Detta får fram en riktigt pump och mjölksyra i musklerna.
♥ Samtidigt som du anstränger musklerna samt bygger upp dem, bränner du fett eftersom att pulsen hela tiden är igång.
♥ Passet går snabbare. Du kan spara runt 4 minuter genom att "slå ihop" två övningar. Vilket är bra då du trönar innan skolan eller har en tid att passa. 

- Asics

 För någon vecka sedan var det halva priset på dessa snyggingar. Mamma bad mig att slå till. Det gjorde jag och fick dem för 699kr. Märket är sedan tidigare känt för att vara bra löparskor vilket de var också. Det kändes som att jag sprang samt gick på moln. Har med mig dem till Litauen vilket passar perfekt då vi troligen ska gå mycket men jag kanske hinner men en och annan löprunda. 

- Bloggtips, se hit!

Är du sugen på ett bloggtips? Här kommer ett → Sofia driver bloggen http://nouw.com/sofiahagberg där hon skriver mest om mode och skönhet, men även en gnutta träning och annat smått och gott. Vi går i samma klass, varje gång hon kommer till skolan tänker man "jäklar vad snygg outfit", well.. Det beskriver nog att ni inte kommer att bli besvikna. 
 
Om ni inte nöjer er med hennes blogg http://nouw.com/sofiahagberg kan även klicka er in på hennes instagram: sofiahagbergg

- Frågestund, del 1.

1. brukar du ibland träna lite för ofta så att du inte hinner träffa dina vänner? 
Nej, jag har lärt mig att prioriter mina vänner och andra saker framför träning, om jag känner att det är roligare. Ofta har jag flyttat träningspasset till senare på kvällen alt. eftermiddagen.

2. jag personligen älskar att fika, brukar du fika med dina vänner och tar du isåfall endast vatten då för att vara nyttig? 
Alltså jag har inte så jättemånga vänner som gillar att fika, haha. Ibland händer det att Albin och gänget drar ned på stan så fäljer jag med och dricker kaffe, kanske tar en smörgås. För någon vecka sedan fikade jag med Ilze och vi båda tog en smörgås. Jag tänkte inte ens på att fråga om jag kunde få grovt bröd, det visade sig vara ljust men det gjorde mig inget. På helger om vi är på ett fik brukar jag ta någon bakelse. 

3. tränar du även fast du har mens och kan göra ett lika bra pass för det? 
Jajamensan, det är inga problem. Detta kanske låter superkonstigt men jag har mina bästa pass under den tiden då jag har mens. 
4. Min föredetta pojkvän gillade inte mig för att jag ville ha magrutor och tränade mycket mage. Vad tycker din pojkvän om det? 
Min pojkvän tycker inte att det är speciellt attraktivt med väldigt synliga och tydliga magrutor. Då tänker han (vi) på magrutor som killar har lättare att få. Fast konturer av magrutor är en annan femma. Vilket jag än har sa Albin att han ölskar mig som jag är.  
 
5. Hur är du som person? Framåt och pratglad och hur gör du när du träffar nya människor och prata med på gymmet? 
Oj.. Jag är väldigt ivrig, energisk, pratglad, social, lätt att prata med folk, strukturerad, ansvarsfull, glad/positiv, bestämd, envis, sprallig och lättirriterad. 
Helt ärligt så ställer jag en helt random fråga till personen som sitter bredvid mig i sofforna på gymmet. Känner jag att denne tycker att det är obehaglig så slutar ajg, annars fortsätter jag. Däremot så kan jag vara lite blyg när jag träffar nya människor utanför gymmet. Då brukar jag inbilla mig att jag är någon annan och bara spela med, det brukar bli bra.

6. Ditt mål med träningen?
Att må bra, bli stark, fortsätta ha kul, (se bra ut) och kunna fortsätta motivera. 
7. Du tränar ju flera dagar i rad, hur gör du med att tvätta håret? Gör du det varje dag eller tränar du lite lugnare dagarna du inte ska tvätta det?:)
Ofta, i pincip varje pass blir jag svettig. Då sköjer jag igenom det utan att ha shampoo eller balsam. Vissa dagar har jag endast balsam på topparna och sedan var 2-3 dag tvättar jag håret ordentligt. :D
 
8. Jag tränar, men skulle gärna vilja hitta motivation till att gå ut en sväng innan t.ex skolan osv. Men jag hittar ingen motivation alls, har hänt kanske en gång i hela mitt liv att jag gått ut på morgonen haha. Men min fråga är hur gör du för att orka? :)
Jag går ut och går för att ha energi och ork till skolan. Det är min motivation - att jag vet att jag kommer vara piggare och må bättre. Dessutom lägger jag mig hyfsat tidigt och är ganska känslig mot koffein så en kopp te eller kaffe fungerar också. :)
 
9. Vad är din högsta dröm i livet?
Att tjäna 100 000kr i månaden efter skatt. För att kunna resa, skämma bort min familj (haha), renovera min ingifta fasters kök och inte vara ekonomisktberoende. Dessutom vill jag resa så mycket som möjligt och hoppa bungyjump samt fallskärm.
 
10. Vad vill du jobba med när du ska börja arbeta?
Jag har ingen aning om vad jag ska jobba med men jag ska ha ett eget företag.
 
11. Godis eller glass?
Glass! Alla dagar i veckan.
 
12. Vilken är din favoritmat?
Kyckling och rotfrukter :D
 
13. Skulle du vilja åka på språkresa igen och i så fall vart?
Absolut det skulle jag vilja. Denna gång skulle det nog vara till Australien.
14. Skulle du kunna tänka dig att agera coach över mejl anonymt till någon? Skulle verkligen behöva det men vågar inte träda fram tyvärr. 100kg närmar sig och jag skulle vilja ha din peppning i min resa mot en mindre kropp😐
Ja absolut skulle jag kunna göra det. Fast du måste ha i åtanke att jag inte alls har någon utbildning eller något. Du kan höra av dig till mig → [email protected] så kan vi höras mer! Kram.
 
15. Vill du komma och testa taekwondo med mig i Gnesta? :)
Haha, visst varför inte? :)
 
16. När man gör bananpankakor vilken värme steker man på?
På medelvärme dvs. 2 av 3 eller 6-7 av 12.
17. Vad är superset?:)
Jag har skrivit ett inlägg om det. Vet inte riktigt om det kommer att publiceras innan eller efter detta inlägg. Så antigen får ni bläddra ned 1-2 inlägg eller så kommer det inom kort.
 
18. Har du några utseende mål med träningen?
Alltså detta är så komplicerat. För det varierar från dag till dag. Vissa dagar får jag ryck och bara: åh nu jävlar kör jag gärnet bli det samhällets ideal vill. Andra tagar tänker jag: Vad håller jag på med? Varför ska jag anpassa mig efter samhällets ideal? Och andra dagar vill jag bara må bra.
 
19. Vad fokuserar du på och varför? 
Att få kontakt med musklerna och bli stark. För att musklerna byggs och formas som bäst när tekniken utförs på rätt sätt och du får kontakt. Om du menar muskelgrupp är det rumpan, gluteusmaximus. Varför? För att jag inte vill ha en platt rumpa, hehe....

20. Sen hur träffades du och din kille? :)
Det började natten till 3 Januari 2014 (varför kommer jag ihåg datumet??) när Albin var med sin kompis som skrev till mig från Albins telefon fast på ett "oseriöst" sätt. Jag vaknade på morgonen och fortsatte att skriva med Albin (för jag tror att det var han som skrev då?). Efter att ha skrivit i några veckor frågade Albin om jag ville med och åka pulka. Vi var ute några timmar. Det var dessutom då jag insåg att allt inte handlade om mat och träning, utan att jag faktiskt kunde ha kul på kvällar också. Vi fortsatte att umgås, några gånger i veckan träffades vi och bara pratade (??). Vi började även umgås i ett litet gäng som vi nu har döpt till "Muppgänget". osv. osv. I Juli åkte jag till USA. Efter USA, umgicks vi i några dagar tills vi låg bredvid varandra i hans säng och han frågade om jag ville bli hans flickvän. Ojsan.. nu fick du läsa hela historien. :D
 Del två av frågestunden kommer komma upp om några dagar, så håll ut! Tack såååå jättemycket att ni tog er tid till att ställa frågor. Ni är bäst!

- Here We go

Vi har anlänt till Arlanda, checkat in och ätit lite lunch. Bilresan gick snabbt och jag smaskade på en questbar med smak av banan-nut muffin. Min åsikt om den behöver vi inte diskutera, den vad äcklig. Drickan däremot är gudomlig. Ska strax kliva på planet fast, innan det behöver jag få tag på en kopp kaffe, haha. Vad hittar ni på första dagen på långhelgen? 

- Gosifrukost med Bestie

Imorse vaknade jag inte upp bredvid Albin utan min bästa vän. Minns inte ens senast jag hade sleepover med en vän, så det var riktigt kul speciellt med Ilze. Vi båda slocknade redan 21.30 och vaknade upp runt 8.15. Ändå skönt att vi sovit lite mer än 10 timmar. Bestämde oss för att gå upp och fixa frukost. Bananplättar med chokladsås (recept hittar du HÄR), äpple, ägg och mängder av riskakor. Nu ska jag packa ned det sista i väskan och sedan åka iväg till Arlanda för att flyga till Litauen. Åh så kul det ska bli! Oroa er inte, bloggen kommer att vara uppdaterad. Puss hej!

- Så att magen värker

- Innan någon kommenterar att mitt ben är väldigt smalt på ena bilden: Jag står i en konstig position och bilden är tagen från en annorlunda vinkel -
 
Endorfiner i hela kroppen pumpar runt efter årets bästa arm-/axelpass. Mycket superset, nästan äcklig pump och ett leende på läpparna. Brukar inte svettas under mina armpass, men idag, idag kan ni ge er på att jag svettades. Åh är så glad. 
Läkarbesöket jag var på gick bra, skolan var snabb med mycket skratt, så mycket att magen värkte. Dessutom har jag haft en riktigt bra kväll med både Albin och Ilze, även här blev det mycket skratt. Det fortsätter nog ett tag till då Ilze sover kvar här inatt. Godnatt. ♥

- Tidningen läser jag inte ens

Sitter med sista skvätten av mitt te i en stor te-kopp och har en sömntuta bredvid mig. Det är onsdag och i vanliga fall skulle det vara vilodag, men eftersom att det är sista skoldagen för veckan och jag åker till Litauen på torsdag kände jag att vilodagen flyttas till torsdag och varar fram till söndag. En pw senare i ett blåsigt men lätt väder satt jag med en skål banan-/koksgröt framför mig. Riktigt mumsigt, trots att den var lite för varm, haha. Gosade ned mig med killen och pratade lite om livet. Är så himmla laddad inför denna dag, kväll och vecka. Det hela börjar med ett läkarbesök innan veckans längsta skoldag. Hur startade ni er morgon?
 
Gröten:
1dl havregryn
1 mosad banan
2 tsk psylliumfrön
2 tsk kokosflingor
kanel
2dl vatten
 
- Mosa bananen och blanda med alla ingredienser förutom vatten.
- Tillsätt vattnet och tillaga gröten i micron på 2 minuter, högsta effekt. 
- Koka ägg till och toppa med banan/melon - om du vill göra som jag gjorde!

- I'm not afriaid anymore

En snabb dag i skolan och ett pass för rumpan samt magen tillsammans med Elin senare, sitter jag här, i min sköna säng med mina gosiga kläder och väntar på att Albin ska komma hit. Han ska faktiskt hjälpa mig att svara på era frågor i frågestunden. Blev glatt överaskad att det var så många som ställde frågor, tack bästa ni! Annars så ligger dagens middag i magen som bestod av två portioner korv med pasta och sallad samt en skål Litauisk kall rödbetssoppa. Muma! Vet inte om jag nämnt det tidigare, men på torsdag åker jag, mamma och syskonen till Litauen för att hälsa på mormor och släkten på mammas sida. Åh vad taggad jag är. Saknar släkten så mycket och även maten i där, haha. Sist jag var och hälsade på, var jag rädd (?!) för den, maten alltså..
 
Passet idag innehöll:
Utfallssteg med hantlar 4set
Sumosquats med kettlebell på bänk 4set
Kicka backs i maskin 4set
Omvända crunches 4set
plankan 4set
Sidorodd 4set
Hängande benlyft 2set

- Äppel-/kanel-gröt

 
Två portioner:
2-3dl havregryn
3tsk psylliumfrön
kanel
4-6dl vatten
1 river äpple
 
Hur gör du?
- Riv äpplet och låt det stå på sidan medans du fixar allt annat.
- Blanda alla ingredienser utom vatten och äpple.
- Tillsätt vatten och koka upp på högsta effekt på plattan. 
- När gröten nästan är färdigkokad tillsätter du det rivna äpplet och rör om.
- Fördela i två skålar och toppa med äpple och kanel. + ägg.
 
Beroende på hur mycket havregryn du har ska du ha vatten. Bubbelt så mycket vatten som havregryn.

- Skiner mer än solen

Godmorgon alla solstrålar!
Hoppas att ni skiner mer än vad solen gör här i Nypan. Är ni redo för att rocka ännu en dag? Jag är. Sover som en prinsessa i min himmelst sköna säng, dessutom höll Albin om mig inatt. Förvånansvärt var det han som var piggast av oss denna morgon och fick därför bestämma vägen under vår pw på ca 6km. Det blev även lite löpning i backarna också. Skönt sätt att starta dagen på helt enkelt, det blev som en upptäcktsfärd på samma gång då vi inte hade någon aning om var vi var. Hungriga som vi var gjorde vi iordning en varsin protion äppelgröt som vi toppade med äpple, melon och kanel. Mums.
 
Ska nu göra mig i ordning inför dagen och gosa lite med killen innan det är dags att bege sig mot skolan. Två dagar kvar. Det fixar vi!

- Litauisk mat

Efter en kort dag i skolan där lektionerna inte alls var ansträngande befann jag mig på gymmet. Ett rygg/bröst-pass stod på schemat och idag kände jag mig riktigt stark. Det gillar vi! Efter en stund stretchande kände jag mig galet hungrig, så jag avslutade passet, åt mellanmål och inväntade arbetsintervjun i sofforna med härliga människor. När jag kom hem fixade jag snabbt iordning en Litauisk kall rödbetssoppa. Har ni inte provat det MÅSTE ni göra det. Otroligt gott, speciellt en varm sommardag. Nu sitter jag och inväntar Albin för en liten pluggkväll innan jag får somna i famnen på honom.
 
Glöm inte frågestunden som ni hittar HÄR.Jag svalutar den imorgon och ni får svaren någon dag när jag är i Litauen. Vill ni ha det i ett inlägg eller en video?
 Ni får en bild från i helgen bara för att jag spänner latsen på ena, hah.
 
Passet idag: 
Marklyft
2x12 - 60kg
1x10 - 70kg
1x5 - 80kg
1x2 - 85kg
Bänkpress
2x12 - 30kg
2x10 - 35kg
Pulley - sittande rodd för hela ryggen
1x12 - 20kg
2x12 - 30kg
Flyes på snedbänk
2x12 - 10kg
1x12 - 12kg
Enarmsrodd
1x12 - 12kg
2x12 - 14kg
1x12 - 16kg
Armhävningar på handtag
10st
8st
5st
Skivstångsrodd
4x12 - 35kg
Bröstpress
2x12 - 27,5kg
 

- Fick med mig från Fitnessgalan

Jag fick med mig en och annan grej från Fitnessgalan. Tre gratis Celsius tackar jag ju inte nej till, inte heller tränings-tidningar. Mina aminosyror har tagit slut därför passade det bra att köpa med sig ett nytt från Proteinbolaget. Något jag även länge tänkt på var att köpa  Femimal - pannkaksmix, så när det var mässpris slog jag till!

- Snattar åt mig lite D-Vitamin

I mina nya skor, peppande musik i öronen och solens värmande strålar mot mitt ansikte, utnyttjade jag min sovmorgon samtidigt som jag snappade åt mig lite D-vitamin, genom att köra långdistans-intervaller i 9,5km. De nya skorna var så otroligt sköna, det kändes som att jag sprang på moln. Intervallerna blev 500m hyfsad snabb löpning och sedan 500m rask pw. Riktigt härligt när man har solen mot ryggen och svetten rinner. Har precis avnjutit världens godaste chokladgröt (recept hittar ni HÄR) och haft en trevlig pratstund med mina syskon. Det händer inte ofta, men när det väl gör det är det kul.
 
Laddar upp inför en dag med endast två lektioner, ett bröst/rygg-pass och arbetsintervjuv. Enligt mig låter det som en riktigt bra första dag på denna korta vecka. Vad hittar ni på idag, my friends?

- ATM

 

- Pannkaksmix från Femimal

Godmorogn finisar!
Hoppas att natten varit lugn och ni sovit gott. Jag har sovit riktigt djupt men lyckades inte sova längre än till 8.00. Låg och drog mig lite innan jag bestämde mig för att prova pannkaksmixen från Femimal till frukost. Måste prova den en eller flera gånger till för att kunna berätta vad jag tyckte om den, för jag vet faktiskt inte, haha. Toppade det iallafall med kvarg blandat med banan och kallt vatten, hallon och bananskivor. Ska slänga mig och läsa i sängen tills Albin hör av sig då vi troligen ska åka ut till deras hus på landet. Såå mysigt.

- Fitnessgalan 2015

Ögonlocken känns fruktansvärt tunga och sängen bara ropar på mig. Däremot så kände jag att bloggen ekat sedan igår så ett inlägg skadar ju inte. Dagen började redan vid 8.30 då jag fick vakna upp bredvid min fina, fast gosa länge hann vi inte göra. Jag och pappa åkte upp till Stockholm där jag spenderat dagen. Umgåtts med människor, träffat instagram-kändisar/vänner, smakat aminosyror på Fitnessgalan och kört ett tungt samt annorlunda benpass med Roj på Sats. Sitter för tillfället fortfarande med grov pump i rumpan så att den är stor som en ballong (skämt, åsido). Fast vem klagar på det egentligen? Känner mig så starstruck efter denna dag. Träffat två av mina förebilder - Alexandra Bring och PtSteffan. Dessutom tränade Sean Banan bakom mig, erkänn.. lite coolt är det?
 
Med lycka i kroppen, efter denna underbara dag men människor som har samma intresse, säger jag godnatt och förbereder mig för att vila imorgon, haha. Godnatt. ♥

- T.G.I.F. Frukostmuffins

 Det är fredag people och jag är så redo för att fånga denna dag. Vaknade upp efter en natt med härliga drömmar från språkresan förra somaren och var allmänt glad över det. Stoppade lurarna i öronen och dansade igenom min pw på 6,2km, till låtar framförda av b.la Linda Bengtzing, Meghan Trainor och Carola. Hur  bra start på dagen? Dessutom har jag fått i mig en gammal favorit till frukost - Saftiga kardemumma-frukostmuffins med keso och blåbär + ägg, så galet gott, ni anar inte!
    Idag har jag tänkt att öka mitt matintag till 7 gånger istället för 6, då jag troligen ska köra ett brutalt benpass med Roj imorgon, efter fitnessgalan, och vill då ladda upp med mycket energi. Yey. Fast nu måste jag hitta ett par byxor att dra på mig. Hoppas att ni får en grym fredag och håller ett leende uppe. Pusshej.
Du behöver:
3/4 dl fibergryn/havregryn
2 tsk kokosmjöl
2 tsk kokosflingor
1/4 tsk bakpulver
1/3 tsk kardemumma (eller efter smak)
1/2 mosad banan
2 äggvitor (eller 1 helt ägg)
frysta blåbär
alt. 1 msk citronsaft.
 
Hur gör du?
- Blanda gryn, kokosmjöl, kardemumma, kokosflingor och bakpulver.
- Tillsätt den mosade bananen och äggvitorna/ägget. Blanda ihop allt.
- Fördela smeten i 3-4 muffinsformar. Jag använde 2 tsk till varje form, det blev då fyra formar.
- Gör ett hål i mitten av muffinsen och tryck ned några frysta blåbär.
- Ställ in i micron på högsta effekt i 1,5-2 minuter eller tills de stelnat.
- Klart, varsågod och njut!
 
Jag provade att äta både med och utan keso, föredrar faktiskt utan. Fast ni kan ju alltid prova.

- Vi alla behöver mindre bra pass

Tiden rinner iväg och jag hinner inte ens tänka på vart den tagit vägen. Denna dag har varit väldigt aktiv då idrotten var ansträngande med dans som var riktigt roligt. Detta märktes på mitt pass då jag kände mig svag. Fast vi alla behöver dåliga pass för att uppskatta de bra passen riktigt mycket. Jag vände dock de tankar om att jag var svag till något bra och fokuserade istället på att få kontakt, vilket ledde till att jag fick ett hyfsat bra pass ändå.
      Utöver träning idag har jag hunnit ta en fika på stan med Ilze, där vi åt en varsin smörgås. Dessutom följde hon med mig hem. Vi bakade rabarberpaj, pratade om livet och jag visade upp dansen vi lärt oss på idrotten. Kvalitetstid, you know. Nu har jag en hel del jag måste hinna med innan sängen kallar, så vi hörs imrogon. Godnatt. ♥
Passet:
Marklyft
3x12 - 60kg
1x8 - 70kg
1x6 - 70kg
1x3 - 80kg
Bänkpress
3x12 - 30kg
1x8 - 35kg
1x5 - 35kg
Pulley - sittande rodd
1x12 - 20kg
2x12 - 25kg
1x12 - 30kg
1x9 - 35kg
Bröstpress i cable
2x12 - 5kg
1x12 - 7,5kg
1x10 - 7,5kg
Breda latsdrag
1x12 - 35kg
2x12 - 40kg
1x10 - 40kg
Smala latsdrag
1x12 - 35kg
1x12 - 30kg
2x12 - 25kg
Hantelflyes på snebänk
2x12 - 10kg
1x10 - 12kg
1x12 - 10kg
Latsdrag i cable
2x12 - 15kg
1x8 - 17,5kg

- Proteinrik frukost-jordgubbsglass

Precis innan jag skulle lägga mig igår valde jag att gå igenom min mail och insåg att jag blivit kallad till arbetsintervjuv. Blev så glad och uppspelt att jag inte kunde sova, haha. Dock så lyckades jag efter ett tag att somna och vaknade upp pigg i dag med massa energi och glädje i kroppen. Det märktes på morgonrundan då jag var on top. Däremot så blir jag lite ledsen över att mina skor är så stela för det går verkligen inte att springa långt i dem, så jag längtar otroligt mycket tills jag får dra på mig mina nya löpardojor jag köpte för några dagar sedan. 
 
Efter att ha ätit havregrynsgröt flera dagar i rad kände jag för att göra något annat idag. Vad passar då bättre än jordgubbsglass? Ni kanske förstår att det inte var riktigt glass fast det smakade verkligen som det, dessutom var det väldigt mättande. Tycker iallafall att ni ska prova om ni får chansen!Nu har jag 40 minuters lugn stund att ta igen. Läsa igenom lite mail, kommentarer och ladda upp mentalt inför en riktigt rolig dag. Hoppas att ni inte är allt för stressade över skolan och att ni får en bra dag!
Frukostglassen:
1 fryst banan
8 frysta jordgubbar
2 msk naturell kvarg
skvätt kallt vatten
kokosflingor
 
Hur gör du?
- Mixa den frysta bananen och jordgubbarna tills det är mixat till småbitar/smulor. (tillsätt lite, lite kallt vatten om det inte händer något)
- Tillsätt den naturella kvargen samt kokosflingorna och mixa en stund. Sedan blandar du själv med hjälp av en kniv/sked. 
- Lägg upp i en skål, toppa med kokosflingor och ät ett ägg till.

- Min fina mamma

Somsagt, trots vilodag vistades jag på ett gym. Fast inte på mitt egna gym och inte heller för att träna själv. Dock så värmde jag upp tillsammans med mamma, så lite intervaller blev det för mig också. Körde slut på mamma men hade det fruktansvärt kul. Även fast hon "är så otränad" som hon själv påstår, var det är väldigt bra pass och mamma var otroligt duktig! Fortsatte vidare hem och pluggade lite ekonomi, prov på fredag you know, tar all hjälp jag kan få. För tillfället har dock sängen sin magiska kraft och drar mig sig emot sig, så strax ska jag  göra min nalle sällskap och sova lite, ladda up inför imorgon. Godnatt ♥  
 
Passet idag:
Intervaller på AMT (långa steg 1 minut, korta steg 1 minut. i 10minuter)
Bålrotation
Sumosquat med kettlebell → superset med situps x4
Kickbacks i cable 
Utfallssteg med skivstång 3x12
(testade) hängande benlyft
Coreövning
 
 

- Pt, Pt, Pt

Trots att det är vilodag och onsdag så är mitt humör väldigt bra. Vaknade i en riktigt varm och gosig famn imorse, åt vanlig havregrynsgröt och strax är faktiskt skoldagen slut. För drygt 20 minuter sedan gjorde jag mitt sista nationella i engelska och det gick så sjukt bra. Är riktigt glad över att jag vågade prata så pass mycket som jag gjorde. 
   Trots att det är vilodag ska jag vistas på ett gym. Det är nämnligen så att mamma vill att jag ska agera PT vilket känns riktigt kul fast även lite läskigt, tänk så gillar hon det inte? 

- Skymtat en ådra

Trots det spöklika värdet så har min energi varit på topp. Kanske beror det på min färgglada outfit eller den mättande gröten sedan imorgon? I vilket fall som helst så gick engelska nationella riktigt bra och även axel-/mag-passet gick prima. Fick grym kontakt i magen och en galen pump i axlarna skymtade dessutom lite ådror på armarna, yey. Superset mina vänner, superset.
     Sitter för tillfället riktigt mätt då middagen precis landat i min mage. Ni vet receptet jag delade för några dagar sedan? Den maträtten blev det idag också, fast med råris istället för bulgur och jag la även till lite frön (då en läsare uppmärksammat att det inte var något fett i). Vet inte riktigt vad resten av kvällen bjuder på, det får vi se. Något jag iallafall vet är att jag ska vila imorgon, sad but true.. Jag som är on top för tillfället!
 
Passet:
Militärpress
2x12 - 15kg
2x12 - 17,5kg
+
Axelrotation
4x12 - 4kg
 
Cable crunches
1x15 - 30kg
2x15 - 32,5kg
1x12 - 35kg
+
Cable crunches
3x30 - 22,5kg
1x24 - 25kg
 
Hantelpress
1x12 - 9kg
1x12 - 10kg
1x10 - 10kg
1x9 - 10kg
+
Framlyft med viktplatta
1x12 - 5kg
3x12 - 6kg
 
Sidorodd
4x50 - 10kg
+
Core
4x30 - 5kg
 
Högt roddrag
1x12 - 15kg
3x12 - 17,5kg
 
Omvända crunches i rodd
25st
20st
15st
Plankan
30sek
20sek
10sek
De övningar där det är ett plud emellan innebär det att det är ett superset. Rekomenderar starkt att köra superset mina vänner, kör det! Gissa om jag är slut i armarna nu? Öh, ja!

- Mättande och fin blåbärsgröt

Min vita träningsjacka var på, fåglarna kvittrade och det var fuktigt i luften. Ja, det är ju faktiskt vår. Hoppas att ni inte är förvånade över att jag startade dagen med en pw? Idag blev det 6,2km och det gick riktigt bra. Av någon anledning gick jag mycket snabbare än vanligt, drygt 7 minuter och 30 sekunder för varje kilometer. Yey. Har även hunnit med att avnjuta en gudomligt god blåbärsgröt som jag absolut kommer göra igen. Det var en perfekt uppladdning då det var riktigt mättande (+hade en fin färg) och jag börjar skoldagen med nationella i engelska. Dessutom är det dag 2 med 90% positiva tankar, är ni fortfarande med?

- You don't want to let go

Trots att regnet smattrar mot fönstret har denna dag varit riktigt bra. Bockat av sista nationella i spanska, några timmars jobb och ett svettkalas till benpass. Lyckan och de positiva tankarna har funnits där i princip hela dagen, hur skönt? Har ni också haft 90% positiva tankar? Någon procent negativt blev det tyvärr också. Kom lite depp till gymmet. Fast som jag sa igår - det går som bäst då! Även idag gick benpasset hur bra som helst. Tekniken i knäböjen var med mig och även i alla andra övningar. Försökte även köra explosivt upp och långsamt, långsamt ned i alla övningar. Fytusan vad det brände, fytusan vad skönt. Nu ska jag invänta Albin och hoppas på att få somna i famnen på honom, med regnet som smattrande mot fönstret. 
Tjocktröjan på och fokus är vad som gäller.
 
Passet:
Uppvärmning - 5 minuter cykel
Knäböj
1x12 - 20kg
1x12 - 40kg
1x12 - 50kg
3x8 - 60kg
Utfallssteg i smithen
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
1x12 - 51,5kg
1x12 - 61,5kg
Höftlyft i smithen
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
2x10 - 51,5kg
Donkeykicks i cable
2x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
Liggande benpress i smithen
1x15 - 51,5kg
1x15 - 61,5kg
2x12 - 71,5kg
Bencurl
4x20 - 35kg
Legpress pushdown i hjälpvikt för dips/chins
12x3

- Snabbt, gott och nyttigt, Lunch för två.

För någon dag sedan kom jag hem och mamma hade lagt fram en frusen kycklingfilee till mig. Tankarna började snurra och jag började improvisera ihop en lunch för två personer eftersom att Jörgen också blev lite sugen på det. Jag skojar inte när jag säger att det blev riktigt gott. Gott, enkelt och nyttigt. 
 
Du behöver:
300g kycklingfileer
400g frysta wokgrönsaker
1,5dl hel bulgur
2 msk naturell kvarg
Curry, citronpeppar och svartpeppar
 
Hur gör du?
- Koka upp bulgur engligt förpackning.
- Tina kycklingfileen och skär den sedan i kuber.
- Stek på medelvärme tills den nästan är genomstekt och tillsätt sedan wokgrönsakerna. Krydda med kryddorna.
- När kycklingen är färdigstekt och wokgrönsakerna är tinade häller du över bulguren i stekpannan och blandar allt. Låt stå och puttra 2-3 minuter.
- Tillsätt sedan två rediga matskedar med naturell kvarg och rör samman allt till en röra. Lägg upp på en tallrik och njut!
Långsamma kolhydrater - Bulgur (perfekt att äta till lunch då du bör fylla på med långsamma kolhydrater regelbundet, så att blodsockret håler sig på en jämn nivå. Dessutom får vi ny energi till att rocka resten av dagen.) Protein - kyckling, kvarg (Well.. en byggsten, vi vill ju ha kvar våra muskler.) Vitaminer och mineraler - grönsakerna.(Viktigt för att de andra näringsämnena ska kunna påverka hur vår kropp fungerar.)

- FRÅGESTUND

Det har trillat in en hel del nya läsare på senaste tiden så jag tänkte att jag drar igång en liten stågestund. Är det något ni undrar ang. mig, mat, träning, familj, mitt liv, mål osv? Bara att ställa dem i detta inlägg så ska jag försöka svara på dem så bra som möjligt!

- 90% positiva tankar

Måndag, jag smakar på ordet. Det känns ändå bra, jag vaknade ju upp lite trött men med massor av energi. Fast nu, efter 9km - löpning, pw och intervaller, har hela jag vaknat till. Banangröt toppat med jordgubbar, blåbär, banan och keso samt ett kokt ägg har landat i min mage. Jag laddar upp inför en kort skoldag följt av några timmars jobb. Till sist är det ben som står på schemat. Gissa om jag är ruskigt taggad?
 
För ett tag sedan läste jag att 90% av de tankar vi tänker på en dag är negativa. Fattar ni? NITTIO PROCENT. Denna månad ska jag försöka bli mitt bästa jag. Hur ska jag göra det? Jo, vända på dessa 90% till de positiva. Jag börjar redan idag - Jobb väntar, åh, men vänta nu.. Jag får ju jobba med min mamma. Yey. Hmm.. ben står på schemat, usch så tungt. Men hallå, fatta rumpan sen? Fattar ni vitsen? Är ni med mig? Nu kör vi!

- Det går bäst när du är ledsen

Är jag ledsen och känslig så går det som bäst på gymmet, punkt slut! Mitt ortorexi-tänkande satte igång lite när planera för morogndagen ändrades, dessutom är det söndag - en "jobbig" dag för mig, psykiskt då jag byter mellan mamma och pappa. Detta ledde till att jag var lite nere när jag kom till gymmet. Fast det var ju somsagt bra. Körde biceps, triceps och lite teknik i stöt, följt av 30 minuter kondition. Förstår inte varför jag slutat köra armar, usch, fy, det måste jag börja göra igen!! Fatta vad snyggt med biceps, för nu syns de knappt längre. Well, well.. konditionen gick också prima. Endorfinerna pumpade efter och jag älskade livet. Nu har jag smaskat i mig middag x2, pratat med Albin i telefon och laddar upp inför en ny vecka med massa skoj att stå i. Godnatt ♥
Passet bestod av:
Sittande skivstångscurl 4set
Tricepspress Pushdown 5set
Bicepscurl 5set
Tricepspress kickbacks 4set
Skivstångscurl 4set
Hantelpress 4set
 
Teknik i stöt med en träpinne samt en stång på 15kg
 
Kondition:
HIT på löpband = Gick på 7-7.5km/h i en minut och sprang på 14-15.km/h i en minut --> i 20 minuter.
10 minuter på crosstrainern, ökade motståndet när det gått 2 minuter.
 
Avslutade med stretch och lite lekövningar (de ni ser på bilderna b.la).

- God chokladgröt till söndagsfrukost

Godmorgon världen!
Solen skiner äntligen igen och jag ska försöka få med mig Albin ut på en promenad lite senare. Har sovit lite halvdåligt inatt men känner mig ändå pigg och glad. Ska ta en sväng till gymmet innan jag åker hem till pappi, vad jag ska köra är en bra fråga, för jag har ingen aning. Vad jag vet är iallafall att min chokladgröt denna morgon var utsökt och jag tycker att ni borde prova!
 
Chokladgröt:
1/2 mosad banan
1tsk ekologiskt kakao
1tsk kokosfligor
2tsk psylliumfrön
1dl havregryn
2dl vatten
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda med kakao samt kokosflingor. 
- Tillsätt sedan havregrynen och psylliumfröna, blanda ihop allt.
- Blanda sedan i vatten och ställ in i micron på högsta effekt i 2 minuter.
- Ta ut, rör om och ställ in igen i 2 minuter.
- Skiva upp resten av bananen och ta fram en näve hallon. Lägg det på gröten (ta kort, haha) och sedan blandar du samman allt.

- A datenight with my boy

Ljus, filtar och kuddar är vad vi satt med igårkväll, jag och Albin. En stund innan han cyklade hit fick jag ett ryck och fixade iordning en myskväll till oss i uterummet vi har, utan att han visste det. Ett ryck och ett ryck, jag hade ju egentligen tänkt på det hela dagen. Flera timmar satt vi iallafall där ute med en kortlek, filmtittande och prat om livet. Riktigt mysigt och kul att göra "vanliga" saker fast på ett annat sätt och på samma gång visa att jag vill göra annorlunda saker än vanligt också, förstår ni vad jag menar? Att jag inte bara säger att jag älskar honom utan att jag också visar det genom att göra små saker med eller till honom. För vet ni? Alla kan säga att de älskar, men kan de verkligen visa och mena det?

- En bättre lördag

Hej bloggisen! Hoppas att allt är bra med er. Denna dag har varit riktigt bra och även mitt humör. Bockat av ett väldigt bra och effektivt mag/rump-pass, en runda på stan med min fina, fika hos några bekanta och ätit grillat två gånger. Lyckades få med mig två par jeans och en söt blus när vi var nere på stan. Brukar aldrig bli glad över att köpa kläder, fast idag när byxorna satt som en smäck blev det andra puckar. Nu ska jag vänta in Albin sen får vi se vad vi hittar på. Vad gör ni ikväll?
Rump/mag-pass
Sumosquats
1x12 - 40kg
1x12 - 50kg
1x12 - 60kg
1x12 - 65kg
1x8 - 70kg
Omvända crunches (superset med plankan)
1x25st
3x20st
Plankan (superset med omvända crunches) 
30sek x4
Höftlyft
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
2x12 - 51,5kg
1x12 - 56,5kg
Hängande benlyft (superset med pullover-crunches)
4x15st
Pullover-crunches (superset med hängande benlyft)
4x15 - 5kg
Kickbacks i cable
1x12 - 5kg
2x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
 

- No bake, Oreocake

Ska inte ta åt mig äran för denna. Satt faktiskt och bläddrade i facebook-feeden när denna video kom upp. Första tanken föll på min syster, Silvija, som älskar oreo-kakor. Därför valde jag helt enkelt att baka denna. Tyvärr insåg jag att hon inte ens var hemma utan på en innebandy-cup. Mamma och Jörgen uppskattade den iallafall! Det enda som i princip är "Nyttigt" på denna är jordgubbarna och hasselnötterna, men visst ser den inte smarrig ut? Nyttigt för själen!
 
Receptet för 6-7 personer:
Botten
1 paket oreokakor (ca 14st)
50g margarin (jag använde laktosfri)
Fyllning
100g mjölkchoklad
50g mörkchoklad (jag använde 70%)
1dl grädde (jag använde laktosfri)
Topping
Färska jordgubbar
Hackade hasselnötter/mandlar
 
Hur gör du?
- Botten: Smält smöret i kasstrull eller i micro.
- Öppna oreopaketet och häll ned alla kakor i en mixer. Mixa tills kakorna har blivit smulor.
- Tillsätt smöret i kaksmulorna och mixa tills det blir som en boll eller iallafall en deg.
- Ta fram en form som är 6x18cm (alt. en matlåda som jag hade) och tryck ut smeten med hjälp av baksidan på en sked och fingrarna. 
- Ställ in i kylen under tiden som du förbereder fyllningen.
 
- Fyllningen: Dela chokladkakan i små bitar och lägg ned det i en bunke.
- Värm grädden. Den behöver inte koka, bara att den blir lite varmare än kroppsvärmen. (över 37-38*C)
- Häll sedan grädden över chokladen och låt stå utan att röra i ca 1-2 minuter.
- Blanda försiktigt chokladen och grädden så att allt blandas ordentligt. Ta fram botten och häll försiktigt och fördelat ut cholkaden över. 
- Toppa med färska jordgubbar och hackade nötter.
- Ställ in i kylskåpet minst 2 timmar innan servering. Men helst över natten.
 
 

- Saturdaymorning

Att vakna upp till grått väder, skrammel från köket och mensvärk är väl inte vad vi önskar oss en lördagsmorgon. Jag hade tänkt att sova lite längre idag, men icke. Drog på mig träningskläderna, stoppade lurarna i öronen och tog mig ut på en pw som innefattade intervaller (9,3km). Provade en ny runda idag och trots att jag till en början gick vilse föll jag pladask för den och ska absolut frotsätta gå/springa den. Massor av uppförsbackar och en härlig miljö!
 
Har precis ätit banangröt till frukost och laddar nu upp inför ett pass på gymmet. Troligen blir det mage samt lite rumpa. Roj skulle ju kommit ned hit idag och kört ben, fast det blev ändrade planer. Vi ska köra detta pass efter fitnessgalan nästa lördag. Hur nice låter inte det?

- Zucchini lassange, middagstips!

Precis smaskat i mig middag med sällskap av mamma och Jörgen. Utöver mat bjöds det även på massa skratt, prat om livet och drömmar. En härlig lördags-middag helt enkelt. Vad låg det på tallriken idag då? Jo som tidigare nämnt var det zucchinilasange. Åh, det var riktigt länge sedan och mina smaklökar hade glömt hur gott det verkligen är. Jag har delat receptet förut, men här kommer det igen:
 
Du behöver, för 4 portioner:
500g valfri färs (kött, nöt, bland osv.)
1 gullök
1 st Gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 burk Krossad Tomat
1,5 dl Grädde
1 stor Zucchini
100 gr Riven Ost
Oregano, Salt och Peppar
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225grader.
- Skiva zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel. Ta fram en ren handduk och lägg längderna på den för att sedan strö på lite salt.
- Hacka löken och fräs det i olivolja ett tag. Tillsätt sedan köttfärsen, när den är genomstekt tillsätter du de krossade tomaterna samt kryddorna.
- Småkoka under lock i ca 10 minuter.
- Smörj en ungssäker form.
- Lägg hälften av zucchinin så att det täcker botten. Häll på halva färsen, lägg på resten av zucchinin, häll på resten av köttfärsen och avsluta med att hälla på grädden och strö på osten.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Klart, ät och njut!
 
 

- Är ni ok?

Hoppas att ni är oskade, hade en bra kväll och inte är allt för bakis. Själv mår jag bra efter en helt ok kväll -utan alkohol. Fick turen att först umgås med familjen, äta god middag och gå tipspromenad. För att sedan cykla i det otäcka vädret till min fina pojkvän där flera vänner också befann sig. Hade allmänt trevligt innan vi somnade, inte allt för sent. Denna dag har endast gått till att baka, vila och äta. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare, men imorgon kommer Roj ned hit till mig, för att köra ett brutalt (jag menar det) benpass. Därför gav han mig order om att ladda upp och tagga till. Strax väntar zucchinilasange till middag, mums!