- Mål inför 2015

 
❥ 90kg i marklyft. Jag började ju med marklyft för inte så länge sedan och har lyckats att få upp 70kg 9reps, så 1 på 90kg tror jag inte kommer att bli några större problem innan detta år är över.
 
❥ Att göra en chins utan hjälpvikt innan soprtlovet och fem stycken utan hjälpvikt innan året är slut. För tillfället kan jag 3 rep med 2,5kg på varje sida, dvs. 5kg i hjälpvikt.
 
❥ 90kg i knäböj. Just nu kör jag på 1x8 60kg
 
❥ Absolut inte gå tillbaka till den jag var förra året. Jag ska inte ljuga, jag vill se bra ut, men jag ska inte gå tillbaka till det jag var för ett år sedan. En hälsosam livsstill som jag kan leva på, det hoppas jag att PT:n jag fick i julklapp kommer att hjälpa mig med.
 
❥ Vara mitt bästa jag. Alla har sina dåliga dagar, det kommer även jag att ha. Men jag ska försöka att vara mitt bästa jag, ge 110% i både träning och plugg. Vara den bästa systern, dotter, vännen och flickvännen jag kan vara. Även lära mig nya saker och växa inom mig själv.
 
❥ Sluta bita på naglarna. Helt ärligt, detta måste jag göra nu. Har haft det som ett mål i flera år.
 
❥ Må bra. Det absolut viktigaste.
 
Under året kommer jag antagligen att komma på fler mål, alltså kommer ni få att ta del av det då. Men för tillfället är det dessa som jag har kommit på. Hoppas att ni har en underbar nyår! Har ni några nyårslöften? Tell me ↓

- Last legday this year

Dagens pass tillsammans med Ilze gick helt utmärkt. Brände som satan i både ben och rumpa. Fick otroligt bra kontakt och lyckades sätta ett nytt pb i squats 1x8 på 60kg. Så skönt att äntligen träna tillsammans med Ilze igen. Älskar att skrika på henne så att hon ska orka mer (nej men vad elak jag låter). Har precis smaskat i mig en questbar och lite lunch. Nu ska jag fixa mig och åka iväg på nyårsfirande med härligt folk. 
Nu vill jag bara önska er ett riktigt gott nytt år och en otroligt bra start. Ni är bäst, glöm inte det.
 
Passet:
Squats
2x12 - 50kg
2x12 - 55kg
1x8 - 60kg
Bulgarian squats
1x12 - 21,5kg x2
2x12 - 24,5kg x2
1x12 - 26,5kg x2
Kissande hunden, i liggande bencurl
1x12 - 18kg x2
1x12 - 20,3kg x2
2x12 - 22,5kg x2
Djupa och breda benpress
1x12 - 80kg
1x12 - 90kg
1x12 - 100kg
Bencurl  (i superset med adductor)
1x20 - 32,5kg
3x20 -35kg
Adductor (i superset med bencurl)
1x12 - 30kg
3x12 - 35kg
Sumosquats på bänk med kettlebell
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg

- Page 365 of 365

Vaknade imorse och tankarna från igår var som bortblåsta. Idag är en ny dag. Årets sista dag faktiskt. Jag är redo inför det nya året och även dagens benpass tillsammans med Ilze som väntas om ca 1 timma. Har velat sedan igår om jag skulle köra ben eller mage och nu har jag bestämt mig.
Årets sista frukost blev blåbärsgröt toppat med sharon och kokosflingor. Samt ett stort glas vatten och en stor kopp grönt apelsin- och ingefära te.
Nej nu ska jag planera passet och sedan ta mig med bussen in till gymmet. Hoppas att ni får en riktigt härlig och bra start på dagen.
 
Förresten, ni har väl inte glömt att jag tränar med mitt goodbalance- armband? Idag är sista dagen för mellandagsrean, de kostar ynka 149:- och använder ni er även av rabattkoden "emilijaromaite" får ni 10% rabatt på det. Hur bra låter inte det? Passa på!  Klicka HÄR för att komma till rean!
Gröten är gjort på:
1dl glutenfritt havregryn
2dl vatten
salt 
kanel
30g frysta blåbär
 
- Blandade allt och in i icron i 2 minuter. Tog ut och blanade. In i micron i 2 minuter till.

- Att falla tillbaka

 
Idag har hjärnspökena spelat mig ett spratt, iallafall nu ikväll. Har haft känslan av att jag inte duger och inte haft den självsäkra känslan i kroppen som jag brukar. Det är jobbigt för mig, det är det. Men det jobbigaste är för dem runt om mig, dels för att de inte riktigt förstår hur det känns men också för att de inte vet vad de ska göra. Just idag var jag med mina favoriter, Albin och Ilze. De pratade med mig och fick mig att känna mig behövd, kanske inte direkt men det sjönk in till slut.
 
Tog sista bussen hem eftersom att jag i princip missade den jag skulle med. Albin stod tillsammans med mig och fick mig att tänka på annat. Vet helt seriöst inte vad jag skulle göra utan dessa två. De är mina änglar och får mig att må så bra.

- Operation: sluta bita på naglarna

"Emilija, gör något som är bra för dig, tänk på dig för en gångsskull.." Sa Albin till mig här om dagen när jag sa att jag ville baka och ta med när vi ska bort imorgon. Även min mamma har sagt det flera gånger. Att jag ska ta det lugnt och inte göra något speciellt och bara tänkta på mig själv.
Det är precis vad jag har gjort de senaste timmarna, dissade bakningen och påbörjade "Operation: sluta bita på naglarna." Pappa köpte hem lösnaglar till mig. Så jag har suttit och filat, klistrat, målat och bara tänkt. Sist jag hade lösnaglar fungerade det, så jag får väl hoppas på samma sak denna gång!

- Ryggslakt med bestie

Precis käkat massa kycklingsallad och nötter till lunch efter några timmar på gymmet. Träffade Ilze i omklädningsrummet och sedan fortsatte vi ut för ett ryggpass. Började med lite chins som uppvärmning och forstatte sedan med några lats-övningar, började alltså inte med marklyft detta pass. Det var lite annorlunda och jag föredrar helst marklyft i början. Men det är alltid bra med lite variation.
Blir lite sur när jag kör marklyft, börjar tappa greppet och jag fattar inte varför, jag känner att jag skulle klarat fler reps på den tyngsta vikten men jag tappat stången, ganska surt, har ni några tips?
Träningsvärken från gårdanens pass ploppade upp, både i axlarna och armarna, så det blev extra jobbigt. Men skönt, för nu är jag helt slut i hela överkroppen.
 
Passet idag:
Några set chins med hjälpvikt som uppvärmning
 
Latsdrag till bröstet
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
2x12 - 40kg
Smala latsdrag
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
2x12 - 35kg
Latsdrag i cable
1x12 - 10kg x2
1x12 - 12,5kg x2
2x12 - 15kg x2
Marklyft
2x12 - 60kg
2x9 - 65kg
1x4 - 70kg
Skivstångsrodd
4x12 - 30kg
Low Row - maskin
2x12 - 35kg
2x12 - 37,5kg
Rygglyft
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
2x20 - 15kg
 
Avslutade med 15 minuter på AMT varannan minut korta/långa steg och sedan några minuters stretch.
 
 

- Årets sista tisdag

 
Tisdag igen, årets sista. Åh, jag älskar tisdagar. Vet ni varför? Det är ryggslakt som står på schemat och idag är ingen vanlig dag, idag är Ilze i princip frisk och ska träna samtidigt. Jag ställde klocka på 07.16 just för att orka upp och träna med henne. Är så konstigt taggad, det kryper i hela kroppen och jag bara ler.
Har precis smaskat i mig lite frukost som bestov av ett stort glas med vatten, en kopp av gröt te, en glutenfri knäckemacka med smör, skinka och gurka, och sedan kvarg blandat med funlight och kanel, toppat med äpple. Det är så otroligt enkelt men gott. 
Nu måste jag sätta upp håret och rusa mot bussen.

- Tillbaka till gymmet och sista julfirandet

Godkväll, klockan är redan 22.00 och dagen har gått så himla fort. Gick en stund på stan och tittade lite innan jag satte min fot på gymmet och påbörjade ett otroligt bra pass för armar+axlar, kändes riktigt bra att lyfta lite och känner hur jag blivit starkare i axlarna, härligt!
Skyndade mig hem och fixade mig på 30 minuter, tog bussen hem till Sophie där jag träffade mina två saknade tjejer. Åt lite pepparkakor, drack glögg, bytte julklappar och spelade lite sällskapsspel. Så himla gos och kul, nu rusar den positiva energin i kroppen.
 
Sen jag kom hem har jag ätit lite pepparkakor och funderat på vad som har hänt detta år och vad som kommer att hända år 2015. Ska fixa lite blogg-jobb och sedan lägga mig för att få lite sömn. Imorgon väntas lite rygg-träning på gymmet, förhoppsningavis kommer jag upp så tidigt att jag kan träna med Ilze. Godnatt.
Passet idag gick utmärkt, bra kontakt och var helt slut i både armar och axlar när ajg lämnade gymmet. 
 
Såhär såg det ut:
3x12 - 2,5kg
Hantellyft (i superset med axelrotatator)
2x12 - 4kg
2x12 - 5kg
Axelrotator (i superset med hantellyft)
4x12 - 3kg
Axelpress
2x12 - 7kg
2x12 - 8kg
Omvända flyes
1x12 - 4kg
3x12 - 5kg
Push down (i superset med hantelpress)
1x12 - 10kg
3x12 - 12,5kg
Hantelpress (i superset med push down)
2x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Hummercurl
3x12 - 5kg
skivstångscurl
1x12 - 10kg
2x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg

Avlsutade med 15 minuter på AMT, varannan minut långa/korta steg.

- Två dagar kvar

Två dagar kvar av detta år, TVÅ dagar. Helt sjukt vad tiden har gått fort. Sovit som en liten prinsessa inatt bredvid Albin, dock så vaknade jag mycket tidigare än honom, så jag gick upp och fixade kvargplättar till mig själv och bananplättar till pappa. Så hade lite frukostmys tillsammans med honom innan han behövde åka iväg. Började då att fixa amerikanska pannkakor till syskon och Albin. Vispade grädde och smälte choklad, det uppskattades av dem.
Nu ska jag gosa lite med mitt hjärta och senare ta mig till gymmet för lite armar+axlar, möjligtvis lite kondition. Senare ikväll har jag planer på att träffa Elin och sophie, saknar dem så mycket så det blir riktigt skoj!
Har skrivit receptet på kvargplättar förut, men här kommer det igen:
2 äggvitor
30g glutenfira havregryn
50g naturell kvarg
1 skvätt vatten
 
- Blanda alla ingredienser och låt det stå och svälla i ca 10 minuter.
- stek på medelvärme i kokos- eller rapsolja.

- Borta bra men hemma bäst

Efter fyra mysiga, härliga, underbara och kalla dagar i Kläppen har både jag och Albin landat i mitt rum, i min säng. Har spenderat dessa dagar tillsammans med honom, hans familj och kusiner. Dagarna har varit riktigt fina, backarna har varit pistade och sällskapet väldigt bra. Har ätit både ljus pasta och bröd men inte brytt mig speciellt mycket, vilket har varit skönt, dock gillar jag fullkornspasta mer, hehe..
Har längtat lite efter mamma och sedan har det krypt lite i kroppen efter att lyfta tunga vikter, så imorgon har jag tänkt att besöka gymmet igen, längtar så mycket. Men först ska jag sova och vila upp mig. Godnatt.

- Mitt 2014

Ungefär en vecka kvar av detta år och listor som denna kommer att börja ploppa upp på olika bloggar, så jag tänkte att jag kan hänga på. La upp denna öista förra året också, ungefär samma dag. Har läst igenom det och tycker att det är väldigt kul att se tillbaka, får se om det känns lika kul nästa år.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag åkte utomlands själv utan mina föräldrar tillsammans med okända människor. Tältade i spöregn, 40+ grader och i skogar, i en helt annan världsdel. Självklart pratar jag om språkresan jag var på 1-21 juli.

Hur har ditt 2014 varit? Tänkte faktiskt på detta för några dagar sedan. Detta år har verkligen varit riktigt bra, har upplevt så mycket och så otroligt bra saker. Alltså har detta år varit ett av de bästa åren i mitt liv.

Blev du kär i år? Ohja, det kan ni ge er på. 

Vilket datum från 2014 kommer du aldrig glömma?  1 Juli - lämnade alla här hemma och åkte i väg med okända människor, 21 Juli - kom hem och fick krama mamma för första gången på 3,5 veckor, 27 Juli - blev tillsammans med Albin och 21 August - Började gymnasiet.

Vad är din största framgång 2014? Jag har hittat en balans mellan mat, träning, vila och ork. Jag har insett att jag inte behöver träna 7 gånger i veckan och jag behöver inte äta "clean" alla måltider 7 dagar i veckan. Det enda jag behöver göra är att må bra.

Vad spenderade du mest pengar på? Questbars, Myboost och mat, tyvärr.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Det är mycket som gjort mig riktigt glad men några är, att jag och min mamma har fått väldigt bra relation, Albin, Ilze, att jag har träffat många nya personer som får mig att må bra. Att jag fick uppleva något otroligt, det jag skrivit tidigare, jag har haft en fin jul och åker för tillfället skidor.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? samir och viktor - success, varför? För att det var låten som spelades mest i vår minibuss i USA, så varje gång jag lyssnar på den får jag flashbacks.

Vem har du umgåts med mest? Familjen, Ilze, Albin och vårt lilla gäng.(Lucas, Daniel och Johanna)

Har du haft ett förhållande under 2014? Ja, det har jag. And still have.

Vart reste du under 2014? USA och Makedoinen.

Är det något du saknar år 2014 och vill ha 2015? Jag känner att 2014 har varit en riktigt toppenår, helt seriöst. Så jag bill helst av allt att 2015 ska bli lika bra, eller varför inte ännu bättre?

Vad gjorde du på din födelsedag? Fick frukost på sängen av mina syskon och pappa. Sedan lämnade alla mig för jobb så så kom Albin över och bakade med mig. På kvällen åt jag middag tillsammans med familjen och åt sedan tårta med gänget.

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre? Nej, jag tror faktiskt inte det, Möjligtvis att Ilze inte skulle ha varit med om olyckan och att hon skulle varit frisk från sin förkylning, nu de senaste 2 månaderna.

Vem saknade du? Det finns många jag saknar, b.la Anton och en tidigare bästa vän.

De bästa nya människorna du träffade? Sophie och Elin.

Vad vill du säga till dig själv inför 2015? Fortsätt att vara ditt bästa jag. Spelar ingen roll vad det kommer att handla om. Var den bästa dottern, flickvännen, vännen och systern. Sköt allt i skolan ordentligt och ge 110% varje gång du tränar.


- Tidiga julklappar av Bestie

Firade ju jul tillsammans med min bästa vän Ilze och hennes familj i söndags, den 21:a December. Supermysigt. Blev verkligen jätteglad, superfina julklappar som kommer användas flitigt kan jag lova er.
Första grejen jag fick var en liten bok, där Ilze hade fyllt i massa roliga saker om dels mig män även saker vi gjort tillsammans och kommer att göra. Boken kommer jag att ha vid min säng, för blev så glad när jag läste i den och blev helt varm i hjärtat.
Fick även vaniljljus (♥♥♥) så nödvändigt och min favorit. Till det fick jag en ljuslyckta, Ilze har också likadana och jag har varit lite avis, hah.
Den godaste av de alla. Gröt mango te. Helt sjukt vad gott det är, skulle kunna dricka 7x mer än vad jag redan gör, men då skulle det inte räcka lika länge.
.. Och så tillslut. En filt. Så mjuk, så gosig och passar på bra i min säng. 
Är så tacksam över att ha Ilze i mitt liv. Alla borde ha en egen Ilze.

- Hallonkola, julklapp-/present-tips

Vem gillar inte godis? Ge bort det till någon i en sen julklapp, födelsedagspresent eller varför inte bara ge bort det för att visa att du tycker om personen? Det betyder ju ännu mer när du själv har tillverkat det. Här kommer jag med ett superbra tips på ett enkelt men supergott godis som du själv får göra. Hallokola. Jag smakade en bit själv men gav sedan bort det i julklapp.
 
Du behöver:
1 tsk vaniljsocker alt. en vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
250g frysta hallon
 
Hur gör du?
 1. Tina hallon och passera dem genom en sil. Lägg sedan hallonpurén i en tjockbottnad kastrull.
2. Dela vaniljstången och skrapa ned fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången. Du kan också använda vaniljsocker istället för vaniljstång.
3. Tillsätt grädde, socker och sirap.
4. Låt koka under omrörning i ca 15-30 minuter. Gör kulprovet eller låt koka till ca 125º. Om smeten går att forma till seg kola är den klar.
5. Om du använt vaniljstång tar du upp den nu.
6. Häll upp kolasmeten i en smord form, ca 20 x 20 cm och låt den stelna.
7. Skär sedan kolan i fyrkantiga rutor, använd en vass kniv.
8. Du kan slå in kolorna i smörpapper, alumminiumfolie eller cellofan. Låt stå svalt tills du serverar.
 
Receptet hittade jag HÄR!
Jag använde mig sedan av två gammla te-lådor som stod i skåpet, slog in dem i presentpapper och la sedan ned alla godisbitar i dem.

- Välkommen, välkommen hit

Mat, godis, julklappar, nära och kära. Har haft en riktigt bra och mysig dag tillsammans med mamma, syskon och Jörgen. Fina julklappar och glada miner. Tog en promenad efter maten tillsammans med mamma och Jörgen, hoppade runt som en galning och sjöng "Räven raskar över isen.." samt dansade. Förstår ni vad socker gör med mig?
 
Har nu kommit hem till Albin med en massa saker, bytt julklappar med honom och fick b.la en super gosig, mjuk och stor gosdjurs groda, som jag byter ut honom mot, skämt åsido. Men tycker om den väldigt mycket. Imorgon bär det av till Kläppen för att åka lite skidor (?), kommer bli riktigt kul. Hoppas att ni haft en underbar jul med massa god mat, godis, familj och vänner. Godnatt.

- Sjugofjärde December

Minusgrader, frost på marken och jag kickade igång Julafton med ett grymt magpass samt 35 minuters kondition på gymmet. Massa glada människor som tagit sig dit innan de ska njuta av mat och sina nära. Idag antecknade jag inte på gymmet eftersom att jag hade tänkt att bara köra det jag kände för, vilket blev mage, kondition samt några chins, klarade nääääästan att göra en utan några hjälpvikter, så kul!
 
Håller på att fixa med de sista till maten nu och väntar på att Jörgen ska komma, sen kan vi påbörja julfirandet, nummer 3 för min del. Det sämsta med denna dag är att vi inte firar dagen hela familjen tillsammans men det bästa är att jag vet att pappa inte är ensam, och att jag kommer att få fira med mamma, mina syskon, Jörgen och även Albin ikväll. 
Men sen så är de som inte har någon, har haft en liten klump i magen hela dagen, tyvärr. Någon som är ensam och inte har någon. Det sitter alltid en tiggare utanför gymmet, jag har köpt bananer till honom tidigare men idag gav jag honom en inslagen ask med hemmagjord hallonkola samt 20kr. Han blev jätteglad, men pengarna gav han till insamlingen för rädda barnen. Det mina kära läsare, det är någon som bryr sig om andra.

- Dan före dan

Glittret på marken som bildas i ljuset av gatolamporna är så fint, så magiskt. Familjer som sitter i soffan framför tv:n och skrattar, glatt folk på affären är vad jag och pappa möttes av när vi gick till och från ica, efter massa god mat och godis. Haft en riktigt mysig dag tillsammans med pappa och mina syskon. Började med att handla tillsammans och tillaga maten som vi sedan åt, efter det fanns det några julklappar till oss alla under granen.
 
Resten av dagen har vi spenderat framför "White collar" med massa gott, b.la tårta, lussebukkar och nötter. Imorgon väntas ett pass på gymmet, vad jag ska köra vet jag inte än, men det kliar i hela kroppen så jag tänkte att det kan vara bra att ta sig dit iallafall en timma eller något. Sedan är det dags för julfirande nr.3, fast denna gång hos mamma, så det blir gos. Gissar på att de flesta sitter med binoglotto nu, så jag hoppas att ni har det riktigt mysigt.

- Julfirande Nr.2

Godmorgon alla fina läsare. Endags en dag kvar till julafton, hur känns det? Sjäv smygstartade jag med lite julfirande tillsammans med Ilze i söndags och idag ska jag och mina syskon iväg hem till pappa för att fira. Känner mig som ett litet barn igen, faktiskt.
Ställde klockan på 10.00 för att hinna blogg-jobba lite men även för att fixa i ordning denna smaskiga frukost. Det var så sjukt länge sedan, men så otroligt gott. Glutenfritt knäckebröd med kalkon och avokado (man kan tillsätta peppar och salt om man vill) en clementin och russin samt mandlar. Även ett riktigt gott te jag fick av Ilze i julkalapp, älskar det.
 
När jag sitter här och smaskar på min frukost börjar tankarna flyga runt i mitt huvud. "Nu är julen här Emilija.." Hjärnsöpkerna börjar faktiskt att komma fram, men jag har sagt det tidigare och säger det igen. De ska inte stoppa mig, jag ska må bra, njuta och ha kul med mina nära och kära. Känner ni också att hjärnspökerna börjar komma fram? Låt dem inte ta över, för det blir verkligen inte kul. Ni kommer att ångra det så mycket, det gör jag. Tänkt inte på idealet, alla är fina. Alla är fina på sitt sätt.
 

- Nu är det jul igen

Sedan vi senaste hördes av har jag hunnit med ett dop, ett pass för axlar+armar, minijul med Ilze och hennes familj, myst med Albin, ett ryggpass, bakat, köpt de sista julklapparna och slagit in dem. Har fått jättefina julklappar av Ilze och är helt slut i kroppen. Imorgon väntad en vilodag och andra julfirandet för i år. Jag och mina syskon ska fira jul hemma hos pappa med massa god mat, julklappar och godis. 
Sitter just nu och tittar på en film som går på 3:an tillsammans med mamma, men ska strax gå och lägga mig då jag känner mig riktigt trött. Hoppas att ni haft det väldigt bra de senaste dagarna.

- Fjärde advent

Sitter på golvet utanför mitt rum i klänning och bloggar från telefonen. Varför? Jag ska på dop, vill inte väcka Albin och min dator startar inte.
Godmorgon kära vänner! Sovit gott? Jag har, vaknade upp bredvid Albin men låter honom sova och mumla lite till i sömnen. För jag gick upp runt 8, har duschat och ska strax fixa lite frukost. Mamma hämtar oss runt 10.00 och då ska vi på dop. 
Igår när Albin kom hit tittade vi lite på fotboll, skrattade och pratade.
 
Idag har jag tänkt att hinna med ett överkroppspass samt en minijul med Ilze. Så jag har fullt upp hela dagen, men det är kul, det gillar jag!

- Cuz' I need you here

Julbak, julgran, julbak och mer julbak. I princip så har min dag sett ut. Gjorde lite hallonkola imorse och sedan åkte vi för att köpa oss en julgran, en äkta. Äntligen, som jag längtat, det doftar så gott i hela huset, det luktar jul. Vi alla fyra, mer eller mindre, hjälptes åt och pynta granen med lite julmusik och sedan satte jag igång med att göra degen till lussekatterna, trodde att jag skulle få hjälp. Men icke, så nu har jag i flera timmar suttit med både pepparkakor och lussekatter, helt själv. Men det gör min inte så mycket, familjen är helt utmattade så de behövde sova lite och jag fick lite egentid samt hann tänka en massa.
Lussekatterna blev supergoda, helt perfekta. Yes, ni tänker rätt. Jag har ätit dem, och jäklar vad goda de var. Jag ska inte låta några hjärnsöpken förstöra min jul i år.

-blåbär- och bananpannkakor

Godmorgon finisar! Har ni haft en bra start på lovet?
Det har jag, var hemma hos Johan tillsammans med Albin och några fler. Med massa prat, skratt och lekar. Kom hem runt 00-tiden och slockande nästan direkt. Men har sovit otroligt bra inatt, dock så vaknade jag redan 8.50, men vad kan jag göra åt saken? Det är så jag är, en morognmänniska. Istället för att tjura gick jag upp och fixade en riktigt god frukost för att fira in den första dagen av lovet. Blåbär- och bananplättar, som jag fotade framför det gröna gräset. Vart är snön?
 
Idag är iallafall planerna att ta en vilodag och att julbaka en massa, godis, lussekatter och pepparkakor. Vi ska även åka iväg och köpoa en gran idag, en äkta, wihooo, som jag längtat. Vi har inte haft det på flera år, men har äntligen lyckats övertala pappa. Ska ni träna idag, eller ska ni julbaka som jag?
Blåbär- och bananplättar:
2 äggvitor
2 msk havregryn
1 mogen mosad banan
1-2 nävar fryst blåbär
 
- Blanda ihop alla ingredienser och stek på medelvärme.

- Nu tar jag jullov

JAG HAR TAGIT JULLOV OCH DET KÄNNS OTROLIGT BRA. Hejsan, hur är det med er? Ha ni fått jullov, precis som jag? Själv mår jag iallafall helt toppen. Julshowen i skolan var väldigt bra, sa hejdå och godjul till klasskompisarna och fortsatte till gymmet tillsammans med Sofia.
Nu är jag precis nyduschad och funderar på att koka upp en stor kopp te, för att sedan sätta mig och läsa lite i boken. Eller så sätter jag mig och spelar gitarr. Ikväll ska jag umgås med lite friendos, så jag hoppas att ni också startar erat jullov på bästa sätt. Vila, njut och må bra.
 
Passet idag, eller rättare sagt, passen. Körde ett magpass tillsammans med Sofia i ungefär 1 timma. Riktigt kul att träna med henne, det har jag aldrig gjort förut. Brände till riktigt ordentligt i magen idag kan jag lova er. Efter det forsatte jag med 50 minuters kondition varav 20 minuter på löpbandet, 15 på AMT och 15 på cykel. Kan lova er att svetten rann vääääldigt mycket efter det. Men galet skönt nu.
 
Passet:
Bålrotator 
1x12 - 24,8kg x2
1x12 - 31,5kg x2
1x12 - 34,8kg x2
1x12 - 35kg x2
1x12 - 38,3kg x2
Cable crunches
1x15 - 30kg
1x15 - 32,5kg
1x15 - 35kg
2x15 - 37,5kg
Sidorodd (superset med sidocrunch)
4x50 - 10kg
Sidocrunch (superset med sidorodd)
1x20
1x25
2x30
Sidoplanka
3x30 sek x2
sidoböj med kettlebell
3x30 - 16kg x2
 
Kondition:
Löpbandet:
10 minuter - 10,5kg/h
5 minuter - 11,5kg/h (sprang 50sek, vilade 10)
4 minuter - 12,5km/h (sprang 50sek, vilade 10)
1 minut - 15km/h
 
AMT:
15 minuter, motstånd 11.
Varannan minut korta steg, varannan minut långa steg.
 
Cykel:
15 minuter ca 7km
Sofia driver också en blogg, till mestadels om mode, kläder men även inspiration, så om ni känner för't kan ni klicka er in HÄR!

- Woop, jag vill ha snö

"snälla, hoppas att det finns snö på marken när jag tittar ut." Det var min första tanke när jag flög upp ur sängen. Nej, okej, det var faktiskt att jag skulle gå på toa, men nästan min första tanke. Var det så? Nej, det var 7+, surt, men bara att acceptera och gå vidare, den kommer väl snart. Om inte så får jag se den i kläppen om ca 5/6 dagar. Idag tar jag jullov, endast en julavslutning fram till 11.00 står emellan, förstår ni hur skönt?  Efter avslutningen ska jag ta ett magpass på gymmet och förvärra min grova träningsvärk i benen med lite konditionsträning, tror att Sofia skulle med också, så det blir skoj!
 
Dagen till ära gjorde jag något lite "lyxigare" till frukost. Kvargplättar med massa hallon och blåbär. Det var så länge sedan och dessa blev verkligen helt perfekta. Vad åt ni till frukost idag? Ska ni träna eller vilar ni? Tell me ↓
Kvargplättar:
50g kvarg
30g glutenfria havregryn (funkar med vanliga också)
2 äggvitor eller 1 ägg
1 skvätt vatten
 
Hur gör du?
► Blanda alla ingredienserna i en liten skål.
► Värm upp plattan och stekpannan. Låt smeten svälla tills plattan är varm.
► Stek sedan på medelvärme/högsta värme, beroende på hur färgade plättar du vil ha och vad du har för spis.
► servera sedan med hallon, blåbär och kvarg. Eller helt enkelt det du är sugen på.

- Imorgon får jag lov

Jul, jul, jul. Imorgon får jag jullov, herregud vad skönt. Idag har jag skrivit mitt sista prov 2014, juridikprovet. Jag tycker ändå att det gick hyfsat bra och hoppas nu på det bästa. 
Imorse bestämde jag mig för att GÅ till idrotten, ca 8km och på idrotten fick vi komma på egna juldanser till de klassiska jullåtarna, åh vad kul det var. Till lunch fick vi julbord och även det var gott. Det enda som varit mindre bra idag var att jag haft lite ont i huvudet och blev ledsen på spanskan eftersom att det inte alls går bra för tillfället. Hade till och med tänkt att skippa träningen idag, men är så sjukt glad över att jag inte gjorde det eftersom att den ledsna känslan, huvudvärken och förkylningen försvann.
 
Nu är jag på väg till Albin för att gosa lite med honom och njuta av att jag får jullov imorgon och att jag mår galet bra.
 
Passet idag gick toppenbra. Grym kontakt, grym fokus och bara härligt flow. Kan det bero på att jag hade min tjocktröja utan ärmar på mig? ← William, my friend, sa att jag skulle ha på mig den "nästa legday" vilket var idag. Eller kan det bero på för mycket energi eftersom att jag imorgon får jullov eller var det för att jag la upp det annorlunda? Det spelar ingen roll, det gick bra iallafall. Provade att köra sumosquat med kettlebell istället för i smithen, det ska jag nog fortsätta med då jag får till tekniken bättre och känner mer. Provade också en ny övning "Bulgarian squat", fyfan, ursäkta mitt uttryck, men gud vad det tog, älskar den!
 
Idag hade jag ingen speciell lust till att köra vanliga squats, så att stången inte var ledig alls idag, gjorde mig inte så mycket. Istället provade jag i smithen, visst gick det bra men föredrar att köra med den fria stången, det känns bäst och det är där jag trivs.
 
Passet idag:
Bulgarian squat i smith
1x12 - 21,5kg
2x12 - 24kg
Breda och djupa bennpress
1x12 - 80kg
1x12 - 90kg
1x12 - 100kg
1x12 -110kg
Bencurl
1x20 - 30kg
3x20 - 35kg
Sissy squat
1x15 - 5kg
2x15 - 10kg
1x15 - 15kg
Squats i smith
1x12 - 41,5kg
3x12 - 51,5kg
1x12 - 56,5kg
Sumosquats med kettlebell på bänk
2x12 - 14kg
2x12 - 16kg

- Sista skoldagen

Om 8 timmar sitter jag där igen, cuz' today it's Legday.
 
Usch imorse var det svårt att ta sig upp. Mörkt och trist ute, sängen liksom ropade efter mig. Men jag kom upp ganska fort ändå, för det är sån jag är. Fixade i ordning en enkel havregrynsgröt, satt och tog det lugnt och bara tänkte. Idag är det sista skoldagen för 2014, hur skönt är inte det?
Jag ska bocka av b.la en idrottslektion, ett juridikprov och spanska hanledning, innan jag får springa iväg till gymmet för att köra slut på mina ben. Hur kan man ens längta till något sånt? haha.
 
Nu ska jag titta igenom juridikpapprena en gång till, packa ned det sista och sedan ta mig till idrottslektionen. Hoppas att ni haft en bra morgon och att ni tar vara på den sista dagen i skolan.

- Julbak i min ensamhet

Här ovanför ser ni var jag har gjort sedan jag kom hem. Dagen i skolan har till största del bestått av att titta på "White Collar" med klassen. Tog en runda på stan och fick med mig julklappar till b.la min syster och handlade lite ingredienser till julgodis. Satte igång direkt när jag kom hem, så i 4 timmar har jag suttit i min ensamhet och gjort chokladkola och skumtomtefudge, som till viss del ska vara julklappar.
Annars så är väl förkylningen lite sisådär, går upp och ned, men för tillfället mår jag bra. Nu är det endast 1 riktigt skoldag kvar och då ska jag skriva ett juridikprov som jag måte plugga till nu. Ha det bra!

- Endast en vecka kvar till julafton

Träningsvärken i ryggen värker så mycket att jag inte kan börja mig, mensvärk och är lite smått förkyd. Men I'm happy anyway. Det är ju endast EN vecka kvar till julafton, två skoldagar kvar till jullov och tre veckors frihet. Sovit otroligt djupt och bra inatt. Det hoppas jag att ni också gjorde, godmorgon förresten.
Vilodag för min del, vilket passar bra då en liten förkylning valt att bosätta sig hos mig, men med lite te, vila och c-vitamin  så går det nog snart över. Veckans längsta dag väntar och jag sitter just nu nyduschad och ska sticka iväg om sisådär 20 minuter. Så ni får ha en toppendag!
Ställ dig i spegeln och berätta tre bra saker med dig sjäv. Detta sa jag till mig själv, det behövdes väl extra mycket denna morgon, antar jag:
★ Du är stark och fin.
★ Du är bra på många saker, t.ex sjunga och spela gitarr
★ Vilket fint hår du har.

- Halva December har passerat

Känner sakt men säkert hur mina ögonlock, som varit öppna sedan 4.50 imorse, vill stängas ned för att vila. Det är precis var jag ska göra alldeles strax. Krypa ned under täcket och vila upp min inför morogndagen. Provet jag skrev under förmiddagen kändes bra och sedan tittade vi på film på engelskan.
Svängde förbi hemma hos Albin där vi bestämde oss för att baka pepparkakor och lyssa på julmusik, hur gosigt är inte det liksom. Åt lite middag innan jag fortsatte hem till min fina vän Ilze, pratade en massa och berättade saker som hänt sedan sist.
Men nu måste jag verkligen sova, godnatt.
Förresten, hur fina är inte dessa bilder på Albin och hans hund Pepzi? Blir typ förälskad på nytt. Min fina grabb.
 

- Kycklinggryta toppat med jordnötter

Denna smarriga måltid åt jag igår, grytan kanske inte ser så god ut. Men jag lovar er, det var den. Till och med min bror som är jättekinkig gilalde den.
 
Kycklinggryta 4 personer:
800g tinad kycklingfile
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 tsk koriander
1 krm chilipulver
1 tsk paprikakrydda
salt och peppar
500g krossade tomater
1 tärning hönsbuljong
2 nävar fryst spenat
4 msk jordnötter att toppa på grytan
 
Hur gör du?
- Hacka lök och vitlök, stekt på medelvärme.
- Tillsätt de krossade tomaterna och kryddorna. Rör om.
- Skär kyclingen i kuber och tillsätt den i stekpannan.
- Låt puttra i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt, tillsätt då den frysta spenaten.
- Under tiden kan du fixa de rostade grönsakerna, koka ris och fixa en sallad.
 
Tänd ljus och njut hela familjen runt matbordet med den goda grytan.

- Tre riktiga skoldagar kvar, kämpa

Hej finisar! Tänkte bara kika in här och önska er en god morgon. Le och sprid glad energi till era nära och kära. Berätta för folk vad de gör bra, att du gillar personens tröja, what ever, ge bara en person en komplimang. Man blir liksom.. Glad, gladare om någon säger något i verkligheten och inte bara skriver det till en, det betyder nog lite mer.

Själv har jag kickat igång dagen med ett riktigt tungt, svettigt och roligt ryggpass. Var verkligen ett riktigt flow, passade även på att sätta 70kg i marklyft, vilket känns galet gött. Då det är ett nytt person bästa. 
Nu väntar skolan, tre lektioner ska bockas av, varav en lektion består av naturprov. Igår kväll kunde jag allt, så hoppas på det bästa, hoppas att ni håller tummarna för mig.

- "Jag vill att träningen ska ge mig en kick."

Mogonens konditionträning gjorde verkligen som rubriken lyder. Har varit på väldigt bra humör hela dagen och energin har varit på topp. Hela dagen har rullat på bra, den enda mindre bra med denna dag är att jag fått ännu ett dåligt betyg i spanska, förstår inte vad det är för fel jag gör.
 
Var inte alls på något bra humör efter det, men tog mig till gymmet. Där bemöttes jag varmt av personalen, stoppade hörlurarna i öronen och kickade igång ett gymt pass för axlar + armar. Körde även 20minuter kondition på löpbandet. Helt sjukt vad jag har börjat älska konditionsträning. Förut orkade jag inte ens stå på löpbandet och springa i 10 minuter för att det blev så tråkigt, men idag var 20 minuter inga problem. Härligt.
 
Har precis ätit en grymt god middag, kycklinggryta, rostade rotfrukter och färsk sallad.Önskar att jag kunde skriva att jag bara ska lägga mig under täcket och ta det lugnt, men icke. Imorgon väntar ett naturprov som jag måste plugga till. Men innan det väntas även ett tidigt ryggpass, så ikväll ska jag lägga mig tidigt. Hoppas att ni haft en toppenstart på veckan.
Passet idag såg ut såhär:
Uppvärmingsövning
1x12 - 2,5kg
1x12 - 3,75kg
1x12 - 2,5kg
Hantellyft (i superset med militärpress)
4x12 - 4kg
Militärpress (i superset med hantellyft)
2x12 - 12,5kg
2x10 - 15kg
Axelpress med hantlar
2x12 - 6kg
2x12 - 7kg
Omvända flyes med skivstång
2x12 - 10kg
2x12 - 12,5kg
Push down
1x12 - 10kg
3x12 - 12,5kg
Hantelpress - bakom huvudet
2x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Skivstångscurl
1x12 - 10kg
3x12 - 12,5kg
Hummercurl
1x12 - 4kg
3x12 - 5kg
 
Kodition på löpbandet:
10 minuter - 10km/h
5 minuter - 11km/h (spring 50 sek, vila 10sek)
4 minuter - 12 km/h (spring 50sek, vila 10sek)
2 minuter - 15 km/h
 
Anledningen till vilan är för att jag ska få in lite av intervall-form. Nästa gång jag kör detta ska jag öka hastigheten eftersom att detta inte tog helt död på mig. Men jag ville se hur mycket jag orkade. Men detta är ett starkt tips till er som vill prova. Man blir inte uttråkad och svetten bara rinner.
 
 

- Recept med fläskfile

Någon dag förra veckan åt vi detta till middag, det var verkligen supergott! 
Vad behöver du till fläskfilen?
- Fläskfile, valfri mängd
- krossade tomater
- Salt och peppar
- Vispgrädde
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 200*C
- Lägg ned fläskfilen i en ugnsform, krydda med salt och peppar.
- Häll över de krossade tomaterna och grädden.
- Ställ in i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Servera med bulgur och färska grönsaker.
 
 

- Att återhämta sig efter en vecka

Här har det ekat tomt hela helgen. Har varken haft lust, tid eller ork till att starta datorn. Men jag har hunnit med en hel del. Middag på Rhodos, julshow, två koditionspass och ett magpass, umgåtts med Albin, varit på Elins handbollsmatch och även Silvijas innebandymatch.
Jag har börjat sova längre på helger och då blir jag helt seg under dagen, men jag antar att det är för att jag hela tiden är aktiv på vardagarna och sedan tar det lugnt på helgen så kommer allt på en gång, hehe, måste bli bättre på det. Ett nyårslöfte kanske?
 
Efter en helg med mycket pepparkakor, knäck, kex, glögg osv. - UTAN ÅNGEST - så kickade jag igång denna vecka med morogncardio, 50 minuter ute i vinterkylan med intervaller, löpning och pw.Så sjukt härligt och jag har en otrolig energi inför denna vecka, trots att jag har två prov och en inämning att bocka av. Satt och tittade igenom twitter medans jag smaskade på en blandning av keso, kvarg, banan och kanel, toppat med hallon. Köpte även med mig ett nytt te igår, som jag nu smakade det " " heter det och det kan jag starkt rekomendera, för det var otroligt gott!
 

- Mina favoriter

Kan nu säga att jag iallfall har köpt hälften av alla julklappar. Börjar blir lite stressad, ynka 12 dagar kvar. Men det blir nog bra ändå, såg några bra saker när jag var på stan med Albin igår. Senare mot kvällen kom även Ilze förbi och jag fick umgås med båda mina favoriter.
 
Godmorgon kära ni. Idag är det en ny dag, fredag, 12 december, 1 vecka kvar till jullov och 1 dag kvar till helg. Hur mår ni? Jag hoppas att ni mår bra. Jag vaknade upp på ett bra humör, för idag händer det massa roliga saker. Lucia på skolan, improvisera ihop en rättegång i tingsrätten på juridiken (hur spännande?) följt av ett mag+konditionspass på gymmet och sedan middag med la familia samt julteater. Hoppas att ni har massa skoj inplanerar för idag och inför helgen.
Imorse blev det en kokosmuggcake med äpple och jordöttssmör. Koksistensen var perfekt och mina smaklökar dansade på allvar runt i min mun. Ni som gillar kokos kommer absolut att gilla denna:
 
Kokosmuggcaka:
1/3 dl kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
3 msk naturell kvarg 
3 msk mjölk 
1 äggvita
1 msk kokosflingor
2-3 tsk sötning (agavesirap, honung, stevia)
1/2 äpple
 
Hur gör du?
- Rör ihop alla ingredienser förutom äpplet.
- Skär äpplet i små bitar och blanda ned.
- Häll över i en annan skål och ställ in i micron på högsta effekt i 3 minuter.
- Ta ut och lägg upp på en tallrik, servera med t.ex jordnöttsmör.
 

- 11/12-14 07:24

Julbak med mamma, samhälls-plugg och mys med Albin. Det är vad min kväll bestod av igår. Julkänsla-delux när vi startade julmusik, pyntade vår vita gran och gjorde knäck samt en litauisk julgodis. Nu saknas dock bara snön. 
Godmorgon på er. Har startat min morgon lugnt, fixade ihop havregrynsgröt med kvarg, mandelmjölk och kanel, toppat på sharon och hackade mandlar, och tittade på det nya Pretty litle liars-avsnittet. Har lite svårt att ställa mig upp efter gårdagens benpass, mrn idag är det vilodag förutom en idrottslektion nu på morgonen. Annars ska jag bocka av ett samhlls-prov och ett juridikförhör. Efter skolan väntar en runda på stan med Albin, för att hitta lite julklappar.
Hoppas att ni mår bra och kommer at ha en toppendag!

- Next up -> legday

Somsagt en kort dag idag. Slutade redan 11.40 och har nu kommit hem. Ätit lite (läs mycket) rester samt russin, yes är förälskad i dem. Jag hör hur regnsdropparna utanför träffar fönstret men inte ens det kan få mitt humör att ändras. Jag mår bra och jag är glad. Sitter och planerar passet och när maten i min lilla mage smält, om sisådär 30 minuter ska jag hoppa upp på min blåa hoj för ett benpass. Hoppas att ni har det bra och klarar hela dagen på jobbet/skolan!

- Jul i vårt hus/Ugnsbakad saffransgröt

Godmorgon mina kära vänner. Halva veckan är snart över och tre ynka dagar till helg. Sedan är det bara en vecka kvar till jullov och om exakt två veckor vaknar vi upp på julaftonsmorgon, så mys. Igår kväll låg jag och läste, lite länge. Trodde att jag skulle vara extremt trött nu när jag vaknade, men är piggare än vanligt och har dessutom en grov träningsvärk i ländryggen, har aldrig haft så grov förut, haha.
 
 
Under tiden som jag duschade av mig lite stod denna ↑↓ goda skapelse i ugnen. Ungsbakad saffransgröt. Det var verkligen himmelskt och super gott, tycker absolut ni borde prova, speciellt nu innan jul.
Dagen i skolan idag blir förhoppningsvis kort, om det blir som planerat: att vi som höll tal i måndags får sluta innan lunch. Då får jag se om jag äter lunch hemma eller i matsalen, sedan bär det av till gymmet för LEGDAY, wihoooo, så taggad!!
Ugnsbakad saffransgröt:
1dl havregryn
0,5g saffran (1 paket)
1krm bakpulver
2 msk naturell kvarg
2 äggvitor
1/2 - 1 msk sötning (jag hade agavesirap)
2 msk russin
1 skvätt mjölk
 
Hur gör du?
- Blanda ihop alla ingredienserna.
- Häll över i en ugnssäker form och toppa med några fler russin på toppen.
- Ställ in i ugnen som är upvärmd på 200*C, i ca 10-13 minuter.

- Femtio nyanser av honom

Har nu suttit i ungefär en timma och läst boken ni ser här ovan. Började igår och är snart uppe i 100 sidor, den är så bra. Dagen har rullat på bra och har gått väldigt fort. Fått reda på att jag fick A på min labbrapport där jag undersökte vad som vad som var bäst för mig att äta innan ett träningspass för att orka och hålla energin uppe hela tiden. De två livsmedel jag undersökter var riskaka och havregryn. Efter skolan var jag hos Albin någon timma, pratade en massa, en del om träning faktiskt. 
 
Har även hunnit med att gjort en riktigt god middag till familjen och pluggat lite matte. Imorgon får jag sluta 11.40 istället för 14.30 för att jag offrade min sovmorgon i måndags. Vet ni hur kag utnyttjar det? Om jag mår bra och har ork i kroppen, byter jag plats på min vilodag och bendag. Så imorgon är det ben som gäller.
Ryggslakten imorse, flöt på riktigt bra. Har sagt det tidigare, säger det igen: Älskar att träna på morgonen speciellt rygg. Vet inte, men atmosfären (?) är så härlig, jag är helt ensam, ingen som dömer mig, jag kan dansa runt mellan seten och bara vara jag.
Klarade dessutom ett nytt personbästa i marklyft, 67,5kg 1x9. Känner redan träningsvärken och jag älskar det. Varje gång jag tränat rygg får jag en extra kick till motivationen eftersom att det går så jäkla bra, nu gör jag inget annat än att längtar till morgondagen!
 
Passet såg ut såhär idag:
Marklyft (tunga vikter)
1x9 - 60kg
2x9 - 65kg
1x9 - 67,5kg (PB!!)
Marklyft (lätta vikter)
3x18 - 32,5kg
Skivstångsrodd
1x12 -30kg
2x12 - 32,5kg
Ryggresning (vikt i famnen)
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
2x20 - 15kg
Latsdrag mot bröstet
1x12 - 30kg
1x12- 35kg
2x12 - 40kg
Low Row - maskin
2x12 - 35kg
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
Enarmsrodd
1x12 - 10kg
1x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg
 
Avslutade med 15 minuter på crosstrainern.

- Tisdag aka tidig ryggslakt

Inatt har jag sovit riktigt bra och djupt. Jag kände mig inte ens lite trött när klockan ringde klockan 5.00. Kan det bero på att Jah läste några sidor i en bok istället för att hålla på med mobilen? Vem vet. Jag ska iallafall fortsätta med det. 
Var på gymmet 5.30 och som vanligt var jag helt ensam. Eftersom att nästan alla mina träningskläder ligger i tvätten tog jag idag på min mina fodrade löpartights och dansade runt lite innan jag började lasta på vikterna på skivstången och började med marklyft samt mitt tidiga ryggpass. Det gick riktigt bra även idag och avslutade med 15 minuter på crosstrainern. Men mer om passet när jag kommer hem sen. För strax börjar min skoldag med matte. 
 
Imorse stod jag i spegeln och tänkte ut tre saker som jag gillar med mig själv, som vanligt. Nu vill att ni också antar utmaningen och gör detsamma. Tänkt ut tre saker du gillar med dig själv, utseende, egenskaper eller något annat. Spelar ingen roll vad. Bara det är något bra om dig själv. Fokusera på dessa tre saker hela dagen, le och sprid positiv energi!
 

- Hon är väldigt bra hon.

Hej mina fina, hur är det med er?
I min kropp bubblar positiv energi för tillfället. Har precis kommit hem från min fina vän Ilze. Pratat massor och hjälpt henne lite med matten. Tycker synd om er som inte har en vän som henne, hon är så bra.
Annars har även dagen rullar på bra, svenska talet gick prima, kanske pratade lite långsamt men det bättrar jag på till nästa gång. Spanska muntliga gick väl också hyfsat, får se senare när resultatet kommer upp. 
Slutade tidigt idag så befann mig på gymmet redan 13.30 för att pass och på schemat idag stod det armar (biceps och triceps) + bröst. Kan inte påstå att kontakten var den bästa, men det brände som satan i biceps så det är nice.
 
Har även hunnit med en springrunda idag, hade så mycket energi att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Så efter mitt lilla (läs stora) mellanmål sprang jag 2,5km och en pw på 1,7km. Luften var riktigt härlig och jag kunde ha gått i flera timmar till, haha. 
Har precis packat min gymväska, fixat frukost och ska alldeles strax sätta mig ned bredvid mamma i vår mjuka soffa och börja läsa en bok, den verkar riktigt spännande. Men ska ned under täcket tidigt idag, då ett tidigt ryggpass väntar imorgonbitti. Godnatt.

- Förra veckan var inte bra, men denna ska bli

Godmorgon alla glada, ledsna, trötta, pigga och ja, alla helt enkelt.
Har ni sovit gott? Det har jag, väldigt bra faktiskt, så bra att det var svårt att lämna sängen när klockan ringde 5.59. Igår tog jag en lite längre paus i mitt pluggande och tog en sväng till gymmet. Körde lite styrka i 45minuter med vissa av mina favoritövningar, men även några nya som jag helt klart kommer att fortsätta med. Sedan blev det även 45minuters konditions träning. Helt sjukt vad jag har börjat älska kondition. Älskar känslan efter, hur svettig och trött man är. 
Efter det åt jag och umgick med familjen lite, men så var det dags för plugg igen, fick dock hjälp av Albin så det gick bra.
 
Imorse gick jag upp tidigare just för att jag ska hålla ett tal i svenskan 8.30. Så ska åka till skolan lite tidigare för att värma upp. Gjorde en ugnsbakad hallongröt till frukost som jag satt och smaskade på tillsammans med lite te och tända ljus.
En kort skoldag idag, så i eftermiddag väntas ett pass på gymmet för bröst och armar, längtar. Förra veckan var inge bra, men denna ska bli. Nu kör vi!
Ugnsbakad hallongröt:
1dl fibergryn
3/4 mosad banan
2 äggvitor
1 krm vaniljPULVER
1 krm bakpulver
1dl frysta hallon
 
Hur gör du?
- Blanda samman alla ingredienser, vänta med hallonen till sist.
- Häll ned i en ugnssäker form och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter på 225*C.
- Om du har bråttom kan du välja att tillaga den i micro på högsta effekt i 1-2 minuter.
Jag hade även en sås gjjort på 1/4 banan, 2 msk naturell kvarg och kanel.

- Hälsosam/Nyttig knäck

- BRÄNDE MINA LITE DÄRFÖR ÄR DE SÅ MÖRKA -
Jag tänker inte vara den personen som uppmanar er till att bara äta nyttig till jul. Abolut inte, för det tänker inte jag göra, bara äta "nyttigt" utan jag kommer somsagt att njuta av det jag missade förra året.
Men nu när jag tog en paus i mitt pluggande ställde jag mig och gjorde en nyttig knäck med insperation HÄRIFRÅN.
Alltså det är helt sjukt, jag är förälskad. Smaken är lite annorlunda, men änså nästan detsamma. Konsistensen däremot är helt detsamma.
 
Du behöver (ca 24st):
1dl ekologisk honung
1dl stevia strö
2dl lätt kokosmjölk
1dl söta mandlar.
 
Hur gör du?
- Hacka mandlarna och ställ dem åt sidan.
- Koka upp honung, kokosmjölk och stevia. Låt putra i ca 10-15minut utan omrörning, se till så att det inte börjar blibränt (hehe, råkade bränna mitt.) Du kan även göra "kultricket", lägg ned en klutt i kallt vatten och se om det stelnar.
- Tillsätt mandeln och rör om lite snabbt innan du fördelar det i små knäckformar.
- Ställ in i kylsåket och förvara dem där.
 

- Andra advent

Här har det ekat tomt ett tag känner jag. Men jag har haft fullt upp hela tiden. Har hunnt med att bli fotad på gymmet till intervjun jag gjorde, checkat av ett grymt magpass samt konditionspass, umgåtts med Elin och Sophie - förökte oss på att bygga ett pepparkaks hus, pratade och skrattade i mängder, sov med Albin, varit en runda på stan för julklappar, lunchdejtat på chilli namnam och varit på en litauisk julfest tillsammans med pappa. Jag trode inte festen skulle vara så rolig så jag hade packat ned alla skolsaker, men dem rörde jag inte ens. God mat, skratt och mycket dans, är vad kvällen bestod av.
 
Sitter ni i endast en tjocktröja med en stor kopp te och två ljus tända bland adventsljusen. Ska strax skriva klart mitt tal i svenskan, det handlar om styrketräning. Har inte så mycket kvar men vill finslipa lite. Har planerat att besöka gymmet senare också, har dock inte riktigt bestämt mig för vad jag ska köra, haha. Hoppas att ni haft en grym helg och att den fortsätter så!
Frukosten idag bestod av hallonkvarg, toppat med hallon och lite nötter. Grönt te och ett "Bröd" jag bara exprimenterade ihop. Dock så blev det galet gott och smakade pepparkaka, det passar ju bra, dagen till ära.
 
Recept på brödet (1 portion):
1 mogen banan
1/2 dl havregryn
kanel
pepparkakskrydda
1 krm bakpuler
 
Hur gör du? 
- Värm upp ugnen på 200*C
- Mosa bananen och blanda med resten av ingredienserna.
- Klicka ut smeten i två delar och forma dem runda.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
 

- Nya armband hos goodbalance

Fick precis veta att goodbalance har fått in en ny design på sina armband. Det är de armbanden ni ser här ovan. Hur snygga är de inte? Älskar typsnittet och de coola färgerna som kommit till! 
"Negativa joner kan ha en positiv effekt på den fysiska hälsan och armband med negativa joner används av både elitidrottare och vanliga motionärer runt om i världen. Du kan förbättra din sömn, balans, styrka och flexibilitet med hjälp av Good Balance energiarmband och det kan dessutom bidra till minskad stress och trötthet."
De har även fått in "shamballa magnetarmband". Så galet snygga och effektiva, såhär står det på sidan om dem:
"Genom att använda magnetarmband kan du hjälpa kroppen att återfå sin självläkande elektromagnetbalans i kroppen på ett naturligt sätt vilket kan påverka dig positivt. Magnetterapi är en naturlig metod som funnits länge för att bli av med smärta, återställa energin och förbättra sömnen. Det har länge setts som en säker och effektiv alternativ terapi. Många upplever också balans och snabbare återhämtning efter träning vid användande av magnetarmband."
 
Även dessa finns i olika färger, de är ju hur lätta om helst att matcha olika plagg till. Varför inte slå till? En julklapp till mamma, pappa, syster, kompis, flick-/pojkvän eller varför inte till dig själv? I vilket fall som helst får du 10% rabatt om du anger "emilijaromaite" i kassan när du ska betala.

- Älskade fredag

Godmorogn kära vänner. Visst är det härligt med fredag? Ja, det kan man ju tycka. Dock så har jag ett svenska tal jag måste skriva klart och träna på innan måndagmorgon, så det är lite av vad jag kommer att pyssla med i helgen. Annars har jag massa annat som är planerat och hoppas att det blir av.
Vaknade på en riktigt bra humör och alarmet ringde på en väldigt bra tidpunkt. Satt och åt en mys-frukost i min ensamhet och kan tala om att mugcaken jag åt var bland det godaste jag någonsin skapat till frukost. 
 
Idag väntar 4 korta lektioner i skolan innan jag drar iväg till gymmet för fotografering samt ett pass för mage och kondition, grymt motiverad men är lite osäker på vad jag ska köra för övningar.
Senare ikväll ska jag också träffa Sophie och Elin, så det blir skoj!
 
Mugcake med smak av pepparkaka:
1/4 mogen mosad banan
3/4 dl havregryn
1ägg/2 äggvitor
1 krm bakpulver
1 tsk kanel
1/4 tsk pepparkakskrydda
 
"banansåsen"
1/4 mogen banan
2 msk naturell kvarg
1 tsk kanel
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser för kakan och häll över i en skål eller mugg
- Ställ in i micron på högsta effekt i 2-5 minuter (beroende på micro)
- Under tiden blandar du ihop såsen.
Ta ut kakan och lägg över på en tallrik, häll på såsen och tillsätt en frukt. B.la persimon (min favo) var galet gott till detta.
 
När Albin ser detta kommer han säga något liknande som "Emilija, det ser typ ut som katt-/hundmat". Yes, det gör det, men jag kan lova att det smakar 1000x bättre.

- Behöver bara lite endorfiner

Skoldagen började med uthållighet på idrotten. Alltså kondition. Vi fick springa en hinderbana i intervaller. Jag tyckte att det var jättekul och endorfinera pumpade. Efter det var energin och motivationen tillbaka igen. Juridik-förhöret kändes bra och även samhällen var rolig. Stannade i skolan för spanska-hanledning inför provet imorgon. Provet jag skrev i måndags har sänkt mitt självförtroende inom spansak så mycket, så har nästan ångest och är otroligt nervös. Men försöker intala mig själv att det kommer gå bra och att jag kommer att klara det.
 
Runt 16.00 fick jag ett samtal och det var en journalist. Så jag utförde en interjuv och pratade lite, men mer om det i framtiden. Fortsatte vidare till gymmet och hade bestämt mig för att jag skulle köra ben varesig det var mycket folk som också körde ben eller inte. Som tur var, var det inte alls många som tränade ben, eller de använde inte skivstången iallafall.
Passet gick så otroligt bra, fokuserade mycket på rumpan idag, känns lite som att den har glömts bort de senaste gångerna, haha. Men var en pöl av svett under ca hela passet och fick flera gånger gå iväg för att torka mig.
 
 
Har nu ätit en galet god middag som pappa exprimenterade ihop. Ugnsbakad lax med sötsur sås och frön tillsammans med en sallad som innehöll b.la vindruvor och russin. Nu ska jag svara på lite mail och sedan sätta mig för att plugga.

- 3:e December

Godmorgon finisar!
Igår var det ingen bra dag alls, för mig. Mådde allmänt dåligt hela dagen, var seg och trött. Fortsatte vidare till isahallen där vi åkte skridskor, det var kul, men var så ofokuserad och som ett plus fick jag grov huvudvärk. Somnade redan 21.00 efter ett samtal med mamma. Sov fram till 6.00 imorse, vaknade utan alarm och utan huvudvärk, utvilad. Men det är något som trycker, något som känns tungt, något som får mig att vilja ligga kvar i sägen hela dagen, men jag vet inte vad.
 
Ska bocka av några timmar i skolan som börjar med uthållighet på idrotten, runt 16.00 ska jag göra en rolig grej (som ni får veta mer om i ett annat inlägg) och sedan får jag äntligen komma till gymmet. Kan dock inte bestämma mig för om jag ska köra ben eller core+kondition. Det beror på hur mycket folk det är på gymmet som ska köra ben, haha.
Ska försöka få denna dag bra ändå, hoppas att ni gör detsamma!
Frukosten denna morgon var ju iallafall utsökt. Papparkaksgröt toppat med hallon, solrosfrön och russin. En halv grapefrukt och grönt te. Gillar ni russin? jag älskar det!

- Ryggpasset Andra December

Passet igår gick bra. Men hade inte riktigt samma energi, tyvärr. Men det enda som egentligen gick mindra bra, var övningarna för latsen. Hade svårt för att så kontakt med dem, men efter ett tag gick det och det känns idag kan jag lova.
 
Började med marklyft
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 50kg
1x12 - 55kg
1x12 - 60kg
Skivstångsrodd 
1x12 - 30kg
3x12 - 35kg
Latsdrag mot bröstet (i superset med latsdrag i cable)
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 35kg
Latsdrag i cable (i superset med lats mot bröst)
1x12 - 10kg
3x12 - 12,5kg
Low Row - maskin
1x12 - 32,5kg
1x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
Ryggresning (i superset med smala latsdrag)
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
2x20 - 15kg
Smala latsdrag (superset med ryggresning)
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 30kg
 

- Hade glömt hur det kändes att må illa

Godmorgon och hoppas att ni mår bättre än vad jag gör. Igårkväll hade jag svårt för att somna, då jag mådde illa och hade massa tankar i huvudet, men när jag väl somnade sov jag riktigt gott och var utvilad när jag vaknade. Men illamåendet satt kvar, vilket det fortfarande gör. Det är dock inte så farligt. Fixade i ordning en vanlig glutenfri havregrynsgröt toppat med äpple och kanel. Länge sedan, så gott men så enkelt.
Idag står det vilodag på schemat vilket kanske faller sig bra pga. illamåendet. Ska bocka av veckans längsta veckodag och sedan spendera några timmar i ishallen med mitt lilla muppgäng. Åh, längtar. 
 
Tänk att det redan är 3:e december idag. Bara 12 skoldagar kvar till jullov, 21 dagar till julafton, 22 dagar till kläppen och 29 dagar kvar till nyår, ett nytt år. 2015.

- Livet är ballt i svart och vitt

 
Halloj på er! Vet inte riktigt vad jag ska säga om denna dag. Den har liksom varit både bra och dålig. Började med ett bra ryggpass på gymmet, dock med en liten seg kontakt i latsen, men resten av ryggen gick bra. Kom till skolan och fixade de två lektioner vi hade på förmiddagen utan några problem. Fick dock reda på att mitt spanskaprov inte alls gick bra, som jag trott, så det förstörde i princip min dag, tyvärr. Men har så fina klasskompisar så det blev bättre under tiden.
 
Har även hunnit bocka av mitt första matråd på Enskilda. 1,5h tog det, men ändå var det ganska intressant, fler debatter och mer fart än vad det var på kunskap, så det var kul. Svängde förbi Albin för att pussa lite på honom innan jag cyklade hem och har ni precis varit och övningskört med pappa för andra gången. Det gick inte lika bra idag, men det gick iallafall hyfsat. Tror att det beror på att det var mörkt och ganska sent.
Just av den sist nämnda anledningen ska jag nu krypa under täcket för lite sömn. Hoppas att ni haft en bra dag och sover gott!

- Tända en stjärna till

Jag har haft en riktigt bra måndag. Trots att spanskaprovet jag bockade av, inte gick något vidare. Slutade tidigt, redan 12.45 och valde att åka hem. Åt mellis med tända ljus och julmusik, så gos.
Började sedan planera med mina vänner att vi ska åka skridskor på onsdag. Så länge sedan, tror jag bara gjorde det en gång förra året. Jag vet inte vad de andra tycker, men jag tycker att det ska bli riktigt kul. Det var dessutom ett bra tag sedan vi gjorde något tillsammans. En sak i den stressiga vardagen man kan se fram emot liksom. Jag började därför att baka tillsammans med min syster. Kolakakor och citronmuffins blev det, Silvija kom även på att vi kunde dekorera kakorna.
 
Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av kvällen, plugga lite. Men en sak jag vet är att passet imorse tog galet mycket då träningsvärken redan börjat smyga sig på. 
Hoppas att ni har haft en toppendag och får en fortsatt trevlig kväll.

- Detta kommer jag leva länge på

Denna låt har ett så otroligt starkt budskap. Denna låt skulle jag behövt höra för exakt ett år sedan. Visst jag är tyngre idag än vad jag var då, jag har mer muskler även fett. Men vet ni? Jag bryr mig inte så mycket, jag mår så galet mycket bättre, och känner även att jag har hittat en hyfsad balans.
Gör det du med, trots att det är svårt. Men börja med att lyssna på denna låt, du är fin som du är.

- Ensam på gymmet.

Imorse när klockan ringde flög jag upp. Var riktigt taggad på en ny vecka och mitt pass på gymmet. Cyklade i kylan och kom till ett tomt gym, taggade till lite extra med musik och satte igång med passet. Började med en övning som uppvärming och redan då kände jag att passet skulle bli bra.
Började med ett superset mellan militärpress och sidolyft med hantlar och fortsatte sedan med två hyfsat nya övningar. Efter det 4 övningar för triceps och avslutade med 15 minuter på AMT, favoritern helt klart!
Passet idag såg ut såhär:
Uppvärmningsövning
3x12 - 2,5kg
Militärpress (i superset med sidolyft)
1x12 - 12,5kg
3x12 - 15kg
Sidolyft (i superset med militärpress)
4x12 - 4kg
Framåtlutad flyes
1x12 - 4kg
2x12 - 5kg
Axelpress med hantel
1x12 - 5kg
3x12 - 6kg
 
Push down i cable
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg
"omvänd push down"
1x12 - 10kg
3x12 - 12,5kg
Hantelpress (i superset med Pull over till panan)
4x12 - 9kg
"Pull over till panan" (i superset med hantelpress)
4x10 - 10kg
 

- Första December Tvåtusenfjorton

- Lilla Miller som bodde hos oss för några år sedan, jag saknar honom. - 
24 ynka dagar kvar till jul. 25 ynka dagar till kläppen. 31 ynka dagar kvar av 2014. Det är sjukt hur snabbt tiden går, det är faktiskt lite läskigt. Minns än idag hur jag satt och skrev den "klassiska blgg-listan" bloggare skriver innan nyår. Det har hänt så sjukt mycket roligt under detta år b.la USA-resan, Makedonien med mamma, syster och Jörgen, träffade Albin, började i ca världens bästa klass på gymnasiet och har hittat en balans mellan träning, kost och vila. Har även hunnit med massa andra roliga saker. Jag kan nog lugnt säga att detta har varit ett av de bästa åren i mitt 16-åriga liv.
Har ni några mål inför sista månaden på 2014? Jag satt och funderade och kom fram till några stycken. Skulle tycka att det var riktigt kul om ni också ville dela med er.
 
➸ Vara positiv och vara mitt bästa jag. Jag menar, varför inte sprida lite extra glädje nu under den lite mörkare perioden?
➸ Ge minst en komplimang till minst två personer om dagen. Vi, speciellt i Sverige, suger på att berömma eller säga snälla saker till varandra.
➸ Tillåta mig själv att äta pepparkakor, lussebullar osv. iallafall 1 gång i veckan.
 Inte träna om jag verkligen inte orkar. 
➸ Hålla pluggmotivationen uppe och inte lägga av, det är ju ändå bara några få veckor kvar.
➸ Stretcha lite mer, hehe. Mins 5 minuer om dagen.
➸ Träffa flera personer som jag inte träffat på länge.
➸  Inte låta hjärnsöpken styra mig. De ska absolut inte få förstöra mitt humör och denna jul. Vilket de tyvärr har gjort vid ett x-antal tillffällen.