- Idag blir jag 17år

Tiden går så fort. Nu sitter jag här trettioförsta juli tvåtusenfemton och fyller 17år, en helt onödig ålder. Fast det stoppar mig inte. Blev uppvaktad på sängen och fick fina presenter. B.la en selfiestick som jag förälskade mig i. Nu ska jag baka lite till, och sedan ta mig till mamma för att fira mig med henne och Albins föräldrar. Ett magpass ska också hinnas med innan mitt muppgäng kommer och hänger en stund för att äta tårta.  Som pricken över i:t är det Nyköpings festdagar, så denna dag kommer nog bli super. Kramis.

- Födelsedagsfirande nummer 1

Några timmars slit med bakning i köket de senaste dagarna, resulterade i en jättemysig kakbuffe med ett gäng tjejer. Har saknat dem så mycket och ett plus var att det mesta av bakverken blev riktigt smarriga. Dessutom blev jag jättenöjd, kanske lite för nöjd, med tårtan, tyckte att den blev fin och stilren, hehe. Utöver kakorna fick jag en riktigt fin present som visar att de känner mig. Celsius, questbar och världens skönaste träningskläder. Åter igen, tack tjejer!
 
Att göda mig med kakor är inte det enda jag gjort idag. Det är nämligen så att jag, eller rättare sagt Olle, fick både mig och Johanna att mosa våra axlar. Jag tyckte att mina pass brukade vara bra, men detta är det mest jobbiga, roliga och brännande pass för axlarna, jag varit med om.

- Ta vara på dagen

- Bananplättar av två stora bananer, kvaarg blandat med kanel, hallon, äpple och jordnötssmör -
 
Nyduschad, håret i en knut och ett glas citronvatten i handen. Det var flera timmar sedan jag slog upp mina ögon, utvilad, av mig själv. Har bakat lite fler kakor och fått ned en smaskig frukost i magen. Snart är det dags att rusa mot bussen för julis sista jobbpass.
Vilodag för min del vilket känns lite skönt med tanke på den grova träningsvärken i både ben och rygg. Imorgon däremot ska axlarna mosas tillsammans med Olle och Johanna.
 
Till något helt annat - vädret suger, som vanligt, men vad gör det? låt inte det förstöra humöret. Ring upp någon vän och träffas på ett fik eller gosa ned dig i soffan framför en film med syskonen. Ta vara på denna dag och gör något skoj! 

- Älskar denna känsla

 Mörkret börjar skymta, lika så mina trötta ögon. En dag med full rulle börjar lida mot sitt slut. Jag har hunnit med att baka en drös med kakor, ett svettigt benpass och middag med familjen på chilli namnam. Lyckan i kroppen jag hade imorse har suttit kvar och jag är fortfarande otroligt lycklig. Speciellet efter en träffa på gymmet med ett härligt gäng. Däremot börjar det bli dags att krypa ned under täcket för imorogn väntas en låååång dag. Kramis och godnatt. ♥
 Benpasset:
6set Knäböj upp till 50kg
4set Frontsquat upp till 30kg
4set Snea utfall i smithen
4 superset: Sittande + liggande bencurl
3 superset: sumosquats på bänk med kettlebell + utfallssteg med viktplatta över huvudet.
 
Precis innan jag drog till gymmet var jag så fruktansvärt trött och omotiverad, men tusan vad glad jag är över att jag åkte dit. Grym kontakt, extremt mycket svett och nästan lite tårar. Vid ett tillfälle la jag mig ned eftersom att jag inte kunde stå, haha.
Efter att ha slutat med knäböj några månader har jag nu börjat ta tag i det igen. Det känns riktigt bra och tekniken har vatit med mig på senare tid, yey. Jag ökar vikterna sakta och försiktigt för att inte sabba något, men jag tror att jag snart är uppe i 70kg igen. 

- Ryggslakten igår

Igår var en sådan dag då jag kände "fan vad bra detta ryggpass kommer att bli", vilket det också blev. Provade en "ny" grej med marklyften, typ som att gå upp och ned för en stege. Förstår ni? Ni kanske förstår senare. I vilket fall som helst så känns det otroligt mycket idag, träningsvärk delux typ. Körde även fler set än vanligt på visa övningar. Kontakten var också väldigt bra, speciellt i marklyften och skivstångsrodden. Kort och gott, passet var det bästa på länge.
 
Marklyft:
1x12 - 60kg
1x12 - 70kg
1x10 - 75kg
1x6 - 80kg
1x8 - 75kg
1x8 - 70kg
1x6 - 60kg
Skivstångsrodd:
1x12 - 25kg
4x12 - 30kg
Breda latsdrag
1x12 - 35kg
2x12 - 40kg
1x12 - 35 kg
Latsdrag i cable
1x12 - 15kg
2x12 - 17,5kg
Stående raka latsdrag
1x12 - 10kg
2x12 - 12,5kg
1x10 - 15kg

- Orkar inte deppa mer

Regnet smatrar hårt mot taket över mitt huvud, fast det gör mig inget. Jag tänker tillbaka på gårdagen och får ett leende på läpparna. Idag mår jag bra, idag är jag lycklig. Jag är trött på att deppa, jag är trött på att må dåligt. Vet ni hur jag gör? Från första stund idag, när jag slog up mina ögon, har jag vänt mina negativa tankar till positiva. 
 
Godmorgon underbaraste ni!
En tidigt uppstigning idag, Albin skulle till jobbet så jag passade på att köra lite morgoncardio: 40 minuter pw i maximal lutning samt 5 minuter pw på låg lutning. Svettkalas, helt klart och så sjukt härligt start på dagen. Nu har jag precis mumsat i mig banangröt toppat med banan, hallon och jordnötssmör (länge sedan ♥) samt två glutenfria knäckemackor varav en med ägg på. Senare väntas ett benpass men först ska jag baka lite, det är nämligen så att jag ska fixa kakbuffe för några vänner då jag fyller på fredag. Kramis.
Banangröt:
1dl fibergryn
1-2 tsk psylliumfrön
2dl vatten
1-2 msk naturell kvarg
kanel
1/2 banan
 
Såhär gör du:
Blanda havregryn, vatten och psylliumfrön. In i micron i 2 minuter. Mosa under tiden bananen och blanda med kvarg samt kanel. Ta ut gröten och blanda ned kvargröran. Klart. Toppa med resten av bananen, hallon och jordnötssmör.

- Fruktspett

Ett riktigt grovt och brutalt ryggpass bockades av. Det värker fortfarande i ländryggen, men det är en skön känsla. Ni får höra om passet lite senare. Köpte iallafall med mig lite frukt och satte igång med fruktspett till frukost för mig och min fina. Utöver det blev det även kvarg, knäckemackor och ägg, mums. Otroligt mysigt, även fast det inte var något stort. Nu får vi se vad vi hittar på.
 
Ni får inte glömma att ta vara på tiden, vänner och familj. Glöm inte att sprida glad energi och le. Kramis

- För ett år sedan

Godmorgon gosisar! 
Det blev inget ryggpass igår så det ska jag bocka av nu på morgonkvisten, under tiden som Albin sover ut. För idag är det nämligen 1 år sedan jag fick min prins och det ska vi fira genom att bara umgås, äta god frukost+middag och baka lite, men framför allt umgås. Mysa i hans famn framför en film eftersom att vädret inte är det vackraste. Nu ser jag att tiden rinner iväg så ska ta mitt pickpack för en pw till gymmet och sedan dra av det efterlängtade ryggpasset. Kramis.

- En bättre morgon

En lite bättre morgon idag då jag vaknade upp bredvid killen. Fixade snabbt i ordning amerikanska pannkakor till honom och bananplättar till mig som vi sedan åt i sängen. Nu väntas några jobbtimmar och senare ikväll ska ryggen slaktas, är så fruktansvärt laddad! Kramis på er, glöm inte att ha en underbar dag. 

- Var jobbar jag?

En fråga jag ständigt får är "Vart jobbar du?", jag får den flera gånger i veckan. Däremot så har jag av någon anledning varit rädd för att gå ut med det. Fast nu när skärgårdsvåfflan gått ut med en presentation av mig på Facebook, så vet de flesta det ändå. Jag är anställd på tre olika ställen.
 
1. Skärgårdsvåfflan. Ett ställe ute i skärgården i Oxelösund där vi säljer både matvåfflor och dessertvåfflor. Det är belgiska våfflor som du dessutom kan få välja till tillbehöver om så önskas. När jag jobbar där så får jag göra lite olika saker. Ibland ta hand om soppor, kaffe och disk. Ibland håller jag på med matvåfflor och ibland dessertvåfflor samt grädda våfflorna. Det roligaste är nog dessertvåfflorna.
 
2. På Kupea. Min mamma har ett eget företag som heter Kupea, det är ett redovisningsföretag som hjälper andra företag med bokföring osv. Utöver det har hon också utbildningar inom ekonomi. När jag jobbar hos mamma så bokför jag Kupea, alltså inte andra företag.
 
3. Nordic Wellness. För en knappt vecka sedan blev jag anställd hos Nordic Wellness i Nyköping, där jag gymmar. Tyvärr är jag för ung för att stå i receptionen men jag blev anställd som Presaler. Det innebär att jag ska stå på b.la Nyköpings Festdagar och berätta för folk om Nordic, som ansiktet utåt, liksom. Superkul!

- Omväxling i frukosten

Hoppas att ni har vaknat sådär löjligt lyckliga idag, för det har jag gjort. Eftersom att jag är som jag är, somnade jag långt före alla andra igår, därför var jag också ordentligt utvilad inför en dag fylld med möjligheter. Löpardojorna åkte på och jag gick ut i lilla Nyköping som bjuder på sol, andra dagen i rad. Härligt! Det blev en runda på 7,7km fylld av pw, intervaller och löpning. Grym start. För en stund sedan laddade jag om med helt vanlig havregrynsgröt toppat med nötter och naturell kvarg blandat med en mogen banan, psylliumfrön och kanel. Vet inte om det var för morgonrundan eller för omväxlingen, men det smakade riktig gott. Nu ska jag pussa lite på min sovande pojkvän och sedan cykla bort till bussen för 7h jobb. Kramis

- Tjugofjärde Juli Tvåtusenfemton

- Bulgur, kycklingfile och sallad -
 
Har nu bockat av drygt 4 timmars jobb, ätit en riktigt god middag som mamma lagat och nu ska jag vila lite innan jag ska iväg till Albin för att hänga med lite folk. Benpasset igår tog som tusan och det gör ont att röra sig. Som tur var fick jag hålla på med dessertvåfflor och stod på samma ställe hela tiden. Solen skiner och vädret är underbrart, vad hittar ni på?

- Kokosmuggcake med äpple

En lugn frukoststund senare, stressade jag vidare till bussen. Det är nämligen så att jag ska bocka av några timmar på jobbet. Till frukost idag blev det an av mina gamla favoriter - kokosmuggcake med äpple. Har ni testat? Inte? då får ni receptet här. 
 
Du behöver:
1/3 dl kokosmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk kokosflingor
3 msk kvarg (0.3%)
3 msk mjölk (använde laktosfri)
1 äggvita
2-3 tsk sötning (vaniljpulver,honung, agavesirap..)
1/2 rivet äpple
 
Hur gör du?
Blanada alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och riv ned ett halvt äpple. Rör om till en smet som du sedan häller i en skål/mugg. In i micron i ca 3 minuter på högsta effekt. Ta ut, lägg upp på en tallrik och sedan toppar du med det du vill ha. Jag hade naturell kvarg, äpplen och färska bär från trädgården.

- It' Friday

Jag vet inte om jag ska tacka hotellfrukosten, tuppluren i bilen eller hela utflykten för att jag fick till ett grymt benpass igårkväll. Var så hög på endorfiner efter, riktigt härlig känsla. Avslutade sedan kvällen med volleyboll, dans och en mängd skrattanfall med ett gäng underbara vänner. Har för övrigt haft två toppendagar med familjen. 
 
Imorse vaknade jag av mig själv strax innan 7, låg och vände och vred på mig en stund, fast sedan tog jag tag i mig själv för en pw i det underbara vädret. 8km blev det med någon löpsträckor och jag var lagom svettig när jag kom hem. Nu ska jag skutta ned tilm köket för att fixa något smarrigt. Kramis.

- Fördelar med citronvatten

 
 
På senare tid har jag börjat med att dricka varmt citronvatten på morgonen, i princip direkt efter att jag gått upp. Varför gör jag då detta? Jo, det är nämligen så att det finns en rad med olika fördelar med detta. 
 
1. Får dig på bättre humör. Citronen innehåller mycket negativa joner som är bra för ett välmående (precis som armbanden från goodbalance), dessutom rensar det ditt sinne och kan bidra till dämpad ångest samt depression.
 
2. Fräschare andedräkt. Vi har nog alla vaknat upp med den någon gång. Av citronvatten blir andedräkten mycket friskare. Dessutom lindrar det tandsmärtor.
 
3. Viktminskning. Håller man en basisk kost går man snabbare ned i vikt. Med hjälp av pektininnehåll som finns i citronen håller sig sötsuget borta. Detta eftersom att citronen stimulerar ph-värdet i kroppen mot något basiskt.
 
4. Läkningar. Eftersom att citronen innehåller en stor mängd C-vitamin så läker sår snabbare och även ben håller sig starka. Dessutom stärker det immunförsvaret och upprätthåller återhämtning efter tex ett träningspass. 
 
5. Förbättrar matsmältningen. Varmt citronvatten stimulerar tarmrörelserna. Det tar bort gifter och oönskade ämnen. Citronen triggar igång levern att producera galla som är just det som underlättar matsmältningen.
 
6. Rengör systemet. Eftersom att citronen är vätskedrivande hjälper det kroppen att få bort toxiner. Detta hjälper urinvägarna att hålla sig friska. 
 
7. Bättre hud. Det finns som sagt mycket C-vitamin och antioxidanter i citroner och detta kan döda bakterier som orsakar acne och minskar rynkor. Citronen hjälper dig inifrån och ut. 
 
 
Källa: http://www.indigolife.se/10-oslagbara-fordelar-med-varmt-citronvatten/

- Hotellfrukost i stora lass

Att slå upp ögonen och vara vrålhungrig är bland det bästa men samtidigt sämsta jag vet. Idag låg jag en hel timma, sextio minuter och väntade vrålhungrig på att vi skulle gå upp för att äta frukost. Nu är det gjort. 4 rundor på frukostbuffén och en proppmätt Emilija ligger i en liten hotellsäng. Havregrynsgröt, ägg, keso, granola, glutenfria knäckemackor och vattenmelon är några av de gudomliga livsmedel som fanns med på min tallrik. Nu under dagen ska vi spendera på olika köpcentrum och kolla runt lite innan vi tar oss hem igen. 
Vad gör ni idag? Hoppas att ni skiner och tar vara på varje minut. Kramis.

- Late night-workout

Jag och Julle var precis nere för att inspektera gymmet här på hotellet. Alltid härligt med gym trots resande fot. Dock så var detta inte alls stort och därför blev det ingen styrka för min del. Istället valde jag att köra en kvälls-pw på bandet i 40 minuter med maximal lutning och pendla mellan 7-7,5km/h. Riktigt svettigt med tanke på min långärmade tröja men det fungerade då jag tittade på senaste avsnittet av "Pretty Little Liars" samtidigt. Nu har jag smaskat i mig lite kvarg med cashewnötter, ska duscha av mig och sedan får jag se vad som händer. Godnatt bästa ni och tack för att ni stannar trots att denna vecka varit kass. Puss

- Tiden räcker inte till

Hej bloggisen! 
Kul att se att ni saknar mig, för jag saknar er också. Jobbtimma efter jobbtimma bockas av, lika så effektiva gympass som för övrigt har gått riktigt bra. De få stunderna jag är ledig spenderar jag med min familj, vänner och kära pojkvän. Tiden räcker inte till, jag räcker inte till och det är hemskt att känna den känslan. Fast jag vill bara att ni ska veta: jag tänker, planerar och funderar på hur jag ska utveckla denna blogg. Har kommit på en hel del men ni får gärna lämna en kommentar om vad ni vill läsa. Just nu befinner jag mig i Örebro och har spenderat hela dagen på Gustavsvik. Senare ikväll funderar jag och min bonusbror på att utforska gymmet som finns här på hotellet. Puss. 

- Proteinfluff, banan och blåbär.

Gårdagen kändes nästan som fredag den 13:e, jag hade otur i princip hela dagen. Sprinde ut kokande kaffe över hela benet så att huden brändes upp, tappade ett våffeljärn på foten och jag höll på att tappa min dator i golvet. Ingen bra dag alltså. Däremot så slutade den bra då Albin kom över och vi gick ut för att plocka lite blåbär.
 
Denna dag känns redan mycket bättre. Smaskat i mig en ny favorit - proteinfluff med smak av banan ochblåbär, efter en pw på 7km. Har hunnit med att baka lite muffins och laddar om inför ett ryggpass tillsammans med en tjej som heter Moa. Resten av planerna får ni höra senare. Puss.
Prteinfluff utan proteinpulver:
1 äggvitor
2dl naturell kvarg
1 stor mosad banan
3-4 msk färska blåbär
 
Vispa äggvitorna hårt till vitt skumm. Tillsätt sedan en mosad banan, kvarg och blåbären. Vispa försiktigt samma allt detta och ställ in i frysen 25-35 minuter. Ta ut och toppa med kokosflingor. Njut!

- A thing to myself

Denna morgon strosar jag runt med trötta ögon och kropp, i killens tröja. Det får bli en vilodag idag. Ja, så får det bli. Jag ska nämligen hoppa in för att jobba då det verkar som att alllla har fått semester och därför vill äta på våfflan, haha. Fast innan jag fångar dagen och förbereder mig inför ännu en stressig dag, gör jag det extra mysigt för mig själv med frukost på sängen framför en film. Gör ni något extra för er själva ibland för att visa att ni tar hand om er? Det behöver inte vara något stort. Tell me!

- Proteinrik lardemummagröt

Solen står högt på himlen och jag ser framför mig hur stressig denna dag kommer att bli, fast det lägger jag åt sidan för stunden. Kickade igång dagen med 45minuter pw i lutning följt av ett snabbt pass för axlar och mage. Känner fortfarande nu hur endorfinerna pumpar inom mig. Däremot så har jag en känsla i mig som säger att jag gjort något fel. Det är nämligen så att jag hela natten har drömt om att jag får beställning på beställning av matvåfflor, haha. Därmed drömde jag också att jag blandade vanlig smet med gluten osv. Ja, ni kanske förstår. Hur som helst ska jag strax borsta ur mitt hår, äta upp min fantastisk goda gröt och sedan vandra bort till bussen. Se till att få en grym dag idag, finaste ni.
 
Proteinrik kardemumma gröt:
1dl havregryn
2tsk psylliumfrön 
1msk kokosflingor
2dl vatten
 
1/3 tsk kardemumma
1 äggvita
1 msk naturell kvarg
1/2 banan
 
Såhär gör du:
- Rör ihop havregryn, psylliumfrön, kokosflingor och vatten. In i micron i ca 2 minuter på högsta effekt.
- Under tiden vispar du äggvitan hårt till vitt skum. Mosa ned bananen och tillsätt sedan kvarg och kardemumma. Vispa försiktigt ihop allt.
- Ta ut gröten ur micron och blanda samman med kvarröran. Klart, toppa med det du tycker är gott. Jag själv hade resterande banan, hallon och frystorkade blåbär. 

- Jag fick göra matvåfflor

Sju strålande timmar flög förbi på jobbet idag och trots en hungrig Emilija, var humöret på topp. Idag fick jag nämligen lämna disken och fixa matvåfflorna, riktigt kul men lagom jobbigt också. Speciellt under rushen vid lunch. Har nu dragit på mig mjukisarna och är påväg till min pojke för det är så att jag planerat att träna imorgon bitti och det är ju lättast att komma upp när han ändå ska till jobbet, haha. Hoppas att ni tagit vara på dagen och får en godnatts sömn! Kramis
 

- Benpass nummer 2 för denna vecka

Igår var vi en sväng till Söderköping för lite glass på smultronstället, senare på kvällen kom även Albins föräldrar över för att grilla med oss. Detta resulterade i att jag hade begränsat med tid för mitt benpass. Jag hatar att köra ben under press, vill ta den tid som behövs. Fast igår gick det riktigt, riktigt bra. Väldigt kort men effektivt och svettigt. Fokusen låg på benen och just att det skulle vara effektivit. Cuz, I need variation i min träning, haha.
 
Passet:
Liggande benpress i smithen
1x15 - 31,5kg
1x15 - 51,5kg
1x15 - 71,5kg
1x10 - 81,5kg
Bencurl (superset med benspark)
1x12 - 35kg
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
Benspark (superset med bencurl)
1x12 -40kg
1x12 - 42,5kg
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
Sumolyft
1x12 - 50kg
1x12 - 60kg
1x10 - 60kg
1x2 - 70kg
Benpress
dropset 100kg-20kg x3
Utfallssteg på bandet
5 minuter - ca 100st, lutning 8%

- Smoothietime

Godmorgon alla glada, ledsna, oroliga, pigga. Ja, godmorgon till er alla!
Har ni haft en bra start denna gråa dag? Det kan jag lugnt erkänna att jag har. Vaknade upp bredvid min fina efter en djup sömn och följde honom sedan till jobbet som min början på en pw på lite mer än 9 km. Det händer så mycket saker i mitt liv just nu så träningen har hamnat lite på sidan, därför kändes det riktigt bra att ta sig ut. Har nu surplat i mig två glas av gudomligt god smoothie, två stekta ägg, en platt nektarin och lite kaffe. Helt perfekt innan några jobbtimmar ska bockas av. Trots att vädret inte är på topp får ni lova mig att ni håller humöret uppe ändå, lovar ni?
 
I min smoothie hade jag:
1 stor banan
8 stora färska jordgubbar
4 msk färska blåbär
1 näve frysta hallon
2 msk naturell kvarg
1 tsk linförn + 1 tsk chiafrön
1dl kallt vatten 
2 isbitar

- Svar på frågestunden

 
- Kokosmuggcake
- Bild på tjejkompisar som fikar
- Komigångpass
 

- Räcker inte till

 Tiden på dessa dagar bara springer förbi, jag hinner inte ens med. Försöker ta igen allt jag missat under två veckor. Jag försöker inte bara, jag har lyckats, haha. Jobbat med bokföring hos mamma i 9timmar, träffat en hel drös av vänner, kört tre pass sedan benpasset, somnat samt vaknat med min fina och dessutom fått massa tider på våfflan i helgen. För drygt tio minuter sedan fick jag i mig kvarg med mosad banan+kakao, två ägg på riskakor och kaffe. Riktigt smarrigt och ett bra tips på en snabb, nyttig frukost! Ska strax skutta ned till bussen för att ta mig till en 7timmars arbetsdag, sedan väntas en träff i hamnen med tjejerna. Vad hittar ni på idag? 

- I will take it slow

 - Pump i de små benen -
"Nej men idag ska jag ta det lugnt.. Det är ju ändå 2 veckor sedan jag tränade ben." hmm.. alltså kan inte riktigt påstå att denna tanke höll. Passet jag körde kändes så jäääääkla bra och jag var helt lycklig efter. Fick riktigt bra kontakt och svetten bara rann (delvis för att jag hade tjocktröja halva passet, haha). Provade även en ny övning som jag inte riktigt vet vad vi ska kalla, men den var lite som raka marklyft fast i cable. Det tog riktigt mycket i baksidalår och även i rumpan, ni hittar videon HÄR! Älskar att jag kickade igång med ett bra benpass, för ni är motivationen på topp och jag vill bara träna, träna, träna. Fast det förstår jag ju att jag inte kan.
 
Passet:
Utfallssteg i smithen (ett ben i taget)
1x12 - 31,5kg
1x12 - 41,5kg
1x12 - 51,5kg
1x10 - 61,5kg
Höftlyft i smithen
1x12 - 31,5kg
2x12 - 41,5kg
2x12 - 51,5kg 
Liggande bencurl
1x12 - 27kg
2x12 - 29,3kg
1x10 - 29,3kg
Raka marklyft i cable
1x12 - 20kg
1x12 - 22,5kg
2x12 - 25kg
Kick backs i cable
1x12 - 7,5kg
1x10 - 7,5kg
1x10 - 5kg
Sumosquats på bänk med kettlebell (superset med ↓)
2x12 -16kg
2x12 - 20kg
Rumplyft med balansboll (superset med ↑)
3x10
1x6

- Åttonde Juli Tvåtusenfemton

Tredje dagen hemma i Nyköping och inte en enda stund har varit lugn. Jag var inte ens hemma 30 minuter innan jag for iväg för en födelsedagslunch med Ilze, så mysigt. Vi fortsatte att fira henne på Hamnmagasinet senare på källen också. Samma dag hann jag även med att träffa mammi och min fina, ajajaj vad jag har saknat dem. Utöver det har jag kommit igång med träningen. Igår bockade jag av både en morgonpw samt ett dunderbra benpass, som ni får ta del av senare idag. Känns riktigt, riktigt bra. Har i princip all styrka kvar, kände mig nästan starkare än vanligt. Även en middag med Veronica och Johanna stod på schemat igår. Så, så, sååå behövligt. Är nu laddad med positiv energi och skulle kunna ta världen med storm. 
 
Med trötta ögon har jag nu surplat i mig en kopp kaffe och fått ned en portion gröt. Strax ska jag och mamma kila ned till kontoret för några timmar med bokföring. Vad hittar ni på denna ruggiga onsdag?

- På väg hem

En resa på 23 timmar är nu påbörjad, vi är nästan på gränsen till Lettland. Snart hemma. Har haft det jättebra här borta men med lite hemlängtan, längtan till mamma och mina närmsta. Ätit gott, träffat alla jag saknat och varvat ned lite. Fast nu ska det bli skönt att komma hem, komma tillbaka till mina vänner, gymmet och mitt "vanliga" liv. 
 
Varje år när vi åker ifrån vår släkt på pappas sida brukar vi ha grillkväll, kvällen innan. Det hade vi igår också. Supermysigt och gott. B.la šašlykai som är ett kött som är skärt och marinerat på ett speciellt sätt och dessutom är grillad ovanför ved (istället för kol, tro mig, det gör stor skillnad). Skrattade, pratade om minnen och hade det allmänt bra. Nu är det ytligare ett år kvar tills vi är där igen. Hur är det med er? Hur är vädret där hemma?

- Snicker-kaka

Andra kakan jag bakade till midsommar var Snicker-kakor. De blev också väldigt goda men otroligt mäktiga. Det går liksom inte att äta så många innan det blir för mycket och jag började må lite illa, hehe. Albin tipsade också om att man kan toppa med jordnötter så blir det ännu godare, då hans mamma brukar göra något liknande av dessa.
 
Du behöver:
350g Jordnötssmör (jag använde ekologiskt 99,3%)
1dl störsocker
2dl ljus sirap
10dl cornflakes
1dl kokosflingor
1tsk vaniljssocker
200-300g choklad (jag hade ljus bakchoklad)
 
Såhär gör du:
- Värm upp socker och sirap, men låt det inte börja koka. Tillsätt sedan 1 tsk vaniljsocker, en hel burk jordnötssmör, 1 dl kokos och rör om. Det ska fortfarande inte koka.
- Krossa 10dl cornflakes till mindre bitar.
- Ta bort kastrullen från plattan och häll ned de krossade cornflakesen. Blanda samman allt ordentligt.
- Tryck sedan ut smeten i en form som är ungefär 20x30 (eller eget val) och ställ in i kylskåpet i 30-45minuter.
- Smält chokladen över ett vattenbad och jämna sedan ut det över kakan. Ställ in i kylskåpet i ytligare en timma eller två innan servering.
Skär det i bitar och sedan kan ni njuta gott av dessa godingar. 
 

- Some days in Klaipede

Hej mina solstrålar! Har hört att det är hela 30*C i Svergie, hoppas att ni skiner lika mycket som solen gör.
Själv har jag spenderat lite tid i en annan stad, hos min faster. Shoppat, tittat på delfiner och umgåtts. Supermysigt att träffa alla igen. Nu är vi tillbaka hemma hos farmor med en rygg som är röd som en tomat, helt sjukt vad ont det gör. Förutom det så har jag, tyvärr, fått några små ångest-attacker. Däremot så har de gått över när jag vilat ett stund. Ändå är jag lite besviken på mig själv, trodde att jag skulle klara mig utan dem. Å andra sidan har jag varit hyfsad stark med att klå bort tankar. Hur som helst mår jag nu bra, med en gnutta hemlängtan. Hur är det med er? Njuter ni till max och tar vara på solen eller jobbar ni? 

- Nio saker om mig

 
♣ När jag var liten hade jag extremt blont hår
♣ 70% av mina tröjor är stickade, 25% är träningströjor och 15% är linnen
♣ När jag och mina syskon var yngre gaddade jag och min bror ihop oss mot vår syster, idag är det de två som gaddar ihop sig mot mig.
♣ Jag älskar att få saker men vill gärna förtjärna dem. Om något är jättedyrt vill jag inte bara få det. Antingen vill jag vara med och betala det eller så måste jag har gjort något bra så som t.ex bra betyg i skolan.
♣ Mitt rum är stökigt konstant, köket däremot måste alltid vara städat om jag ska laga mat.
♣ Värsta som finns är att åka buss. Att åka bil eller flyg är däremot bland det bästa som finns.
♣ Min favoritfärg är blå. Har en blå jacka, blå cykel, blå underkläder och det mesta jag har är blått. Mamma ville till och med köpa blåa löpardojor till mig.
♣ När jag gick i 1:an (7år) så ville ajg börja på hockey, jag ville stå i mål men mamma lät mig inte göra det då hon trodde att jag skulle slå ut alla mina tänder. 
♣ En gång tog mamma med mig på en balettlektion, jag var med på halva sedan började jag gråta och ville inte vara kvar. Varför? Alla andra flickor hade på sig balettkjolar och var fina. Själv hade jag på mig ett par leggings och en t-shirt med ett tryck av pippi på.