- Maliat företag

Haft en gosikväll tillsammans med Mamma, Jörgen och Co. Började med att laga mat tillsammans - Fylld fläskytterfile (fylld med fetaost och soltorkade tomater) med rostade rotfrukter, så galet gott det blev. Bakade även en morotskaka som jag dock inte var sugen på, så jag åt helt enkelt inte. Men den uppskattades av de andra, så det var kul.
Har även hunnit med att skicka en presentation om mig själv till ett företag för ett möjligt samarbete i framtiden. Nu är det bara vänta och se vad som händer. Hade planer på att träffa Albin och Jessica, men tills dess ska jag nog plugga lite.

- Döda ben efter ett pass

- Notera att jag är oseriös, som nästan alltid på bilder. -
Idag är det fredag och ben stod på schemat. Det gick helt ok, lite tråkigt och ofokuserad i vissa stunder, men i helhet var det bra. Brände som satan i de flesta övningar. Speciellt i "kissande hunden" som fick hälsa på igen efter flera månader. Det var även väldigt tomt på gymmet, så jag kunde ta det lugnt och behövde inte vänta på manskinerna. Såhär såg passet ut:
Knäböj
1x12 - 20kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 50kg
1x8 - 55kg
Front Squat 
1x12 - 20kg
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x10 - 30kg
Sumosquat (+stång)
1x12 - 20kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
Benpress i smith (+stång)
1x15 - 20kg
1x15 - 40kg
1x15 - 50kg
1x12 - 55kg
Bencurl (i superset med adductor)
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
1x12 - 45kg
Adductor
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
2x12 - 40kg
Benspark
1x12 - 42,5kg
1x12 - 45kg
2x12 - 47,5kg
Kissande hunden, åt sidan
4x20 - på båda benen
Kissande hunden
4x20 - på båda benen

- Fullt upp, all the time

Igår hade jag en riktigt mysig dag med Mamma, syster och Albin i huvudstaden. Planen var att vi skulle gå runt på stan halva dagen och sedan gå på museum, men vi skppade museet. Fick med mig en supergosig tjocktröja, lite vitaminer och en hudkräm. Vi åt även på pizza hut till lunch, jag klarade att äta pizza utan att få ångest. Den ni, det är stort, det har inte hänt på 2 år. 
När vi kom hem åt jag lite snabbt och gick över till Ilze, där jag och nästan hela gänget gjorde oss i ordning. För det var så att vi skulle på gymnasiefest, halloweenfest. Hade så otroligt kul, träffade folk jag inte träffat sen 9:an, hoppade samt dansade tills jag fick ont i fötterna och sjöng så mycket att jag blev hes. 
Vaknade upp imorse runt 9.00 med sminket (som jag glömt tvätta bort) åt alla håll. Gick för att tvätta bort det samt äta frukost. Började skriva ett inlägg till bloggen, men somnade och sov fram till 12.30, riktigt skönt. Fortsatte vidare mot gymmet för ett benpass som gick helt ok, men mer om det får ni läsa i ett annat inlägg, för nu ska jag fixa middag tillsammans med mamma, Jörgen och Co. Hoppas att ni får en glad halloween.
 

- Riktigt bra ryggslakt

Godkväll! Är allt bra med er? Jag startade min dag med ett samtal på ungdomsmottagningen tillsammans med mamma. Det gick jättebra och jag fick värsta kicken till gympasset som skulle vara efter.
Passet utförde jag tillsammans med Ilze, riktigt kul att hon är tillbaka på gymmet. Körde de vanliga övningarna och höjde mig i b.la marklyft och rodd, så otroligt kul att se att man blir starkare. 
Har även hunnit med en sväng på stan samt synundersökningen som jag missade i måndags. Anton och Ilze var även här, men gick precis.
Vad jag ska hitta på nu är den stora frågan, jag får helt vänta och se.
 

- Kan inte ta av mig tröjan själv

Mötte upp Roj på tågstationen. Kändes inte konstigt eller så, trots att det gått 10år sedan vi sågs sist. Visst, mycket har förändrats, men det kändes bra. Vi fortsatte vidare till gymmet där han först hjälpte mig och vi gick igenom tekniken i några basövningar samt några triceps-övningar. Efter det började vi ett riktigt bra bröstpass. Provade för första gången bänkpress, övningen på bilden ovanför och sedan hantelpress i snedbänk. Så sjukt kul, men var helt slut efter. Det var lite krångligt att få av sig linnet när jag skulle duscha. 
Fortsatte hem till mig där vi suttit och pratat i flera timmar. Hann även få i oss tacos innan vi åter igen åkte iväg till tågstationen, där vi lovade att det inte skulle gå yttligare 10år innan vi sågs igen.
 
Ligger just nu i min säng och är helt slut i både kroppen och huvudet. Ska skicka iväg lite mail och sedan krypa under täcket. Imorgon har jag ett inbokat kuratorsamtal, följt av ett ryggpass (trots att träningsvärken kommer att vara grov) och sedan har jag planer på att träffa Ilze och Anton, så det blir skoj. 
Har ni haft en bra dag? Vad har ni gjort för något? Är det någon som har provat att baka frökncäket? Tell me.
 

- Roj kommer idag.

Hejsan, allt bra med er? Jag startade morgonen toppenbra, i famnen på min finaste. Vaknade  runt 9.15 men låg kvar ett tag innan vi båda behövde gå upp. Fixade en repris från gårdagen till mina syskon. Till mig själv provade jag bananpannkakor i ugn (?) såååå sjukt gott det blev, verkligen.
Städade snabbt mitt rum och ska strax cykla ned till tågstationen för att möta Roj. Vem är Roj? Min kompis från dagis. Vi har inte träffat varandra på 10 år(!!) och idag ska vi träna tillsammans. Fatta vad coolt ändå att en person jag umgicks mycket med för 10år sedan, som bor 10mil ifrån mig, har lika stort intresse för träning som jag. 
Nej, nu ska jag ta igen dessa 10år, hoppas att ni också får en toppendag. Ta vara på varje minut.
 
Bananpannkakor i ugn, 1 portion:
1 mogen banan
2 äggvitor/1 ägg
1 tsk kokosmjöl
kanel
1/2 tsk chaifrön
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda alla ingredienser.
- Starta ugnen på 200*C och låt smeten stå tills ugnen är varm.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten på den. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter när den är varm.
- Klart, servera med t.ex kavrg och hallon.
 

- Fröknäcke, recept

Jag och mamma bakade igår fröknäcke, det blev riktigt gott och var enkelt att göra. Här har ni receptet om ni vill prova:
 
Du behöver:
0,75dl solroskärnor
0,5dl pumpafrön
1dl sesamfrön
0,5dl hela linfrön
2 msk chaiafrön
2 msk vallmofrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk kokosfett
2,5dl kokande vatten
1 tsk salt
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 150*C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Koka upp vattnet och lägg i kokosfettet så det smälter.
- Häll på vätskan på fröblandningen och rör om ordenligt, innan du snabbt häller upp det på plåten du lagt fram. 
- Jämna ut till en tunn kaka med hjälp av en slickepott. Du kan lägga ett till bakplåtspapper ovan på och kavla ut det, man ta sedan bort det övre pappret.
- Grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter. Ta ut och skär i skivor.
- Låt det stå och torka på 80*C i en timma.
- Sen är det klart, det ska vara hårt inte segt.

- Att hjälpa till skadar aldrig

Tröttnade på att bara ligga i sängen och glo på serier. Syskonen hade inte vaknat än, så jag fixade iordning amerikanska pannkakor till dem, igen. Hehe. Hjälpte även Silvija med matten när hon vaknat och städade lite lådor i köket. Sen var det dags för lunch för min del. Rester från gårdagens tomatsoppa och en stor laxsallad är vad som slank ned i min lilla mage, satt fint!
 
Om någon timma ska jag iväg på synundersökning till körkortstillståndet. Men innan det ska jag städa båda våra badrum. En ganska effektiv dag ändå, men hyfsat mycket gjort. Jag gillar att hjälpa till hemma, det känns som att man lägger för mycket ansvar på mamma/pappa annars. Speciellt nu på lovet när de jobbar samt blir trötta och jag inte ens går i skolan, utan kan vara hemma och sova, om jag känner för det. 
 

- Helt utan planer

Godmorgon solstrålar! Hoppas att ni har sovit lika gott som jag har. Hade planer på att sova ut i morse, men det gick väl inte sådär jättebra. Vaknade runt halv 8 men gick upp strax innan 8 för att fixa i ordning lite frukost som jag njöt av framför ett avsnitt av suits.
Idag har jag vilodag, känner att det behövs, med tanke på att det blev en lite konstig träningsvecka förra veckan och för att my friendo Roj kommer hit imorgon och tränar med mig, så det blir megaskoj. Annars har jag inga speciella planer för dagen, möjligtvis följa med Ilze som ska klippa sig och maybe baka lite kakor. Vi får se helt enkelt.
 
Ska nu starta den andra avsnittet av suits och även ta min andra kopp te. Ha en super bra dag på jobbet eller njut av lovet. 
Frukosten idag blev en mugcake (recept nedanför, såååå god) med kvarg och hallon, en knäckemacka med skinka och sallad, samt två av fröknäcket jag bakade igår. + grönt te och vatten.
 
Mugcake, 1 portion:
1 mosad banan
1dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 äggvitor
1/2dl mandelmjölk
1 tsk linfrön
1 tsk fiberhusk
1dl hallon
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda ihop alla ingredienser, förutom hallonen.
- För om ordentliget så att allt blandas. Tillsätt till sist hallonen, blanda lite lätt och höll över smeten i en annan skål/mugg.
- In i micron på högsta effekt i 2-4 minuter.
- Klart, servera med mer hallon och naturell kvarg!

- About the happiness i feel when I sing it loud

Godkväll mina kära vänner! Klcokan är bara 22.00 men känns som mycket mer. Antar att det är tidsomställningen (?) som bråkar med min hjärna. Har hunnit med ett extremt bra mapass, la om passet lite och det brände riktigt mycket. Avslutade passet med 30 svettiga minuter med crossen, härlig känsla efteråt. Åkte iväg och handlade lite mat och kuddar med mamma samt Silvija, åt tomatsoppa till middag och bakade sedan fröknäcke tillsammans med mamma, så goda! Ni får receptet imorgon.
 
Har preis varit ute på en liten promenad (läs 45-minuters promenad) med Albin och Pepzi, skrattade fram träningsvärken i magen och hade allmänt trevligt, mysigt. Ska nu titta på ett avsnitt av suits och tycka synd om mig själv då jag har grov mensvärk atm. Men hoppas att ni mår bättre och sover gott. Godnatt!

- Nyttig pizza som blev riktigt bra

Imorse kände jag mig lite seg och trött. Bestämde mig för att skjuta upp träningen till i eftermiddag eller skippa den helt. Men nu, efter en promenad till ica och lunch i magen är jag mer än taggad på att köra slut på magmusklerna, ska bara packa mina saker först, haha.
Lunchen idag blev något annorlunda. Expeminterade ihop två pizzor, nyttiga. De blev så otroligt goda, tillochmed min bror, som är väldigt petig gillade den och åt flera bitar. Riktigt roligt, kommer troligen göras iden. Ett + är att det var otroligt mättande, redan efter 2 av 6(hela pizzan) bitar, var jag mätt, men åt lite till, hehe.
Du behöver för två pizzor, ca 4-5 portioner:
Botten:
6dl fibergryn (borde funka med vanliga havregryn också)
1 1/2 tsk bakpulver
4 tsk salt (eller efter egen smak)
Oregano
6 ägg
12 msk naturell kvarg
 
"Tomatsås":
400g passerade/krossade tomater
salt
svartpeppar
oregano
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225*C
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke noga. SNÅLA INTE MED KRYDDORNA!
- Tillsätt kvarg och ägg, rör om tills det  blir en smet och allt verkligen är blandat.
- Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Fördela smeten på hälften och häll ut det på plåtarna. (Vill du ha bara en "stor" pizza kan du ha hela smeten på en plåt)
- Ljämna ut smeten i en cirkel/rektangel med hjälp av en slickepott eller smörkniv.
- Ställ in en plåt i taget, i mitten av ugnen i 5-6 minuter.
(är inte ugnen varm än kan du skära upp toppingen/påläggen du ska ha, om du inte gjort det innan.)
- Ta ut pizzabotten och häll på tomatsåsen samt toppingen/påläggen. Ställ sedan in i ugnen igen i 10 minuter eller tills pålägget får en fin färg.
Servera direkt med lite sallad och njut!
 
 
TIPS PÅ TVÅ PIZZOR MED OLIKA PÅLÄGG
Pizza nr.1
Tacofärs-rester ca 200-300g
1/2 burk majs
2-3 dl rivern hushållsost
några tärningar 10%-fetaost
Efter ugnen lägger du även på andra grönsaker = tacopizza.
 
Pizza nr.2
kassler/kokt skinka
svarta oliver
annanas
10%-fetaost
 

- Det är inte lätt när det är svårt


Känns som att jag knappt varit hemma sen i fredagsmorse. Det är ju på sätt och vis sant. Sista delen av skoldagen i fredags gick till spökbollstuneringen med skolan. Eftersom att jag är med i skol-If så både dömde jag och spelade matcher, så sprang en jäkla massa emellan. Fortsatte till gymmet för ett core-pass som gick riktigt bra, har blivit så mycket starkare i ländryggen sedan jag började med marklyft, vilket är jättekul!
På kvällen var jag bjuden på middag hos Albins mormor och morfar, där det bjöds på trerätters och det var så otroligt gott, ni anar inte.
 
Har även hunnit med ett benpass denna helg, gick också riktigt bra, klarade ett nytt personbästa i knäböj, känns så himla bra. Eftersom att jag var så otaggad då jag ville träna med någon, men ingen kände för att träna ben, haha, men åkte till gymmet ändå, vilket jag absolut inte ångrar.
Ska ta en promenad till ica i det fina höstvädret nu, behöver fler ingredienser då jag ska exprementera mig till en pizza. Senare är det dags att nöta fram absen på en mag-och koniditions-pass.

- Mugcake with rasberries

Told you, denna blev riktigt ful men riktigt god. Saftig och mjuk, men ändå inte degig. Jag gillade den och ska nog börja exprementera med mugcakes inom en snar framtid. Har ni några tips?
 
Du behöver:
3/4 mogen banan
1-2 äggvitor
1 redig tsk kokosmjöl
1 krm bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk chaifrön
Några frysta hallon
kokosolja
 
"Såsen":
1/4 banan
2 rediga tsk naturell kvarg
En skvätt mandelmjölk
1 krm kanel
1 krm kardemummayc
 
Hur gör du?
- Mosa bananen och blanda det med äggvitorna.
- Tillsätt kokosmjölet, bakpulver, kanel och chaifrön.
- Rör om till en smet.
- Smörj en mugg med kokosolja.
- Tillsätt hallon i smeten och rör försiktigt om.
- Häll ned smeten i muggen och ställ in i micron i 2-4 minuter.
Under tiden:
- Mosa resten av bananen, blanda med kanel och kardemumma.
- Tillsätt kvarg och blanda.
- Tillsätt mandelmjölk, så mycket att det blir som en sås men ändå inte för rinnig.
När kakan är klar, ta ut den, toppa med såsen och lite bär.
 

- Nu kämpar vi in i det sista.

 - Mina två favoriter -
Igår kväll satt jag på en handledarkurs i 4 timmar. Så snart är jag ute på vägarna och övningskör. Äntligen fredag, eller var säger ni? Sov riktigt bra inatt och gick upp för en pw i den sköna höstluften runt 5.30 imorse. Stoppade hörlurarna i öronen och tiden bara flög förbi, det hade gått en timma och jag var hemma igen.
Gjorde i ordning en mugkaka, den blev så ful men så god, ni får receptet på den senare idag. Annars så har jag bara en halvdag i skolan för vi ska ha spökbollstunering resten av haden, hur kul? 
Hoppas att ni får en toppen fredag och en bra start på lovet!

- Kind of Crossfit.

Igår tränade jag alltså med min saknade vän Tilda. Det blev ett riktigt svettigt pass, redan efter första omgången rann svetten som bara den och vi flåsade rikitgt mycket. Ett otroligt bra och roligt pass är vad det blev. Kind of Crossfit blev det väl. Har läst på lite om vad det är och tagit lite hjälp från förra onsdagen då jag var på ett pass med instruktör. Vi körde tre olika "intervaller" + lite olika övningar. De hittar ni om ni bläddrar ned lite.
Nummer 1:
"Vågor med repet" - 1 Minut (det ni ser på bilden ovan)
"Slänga en boll i marken följa av en knäböj" - 1 minut.
Fällknivar/halva fällknivar - 1 minut
vila - 1 minut
x3
Nummer 2:
Chins med gummiband - 1 minut
Armgång - 1 minut
Burpees - 1 minut
Vila - 1 minut
x3
Nummer 3:
Utfallssteg med boll i famnen - 1 minut
Boxhopp - 1 minut
Bålrotation med joystick - 1 minut
Vila - 1 minut.
x3
 
Lite mer exakt hur vi gjorde: Vi valde en övning vi började med, vi säger att jag började med utfallsstegen och Tilda med boxhoppen. Då gjorde vi den övningen i 1 minut och när tiden var ute, roterade vi, utan att vila, jag utförde då boxhopp och Tilda bålrotationen.
Både kondition och styrka, riktigt jobbigt om man verkligen ger allt och sedan är det en otrolgit rolig träningsform. Ska forsätta att köra på ett liknande sätt varje onsdag, har jag tänkt.
Några fler övningar vi körde:
Step up, tabata-intevaller, 4 minuter.
"Kastade en medicinboll och gjorde en knäböj när vi fångade den" 4 minuter.
"Hopp i rodd" 3x12 (det ni ser på bilderna)
Plankan 1 minut
Snedplankan 30sek på varje sida
 
Har saknat att ha någon att skrika på så att personen inte ger upp, för på så sätt blir även jag mer motiverad och vägrar att ge upp. Känns även bra att träna med någon som gillar att göra samma övningar som jag och är på ungefär samma nivå.

- Trodde att det var lördag

Hoppas att ni mår bra och vaknade upp med ett leende. Det gjorde jag, trots att jag blev förvånad över att klockan ringde. Hade drömt något och trodde faktiskt att det var lördag. Men icke, två dagar kvar på veckan. Vilodag idag, rätt behövligt då jag känner mig helt slut i kroppen, på ett bra sätt.
Hade tänkt att titta på senaste pretty little liars avsnittet samtidigt som jag åt frukost, men fick inte igång det så satt istället och bara njöt av min (nu) standart havregrynsgröt, som är tillagad på:
 
1dl glutenfri havregryn
2dl osötad mandelmjölk
salt
1 äggvita
Idag toppade jag med äpple, keso och kanel. Till det blev det även några finn crisp med skinka, är helt beroende av det. Måste sluta!
 
Egentligen har jag en kort skoldag som börjar med styrketräningsteori och slutar runt 14.20, men om det är hanledning i spanska så går jag ända till 15.30, vi får se.

- In action

Hela dagen har rullat på lika bra som den började. Det första jag möttes av i skolan var en timmas "höstmys" då alla på skolan skippade första lektionen och fick göra någon annan aktivitet. Jag valde att göra päldjur. Fick även sluta en timma tidigare, så mötte upp Tilda på gymmet och vi körde igenom ett riktigt svettigt och roligt pass, crossfit typ samt lite andra övningar.
Har saknat Tilda så mycket, var så länge sedan vi sågs, så efter passet satt vi även kvar och pratade i nästan 1 timma, haha.
 
Cyklade hem i stark motvind, åt lite snabbt, duschade och fick skjuts till Albin där jag spenderade några timmar. Ska strax krypa under täcket för lite sömn men ska fixa lite grejer först. Men hoppas att ni sover gott, godnatt!

- Byggarbetaren Emilija är tillbaka

Ni som har följt bloggen sedan förra året, kommer ni ihåg byggarbetaren Emilija? Nej men, hoppade upp imorse när alarmet ringde med träningsvärk i ryggen från gårdagen och var superpigg samt på glatt humör. Drog på mig min reflexväst och stoppade hörlurarna i öronen och tog en löprunda på 5km i höstrugget. Har faktiskt saknat det och det var så skönt.
 
Duschade lite snabbt och satte mig sedan för en gosi frukost med ljus och läste igenom twitterfeeden. Idag blev det gröt te ur den superfina koppen jag fått av Ilze + kvarg, keso, banan och kanel, toppat med hallon och tropiska frukter. En favorit faktiskt, har ni provat?
Idag äger livet igen, är så glatt och taggad. Nu väntas skola fram till 15.30 och senare ska jag möta upp Tilda för att träna, åh det var så länge sedan, längtar!
 
 

- Sprid ingen negativenergi

Vaknade imorse med värsta mensvärken och vad allmänt depp. Av den anledningen kände jag inte för att skriva ett inlägg, då jag ändå bara skulle spridit negativ energi. Pga. värken jag hade skippade jag min pw och sov en timma extra, skönt, men var tröttare än vanligt.
Dagen som började förjävligt har fortsatt och slutat prima, bockat av timmarna i skolan med ett läxförhör och film, kramades med mitt hjärta (och fick en jäkla massa power, han gör mig så glad.) och fortsatte vidare till gymmet där jag fick till så jäkla grymt ryggpass. 
Nu ska jag titta på ett avsnitt av suits och sedan planera lite inför morgondagens träning, ska träna med Tilda igen, det var så sjukt länge sen!

- Riksdagen

 

- Ett regnigt besök i Stockholm.

Hoppas att ni haft en bra dag. Själv har jag haft en av dessa dagar då allt känns tungt. Dagen har bestått av en tripp till Stockholm med klassen, besökte ett myntmuseum och sedan riksdagen. Lunchade i kungsträdgården med Jolle, åt en macka frun subway, supersmarrig.
Ska prata lite naturkunskap med pappa och sedan lägga mig tidigt idag, då jag har en pw innan skolan planerad imorgon. Vad har ni hittat på idaG? Tell me. Godnatt.

- Mot Stockholm

Ursäkta min frånvaro denna helg. Men som de flesta har jag haft mycket för mig och lagt tid på mina nära och kära. I lördags hemma hos Lucas bjöds det på grillat och sedan efterrätt, en tårta som hans mamma gjort och chokladmusse som Johanna gjort, de båda var sjukt goda. Vi tittade även på film, men det lyckades jag somna till. Runt 00-tiden var vi hemma igen och jag somnade i Albins famn, det var även där jag vaknade igår, haha. Serri, supergos. 
Gick upp och gjorde amerikanska pannkakor till honom (men som sedan resten av familjen också åt, kanske ska bli en tradition att jag alltid gör det på söndagar?) och senare åkte jag med mamma, Jörgen och halva gänget för att titta på hus, fint och stort, det blir nog bra.
Hann även med lite kvalitetstid med mamma i skogen med lite svampplockning, hittade ganska många trattkatareller som jag tänker göra något av idag. Efter detta var det dags för ett gympass för triceps och bröst, gick helt ok och kan lugnt säga att det känns idag.
 Gick upp när alarmet ringde imorse och var inte alls taggad på livet, tyvärr. Men efter att ha ätit frukost i lugn och ro, tänkt på allt som är bra i mitt lite och tänkt lite poritiva tankar är jag med på bannan igen. Ska strax borsta håret och sedan dra mig mot skolan för att dörifrån åka till Stockholm och Riksdagen. Det blir spännande. Hoppas att ni får en supermega bra dag!

- Be someone

Halloj i stugan. Hänt ganska mycket sen jag hörde av mig senast. Fick till ett helt ok benpass innan jag spenderade några timmar hos Jörgen med mamma och sedan vidare till Albin för att träffa gänget en stund. Sov även kvar där och gick upp runt 10 imorse för att äta frukost. Mamma messade frågade om jag skulle med till en företagsmässa som hölls på Rosvalla och jag hänkade. Fick en massa saker b.la massa reflexer, proteinbites (nyttiga och proteinchips (?))  och sedan ett medelmsavtal hos Elexir, funderar på att privträna där några gånger, verkar riktigt bra. 
 
Har precis kommit hem från ett riktigt bra magpass och ett halvbra konditionspass på crossen, men det känns bra ändå. Om någon timma ska jag iväg till Lucas för köra på en tradition - middag med favosarna. Hoppas att ni får en superbra lördagskväll!

- River flows in you

Hej bloggisen! Efter en lång skoldag igår avslutade jag min kväll hemma hos Albin genom att titta på film, "p.s I love you." Imorse vaknade jag 4 (!!) minuter innan alarmet, så jobbigt, haha. Har hunnit med att duscha, göra mig i ordning och ätit frukost. Idag är det legday (wihooo) så redan från morgonen laddar jag upp med kolhydrater - havregrynsgröt tillagat med mandelmjölk och äggvita, toppat med naturell kvarg, hallon och kanel. Åt även en halv röd grapefrukt och drack te. Samtidigt som jag åt pratade jag med mamma, en helt perfa start på morgon helt enkelt. Nu fortsätter vi på samma spår och tar oss in i helgen.

- Aldrig garvat så mycket

 
 
 

- Allt blir vad man gör det till

Godmorgon världen! Har sovit riktigt bra inatt och när klockan ringde klockan 6.00 var jag redo för en pw. Har egentligen vilodag idag, men efter igår var jag så sjukt taggad på en pw, så gick upp, drog på mig mina kläder och gick ut i höstmörkret. Luften är alltid så skön på morognen, älskar det. Efter två km insåg jag att jag sprang, så egentligen blev det mer en löpprunda, hehe. Känns ganska skönt att konditionen inte är borta - vilket det kändes som igår på löpbandet, men det är mycket roligare att srpinga ute och där med blir det lättare.
 
Har precis duschat av mig och dragit på mig träningskläderna igen då min första lektion är idrott, ska göra något test i styrka, rörlighet och kordination tror jag. Fixade även ihop proteinfluff med smak av kanel till frukost, så otroligt mättande.
Ännu en dag då jag går till fyra, men det är bara att bita ihop och göra dagen bra, för vet ni? Allt blir det man gör de till.

- Det värsta men bästa jag gjort i mitt träningsliv.

Hejsan mina kära läsare. Hoppas att ni haft en bra dag. Själv bockade jag av veckans längsta skoldag med ett leende, med både muntlig redovisning i samhäll och ett skriftligt prov/test i engelska. De båda gick hyfsat, om jag får säga det själv. 
Imorse när jag var på väg till skolan fick jag ett mess från bestie som berättade att hon äntligen skulle aktivera sitt gymkort efter sin skada, så vi planerade att vi skulle till det nya nordic som öppnat här i Nyköping.
Sagt och gjort, runt 16,30 satt vi på våra cyklar och var på väg dit. Planerade att bara se mig om på gymmet och köra kondition idag. Så blev det + lite till, hehe - 30 minuters intevaller på löpbandet, några magövningar och provade sedan på "Crosscage". Fyfan, ursäkta språket, det var det värsta men bästa jag gjort i mitt träningsliv. Riktigt kul och jobbigt, ska helt klart fortsätta med detta och försöka få med några vänner.
Har precis ätit lite middag bestående av O.T.R.O.L.I.G.T god köttfärssås med bulgur, morötter och gurka. Smakade extra gott efter detta härliga pass.

- Äggröra och scones.

Scones och äggröra var två utav "rätterna" mina syskon fick i söndags. Jag själv älskar äggröra men är inte så förtjust i scones, men mina syskon gillar det. Vill du prova?
 
Äggröra 2 personer:
5 ägg
1/2-1 dl mjölk
1 packet tärnad bancon
salt & peppar
 
- Stek baconen i olivolja.
- Vispa ihop äggen, tillsätt sedan mjölk, salt och peppar. Vispa lite till.
- Häll sedan äggen på bacoen och rör om tills det är klart.
 
Scones, 8 st:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
70g margarin
1,5 dl mjölk
 
- Sätt ugnen på 250*C
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en buke.
- Fördela smöret i mjölet med fingrarna så att det blir som en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop allt till en deg.
- Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Dela degen i två lika stora delar och lägg dem på plåten.
- Mjöla din hand och platta till delarna så att de blir runda. 
- Ta sedan en smörkniv och skär ett kors, så att du sedan kan bryta av dem.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Servera dem nygräddade med t.ex marmelad eller äppelmos.
 

- Backattack yesterday

Igår var jag på gymmet för lite morgonträning, som vanlig på tisdagar. Tycker att det är otroligt skönt att träna just rygg på morgonen, det går mycket bättre då, varför? Jag vet inte. Var lite folk på gymmet men inte alls mycket, precis som jag vill ha det. Så en slutsats av det hela är att det blev ett riktigt bra pass.
 
Passet:
Chins med hjälpvikter
10st - 44kg (3)
9st - 44kg (2)
6st - 44kg (1)
Latsdrag till bröstet (i superset med pulley)
1x12 - 30kg (var 4:e stannade jag till och höll kvar i 4 sek)
1x12 - 35kg (var 4:e stannade jag till och höll kvar i 4 sek)
1x12 - 40kg (var 4:e stannade jag till och höll kvar i 4 sek)
1x12 - 40kg
 Pulley
1x12 - 15kg
1x12 - 20kg
2x12 -25kg
Smala latsdrag (I superset med latsdrag i cable)
1x12 - 25kg (var 4:e stannade jag till och höll kvar i 4 sek)
1x12 - 30kg (var 4:e stannade jag till och höll kvar i 4 sek)
1x12 - 35kg (var 4:e stannade jag till och höll kvar i 4 sek)
1x12 - 40kg
Latsdrag i cable
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg
Enarmsrodd
1x12 - 10kg
1x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg
Skivstångsrodd
1x12 - 25kg
1x12 - 30kg
2x12 - 35kg
Marklyft
1x10 - 30kg
1x10 - 35kg
1x10 - 37,5kg
1x10 - 40kg
Ryggresningar
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
1x20 - 15kg
 
Avslutade med 10 minuter på crosstrainern.

- Vet inte riktigt vad som kommer att hända

- Havregrynsgröt kokat m. 2dl osötad mandelmjölk och 1/2dl äggvita. Grönt te. Valnötsbröd med kokt skinka -
 
Godmorgon onsdag och havla veckan är snart över. Förbereder mig mentalt inför veckans längsta skoldag, men det ska nog gå bra med lite pepp från Albin igår, en god natts sömn och en stor frukost på det. Känns så himla svårt att gå upp när det fortfarande är mörkt ute, fattar inte riktigt hur jag orkar gå upp tidigare de dagar jag tränar på morgonen? haha. 
Idag har jag inte bestämt mig för hur eller vad jag ska träna, antingen kondition eller något gruppass, vill gärna pova det nyöppnade gymmet på Rosvalla, så det är kanske det jag ska göra, vi får se helt enkelt. Nu slänger vi på ett leende och äger denna dag!

- Läxläsning delux

Snart är dagen över och det är faktiskt ganska skönt. Men klarade mig igenom skoldagen utan några problem och kom hem för att jobba några timmar. Fixade sedan middag som blev kassler med rostade grönsaker. Alltså ni förstår nog inte hur mycket jag älskar rostade grönsaker, det är så otroligt gott och har ni inte provat det så MÅSTE ni göra det. Har precis hjälpt min bror med matten, pratat lite med mi madre och kollat igenom läxorna tills imorgon, så nu funderar jag faktiskt på att checka ut och ta det lugnt. Hoppas att ni har haft en bra dag och fortfarande ler.

- Hälsosamma scones

Dessa blev så galet goda. "Nyttigare" scones (ja, jag vet att alla tolkar nyttigt på olika sätt.) om ni vill testa, komemr receptet här:
 
Du behöver:
1,5dl fullkorns dinkelmjöl
1,5dl mandelmjöl
2tsk bakpulver
Frön/torkad frukt, jag hade linför, solrosfrön, pumpakärnor, aprikos och tranbär (mängden är valfri)
1/2 tsk salt
1 1/2dl lättkvarg 0,1%
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 200grader
- Blanda alla torra ingredienser så att de blandas ut ordentligt.
- Tillsätt kvargen och knåda ihop degen till en stor boll.
- Ta fram 5-6 muffinsformar och dela upp denna stora degklump i små bollar och lägg ned dem i formarna.
- Grädda i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut och servera varma med vad du vill.

- Mannen myten legenden

Tisdag och snart har halva veckan gått. Startade dagen redan 5.45 då klockan ringde och tog mit till gymmet i höstmörkret. På schemat stod det rygg och det är vad det blev - ett riktigt bra ryggpass med massa superset även här. Idag går jag till 15.00 och där med en dag med många lektioner, men det är bara att bita ihop och klara det. Hur är det med er då? Vad har/ska ni träna? Eller har ni en plugg-dag? tell me!

- Hur en idee blir verklighet

Hejsan mina solstrålar!
Är allt bra med er? Min vecka startade jag som vanligt på gymmet, idag stod axlar och triceps på schemat och jag gav verkligen allt då jag hade "Go hard or go home" i huvudet. Just nu är jag helt slut i både axlar och triceps. Annars har skoldagen gått fort, haft två lektioner och hann springa en sväng på stan. Nu ska jag göra ekonomiläxan samtidigt som jag äter lite mellanmål. Senare får jag se vad jag hittar på.

- Recept på amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är en av de "rätter" jag gjorde till mina syskon i söndags. Har gjort det till dem tidigare och varje gång har de uppskattat det. Jag själv åt amerikanska pannakakor i USA och tycker därför att det är kul att göra dem. Har du inte provat? Här har du receptet ↓
 
Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör
 
Hur gör du?
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Smält smöret och blanda med mjölk+ägg.
- Blanda samman de båda bunkarna, men blanda inte för mycket, bara tills allt precis blandats.
- Stek på medelvärme i smör, mät upp så att varje pannkaka blir ca 3/4dl smet = ca 10 cm.
När de är klara kan du servera det med hallon, blåbär och sirap. Hur gjorde jag? Jag hade först en pannkaka, lite blåbär på, en pannkaka till, hallon emellan och sedan en pannkaka till. Toppade med ljussirap och lite florsocker.

- Storhandling.

Man ska ju bjuda på sig själv. Provar nya funktioner på nya datorn.
Hela dagen har jag bara degat i sängen framför Suits, så bra serie! Faktiskt riktigt skönt att inte göra något ibland, men blev lite rastlös. Så började städa rummet och packa. Kom hem till mamma pluggade lite spanska och planerade veckan, innan vi åkte iväg för att storhandla. Älskar att handla, kan gå runt i timmar i mataffärer, extra kul nu när mamma börjat intressera sig i samma mat (?) som jag gillar. B.la mandelmjölk, havregryn och massa andra frukter. 
Hoppas att ni har haft en toppen helg, nu ska jag bara ta det lugnt och kanske hitta på något, vi får se!

- Söndagslyx för syskonen.

Godmorgon, mår ni bra? Själv mår jag prima. För dem flesta är det söndagsångest som gäller idag, men inte här. Jag tycker om söndagar, då planerar jag upp veckan och bara tänker efter. Ibland, som idag, har jag vilodagar på söndagar eftersom att det blir så i min planering. Så istället för att träna idag har jag spenderat mina 3 vakna timmar i köket.
 
Var inte speciellt sugen på något till frukost så åt kvarg blandat med keso med lite bär och sedan två hälsosamma scones jag bakade. Men sedan påbörjade jag dagens projekt - Lyxsöndag till mina syskon, dvs. frukostbuffé. Har stått och stekt amerikanska pannakakor, gjort ägg röra och scones. Min bror - som aldrig sitter länge vid matbordet åt tills han verkligen inte orkade mer, vilket var ganska kul, hehe. Min syster har dock inte vaknat än, men vi får se.

- En ny kompis

Tjabba, Tjena, Hallå.. Vi säger så.
Efter lite om och men så har min nya dator äntligen hamnat i mina händer. Började med att de inte hade den på lager på elgiganten i Nyköping eller på webblagret, så Jörgen var snäll och köpte med sig en från Växsjö när han var där och jobbade. Men då fick han en röd istället för grå. Så idag var mamma och Jörgen i väg och fick äntligen med sig den hem. Är så glad, den är så bra och så cool.

- Det gjorde min dag

Solen skiner, himmelen är blå. Löven är gula och allt är allmänt bra. Passet för mage, helt otroligt, tror att det var mitt bästa pass någonsin. Mycket superset och svinbra kontakt med musklerna, som nu är helt slutkörda. Samarbetade sedan med crosstrainern i 30 svettiga minuter, kort sammanfattning är att det gick riktigt bra. Valde även att köpa bananer till en tiggare som alltid sitter utanför, gav honom även tian som blev över. Han verkade bli jätteglad så det gjorde min dag mycket bättre.
 
Har precis duschat och ätit lite lunch. Kände att det var länge sedan jag åt en omelett så det blev en omelett på två ägg, spenat och champinjoner. Till det lite gurka, tomat selleri och naturell kvarg. Så gott, borde äta det oftare. Ska se vad jag hittar på nu? Plocka lite i rummet kanske? Don't know, ni får iallafall ha en fortsatt trevlig helg!

- Födelsedagsfirande

Idag fyller mina fina vän Sophie år. Så igår efter skolan överraskade vi henne med fika och presenter. Det var det Albin hjälpte mig mig, att baka. Blev som pow innan benpasset som jag senare utförde, inte det bästa passet jag haft, men det gick. 
Avslutade sedan dagen tillsammans med Ilze, med massa prat, skratt (älskar denna tjej) och sedan gick vi upp till hennes granne för att umgås lite, men ja.
 
Idag då? Lördag, äntligen. Lyckades sova lite längre och fixade i ordning frukost till mig och pappa. Jag fick kvargplättar med keso blandat med hallon. Pappa fick kesoplättar med kvarg blandat med hallon, haha. Trots att de båda inte blev lika fina, var de iallafall goda.
Ska ta det lite lugnt nu, låta frukosten smälta och sedan planera passet. Idag står mage och kondition på schemat, så det blir skoj.
 

- Q/A, hår och träning.

 Anonym 
Hejsan! 
Jag har en fråga om hur ofta du tvättar håret med tanke på hur mycket du tränar, tvättar du det varje gång efter du tränar och innan skoöan och så? Eller hur gör du? 
Kram
Halloj!
Tyvärr så tvättar jag håret efter varje träningspass, anledningen till det är att jag har börjat köra lite kondition efter varje pass och blir därför svettigare och känner att jag vill tvätta det. Men har funderat på att prova "Balsamtricket" som innebär att man bara sköljer ur håret och, mörjligtvis, bara tar lite balsam. Kramis.
 
 Julia
Hej! Typ hur långa brukar dina pass vara? :)
 Hejsan Julia!
Mina pass varierar beroende på muskelgrupp.
- När jag kör axlar/bröst + triceps tar det oftast 45-50 minuter, eftersom att jag där kör många superset vilket gör att passet i sin tur blir kortare. + ca 15 minuter kondition, intervaller.
- Mina pass för ryggen blir mellan 55-60 minuter och kör jag även biceps under den gången blir det + 10-15 minuter. + ca 15 minuter kondition, intervaller.
- Benen känner jag är viktigast eftersom att de i princip är halva kroppen och där med lägger jag oftast 90-100 minuter på dem.
- När jag tränar mage tränar jag även kondition, då brukar det vara 60 minuter mage + 30-45 minuters uthållighetsträning/intervaller på crossen.
 
 
 
 
 
 

- Lax med mango

Lax med mango? Hallå, Emilija har du slagit i huvudet? Nope, faktiskt inte. Detta var sjukt gott, det tyckte även min syster som inte är så jätteförtjust i lax. 
 
Du behöver (4 portioner)
500g laxfile
150g tärnade mango
1 rödlök
olivolja
salt & peppar
 
Hur gör du?
- Sätt ugnen på 200*C
- Skär laxen i tärningar och blanda det med den tärnade mangon (kan vara fryst).
- Lägg ned det i en smord (med olivolja eller smör) fast ugnsform.
- Skär upp rödlöken och strö över den på laxen, häll även på sallt, peppar och olivolja ovanpå allt.
- In i ugnen 10-12 minuter.
Servera med råris och sallad. Jag hade även naturell kvarg till.
Inspererat av kokboken "Familjens stora sunda kokbok" skriven av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. men gjorde inte helt efter recptet!

- Vad är det för dag?

- Lyckan i bilden beskriver typ min lycka till att det är fredag, USA 2014 -
.. JO DET Är ÄNTLIGEN FREDAG. Ska blocka av timmarna i skolan, fixa lite grejer och sedan är det dags för ett efterlängtat benpass. Ska försöka prova en övning som Roj tipsade mig om, så det blir skoj!
Ställde klockan på 6.00 imorse för att hinna göra allt jag planerat, och hitills har jag gjort det. Fixade en frukost fom blev kanelbulle-nanaicream, blev så sjukt gott och konstigt nog smakade det faktiskt väldigt mycket kanelbulle, haha. 
 
Vill du också prova?
1 banan
3 stora färska dadlar
1/3 dl mandelmjölk
1 stor msk naturell kvarg
1 bit färsk ingefära
kanel & krademumma.
 
Hur gör du?
- Blanda banan och dadlar i en matbredare.
- Tillsätt resten av ingredienserna, blanda iden.
- Häll upp i en skål och njut!
Passar som frukost, mellanmål, snack och även kvällsmål. Eller i princip vad som.

- Det blir inte alltid som man tänkt sig

Godafton mina kära vänner. Ännu en snabb dag och jag sitter här, några minuter innan jag ska sova. Skolan gick fort, i princip bara ett spinningpass på idrotten och en lektion i juridik. Fortsatte vidare till rättegången, som faktiskt var en intressant upplevelse. Spinning däremot tror jag inte att jag kommer att fortsätta med, då jag inte kände att jag tyckte det var så kul.
Hade planerat att ta en löprunda när jag kommit hem, men insåg att jag inte hade några löpardojjor här hos pappa så cyklade istället till ica för att köpa ingredienser till middagen. (som förövrigt blev svingod??)
Nu mot kvällen har Albin varit här för att hjälpa mig att fixa saker inför morgondagen. Ska strax lägga mig och tagga till inför benpasset imorgon! Godnatt.

- Fullspäckat

Godmorgon bästa ni, hoppas humöret håller sig uppe trots vädret. Jag har sovit ut riktigt bra men det var segt att ta sig upp när klockan gick igång 6.30. Börjar denna skoldag med ett pass på hälsomagasinet, spinning, om jag inte minns fel. Jag har aldrig provat på spinning så det blir väl kul. Ska checka av timmarna i skolan som b.la innehåller en rättegång och hanledning i spanska. Får se om jag hinenr svänga förbi gymmet också eftersom att jag ska fixa lite grejs ikväll.
 
Sitter för tillfället och dricker min kopp te som jag inte drack upp underfrukosten som bestod utav hallonproteinfluff, röd grapefrukt och finn crisp med sallad och rädisor. Älskar hur man kan variera proteinfluffet i smaken, även hur mättande det är. Nej, nu ska jag packa väskan. Ha en toppendag!
Hallonproteinfluff:
3 äggvitor/1 dl äggvita
1 mogen mosad banan
1,5 dl hallon
1,5 dl naturell kvarg
kokos
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna tills de stelnar, du ska kunna vända bunken över huvudet utan att det rinner ut.
- Mosa bananen i en annan skål och blanda med kvarg och hallon, helst tinade.
- Blanda samman allt försiktigt och ställ in i frysen 35-40 minuter.

- Jag klarar det inte på 400 ord.

Hejsan. Denna dag har varit så lång, men gått otroligt fort. Kommer knappt ihåg vad jag haft för lektioner. Men det har rullat på bra, även fått reda på några provresultat som var helt ok. Stannade i skolan 1 timma för att skriva en idrottsuppgift som skulle vara 400 ord/1 sida, men hallå en idrottsuppgift på 400 ord?! Det är ju nästan omöjligt?! Men med lite om och men lyckades jag.
Cyklade hem och fixade fajita till middag och åt i min ensamhet då ingen annan var hungrig. Fortsatte hem till Albin där vi bara tagit det lugnt och gosat. Nu ska jag krypa under täcket för lite sömn och ladda upp inför morgondagen. Godnatt.

- Alexandra Bring

 

- Vakna upp och kör en kick ass.

Mina favoriter.
Godmorgon mina kära vänner. Gårdagen gick otroligt fort, checkade av timmarna i skolan, fick till ett halvsegt ryggpass och avslutade min kväll med mina favoriter hemma hos Daniel. Somnade nästan direkt när jag kom hem och nu har jag precis fixat det sista inför skolan. 
För min del är det vilodag från skolan idag och den startade jag med favo-frukosten: 1/2 röd grapefrukt, finn crisp med skinka och chokladproteinfluff toppat med hallon, kokos och mandlar. SÅ. GOTT!
 
Nej, nu ska jag checka av timmarna och köra hårt, gör det ni också.

- Länge sedan, men tillbaka igen.

Igår bestämde jag mig för att köra bröst. Det var riktigt länge sedan och kände för det. Så otrolgit kul och saknat. Tänkte börja köra axlar/bröst varannan vecka tillsammans med triceps, så som jag körde innan USA, tyckte att det fungerade prima. 
Har träningsvärk delux och den kände jag redan igår kväll, så får väl se hur passet för ryggen går idag, haha.
 
Passet:
Pectoral - maskin.
1x12 - 22,5kg
1x12 - 25kg
1x12 - 27,5kg
Pull over med hantel.
1x20 - 12kg
3x20 - 14kg
Flyes
1x15 - 6kg (i varje hand)
1x15 - 7kg (-||-)
1x15 - 6kg (-||-)
1x15 - 7kg (-||-)
Bröstpress i cable
1x12 - 10kg
3x12 - 15kg
Dips på bänk
3x10
Push down
1x12 - 7,5kg (var 4:e stannade jag upp i fyra sekunder och höll kvar.)
3x12 - 10kg (var 4:e stannade jag upp i fyra sekunder och höll kvar.)
Tricepspress kickbacks
1x15 - 5kg
2x15 - 6kg
1x15 - 7kg
Hantelpress - bakom huvudet
1x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Avslutade med 10 minuter på crosstrainern.

- Utnyttjar min sovmorgon

-Glutenfri havregrynsgröt med äggvita och kanel, toppat med äpple och hallon. Finn crisp med skinka och en halv röd grapefrukt-
När jag lagt mig igår (runt 20.00, haha) hörde Albin av sig och frågade om vi skulle ses en stund. Han kom hit och det slutade men att han sov kvar. Därför valde jag också bort dagens morgonträning och utnyttjade min sovmorgon för första gången, hehe. Vaknade upp bredvid Albin och har nu gjort mig i ordning, ätit frukost och duschat, men han sover dock fortfarande.
Går till 15.00 idag, så tar mitt ryggpass efter skolan istället, så det är nice. Har ni några planer för dagen? Hoppas iallafall att den blir toppenbra!

- If I stay

Godkväll kära vänner!
Har hunnit med så mycket idag. Bockade av ett riktigt bra pass för bröst+triceps innan skolan, hann även skriva klart en svenska inlämning innan vi började med att undersöka godis på naturkunskapen. Avslutade skoldagen med ett prov i spanska som kändes riktigt bra, men vi får se. Satt kvar någon timma och skrev klart ekonomilexan tills på onsdag för att sedan cykla vidare till Ilze för att umgås med henne. Nu ska jag bara ta det lugnt, umgås lite med pappa och lägga mig tidigt idag, haha.

- Söndagsångest? nja.

Gårdagen var lite kaotisk men det blev ändå en helt ok kväll. Träffade lite nya människor och fick senare somna i Albins famn. Vaknade upp 9.30(!!!) imorse, hjälpte till att städa lite, åt frukost och cyklade hem. Har även hunnit placera mig hemma hos pappa.
Har varit lite dålig på att planera hur jag ska läsa min svenska-bok tills imorgon, så ligger för tillfället och sträckläser halva, men passade på att tända lite ljus, så det är gos och går prima. Imorgon är en ny vecka men nya möjligheter, har ni några planer? Jag har b.la att jag ska ha minst 10 minuter stretch varje dag, för jag är så sjukt dålig på det, hehe.

- Tränade med Moa.

Igår hade jag tänkt att träna ben själv, men precis efter att jag publicerat inlägget igå morse fick jag ett sms av Moa där hon frågade om vi kunde gymma tillsammans. Självklart ville jag det då det var sjukt länge sedan jag tränade tillsammans med någon. Så det var riktigt kul att få pusha någon och även bli pushad själv, kände genast att det gick mmycket bättre. 
Provade några nya övningar b.la front squat och sumosquat, helt klart två övningar jag kommer att fortsätta med! Jag provade även att ställa en hyfsat låg pall under mig när jag gjorde knäböj - för att gå tillräckligt djupt, och det kan jag lova er känns väldigt mycket!
 
Passet:
Squats/Knäböj
1x12 - 20kg
1x12 - 40kg
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
1x12 - 50kg
Sumosquats
1x12 - stången
1x12 - 20kg (+stången)
1x12 - 30kg (+stången)
1x12 - 35kg (+stången)
Front squat
2x12 - 20kg
1x12 - 30kg
Utfallssteg med viktplatta 
3x12 - 10kg (båda benen)
Raka marklyft
1x10 - 45kg
1x10 - 47,5kg
2x10 - 50kg
Benpress - djupa
1x12 - 80kg
1x12 - 90kg
1x12 - 100kg
Rumplyft på bänk
1x12 - 25kg
3x12 - 30kg
Bencurl
1x12 - 37,5kg
1x12 - 40kg
1x12 - 42,5kg
1x10 42,5kg
Adductor
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 35kg
 

- Camilla & Puttes

Jag, mamma och mina syskon var på ett mat-ställe och åt lunch idag. "Camilla & Puttes" heter det och är ett familjeföretag, tror jag. Inredningen var i amerikanskt tema, 50-talet. Riktigt coolt och god mat, jag åt deck en räksallad som smakade gudomligt. Så bor du i närheten av Oxelösund så tycker jag att du ska ta en tripp dit, verkligen!
 
Har nu precis haft våran "familje-städning på 30min", då hela familjen städar så mycket vi hinner på 30 minuter. Varför? för att ingen av oss gillar att städa men hjälps vi åt så går det fort. Gissa vad jag fick städa? yes. toaletterna, men börjar faktiskt bli rutinerad nu, haha.
Ska strax sticka iväg till Daniel, så ni får ha sen superbra kväll för det ska jag.

- Härliga lördag, nu kör vi!

Igår skrev jag jag att jag har massa planerat. Det första som stod på listan var att försöka sova ut, lyckades väl delvis då jag vaknade 9.15 och hade sovit i 10timmar. Fixade i ordning kesoplättar till frukost och fortsatte till gymmet för 60min mage + 30 minuter på crosstrainern. När jag var klar bad en farbror mig att ta ut hörlurarna, han sprang på löpbandet snett bakom mig och sa: "Jäklar vilket tempo, var imponerad jag blir, bra jobbat!" och detta gjorde min dag ännu bättre.
Strax ska jag, mamma och mina syskon åka till ett ny-öppnat lunchställe, sedan troligtvis köpa min dator och ikväll spenderar jag min tid hemma hos Daniel med massa folk. Hoppas att ni vaknat med ett bra humör och att det håller sig hela dagen.

- If we try

Fredag. Helg. Så efterlängtat. Dagen har gått riktigt fort, chackat av timmarna i skolan, gått på mitt första skol IF-möte, lunchat med pappa och fått till ett riktigt bra benpass med flera olika nya övningar tillsammans med Moa, träningsvärken i rumpan börjar smyga sig på rejält. 
Har precis kommit hem från Albin där jag umgåtts med honom, Jessica och Daniel var även med en stund. Men är så otroligt trött, så ska strax krypa under täcket, för inför morgondagen har jag en hel del planerat. Godnatt! 

- It's firday baby!

HALLOJ!
Allt bra med er? Med mig är det toppen, trots att jag helst skulle bosätta mig i mina nya mjukisar idag, men icke. Har planerat in en lunch med pappi, fixa timmarna i skolan och sedan avsluta denna vecka med ett benpass, med vissa nya övningar, får se hur det går. Är iallafall sjukt taggad.
 
Precis tittat på en matte-video jag missat att vi hade till idag, men det löste sig, nu är det gjort. Orkade inte anstränga mig för en ball frukost imorse då jag var sjukt hungrig så det blev havregrynsgröt med äggvita och kanel, toppat med äpple och clementiner + aprikosbröd från Freis. Så enkelt men så gott!
Se till nu att fixa timmarna i skolan eller på jobbet och ha en toppendag, visa att ni äger och le stort.

- Kämpa, du klarar detta.

Klockan tickar och den är redan 18.45, helt sjukt. Även månaderna bara flyger iväg, vi är inne på dag två av Oktober, två månader kvar till december. Dagen i skolan har faktiskt varit ganska lugn, skulle hellre gjort klart några inlämningsuppgifter, men fick istället ta del av bra tips på hur man pluggar, så det var bra endå. 
 
Har även hunnit med en sväng till intersport och fått med mig ett par mjukisar (nya favosar) och sedan en sväng till elgiganten för att titta på en ny dator. Tror att jag ska gå över lite till Ilze för att ta en paus i livet.

- Nyttiga kokosfrallor

Dessa ser lite ut som muffins, men det är faktiskt frukostfrallor (eller varför inte mellanmålsfrallor?). Passar även bra som återhämtning. De är riktigt goda, enligt min pappa och mig iallafall! Tänkte baka dem här hemma hos mamma också så att hon får smaka.
 
Du behöver (8st):
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
1/2 dl kokosolja (fungerar även med 50g smör)
3 äggvitor
2 ägg
Topping (frön, nötter osv.)
 
Hur gör du?
- Sätt ugnen på 200*C
- Blanda de torra ingredienserna: kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt matfettet i blandningen.
- Ta fram en annan bunke, vispa äggen fluffigt. 
- Vispa ihop innehållet i de båda bunkarna.
- Fördela degen/smeten i 8 bull formar, går det så får du gärna forma dem till bollar och platta till lite smått.
- Toppa med din topping och ställ sedan in i ugnen i ca 10-15 minuter.
 

- New tea

 

- We're all in this

Och så baaam, var livet bra igen. Fick till ett supermega bra och effektivt ryggpass med höjningar i några övning, vilket kändes superbra. Efter det följde ett pass av SH'BAM, så otroligt kul och svettigt. Ledaren var så glad och härlig, det bästa var att man inte kände någon press eller att man inte kände sig dålig, man fick vara som man är där. Duschade av mig och åt lite, för att senare ta en promenad på 10 minuter med Albin, men det slutade med att vi gick lite längre och sedan satt vi och bara pratade i 1 timma. Han är så otroligt bra.
Imorse vaknade jag pigg och utvilad, även humöret är glatt. Gjorde i ordning chokladproteinfluff som jag ställde i frysen under tiden jag duschade och fixade lite saker. Åt sedan det tillsammans med två skivor aprikosbröd samt clementiner. Blev faktist nästan lite ledsen när det tog slut, haha.
Idag väntas en skoldag till 15.30 dock så går halva dagen till studieteknik, så det är nice. Senare ska jag jobba lite samt åka för att titta på en ny dator, hihi. Ha en toppendag finisar!
 
Chokladproteinfluff (utan proteinpulver):
1 dl/ 3 äggvita(or)
1 mogen mosad banan
2 dl naturell kvarg
1,5 tsk kakao
 
Hur gör du?
- Vispa äggvitorna hårt så att de blir fluffiga och så att du kan vända bunken upp- och ned utan att det åker ur.
- Mosa bananen och blanda med kvarg samt kakao.
- Vispa försiktigt samman dessa två blandningar och häll sedan över i en skål som du ställer in i frysen 30-40 minuter.

- Livet rullar på I guess

Ilzes bild
Imorse hade jag tid, jag satte mig ned framför datorn, men jag fick inte ned något. Ingen text till ett inlägg, inte något. Kände en konstig känsla i kroppen en blandning av stress och lite ledsamhet (?) kanske. Men nu, nu har jag pluggat en del i skolan och även fått lite spanska gjort här hemma. Ska strax äta lite middag och sedan ta mig för gymmet för en, nej, faktiskt två, favoriter: ett pass för ryggen och sedan SHA'BAM, så det blir jättekul! Hoppas att ni mår bra och hinner med allt!