- Awesome bålövning.

Denna övning är den jag menar när jag skriver "Core-övning", eftersom att jag inte vet vad den heter och hittar det ingenstans. Så jag bad Ilze att fota, haha.
Denna övning är en blåövning, dvs.mest för hållningen men satan i gatan vad den bränner i magen också. Här arbetar hela magen, bålen men även axlarna lite. 
 
Hur gör du nudå?:
1. Ta fram en step-up bräda och lägg en matta på den. Lägg dig ned, ta en viktplatta och stäck upp händerna i luften. Benen ska vara i 90grader både vid höften och knäna. Knäna ska vara ca 1dm ifrån varandra. Absolut ingen svank, då du kan riskera ryggskador. För att inte få svank: pressa naveln mot bröstkorgen, dra in rumpan.
2. Sträck ut ena benet samtidigt som du fäller ned armarna. Fortfarande absolut ingen svank!!
3. Gå tillbaka till grundposition. Fortfarande ingen svank!!
4. Gör samma sak med andra benet. Fortfarande ingen svank!!
Om bu börjar svanka, strunta i att fälla ned armarna, håll dem bara rakt upp och fortsätt att "trampa" med benen.
 
Antingen gör man så länge som man orkar eller så kör du 3x30 och mellan varje set kör du ↓ 15 gånger. Jag kan looooova dig att det bränner som satan.
Rumlyft: Du lufter upp din nedre del av kroppen med dina magmuskler.
 
Dessa övningar kan man även göra hemma och fungerar lika bra att ligga på golvet att göra det, möjligtvis blir det lite svårare att hålla balansen. När det gäller viktplattan, om man inte har någon hemma så kan man ta något man har hemma, t.ex ett mjölkpaket eller så kör man utan helt enkelt.


» Mami

Du är så duktig! Fina övningar

2014-04-18 // 22:19:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback