- Baka knäckebröd, utan kolhydrater. + Räkröra

Fick detta recept av min vän Kajsa och det blir alltid lika gott. Detta bröd kan man äta som vanligt knäcke bröd, dvs. med smör och pålägg. Jag hade det dock till förrätt + räkröra.
Det du behöver är:
1,5 dl riven ost
1/2 / Halv dl solrosfrön
1/2 / Halv dl pumpakärnor
1/2 / Halv dl hela eller krossade linfrön (jag använder hela)
3 ägg
1 tsk salt.
bakplåtspapper
plåt.
 
Hur du gör:
1. Värm upp ugnen på 175 grader och klä n plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda ägg och salt.
3. Blanda frön, kärnor och ost i en annan bunke, för att sedan blanda ner det i äggen.
4. Bred up på en plåt med hjälp av en slickepott.
5. Grädda i ugnen i 10 minuter.
6. Ta ut och vänd på det, låt det vara inne yttligare 5 minuter.
7. Ta ut, låt svalna på galler och skär i mindre bitar.
Räkröran till brödet jag gjorde.
Du behöver:
2 dl Creme fraich
1 dl majonäs
3 dl skalade räkor
2 msk rödlök
2 krm salt
dill efter egen smak
5 cm gurka
1 msk rivn citronskal
2 msk citronsaft
 
hur du gör:
1. Skala/tina räkorna och dela de på mitten.
2. Blanda creme fraich och majonäs i en bunke.
3. Hacka löken och gurkan i små bitar.
4. Blanda ner räkor, lök, gurka, dill och salt. Rör om.
5. Ställ in i kylskåpet i minst 0,5h
6. Lägg upp på tallrik eller bröd och njut.
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback