- Paleokaka, ett alternativ till t.ex ris

Paleokaka, det är något vi har ätit här hemma några gånger. Som ett tillbehör till kyckling, fläskfilee eller vad som. Jag tycker att det är otroligt gott. Smakar lite som coscos fast i ett mer kompakt och en tätare konsistens. Vad skadar det att prova? Det är dessutom glutenfritt!
 
Du behöver:
1L vatten,
1 buljongtärning
2,5dl polenta
oregano, basilika, salt, peppar
1 pressad vitlöksklyfta
soltorkade tomater
 
Hur gör du?
- Koka upp vatten med buljongtärning.
- Tillsätt sedan polenta som du sedan låter koka 5-10 minuter på låg värme.
- Tillsätt all kryddning (salt, peppar, basilika, oregano), en pressad vitlöksklyfta och finstrimlade soltorkade tomater.
- Häll upp gröten i en vattensköljd form och låt det svalna samt stelna.
- När den är kall skär du det i rutor och steker i olja tills den är genomvarm och har fått en fin brun färg.
 
 


» Elin

Spännande, definitivt värt att testa :D

2015-03-19 // 17:25:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback