- Jag kan inte skaka rumpa

Nej men ser man på. Råkade bli en celsius även idag. Känns riktigt skönt att jag inte får hjärtklappningar, ska dock inte dricka den om jag inte är behöver den riktigt mycket.
Kom till gymmet runt 10.15 lekte lite med chins, pullups och armgång tills Ilze dök upp. Vet ni? klarade att göra två pullups och gå hela armgången, så otroligt kul, äntligen! Påbörjade magpasset som gick helt ok, inte världens bästa men det funkar. Efter en timmas magträning var det dags för en timmas dans. Mamma sa för någon vecka sen att jag borde börja gå på det eftersom att jag är så otroligt stel. Detta var riktigt roligt, inte lika roligt att jag inte kan skaka rumpa, men det får jag väl träna på.
 
Jag förstår mig inte på vikterna på rosvalla och kommer därför bara att skriva ut övningarna vi körde idag:
Omvänd crunch 4x20
Cable Crunches 5x15
Bålrotator i cable 4x12
Hängande benlyft 3x20, 1x25
Pullover-crunch 4x15
Core 4x30
Sidoböj 4x30
Total abdominal 3x12 
 
Provade även "hängande crunch" idag. Klarade 3st, men tror att jag skulle klarat fler ifall jag inte hade träningsvärk i benen. Det gjorde väldigt ont i vaderna, hehe. Men ska iallafall klara minst 10st hela vägen upp innan min födelsedag. Tror ni att jag klarar det? Klart att jag gör!
 
Dagens lärdomar var också: Jag är hälften en apa, jag är galet stel och jag kan inte skaka rumpa.
 

- Mys framför plugg

Stressen över plugget gjorde så att jag inte kunde sova längre än till 7.00, gick upp åt lite frukost och sitter nu här och myser med te från Pukka framför plugget. Egentligen är det inte så mycket, men jag vill få det klart. Om några timmar ska jag vandra bort till gymmet för att möta upp Ilze, idag är det absen som ska mördas följt av ett danspass. Först var tanken att vi skulle gå på bodypump men jag klarar inte det idag, inte med den brutala träningsvärken i benen. Andra tanken var att jag skulle gå på Jasmins första box-pass, men kände att jag ville umgås med Ilze, då vi inte ses så ofta nuförtiden. 
 
Hoppas att ni har sovit ut idag och har roliga planer framför er. Glöm inte att le, visa att ni äger och ge inte upp.

- Fredagssnack

Tog upp spanska-plugget även idag. Som fredagssnack hade jag tänkt att göra proteinglass men istället blev det en smoothie med tjock konsistens, dock blev det supergott! 
Pratat i telefon med Albin ett tag och tittat lite på film, men tröttnade på filmen så ska strax krypa under täcket. Godnatt.
 
Smoothien för två personer:
2 frysta bananer 
2dl naturell kvarg 
2dl frysta blåbär 
2 äggvitor 
 
Hur gör du? 
- Skiva upp bananerna i skivor och ställ in i frysen ca 2 timmar.
- Mixa sedan alla ingredienser.

- Fredagsfys innan fredagsmys

Efter skolan käkade jag upp ca världens största banan och drog mig till gymmet. Möttes av Jasmin och Veronica. Var redan supertaggad men fick ännu mer power från dem. Köpte också med mig en celsius. Tidigare har jag fått hjärtklappningar av det, men idag fungerade det jättebra!
 
Hade ju somsagt planerat mitt benpass, med massa olika set, dropset, tunga set, mångrep-lågvikt set osv. JÄVLAR vad bra det gick. Värsta kontakten, tekniken var på min sida och tiden bara flög förbi, märkte inte ens att det gått 90 minuter. Passet bestod dessutom av massa skrik, svett och näsan tårar. Tror inte att jag någonsin tagit ut mig så mycket under ett benpass förut. Glömde dock att andas (?) när jag körde benpress, så fick lite ont i huvudet, men vilade någon minut och det gick sedan över, skönt!
Passet:
ett uppvärmningsset, knäböj 1x15 bara stång.
Knäböj (tunga vikter)
1x9 - 55kg
2x9 - 60kg
1x9 - 65kg (pb i reps, wihooo!!)
Knäböj (lätta vikter)
2x18 - 32,5kg
2x18 - 35kg
Bulgarian squat i smith
4x12 - 26,5kg
Kissande hunden i liggande bencurl (varje ben försig)
1x12 - 13,5kg
1x12 - 18kg
1x12 - 20kg
1x12 - 22,5kg
Benpress
3st droppset från 100kg-20kg (pressade alt jag hade kvar på lägsta vikten)
Kickbacks i cable (varje ben för sig)
1x12 - 5kg
2x12 - 7,5kg 
Sumosquats på bänk med kettlebell
2x12 - 16kg
2x12 - 20kg
 
Avslutade sedan med att sitta i entren och stretchade lite. Måste verkligen bli bättre på det.
Lärde även en tjej att köra bulgarian squat och vi bestämde att vi skulle köra ett helt pass tillsammans någon gång, vilket är superkul.
Dessutom ska jag träna ben igen redan på tisdag, denna gång tillsammans med Veronica!
#trött

- Smoothietime and friday

Åh fredagmorgon, äntligen. Sov som en stock inatt och vaknade pigg samt utvilad. Var dock väldigt hungrig så gick fort ned för att göra frukost. Idag blev det en galet god smoothie, annorlunda smak men jag älskar den. Två knäckemackor, en med keso och en med skinka. Var inte riktigt mätt efter det så blev även lite kvarg med bär och mandelsmör, såååååå gott!
 
Nu väntas en skoldag fram till 14.05 med fyra lektioner, det är dock korta lektioner, så det går fort. Sedan är planerna oklara. Antingen träffar jag Albin en snabbis och sedan går till gymmet eller så drar jag direkt till gymmet för att köra ben. Såååå löjligt taggad då jag tror att jag har fått ihop ett grymt pass. Men det återstår att se.
Vad gör ni idag? 
Smoothie:
1 mogen banan
1/2 avokado
2dl mandelmjölk
100g hallon
1 äggvita
 
- Mixa allt och tillsätt lite vatten om den inte är tillräcklig lös.

- Kvällsplugg

Skar upp Sharon, banan och jordgubbar som jag toppade med cashewnötter. Fixade citronvatten och tog fram spanska-plugget. Nu, en timma senare, kan jag mina 27 glosor, preteritum och imperfekt. Dags att checka ut och ta plats i sängen. Godnatt.

- Idag var ingen bra dag, fast jo

Efter endast 5 timmars sömn gav jag 6.15 upp med att försöka somna om. Sov väldigt dåligt inatt, trots att Albin låg bredvid mig. Mardrömmar, svettades och det kändes allmänt dåligt. Förutom att jag varit lite trött idag har jag ändå mått bra men har varit lite hängig. Ska lägga mig tidigt ikväll och sova hyfsat länge har jag tänkt.
 
Imorse valde jag att prioritera mina nära och kära framför bloggen. Fixade frukost till oss alla innan vi promenerade till skolan. Återigen en snabb dag. På lunchen sprang jag dock iväg för att luncha med Ilze. Kände att jag behövde träffa henne då det var allt för länge sedan. Fått mycket gjort idag b.la mailat min spanska brevkompis, nästan blivit klar med naturen och bokat möte med min PT. Åh så kul, längtar verkligen!
 
Nu ska jag sätta mig ned för att plugga spanska med jodgubbar och sharon. Hoppas att ni har haft en riktigt fin dag. Imorogn är det fredag och lagday som gäller.

- Sjugoåttonde Januari Tvåtusenfemton

Ännu en dag har rusat förbi. Fått mycket gjort och är allmänt nöjd. Efter skolan var det dags för ett Box-pass. Åh, jag älskar detta pass. Dock så var det väldigt många som inte varit med tidigare, därav blev det inte lika effektivt, tyvärr. Men men, känner mig iallafall lite seg och trött i kroppen nu, så vilodagen imorgon, infaller nog väldigt bra.
 
Imorse 4.30 när jag vaknade sådär klarvaken och försökte somna om igen, kom jag på ett svinbra pass för benen som jag ska utföra på fredag. Så otroligt laddad och taggad, men gäller att jag vilar upp mig för att få det så bra som möjligt.
Just nu sitter jag med en handduk i håret, ar precis tittat på senaste avsnittet av Pretty Little liars och väntar på Albin. Rent allmänt har jag haft en riktigt bra dag med humöret uppe i princip hela tiden. Hur har er dag varit?

- En variant av bananplättar

Minns ni att jag någon dag förra veckan, åt dessa godingar? Det blev verkligen helt perfekta, konsistensen var gudomlig och smaken var som ett paradis för smaklökarna. Speciellt kombinerat med sharon och frysta hallon. Jag tänkte iallafall dela med mig av receptet, det är inte jättemycket ändringar från det vanliga, men ändå.
 
Du behöver:
1 stor mosad banan
2-3 äggvitor
2 tsk krossade linfrön
2 msk havregryn
kanel
 
Hur gör du?
♤ Mosa bananen och blanda med havregyn och kanel.
♤ Tillsätt linfrön och äggvitorna.
♤ Låt stå och svälla i ca 10-15 minuter innan du steker på medelvärme.
Servera med frukt och bär, kvarg eller något ni tycker om!
 

- Jag älskar kolhydrater

Hej jag följer dig slaviskt på både bloggen och på instagram. Och det är två saker som jag funderar över och jag skulle vara sååå himla tacksam för ett svar. Du skriver i detta inlägg att du hellre äter vanligt socker än sötningsmedel, men varför äter du då produkter med sötningsmedel tex bars och Lindahls sockerfria kvarg? Den andra saken är att du ibland verkar hålla dig borta från kolhydrater nu för tiden, speciellt till middagarna, det är nästan alltid bara protein och lite grönsaker. Varför? Jag såg även att du igår fick en kommentar på ig när du la ut en bild på din middag angående kolhydraterna som inte fanns med på tallriken. Din förklaring var att de inte hann koka färdigt och det verkar ju väldigt konstigt och nästan osant. Kunde du inte ha väntat några minuter med att äta isf, tills kolhydraterna var färdiga? Jag säger absolut inte art du måste äta kolhydrater för det gör du precis som du vill men jag undrar dock varför du inte gör det isf. Och jag fick en känsla av att du faktiskt ljög om kolhydraterna till middagen igår och jag förstår inte varför du skulle göra det?
 
Hej, kul att höra att du följer mig här och på instagram, det gör mig väldigt glad.
Ang. den sockerfria kvargen - oftast äter jag naturellkvarg med frukt eller bär och frön. Men visst händer det att jag äter den sockerfria är för att jag tyvärr tycker om den så mycket, haha :// dock tycker jag inte att det är så jätteofta, iallafall inte lika ofta som jag skulle kunna. Det är också väldigt enkelt att fixa i ordning, så det har jag egentligen bara när jag snabbt behöver ett mellanmål så att mitt blodsocker inte ska gå ned. Barsen däremont har jag ingen aning om varför jag äter, de är goda. Nej men, jag tänker inte lika mycket längre på vad jag stoppar i mig, så på senaste tiden har det blivit flera bars. Sammanfattat blir det väl att jag inte riktigt följer mina egna råd.
 
Frågorna om kolhydraterna. Vet inte riktigt hur jag ska säga det, men JAG ÄLSKAR KOLHYDRATER och skulle inte klara mig utan dem. Nu pratar jag om de långsamma kolhydraterna, som jag tror att du syftar på. Denna månad vill min mamma att jag ska äta glutenfritt av en anledning som har med min hud att göra och pasta (favoriten ://) är svårt att hitta, den vi hittade var inge god, hehe. Men sedan äter jag b.la ris och bulgur i mängder, för det är verkligen supergott. Utöver det äter jag mängder av frukt varje dag, oftast havregrynsgröt till frukost och ofta rotfrukter - så jag får i mig kolhydrater.
Vissa dagar har jag ätit så pass mycket under dagen att jag inte är speciellt hungrig på kvällen och känner att jag inte behöver dessa kolhydrater. Andra kvällar äter jag mängder av det. Men just igår så hade det faktiskt inte kokat klart, jag var otroligt hungrig och ville lägga upp en bild, visst kunde jag ha skrivit + ris, men nu gjorde jag det inte. Alltså har jag nu lärt mig en läxa - antingen ta kort på allt eller inget!  
 
Förr kunde jag ljuga om att jag ätit kolhydrater eller ätit över huvudtaget. Men jag minns lite smått, mest från det att folk har berättat - hur jag mådde. Jag känner inte riktigt för att ljuga om det faktiskt för jag vill inte hamna där igen och kolhydrater är dessutom en av mina viktigaste energikällor. Men du eller ni får tro vad ni vill. Som sagt, har lärt mig en läxa ang. bilderna.
Tack för att du läser och för din kommentar. ♥
 
 
Du har typ aldrig en "cheatday"?? Hur klarar du dig??
Hej på dig du!
Det beror helt på vad du menare med "Cheatday". Snabbmat såsom pizza, kebab, korv med bröd, hamburgare osv. är jag aldrig sugen på och tycker inte det är speciellt gott - om det inte är hemmagjort (då är det bland detbästa som finns). Läsk har jag inte druckit på flera år, tar hellre kolsyrat vatten. 
Godis och sötsaker däremot äter jag om jag känner för't någon helg. Det blir inte varje helg men 1-2 gånger i månaden. Dock så blir jag äckligt hyper av godis och glass, mår sedan illa - inte psykisk utan fysiskt. Anledningen till det är nog för att jag inte är van eller äter för mycket helt enkelt.  
Helt utan att ljuga tycker jag faktiskt att tropiska frukter smakar bättre än godis, dock så älskar jag choklad, haha. Har även hittat ett supergott recept på chokladbollar, som dock är nyttiga - det hittar du HÄR!
Anledningen till att jag "klarar mig" är nog för att jag har vant mig vid att äta något annat, jag tycker att det är godare.

- Idag är en bra dag att vara glad på

Godmorgon världens bästa läsare!
Insåg imorse att min kropp ställt in sig på att gå upp tidigt. Redan 4.30 slog jag upp ögonen, pigg, men lyckades somna om till 6.30 då alarmet ringde. Vaknade upp till ett fint sms och hela min dag var gjort. Så idag är jag glad, riktigt glad. Det tycker jag att du också ska vara. Ta tre djupa andetag och tänk en eller flera positiva tankar. NU!

Fixade i ordningen riktigt stor och god frukost. Jag åt up hela, men det var knappt att jag orkade, haha. Idag blev det vanilj-/kokosgröt toppat med hallon, pumpakärnor och solrosfrön. Två knäckemackor med spenat och skinka. En halv röd grapefrukt och mängder av te. Gröter improviserade jag ihop och det blev faktiskt riktigt gott!
Nu väntas veckans längsta skoldag fram till 15.30 och sedan väntas ett Box-pass på gymmet. Åh vad jag längar!
Vanilj-/kokosgröt:
1 dl havregryn
2dl vatten
1 krm salt
1 krm äkta vaniljpulver
2 tsk kokosflingor
1 äggvita
1 tsk smaksatt kokosolja
 
Hur gör du?
- Blanda havregryn med salt, vaniljpulver och kokosflingor.
- Tillsätt vatten och rör om.
- Ställ in i micron på högsta effekt i 2 minuter, ta ut rör om och ställ in igen i ca 2 minuter.
- När gröten är klar blandar du ned äggvitan och kokosoljan. Toppar sedan med det du vill och det är klart!

- 6 månader med min fina

Dagarna flyger verkligen förbi jättefort, hinner inte ens med. Det har redan gått två dagar denna vecka och januari är snart slut. Efter en ganska ohändelserik dag i skolan planerade jag och Elin att besöka Jolin på sjukhuset. När vi kom dit fick vi dock reda på att hon var utskriver. Lite smått fail sådär, men det är ju tanken som räknas. Haha.
Spenderade några timmar hemma hos Albin, tittade på en av de nya beck-filmerna och bara myste lite.
 
Har nu precis ätit en gudomlig middag. "Fast food in a healthy way" eller vad man ska kalla det. Kokade upp bulgur och skar lite grönsaker. Tog en fryst laxbit, kryddade lite och ställde sedan in i micron på högsta effekt i 5-7 minuter. Sedan var det klart. Ett riktigt hett tips ifall ni är hungriga och vill ha mat snabbt. Som efterätt blev det lite ananas, frön, dadlar oc hmandlar. Varför inte liksom?
 
Känner mig lite seg i kroppen, så ska svara på lite kommentarer som trillat in och sedan lägga mig och läsa lite. Har ni haft det idag?

- Q/A, skola och linje

Vad går du för linje? Känns som du inte har så långa dagar och inte så mycket plugg. Jag går natur och går 8-4 eller 8.30- halv 5 varje dag!!!! Och har hur mycket läxor som helst :( svara gärna i ett inlägg
Hejhej!
Jag går första året på ekonomi-linjen och är 90% säker på att jag ska välja juridik som inriktining i tvåan. Våra dagar känna faktiskt inte alls långa eftersom att jag har en otroligt bra klass och vi har roliga lektioner. Vår längsta dag är 8.30-15.25 och våran kortaste är 9.50-13.15, dock så tror jag att de tagit bort vår sovmorgon, så vi börjar 8.30.
Vi får inte några speciella läxor, förutom något litet som t.ex att läsa någon text i svenskan eller juridiken och glosor samt någon uppgift i spanskan. Annars är det, det vi inte hinner med att göra på lektionen som får bli vår läxa fram till nästa lektion. 
 
Att inte ha någon speciell stress över skolan tycker jag är otroligt skönt. Eftersom att jag hinner göra allt jag vill. Men om vi har mycket i skolan, så är jag väldigt bra på att planera och därför hinner jag med både plugg och träning, vänner och pojkvän, vila och äta. Jag tycker att du borde prata med dina lärare om du känner att det är för mycket.

- Denna dag gillar jag

Godmorgon på er! Har ni haft en bra start på dagen? Jag har det.
Vaknade upp till 800 följare på instagram, varit tillsammans med Albin i 6 månader och haft ett grymt pass på gymmet. Måste bara tacka er för att ni följer mig, här och på instagram. Ni motiverar mig och är så otroligt gulliga. Nu väntas en skoldag fram till 15.00 och sedan har jag lite inplanerat innan jag ska träffa min fina.
 
Passet idag betod av massa reps och hyfsat låga vikter (för mig). 448 reps och 23 set är vad det blev. Lovar er att det brände rejält och svettades som tusan. Lite kul är det också att det blir mer och mer folk för varje gång som jag tränar på morgonen.
 
Passet:
Marklyft
1x25 - 40kg
2x25 - 45kg
1x20 - 45kg
Skivstångsrodd
1x20 - 20kg
2x20 - 22,5kg
1x25 - 22,5kg
Latsdrag till bröstet (superset med latsdrag i cable)
1x20 - 20kg
3x20 - 25kg
Latsdrag i cable (superset med latsdrag till bröstet)
1x12 - 10kg
2x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg
Ryggresning
1x25 - 5kg
2x25 - 10kg
1x25 - 15kg
Omvängflyes med skivstång
3x20 - 10kg
 
Avslutade med 15 minuter på AMT, varannan minut med långa steg och varannan med korta steg.
 

- Citronvatten i högsta hugg

Hallojsan mina kära vänner. Vi har nu klarat av första dagen på veckan, hur känns det?
För mig har det varit en kort dag. Endast skrivit på en inlämning och haft en spanskalektion, så det har gått riktigt fort. Fortsatte till ett hyfsat tomt gym för ett överkroppspass. Det gick så otroligt bra men min mage grät av träningsvärk sedan igår. Men det är skönt, då vet man att jag har kört på bra.
 
I omklädningsrummet var det en gullig tjej som kom fram, hon hade läst om mig i tidningen och vi började prata lite. Satt kvar en stund i sofforna innan jag tog bussen hem. Har precis ätit en riktigt god middag, sitter med citronvatten i högsta hugg och förbereder mig mentalt för att fortsätta skriva på inlämningen. Vad gör ni ikväll?
 - Denna bar, så otrolgit god, verkligen. Var som munorgasm -
 
Passet idag gick somsagt superbra. Fick verkligen bra kontakt med axlar, triceps och biceps. Dock så krånglade det lite när jag körde hammercurl och kontakten försvann, surt. Men det är bara att acceptera, focusera på det positiva och gå vidare. Är riktigt trött i armarna men speciellt i axlarna. Höjde mig i reps i b.la axelpress. Så otroligt kul att se att jag utvecklas.
 
Passet:
Hantellyft
2x12 - 5kg
1x12 - 6kg
1x12 - 7kg
Axelpress (superset med axelrotation)
1x12 - 8kg
2x12 - 9 kg
1x10 - 10kg
Axelrotation (superset med axelpress)
4x12 - 3kg
Bröstpress i cablecross
2x12 - 5kg
2x12 - 7,5kg
Push down (superset med hantelpress)
1x20 - 7,5kg
1x20 - 5kg
2x20 - 7,5kg
Hantelpress (superset med push down)
4x12 - 10kg
Skivstångscurl
1x12 - 12,5kg
3x12 - 15kg
Bicepscurl
1x12 - 6kg
2x12 - 7kg
1x10 - 8kg
Hammercurl
1x12 - 5kg
2x12 - 6kg
Pullover-crunches (superset med core)
2x15 - 5kg
Core (superset med pullover-crunches)
2x30 - 5kg

- Vad är en måndag utan lite kaos?

Måndagmorgon och jag nästan flög upp imorse när klockan ringde för en pw i kylan. Har sovit otroligt bra och är utvilad inför den korta skoldagen jag har framför mig. Idag blev det en uppfriskande pw/jogg på 5,7km. Helt dött ute vid denna tid, men det är skönt.
Kom hem, pappa hade åkt till jobbet, mina syskon låg och sov, jag hade inga nycklar. Tidspesimist som jag är, fick panik, trots att det bara var ca 15 minuter, ringde mina syskon 9 gånger var, haha. Tillslut kom min kära bror, som inte tycker om mig speciellt mycket just nu, och låste upp. Bästa. ♥ 
 
Frukosten idag blev havregrynsgröt med mandelmjölk, toppat med sharon, keso och frön + en knäckemacka med skinka och avokado, så sjukt gott. Har dessutom fåt "a thing" på frön, äter det i princip hela tiden, haha. Nej, nu måste jag packa väskan och dra mig mot skolan. Ha en toppen dag, starta veckan på bästa sätt!
Gröten:
1dl glutenfria havregryn
2dl osötad mandelmjölk
1/2dl äggvita
salt
 
Hur gör du?
- Blanda havregryn, salt och mandelmjölk.
- Ställ in i micron på högsta effekt i 2 minuter, ta ut och rör om, ställ in i 2 minuter till.
- Ta ut och rör ned äggvitorna.
Toppa med sharon, frön och keso - Klart att servera.

- Morötter som PWO

Packade ihop mina saker och käkade lite morötter, en banan och drack lita aminosyror innan jag fick skjuts av mamma till gymmet. Morötterna fungerade helt prima som PWO, eftersom att energin flödade och jag fick en läskigt bra kontakt med magmusklerna. Provade b.la en ny magövning som ni kan se HÄR, den brände som satan och var riktigt rolig att utföra, måste dock träna lite på tekniken och lyckas göra situps utan att sätta fast fötterna, hehe. Men det blev iallafall 60 minuter styrketräning för magen, 30 minuters intervaller på löpbandet och sedan 3,5km pw/jogg hem - för att jag inte orkade vänta på bussen, haha.
 
Passet idag:
Cable crunches
4x15 - 35kg
Cable crunches
1x40 - 20kg
3x40 - 22,5kg
Hängande benlyft
12st
10st
10st
8st
Dessa tre utförde jag utan vila, sedan innan det var ett nytt sätt vilade jag ca 30sek.
 
Pullover crunches (Titta på videon HÄR)
1x12 - 2,5kg
3x12 - 5kg
Box-crunch
30sek x4. 10 sek vila mellan  varje
Bålrotator i cable
1x12 - 7,5kg
1x12 - 10kg
2x12 - 12,5kg
Total abdominal
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
2x12 - 50kg
Sidorodd (superset med sidoböj)
1x50 - 10kg
1x50- 12kg
1x50 - 10kg
Sidoböj (superset med sidorodd)
2x20 - 16kg
1x20 - 20kg
Konditionspasset:
10minuter - 10,5km/h
5 minuter - 11,5km/h (spring 50sek, vila 10sek)
4 minuter - 12,5km/h (spring 50sek, vila 10sek)
1 minuter - 15 km/h
 
10 minuter - 14km/h (spring 20sek, vila 10sek)

- Har nu officiellt flyttat

Godmorgon på er!
Söndagmorgon, jag är utvilad och redo inför veckan. Hela dagen igår, gick åt till att bära kartonger och möbler, men nu står det mesta på sin plats. Nu bor vi officiellt 8 personer i en stor, vit och mysig villa. Lucas och Albin var snälla och hjälpte till att bära. Senare på kvällen kom Ilze och umgicks med oss innan jag somnade i famen på Albin i min nya stora och sjukt sköna säng, haha. Helt ärligt, har sovit som en princessa och älskar denna säng.
 
Imorse vaknade jag innan Albin och var galet hungrig och de andra hade redan ätit. Så jag satt i min ensamhet och åt havregrynsgröt toppat med lime/citronkvarg och frön, som för övrigt var en riktigt god kombo. Men jag tittade ut genom fönstret och fick syn på två rådjur, precis utanför fönstret, hur coolt?
Nu ska jag packa lite och umgås med mamsen för att sedan dra mig till gymmet - mage och kondition är vad som står på schemat idag.

- En bra avslutningsövning för ben

 
 

Denna 👆 i superset med jumpingsquats fick avsluta mitt pass 💦 satan vad det brände och vad svetten rann 😄 #teamdisciplin

A video posted by Emilija Romaite (@healthybyromaite) on Jan 23, 2015 at 10:55am PST

Gårdagens benpass gick hyfsat. Eller ja, tekniken svek lite i knöböjen, men resten av passet gick prima. Det rullade på och svetten rann. Pga, tidsbrist och folk som var på stängerna jag behövde, fick jag improvisera ihop något annat än det vanliga. Men det är bra, det med då jag behöver lite variation. På videon här ovan ser ni en utav de nya övningarna jag körde. Körde denna i slutet i superset med jumping-squat, fytusan vad det brände.
 
Passet:
Knäböj
1x12 - 50kg
1x12 - 55kg
2x10 - 60kg
1x8 - 65kg
Enbensspark (ett ben i taget)
1x12 - 15kg
1x12 - 17,5kg
2x12 - 20kg
Enbenspress (Ett ben i taget)
2x12 - 50kg
2x12 - 60kg
Bencurl
4x20 - 35kg
 
Höftlyft med fötterna på en pilatesboll 1x12 - 0kg, 1x12 - 5kg, 1x15 - 5kg, 1x12 - 10kg
Sumosquats på två bänkar och med kettlebell 2x12 - 16kg, 2x12 - 20kg
Utfallssteg 4x12 - 10kg
Dessa tre tillsammans, utan vila mellan seten, men sedan 30sek vila mellan varven.

Jumping-squat
( i superset med balans-squat)
3x10
Squat på balansboll (den på videon)
3x12 
 

- Nu checkar jag ut

När man har ställt klockan på 8.15, är det ganska frustrerande att vakna 6.15 och inte kunna somna om. Men sånt är livet när man går upp 5.15 vissa dagar. Antar att kroppen blir van. Inatt sov jag faktiskt inte så jättebra, men det beror nog på nerverna inför flytten. Det är inte alls lång, bara någon kilometer. Men ändå så är det bort från denna lägenhet och man kan säga att det blir som att komma bort från det gamla.
 
Imorse när jag vaknade blev jag lite besviken på att jag inte hade någon träningsvärk, men jag börjar ångra mig nu. För jag börjar känna hur det kryper i benen. Frukosten idag blev enkel då vi packat ned det mesta - havregrynsgröt med en banan och frön, två glutenfria knäckebröd med skinka och gurka samt massa te. Nu ska jag fixa lite grejer, hjälpa mamma och sedan bör det av till huset. Hur mår ni? Hoppas att ni får en trevlig helg!

- Pappi är nu 42år!

Idag fyller min fina pappa hela 42år. Så efter en dag med fyra lektioner i skolan och ett hyfsat bra benpass på gymmet, firade jag och mina syskon honom med presenter och middag på Rhodos. Var supermysig och vi satt där i två timmar, pratade, skrattade och åt. 
Har nu hunnit prata med mamma och käkat nötter tillsammans med henne. Spelat lite piano och flyttat lite kartonger. Imorgon flyttar vi, så inatt är sista natten här i lägenheten. Det känns lite pirrigt och spännande, men lite tråkigt att lämna lägenheter, seperationsångest, haha. Men Albin kommer hit och sover, då han ska hjälpa till imorgon och vi börjar redan klockan 9.00.
Nu ska jag gosa med Albin. Ta hand om er och ha en toppenkväll.

- Att starta ett hälsosamt liv

kan inte du sätta ihop ett "start" program eller något för någon som vill börja träna/äta hälsosamt? Både på gym och hemma, skulle vara väldigt bra! :) Vad man ska tänka på när man handlar? Tips osv
 
Nytt år och nya nyårslöften. Upp med en hand alla ni som har ett nyprslöfte som innefattar "Beach 2015" "drömkroppen" "bara äta hälsosamt" osv.? Det enda du behöver göra för att få en bikinikropp är att ha en bikini och sedan en kropp du trivs i. Till denna fråga jag har fått här ovan, tnkte jag dela upp i tre olika delar. Detta inlägg med tips på vad man kan tänka på vad man ska handla och i ett annat med tips på övningar hemma och sedan övningar på gymmet.
 
Börja med att äta regelbundet, mellan 2-4 timmar. Varför? Det finns många anledningar, men de jag tänker på är att ämnesomsättningen är igång hela tiden och förbränner mer, samt att man aldrig går hungrig och håller bättre koll på vad man äter. T.ex om jag småäter mår jag inte alls bra efter, eftersom att det inte blivit "regelbundet".
Ex: 7.00 frukost
9.30 litet mellanmål
12.00 Lunch
14.30 mellanmål
17.30 Middag
20.00 kvällsmål
 
Om man känner att man orkar och klarar av det skulle jag rekomendera att ta en promenad på 30-60 minuter på morgonen. Drick en kopp kaffe, en kopp te eller ett glas ljummet vatten och ta på dig träningskläderna för en liten pw. Det sätter igång magen extra mycket, du får en bra start på morgonen och kickar igång humöret på ett bra sätt.
 
Vad skulle man kunna äta till frukost/Mellanmål?
▶ Havregrynsgröt, antingen vanlig eller olika smaker (klicka på kategorin "Recept-frukost/mellanmål" så hittar du en massa olika.
Kvarplättar (samma sak där, klicka på kategorin "Recept-fruksot/mellanmål."
▶ Natruell kvarg med bär, kanel och nötter.
▶ Omelett, kokt eller stekt ägg
▶ Turkisk/grekisk youghurt med t.ex blåbär
▶ Keso med äpple och kanel
▶ Fruktsallad
▶ Knäckemacka eller grovtbröd med pålägg som t.ex avokado/skinka eller keso.
 
Vad skulle man kunna äta till middag/Lunch?
▶  Kycklingfile/vitt kött - fläskytterfile/fisk - lax, torsk/kassler. Tillsammans med en stor sallad och fullkornspasta/fullkornsris/bulgur/bönpasta/rostade rotfrukter.
 
Det du ska tänka på när du handlar är att helst köpa ekologiska produkter, då vet du att det troligen inte finns några E-ämnen. Fyll ditt kök med massa frukt och grönt. Köp inte hem sötsaker så som godis, chips och glass. 
 Repost från ett tidigare inlägg:
Att påbörja ett hälsosammare liv - vissa vill och vissa vill inte. Att leva ett hälsosamt liv, både psykiskt och fysisk innebär INTE att träna 7 gånger i veckan och äta alla måltider i veckan helt perfekt. När man helt ny på denna front som man inte gå ut för hårt, varför? För då kan du skada dig och lätt bli uttråkad.
 
Promenader. Börja med att gå ut och gå på promenader 3-5 gånger i veckan, det behöver inte vara längre än 30 minuter, men varför inte gå lite längre? Utmana sig själv. Det är bra för tarmarna, kan minska stress och så bränner det lite energi + ökar fettförbränningen.
 
Vardagsmotion. Utöver promenaderna är det viktigt att få med vardagsmotion, gå eller cykla minst 30 minuter om dagen. Välj att cykla/gå till jobbet/skolan istället för att åka bil eller om du har barn - gå ut och lek med dem istället för att sitta och zappa mellan kanalerna på tv:n.
 
No sugar, No Kcal ← X. Står det "0 sugar", "0 kcal" eller något liknande på en förpackning behöver det inte betyda att det är hälsosamt, det kan innehålla massa sötningsmedel och konserveringsmedel. Titta på tabellen som finns för närinsvärdena och vilka ingredienser som finns i. Hellre fruktsocker än vanligt socker, men även hellre vanligt socker än sötningsmedel.
 
Alkohol och cigaretter. Behöver jag skriva mer eller? Sluta med det, eller visst alla är mänskliga och dricker väl alkohol ibland med gör man det ofta är det inte bra. Alkohol inehåller en hel del onödiga kalorier och enligt en studie som amerikanska forskare har gjort så har rökare mer bukfett än ickerökare.
 
Stressa mindre. Jag vet att alla stressar mycket, det är inte alls bra för kroppen och framför allt inte för själen. Stress kan också bidra till att magen svullnar upp och känns uppblåst. Så hur kan vi förhindra stress? t.ex Skriv upp saker du vill/behöver göra och sedan planerar du upp är, var och hur du ska göra det. Det sparar dig en massa tid och allt blir mer strukturerat.
 
Lager. Har skrivit det förut men skriver det igen - förvara BRA och hälsosam mat hemma, då kommer du också att äta hälsosam mat. 
 
 Fiberrik mat. Fiberrrik mat är bra för viktminskning eftersom att det har en mättande effekt. Men det hjälper också till att motverka förstoppning som kan leda till att magen känner sig uppsvälld.
  
"Ät-vaor". Jag persoligen tycker att mitt blodsocker håller sig på en jämn nivå när jag äter med 2-3 timmars mellanrum. Det leder till att jag inte blir lika tjurig och är gladare, alltså mår min omgivning och jag bättre (hälsosamt för själen). Att äta med 2-3 timmare mellanrum leder också till att ämnesomsättningen håller igång. Ät långsamt och tugga maten, då inser du snabbare när du är mätt och äter inte för mycket så att du hamnar i matkoma, men superviktigt att äta till du inte är hungrig längre.
 
Frukt och grönsaker. Det kanske jag inte behöver skriva? Inte nog med att det är så galet gott innehåller de också massa vitaminer och mineraler. Vissa frukter som t.ex ananas eller grapefrukt kan hjälpa en person att gå ned i vikt. Och grönsaker som t.ex gurka och avokado kan hjälpa till med en plattare mage.
 Sötsug. Blir du sötsugen, drick vatten eller ta en frukt/gör en smoothie.
 
Vatten. Återigen något jag skrivit tidigare, men folk är så dåliga på att dricka vatten, så jag känner att jag måste. Runt 2 liter om dagen, mer om du tränar/svettas.
 
Vad får dig att må bra? För att vi ska må bra i själen måste vi må bra. Vad får dig att må bra? Jag mår riktigt bra när jag umgås med mina vänner och när jag umgås med min familj. Även på gymmet och med styrketräning/konditionsträning är jag glad, cuz' det är min trygghet.
 
Treatdays. Det är viktigt att inte glömma bort att du också måste unna dig. Jag hade jättesvårt för det förut, men insåg efter ett tag att jag inte alls blev större av att unna mig med det jag tycker om utan min kropp och även själen mådde mycket bättre och man blev mer motiverad. Så 1 gång i veckan eller 2 gånger i månaden skadar verkligen inte. Vad skulle ni vilja unna er med? Jag älskar glass och kakor.


- Pannkaksfredag.

Godmorgon kära ni, det är fredag och vi slänger på ett leende eftersom att det snart är helg!
Igår packade jag ned mina kläder istället för att läsa. Sov nästsista natten i denna lägenhet och det känns lite pirrigt att flyta imorgon. Men jag somnade som en stock och kunde utan problem komma upp 30 minuter tidigare imorse för att fixa bananpannkakor till mig och äggröra till resten av familjen. 
Bananplättarna fick en perfekt konsistens och smakade gudomligt då jag åt dem med sharon och hallon + drack massa te och citronvatten.
 
Nu väntas fyra lektioner i skolan följt av en benpass på gymmet, som jag för övrigt är otroligt taggad till, och sedan iväg för att fira min fina pappa som fyller hela 42år idag. Stort grattis till honom! 
Se till att göra denna jag toppenbra så är det snart helg!
 

- That should be me

Alla spanskaglosor är innötta i min lilla hjärna och denna dag börjar lida mot sitt slut. Tiden går så otroligt fort, jag hinner nästa inte med. Snön har fallit hela dagen, jag tycker att det är lite mysigt, det lyser upp staden på något sätt men ändå är det så otroligt kallt.
Skoldagen som började med en lågintensiv idrottslektion fortsatte och var slut innan jag visste ordet av. Mötte upp Felicia och jag plågade (haha, nej vad hemskt det låter) henne med lite magträning samt lite box. Åt sedan lite rester från igår samtidigt som resten av hela familjen käkade hamburgare.
 
Den senaste timmen har jag startat tvätten och försökt titta på ett pretty little liars-avsnitt. Lyckades tillslut med den blev lite knas.
Sitter nu med citronvatten i min skrikrosa shaker, planerar morgondagens benpass och chattar med lite personer. Det är så kul att folk skriver till mig, de vill ha hjälp med träning, om hur de mår och att de vill ha mig som "ett bollplank", fattar ni var jag menar? Det är iallafall superkul.
Ska strax krypa ned under täcket, ikväll är jag dock själv, för att läsa lite och sedan ladda upp inför morgondagen. Godnatt. ♥
 

- Omvänd crunch

...och så kommer jag met ännu en magövning. Vet inte varför, med dessa är lättast att få med på bild, men det är också ganska stor efterfrågan på bra magövningar. Jag har lagt upp denna övning förut - fast då är det i roddmaskinen. Men nu när jag tränade på rosvalla provade jag att göra såhär istället ↓ satan vad det brände. Man kan få det att bränna ännu mer om man går lägre ned.
 Ställ dig som i planka (lite lägre ned än vad jag gjorde på bilden) och toppa in fötterna i "tyglarna". Spänn bålen och titta neråt. Dra benen mot bröstet med hjälp av magmusklerna och repetera rörelsen. Jag brukar köra 4x20 och det tar väldigt mycket mina kära vänner.

- Apelsin och russin, en bra kombo

Torsdag, och jag vaknade upp bredvid en trött Albin. Vet ni hur lockande det var att stanna kvar? Tog mig iallafall samman och åt lite frukost. Havregynsgröt toppat med apelsin och russin, är vad det blev. Ännu en perfekt kombo. Kände mig lite krasslig, så har även laddat upp med massa citronvatten och te.
 
Idag är det vila som gäller för mig. Dock så börjar jag med en idrottslektion och sedan efter skolan ska jag agera PT till min bonussyster, så det blir ju skoj. Trots att jag inte får träna själv, får jag vistas på gymmet. Men först väntar tre lektioner i skolan. Hoppas at ni har haft en bra morgon och forsätter att ha en bra dag.
Glöm inte vad jag brukar säga: Visa ditt bästa jag, le and kick some ass!

- Hela Nyköping är täckt av snö

Imorse när jag gick ut var hela Nypan täckt av snö. Vilket det det fortfarande är, lite mysigt ändå. Hela dagen har varit jättebra, humöret har varit på topp och varit otroligt koncentrerad. Det fortsatte bra när jag kom till gymmet, satt och snackade lite med några innan boxpasset. 
Boxpasset var i idag jobbigare än vanligt. Anledningen till det är nog för att vi var tre stycken och alla hade tidigare varit med, så instruktören gjorde det svårare. Men det är kul, jag gillar när det är jobbigt. Efter passet satt jag kvar i en hel timma och bara snackade med personalen. De är så otroligt trevliga och härliga, jag tycker om dem så mycket.
 
Har ätit lite kyckling med broccoli och ägg + massa annat, då jag var otroligt hungrig. Men gott var det. Nu den senaste timmen har jag suttit och pratat med min bonussyster Felicia, men nu ska jag krypa ned i sängen bredvid Albin. Godnatt.

- Visst du detta om mig?

 
✗ Innan jag dör vill jag hoppa fallskärm, prova på poledance och se sköldpaddor kläckas.
 
✔ Jag älskar att åka bil när det är mörkt ute eller regnar.
 
✔ Om drygt en vecka kommer jag bo i en stor villa tillsammans med 7 andra personer - mamma, mina syskon, mammas pojkvän och hans barn.
 
✗ Jag ogillar starkt att be om hjälp..
✔ ..Men jag hjälper mer än gärna alla andra, gillar att "toffla" folk.
 
✔ Jag skulle kunna äta frukost-mat hela dagarna.
 
✗ Jag är otroligt pratglad av mig och har lätt för att få kontakt med folk. När jag åkte till USA var jag den personen som hälsade på alla först.
 
✗ När jag var liten föll jag för grupptrycket om att inte tycka om russin. Ingen av mina vänner gillade det. Men i julas när jag åt det, älskade jag det och kan inte sluta äta.
✗ ..faller för övrigt inte för grupptryck längre.
 
✗ Jag har aldrig provat att röka och jag har aldrig varit full.
 
✔  När jag och Albin sover hemma hos min pappa eller hemma hos honom sover vi i en 90cm bred säng - den ni, det blir varmt. Haha.
 
✔  Jag är beroende av twitter.
 

- Lyssna på kroppen

Godmorgon, onsdag, hur känns det? Halva veckan har gått och vi är endast tre dagar ifrån helg. 
Redan igårkväll, när jag var otroligt trött runt 20.00, kände jag att jag behövde sova lite längre idag. Så jag skippade pw, utan ångest och utan några kompliteringstankar. Har ätit en lika stor frukost som vanligt, dock lite varierad. Idag blev det hallonkvarg blandat med naturellkvarg, toppat med rosade frön. Två glutenfria knäckamackor, en med ett kokt ägg och det andra med skinka.
 
Idag väntar veckans längsta skoldag, för att sedan gå på mitt älskade Box, såååå taggad! Har en sådan energi idag att jag har tänkt att ta hela dagen med storm.
Gör ni detsamma, tänk minst en positiv tanke och hala dagen kommer att vara bra.

- Ännu en kort dag.

Klockan ringde 5.30 imorse och jag tog en pw till gymmet, rygg är vad som stod på schemat. Körde igenom passet och sedan var det dags för skola. Första lektionen var jag knappt med på då jag var på ett hälsosamtal med min skålsköterna. Under andra lektionen fick vi reda på att vår sista lektion var inställd, så jag slutade 3 timmar tidigre än vanlig. Otroligt skönt. Så jag gick hem och åt lunch, blev 92% korv med ägg och grönsaker + äpple med jordnötssmör till efterätt. Mums.
De senaste timmarna har jag suttit i mjukiskläder med citronvatten och massa plugg framför mig och med det har jag hunnit med att bocka av flera saker i plugghögen.
Rygg, Rygg, rygg min favorit! Men jag börjar bli så trött på att jag alltid tappar greppet när jag kör tungt i marklyft, för jag känner att jag orkar och känner att tekniken är bra, men det är att jag tappar greppet, hatar det.. I övrigt gick passet hyfsat bra, i vissa övningar svek tekniken, men alla andra gick hur bra som helst.
 
Passet:
Marklyft
1x12 - 60kg
1x10 - 70kg
1x8 - 75kg
1x1 - 80kg
1x3 - 75kg
(Fattar ni vad jag menar? :// )
Skivstångsrodd
2x12 - 30kg
2x12 - 35kg
Latsdrag till bröstet (superset med Pulley)
1x12 - 30kg
1x12 - 35kg
1x12 - 40kg
1x12 - 35kg
Pulley (superset med Latsdrag)
2x12 - 15kg
2x12 - 20kg
Latsdrag i cable (superset med smala latsdrag)
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
2x12 - 15kg
Ryggresningar
1x20 - 5kg
1x20 - 10kg
2x20 - 15kg
sedan avslutade jag med några chins med hjälpvikt och 15 minuter på AMT.

- Tro inte på allt du ser

 
Detta är en riktigt intressant video som jag tycker att ni alla ska titta på. Tro inte på allt ni ser people.

- Ett överkroppspass på Elexir

- Färsk lax med ett lager av sötsursås och massa olika frön, bulgur och sallad -
Har precis packat ned lite saker som ska med i flytten. Har även hunnit med att äta ca världens godaste middag. Jag skojar inte, smaklökarna liksom dansade. Precis som ni antagligen tror, är det, det ni ser här ovanför. Visst ser det mumsigt ut?
 
Förut tog jag en pw till Elexir, ett gym som finns här i Nypan, för ett pass tillsammans med min kära pojkvän. Det var verkligen kul att äntligen få styrketräna tillsammans med honom och även prova på ett nytt gym. Passet gick prima, lite långt kanske, men vi, iallafall jag, var helt slut i armar, axlar och bröst efter det. 
Sedan tog vi en pw hem och jag insåg att jag tagit värsta omvägen dit, menmen, vet bättre till nästa gång!
Dagens pass. Ja, jag fick otroligt bra kontakt med triceps och även bröstet. Bicepsen var lite kluriga, men det gick tillslut. Har inte kört bicepscurl på jättelänge, så var lite förvånad över att jag tog de vikterna jag tog, haha. Höjde mig i vissa övningar, vilket är superkul och en riktigt bra start på träningsveckan. Jag tyckte också att det gick bra för Albin, han var superduktig och lyssnade på mig hela tiden, hihi.
I slutet blev det lite "lek" också. Det fanns en ställning där man kunde gå armgång. Det finns på nordic också, men jag fick mycket bättre grepp här, så tyckte att det var lite skoj, haha.
 
Passet:
Hantellyft åt sidan (på båda sidorna)
3x12 - 5kg
1x9 - 6kg
Axelrotation (Båda sidorna)
1x12 - 3kg
2x12 - 4kg
1x10 - 5kg
Axelpress (en hantel i varje hand)
1x12 - 7kg
1x12 - 8kg
1x12 - 9kg
1x8 - 10kg
Bänkpress
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x8 - 30kg
1x6  - 30kg
Bröstpress i cable
1x12 - 10kg
2x12 - 12,5kg
1x12 - 15kg
Push down i cable (superset med hantelpress)
4x20 - 7,5kg
Hantelpress (superset med push down)
4x12  - 10kg
Bicepscurl (varje arm)
1x12 - 5kg
1x12 - 7kg
2x12 - 8kg
Hammercurl
1x12 - 5kg
2x12 - 6kg
1x12 - 7kg
Avslutade med lite dips och armgång.

- Överkroppspass med min pöjk

Känns som om att det bara var någon timma sedan jag pussade Albin hejdå och även satt och skrev inlägget imorse. Men det är så det är på måndagar!
Haft en riktigt snabb dag i skolan och har precis ätit citron/lime-kvarg toppat med äpple, kanel och jordnötssmör. Två knäckemackor med kalkon och sitter nu med min stora kopp och dricker upp det sista av mitt te. Har planerat vårat pass och ska strax ta en pw till ett gym. Om ni har missat det, så ska jag idag prova på ett nytt gym tillsammans med Albin, så det ska bli jättekul, vi får se hur det går!

- Hälsosamma chokladbollar

Jag har provat massa olika "nyttiga" chokladbollar genom åren. Men nej, låter som om att jag är jättegammal, haha. Har iallafall provat väldigt många, har aldrig gjort om dem eftersom att de inte fallit mig i smaken. Men jag följer DENNA tjej på instagram och hon la upp ett recept som jag provade. OH MY GOD. Det smakade precis som vanliga chokladbollar, mina syskon kände inte ens någon skillnad. Dessa kommer jag absolut att göra om.
Måste göra dem hemma hos mamma också, Hon fick prova och provade dem!
Du behöver (ca 18st):
10 färska och urkärnade dadlar
1dl mandlar
1dl kokosflingor
3msk kokosolja
3msk ekologisk kakao
4msk kaffe
1 tsk äkta ekologisk vaniljpulver
 
Hur gör du?
♔ Ta ur kärnan ur dadlarna och mixa dadlar med mandlar tills det blir som en jämn smet.
♔ Tillsätt sedan resten av ingredienserna och fixa igen, tills det blir som en chokladbollssmet.
♔ Rulla till små bollar och rulla dem sedan i kokosflingor, linfrön eller kakao.
♔  Ställ in i kylen i ca 1 timma innan servering och sedan är det bara att njuta!
 

- Starta veckan på ett bra sätt

Godmorgon mina kära läsare, vad kul att ni nya också har hittat hit!
Måndagmorgon idag, skönt med en "ny start". Förra veckan blev det kanske lite mycket träning och lite för lite vila, men det ska jag ändra på denna vecka och även ge 110% i allt jag gör. Så motiverad och taggad. Är ni också det?
Genom att vakna i famnen hos Albin och sedan gå ut på en pw på 5km, med en pojkvän som frivillig följer med - har jag startat min vecka på bästa sätt. Har precis avslutat en mysfrulle tillsammans med honom. Min frukost beståd utav två glutenfria knäckemackor med kalkon på, grönt-te och havregrynsgröt toppat med päron, hallon, jordnötssmör och kanel. En helt perfekt kombo som bara smälter i munnen. 
 
Har nu en skoldag framför mig, dock bara tre korta lektioner och sedan slutar jag 13.15.Ska plugga lite och sedan bocka av ett överkroppspass med Albin. Vi har aldrig styrketränat tillsammans, så det kommer bli jättekul, dock så får vi se hur det går med tanke på min grova träningsvärk i magen, haha. 

- När klumpen i magen försvinner

Tog en pw på 50 minuter till gymmet. Otroligt skönt, solen sken och jag fick tankarna på andra vägar. Träffade Ilze och vi påbörjade ett riktigt bra magpass. Tränade på Nordic Wellness - Rosvalla idag, skönt med lite omväxling, inte bara för musklerna utan också för psyket. Men gymmet inne i stan ligger fortfarande närmast mitt hjärta. Efter ungefär 2 timmar på gymmet gick jag hem till mamma. Kramades, pratade och grät lite, då hade även klumpen i magen släppt. - Verkligen skönt.
 
Har inte gjort så mycket mer. Kom precis hem från huset, åt lite middag med den andra delen av familjen. Gosi. Nu ska jag göra mig iordning, ladda upp inför nästa vecka och bara ta det lugnt. Godnatt!
Idag var vi som sagt på Rosvalla. Därför fick vi även anpassa oss efter det. Fick göra lite annorlunda övningar än vad jag brukar - men det är ju bra med lite variation. Det gick iallafall riktigt bra, hade en otroligt kontakt och svetten rann som bara den. Avslutade passet med 20 minuter pålpbandet.
 
Passet:
Hängande benlyft
20st x4
Omvända crunch
20st x4
Sidorodd
1x50 - 15kg
1x46 - 15kg
1x50 - 10kg
1x30 - 15kg
Sidoplankan (en sida i taget)
30sek x4 
Sidoböj (en sida i taget)
2x30 - 16kg
2x30 - 20kg
Bergsklättraren på balansboll
varannan långsamma/snabba
40st  x4
Total abdominal
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
1x12 - 50kg
1x12 - 52,5kg
Liggande benlyft
4 set
Crunch med box
40sek x3  - 30 sek vila mellan varje set.
 
Passet på löpbadet:
10 minuter - 10,5 km/h
5 minuter - 11,5km/h (spring 50sek, vila 10sek)
4 minuter - 12,5km/h (spring 50sek, vila 10sek)
1 minut - 15km/h (allt du kan)

- När man behöver tänka

Har för tillfället en klump i magen som inte vill försvinna. Jag vet dock varför den är där, men kan inte göra något förrän i eftermiddag. Så nu har jag ätit lite kvarg med melon, mango och banan samt packat väskan. Ska dra på mig mina löparskor och ta en pw in till gymmet, för att tänka lite. På gymmet är det mage tillsammans Ilze som står på schemat. Äntligen kan hon träna igen och det är så kul

- Söndagsfrukost

Söndag. För vissa av er klingar det "söndagsångest" i huvudet, men för andra är det som för mig. Jag gillar söndagar. Vaknade hyfsat tidigt och gjorde i ordning en dunderfrukost. Som bestod av kvarplättar (dock så var dessa gjorda på kokosmjöl, vilket inte riktigt föll mig  smaken. Hitta mina favoriter HÄR!) massa frukt, kvarg och te. 
Nu ska jag sätta mig ned och planera veckan samt min träning, städa rummet och packa väskan för att åka till mamma och senare väntas ett mag-pass tillsammans med Ilze, så det blir skoj!

- Dagen då de som inte visste, fick veta

17 Januari 2015. Dagen då personer som inte visste om det, fick reda på det. Satan vad dramatiskt det lät. Men det är väl typ så det är. Folk i min omgivning som inte visste om att jag för ett tag sedan hade problem med att äta - fick reda på det nu. Vissa visste om det och har sagt att det var stark att berätta, för andra kommer det väl som en chock, vad vet jag?
Jag ska inte ljuga, jag är rädd för blickarna jag kan få i skolan, jag är lite rädd för vad folk ska tycka och jag är rädd för att var mina tidigare lärare/nya lärare ska tro. Men jag har fått så otroligt mycket BRA och FIN respons från flera olika håll. Min statistik har ökat en aning och nerverna har lagt sig.. Tack så jättejätte mycket!
 
Men sen finns det några saker. Repotaget inehåller väl inte riktigt allt man säger. Men här har Ullrika, som reportern heter, försökt få ned ett lopp på 3 år, ÅR. Det har alltså rört ihop sig lite i repotaget. Så jag kände att det saknades att min mamma har varit en otroligt stor del i detta. Hon är personen som har stötat mig absolut mest av alla. Hon är den personen som först tog mig till en kurator för att jag skulle få hjälp - efter att hon gjort allt hon kunde. Efter att ha tjatat på mig och sagt till mig, men jag inte lyssnat. Hon är bäst, helt enkelt. 
 
Vill också säga tack till alla som varit med under dessa år, som stått ut med mig. Som fortfarande är kvar, som orkar med mig. Otroligt, tack. ♥

- Kvalitétstid tillsammans med bror och pappi

Godkväll alla fina! Hur har ni det?
Var en sväng förbi bensinmacken med pappa för att göra en liten service. Lärde mig om de olika vätskorna som kan vara bra att veta. Nu när vi kom hem skar vi upp lite frukt, ställde fram nötter och de hälsosamma samt supergoda chokladbollarna jag gjorde tidigare. Spelade lite kort och pratade, spenderade helt enkelt kvalitetstid tillsammans med pappa och bror.
 
Något som är lite komiskt är att jag har sett "Så kom Emilija, 16, ur sitt träningsmissbruk." vart jag än gått. Känd för en dag liksom, det är ju lite kul ändå. Nej, men haha. Låter dock otroligt dramatiskt.
Ska fixa lite mail och sedan krypa ned under täcket. Imorgon väntas ett magpass på gymmet och sedan hem till mamma. Godnatt.

Fick ena av min kompis

- Fullt upp sedan 14.05

Effektivt benpass. Måla i nya huset. Fira Albins farmor som fyllt hela 75år. Bowla tillsammans med halva gänget. Somna i famnen på Albin. Ja, schemat var fullspäckat fr.o.m 14.05 igår, när jag slutade efter en otroligt snabb dag i skolan, trots fyra lektioner. Men jag gillar att vara igång, umgås med mina nära och göra massa saker. Så det gjorde mig inte så mycket, då allt var kul.
Imorse vaknade jag runt 7-7.30 av mardrömmar, lät Albin sova ett tag. Men inte så länge. Fixade lite frukost och bara umgicks ett tag. Helt plötsligt var det lunchdags, så vi gjorde iordning en myslunch som bestod av kycklingfile, rostade rotfrukter och en sås Albin gjorde i ordning. 
Har även hunnit med att träffa min saknade bästa vän. Pratade en massa timmar innan jag vandrade hem och landade här. Ska äta lite och sedan hjälpa pappa med bilen.

- Q/A, hur äter du?

Fråga:
Hur äter du en vanlig vardag? Så som frukost, mellis, lunch osv. Äter du alltid skollunchen och använder du aminosyror, proteinpulver för att maxa din träning och inte riskera muskelnedbrytning? 
Tack för en inspirerande blogg! :)
 
Svar:
Börjar med att tacka dig för kommentaren och dina ord, det gjorde min dag!
Kan börja med att berätta att jag för tillfället varken använder proteinpulver eller aminosyror. Proteinpulver använder jag inte, för att mamma (för några månader sen) sa att jag inte fick, och sedan har mitt intressa för det bara sjunkit och jag har helt enkelt valt att äta mer mat och protein istället. Aminosyror däremot, har jag precis betällt hem faktiskt. Jag själv har läst på om det och pratat med vänner, bekanta. Även mamma tycker att något saknas för mig, så jag ska nu testa.
 
Ang. Skollunchen. Jag äter den oftast. Ibland får jag något infall på söndagskvällarna och gör matlådor för hela veckan, haha. Men vi får inte äta egen mat i våran matsal, så man måste sitta kvar i skolan och äta själv, på så sätt missar jag den största sociala delen av skoldagen. Känner att jag inte skulle må lika bra i själen om jag missar den, så äter hellre massa grönsaker till lunch, om det är något jag verkligen inte vill äta, än att sitta själv.
En vanlig tisdag för mig kan se ut såhär:
Pw eller träning på gym
frukost: t.ex Havregrynsgröt med frukt och bär/ kvarg blandat med keso, banan och kanel, toppat med bär eller frukt/Bananplättar.
Mellanmål: En-två frukt(er)/morotsstänger/russin och nötter
Lunch: Oftast skollunchen
Mellanmål: Oftast räcker en frukt och en energibar t.ex men annars kvarg med någon frukt./morotsstänger/russin och nötter
Middag: T.ex fläskytterfile med rostade rotfrukter och sallad/kyckling med fullkornsris och sallad/Lax med bulgur, broccoli eller sallad/ Kycklingsallad
Kvällsmål: Jag äter inte alltid det, beroende på hur sent vi åt middag och hur hungrig jag är. Men är jag hungrig så äter jag självklart något. Ibland en tallrik med olika frukter och bär/Kvarg (standart) med nötter eller frukt/knäckemacka med skinka och avokado.
Hur smakar bönpasta? :)
Både min syster och jag tyckte att det smakade precis som vanlig/fullkornspasta. Dock var den lite segare, alltså var konsistensen lite annorlunda! :) Men jag rekomenderar det otroligt mycket, riktigt gott!
 

- Livet äger people, ballerina-frukost-muffins

Äntligen fredag och jag är på topp efter 10 timmars sömn. Jäklar vad glad och pigg jag är, känns som om att jag skulle kunna göra vad som helst. Som ett plus fick jag en fin kommentar när jag klickade min in här, massa kärlek till er!
Vaknade innan klockan ringde, efter att ha drömt en bra dröm, och skuttade ned till köket, där pappa var. Pratade med honom medans jag fixade min frukost. Idag blev det ballerina-frukost-muffins, det mina kära vänner, det var riktigt gott.
Idag är det sista dagen i skolan som gäller och sedan står det ben på schemat och efter det ska jag iväg till huset igen, för att måla. Känner att jag är taggad på allt, så det spelar ingen roll vad jag gör, haha.
Har gjort dessa tidigare, så när jag kikade igenom mina gamla inlägg blev jag riktigt sugen på dessa.
Ballerina-frukost-muffins (1portion):
Lager 1
1/2 mosad banan
1/2 dl havregryn
1 ägg
1 msk kakao
2 msk naturell kvarg
1/4 tsk bakpulver
 
Lager 2
1/2 mosad banan
1/2 dl havregryn
1 äggvita
1 msk nötsmör (men med hasselnötssmör smakar det mer ballerina)
1/4 tsk bakpulver
 
Hur gör du?
- Blanda alla ingredienser för lager 1 i en skål och alla ingredienser för lager 2 i en annan.
- fördela nästan all smet från lager 1 i 4-5 muffisformar.
- Fördela sedan lager 2 i dessa muffinsformar och efter det häller du över resten av lager 1.
- Ställ in i micron i 4-5 minuter.
- Ta ut och njut. Jag hade kvarg blandat med kanel på en utav dem, men det var lika gott utan.

- Snart flyttar jag

En aktiv dag. Började på gymmet som jag tidigare skrivit. Sedan flöt skoldagen på riktigt bra, med endast två lektioner och spanska-hanledning.
Mamma och Julius hämtade upp mig och vi åkte till det nya huset för att påbörja renoveringen. Mamma och hennes pojkvän ska flytta ihop, dvs. vi blir 8 personer i ett hus. Som tur är, är huset riktigt stort, så jag tror att det kommer gå bra.
Har precis ätit lite (läs mycket) middag, men har huvudvärk, så ska lägga mig och vila. Imorgon är det ben som står på shemat, är så galet taggad, trots att ben inte riktigt är en favorit.
Har ni tränat något idag? eller vad har ni hittat på? Tell me!

- Fitnessguru, leverans

Igår när jag kom hem från gymmet, stod det ett från fitnessguru som mamma hade lämnat. Åh, blev som ett litet barn på julafton. Mamma har tidigare inte låtit mig prova t.ex aminosyror eller likande, men nu så. Hon beställde till och med saker som jag inte visste om, bästa mamma ♥
Det blev iallafall 3 smakpåsar aminosyror - cola, päron och äpple. 500g aminosyror - päron. En shaker (hur ball är den inte? Älskar färgerna). Tre bars - två med kokos och en med choklad(?) nötsmör, proteinpankakspulver - test. Och sedan fick man även med "fatburner" vet dock inte om jag kommer att använda dem.

- Box är en topp 3 hos mig

Sitter just nu på gymmet i de svarta sofforna som står i entrén och pratar med min klasskompis Daniel. Klockan ringde klockan 6.00 imorse, fixade lite kvarg med banan och kanel till frukost för att sedan ta bussen till gymmet. Hade ju som sagt bokat in mig på ett ytligare Box-pass. 
Har precis utfört det. Idag var det lika kul, om inte roligare. Fick arbeta tillsammans med instruktören och kunde slå med ännu mer styrka och trötta ut mig ännu mer. Älskar det, speciellt pushen jag fick. 
 
Nu är det ca 45minuter vila innan min idrottslektion börjar, även den ska hållas på gymmet och vi ska köra 30 minuter Box (hehehe) och 30 minuter fri gym. Riktigt taggad, pigg och glad. Funderar på att träna på Chins, dips och pillups, men vi får se hur det blir. 
Se till att göra denna dag helt grym, visa alla att du äger och kan göra vad som helst. Du är bäst.

- Detta ska jag lägga in i mitt schema

Dagen i skolan har rullat på bra. B.la på svenskan fick vi göra nationella för att "prova" ifall det var för svårt/lätt, alltså skulle vi hjälpa skolverket. Ena texten var klurig men den andra fungerade bra. Slutde 15.30, visste inte riktigt vad jag skulle göra fram till 17.00, då box:en började. Men jag gick till gymmet, körde två benövningar - kickbacks och sissy squats, 15 minuter på AMT och sedan dips. Hör och häpna mina kära vänner. ÄNTLIGEN klarade jag en och TVÅ dips. Utan hjälpvikt, utan gummiband, är så otroligt glad och stolt.
 
17.00 började passet jag skulle på, Box. Sååååå otroligt kul och svettigt. Instruktören var väldigt bra och trevlig. Dock var jag inte helt slut efter, men jag pratade med honom och han sa "Jag körde enkelt med er idag, eftersom att ingen av er varit med tidigare.". Så jag planerar faktiskt att gå på passet imorgon bitti också. Så taggad, inte bara på det passet, utan även att jag ska sätta mig och göra om mitt träningsschema nu, hehe.
Livet äger, jag är motiverad och peppad på allt.
 

- Ytligare en magövning.

Provade en ny övning för de snea magmusklerna. Satan vad det tog när man kombinerade detta med två andra övningar och körde "cirlekträning'". Jag har valt att kalla den "Bergsklättraren på balansbräda."
 
1. Ställ dig som i planka, fast med armbågarna på balansbrädan. (Om du inte känner något, gå lägre än vad jag gör på bilderna.)
2. Spän bålen och pressa bröstkorgen mot naveln, så att du spänner magen. 
3. Dra ett ben mot motsatta armbåge.
4. Gå tillbaka till startpossition.
5. Gör likadant med det andra benet.
 
Du kan välja att antingen göra detta väldigt fort eller sakta (se båda alternativen i en video jag lagt upp på instagram HÄR).
Jag kombinerade denna med Sidorodd och en variant av crunch kombinerat med cykel.

- Q/A - träning

Hej! Eftersom du är så insatt i träning kan jag lika gärna ställa en träningsfråga till dig! 
Om jag tränar kondition/cardio och fettförbränner kommer så småningom mitt "överdriftsfett" försvinna. Men om jag tränar styrka också, vad händer då? Vill endast vara väldigt "tajt" i kroppen, att ingen hänger så att säga och se tränad ut! Men vill inte ha synliga muskler som kommer förstora min kropp :/ 
Hoppas du förstår vad jag menar! 
Vet aldrig riktigt om jag ska försöka mig på styrka :/
Hejhej!
Glömt inte att kosten har en stor del i detta. Ät häslosamt och regelbundet, så kommer det så småning om att försvinna. Jag skulle säga att du skulle träna mer styrketräning - fast med fler reps och lite lättare vikter t.ex istället för 3x12 - 65kg kör du 3x24 - 30-35kg. Varför? För att pulsen då är hög under en längre tid och där med förbränner du och får en såkallad "tajtare" kropp, på köpet blir du även mer uthållig. Du skulle också kunna ha "tunga veckor" då du kör tungt och färre reps, sedan veckan efter kör du "lätt vecka". Då får du styrka, uthållighet och förbränner.
Något du absolut inte ska göra är att bara träna kondition, för då kommer kroppen att förbränna muskler tillsammans med fett. 
Du kommer inte att bli "större" om du fortsätter att äta som du gör. Nu vet jag inte om du tar några tillskott, men män t.ex de ha en hormon som vi tjejer inte har. Den gör att de har lättare för att bygga muskler.
 
Vet du vad jag tycker? Prova styrketräning, tror helt klart att du kommer att älska det! Hoppas att det hjälpte dig lite iallafall!
Ligger du på ett kaloriunderskott? Och, hur går det att bygga muskler isåfall? Du är så duktig! Kram
Börjar med att säga tack så jättemycket!
Jag ränkar inte kalorier. Visst vet jag vad det mesta innehåller. Men vill inte räkna dem, räcker med att jag äter hälsosamt och det jag mår bra av. Alltså vet jag inte om jag ligger på ett kaloriunderskott. Antagligen ligger jag på det jag ska ligga på, eftersom att jag orkar träna, plugga, umgås med vänner och laga mat, haha. 
Hej Emilija! 
Jag går just nu i 9:an och funderar på att köpa gymkort, men på fritiden håller jag på med en sport redan (2 träningar i veckan) och så har vi ju för det mesta mycket i skolan. 
Tror du att jag kommer kunna utnyttja gymkortet? För det kostar ju ändå runt 300-400 kr i månaden... 

Du är sjukt inspirerande!!!
Hejsan!
Tack så jättejätte mycket, värmer så mycket!!
Allt beror på hur mycket du själv känner att du klarar av. När jag gick i 9:an (förra året, låter som att det var svinlänge sedan, haha.) Så gick jag på innebandy, tränade 2 ggr/veckan och spelade match på helger. Utöver det tog jag pw på morgonen varje dag och gymmade på kvällen. Hur låter det tycker du? Skulle du frågat mig då, SVAR: Ja, absolut, låter utmärkt!
SVAR idag: Nej, verkligen inte bra.
 
Min egna åsikt är att du, om du gillar sporten du går på, fortsätta och köra allt du kan. Sedan om du vill köra ännu mer kan du köra hemmaträning, det är också otroligt effektivit. Här, Här och HÄR hittar du olika pass jag har skrivit ihop. Klickar du HÄR och skrollar ned lite, hittar du även övningar som du kan utföra hemma.
Anledningen till att jag tycker att du ska köra hemma istället är för att jag nu inser att det skulle varit bättre för mig. Men idag är gymmet i princip den träning jag utför och därför fungerar det för mig. Men du får göra precis som du vill, bara du inte överanstränger dig.

- Baby look what you've done to me

Onsdag, halva veckan har gått. Hur går det för er?
Vaknade upp på bästa sätt när alarmet ringde, i armarna på Albin, pussade lite på honom så att han också skulle vakna. Tycker att det gick riktigt bra, för redan 5.20 var vi uppe och tog på oss träningskläderna. En morgon-pw stod på schemat. Det var halt, men luften var helt otrolig, älskar morgonluft. 5km blev det, men tiden bara flög iväg när vi pratade. Kom hem och stretchade lite och fixade frukost. Är just nu en pigg, stolt och lycklig flickvän, då Albin faktiskt följde mig mig. Nu sover han dock..
 
För min del till frukost blev det havregrynsgröt (1dl havregryn, 2dl vatten, salt, äggvita och kanel) toppat med keso, hallon och kokosflingor. Helt seriöst den bästa kombon, har ni inte provat så måste ni göra det!! Även fler glas citronvatten, grönt-te och två glutenfrina knäckemackor med skinka och gurka fick slinka ned.
Jag mår helt otroligt bra och inte ens tanken på att det är veckan längsta skoldag - kan få mig på dåligt humör, eftersom att jag är så galet taggat på passet jag ska på efter.
Glöm inte att du är fin, fin på ett speciellt sätt. Det finns ingen annan som dig, så ta vara på det. Ställ dig i spegeln NU och rabbla upp minst tre saker du gillar med just dig själv. Glöm inte att le. LE.

- Kvällsmys med kvällste

Erkänn, jag vinner pris för sötaste muggarna?

- Seg som tusan..

- Idag var det galet halt och jag provade en questbar som inte föll mig i smaken. -
..Och så var dagen nästan slut. Haft tre lektioner, men alla har varit riktigt långa, så dagen har varit ganska seg. Men efter skolan fick jag pussa lite på min fina pojkvän, så blev det bättre. Saknar dock Ilze jättemycket, det var länge sedan vi sågs.
Har precis ätit en supergod och snabb middag. Stekt fläskytterfile med tomatsallad (tomater, fetaost och rödrök), champinjoner och bönpasta. Bönpasta? tänker vissa av er. Ja, det gjorde jag också innan jag provade. Men satan vad gott det var, det ska självklart köpas igen!
 
Känner mig otroligt utvilad i kroppen och är grymt taggad på morgondagen. Albin är på väg hit för att sova med mig och följa med på en tidig, tidig pw imorgon bitti. Efter skolan hoppas jag på att min produkter från fittnessguru har kommit och efter det så har jag bokat in mig på ett "Box"-pass, hur kul?
 

- Förvirring i schemat

När jag tränade med Erica i helgen blev det mycket rygg och lite mage. Jag fick iallafall träningsvärk i både rygg och mage, som höll sig ända till igår. Kul förstås. Men för att inte göra om mitt schema bestämde jag mig för att "chocka" kroppen genom att köra lättare vikter men öka reps när jag körde marklyft. De andra övningarna kändes dock bra, så jag forsatte som vanligt. Dock gav jag tyvärr inte 110% då jag inte riktigt hade energin efter nattens få timmar, surt, men jag tycker ändå att jag fick till ett riktigt bra pass.
Passet:
Marklyft
4x20 - 40kg
Enarmsrodd (en arm försig)
1x12 - 10kg
1x12 - 12kg
1x12 - 14kg
1x12 - 16kg
Lats i cable ( i superset med Pulley)
1x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
2x12 - 15kg
Pulley (i superset med Latsdrag i cable)
2x12 - 15kg
2x12 - 20kg
 
Cable crunches, 4x15 - 35kg
Cablecrunches, 1x30 - 17,5kg, 3x30 - 20kg
Benlyft (hängande) 12st, 9st, 8st, 10st
Dessa tre som i "Cirkelträning", vilade 30sek mellan varje varv.
 
Sidorodd 3x50 - 10kg
Core 3x30 - 5kg
Bergsklättraren på balansbräda 3x40st
Dessa tre som i "Cirkelträning", vilade 30sek mellan varje varv.
 

- En favorit i repris

Igårdagen tyckte jag vad rolig. Vi köpte hämtmat, lekte lekar och skrattade mycket. Besämde mig ju dock för att åka hem eftersom att jag var så trött. Vilket jag tror jag gjorde rätt i. För i natt sov jag så otroligt bra och ville egentligen inte gå upp när klockan ringde 7.00 (Oj, Emilija tog en sovmorgon). Men efter att ha duschat av mig och fixat iordning lite frukost är jag nu pigg och känner att jag faktiskt kan klara skoldagen.
Vilodag står på schemat dock. Vet inte vad jag tycker om det, haha. Men antar att det är en bra dag att ha den på, så imorgon är jag tillbaka på banan igen!
 
Till frukost idag blev det b.la saftiga kardemummamuffins. Älskar dessa, har gjort de tidigare och de smakade fortfarande lika gott och var fortfarande lika saftiga. Helt klart en favorit.
Du behöver:
3/4dl havregryn
2tsk kokosmjöl
2tsk kokosflingor
1/4tsk bakpulver
1/3tsk kardemumma (eller efter smak)
1/2 mosad banan
2 äggvitor eller 1 ägg
frysta blåbär
alt. 1 msk citronsaft
 
Hu gör du?
✘ Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
✘  Tillsätt sedan den mosade bananen och äggvitorna/ägget, blanda sedan samman allt.
✘  Fördela smeten i 3-4 muffinsformar.
✘ Gör ett hål i mitten av muffinsarna och lägg ned några blåbär.
✘ Ställ in i micron påhögsta effekt i 1,5-2 minuter.
Klart och Njut!
 

- Sleepover på skolan

Hej bloggisen, ville bara kika in och visa att jag lever!
Har haft en kort men seg dag i skolan. Dock startade jag dagen på gymmet med mage+rygg som stod på schemat. Har fortfarande träningsvärk i både mage och rygg sedan i lördags, så bestämde mig för att köra lägre vikt på marklyft men öka repsen. De andra övningarna körde jag på medelvikt, så att jag klarade 12 reps precis. Men mer om passet får ni läsa imorgon. 
 
För nu ska jag tillbaka till skolan, det är nämligen så att min klass ska ha en "sleepover", hur mys är inte det? 
Men av den anledningen att jag knappt sovit något de två senaste nätterna pga. mensvärk bestämde jag mig för att bara vara med på kvällen. Vi ska äta tillsammans, leka lekar och bara umgås. Det blir nog supermys, vad har ni för er idag?

- Jag älskar att planera

Planering, planering, planering, jag älskar att planera. Jag älskar att ha koll på var, när och hur jag ska göra det. Sitter på söndagar och försöker att få ihop min vecka så att jag ska hinna med allt jag vill. Familj, vänner, pojkvän, skola, träning och något jag måste bli bättre på - vila. Innan varje pass planerar jag upp vilken övningar jag ska köra, hur många set och reps. På så sätt ger jag inte upp lika lätt och jag kör tills jag är klar, istället för att säga "Jag kör en timma, sen är jag klar." Jag är klar när jag är klar med det som står på pappret och när jag är helt slut.
 
Förra veckan var en otroligt bra träningsvecka för mig och nu är jag taggad på att ge 110% eller varför inte 120% på träningen denna vecka? Vill utmana mig sååå mycket och visa mig själv att jag kan klara mina mål. Satt igår och planerade upp lite hur min vecka kommer att se ut.
 
Måndag:
Morgongym - rygg och mage, samt lite kondition.
Minst 15 minuters spanska plugg.
Sova i skolan med klassen
 
Tisdag:
Vilodag
Ekonomi-plugg
 
Onsdag:
Pw?
Plugga spanska minst 15 minuter
Prova på 45 minuters "Box"
 
Torsdag:
Morgongym - kondition
Idrottslektion - 30 minuter "Box" och 30 minuter gym, ska träna på chins, dips och pull ups.
Får nycklarna till vårt nya hus, så jag och Albin ska hjälpa till att renovera.
Plugga juridik
 
Fredag:
Ben på gymmet, antagligen tillsammans med Erica.
 
Lördag:
Mage på gymmet
Kondition på gymmet eller simma tillsammans med pappa?
 
Söndag:
VILA VILA VILA

- Älskade söndag

 
 
 
Mamma fick väldigt fina blommor av en vän, så jag tyckte att de kunde vara med på bild. haha.
 
Imorse blev det helt vanlig havregrynsgröt med bärmix till frukost. Gjorde även pannkakor till min syster och Albin. Känns som "Vaknar du upp hemma hos Emilija Romaite på söndagar får du pannkakor varesig du vill det eller inte." men men, de gillar dem.
Spanska har jag också hunnit plugga idag, känns som att det går superbra och att det går så mycket framåt, det gör mig så glad.
Ett pass på gymmet har bockats av. Med träningsvärk i både rygg och mage sedan passet med Erica igår, var det resten av överkroppen+30 minuters kondition som stod på schemat. Satan vad bra det gick. Höjde mig i princip i alla övningar, körde bänkpress (som jag inte brukar göra) och klarade nästan nästan att göra en dip utan gummiband. Det har gått så himmla bra denna vecka, så jag är så galet taggad inför nästa, ska utmana mig själv sååå mycket och även prova på box.
 
Passet idag:
Hantellyft (Varje arm för sig)
1x12 - 4kg
2x12 - 5kg
1x12 - 6kg
Axelrotator (Varje arm för sig)
1x12 - 3kg
2x12 - 4kg
Axelpress (varje arm för sig)
1x12 - 7kg
2x12 - 8kg
1x12 - 9kg
Bänkpress (Tackar Gustaf för hjälpen, hehe)
1x12 - 20kg
1x12 - 25kg
1x8 - 30kg
1x7 - 30kg
Push down (i superset med hantelpress)
1x20 - 5kg
3x20 - 7,5kg
Hantelpress (i superset med Push down)
2x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Skivstångscurl
1x12 - 12,5kg
3x12 - 15kg
Hammercurl (varje arm för sig)
1x12 - 4kg
1x12 - 5kg
1x12 - 7kg
1x10 - 7kg
Dips (gummibanden skriver jag för att jag ska komma ihåg till nästa gång, hehe)
10 st - svart gummiband
3 st - rött gummiband
2 st - rött gummiband

- Proteinglass, LOHILO

Igår blev jag så otroligt sugen på glass. Så jag och Albin gick till maxtra för att köpa proteinglass från LOHILO. Köpte smaken AloeVera-Citrus och Goji-Vanilj. Den förstnämnda är seda tidigare min favorit och är fortfarande det, älskar den. Men vaniljen vet jag inte riktigt vad jag tyckte om faktiskt. Det tog ett tag att känna smaken, men smakade verkligen vanilj. Har du provat? Vilken är din favorit? Om du inte har, men vill prova, gå in HÄR och sök efter närmsta butik som har dessa godingar.
 
Proteinglassen från LOHILO är en ide som de kom fram till för att de ville hitta en glass som var ett bättre alternativ. Alltså med mindre socker och fett, men dessutom med mer protein. Det är även ett alternativ istället för kvarg eller keso, eftersom att de har ungefär samma näringsvärde. Dessutom utan tillsatt socker.

- Mental träning & Dreamboard

Mental träning är lika viktigt som fysisk träning, dvs. De hjälper varandra. Tränar jag inte mentalt går det sämre för mig att träna fysisk. Mental träning är nycken till att göra något bättre. 
Vi pratade om detta i skolan i torsdag, jag kan ha fel, men jag tror att jag är den som fastnade mest för detta och blev sjukt intresserad. Har varit otroligt motiverad till allt och inget sen den lektionen. 
 
Vad innebär då mental träning?
Det är att du på ett sätt "lurar" hjärnan. Du slappnar av och försöker att tänka "blankt" alltså på inget. Sedan börjar du tänka på dina mål, så att de blir tydliga och klara för hjärnan. Du kan försöka se dig själv klara det du vill klara framför dig eller varför inte försöka känna känslan när du klarar ditt mål? Sedan när du ska göra det på riktigt så tror hjärnan att du redan klarat det en gång och då säger den till din kropp "du kan göra det igen!" På så sätt blir det också lättare att klara något.
 
Det behöver inte handla om någon fysisk träning, men jag har börjat tänka på detta sätt för att jag t.ex ska klara 90kg i knäböj innan året är slut, men jag tränar också mentalt för att klara spanskan. Hör och häpna, det går så mycket frammåt, både i spanskan och i träningen. Så det fungerar faktiskt.
Min mamma är också ett exempel. För 4 år sedan tänkte hon på hur hon ville jobba. Mamma kom fram till att hon ville starta ett eget företag, hon tänkte varje dag på hur hon skulle lyckas att få ett framgångsrikt företag. Nu fyra år senare driver hon Kupea. Så allt går om man vill (tränar mentalt) och inget är omöjligt. 
 
Men för att kunna träna mentalt måste man först reda ut vad det är man vill.. ↓↓↓↓
✶ Baka mycket tillsammans med min lilla familj jag kommer skaffa i framtiden ✶ Ha en egen lägenhet med ett stort och snyggt kök samt ett snyggt badrum med badkar ✶ Forsätta vara kär och lycklig ✶ Forsätta vara snygg as fu*k och bli framgångsrik (haha) ✶ Uppleva nya äventyr och resor - bjuda mamma på minst en resa 
 
..och det är precis vad jag och mamma har gjort de två senaste timmarna.
Igår bokade vi in en "dejt" för att spendera lite kvalitétstid tillsammans. Vi bestämde att vi skulle förnya våra "Dreamboards". Vi kollar i tidningar och klipper ut de bilder som relaterar till våra mål, antingen för året eller för livet. Sedan klistrar vi fast det på ett A3-papper som vi hänger upp. På så sätt har vi koll på vad vi har för mål och kan utifrån det fantisera ännu mer. Hur bra låter inte det? Prova, ni kommer gå långt. 
 
Gör detta tillsammans med en vän eller varför inte din mamma? Samtidigt kan ni prata, skratta och hjälpa varandra att reda ut vad det är ni vill göra. Det blir en rolig och underhållande grej.

- Efter en lång tid, hände det

- Chins i Cable, med lite hjälpvikt. Gick nästan att göra en hel, utan hjälpvikt. Snart är jag där. - 
- Pull-ups i cable med lite hjälpvikt. Samma sak här, snart är jag där. -
 
Har skrivit, smsat med Erica en ganska lång tid. Idag bestämde vi oss för att träna tillsammans, äntligen. Det blev ett såkallat "lekpass" med massa chins och pullups med gumiband, chins och pullups i cable (bilder), hängande benlyft och även massa set marklyft. Jag tyckte att det rullade på bra, kände även att jag fick hyfsad bra kontakt med musklerna och blev ännu gladare, haha. 
 
Erica är verkligen är otroligt härlig och stark tjej. Pratade mycket när vi gick hem och hon berättade saker, jag berättade saker. Vi kom fram till att vi haft exakt samma tankar, tidigare alltså. Vilket är lite läskigt, men ändå skönt att veta att man inte är ensam om detta och att det finns fler som varit där, men som också i princip har kommit ur det.
 
Vet inte ens om det är möjligt, men nu är jag ännu mer taggad och motiverad på livet, träning och skola. Endorfinerna pumpar i kroppen och jag känner att jag kan klara allt. 
 

- Härliga lördag som inte startade som planerat.

 
Godmorgon finaste ni, har ni sovit gott? Drömt något ballt?
Jag har gjort de båda ovanstående, dock kommer jag inte ihåg drömmen. Hade tänkt att gå ut på en pw, men eftersom att jag ställt klockan, så sa mamma ifrån. Istället satt jag och åt frukost tillsammans med henne, mys.
Har även hunnit med att skriva en behovsblanket till min (?) nya pt, ska träffa henne så snart som möjligt. Spanskan har jag också bockat av en del på. Känns riktigt skönt, och jag är så otroligt inställt på att klara denna äckelkurs.
 
Slut om det. Strax ska jag dra på min mina träningskläder och vandra bort mot gymmet. Jag ska nämligen träna tillsammans med fina Erica idag. Läser ni hennes blogg? Det borde ni. Vi ska iallafall köra ett "lekpass" med b.la chins och pullups. Taggar till nu.

- It's Friday baby

Klockan stod på 6.30 imorse, sovmorgon ju. Haha. Nej, men det var verkligen svårare att komma upp "sent" än tidigt. Men anledningen är att jag har vilodag, tråkigt men sant. Är verkligen otroligt motiverad och vill bara fortsätta att köra 110%, men idag infaller faktiskt vilodagen bra. Träningsvärken i benen är värre idag än vad den var igår och jag har lyckats få träningsvärk i magen vilket jag inte brukar, wihooo!
 
Har fått i mig vanlighavregrynsgröt toppat med äpple, russin och jordnötssmör. Åt även utt resten av äpplet med mer jordnötssmör. Är det fredag så är det, liksom. Älskar jordnötssmör, så otroligt gott. Drack också en kopp grönt mango-te och en kopp kaffe. Nu är jag pigg och redo inför en dag i skolan, speciellt med mitt nya block.

- Första skoldagen var bra

Återigen somnade jag runt 21.00 igår, så det var inte alls svårt att komma upp imorse. Tog en pw till gymmet och det var, till min förvåning, två personer till där. Mage och kondition stod på schemat. Började med magpasset som gick riktigt bra, tappade kontakten med musklerna någonstans i mitten av passet, men lyckades få tillbaka den. Provade även en ny övning, som tog riktigt mycket - speciellt när man kombinerade den med två andra. Idag blev det 35 minuters kondition, det var så svettigt men den gick riktigt bra.
 
Första dagen i skolan kändes faktiskt väldigt bra, känns som att den gick fort. Hade b.la mental träning på idrotten, som jag tyckte var otroligt intressant. 
Nu har jag precis kommit hem och tror att jag ska gå över till Albin.
 
Passet:
Cable crunches, körde 1x15 - 35kg, direkt efter 1x30 - 17,5kg och sedan hängande benlyft. Allt detta gånger x4, som i ett superset.
 
Omvänd crunch i roddmaskin (i superset med total abdominal)
1x20 - 15kg
1x20 - 20kg
1x20 - 25kg
1x20 - 30kg
Total abdominal (i superset med omvändcrunch)
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
2x12 - 45kg
Sidoböj (En sida försig)
1x12 - 10kg
2x12 - 15kg
1x10 - 20kg
Bålrotator i cable (En sida försig)
2x12 - 10kg
1x12 - 12,5kg
 
Dessa tre, utan att vila emellan, men vila 30 sek innan nästa varv:
Sidorodd 3x50 - 10kg
"Cykel kombinerat med crunch" 30st, 20st, 30st
Bergsklättraren på boll 32st, 20st, 30st
 
Sedan var det dags för kondition, körde 20 miuter på löpbandet, enligt DETTA pass och sedan 15 minuter på "sittande cykel", kan man kalla det så? haha.

- An ass-killer

Vill ni att det ska bränna lite extra i rumpan under passet och dagen efter? Då har jag en övning jag rekomenderar er. Har en sådan stor hatkärlek till denna, detbränner äckligt mycket. Jag pratar om Sumosquats. Förut körde jag denna övning i smith-maskinen, men provade att stå på två bänkar och hålla i en kettlebell istället. Kände att jag fick mycket bättre kontakt och att det just brände mer.
 
Ställ dig på två bänkar som är ganska mycket isär. Spänn bålen och stabilicera ryggrad. Puta ut bröstet och rumpan. Andas in när du går ned. Tårna ska rikta utåt och knäna ska följa med när du går ned.
 
 

- En vinterdag i Januari

Har spenaderat eftermiddagen hemma hos Albin. Spelat tv-spel, varit ute i snön och tittat på film. Ett bättre avslut på lovet helt enkelt. Har precis ätit lite middag. Exprimenterade ihop en wrap som jag fyllde med stekt lax, grönsaker och rostade rotfrukter, det var lite smaklöst (haha) men ändå helt ok.
Känner att träningsvärken börjar smyga sig på, vet inte riktigt vad jag känner kring det, det är lite obehagligt, det den egentligen brukar komma under natten. Men det blir nog bra. 
Ska strax starta senaste avsnittet av Pretty little liars, för att sedan lägga mig tidigt. Har planer på att träna mage+kondition innan skolan imorgon, för att förvärra träningsvärken lite, hehe.

- Sörjer sista dagen av jullovet

Dansade hela vägen till gymmet, det snöade och hade otroligt peppande musik i öronen. Kände verkligen att inget kunde förstöra mitt humör, tror att jag hade rätt. Med ett peppande bemötande i receptionen klev jag in i gymmet och började på ett otroligt bra benpass. Redan i första övningen, knäböj, satte jag ett nytt pb 1x5 - 65kg och förra veckans pb kändes hur lätt som helst. Höjde i princip alla övningar, förutom bencurl, där jag sänkte mig eftersom att det var en utav de sista övningarna och jag var helt slut. Jag skojar inte, aldrig varit så slut i mina ben som jag är just nu.
 
William, min klasskompis, var också på gymmet så skrek lite för att peppa honom när han körde sina marklyft. Det är så kul att skrika på folk för att motivera dem, haha. Nej, nu ska jag äta mat och sedan gå ut och leka i snön med Albin och Pepzi.
Passet:
Knäböj
1x12 - 50kg
2x12 - 55kg
1x12 - 60kg
1x5 - 65kg
Bulgarian Squat (ett ben i taget)
1x12 - 21,5kg
1x12 - 26,5kg
1x12 - 31,5kg
1x12 - 34kg
Berda+Djupa benpress
1x12 -90kg
2x12 - 100kg
Raka marklyft
1x12 - 45kg
1x12 - 50kg
2x12 - 55kg
Kissande hunden i liggande bencurl (ett ben i taget) - Titta på en video på instagra "HealthybyRomaite"
1x12 - 18kg
1x12 - 20,3kg
2x12 - 22,5kg
Bencurl
2x12 - 30kg
2x12 - 32,5kg
Rumplyft (i superset med sumosquats)
3x12 - 10kg
Sumosquats (i superset med rumplyft)
1x12 - 14kg
1x14 - 16kg
- Körde på med klasströjan från 9:an, under uppvärmingen -
Jag har, i hela mitt liv, endast blivit kallad "tjock" irl en gång och det var för ca 3 år sedan, det sätter sig tyvärr i psyket så man kommer ihåg det. Killen som sa det till mig, var på gymmet idag (inte William). Detta kanske är lite taskigt, men vet ni hur skönt det var att visa honom att jag inte alls är "tjock" och är dessutom starkare än honom? Det var jävligt skönt.

- Sista dagen på lovet

Igår bestämde jag mig för att vända tillbaka på dygnet, vilket jag lyckades med. Somnade redan 21.00 efter en heldag på actionbadet i Västerås. Trots att jag tror att jag slog i huvudet och började må illa, så hade jag en supermysig dag med familjen, spenderade lite kavlitétstid. Pratade mycket om livet (?) med både mamma och syster, så det var riktigt kul.
 
Imorse hade jag ställt klockan på 6.45, just för att vända tillbaka på dygnet. Efter att ha sovit i nästan 10 timmar, var det inga som helst problem. Drog på mig träningskläderna och gick ut på en pw. Gissa vad?Albin följde med frivilligt, idag ännu tidigare (än i förrigår), i minusgrader och snö. Färstår ni lyckan? 7 km på 1 timma blev det, en otroligt skön start på dagen!
Har nu tvättat golvet, fixat tvätten och ätit frukost. Idag blev det glutenfri havregrynsgröt gjort på mandelmjölk och äggvita. Toppade med mixade bär och en kvargblandning. Även en knäckemacka med skinka och ägg, samt en kopp te och ett glas kaffe. Nu är jag redo för att dra mig iväg till gymmet. Idag är det ben som står på schemat. Taggar till!

- Svar: fråga mina kära

Kommer ni ihåg frågestunden jag hade? Där ni kunde ställa frågor till de personerna som träffar mig i princip varje dag? Fick ihop några frågor och har bett mina kära att svara på dessa, så här kommer svaren:
 
Hur skulle ni beskriva Emilija med tre ord?
Mamma - Glad, omtänksam och målmedveten.
Albin - Energirik, bäst och snyggast (haha)
Ilze - Snäll, omtänksam och bäst
(Jag är helt enkelt bäst. Nej skoja.)

Till Ilze:
Vad tycker du om att Emilija helst står över sötsaker?
"Ibland är det lite tråkigt, men hon är grym som gör det! Jag tycker verkligen att man borde äta det ibland, för hon har ju dagar då hon faktiskt äter sötsaker. Så svaret blir ltie både och."
 
Brukar ni komma av er på gymmet för att ni flummar för mycket när ni tränar tillsammans?
"Haha, ja ibland. Men måste säga att vi är också seriösa och får till bra pass tillsammans. MAn man måste ju ha kul i det seriösa."
Vad använder du för trosor för att inte få trosrand?
"Jag använder typ string, annars får jag helt enkelt trosrand. Men vad spelar det för roll"
Till Mamma:
Har ni aldrig myskvällar framför tv:n med godis?
"Vi har myskvällar. Inte med godis, oftast äter vi ingenting. Ibland frukt, nötter eller mörk choklad. Vi tittar sällan på TV tilsammans, istället pratar vi mycket."
 
Vad tycker du om att Emilija tränar mycket på morgonen? 
"Tycker att det är ok att hon tränar på morgonen, sålänge du är ok och mår bra av det."
Till Albin:
Har Emilija tid för dig fast hon tränar så mycket?
"Hon tränar när jag sover, så det är lugnt."
Hur känns det att Emilija är starkare än dig? (haha, va?)
"Starkare det är du inte, så.. :* :*"
Vad tycker du om att Emilija tränar så mycket som hon gör?
"Du får träna så mycket du vill, så länge det inte blir förmycket för dig."
 
Ang. Frågan med troslinjer/trosrand. Jag brukar använda spets, men egentligen, vad spelar det för någon roll om man har en rand? Alla vet ändå att man har underkläder. 
 

- Kläppen 2014

 
 

- På kärt återseende

Vaknade imorse av att jag behövde gå på toa (bra information, I know). Kände verkligen av träningsvärken i ryggen och blev typ glad? Vaknade runt 8 av mig själv, supertrött. Blir spännande att se hur jag kommer upp på torsdag, detta är inte likt mig..
Kände att det räckte för mig att sova så fixade i ordning en lyx-frukost. Bananplättar med kvarg, hallon och jordnötssmör, två knäckebröd, te och kaffe. Det var så sjukt länge sedan jag åt jordnöttsmör så det var otroligt gott.
Som ni tidigare fått läsa har vi tänkt att åka till Västerås idag och så blir det. Vi ska till äventyrsbadet, jag, mamma och mina syskon. Älskar att bada och älskar äventyr, så det ska bli jättekul.
Ni vet när man samlar på sig småsaker som gör en ledsen men trycker bort det, isolerar sig från det? Tillslut blir det för fullt och allt bara faller. Då, just då, är det skönt att ha någon där som kramar om en och säger "Det är ok, det är ok att gråta."

- Like a firework show

Godkväll mina fina!
Ligger nu utslagen och nyduschad i min säng. Har precis lämnat av Roj vid tågstationen och cyklat hem. Körde ju somsagt ett ryggpass med honom, och jag vill inte ens uttrycka mig. Med massa set i marklyft som tog oss båda 1 timma. Jag klarade för övrigt 85kg 2x4, helt sjukt, då jag har 90kg i nyårslöfte. Är så otroligt nöjd och ännu mer motiverad.
Passet fortsatte med latsdrag till bröst, pull down med brett grep och rodd i pulley. Fick även Roj att avsluta med lite stretch. Satt och pratade innan vi gick till tågstationen. Det var iallafall ett riktigt bra och roligt pass, ser framemot att komma till Stockholm och träna lite där.
 
Är helt öm i ryggen och funderar på att starta nya beck. Har ni sett den? Imorgon är det en vilodag, men vi har våra funderingar på att åka till västerås för att bada lite, men vi får se.
Godnatt.
 
 
 


- Träning med Roj aka bodybuilder

Har umgåtts med Ilze nu de senaste timmarna, pratat en massa och det var supermysigt. Blev jättetrött så jag provade att dricka lite kaffe. Det hjälpte, gillade eftersmaken men fyfan vad äcklig det var, haha. Nu har jag ätit lite middag/mellis/innan-träning-mat, för strax ska jag iväg till gymmet och köra ett ryggpass tillsammans med min vän från Stockholm. Är lite rädd för hur detta ska gå, han kör hårt, hårdare än vad jag gör.

- Helt otroligt, jag fick med honom

Godmorgon finisar, denna underbara måndag!
Hoppas att ni tar vara på de sista dagarna på lovet, för snart börjar allvaret igen och då ger vi allt även där. Vaknade upp, med träningsvärk i både armar, axlar och mage, bredvid en trött Albin, men hoppade lite på honom och skvätte lite vatten (hehe, snäll flickvän här), så kom han upp och följde, förvånansvärt lätt, med ut på en pw. Det var minusgrader och lite kallt, men jag tyckte att det var riktigt skönt. Visade även Albin huset jag ska flytta till.
 
Vi kom in och återigen gjorde jag amerikanska pannakakor. Men till mig själv blev det en gammal favorit. Chokladproteinfluff utan proteinpulver toppat med hallon och granatäpple. Till detta åt jag två glutenfria knäckebröd med skinka och drack lite te. Var så längde sean jag åt fluffet så det var riktigt gott!
Ikväll ska jag träna rygg med min vän Roj från stockholm. Så galet taggad, det ska nog bli bra!
Chokladproteinfluff:
2 äggvitor
1 mogen mosad banan
2dl naturell kvarg
1/2 msk Ekologisk 100% kakao
 
Hur gör du?
⋆ Vispa äggvitorna så att de blir vita och hårda. Du ska kunna vända bunken upp- och ned utan att det åker ut.
⋆ Blanda kvarg, banan och kakao i en annan bunke.
⋆ Rör ned kvargblandningen i äggvitorna och vispa försiktigt så att allt blandas.
⋆ Häll ned i en skål och ställ in i frysen i ca 30minuter.
Servera med valfri frukt eller är som den är!

- Vilken energi, vilken glädje

Sitter nyduschad i en bäddad säng, min säng. Direkt efter gymmet landade jag här hemma hos mamma. Idag stod det ju somsagt överkropp på schemat. Tidigare har det varit så att jag varit taggad på att köra axlar och armar, men sedan när jag lyfter hanteln så känns det oftast tråkigt och ofokuserat. Men idag mina kära vänner, idag var det glädje och fokus genom hela passet, körde 100% och jag kände även att jag orkade mer, så otroligt kul. Efter styrkepasset var det dags för 35 minuters kondition, även där känner jag hur jag har utvecklats, de 20 minuterna på löpbandet kändes inte längre lika jobbigt, wihooo, säger vi på den!
 
Passet idag:
Axlar
Hantellyft åt sidan
1x12 - 4kg
3x12 - 5kg
Axelpress
1x12 - 7kg
3x12 - 8kg
Triceps & biceps
Push down (superset med hantelpress)
2x20 - 5kg
2x20 - 7,5kg
Hantelpress (superset med push down)
2x12 - 9kg
2x12 - 10kg
Skivstångscurl
1x12 - 12,5kg
3x12 - 15kg
Hammercurl
1x12 - 5kg
2x12 - 6kg
1x12 - 7kg
Mage & skoj
Calbe crunches
1x15 - 35kg sedan 1x30 - 17,5kg direkt efter. x4
Hängande benlyft
15st
10st
12st
12st
Dips med gummiband
10st
10st
chins
4st - 7,5kg
1 - 5kg
1 - 3,75kg
Konditionen
20 minuter på löpbandet:
10 minuter - 10,5km/h
5 minuter - 11,5km/h (spring 50sek, vila 10sek)
5 minuter - 12,5km/h (spring 50 sek, vila 10sek)
 
Sedan även 15 minuter på cykel
 

- Ett överkroppspass står på schemat

Rummet städat, väskorna packade och ett litet mellanmål har bosatt sig i min mage, för en stund. Passet är planerat, jag sitter nu på bussen med hög musik i hörlurarna för att tagga till extra mycket. Idag är det dags för ett överkroppspass (minus ryggen) + kondition. Är otroligt utvilad och väldigt glad, haha, när är jag inte?

- Vi har haft besök

Godmorgon mina kära läsare!
Igår hade vi besök. Det var med dem vi åkte skidor och senare mot kvällen så gjorde vi pizza, degen var gjort på dinkelmjöl. Riktigt gott var det då jag toppade med annans, skinka, äpple och ost. De sov kvar här och en liten flicka vid namn Tyra bosatte sig på en madrass i mitt rum. Låg och pratade med henne tills vi båda somnade. Så himla gosig tjej. 
Idag gick vi upp ganska tidigt, jag fixade pannkakor till alla. Men till mig själv gjorde jag  ordning mosad banan med kvarg och kanel, toppat med granatäpple (nya favoriten) och russin. Även två knäckemackor med skinka, tomat och varmrökt lax. Mumsig och lyxig frukost, helt klart.
Dagens planer är att packa väskan, då det är veckobyte mellan mamma och pappa, ett pass på gymmet och bloggjobba lite. Vad har ni för er idag?

- Te i mängder

Lämnade en halvt-sovande Albin imorse och tog en tidig buss hem, då jag trodde att vi skulle åka skidor. Men Pappa hämtar mig om ungefär en halvtimma och då ska vi åka lite skidor. Alltdå blir det friskluft och jag rör på mig, även en vilodag från gymmet. Känner mig lite hängig och trött i kroppen så har hällt i mig flera koppar te, slappat framför tv:n men nu ska jag maila lite och bloggjobba. Hur är det med er, tre dagar in i året? 

- Andra Januari Tvåtusenfemton

DETTA SKULLE HA PUB`BLICERATS IGÅR!!
Blir alltid lika arg på mig själv när jag loggar in på bloggen och ser att väldigt många av er klickat sig in här och så står det tomt. Idag vaknade jag ännu en dag bredvid min finaste, men idag sov både han och jag ända till 10.45. Låg och gosade ett tag tills det blev dags för frukost och sedan bar det av till gymmet för min del.
 
Genomförde 1 timmas träning för mage. Det gick helt ok faktiskt. Sedan var planen att jag skulle köra kondition också, men hade verkligen energi till högintensiv. Så tog mitt pickpack och tog en pw hem istället, ca 4-5km. Har nu ätit massa lunch/mellanmål (?) för att få upp energin och ska strax åka iväg till affären tillsammans med min far.
 
Passet idag:
Total abdominal
1x12 - 45kg
1x12 - 47,5kg
2x12 - 50kg
Cable crunches
1x15 - 30kg
1x12 - 32,5kg
2x15 - 35kg
1x15 - 37,5kg
Bålrotator
2x12 - 31,5kg x2
1x12 - 33,8kg x2
1x12 - 36kg x2
Hängande benlyft med böjda knän
12st
8st
12st
12st
Sidoböj med kettlebell
1x30 - 14kg
2x30 - 16kg
Sidorodd (i superset med core)
3x50 - 10kg
Core (i superset med sidorodd)
3x30 - 5kg
 

- Bye 2014 and hello 2015

Hur många ligger just nu bakis och inte orkar göra något speciellt? Upp med en hand. Jag skulle väl räcka upp handen lite halvt, jag drack ingen alkohol igår men av någon anledning mår jag sämre än de som faktiskt drack. Konstigt men sant, anledningen är nog att jag inte har sovit och ätit tillräckligt det senaste dygnet.
 
Gårdagen spenderades hemma hos Oskar, mitt ute i skogen med massa folk, b.la Ilze och Albin. Åt potatisgratäng och spelade spel, pratade och skrattade. Vid 12-slaget gick vi ut för att tända raketer och smällare. Fick även för första gången i mitt liv en nyårskyss och kramade även min bästa vän direkt efter. Alltså fick jag ett otroligt bra avslut på 2014 och en riktgit bra början på 2015. 
 
Har förövrigt träningsvärk i hela kroppen, speciellt i benen efter gårdagens benpass. Skrev en kommentar på instagram för några dagar sedan att jag aldrig får en riktigt grov träningsvärk. Men idag mina kära vänner, idag svär jag så fort jag behöver röra på benen, haha. Känner mig riktigt motiverad och taggad inför mina planer detta år, är ni med? Nu kör vi!

- En variant av omelett, med massa protein

Efter mitt benpass var jag riktigt sugen på en omelett eftersom att det var så otroligt länge sen. Men kände även för att exprimentera lite. Har egentligen ingen aning om vad jag ska kalla detta, eller hur jag ska beskriva smaken. Men det var supergott, smakade som pannkaka (?) kanske inte riktigt. Det var iallafall gott.
 
Den innehåller:
2 ägg
1 msk naturell kvarg
salt
kanel
 
Hur gör du?
- Blanda kvarg med kanel och ägg med salt.
- Blanda samman de båda innehållen till en "smet"
- Stek sedan som en vanlig omelett.
Servera med grönsaker.