- Iallafall ett pass

Idag har varit en riktigt bra dag. Inte nog med att jag hade en mys-lunch med tjejerna från klassen, fikade jag också med Johanna  och Veronica efter skolan. Så mysigt. Bockade även av ett brutalt rumppass och det är så skönt att jag fått till, iallafall, ett bra styrkepass denna vecka. Provade en ny variant på benpressen som tog rejält, efter det flöt allting på då jag fått igång musklerna. HÄRLIGT! Nu väntas matteplugg alt. något mer, resten av kvällen, så att väskan till Malta inte blir så tung pga. böcker. Kramis.
 
Passet:
Uppvämning - 5 minuter gång på lutande löpband
Snea enbenspress
2x12 - 40kg (på varje ben)
3x12 - 50kg (på varje ben)
Donkey Kicks i liggande bencurl
2x12 - 27kg (varje ben)
2x12 - 29,3kg (varje ben)
1x12 - 31,5kg (varje ben)
Höftlyft i smithen
3x12 - 41,5kg
2x12 - 51,5kg
Donkey Kicks i cable
2x12 - 7,5kg (varje ben)
1x12 - 5kg (varje ben)
2x12 - 7,5kg (varje ben)
Leg pushdown i chinsmaskin
4x12 - högsta vikten (varje ben)
Sumosquats med hantel (sueprsetat med Utfall ↓)
4x12 - 26kg
Utfallssteg
med främre benet på en step-up-bräda + viktplatta ovanför huvudet (supersetat med sumosquats)
4x12 - 10kg (varje ben)

- Bananplättar på 5 bananer

Hade helt glömt att vi skulle ha idrott idag. Cooper stod på schemat men det gick inte alls bra, då det som inte får hända, hände. Jag fick en smärta i benhinnan och fick därför en sämre tid än sist, får försöka efter Malta. Hur som helst bjöd jag några tjejer på bananplättar till lunch, vilket uppskattades och var riktigt mysigt - gillar att göra saker som detta!
 
För 4 portioner:
5 bananer
10msk havregryn
5 ägg
linfrön
kanel
 
- Mosa, blanda och stek på medelvärme.

- Att ändra inställningen

Imorse slog jag upp ögonen inför en ny dag med nya möjligheter. Täningen de senaste dagarna har gått att jätteedåligt, varken pump eller kontakt vilket suger riktigt hårt. Detta har fått mig att vara lite nere. Så efter en skymt av en tavla med kloka ord vaknade jag med en positiv inställning och gav mig ut på en promenix med en poddis i lurarna. 6km blev det och "Drömgröten" toppat med blåbär+banan satt riktigt fint i min kurrnade mage efteråt.
En hel drös av saker ska bockas av idag, både roliga och mindre roliga saker, men jag har faktiskt en riktigt skön känsla i kroppen och kommer fixa allt galant. Vet ni varför? Malta ligger i bakhuvudet, imorgon drar vi! Kramis. 

- Rumpa, vecka 40

Ännu en vecka och ännu en rumpövning. Denna är så jäkla bra, trots att man inte riktigt får något kontakt du känner endast att det är tungt. Känslan dagen efter däremot är inget att leka med. Övningen är rumpisolerad så den tar troligen endast i pumpan trots att det känns i benen.
 
Ställ dig såhär:
- Du bör ha en ställning som är en hjälp för chins/dips. Ställ in den så att den ska användas för dips. 
- Ställ det bakre benet i mitten på den nedersta pallen som finns. Det främre benet ställer du i mitten av "pinnen" som åker ned när du pressar.
- Armarna lägger du längst armstödet (som på bilden här nedanför) och luta dig lite framåt.
 
Nu vet du hur du ska stå. Släng på en riktigt tung vikt och pressa ned "pinnen" med det främre benet med kraft från hälen. Upprepa x12 och sedan byter du ben samt gör om det x4. 

- Kylig pw och en trygg famn

Jag lever, jag lever, hade bara en hel del att stå i igår och slocknade innan 22.00. Precis som jag vill ha det.

Tisdagen den 29:e september, idag, ringde klockan tidigt och jag gav mig ut på en riktigt kylig men uppfriskande pw på 6,2km. Kom hem, blev värmd i en varm, trygg famn tills magen kurrade till och frukost stod på schemat. Chiapudding mixat med blåbär/hallon, toppat med äpple samt riven kokos + kokt ägg. Galet gott, speciellt efter den härliga rundan. Nu väntas näst sista skoldagen innan Malta och det är väl lite av min motivation idag, haha. Ha det bäst! Kramis.


- Kass sömn men smarrig smoothie

Natten erbjöd på kass sömn, men vad gör det när man ligger i en varm famn? Känner mig utvilad trots allt och kan äga idag, det är så det ska vara. Var inte speciellt hungrig så en gudomlig smoothie fick slinka ned. Laddar upp hjärnan med peppande musik och dansar runt som en galning i endast tröja samt underkläder. Härligt, har ni provat? Riktigt kul. Några timmar i skolan ska bockas av och sedan ska min kära pojkvän få hålla ett armpass för mig, det ska bli spännande. Ha nu en fantastisk dag mina vänner, fokusera på det positiva och le lite extra. Kramis.
 
I min smoothie hade jag:
100g fryst mango
110g frysta hallon
1 medelstor banan (89g)
2,5dl kokosdryck från alpro
1/2dl äggvita

- Lidingötjejlopp 2015

VÄNNER, JAG KLARADE DET! Sitter just nu med nytvättat hår, dricker en Alovera-dryck och har Albin i luren. Endorfinerna, adrenalinet har avtagit och illamåendet har börjat leta sig fram, tyvärr. Däremot är jag så jävla stolt över mig själv. Trots att jag knappt var förbered på att det var mängder av uppförsbackar, lyckades jag ta mig igenom loppet på 54:08 minuter och plats nummer 336 av 4240. Det absolut bästa var de sista meterna innan mål då jag sprang om ca 19personer och visades på stora skärmen, haha. Annars var hela upplevelsen en hejdundran erfarenhet och jag tackar mamma samt Sussie som fick mig att nappa på detta. Kramis.
 
Loppet:
Distans: 10,03km
Tid: 54:08 minuter
Snabbast km: 4:36min (sista)
Medeltempo: 5:25min/km
Väder och underlag: lagom varmt och soligt, teräng/skog

- The day with the big D

Lyssnar på dunkande, peppaned musik i lurarna. Ryser genom hela kroppen och släpper en lyckotår (töntigt, jag vet) för att jag är så fruktansvärt taggad. Gårdagens uppladdning med kolhydrater i form av godis har satt sina spår, energin är on top. Startade morgonen med en liten promenix för att kroppen skulle vakna till samt ge syre till alla delar, från topp till tå. Smaskat i mig en smarrig, fluffig drömgröt toppat med massa godheter och väntar på mammi som ska hämta upp mig och sedan drar vi till huvudstaden. Ni kan ju skänka en tanke till mig runt 14.40 och peppa mig mentalt. Kramis.

- Ett bättre slut

Skolveckan kunde inte avslutas på ett lättre sätt. Ett leende på läpparna genom hela dagen, ett äkta skratt och goa vänner. Fixade ett gymkort till min fina och sedan dansade jag runt i köket med dunkande musik samtidigt som jag bakade fyrtio bullar, varav tjugo stycken var kanelbullar samt resten nutellabullar. Åt en smarrig middag med familjen för att sedan landa hemma hos Albin för en myskväll som slutade tidigt, vi slockande, haha. Han sover fortfarande men jag funderar på att fixa en frukost och sedan påbörja dagens måsten. Kramis.

- Happy friyey

Godmorgon härliga fredag! Idag känner jag mig on topp efter en godnattssömn, smarrig frukost och gos med pojkvännen. Har precis bockat av ett spanskaförhör och kan andas ut för veckan. Nu är mitt största fokus uppladdning inför loppet. Trots att det inte är livsavgörande tycker jag att det är lite kul och spännande eftersom att det är mitt första lopp. Ska vila, gå några primenader och titta på serier, vad mer kan man begära? Ha en awesome dag och rocka hårt. Kramis.

- Happy friyey

Godmorgon härliga fredag! Idag känner jag mig on topp efter en godnattssömn, smarrig frukost och gos med pojkvännen. Har precis bockat av ett spanskaförhör och kan andas ut för veckan. Nu är mitt största fokus uppladdning inför loppet. Trots att det inte är livsavgörande tycker jag att det är lite kul och spännande eftersom att det är mitt första lopp. Ska vila, gå några primenader och titta på serier, vad mer kan man begära? Ha en awesome dag och rocka hårt. Kramis.

- Sista passet innan loppet

Med hjälp av mina vänner i klassen klarade jag mig igenom skoldagen som ändå blev helt ok. Imorgon är det fredag så inga sura miner. Valde att bocka av 5km på löpbandet, 5km på cykel och sedan lite stretch innan jag begav mig hem för att smaska på köttfärsås med sallad och sötpotatis. Mumma! Detta var alltså mitt sista pass innan söndag. Endast lugna promenader är tillåtna vilket är lite trist men ändå skönt. Nu väntas massa spanska-plugg och gos med pojkvännen. Åh vad jag saknat dessa pusskalas. Kramis.
 
Passet:
3,5km löpning på 12km/h-13,5km/h
500m löpning 13km/h - vila 30sek x3
 
Cykel 10 minuter med pendlande hastighet varannan minut.

- Redjuice

Det börjar bli en massa juicer här på bloggisen. Anledningen? Det är så otroligt coolt att man kan kombinera alla olika samker till något smaskigt. Tycker ni att det är något intressant eller bläddrar ni oftast förbi dessa inlägg? Meddela mig gärna, för tycker ni att det är dötråkigt så slutar jag med det!
 
Hur som helst så kommer ännu en juice här iallafall. Denna var verkligen top notch. Vi satt alla fyra runt vårat vita matbord och njöt av denna goding i martini-glas. Perfekt! Färgen ska vi inte ens tala om. Hur härligt är den inte?
 
Du behöver:
2 färska rödbettor
6-7 selleristickor
3 stora morötter
3-4 äpplen
1/2 citron
skvätt kärlek
 
- Stoppa ned i juicecentrifugen. 
 Äpplen, morötter och citron har ni redan fått veta vad de gör gott men här kommer:
 
Rödbettor: Smaken av detta blir mjuk och fyllig. Innehåller en drös vitaminer så som  C-vitamin, järn och ­folsyra. Jag själv har märkt att rödbettan har en väldigt rensande effekt, alltså får bort massa slaggprodukter som våra kroppar inte mår bra av. Samtidigt ökas syreupptagningen vilket är viktigt i vår träning så att vi blir mer uthålliga.
 
 Selleri: Ger juicen en frisk smak kombinerat med de andra ingredienserna. Dessutom är kalorisnålt, alltså ett bra snack till personer som dietar. För juicen är den bra eftersom att det innehåller mycket vätska. Fördelarna med selleri är att den håller matsmältningen i styr, balanserar blodsockret och motverkar inflammationer och innehåller ämnen som skyddar hjärnan och ­nervsystemet. Förutom detta innehåller det också väldigt mycket B- och C-vitamin. B-Vitamin är viktigt att äta mycket av om du ej äter bröd.
 

- Uppladdningsprocessen är igång

Godmorgon älsklingar!
Ledsen att bloggisen får lida - det är så fruktansvärt mycket i skolan, mer än jag förväntat mig. När denna vecka är över kommer jag äntligen kunna andas då jag har en jäkla massa att se framemot veckan efter. B.la fika med mina saknade tjejer och en resa till Malta med min mor och syskon.
 
Imorse var det tänkt att jag skulle köra mitt sista löpparpass innan loppet på söndag men eftersom att jag har påbörjat min uppladdningsprocess, är sömnen också viktig. Kände mig inte alls redo för att ta mig ut så en extra timma sömn satt fint! Laddade istället upp med min Favoritgröt toppat med ett svenskt äpple. Även ett x antal finn crisp med kallrökt lax slank ned. Nu väntas veckans längsta dag och jag är egnetligen inte redo, but hey ho, Let's go!
 Varför är Alpro kokosdryck bra?
✤ Går att använda till olika maträtter samtidigt som det är mycket godare än vanlig mjölk att dricka, när och var som helst.
✤100% växtbaserat dvs. helt veganskt.
✤ Kalorisnålt och inget tillsatt socker.
✤ Den är laktosfri och därför är den lättsmält.
✤ Är rik på vitamin B12 som minskar trötthet och utmattning. (Dricker mängder av detta just nu för att klara denna vecka, haha.) Den perioden i mitt liv då jag inte åt en enda kolhydrat var jag tvungen att äta tillskott av Vitamin B12 eftersom att jag inte hade någon ork. Samtidigt är det viktigt att ha en varierad kost.

- Orange juice utan apelsin

Ni vet när man hittar de där ingredienserna som tillsammans får smaklökarna att dansa loss? Ja, precis. Detta hände mig. Skulle gör i ordning en juice till mig själv och tog de ingredienser vi hade hemma. Jäklar vad bra det blev. Är helt förälskad, även min bror som oftast är kinkig, klunkade i sig denna och ville ha mer. Mina vänner, då har man lyckats. För att man ska kunna göra juicen krävs en juicecentrifug och det har inte alla, men till er som har - här får ni något ni måste testa:
 
Du behöver:
1 mogen ekologisk ananas
4 stora morötter
3 svenska äpplen + 1 stort äpple
1tsk vetegräs-pulver (ev.)
 
- Skär bort skalet på ananasen, skala morötterna och gräv ur kärnhuset i äpplena.
- Mixa i juicecentrifugen.
 
För att du ska få den maximala sötman i jucien ska du vara noga med att ananasen är mogen när du använder den. Hur kan du kolla det? Jo, genom att dra bort ett blad på knoppen. Lossnar den lätt? Då är den mogen och prefekt att använda.
Varför är dessa ingredienser bra för hälsan?
 
Ananas:
- Innehåller mangan som stärker ben och håller huden frisk.
- Innehåller bromelain som ökar matsmältningen.
- Innehåller mycket C-vitamin som b.la förbättrar immunförsvaret.
 
Äpple:
- Bättre andedräkt eftersom att det finns bakteriedödande enzymer i äpple.
- Ökar matsmältningen och håller vikten bättre.
 
Morötter:
- Innehåller väldigt mycket olika vitaminer.
- Har en tendens att avgifta kroppen.
Hjälper till att minska diarrhaea av alla slag för både vuxna och barn.
- Kan förbättra synen och även förbättra sysnen i mörker.
- Hög konsummtion kan minska risken för cancer.
 

- Min mjuka nalle

Känner mig seg och trött i kroppen. De senaste styrkepassen har lämnat spår efter sig och nästan varenda muskel i min kropp är öm. Detta resluterade också i att mitt ryggpass inte blev det bästa, men jag behöver de sämre passen för att uppskatta de bra mycket mer. Hur som helst blir det vilodag imorgon om vi bortser från idrotten. Nu ska det dock bli riktigt skönt att krypa ned bredvid min mjuka nalle, läsa några sidor i engelskan inför imorgon och ladda om inför en ny dag. Ta vara på sömnen, den är viktig! Godnatt och sov gott bästa ni. 

- Rumpa, vecka 39

Dags för veckans övning. Även denna vecka är det rumpan som får jobba. Jag vet att det är många som vill ha tips på rumpisolerade övningar och därför kommer det även en till övning för rumpan nästa vecka. Hur som helst kallar jag denna övning för "Höftlyft i smithen" och jag älskar den. Känslan när man får när kontakten finns där är magisk och rumpan byggs på för varje pass, härligt!
 
Såhär gör du:
- Ställ en bänk framför smith-maskinen så att du har skuldrorna på bänken och stången precis under höftbenet. 
- Beroende på hur djupt du vill gå så ställer du dina fötter framför dig. Jag brukar ha dem så att det blir 90* när jag är i översta läget. 
- När du fått bänken på plats, lägger du på vikt och placerar dig under stången. Sedan tar du med hjälp att rumpmusklerna och pressar upp stången måt taket. Tänk på att det bara är rumpan som ska jobba så när du är rak i kroppen i översta läget är det dags att gå ned igen. Sedan upprepar du denna rörelse ett flertal gånger.
 
Tänk på att:
- Börja med lättare vikter för att få in tekniken samt känna kontakten.
- Var explosiv upp och gå sakta, sakta ned.
 

- Det blir lättare för varje dag

Är on fire idag, härlig känsla. Historiaplugget sitter, mumsat på en god frulle och svettet som rann brände i huden under min löprunda. Löpningen går lättare och lättare för varje dag, det var nästan så att jag missade att det var 6km jag sparng imorse, för det känns som att jag hittat dendär avslappnade känslan alla pratar om och det är en otroligt känsla! Mitt fokus ligger inte på tiden utan att klara längre distans och sedan börja utveckla min snabbhet. Magen skrek sedan efter frukost, idag var chiapudding med kokos och banan, hallon (recept hittar du HÄR) samt ett stekt ägg - nya kärleken. Ännu en dag ska bockas av, så nu taggar vi till, Hey Ho - Let's go!
 
Distans: 6km
Tid: 32:
Snabbast km: 5:15 - 3:e kilometern
Medelhastighet: 5:25 min/km
Väder och underlag: Mörkt, kyligt och asfalt

- Matteplugg i all ära

Matte-plugg i all ära, men nu fattar jag verkligen nada. Får be min kloka far om hjälp imorgon. Jag brukar gilla matte men idag är ingen bra dag. Tar istället en paus för att blogga lite och sedan fortsätter jag med historian. Mycket att stå i idag, men efter onsdag hoppas jag att det lugnar sig. För övrigt har dagen varit bra och mina axlar är så förbaskat ömma efter passet jag tidigare utförde, antar att det är ett tecken på att jag slet som ett djur, haha.
 Ett pass för axlarna är vad som stod på schemat. Till mesta dels så var upplägget det samma som vanligt men några ändrigar gjordes och det mina vänner, det känns. Pumpen idag var något galet men kontakten fanns inte riktigt med i vänstra axeln, men men, bra gick det iallafall. Vågade mig på lite tyngre vikter i vissa övningar och det kändes galet gött!
 
Passet:
Militärpress (supersetat med hantellyft åt sidan)
1x12 - 15kg
2x12 - 17,5kg
2x10 - 20kg
1x6 - 25kg
1x10 - 17,5kg
Hantellyft åt sidan (superset med militärpress)
7x15 - 5kg
Krokiga hantellyft åt sidan (supersetat med raka hantellyft framåt)
2x10 - 5kg
2x10 - 6kg
1x10 - 7kg
Raka hantellyft framåt (supersetat med krokiga)
2x20 - 5kg
2x20 - 6kg
1x20 - 7kg
Axelkors (för baksidaaxlar)
2x12 - 1,25kg (x2)
3x12 - 2,5kg (x2)
Högt roddrag i cable
1x12 - 15kg
2x12 - 17,5kg
2x10 - 20kg
Sittande Axelpress med hantel
4x12 - 9kg
Lyft med skivstång
4x12 - 12,5kg
 
Avslutade med 1,3km löpning, lite lek och stretch!

- Mål inför vecka 39.

Vi har nu gått in i en ny vecka. Känner mig riktigt pigg och utvilad eftersom att jag faktiskt klarade av att vila hela lördagen - det var nog behövligt. Veckan som väntar har en hel det äventyr, utmaningar och roligheter att erbjuda. Som vanligt sitter jag på söndagskvällar och lägger upp nya mål som jag ska bocka av. Denna söndag var inget undantag.
 
Inte stressa upp mig
Denna vecka har jag ganska mycket i skolan, på söndag ska jag springa och jag vill ladda upp och prestera så bra som möjligt på de båda ställena. Därför kommer det lätt bli så att jag stressar upp mig. Målet blir därför att inte stressa upp mig genom att planera saker och ting. 
 
Fokusera på löning
Som tidigare nämnt, på söndag smäller det - då jag ska springa mitt första lopp. Denna vecka har jag tänkt på att fokusera på långdistans instället för intervaller, just för att låta kroppen bli mer van vid att springa långt.
 
Extra positiv
Förra veckan och veckan innan det hade jag en dipp i mitt liv. Just nu mår jag helt prima men några stycken i min omgivning känner sig lite nere. Därför ska jag vara extra positiv för att kanske kunna smitta av mig lite.
 
Skippa prestationsångesten
Jag mår lätt dåligt om jag känner att jag misslyckas med något. T.ex springer för långsamt eller skriver ett dåligt prov. Denna vecka har jag två prov och 1 inlämning samt ska tävla. Ångest, ångest och ångest tänker min hjärna - men icke. Det får gå som det går. Jag ska försöka vara så påläst som möjligt inför proven, träna mentalt och bara köra.
 
Vad har ni för mål denna vecka? Det behöver inte vara stora saker utan bara några små som sker i vardagen.

- Ny favogröt, you have to try

Inte speciellt färgglad frukost denna morgon, däremot var den förbaskad god. Tror tyvärr inte att jag någonsin kommer kunna njuta av "vanlig" havregrynsgröt igen, för detta var verkligen dröm. Det smakade lite som risgrynsgröt men ändå inte. En faktor till att det smakade gott kan vara min tidiga, vackra pw på 6,9km nu på morgonkvisten. Älskar att vakna upp tidigt på mina sovmorrnar och sedan ha någon timma för mig själv trots att jag uppskattar att ligga i killens famn eller ha mysfrulle med min mor. Ibland behöver man faktiskt egentid. Ska fixa lite saker och sedan dra mig mot skolan. Kramis.
 
"Le, vinka och skratta. Folk kommer vända sig om och titta, varför? De kommer undra varför de själva inte skrattar. Njut av livet och ta vara på de bra stunderna."
Kokosgröt:
1dl glutenfria havregryn
2dl kokosdryck (den på bilden)
2tsk linfrön
kanel
1 äggvita
 
- Blanda havregryn, vätska, linfrön och kanel i en kastrull. Låt koka upp och puttra i ca 3-4 minuter på medelvärme. Tillsätt äggvitan och rör runt tills den är tillagad (vit och stelnat). Klart, häll över i en skål och toppa med banan och frön. Stek ett ägg och ät på sidan av, smaskens!

- Laddar upp med negativa joner

Min kära mor och jag övningskörde ut till Svärdsklova för att ha en stund för oss själva, samla på oss negativa joner och njuta av det fina vädret. Några timmar passerade och vi körde hem igen. Fixade i ordning en dögod juice samt några riskakor för att ladda upp inför ett rumppass. Passet gick förövrigt riktigt bra, lyx med sällskap av Bestie. Maten står puttrande på spisen och ska strax serveras, sedan väntas plugg med min fina. Kramis. 
Det är lite olkart om hur jag kommer lägga upp mina benpass denna vecka då jag ska springa Lidingötjejlopp på söndag och vill gärna ha all kraft i benen. Hur som helst gick detta pass superbra och jag försökte ta ut mig så mycket som jag kunde. Svetten som rann var det inget fel på, inte heller kontakten. JAG ÄLSKAR DETTA!!
 
Bulgarian squat i smithen (4x12)
Höftlyft i smithen (12x15 - 15kg-20kg)
Leg pushdown i chinsmaskin (4x12 på varje ben)
Donkey kicks i liggande bencurl (4x12 - 27kg-29,3kg, på varje ben)
Donkey kicks i cable (4x12 - 7,5kg på varje ben)
Sumosquat med en tung hantel (4x12 - 24kg) supersetat med utfallssteg med främre benet på en step-upbräda (4x12 - 10kg på varje ben)
Rumplyft med balansboll 3set

- Endast en vecka kvar

Sunny sunday är precis vad det är. Med en vecka kvar till Lidingö-tjejlopp, slog upp ögonen 8.40 imorse och insåg att solen kikat fram. Drog på min mina löpardojor för en löprunda på 5,3km innan frukosten. Det var lite tungt med tanke på träningsvärken i benen och inte heller min snabbaste tid, men överlag var det skönt. Längtar ihjäl min till loppet, känna svetten rinna och höra hur okända människor hejar på. Det var iallafall min tanke genom rundan. När jag kom hem kändes magen som ett stort hål. Såklart fixade jag i ordning en dunderfrukost. Havregrynsgröt kokat med kokosflingor, linfrön, kanel och äggvita - toppat med banan och hallon. Stekt ägg och inlagd gurka. Smaskens! 
 
Passet:
Distans: 5,3km
Tid: 28:36 minuter
Maxtempo: 3:45 min
Medeltempo: 5:23 min
Väder och underlag: Soligt och asfalt

- Q/A

Gud vilken snygg träningströja! Var kan man hitta en likadan? ;) btw grym blogg!
 
Börjar med att säga: Tack, så mycket. Vad glad jag blir!
Denna otroligt sköna tröja fick jag faktiskt i födelsedagspresent av mina underbara vänner. Superbra när jag är ute/inne och löptränar - det blir liksom inte kallt när jag svettats och kall luft kommer emot mig eftersom att tyget gör så att det luftas. Hur som helst, frågade my friendos och de berättade att den är köpt på Team Sportia i Trosa och antagligen finns den på flera Team Sportia i landet. Kramis.

- Snack-time

Tröttnade på att ligga nedbäddad i sängen, haha. Förvånade? Näe, tror inte det. Skuttade upp och gjorde en juice på morötter, ananas och äpplen i vår juicecentrifigur. Jissies vad god den blev. Är helt förälskad. Gjorde även i ordning tre riskakor varav två stycken med zoritso+gurka och en med kokt ägg på. Perfekt mellis när man inte är speciellt hungrig. Kramis.

- Fifty shades of pink

- Det är mamma som tar kort på första bilden, haha -
 
Godmorgon härliga lördag!
Efter tio timmars sömn är jag utvilad och är redo för att rocka världen, men.. icke. Har lovat mig själv att göra ingenting idag - bara ligga i sängen med serier, yoga och mängder av te. De senaste två veckorna har varit så hektiska att jag knappt hunnit vila och det behöver min kropp trots att den känner sig ovanligt stark. Jag vet att om jag inte vilar idag kommer jag kracha någon dag i veckan och det har fröken Emilija inte tid med. Började morgonen med mysfulle tillsammans med min mor. Fixade i ordning Hallonsorbé till henne och tog 2msk från den som jag rörde ned i min kvarg, mums! Nu ska jag krypa ned under täcket och slå på ett avsnitt av "The 100". Kramis.

- I love sushi

På klockan tickade timma efter timma förbi, jag blev allt tröttare. Sömnen inatt var inte den bästa vilket resulterade i en ganska dålig dag. Magpasset gick också skit men det positiva var att Albin var där och kramade om mig när jag bröt ihop av trötthet, haha. Skulle inte ens gått till gymmet idag meeeeen jag var så sugen på att äntligen få träna med min fina. Det får dock vänta till en annan dag. Tar ett nytt tag då. Efter denna incident har jag valt att skjuta bort alla måsten inför morgodagen för att bara göra som jag känner för. Visst låter det bra? 
 
Nu är det slut på klagandet. Jag har faktiskt haft en riktigt mysig kväll med mamma och syskon. Sushi, prat om minnen och film. Nu väntas dock en dejt med kudden. godnatt.

- Fördelar med fikon

Minns ni inlägget om mullbär? Om inte så hittar ni inlägget HÄR. Hur som helst har jag upptäckt ännu en frukt som egentligen inte är en frukt utan tillhör mullbär-familjen. Fikon. Förr har har jag endast ätit torkade fikon men för någon dag sedan köpte mamma hem förska och jag blev helt förälskad, inte bara i utseendet (för den är otroligt vacker), utan också i smaken som var något annourlunda. Det är svårt att sätta ord på detta. Kan ni förstå min lycka när jag läste på om denna goding och insåg att det fanns en drös med fördelar? Har har ni några av dem:
 
1. Ett fikon har en antiinflamatoriskeffekt eftersom att den innehåller en drös med vitaminer så som: A, B1, B2, kalcium, järn, fosfor, mangan, natrium, kalium och klor.
 
2. I Fikon finns det även en massa fiber. Dessa fiber binder fett i tarmarna vilket leder till att matsmältningen förbättras samtidigt som det kan påverka vikten. Dessutom så bidrar det till en mättande känsla.
 
3. Återigen till fibrerna. I fikon finns det 5gram fiber/fikon som hjälper till med tarmfunktinen och förhindrar förstoppning. 
 
4. Kalium är något som fikon är extra rikt på. Detta hjälper till med att hålla koll på blodsockret och är därför bra för diabetiker. Dessutom har fikonlöv anti-diabetiska egenskaper.
 
5. Förutom att diabetiker mår bättre av fikon gör öven personer med astma eller kikhosta+andra respiratoriska sjukdommar också det.
 
6. Vatten, is och fikon skapar ett väldigt gott smaksatt detoxvatten eftersom att fikonet har en drös med egenskaper. Detoxvattnet hjälper kroppen att rensa på slagprodukter och andra gifter vi har stoppat i oss i våra kroppar.
 
Källa: http://www.detoxvatten.se/frukt-och-gronsaker/5-fordelar-med-fikon/

- Sovmorgon och pannkaksfrukost

Godmorgon, eller förmiddag kanske man ska säga?
Redan runt 3 inatt vaknade jag av att regnet smattrade hårt mot fönstret, vilket resulterade i att jag vaknat, till och från, fram till 5.45 då jag gav upp. Pratade lite smått med mamma innan jag gav mig ut i den kvava luften på en pw på 8km. Härligt uppfriskande med lite höstluft. Magen kurrade något ordentligt när jag klev inanför dörren. Där och då bestämde jag mig för att göra Paleopannkakor (Recept HÄR) till mig själv och amerikanska pannkakor (recept HÄR) till Albin som en liten överaskning. Mumsade i oss pannkakorna med massa frukt och pratade lite. Nu väntas en riktigt kort skoldag, ett magpass och mys med min mor resten av kvällen. Kramis.

- A really good workout

Denna dag har varit helt underbar, inte bara för att mitt benpass jag precis utförde var det grymaste jag varit med om, utan för tjejen på bilden. Clara. Efter lunchen placerade vi oss på Sanday's och pratade en stund. Det var så skönt att prata med någon som har lite samma tankesätt och jag blev liksom.. Lycklig, inifrån och ut.. Förstår ni känslan? Hur som helst håller den känslan fortfarande i sig. Har precis stoppat i mig en gudomlig köttfärslimpa mamma hade fixat i ordning. Strax ska jag gå över till Ilze med mina tunga ben, för en liten pluggkväll, mysigt!
Mitt benpass gick så jäääääkla bra. Ett riktigt mördarpass helt enkelt. Som jag tidigare nämnde känns benen riktigt tunga just nu och jag fruktar morgondagen, haha. När jag kom till gymmet hade jag endast en inställning "Klart som fan att det går, jag fixat allt.". Det kan ni ge er på att jag kan. Som ni vet slutade jag ju med knäböj ett tag men nu är jag back on top. Innan jag slutade tog jag 1x70kg → idag tog jag 2x2 70kg, hur nice? Hela passet fortsatte som en dans på rosor, eller ja, tungt som få, men det var iallafall ett riktigt härligt pass. Vad har ni kört idag?
 
6 set-Knäböj
1x12- 20kg, 40kg, 50kg
1x10 - 60kg
2x2 - 70kg
5 set - Benpress
1x12 - 80kg, 90kg, 100kg
1x10 - 110kg
1x15 - 50kg
4 superset- Liggande bencurl (4x12 - 27,5kg) + Sittande bencurl (4x20 - 30kg)
5 set- Raka marklyft i cable
1x12 - 22,5kg, 25kg, 27,5kg, 30kg, 32,5kg
4set - utfallssteg med hantlar
4x12 (varje ben för sig) - 10kg x2, 12kg x2, 12kg x2, 12kg x2

- Tips på mellanmål

Klockan tickar, blodsockret dippar och du känner att du behöver något att äta innan/efter lunchen. Vi alla vet att det är så fruktansvärt svårt att hitta på något att ta med sig som mellanmål. Speciellt för oss som går på en skola där nötter är strängt förbjudet. Därför tänkte jag nu dela med mig av mina favoriter.
 
Morots- och gurkstavar
Hur enkelt och nyttigt som helst. Det är bara att förbereda kvällen innan genom att skära 1/3 gurka samt 2-3 morötter till stavar, lägga ned i en burk och plocka med sig den från kylskåpet innan du rushar till skolan. Gurkan innehåller väldigt mycket vatten och har dessutom en tendens att minska svullnaden i magen. Morötterna förbättrar cirkulationen av blodkroppar samt innehåller mängder av vitaminer.
 
Kokt ägg
Visst kan det lukta väldigt illa. Men slänger vi fram sanningen, hur svårt är det egentligen att gå utanför porten på skolan i 3-4 minuter och äta det där ägget utomhus? Samtidigt får du frisk luft som gör att din hjärna kommer vara mer fokuserad under nästa lektion. Ägg innehåller väldigt mycket protein och som vi alla troligen vet, är det en del av vårat muskelbygge. 
 
Kalkon- och salladsrullar
Kalkon som man har på mackan och sedan lite salladsblad, rulla. Det låter väldigt konstigt, inte sant? Men tänk efter, när vi var små rullade vi ju skinka och ost (vilket också kan vara ett alternativ till mellis). Sätt en tandpetare i rullen och lägg i en burk så håller den sig. 
 
Keso/kvarg och äpple/chiapudding
För personer som har tillgång till kylskåp kan ett bra alternativ vara keso (1,5%) blandat med kanel och toppat med äpple. Supergott, enkelt och proteinrikt. Samma sak med chiapudding. Fixa iordning (1,5-2 dl valfri mjölk, 2msk chiafrön + ev. smaksättning) den på morgonen och lägg ned i en glasburk med lock. Ställ in i kylskåpet och låt stå tills det är dags att äta. Du hittar olika varianter HÄR, HÄR, HÄR och HÄR.
 
Bananplättar
Ni som tidigare ätit bananplättar/pannkakor vet att det är riktigt gott och sött. Visste ni att bananplättar är minst lika goda när de är kalla? Passar perfekt på eftermiddagen med sena timmar i skolan då blodsockret börjar droppa, eftersom att bananen ger dig snabb energi och du orkar mer. Dessutom har bananen en drös med fördelar som t.ex att det förbättrar inlärningen. 
 
Dadlar och torkad frukt
Hinner du inte fixa något "stort" innan du måste iväg till skolan? Lägg ned några torkade/färska dadlar tillsammans med lite torkad frukt så som russin, annanas eller annat gott. Det ger dig snabb energi får att hålla intresset för spännande saker uppe.
 
Dessa är mina favoriter att ta med som mellis i skolan. Annars kan man ju också ta med sig en frukt eller en grov fullkornsmacka med kalkon och gurka. 

- Hallonsorbé till frukost?

Höstens gråa täcke har lagt sig över oss, regnet öser ned och vinden är så stark att träden nästan blåser bort. Eftersom att jag körde kondis på min vilodag igår, sa mitt psyke åt mig att skippa morgonpw idag - vilket jag också gjorde. Sov en extra timma innan jag tog mig upp för att fixa en färgglad frukost. H-E-A-V-E-N. Hallonsorbé toppat med riven kokos+mammas frömix, tre riskakor (1 med kokt ägg, 1 med samlami & 1 med bara smör) och slutligen mängder av gröt te. Provade även ett detoxvatten ni kommer att få höra mer om så småningom. Mätt och belåten sitter jag nu med min sovande pojkvän i knät och en inställning om att rocka denna dag. För senare i efftermiddag ska benen mosas. Kramis. 
Såhär gör du hallinsorbén:
1 mogen banan
225g frysta hallon
1/2msk kokosolja
 
- Mixa bananen med hallonen tills det blir en jämn "smet". Till en början kommer hallonen vara som små klumpar, men ha tålamod och fortsätt mixa. När det börjar likna en smet på de flesta ställen tillsätter du kokosoljan och mixar lite till. Kokosoljan gör så att sorbén får en fastare konsistens (håller sig som sorbé en längre tid) och är den med smak så tillför den lite kokossmak (det finns utan smak).

- Kondition under lektion

En lång skoldag med mycket skratt men effektivt arbete, har lidit mot sitt slut. Känner mig så trött och seg så ska slå på en rulle för att ta det lugnt.
Berättade ju för er att en idrottslektion väntade. Sagt och gjort. 30 minuter intervaller på bandet (5,3km) + 10 minuter på crossen (0,5km) för skojsskull. Andrea och Mathilda hördes i lurarna så tiden bara flög iväg. Jag känner hur jag för varje gång orkar mer och springer snabbare, hur nice? Svetten rann, jag var röd som en tomat och lyckan i kroppen exploderade. Avslutade med 15 minuters stretch, duktig som jag kände mig. Kramis. 
 
Passet:
1minut pw 6,5km/h + 1 minut löpning 14km/h  x2
1 minut pw 7km/h + 1 minut löpning 14,5km/h x2
1 minut pw 7km/h + 1 minut löpning 15km/h x2
1 minut pw 7km/h + 1 minut löpning 15,5km/h x2
1 minut pw 6,5km/h + 1 minut löpning 16km/h x2
1 minut pw 7km/h + 1 minut löpning 16,5km/h x2
1 minut pw 6,5km/h + 1 minut löpning 17,5km/h
1 minut pw 7km/h + 1 minut löpning 15km/h
1 minut pw + 1 minut löpning 14km/h

- Magisk köttfärssås

Det borde finnas en varningsskylt för denna eftersom att den är så otroligt god. Ni vet köttfärssåsen jag var helt förälskad i? Jaa, den som jag åt med bönpasta och sallad. Den tänkte jag dela med mig med er. Är ni taggade?! Superenkel och ingrediens-snål.
 
Du behöver (ca 5 portioner):
800g nötfärs
15 champinjoner (valfri mängd, haha)
1 gullök
1 burk vita bönor i tomatsås
Svartpeppar, havssalt
 
Hur gör du?
- Skiva champinjonerna och hacka löken. Börja med att steka champinjonerna på högsta effekten en stund, tills de fått lite färg. Tillsätt sedan läken och fräs en stund.
- Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt. Häll sedan i bönorna samt kryddorna. Låt puttra en stund och sedan är det klart. Hur enkelt? Men så jäkla gott, är helt hypad. Till detta skulle jag rekomendera en fräch sallad och bönpasta gjort på sojabönor. Mums!

- Overkligt pigg och magisk frukost

Godmorgon mina kära vänner! Har ni tagit dom där djupa andetagen som bevisar att ni är i djup sömn? Det har jag, ovärkligt skönt. Sängen inatt kändes mjukare, famnen kändes varmare och ögonen tyngre, vilket resulterade en pigg samt glad Emilija idag.
Precis smaskat i mig ännu en chiapudding, men denna slog ALLA varianter. Dröm i mun, på riktigt. Det är en smak av kokos och banan samt toppat med hallon för lite surhet i det hela. För lite extra protein fanns självklart ett kokt ägg på sidan, även tekopp efter tekopp slank ned. Är faktiskt riktigt laddad på vad denna dag har att erbjuda. Andra lektionen, idrott, har vi kontidion. Har inte riktig bestämt mig för avd jag ska göra långdistans eller intervaller - vi får se! Kramis.
Chiapudding med kokos och banan:
2 msk chiafrön
1,5dl kokosdryck/mjölk från alpro (eller liknande)
 
1 banan
2tsk kokosflingor
1 näve hallon
 
Såhär gör du:
Förbered chiapuddingen som vanligt. Dvs. blanda frön med mjölk och ställ in i kylskåpet under natten. Rör om några gånger innan du går och lägger dig. På morgonen rör du om ännu en gång och tillsätter riven kokos. Mosa 2/3 av bananen och rör ned även detta. Klart! Skiva resten av bananen som du sedan toppar tillsammans med hallon och riven kokos.

- Dagens ryggslakt med inslag av mage

Trots att jag var sjukt trött innan passet, smaskade jag i mig lite (mycket) middag och for iväg till gymmet där jag mötte upp mina saknade vän Tilda. Tillsammans köttade vi igenom ett svettigt och bra pass för både mage samt rygg som varade i hela 90 minuter. Kontakten var med mig hela passet vilket var otroligt skönt samtidigt som jag hade en riktigt bränande känsla och kände hur jag nådde gränsen där endorfinerna började ta fart. Fokus låg på övre delen an ryggen dock fick vi med även en övning för ländryggen. Hur som helst så var det superkul att äntligen träffa Tildis igen efter flera månader! Nu kommer jag också sova bra efter ett dunderbra pass. Godnatt. ♥
Passet och upplägget såg ut såhär idag:
 
6set - T-Barrow (10-12reps, 15kg-22,5kg)
5set - Skivstångsrodd (12reps, 30kg)
 
4superset - Omvända crunches (20st) + plankan (så länge som den andra höll på med omvända crunshes)
 
4set - Enarmsrodd. (12reps (på varje arm) 12kg-16kg)
4set - Ryggresningar. (20st, 10kg)
4set - Breda latsdrag (8-12reps, 35kg-45kg)
4 set Raka latsdrag i cable. (12reps, 10kg-15kg)
 
5superset - Cablecrunches (15reps, 30kg-32,5kg) + liggande benlyft

- Podcasttips

En väldigt effekttiv dag i skolan har nu tagit slut, hjärnan har nog bockat av dagens styrkepass. Kroppen ska också få arbeta lite, men inte än. Det är nämligen så att jag planerat in ett ryggpass tillsammans med Tilda runt 7-snåret. Ska bli så kul, länge sedan vi tränade tillsammans! Ska få i mig lite rester till middag och sedan laddar jag upp med en podcast av Hasse Aro. Otroligt spännande samtidigt som det är riktigt hemskt. Rekomenderas stark, dock inte under en löprunda när det är mörkt. hehe. Kramis. 

- Vecka 38, Rumpa

En favorit från mina benpass är sumosquat. Oftast kör jag på så sätt att jag står på två step-brädor och sedan använder mig av en kettlebell. På senare tid så har jag däremot börjat med att köra med en tyngre hantel och utan step-brädorna.
 
Denna övning tränar främst:
Insidalår
Rumpa
Det som skiljer denna övning från vanilja knäböj är att denna tar extra mycket i rumpa samt insidalår. I vanliga knäböj tar det mest i låren framsida/baksida beror på hur långt ned du går.
 
Såhär utför du övningen:

Ställ dig brett isär med benen.

 

Dina knän ska vara i en rak linje med din tår, så gå inte för långt ut med dina tår.
Utför en knäböj och sänk din kropp och se till att dina knän hela tiden rör sig i linje med dina tår, att din bål är spänd och att din rygg är rak.
Du ska känna att tekniken och balansen är med dig hela tiden. Är den inte det så ska du inte gå längre ned. Vi det tillfället då du nåt maxpunkten för hur långt du kan gå ned så pressar du upp tillbaka till startläget. Glöm inte att spänna rumpan i högsta läget samt att ta kraft från hälarna. 
 
Tänk på att:
  1. - Börja öva på övningen med låga vikter, stressa inte utan denna övning ger absolut bäst resultat om du tränar med full kontroll och optimal teknik under hela övningens rörelsebana.
- Gå så lågt du kan, stanna en stund i bottenläget (cirka en sekund) innan du pressar upp till utgångspositionen.
- Se till att du håller din rygg rak under hela rörelsen.
- Andas in när du sänker din kropp och andas ut på vägen upp. 
Jobba i långsamma rörelser, låt vägen ner (den excentriska fasen) ta cirka 3-4 sekunder.
Informationen om denna ävning har jag hittat HÄR!

- Tisdagspepp i högsta hugg

Att se att det blåser som tusan utanför fönstret när klockan ringer, fick mig att stanna upp och överväga att stanna kvar i sängen med den varma famnen kring mig. Icke. Fokus på vad jag vill och jag gav mig ut på morgoncardio bestående av 3km löpning + 2,2km pw. Mumsade i mig failade men goda bananplättar (stekta i kokosolja) som jag toppat med ett helt ekologiskt äpple samt ekologiskt riven kokos + ett kokt ägg. Bra fetter, bra kolhydrater och proteiner, perfekt! Idag mår jag bättre, bestämt mig för att må bättre och så ska det bli. Tisdagspeppar med Albin just nu och blir bara mer och mer laddad inför dagen. Det är ju ändå så att jag planerat in ett ryggpass med Tilda och sedan flyttar jag över till min mor. Nu jäklar kör vi! Kramis.
 
Bananplättar:
1 stor banan
1/2 dl äggvita
1tsk chiafrön
1tsk linfrön
1tsk sesamfrön
kanel
2msk havregryn
 
- Mosa, blanda och mixa/blanda. Stek på medelvärme.

- Mysmorgon

 Mötte upp brudarna på ett café där vi satt och hade en mysig start på morgonen. Känner mig nu helt lugn i kroppen och fokuserad på lektionerna vilket är superskönt. Ska blocka av resten timmarna i skolan för att sedan kötta igenom ett axelpass. Glöm inte att kramas lite extra och le. Kramis

- Morgoncardio på gymmet

Igår var det som att ett täcke av ledsamhet la sig över mig. Kände mig dyster, nere och fruktade att gå till skolan idag. Valde därför att starta min morgon på gymmet för lite morgoncardio. Ni vet, jag känner ju en sådan förbaskad frihet här och blir så lycklig. 40 svettiga minuter i uppförsbacke på bandet blev det, hastigheter pendlade mellan 6,5-7km/h. Samtidigt som endorfinerna nu pumpar inom mig smaskar jag på chiapudding gjord på 2dl lätt kokosmjölk, kanel och 2msk chiafrön. Toppade även med skivad banan för att få till lite sötma. Helt klart en ny favorit. Bojkottar nog mandelmjölken, hehe. Nu väntas en mysmorgon med tjejerna innan skolan. Kramis.

- Paleokokosplättar

Vänner, jag är tillbaka. På topp efter djupsömn men lite svullen efter helgens intag. Vad gör det om 100år liksom? Nu kör vi igen. Fullspäckat schema hela dagen och jag ser fram emot varje punkt på listan. Började med en pannkaksfrulle för att vakna till, smaskens. Däremot så var det inte vanliga pannkakor utan paleopättar och dessa hamnade på snäppet över bananplättar i topplistan. Förstår ni då hur goda de var? Speciellt med färska jordgubbar till. Nu måste jag se till att komma igång, ta vara på dagen och "enjoy the day". Kramis.
 
För ca 6 plättar:
2 ägg
2tsk kokosolja
1/2dl vatten 
2msk kokosmjöl
1tsk fiberhusk
kanel/kardemumma + 1krm vaniljpulver 
1/2tsk ekologisk honung
 
Såhär gör du? 
1. Vispa vatten, ägg och kokosolja fluffigt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Känns smeten för lös? Tillsätt med kokosmjöl. Känns smeten för tjock? Tillsätt lite mer vatten.
2. Värm upp stekpannan med kokosolja i och stek på låg värme (viktigt), ha tålamod - det blir bäst så!
3. Klart! Servera med tinade/färska bär, mandlar och något du gillar! 

- Och så är jag hemma igen

Har precis landat i min säng efter att ha besökt platsen jag bodde på förr, vandrat kilometer efter kilometer samt ätit mat i mängder. Detta dygn har varit det bästa, mysigaste på länge. Kommer leva på det i evigheter. Är nu laddad och full med energi (från maten) inför en ny vecka. Hoppas att energin är ett snäpp högre under benpasset imorgon. Ska slå igång någon rulle och försöka somna till den. Kramis

- Date in Stockholm

Grådagen var mysigaste på länge. Anlände till Stockholm runt 18.20 och gick snabbt ut på jakt efter hotellet. Det blev som en liten upptäcksfärd, vi tillslut klarade. Kände på de gudomliga sängarna och reste oss inte på ett tag. Däremot så blev vi hungriga, vandrade genom Drottninggatan och landade på "Jensens biff house". Galet gott!! Albin åt en gigantisk burgare och jag hackebiff med potatisgratäng med rotfrukter samt sallad från salladsbaren. Smaskens. Satt där, timma efter timma, och pratade om allt mellan himmel och jord. Nu har vi sovit ut och ska äta hotellfrukost, avis? Kramis.

- Matchar i blått

 Direkt efter skolan bockade jag av ett svettigt konditionspass bestående av 30 minuter HIT-intervaller på löpbandet + 15 minuters intervaller på AMT. Fick sällskap av Albin en stund också, vilket var supertrevligt. Nu har vi dock precis satt oss på tåget som går till Stockholm. Där ska vi spendera en natt på hotell, gå runt där jag bodde för och bara vara med varandra. Så mysigt. Hoppas att ni också startar er helg på bästa sätt. Kramis

- Green 2.0

Ojsan! Ännu en gång belv det Green juice fast denna gång med lite annorlundra ingredienser. Även Albin vågade sig på att smaka denna och tycket att den funkade. Tror ni att ni vågar?
 
Denna innehåller:
1 hel mogen ananas
1/2 gurka
2 nävar bladspenat
1 hel lime
 
Stoppa ned i juiccentrifugen, blanda alla safter och sedan är det klart!

- T.G.I.F

Timmarna bara flyger förbi. Jag har redan varit vaken i 2 timmar och ute på morogncardio, 6km med soluggången i ryggen. Vet inte riktigt vad jag ska säga att jag gjorde, pendlade mellan löpning och pw. Skönt och uppfriskande var det iallafall. Frukosten stod redo i kylskåpet, precis som igår och i förrigår. Yes, ni tänker rätt. Åt chiapudding igen. Idag var det dock med smak av vanilj och kardemumma. Nu på morgonen blandade jag även ned en mosad banan. Toppade med hallon, äpple och kokosflingor samt ett äg på sidan av. Mums! Nu har jag packat ned mina morötter till mellanmål och ska strax bege mig mot skolan som troligen kommer flyga förbi, då jag längtar sååååå mycket inför dygnet i Stockholm. Kramis.
 
 Chiapudding med kardemumma och vanilj:
2msk chiafrön
1,5dl mandelmjölk/kokosmjölk
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
1 Mogen banan
 
- Blanda chiafrön, mjölk, kardemumma och vaniljpulver i en skål. Låt stå under natten. Tänk på att röra om några gånger innan du går och lägger dig så att det ej blir några klumpar.
- På morgonen rör du ned den mosade bananen. (alt. mer vaniljpulver). Sedan är det klart. 

- Laxpaj med sparris

Ännu en skoldag är över och imorgon är det fredag, vilket betyder att jag och Albin åker iväg till Stocholm, bara vi två tillsammans. Har precis smaskat i mig en laxpaj i sällskap av min kära syster. Detta recept var ett paleorecept och var faktiskt riktigt gott, speciellt med en fräch sallad på sidan. Ska låta maten smälta lite och sedan ta mig till gymmet för ett magpass. Kramis.
 
Du behöver:
Botten:
3dl mandelmjöl
0,5dl skalade sesamfrön
1msk psylliumfrön
1tsk havssalt
40g kokosolja
1 ägg
 
Fyllning:
1 knipe sparris
1 knipe salladslök
400g kallrökt lax
 
Äggstanning:
3st ägg
2dl kokosmjölk
1msk dijonsenap
0,5dl finklippt dill
 
Såhär gör du? (4 portioner)
- Värm upp ugnen på 175*C
- Börja med botten. Mixa mandelmjöl+sesamfrön. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa igen tills det blir som en klump. Tryck ut degen i en pajform (helst en rund men fungerar med andra också.). Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
 
- Förbered under tiden fyllningen. Skölj och skär av toppen av sparrisen (ca5cm) eftersom att du ska dekorera med den. Skär salladslöken i mindre bidar och likaså med laxen. Strö över sparris och lök på den förgräddade botten och lägg sedan ut laxen också.
 
- Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll över resten av pajen. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25minuter (tills äggstanningen har stelnat). Klart, servera med sallad och ett gott sällskap!

- Oopsies, lchf-bröd

Dessa godingar fixade jag snabbt ihop för någon dag sedan. Jag hittade receptet på bloggen "56kilo" och dett är ett LCHF-bröd, alltså lågt kolhydrats-innehåll. De har en annorlunda smak men både jag och min bror tyckte väldigt mycket om dessa. Vågar ni prova?
 
Du behöver (för 7-8st):
3 ägg
100 gram philadelphiaost (jag använde den lägre fetthalten)
1 nypa salt
1/8 tsk vinäger
(för lite brödigare konsistens 0,5 msk fiberhusk + 1 tsk bakpulver)
ev. vallmofrön eller chiafrön
 
- Värm upp ugnen på 150*C
- Separera äggvitan från äggulan.
- Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt och vinäger.
- Vispa ihop philadelphia, bakpulver och fiberhusk till en jämn smet.
- Vänd ned äggulaglandningen i äggvitorna försiktigt och rör om LITE. 
- Klicka ut detta i 7-8 klickar på ett plåt med bakplåtspapper, strö över lite frön och grädda i mitten av ugnen i 20-25 mintuer. Servera sedan med skinka och gurka, smakar utsökt!
 

- Chiapudding med ananas

Soluppgången i nacken och gåshud längst hela kroppen, från kropp till tå, av kylan. En mening som perfekt beskriver dagens pw på 6km. Träningsvärken i baksidalår börjar smyga sig på och jag avnjuter just nu min mumsiga frukost. Även idag blev det chiapudding fast jag mixade det tillsammans med ananas - Riktigt gott. Dessutom åt jag två "Oopsies" med skinka och gurka på. Oopsies är ett lchf-bröd som ni kommer få receptet till runt lunch. Såklart fanns även en 1/2 grape på bordet. Idag är skoldagen lång slutar 16-16.45 men har ett hål på 2,5h. Ska kämpa mig igenom dagen för att sedan låta magmusklerna jobba lite. Vad tränar ni idag? Kramis.

- Två pass, ett inlägg

 Det är en trött Emilija som i skrivande stund sitter ihopkrupen under täcket med en ekonomibok framför sig. Efter en lyckad dag i skolan, 1 kondispass och 1 benpass är jag, inte helt, men slut i kroppen. Har avnjutit en superdupergod middag och jag längtar ihjäl mig till morgondagens matlåda då den finns även där. Kan ni gissa vad det är? Jaa, bönpasta med köttfärsås, en improvisation faktiskt! Har även chillaxat lite med min far framför lite serier. Myspys. Fast dagen börjar leda mot sitt slut och jag laddar upp inför morgondagen. Kramis.
 Konditionspasset på idrotten idag var långdistans-intervaller. Det gick lite segt men jag tog mig igenom det. Vet inte ritkigt varför det gick sämre idag, kanske för att jag inte är helt återställd än, vem vet? Upplägget blev iallafall 2km löpning, 1km pw, 2km löpning, 1km pw, 1km löpning.
 
Distans: 7km
Tid:42:18 minuter
Snabbast km, löpning: 4:45 min
Snabbast km, pw: 8:24 min
Maxtempo: 3:30
Väder och underlag: Kyligt men soligt. Asfalt.
 
Benpasset däremot gick superbra. Provade b.la ett nytt superset och jag är helt fast. Idag var det mest fokus på baksidalår och inte speciellt mycket på rumpisen, det kommer nästa benpass, yey. Sedan jag började träna ben x2 varje vecka har jag börjat uppskatta dessa pass mer eftersom att det inte känns då tvingat. Förstår ni vad jag menar? Hur som helst såg passet ut ungefär såhär:
 
Knäböj i smithen - 5set x 20reps 
Raka marklyft med hantlar + Goblet sumosquat - 5superset x 12reps på varje
Benpress - 5set x 12 reps 
Raka marklyft i cable - 5set x 12reps
Stående enbenscurl i cable - 5set x 12reps
Vadpress - 4set x 15reps + 1set x 25reps

- Fördelar med jordgubbar

Jordgubbar. Vi alla har nog frossat i oss jordgubbar denna sommar. Har ni gjort det med gott samvete? Bra, det ska ni ha gjort för det finns en hel del bra saker med detta livsmedel. Jag har alltid vetat att jordgubbar är bra att äta men jag har aldrig riktigt vetat exakt varför det är bra. Därför valde jag att läsa på lite om dessa godingar.
 
Har du problem med magen? Ofta lös i magen? Du ska speciellt du äta mängder av jordgubbar. Det är nämligen så att dessa röda bär hjälper till med matsmältningen och mot diarré. De rödaste, sötaste och mest smakrika är bäst.
 
Är du sjuk ofta? Även du ska äta mycket jordgubbar eftersom att det innehåller väldigt mycket antioxidanter och där med förstärker det immunförsvaret.
 
Jordgubbar innehåller mycket biotin det hjälper håret och naglarna att hålla sig friska. Kalium, Vitamin K och magnesium är något som behövs för att bibehålla styrkan i skelettet och det är precis vad jordgubbar innehåller.
 
Dessa röda bär minskar risken till att bli sjuk i bröst- eller prostatacancer. Anledningen till det är att det finns ämnen i jordgubbar som heter fenoler och tanniner som har en stark effekt till att hindra tillväxten av tumörceller.
 
Det har visat sig att jordgubbar förbättrar minnesförmågan, speciellt hos äldre personer. Hur awesome är inte det? 
 
Har du mycket porer och oren hud? Prova att göra en ansiktsmask genom att mosa två mogna jordgubbar och blanda med 1tsk flytande honung. Kladda på i ansiktet och sköj av efter 15 minuter, med ljummet vatten.
Denna mask innehåller AHA-syror vilket reducerar döda hudceller och minskar uppkomsten av pormaskar.

- Chiapudding med Vaniljsmak

Godmorgon mina solstrålar! Idag ska vi alla, tillsammans rocka dagen. Kriga oss igenom skolan/jobb med nyfikna sinnen och sedan bränna av ett dunder pass på gymmet. Håller ni med mig? Är ni på detta humör? I'am.
I skrivande stund har mina ögon redan varit uppslagna i 64 minuter, älskar att gå upp extra tidigt för en lugn stund på morgonen. Imorse hade jag dessutom frukosten i princip klar. Chiapudding, som jag sedan varvade med keso och banan, dessutom toppade jag med hallon. Utöver det blandade jag ned lite kokosolja för den extra mättande känslan.Vad som stod mer på menyn var 1/2 röd grapefrukt för att få i min mer C-vitamin, 1 kokt ägg för protein samt bra fetter och tillslut citronvatten för att rätta till vätskebalansen efter en riktigt god nattssmöm. Nu ska jag slå på ett avsnitt av en serie samtidigt som jag laddar upp inför skolan. Andra lektionen idag innebär konditionsträning och på mitt schema är det långdistans-intervaller. Kramis.
 Chiapudding med vaniljssmak:
2msk chiafrön
1,5dl mandelmjölk
1/2 tsk äkta vaniljpulver
 
2-3 tsk keso
1/2 tsk kokosolja
 
- Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en skål. Låt stå under natten. Tänk på att röra om några gånger innan du går och lägger dig så att det ej blir några klumpar.
- På morgonen rör du ned keson och smält kokosolja. (alt. mer vaniljpulver). Sedan är det klart. Jag tycker att det är supergott med lite söttma från bananen och den sura maken från hallonen, men ni får välja själva vad ni vill toppa med!

- Fruktstund

Efter en psykiskt påfrestande dag i skolan var det skönt att träffa Ilze över lite te och frukt. Den tjejen är så härlig, älskar att prata med henne. Annars har jag hunnit med ett besök på ungdomsmottagningen (för att prata om p-piller), handlat inför veckan och övningskört lite. Huvudvärken har börjat smyga sig på så har bäddat ner mig under täcket och startat ett avsnitt av "The 100", så jäkla bra serie! Efter det väntas en godnattssömn för imorgon är det en ny, aktiv dag. Godnatt och kramis

- Vecka 37, Axlar

Här kommer ännu en övning för axlarna. Denna övning kallar jag "Snea framåtlyft med hantel" och burkar superseta med "krokiga hantellyft åt sidan". Detta superset är så galet skönt. Det knakar inte utan det bränner på ett väldigt härligt sätt, så som jag vill ha det. 
 
Denna övning tränar främst:
Främre delen av deltoideus
Mellersta delen av deltoideus
 
Såhär utför du denna övning:
- Ställ dig axelbrett i sär med benen och ha hantlarna vid sidan av benet, håll handen längst ned på hanteln.
- Lyft en hantel i taget. Lyft så att du korsar ditt ansikte, om du tittar i spegeln, och handen ska stanna precis över axeln. Snabbt upp och långsamt ned. Sedan upprepar du övningen med andra hanteln. ca 10 reps på varje. 

- Fruktfat och omelett

Godmorgon favosar!
Ni glömmer väl inte att ni äger, rockar fett och tillför lycka till många personer? Idag är jag glad och tänker på dessa saker. Samtidigt är jag seg. Ryggpasset igår gjorde sitt och idag är det vilodag. Vaknade upp i famnen på Albino men vandrade hem (150m, hehe) för att äta lite frulle med min mor. En omelett, fruktfat och mycket te slank ned i min hungriga mage. Nu väntas en ganska lång dag i skolan, ett möte på ungdomsmottagningen och sedan är det pappivecka. Ha en megabra dag idag mina kära vänner. Kramis.
 
Omeletten:
2 ägg
Några skivor purjolök
2 skivor paramaskinka
svartpeppar
vatten
Bladspenat på sidan
 
Fruktfatet:
1 svenskt äpple
1 skologisk banan
1 plommon
1/2 röd grapefrukt

- Banan- & avokadoyoghurt

- Banan- & avokadoyoghurt: Mixa 1 avokado, 1 banan och 1/2msk smaksatt kokosolja, till en krämig yoghurt. Klart!
 
Bladen faller från träden, mornarna blir allt kyligare och förkylningar drabbar de flesta, hösten har lags sig över oss. Rös en aning av den friska och rena lyften när jag imorse påbörjade min 6km långa pw. Härligt på något sätt ändå. Frusen som jag var tog jag mig en varm dusch innan jag satte igång med dagens frukost → Banan- & avokado-yoghurt. Det är nämligen så att mamma gått med i en "Paleo-utmaning" som jag också tänkte hänga på lite smått. Däremot ska jag inte äta lika strikt då jag behöver mina kolhydrater med tanke på hur mycket jag tränar. Hur som helst verkade vissa av recepten riktigt goda och tänkte därför prova dem. 
 
Det är en ny vecka och jag är inget annat än taggad på nya möjligheter. Dessutom kommer jag avsluta veckan i huvudstaden med min fina, bara vi två - så mysigt. Fast nu börjar tiden rinna iväg och jag måste fixa saker innan skolan. Kramis.

- Axelmos och sötpotatis

Avsnitt efter avsnitt av "The 100" rullade på min lilla dataskärm. Tillslut tröttnade jag och köttade genom regnet till gymmet. Axlar stod på schemat och fick till ett mycket bra pass där alla aggritioner släpptes ut. Pumpen var brutal även mina miner, haha. Utöver gymmet och serier har jag hunnit med att packa upp en del saker samt ätit världens godaste middag - ugnsbakad sötpotatis med kallrökt lax. Det får nog bli morgondagens matlåda också. Känner mig inte speciellt trött än men ska försöka sova lite för av vara utvilad inför morgondagen. Godnatt.
6superset - Militärpress + Hantellyft åt sidan
5superset - krokiga hantellyft åt sidan + hantellyft framåt
5set - axelkors i cable
5set - högt roddrag i cable
4superset - sittande militärpress i smithen + axelrotation 
1min x3 - plankan

- Färgglad söndagsfrulle

Med träningsvärk i rumpisen tog jag mig ut på en pw i en stad som var täckt i ett grått täcke. Lite mysigt var det ändå att ta sig igenom 7km i motvind, då Hannah och Amandas peppande röster spelades i lurarna. Livade upp stämningen ännu mer genom att piffa upp en färgglad frukost när jag återvänt hem. Äggvitegröt toppat med banan, hallon och frömix som mamma gjorde tidigare imorse. Utöver det 1/2 röd grapefrukt samt en hel kanna med frukt te. Dagen, den har jag inte tänkt så mycket på men hittar säkert på något skoj. Kanske försöker få med Albin på ett axel/bröstpass? Vi får se. Kramis.

- Att ta hand om sig själv

High on life beskriver mitt humör efter detta benpass. Grym energi, härligt svettkalas och brännande känsla, älskar. Provade att köra en ny övning, den ni ser på bilden (ni kan se videon på instagram  @ healthybyromate) och började passet med bulgarian squat. Förstår ni att det var lite krångligt att ta sig upp för trappen sen? Fick iallafall rostbiff med matkorn och surkål till middag. Vilken lyx! Har även hunnit ta hand om mig själv med lite minispa - använde samma skrubb som förra veckan och känner mig som en ny människa. Helt galet. Nu väntas mys med la familia. Hur har ni tagit vara på er tid idag? Kramis.

- Mullbär som godis

Många söker ständigt efter ett bättre alternativ till lördagsgodiset. Jag kan rekomendera RAW-bollarna som ofta görs här hemma till både eget bruk men även till mammas företagsträffar - där de uppskattas. Trots att det är ett bättre alternativ är dessa nästan godare än riktigt chokladbollar. Det kan också vara så att du är trött denna lördagskväll och inte orkar baka då har jag ett annat alternativ - Mullbär. Både torkade och färska finns som alternativ. De är väldigt söta, speciellt de torkade men det är inget tillsatt socker. Perfekt som ett nyttigare alternativ till godis.
 
Mullbär är inte bara goda utan de har en drös av hälso-, hår och hud-fördelar, här är viss av dem:
➜ Mullbär motverkar blodproppar, stroke och hjärtsjukdomar eftersom att mullbär gör så att blodcirkulationen förbättras. 
➜ Det innehåller väldigt mycket antioxidanter som minskar tillväxten av prostata celler och tumörtillväxt, alltså minskar risken för vissa cancerarter.
➜ Det har egenskaper som hjälper till att rensa ut mörka fläckar och andra fläckar på hud i ansiktet.
➜ Mullbär noteras att stärka njurar och rena levern.
➜ Det berikar blodet i processen samtidigt lugnande och lugna nerverna. Det hjälper också att främja metabolismen av alkohol.
➜ Förhindrar influensa, hosta och förkylning och andra sjukdomar eftersom att det bostar immunförsvaret med allt C-vitamin som det innehåller. Det stärker även nervsystemet och reducerar dåligt kolesterol vilket förhindrar blockeringen i blodflödet. 
➜ Innehåller väldigt mycket olika vitaminer.
 
Vill ni läsa fler fördelar med mullbär kan ni klicka HÄR!

- Dröm i mun

På bilden ser nu "Dröm i min" dvs. dagens frukost som var äggvitegröt toppat med äpple, jordgubbar, kanel och riven kokos. Mumma! Annars denna tidiga lördagsmorgon sitter jag i köket tillsammans med mamma och bloggjobbar samtidigt som hon surfar på internet. Vi båda klunkar tekopp efter tekopp med smak av vanilj och njuter av lite ledighet. Planerna idag är att packa upp det mesta, skriva en drös med inlägg och hinna med ett pass för rumpisen. Vad har ni för planer? Hittar ni på något med vänner eller tar ni hand om er? Hur som helst, ta vara på tiden. Kramis.
 
Gröten:
1dl glutenfria havregryn
2tsk linfrön
2tsk riven kokos
kanel
2dl vatten
1 äggvita
 
- Blanda ihop allt förutom äggvitan och tillaga som vanligt i micron/spis. När gröten är klar rör du ned äggvitan tills den är tillagad (stelnat) - nu är den klar!
Genom att ha riven kokos i, blir gröten mer fluffigare och "saftigare" på något sätt. Jag älskar det och har därför riven kokos i men ni får göra som ni vill ♥

- At home

Första riktiga middagen i lägenheten är nu serverad. Åh vad jag har saknat detta ställe, det känns så hemma. Förkylningen sitter fortfarande i men det är på bättringsvägarna - känner mig i princip frisk och ska troligen träna imorgon, yey. Resten av kvällen ska kag spendera med egengjorda juicer och killen. Kramis

- Hemmagjord skrubb, hälsosammare mot huden

 
- Bilder lånade från google - 
Hälsa handlar inte bara om att träna och äta rätt. Det handlar om att ta hand om kroppen, sig själv på olika sätt. En sak jag har börjat med är att ha en "jag-timma" varje söndag där jag tar hand om mig själv lite extra. Rakar benen noggrant, använder skrubb och bara njuter. I söndags gjorde jag min egna skrubb och den fungerade så fruktansvärt bra. Babylen är bara förnamnet.
 
 
 
 
Det är inte alls svårt och krävs endast 4 saker (1 omgång):
2msk honung 
1,5 msk socker
1msk riven kokos/ 1 tsk kokosolja
1-2tsk citronsaft/citronskal
 
Blanda samman allt och sedan är det bara att hoppa in i duschen. Något att rekommendera för att nå det ultimata är att raka benen/andra ställen noga och sedan använda skrubben.
 
 
Därför använder jag dessa: 
Honung - rengörande, fuktighetsbevarande, återfuktande, mjukgörande och antibakteriell. (Helst så mörk som möjligt)
Citron - Bleker och tar bort saker som döda hudceller, leverfläckar, röda prickar osv. nästan som en kemisk peeling, fast bättre. 
Socker - för att få den skrubbiga känslan. Oftast använder man salt men har man sår så är socker lindrigare. 
Riven kokos/kokosolja - Skrubben, det "kammar bort" allt (riven kokos). Fettet i kokosf värmande och återfuktande. Gör huden mjuk och len samt tar bort rynkor och fläckar. På vintern är det extra bra mot torr hud. 

- Tefrossa

Vaknade upp idag med endast lite hosta - så skönt. I vilket fall som helst så har jag ändå vilodag. Efter skolan väntas flytten, troligen hela kvällen men det gör inget då min favoriter ska hjälpa till. Sitter just nu i sängen med mina gostofflor och klunkar teglas efter teglas med te som innehåller b.la chili vilket tillför en stickande känsla i halsen och tar bort hostan. Ska strax bege mig mot veckans längsta dag, men först ska jag fixa ett roligt inlägg till er. Kika in lite senare! kramis.

- Lindrar halsen

September intog våra kalendrar, likaså gjorde vädret. Både igår och idag sprang jag i spöregn, dessutom körde jag ett ryggpass nu på eftermiddagen. Vad resulterade detta i? Jo, fröken Emilija har åkt på en förkylning. Skolan och flytten är även en faktor i detta, stress i luften hela tiden. Därför var det skönt att Ilze kom förbi mitt i packningen. Hon har för övrigt skaffat sig ett körkort (grattis igen!!) så vi åkte till Coop för att köpa frozen yoghurt. Perfekt för att lindra halsen. Nu ska jag dricka lite te, ta det lugnt och sedan krypa ned under täcket för att bli lite friskare. Godnattis.
 
Idag var det distanslöpning. 5km på en helt ok tid. Är mest nöjd över att jag låg på samma tempo varje km och att jag tog mig igenom rundan då jag kände för att ge upp flera gånger.
 
Distans: 5km 
Tid: 25:59
Maxtakt: 3:35
Snabbast km: 4:57
Medeltempo: 5:09
Väder och underlag: duggregn och asfalt

- Sockerfri banankaka med choklad och valnötter

Här om dagen fick jag en förfrågan av min kära mor om jag kunde baka mina rawbollar och egen denna banankaka. Självklart ställde jag upp på detta! Jag tänkte också dela med mig av receptet eftersom att jag vet att många är sugna på ett bättre alternativ till fikat.
 
Du behöver:
6st ägg
2msk honung
60ml kokosolja
120ml kokosmjöl
2tsk bakpulver
1tsk äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt 
0,5 rawkakao
2st bananer
1dl valnötter
 
Såhär gör du:
- Starta ugnen på 175*C.
- Vispa ägg och honung pösigt och vitt, i en stor bunke. Smält sedan kokosoljan och blanda ned den i smeten. 
- Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser. Rör ned även dessa i smeten.
- Mosa bananerna och krossa valnötterna, rör ned i smeten. 
- Smörj formen (sockerkaksform) med smält kokosolja.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Prova med en provsticka i mitten av kakan - är det inte fastnar smet på den är kakan klar.
 
Grunden hittade vi här: http://www.paleoskafferiet.se/banankaka

- Mindfullness

Onsdagsmorgonen började inte som vanligt. Ingen morgoncardio idag eftersom att vi ska ha konditionsträning på idrottstimmen. Enligt mig var det ett smart val! Istället har jag haft en lugn morgonstund, smaskat på min banangröt som är toppat med b.la mullbär och smuttrat på mitt te. Mysigt nu när hösten fallit över oss. Det börjar röra sig mot morgonens slut, jag måste packa väskan och ge mig av till skolan för 30minuters mindfullness som är frivilligt och leds av vår kurator. Spännande. Glöm inte att sprida positiv energi idag, ge en komplimang eller två. Kramis

- Svart och vitt

Dagen börjar lida mot sitt slut. Fick till ett riktigt bra axel+bröstpass efter skolan. Det brände något enormt och pumpen var galen, för en gångs skull. Skyndade mig hem för att börja packa ned köket - vilket jag har gjort resten av kvällen, med en paus för middag. Det är nämligen så att vi ska flytta tillbaka till vår gamla lägenhet på torsdag. Lite stressigt men det känns ändå bra. Nu ska tänderna borstas och en dejt med sängen väntas. Godnatt finaste ni.

- Vecka 36, Mage

Här kommer övning nummer 2 och den är för magen. Denna övning kör jag ofta på mina set och då supersetar jag med plankan. Jag vet inte riktigt vad den heter men jag kallar den "Omvända crunches". Det bränner något extra och jag älskar den känslan. 
 
Denna övning tränar:
Nedre magmuskler
Raka magmuskler
 
Såhär utför du övningen:
- Ställ fram en bänk framför en roddmaskin och ställ dig som i plankan.
- Spänn magen genom att trycka höften mot naveln. 
- Sedan drar du, med hjälp av magmusklerna, in knäna mot bröstkorgen och sedan tillbaka till samma position. Jag brukar köra snabbt in med knäna och långsamt ut. 4x20.
Tycker du att övningen är ovan känns för svårt så finna det ett annat alternativ. Nämligen det ni ser på bilden. Du utför övningen på samma sätt bara att du istället står på knä. Det är inte jättestor skillnad, bara att det blir ett snäpp lättare, inte lika tungt, om du står på knä.

- Slå mig hårt i ansiktet

Pulsen ökar i takt med det piskande regnet i ansiktet, det är mörkt och tyst, fridfullt. Det går inte att beskriva dagens morgonrunda på ett bättre sätt. 7km långdistans-intervaller bokades av (2km löpning, 1km pw, 2km löpning, 1km pw, 1km löpning) med dunkande musik i lurarna. Jäklar vad uppfriskande. Jag älskar när det regnar, det är så mysigt och tryggt på något sätt. Piggade upp mörkret med att toppa min banan- & äggvitegröt med orange clementin, bananskivor och riven kokos, mums. Sista klunken av tet i min stora tekopp ska nu drickas upp, lite gos med min fina innan det bär av till skolan och en dag fylld med nya utmaningar.
Ta vara på dagen, le ett extra stort leende, uppskatta alla ni har och ta hand om er. Kramis.
 
Dagens pass:
Distans: 7km
Tid: 44:24
Maxttakt: 3:50
snabbast km, löpning: 4:54
snabbast km, pw: 8:05
Väder och underlag: Regn och asfalt