- zucchinilasange

I lördags gjorde mamma lasange. Typ världens godaste zucchinilasange till mig och henne. Denna passar även folk som äter efter LCHF. Varken jag eller mamma gör det dock längre men vi ville ha zucchinilasange, haha, så vi testade och som sagt blev det ett toppenresultat!
 
Du behöver, för 4 portioner:
500g valfri färs (kött, nöt, bland osv.)
1 gullök
1 st Gul Lök
1 st Vitlöksklyfta
1 burk Krossad Tomat
1,5 dl Grädde
1 stor Zucchini
100 gr Riven Ost
Oregano, Salt och Peppar
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 225grader.
- Skiva zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel. Ta fram en ren handduk och lägg längderna på den för att sedan strö på lite salt.
- Hacka löken och fräs det i olivolja ett tag. Tillsätt sedan köttfärsen, när den är genomstekt tillsätter du de krossade tomaterna samt kryddorna.
- Småkoka under lock i ca 10 minuter.
- Smörj en ungssäker form.
- Lägg hälften av zucchinin så att det täcker botten. Häll på halva färsen, lägg på resten av zucchinin, häll på resten av köttfärsen och avsluta med att hälla på grädden och strö på osten.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Klart, ät och njut!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback