- kladdiga kladdkakemuffins

Bakade dessa kladdiga kladdkakemuffins till mina syskon i lördags, de uppskattade dem så det verkar som att det blev goda och kladdiga haha! Så tänkte att ni också ville testa? Här har ni receptet.
 
Du behöver:
100g smör/margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
50g vit riven choklad
50g mörk riven choklad
 
elvisp
16 muffinsformar
 
Hur du gör:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret i en skål i mikron och låt svalna. Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.
3. Placera ut bakformar i papper på en plåt. Ca 16 stycken behövs.
4. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa till en fluffig smet. Blir bäst om man använder en elvisp.
5. Tillsätt den rivna chokladen (både ljus och mörk), vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet.
6. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
7. Fördela smeten i bakformarna med hjälp av en matsked och en tesked.
8. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter. (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)
9. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.
 
Servera med mjölk, blir det över kan du förpacka i plastpåsar, det går bra att frysa.


Yuuum

2014-02-22 // 10:51:18

Åh de receptet måste jag prova! :D

2014-02-22 // 23:21:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback