- Kanelkaka paleo

I måndags hade mamma gjort en supergod efterrätt. And guess what? Den var nyttig och glutenfri. Den var riktigt god. Min bonusbror smakade den, dock så tyckte han bara om den när det var naturell kvarg till - den blev lite saftigare då! Det är iallafall en kanelkaka och receptet har ni här:
 
Du behöver:
2 ägg
1 mogen banan
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl honung
0,5 dl smält kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
 
Kaneltopping:
2 msk smält kokosolja
2 msk honung
2 tsk kanel
 
Hur gör du?
• Värm upp ugnen på 175*C
• Mosa bananen, och tillsätt kokosolja, honung och ägg, vispa upp lite lätt.
• Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver i en separat skål. Blande de torra ingredienserna med banan/ägg-vispet.
• Smörj formen med kokosolja och fördela smeten jämnt.
• Blanda alla ingredienser till kaneltoppingen och fördela över smeten
• Baka i ca 30 minuter tills toppingen ser krispig och ut.
Servera sedan med naturell kvarg.
Receptet hittade mamma HÄR!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback