- Stretching två timmar senare

För några veckor sedan fick jag lära mig att det absolut bästa stretchingen är två timmar EFTER ett styrkepass. Självklart är det bra med lite rörlighetsträning när du fortfarande är varm, men två timmar efter passet så har muskeln hunnit dra dig ut lite, alltså är den inte lika ihopdragen som den är när den precis har blivit tränad. Jag har nu börjat stretcha 10-20 minute/dag och tänkte därför dela med mig av mina favoriter för benen och en för rygg/skulderbladen.
Denna för ljumskarna/insidalår. Tänk på att sitta rak i ryggen och helst ha fötterna ihop. Tryck ned knäna i golvet så mycket som det går.
För framsidalår ←. Tänk på att skjuta fram höften så tar det riktigt mycket. → Baksidalår.Well.. själv är jag galet stel så än kan jag inte ha helt raka ben men meningen är att man ska ha det.
Rumpan och löparknät. Denna är riktigt bra för personer som löptränar mycket, det stärker på något sätt knät samtidigt som det stretchat rumpan en hel del.
Baksidalår. Glöm inte att andas.
Ryggen/skuldebladen. Ta motsatt hand på utsidan av motsatt fot. Sedan låtsas du att du trycker på en gaspedal, alltså vinklar du sakta och försiktigt ned foten så att handen hänger kvar. Denna övning visade Ilze mig och den är så fruktansvärt skön då den jag svinont men ändå hjälper otroligt mycker.
 
Dessa övningar brukar jag köra 30sex x2 ibland längre och ibland fler gånger. Vilka är era favoriter?



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback