- Q/A - träning

Hej! Eftersom du är så insatt i träning kan jag lika gärna ställa en träningsfråga till dig! 
Om jag tränar kondition/cardio och fettförbränner kommer så småningom mitt "överdriftsfett" försvinna. Men om jag tränar styrka också, vad händer då? Vill endast vara väldigt "tajt" i kroppen, att ingen hänger så att säga och se tränad ut! Men vill inte ha synliga muskler som kommer förstora min kropp :/ 
Hoppas du förstår vad jag menar! 
Vet aldrig riktigt om jag ska försöka mig på styrka :/
Hejhej!
Glömt inte att kosten har en stor del i detta. Ät häslosamt och regelbundet, så kommer det så småning om att försvinna. Jag skulle säga att du skulle träna mer styrketräning - fast med fler reps och lite lättare vikter t.ex istället för 3x12 - 65kg kör du 3x24 - 30-35kg. Varför? För att pulsen då är hög under en längre tid och där med förbränner du och får en såkallad "tajtare" kropp, på köpet blir du även mer uthållig. Du skulle också kunna ha "tunga veckor" då du kör tungt och färre reps, sedan veckan efter kör du "lätt vecka". Då får du styrka, uthållighet och förbränner.
Något du absolut inte ska göra är att bara träna kondition, för då kommer kroppen att förbränna muskler tillsammans med fett. 
Du kommer inte att bli "större" om du fortsätter att äta som du gör. Nu vet jag inte om du tar några tillskott, men män t.ex de ha en hormon som vi tjejer inte har. Den gör att de har lättare för att bygga muskler.
 
Vet du vad jag tycker? Prova styrketräning, tror helt klart att du kommer att älska det! Hoppas att det hjälpte dig lite iallafall!
Ligger du på ett kaloriunderskott? Och, hur går det att bygga muskler isåfall? Du är så duktig! Kram
Börjar med att säga tack så jättemycket!
Jag ränkar inte kalorier. Visst vet jag vad det mesta innehåller. Men vill inte räkna dem, räcker med att jag äter hälsosamt och det jag mår bra av. Alltså vet jag inte om jag ligger på ett kaloriunderskott. Antagligen ligger jag på det jag ska ligga på, eftersom att jag orkar träna, plugga, umgås med vänner och laga mat, haha. 
Hej Emilija! 
Jag går just nu i 9:an och funderar på att köpa gymkort, men på fritiden håller jag på med en sport redan (2 träningar i veckan) och så har vi ju för det mesta mycket i skolan. 
Tror du att jag kommer kunna utnyttja gymkortet? För det kostar ju ändå runt 300-400 kr i månaden... 

Du är sjukt inspirerande!!!
Hejsan!
Tack så jättejätte mycket, värmer så mycket!!
Allt beror på hur mycket du själv känner att du klarar av. När jag gick i 9:an (förra året, låter som att det var svinlänge sedan, haha.) Så gick jag på innebandy, tränade 2 ggr/veckan och spelade match på helger. Utöver det tog jag pw på morgonen varje dag och gymmade på kvällen. Hur låter det tycker du? Skulle du frågat mig då, SVAR: Ja, absolut, låter utmärkt!
SVAR idag: Nej, verkligen inte bra.
 
Min egna åsikt är att du, om du gillar sporten du går på, fortsätta och köra allt du kan. Sedan om du vill köra ännu mer kan du köra hemmaträning, det är också otroligt effektivit. Här, Här och HÄR hittar du olika pass jag har skrivit ihop. Klickar du HÄR och skrollar ned lite, hittar du även övningar som du kan utföra hemma.
Anledningen till att jag tycker att du ska köra hemma istället är för att jag nu inser att det skulle varit bättre för mig. Men idag är gymmet i princip den träning jag utför och därför fungerar det för mig. Men du får göra precis som du vill, bara du inte överanstränger dig.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback