- Knäckig och seg blåbärspaj

Du behöver:
250g blåbär 
2 msk potatismjöl
0,5dl socker
 
Övre lagret:
150g smör
0,5dl ljus sirap
1dl grädde
2dl socker
2dl vetemjöl
2,5dl havregryn
1tsk bakpulver
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 175*C.
- Strö ut blåbären i formen, helst en pajform. Vi hade dock ingen och det fungerade lika bra med en rektangulär-form.
- Strö potatismjöl samt 0,5dl socker över blåbären.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och sirap. Rör runt lite och ta bort från spisen.
- Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan det i kastrullen. Rör om ordentligt och bred sedan ut smeten över blåbären.
- Ställ in i mitten av ugnen i 30-40 minuter eller tills det översta lagret är gyllenbrun färg.
Låt den svala tills den är ljummen och servera sedan med vaniljsås/vaniljvisp.
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback