- Green Juice

För några dagar sedan fick jag värsta rycket och ville göra juice i vår juicecentrifigur. Hittade då ett "recept" som jag mixade och trixade med. Trots att färgen kanske inte är så värst lockande blev den riktigt god och jag kände mig fräsch efter.
 
Den innehåller:
4-5 nävar babyspenat
3 äpplen
2 sellery-stänger
1/2 förp. grönkål
1/2 gurka
2/3 citron
1tsk vetegräs
 
Sedan använde jag bara juicecentrefiguren och la ned varje ingrediens var för dig. En juicecentrifigur fungerar på det sättet att den pressar ut all saft i frukten/grönsaken och det torra, så som skal, kärnor osv. hamnar i en avskild bunke.
Därför är denna bra:
Citron - innehåller mycket C-vitaminer, som ni kanske vet är det väldigt bra för hud och immunförsvar. Dessutom förbättras fettförbränningen och behövs för att lever och njurar ska kunna producera en tillräcklig mängd av aminosyran karnitin som behövs för att ombilda kroppsfett till energi. Dessutom rensar och avgiftar citronen, kroppen.
 
Sellery - Selleri innehåller bor, kalcium, järn, zink, och följande vitamin A, B-komplex, andvitamin C samt väldigt mycket vatten.
 
Äpplen -  Äpplen innehåller mycket mättande fibrer, mycket näring och lite kalorier. Detta underlättar viktminskning. Äpple är även bra för andedräkten då det innehåller enzymer som är bakteriedödande. Fibrena i äpplet hjälper även till med matsmältningen, så att den ökar. Dessutom är äppeljuicen lika effektiv som effektiv som Alzheimers mediciner vad det gäller produktionen av kemikalier i hjärnan som styr minnet, enligt en studie som gjorts vid universitetet i Massachusetts.
 
Grönkål - Håller ögonen i styr och synen är bra en längre tid, tackvare lutein och zeaxantin. Proppat med kalcium, vilket är bra för oss som är känsliga mot laktos. Grönkål rensar även kroppen och får leverna att fungera bättre. Det är kalorisnålt, innehåller: vitaminer, fiber, mycket o-mega3 och vitamin C. Slutligen sänker det även kolesterolet.
 
Gurka - Innehåller mycket affeic syra, askorbinsyra och vitamin C som dämpar irritation, håller huden frisk och minskar svullnad. Detta är anledningarna till att man använder sig av gurka i skönhetsbehandlingar. Det som är det bästa är att gurkan har samma effekt på magen - minskar svullnaden och håller den i kontroll. Detta gör att matsmältningen blir lättare för din kropp.
 
Gräsvete - Innehåller väldigt mycket järn som är viktigt för oss, speciellt kvinnor. Dessutom innehåller det en hel drös av de andra vitaminerna jag nämnt här ovan. Gräsvetets främsta uppgift är att rensa ut gifter ut kroppen.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback