- Hälsosamma scones

Dessa blev så galet goda. "Nyttigare" scones (ja, jag vet att alla tolkar nyttigt på olika sätt.) om ni vill testa, komemr receptet här:
 
Du behöver:
1,5dl fullkorns dinkelmjöl
1,5dl mandelmjöl
2tsk bakpulver
Frön/torkad frukt, jag hade linför, solrosfrön, pumpakärnor, aprikos och tranbär (mängden är valfri)
1/2 tsk salt
1 1/2dl lättkvarg 0,1%
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 200grader
- Blanda alla torra ingredienser så att de blandas ut ordentligt.
- Tillsätt kvargen och knåda ihop degen till en stor boll.
- Ta fram 5-6 muffinsformar och dela upp denna stora degklump i små bollar och lägg ned dem i formarna.
- Grädda i ugnen i 15 minuter.
- Ta ut och servera varma med vad du vill.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback