- Kokosbröd, mums.

Det börjar bli riktigt mycket kokos här på bloggen, men det är så otroligt gott, verkligen. Men promies, ska fixa och trixa och få till något utan också. Jag har iallafall bakat kokosbröd, som var jättejättegott! Fick tipset av Michelle som hade hittat receptet HÄR, men gjorde om det lite. 
 
Du behöver:
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
salt
1/2 dl kokosolja eller 50g smör (jag hade 50g flytande margarin som jag värmde lite)
4 äggvitor
1 ägg
Valfria frön som topping (jag hade solrosfrön, pumpakärnor och kokosflingor)
 
Hur gör du?
- Värm upp ugnen på 175 grander.
- Blanda de torra ingredienserna: kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt matfettet i blandningen.
- Ta fram en annan bunke, vispa äggen fluffigt. 
- Vispa ihop innehållet i de båda bunkarna.
- Häll smeten i en brödform som är klädd i bakplåtspapper. Toppa sedan med frön.
- Ställ in i ugnen i 23-25 minuter.
- Skär upp i skivor och njut.
 
Har även räknat ut näringsvärdet för hela satsen samt för en skiva.
För hela:
kcal: 722,41
Kolhydrater: 10,47g
Fett: 55,9g
Protein: 31,66g
 
Jag fick ihop det till 11 skivor så en innehåller:
Kcal: 65,7
Kolhydrater: 0,95g
Fett: 5,08g
Protein: 2,87g



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback